View Full Version : Bursaspor TV spikeri taraftarı kışkırttı
Bordo61Mavi
15.Kasım.2010, 19:43
Trabzonspor'un Bursaspor'u deplasmanda mağlup ettiği maçın ardından Pazar günü, yeşil beyazlıların internet üzerinden yayın yapan resmi yayın organı Bursaspor TV'de, Gazete Turu adı altında sabah haberlerini sunan Seda Çapçı'nın Trabzonlular'ı galeyana getirecek şekilde ifadeler kullanması tepkilere neden oldu.
Yerel gazete (http://www.hurriyet.com.tr/anasayfa/) başlıklarını okuduktan sonra Trabzon'u ve Trabzonsporlular'ı hedef alan sunucu, "Bursa'da bağrımızda yaşayan Trabzonlular tribündeydi. Onları hep benimsedik. Burada ekmek yediler, okudular, burada kazandılar. Biz mutlu olduk. Hiçbir zaman ayrım yapmadık ama algıda seçicilik yaptırdılar. Dik kaldırım ve Beşevler civarında oturan Trabzonlular. Onlara artık hemşehri demeyeceğiz. Kötü tezahüratlar yaptılar. Bizimle omuz omuza yaşıyorlar. 'Bize her yer Trabzon' sloganı atıyorlar ama maç sonu ben Bursa'nın en işlek caddesi Heykel de ve Setbaşı'nda bir tane Trabzonspor (http://www.hurriyet.com.tr/index/trabzonspor/) formalı göremedim. Madem size her yer Trabzon çıkın, Heykel ve Setbaşı'nda dolaşın o zaman" diyerek Trabzonsporlular'ı galeyana getirip kışkırtıyor ve hedef gösteriyor.
BURSA'DAKİ TRABZONLULAR'I HEDEF GÖSTERDİ
Sunucu, hedef gösteren ve ağır tahrik içeren yorumlarına şöyle devam etti: "Ortamı Trabzonspor (http://www.hurriyet.com.tr/index/trabzonspor/) taraftarları gerdi. Böyle haddini aşan tezahürat olmaz. Hele de Bursa'da ekmek yiyen Trabzonluları kastediyorum. Kocaman kocaman dükkanlara, Rizeli bilmem ne uşakları yazmayı biliyorsunuz. Trabzonspor (http://www.hurriyet.com.tr/index/trabzonspor/) taraftarlarına da mikrofon uzattık. Beni kızdıran buradaki Trabzonlular. Buna artık şımarıklık ve haddini bilmezlik denir. Lütfen formanın arkasında, 'Bize her yer Trabzon' yazan taraftarlar şu anda Heykel'e gelip gezsin. Lütfen, bekliyorum. Siz gelemiyorsunuz. Hani her yer Trabzon'du size? Ne olduğunuz önemli değil. Şampiyonda olabilirsiniz ama adam olabiliyor musunuz? Önemli olan bu. Biz geçen sene kendi bileğimizin hakkı ile şampiyonluğu kazandık ve Altıparmak'a Trabzonspor (http://www.hurriyet.com.tr/index/trabzonspor/) bayrağının asılmasına sesimizi çıkartmadık. Kendileri aynısını yapar mıydı? Adam olmak her yiğidin harcı mı?"
GAZETELERİ DE HEDEF GÖSTERDİ
Sunucunun tahrik içeren açıklamalarının ardı arkası gelmedi. Yorumların devamı şu şekilde: "Egemen sizin olsun. Egemen sırtında o 16 numaralı formayı hangi vicdanla taşıyor? Onu da sormak lazım kendisine. Ulusal gazetelerde de haddini aşan yorumlar yapıldı. Özellikle Fotomaç ve Fanatik gazetelerinde bunu gördük. Hiçbir zaman en büyük Bursa yazmayan gazeteler, şimdi en büyük Trabzonspor (http://www.hurriyet.com.tr/index/trabzonspor/) yazıyor. Küçük küçüğü desteklermiş her zaman. Biz adam gibi bir takımız ve adam gibi bir camiayız. Hürriyet Gazetesi, 'Lider marka' yazmış. Bursaspor kazanınca lider olmuyor da Trabzonspor (http://www.hurriyet.com.tr/index/trabzonspor/) kazanınca mı lider marka oluyor?"
