PDA

View Full Version : Ricardo Quaresma

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
18.Kasım.2010, 14:49
Ricardo Quaresma

Ricardo Andrade Quaresma Bernardo (d. 26 Eylül 1983,Lisbon,Portekiz), Orta Saha mevkiinde oynayan Portekizli futbolcu.
Kulüp Takım Kariyeri

SCP Sporting Portugal

4 yaşında Futbol oynamaya başlayan Portekizli futbolcu, 10 yaşında Sporting Lisbon altyapısına girdi. Yeteneğiyle bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Quaresma, 17 yaşında Porto ile oynanan lig maçında ilk kez A takım formasıyla sahaya çıktı. O dönem Sporting Lisbon’u çalıştıran Laszlo Boloni tarafından sürekli oynatılan Quaresma, Cristiano Ronaldo'yu yedek bırakarak adından daha da fazla söz ettirmeye başladı.
İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın listesinde, Cristiano Ronaldo'dan önce Quaresma yer alıyordu. Sporting Lisbon'un 2003 yılında Manchester United'la oynadığı hazırlık maçı ise Quaresma için dönüm noktası oldu. Bu maçta üstün bir performans sergileyen Cristiano Ronaldo, Ferguson'ın dikkatini çekmeyi başardı ve İngiltere bileti almaya hak kazandı.
Cristiano Ronaldo'nun ayrılışından sonra Quaresma da yuvada kalmadı. Barcelona 6 milyon € karşılığında genç futbolcuyu renklerine bağladı.

http://img718.imageshack.us/img718/8141/48199704682552727577595.jpg

FC Barcelona

Quaresma Barcelona'ya 6 milyon euro ve Fabio Rochemback'in kiralanması ile satıldı. İlk sezonunda 10'u ilk 11'de olmak üzere 21 kez forma giydi ve sadece 1 gol attı. Sezonun son haftaları geçirdiği sakatlık yüzünden 2004 yılındaki Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası'na katılamadı.“Rijkaard'ın olduğu yerde ben oynamam" demesinin sonrasında ise 15 milyon €+ Deco karşılığnda takas edildi ve Porto'ya transfer oldu.FC Barcelona'da 20 numaralı formayı giydi.

http://img545.imageshack.us/img545/2619/0aricardoquaresmabarcel.jpg

FC Porto

Porto'da yeniden kendini gösteren ve takımın liderliğine soyunan Quaresma, bu kez İnter'in dikkatini çekti. 2008'in Ağustos'unda 38 milyon euro karşılığında Milano ekibine transfer olan yetenekli futbolcu, "Portekiz'in Pele'si" sıfatıyla medyaya tanıtıldı. Quaresma Porto ile çıktığı 112 maçta 32 gol kaydetti. Ayrıca Quaresma 2 kere Portekiz'de yılın futbolcusu seçildi. Porto'da 7 numaralı formayı giydi.

http://img264.imageshack.us/img264/4215/10316.jpg

FC Internazionale Milano

Porto'daki performansıyla dikkat çeken Quaresma, 2008-2009 sezonunda İtalya'nın dünyaca ünlü kulübü İnter ile 18.6 milyon € ve Portekizli futbolcu Pelé karşılığında 3 yıllık sözleşme imzaladı. Inter'de ilk sezonunda 77 numaralı formayı giydi, 2. sezonunda Luís Figo'nun futbolu bırakması üzerine 7 numaralı formayı giydi.
Fakat Barcelona'da olduğu gibi, İtalya'da da işler yolunda gitmedi. Jose Mourinho, Quaresma'nın çok yetenekli bir futbolcu olduğunu, ancak taktik disiplinsizliği nedeniyle bu takımda forma giyemeyeceğini açıkladı. Bir sezonda sadece 90 dakika 1 maçta görev yapan Portekizli futbolcu, Şampiyonlar Ligi listesine alınmayınca, İnter defterini kapattı ve kiralık olarak takımlarla görüşmeler başladı.
Şubat 2009’da herkes onun Tottenham'a gitmesini beklerken, transferin son gününde yeni adresi Chelsea oldu. Kiralık sözleşmesi sona erdiğinde, Chelsea tarafından takımda tutulmadı.
Quaresma 6 ay kiralık olarak Chelsea'de görev yaptıktan sonra İnter'e geri döndü. Jose Mourinho, son bir şans verdiği futbolcuya Figo'nun 7 numaralı formasını emanet etti. Buna karşın, işler yine istenildiği gibi gitmedi. Bu sezon sadece 4 maçta sahaya çıkabilen Quaresma, İnter formasıyla kariyerinde sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi. 2009-2010 sezonunda takımı İnter ile Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmıştır ancak kendisi bu maçta teknik direktörü José Mourinho tarafından görev verilmemiştir.

http://img684.imageshack.us/img684/2550/ricardoquaresmagoal.jpg

Chelsea FC

2 Şubat 2009'da transferin son gününde Mourinho'nun eski takımı Chelsea'ye kiralandı. 18 numaralı formayı giyen Quaresma genel olarak yedekten oyuna girdi. Ancak Guus Hiddink'in geçici hocalığı döneminde düzenli şekilde kullanılmadı ve kiralık döneminin sonunda Inter'e geri dönmesindeki en büyük etken Chelsea'nin teklifini kabul etmemesi ve Chelsea'de şans bulamayacağını düşünmesidir. Chelsea'de 18 numaralı formayı giydi.