SİTELERDE TEPKİ MESAJLARI YAĞIYOR
Sunucunun Bursaspor'un resmi yayın organından hedef gösterici ve halkı galeyana getirici, ağır tahrik içeren yorumlar yapması bordo - mavili taraftarları oldukça kızdırdı. Forum ve sosyal paylaşım sitelerinde sunucu aleyhine gruplar açılırken RTÜK'e de şikayet telefonları yağdı. Olayla ilgili olarak Trabzonspor (http://www.hurriyet.com.tr/index/trabzonspor/) yönetim kurulu sessizliğini korurken, taraftarlar Bursaspor yönetim kurulundan özür bekliyor. Özellikle Bursa'da yaşayan Trabzonlular'ı zor durumda bırakacak olan yorumların ardından taraftarların tepkiyle yanlış bir hareket yapmasından korkuluyor.
Yorumlar sizlerin :) Ben tepkimi baska yerlerde yazdım
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/5738/15.11.2010_Gazete_Turu
Buda link
Bursaspor
15.Kasım.2010, 20:14
Bunun yeri burası mı? Değil. Burada kimse yorumlayarak bir yere varamaz, ancak amaçsızca tartışır dururuz. Hiç gereği yok böyle şeylerin.
Yaşanan olaylar yalansa tepki gösterilebilir, ancak yaşanan olayları biliyoruz bütün bunların üzerine ancak yavuz hırsız bağcıyı suçlarmış derler.
Klasik deplasman tribünü durumudur özellikle Anadolu şehirlerine gelen takım taraftarlarında görülen; dışarıda ılımlı taraftar içeriye girince gözü dönmüş aç kurtlar. Böyle olmayan kişileri tenzih ederim.
Bordo61Mavi
15.Kasım.2010, 20:17
Fenerbahcenin bile forumunda acılırken burda acılmasında sorun goremedim :)
Bursaspor
15.Kasım.2010, 20:20
Boşu boşuna hep birlikte tartışırız o yüzden yeri değil.
Ancak olayı da bu kadar tek taraflı göstermek ayıptır. Daha öncesine gidilirse o zaman durum detaya kavuşur. Bizim küme düştüğümüz seneye kadar gider bu durum.
Bordo61Mavi
15.Kasım.2010, 21:03
Bu kadının amacını (ne yapmaya ne soylemeye) anlamaya calısmak icin buraya koydum. Bizim forumlarda işe objektif bakılmıyor. Sizin forumlardada bakılmaz.
Burda diger arkadasların bu konusmayı nasıl degerlendirecegini merak ediyorum
goosfraba
15.Kasım.2010, 21:14
bir fenerbahçeli olarak bu konuşmadan oldukça rahatsız oldum. daha önce sevdiğim bir ilimiz iken, şimdi antipati ile bakıyorum bursa'ya.
''bursa'da ekmek yiyen trabzonlular'' ve ''trabzonlular formalarını giyip heykelin oraya gelsinler'' demek tehdit ve ayrımcılıktır. bursa da TC sınırları içerisindedir. bursa'ya girebilmek için vize gerekmiyor.
cık, olmamış...
exit61
16.Kasım.2010, 13:33
Bursa böyle yaparak sadece düşman kazanıyor.Şampiyon olunca stadda açılan Trabzonspor bayrakları bursada kutlamalar sırasında havaya atılan trabzonspor formalı insanlar haber yapılmıştı bu ülkede.Peki noldu şimdi bu Bursa'ya sormak lazım 1 maç kaybedince bu kadar değişmez bir insan değişmemesi lazım ne yani Trabzon gelip bursalılara eyvallah deyip seyirciyle birlikte yatacakmıydı.Bir maç kaybedince bu kadar değişen bir şehrin insanlarından bundan sonra ne beklenebilir acaba!
Bunun üstüne Trabzonlularda çıkıp sonraki maçta şehre bir tane Bursalı sokmayız derlerse ne olacak yok onlar gelmesin yok bunlar gitmesin bu iş uzayıp gidecek artık stadlarda deplasman taraftarına %5 kontenjan bile ayrılmaz duruma gelirse hiç şaşırman.
Bursa-Beşiktaş
Bursa-Diyarbakır
ve şimdide
Bursa-Trabzon
Hepmi karşı taraf suçlu sayın spiker bozuntusu Seda Çapçı.
Bursaspor
16.Kasım.2010, 18:36
Olayı başlatan ve geren Trabzonspor'lular ve onların içerisinde bulunan hemşehrilerimiz, aslında çok derin incelenmesi gereken sosyolojik bir durum bu, her şehirde böyle olur, o şehirde İstanbul takımları maç yaparken o şehirdeki taraftarları girerler stada kendi şehirlerinin takımına küfrederler, maç dışındaki günlerde şehre kimse sırtını dönmezken maç günü hepsi arslan kesilir.
Maç günü dışarıda hiçbir olay olmamışken maç içinde durumu gerende kendileridir. Ortada bir yanlış varsa bu onların yanlışıdır. Trabzon deplasmanından geçen sene ve ondan önceki sene otobüsler kırık camlarla döndüler, o kadar yolu açık camla geldiler, şimdi bunun üzerine kimse masumuz yalanı altına girmesin.
Beşiktaş olaylarını da biz başlatmadık, yıllardır başkanımız diyor ilk maç kimin sahasında olursa o açsın stadı, bende olursa ben açacağım diyor. YD söz vermişti çok iyi ağırlandım ikinci yarı Bursa'ya stadı açacağım demişti, hâlâ açmadı.
Diyarbakır olaylarının geçmişine de bakılmıyor, ilk maçta yaşananları unutuyor herkes.
Trabzon'lada 2003-2004 sezonunda biz küme düşerken yaşananlardan ve son yıllardaki taşlama olaylarından sonra bu oldu. Biz şampiyon olurken kimse Trabzon'lulara bir şey yapmadı, yenilgiye bağlamak saçma, Trabzon o sene bizden içerde dışarıda puan aldı, onların yüzünden şampiyonluğu kaptırabilirdik de, kaptırmadık. Yenilgi ile ilgisi yok yani durumun, ayrıca bu sene ilk defa onların yüzünden %5 sınırımız ihlâl edildi, maçtan önce emniyet tampon bölgeye aldı açık tribündeki Trabzonspor'luların birçoğunu. O anda bile bir sataşma, tartışma olmadı.
Tüm bunların üzerine kalkıp içeride yaşadıkları şehre küfretmeler, kışkırtmalar bunlar çok yanlıştı. O gün maça Trabzon'dan kaç kişi geldi? Gelenlerin çoğu Bursa'lı ya da çevre illerdeki Trabzon'lulardı, yani ylın 300 gününden fazlasını ya da azını Bursa çevresinde geçiren burada işi olan, Bursa'lılarla iş yapan Bursaspor'luların da parasını alan, parasını veren kişilerdi. Tüm bunlara rağmen bir şehre sırtını böylesine dönmeleri onların ayıbıdır.
World Hollow o1
16.Kasım.2010, 20:14
Ya 2 gram aklı olan kızın dediklerine bak ya evde yemeğe tuzu yok futboldan konuşup duruyor..
Bursa'nın ekmeğini yiyormuş, bende bursalıyım ama hangi Bursaspor yöneticisi bana gelip maddi manevi yardımcı oluyor? hangi belediye başkanı bana gel sana şurada şu kadarlık iş bulcam diyor..?
ne gereği var böyle polemiklere..
GeNç KaRTaL
18.Kasım.2010, 12:45
İnsanların futbol için birbirlerine bu kadar kin,nefret besleyebilmelerini anlayamıyorum.Aptallıktan başka bir şey değil.
DisCo
18.Kasım.2010, 13:18
Konu Bursaspor-Trabzonspor arasında yaşananlar değildir. O nedenle kimse Bursaspor kimliğiyle bu açıklamaları savunmaya kalkmasın.
Herkes istediği şehirde yaşar, istediği takımıda tutar. Şuan devam ediyor mu bilmiyorum ancak bir ara Diyarbakır Tekel, Fenerbahçe'li yönetici Nihat Özdemir'in elindeydi. Şimdi tüm çalışanları Fenerbahçe'li olmak zorundamıdır ki Bursa'da oturan orada çalışan herkes Bursaspor'u tutsun.
Bursa'da yaşarken maça gelmişler ve Bursaspor'a karşı olmuşlar, kimisi küfretmiş ya da olay çıkarmıştır. Hatta olmadık işlere imza atmış olsunlar. Bunlar ayrı tartışılacak konulardır. Elbette olmaması gerekir. Ancak bunlar olsa bile ayrımcılık, hedef gösterici, tehditkar konuşmaları yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Bugün ülkemizde amaçsız yaşayan insan topluluğu fazladır. Bu kişilere bir amaç göstermek, insanların namusuyla, yaşantısıyla oynamak Bursaspor'a bağlı bir kurumun haddine düşmemiştir. Allah insanı şampiyon etmeye görsün.
Adamlık sana canım cicim yapana karşılık vermek değil, bu erdemini her zaman sürdürmektir. İşine gelmeyince hadi gelin Heykel'e de linç edelim demek değildir.
I3esiktas
18.Kasım.2010, 14:27
Olayı başlatan ve geren Trabzonspor'lular ve onların içerisinde bulunan hemşehrilerimiz, aslında çok derin incelenmesi gereken sosyolojik bir durum bu, her şehirde böyle olur, o şehirde İstanbul takımları maç yaparken o şehirdeki taraftarları girerler stada kendi şehirlerinin takımına küfrederler, maç dışındaki günlerde şehre kimse sırtını dönmezken maç günü hepsi arslan kesilir.
Maç günü dışarıda hiçbir olay olmamışken maç içinde durumu gerende kendileridir. Ortada bir yanlış varsa bu onların yanlışıdır. Trabzon deplasmanından geçen sene ve ondan önceki sene otobüsler kırık camlarla döndüler, o kadar yolu açık camla geldiler, şimdi bunun üzerine kimse masumuz yalanı altına girmesin.
Beşiktaş olaylarını da biz başlatmadık, yıllardır başkanımız diyor ilk maç kimin sahasında olursa o açsın stadı, bende olursa ben açacağım diyor. YD söz vermişti çok iyi ağırlandım ikinci yarı Bursa'ya stadı açacağım demişti, hâlâ açmadı.
Diyarbakır olaylarının geçmişine de bakılmıyor, ilk maçta yaşananları unutuyor herkes.
Trabzon'lada 2003-2004 sezonunda biz küme düşerken yaşananlardan ve son yıllardaki taşlama olaylarından sonra bu oldu. Biz şampiyon olurken kimse Trabzon'lulara bir şey yapmadı, yenilgiye bağlamak saçma, Trabzon o sene bizden içerde dışarıda puan aldı, onların yüzünden şampiyonluğu kaptırabilirdik de, kaptırmadık. Yenilgi ile ilgisi yok yani durumun, ayrıca bu sene ilk defa onların yüzünden %5 sınırımız ihlâl edildi, maçtan önce emniyet tampon bölgeye aldı açık tribündeki Trabzonspor'luların birçoğunu. O anda bile bir sataşma, tartışma olmadı.
Tüm bunların üzerine kalkıp içeride yaşadıkları şehre küfretmeler, kışkırtmalar bunlar çok yanlıştı. O gün maça Trabzon'dan kaç kişi geldi? Gelenlerin çoğu Bursa'lı ya da çevre illerdeki Trabzon'lulardı, yani ylın 300 gününden fazlasını ya da azını Bursa çevresinde geçiren burada işi olan, Bursa'lılarla iş yapan Bursaspor'luların da parasını alan, parasını veren kişilerdi. Tüm bunlara rağmen bir şehre sırtını böylesine dönmeleri onların ayıbıdır.
Abi bütün olaylarda Bursaspor'u savunmuşsun. Bütün bunlar Bursaspor'un başına geldigine göre birazda suçu kendinizde aramanız lazım bence.
di canio
18.Kasım.2010, 15:30
Bence olayı sadece Bursaspor-Trabzonspor olarak yorumlamamak gerek. Bugün bu iki takım olur; yarın Antalyaspor, Gaziantepspor, Kayserispor olur. Önemli olan zihniyet. Bugün Bursa'daki Trabzonspor taraftarını savunan Trabzonlular yıllardır Trabzon'da başka takımı tutan kişilere çok mu dostça bir gözle baktı? Ya da Eskişehirliler, Konyalılar, vb. uzar gider. Nasıl bir düşünce yapısı varsa ülkemiz insanlarında sürekli bir ötekileştirme çabası içindeyiz. Sosyolojik bir durum bu aslında ama hayatın her alanına sirayet ettiği gibi sporumuza da bulaşıyor maalesef. Bizden olmayandan nefret ederiz, bizim gibi düşünmek zorundadır herkes. Hele ki bir topluluk içindeysek, bu duygu patlama yapar. Herkes yaşamıştır muhakkak. Nasıl düzeltebiliriz? Düzeltebilir miyiz? Çok zor. Yaşayacağız bundan sonra da bu tür olayları sıklıkla.
RaSenGan
18.Kasım.2010, 16:57
Bursaspor şampiyon olunca her şeyi çok değişti.Bursaspor şampiyon olunca sevinenlerin yarısı şimdi Bursaspor'a bir sempati beslemiyordur.Bursasporlular hariç.Bir şampiyonluk taraftarı,oyuncuyu vs. bu kadar nasıl değiştirebilir anlayamıyorum.Türk futbolu tarihinde ilk falan da olsa bu kadar uçulmaması gerekiyor.Bıraksak bazıları kendilerini futbol ilahları ilan edecek.Önceki seneler Trabzonspor Bursaspor'u yenmiyor muydu Bursa'da ? Yeniyordu.Maçtan sonra tezahüratlarını da yapmak en doğal haklarıydı.Kışkırtıp küfür etseler de bir olay yaşanmıyordu.Peki şimdi ne oldu ? Bursaspor şampiyon oldu.Çok çok büyük bir takım oldu tabi kendilerince.Kendi sahalarında Trabzonspor'a yenilmeyi kabullenemediler.Bu kişilerden birisinin de bu spiker olduğu apaçık.Bu spiker de şampiyonluğun yan etkisi olan uçuşa kapılmış.Bu durumun zamanla düzeleceğini düşünüyorum.Zira Bursaspor şampiyonluğu bir daha zor görür.Şampiyon olup olmaması benim için hiçbir şey ifade etmiyor.Eğer bir daha şampiyon olurlarsa umarım Şampiyon bir takım gibi davranır oyuncusu,taraftarı, her şeyi.
bursa_mc
18.Kasım.2010, 21:10
Siz kendinizi niye kasıyorsunuz onu anlamıyorum.Bursaspor'a sempati duyuldu da Bursaspor öyle mi şampiyon oldu veya bundan sonra şampiyon olamazsa Bursaspor'a olan sempati azaldı ondan mı şampiyon olamadı denilcek?
yaman76hakanFB
18.Kasım.2010, 22:43
Ben Antalyalıyım. Yedi göbek... Dedem, dedemin dedesi... Hem baba, hem anne tarafından katışıksız Antalya ili, Elmalı ilçesindenim. Ben Fenernahçe taraftarıyım. İkinci bir takımım yok. Sadece Fenerbahçeliyim. Babam koyu Antalyasporluydu, Fenerbahçeyi sevmezdi, ikinci takımı Beşiktaştı. Ben altı yaşında, radyoda Fenrbahçe'nin 4-1 geride olduğu Galatasaray maçını 4-4'e getirdiği dakikadan itibaren Fenerbahçeliyim. Yıllar sonra gittiğim bir Antalyaspor maçı vardı. Sanırım Bursa ile oynuyordu. Bursanın başında Raşit Çetiner vardı. Oturduk trübüne Antalyayı destekleyelim diye... "Ne cimbom, ne Beşiktaş, ne de ....kanarya/En büyük sensin Antalya..." Hemen terkettim stadı, o günden beri ne Antalyasporun adını ağzıma alırım, ne de fikstürüyle ilgilenirim. Ben Antalyalıyım, Antalyada yaşıyorum ama ben Fenerbahçe taraftarıyım. Antalyasporun bu hafta kiminle oynadığını bile bilmiyorum. Sadece Fenerbahçe maçlarında giderim ve arabamın ve kendimin selameti adına formayı altıma giyer, stadda çıkarırım. Her yıl en kazığından Fenerbahçeye ayrılan trübünden biletlerimi alır ve maçlara bedavadan giren bazı Antalyaspor taraftarlarının ömründe harcamadığı kadar gelir kapısı olurum Antalyaspora...
Antalyalıyım ve buna rağmen Antalyasporu desteklemiyorum, %100 ve katışıksız Fenerbahçeliyim diye kimse beni tehdit edemez, beni aşağılayamaz, bana hakaret edemez, beni hedef gösteremez. Konuyla ilgili diyeceğim budur. Bu benim kişişsel tavrımdır. Dileyen dilediği takımı tutar ve destekler.
GeNç KaRTaL
18.Kasım.2010, 22:46
Antalyalıyım ve buna rağmen Antalyasporu desteklemiyorum, %100 ve katışıksız Fenerbahçeliyim diye kimse beni tehdit edemez, beni aşağılayamaz, bana hakaret edemez, beni hedef gösteremez. Konuyla ilgili diyeceğim budur. Bu benim kişişsel tavrımdır. Dileyen dilediği takımı tutar ve destekler.
Ek olarak kimse ben takımımın şampiyonluğunu kutluyorum diye bana taş atma hakkına sahip olamaz.Bu zihniyetteki insanların yaptıklarının terör örgütünün yaptığı bölücülükten farkı yok.
uAburak89
18.Kasım.2010, 23:17
Ben de Antalyalıyım, Antalyaspor'u desteklemediğim gibi taraftarlarının zihniyetinden dolayı nefret ediyorum. Sürekli bir sataşma, anlamsız hareketler. Üniversite dolayısıyla 4 yıldır Kocaelideyim, Antalyadan farkı yok. Galatasaray şampiyon oldu, arabalarda kadınlara saldırdılar. O dereceler... Bir de sonradan öğrendim ki Antalyasporla Kocaelispor kardeşmiş, e tabi hiç şaşırmadım.. Şehrimin takımını tutmak zorunda değilim böyle bir kanun yok...
nekop
19.Kasım.2010, 04:15
Boşu boşuna hep birlikte tartışırız o yüzden yeri değil.
Ancak olayı da bu kadar tek taraflı göstermek ayıptır. Daha öncesine gidilirse o zaman durum detaya kavuşur. Bizim küme düştüğümüz seneye kadar gider bu durum.
Bu küme düştüğünüz seneye gitmek sizde genel bir özellik olmuş sanırım. :) Sercan karşı karşıya pozisyon kaçırsa oraya bağlayacaksınız. :)
Lim10
19.Kasım.2010, 04:36
Spikerin dediklerinin tamamını dinlemedim.Çünkü dinlediğim kısım yetti.Ardından heykelde toplanan Ts taraftarları ile Bursa taraftarları arasındaki gerginlikleri izledim.Yazık.
Bana göre olay çok derin aslında.Şöyleki, bu spiker bayanın böyle bir konuşma yapmasının altında önemli etkenler var; şampiyon olduktan sonra Sercan ve diğer futbolcuların "Madrid gelsin, Madrid'i istiyoruz" demecinden tutunda, 1 şampiyonluk kazanmakla kendilerini 5. büyük olarak gören Bursa yöneticilerine kadar, yaratılan bir büyüklenme egosunun etkileridir bunlar.Kimse kusura bakmasın ama gerçek budur.Sen futbolcu olarak, yönetici olarak böyle demeçler verirsen, bu insanlarda bu moda girer.Bursa'nın 2. ligden yeni çıktığı zaman Ts bu maçı kazanmış olsa, spiker böyle bir konuşma yaparmıydı?Kesinlikle hayır.Gelen şampiyonluğun ardından Bursa camiasının ayakları biraz erken kesildi yerden.
Zekirdek
19.Kasım.2010, 09:23
Televizyonculuk konusunda Fenerbahçe'den gerekli dersleri almak zorundalar.
exit61
19.Kasım.2010, 10:03
Bursasporlular Egemenin anasına bacısına koro halinde küfür edince sorun yok.Ama bir grup Trabzonsporlu küfür edince vay efendim nasıl ederler.Yav dinime söven Müslüman olsa.
Küfürün her türlüsü yanlış artık küfür olmasın diyeceğinize çıkmış biz edebiliriz ama onlar bize edemez,etkiye tepki edersen bulursun.Ben küfürü savunmuyorum ama sizin yaptığınız nasıl bir iş onu anlayamıyorum.
Neymiş bu şehirde ekmek yiyiyorsunuz o yüzden spor takımını seveceksiniz saygı duyacaksın sanane ya sevmiyorum sevmek zorundamıyım.Ben İstanbulu çok seviyorum burda yaşıyorum 1 ay başka yere gitsem trafiğini bile özlüyorum ama hiç bir istanbul takımını sevmiyorum.
Şimdi o spiker bozuntusu heykele gelin dedi geldiler noldu kavga çıktı bunumu istiyor bursalılar.Bursa taraftarı o spiker bozuntusunu eleştireceğine savunuyor bu nasıl iş anlamadım.
Şimdide kendini bilmez bir Trabzonsporlu spiker bozuntusu çıksa delikanlı olan gelsin Trabzon Meydana dese nolcak habire kavga habire gerginlik.
Medyanın,Yöneticilerin,Taraftar Grupların Sözcülerinin küfürü ve kavgayı önleyici hamleler yapması gerekirken yaptıkları tek şey insanları kışkırtmak.Ben çok iyi hatırlıyorum küçük yaşta babam beni Kadıköyde Fener-Trabzon maçını izlemeye götürmüştü kapalıda izlemiştim çünkü o zaman bu tip olaylar olmadığı için %5 saçmalığı yoktu.Traftar biletini alır stada girer tel örgü olmadığı için kendi bölümüne geçer rahat rahat maç izler ve rakip taraftarlar ile beraber stadı terk ederdi.Şimdi olaylar o kadar azdıki artık %5'i bile bulamıycak taraftarlar.
Sizler bu spiker bozuntusunu eleştireceğinize savunuyorsunuz.Küfür eden Tarbzonluları eleştirirken kendi ettiğiniz küfürlere kılıf arıyorsunuz.
DisCo
19.Kasım.2010, 12:01
Bursaspor camiası kısaca ne oldum delisi olmuştur. Kendilerine verdikleri zararı anladıkları gün geç olabilir.
Ahmet Göktaş
19.Kasım.2010, 13:02
İyi de Bursaspor'u kim neden yıpratmak istesin ki ? Ben 4 büyük takımın Bursaspor'u , Bursalıların sandığı kadar kaale aldıklarını düşünmüyorum.
Bursa taraftarı biraz paranoyak bir taraftar kitlesi. Yani küme düştükleri sezonda son haftalar hariç maç kazanamayıp , sonra bunun faturasını Beşiktaş'a kesmek gibi.
Ve yıllardır Beşiktaş'a karşı yaptıkları tek taraflı "ezeli rekabet" gibi aynısını Trabzon içinde yapmaya çalışıyorlar sanırım.
Ve bence iyi bir yol aslında bu tür şeyler , Bursaspor ve taraftarı iyi reklam yapıyor büyük takımlara sataşarak , onları ezeli rakibiymiş gibi görerek.