http://img821.imageshack.us/img821/9360/coventrycityvchelseafac.jpg

Beşiktaş JK

13 Haziran 2010'da Beşiktaş'a 7.3 milyon euro ya transfer oldu. Beşiktaş'ta 7 numaralı formayı giymektedir.İlk golünü UEFA kupası ön eleme maçında Viktoria Plzeň karşısında atmıştır. Süper Lig'deki ilk golünü 29 Ağustos 2010 tarihinde Karabükspor'a atmıştır. Beşiktaş'ta gösterdiği üstün performans neticesinde, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grup Maçlarında forma giymiştir.

http://img25.imageshack.us/img25/3007/q71b.jpg

Millî takım kariyeri

Milli takım kariyerinde de iniş-çıkışlar yaşayan yıldız futbolcu, 2006 Dünya Kupası’nda Scolari tarafından milli takım kadrosuna alınmamıştı.
Scolari tarafından 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için 23 kişilik kadroda Quaresma'ya yer verdi. Quaresma şampiyonada 7 numaralı forma ile mücadele etti.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ından sonra İnter ve Chelsea'deki performansıyla beklentileri karşılayamayan Portekizli yıldız 2010 Dünya Kupası'nda milli takımının kadrosunda yer alamamıştı. Quaresma, Siyah-beyazlı takıma transfer olduktan sonra gösterdiği performansla beğeni toplamıştır. Portekiz Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Queiroz tarafından, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için 3 Eylül'de Güney Kıbrıs, 7 Eylül'de deplasmanda Norveç ile oynanılan karşılaşmalarda Quaresma'da kadroya alınmıştır.Bu Maçta 90 dakika sahada kalmıştır ve bir de asist yapmıştır.
19 Ağustos 2010 günü Portekiz Futbol Federasyonu yeniden milli takıma çağırmaya düşündüğü Quaresma'ya ön bilgi verdi.
25 kez Portekiz Milli Takımı'nda milli olan Quaresma bu maçlarda 3 gol atmıştır.

http://img80.imageshack.us/img80/3108/quaresmay.jpg

Kişisel Hayatı

Ricardo Quaresma'nın babası Çingene kökenli, annesi ise İtalyan kökenlidir. Quaresma küçükken çingene kökenli olması sebebiyle dışlandığını ama hiçbir zaman bunu saklamadığını ve etnik kökeniyle gurur duyduğunu söylemektedir.Çok fakir bir ailede yetiştiğini söyleyen Quaresma küçüklüğünü Beşiktaş dergisine şu şekilde anlatmaktadır: "Annem ve Babam ben 4 yaşındayken ayrıldılar. Babamı seviyorum ve onunla ilişkim sağlam ama annemin yer farklı. Çünkü o eve yiyecek getirmek için 4 işte birden çalışırdı. Çok fakirdik, tek odalı bir evde büyüdük. Babam bizimle olmadığı için beni abim büyüttü. Benim için hayatını feda etti. O benim için hayatı ifade ediyor."
Küçükken futbol oynamayı sevmediğini ve abisinin zoruyla futbol antremanına gittiğini söyleyen Quaresma, 12 yaşındayken futbolu bırakmak ve hokey oynamak istediğinde annesinin büyük tepki verdiğini söylemiştir: "Anneme futbolu bırakmak istediğimi söylediğimde bana, 'Eğer futbolu bırakırsan; birincisi hokey oynamana izin vermeyeceğim, ikincisi dışarı çıkamayacaksın, üçüncüsü arkadaşlarınla görüşemeyeceksin' demişti."Her türlü kötü alışkanlığın yaygın olduğu bir ortamda yetiştiğini söyleyen Quaresma: "Hem yoksulluğun dibini hem de zenginliğin zirvesini yaşadım. Hiçbir şeyden korkum yok. Çünkü bu hayatta her şeyi gördüm. Tabii insanlar beni genellikle sahada gördükleri için duygusuz olduğumu düşünebilirler. Ama işin içine ailem girdiğinde her şey farklılaşır" demektedir.
2004 yılında FC Barcelona'dan ayrılırken "Bir daha asla Frank Rijkaard'ın çalıştırdığı bir takımda oynamayacağım" açıklamasını yapmıştır.
14 Nisan 2010 tarihinde 3 senedir birlikte olduğu fakat bir süre önce ayrıldığı kız arkadaşı Cátia Costa,Ariana isminde bir kız çocuk dünyaya getirmiştir. Quaresma bebek için DNA testi istemiş, sonuçların pozitiv çıkmasıyla bebeğin tüm sorumluluğunu üstlenmiştir.
Doğduğunda ayakları normalinden daha içeri doğru olan ve bunun için tedavi gören Quaresma, bu rahatsızlığından bahsederken: "Doğduğumda ayaklarım kapalı olduğu için dışarı açma gibi bir eğilimim oluyor. Belki de trivela vuruşunu (ayak dışı vuruş) bu kadar iyi yapabilmemin sebebi budur" demektedir.
Sık sık karşılaştırıldığı Cristiano Ronaldo için: "Aramızda bir rekabet yok. Onun kendi yetenekleri var, benim kendi yeteneklerim. Bir çekişme yaşamıyoruz. Kendisi çok iyi bir futbolcu olmanın yanı sıra harika bir insan" açıklamasını yapmıştır. İki futbolcunun Sporting Lisbon'daki teknik direktörlüğünü yapan Laszlo Boloni aralarındaki tatlı rekabeti: "Ronaldo ve Quaresma eskiden her gün antremanda, yeni bir futbol hareketi bulmak için yarışırlardı" açıklamasını yapmıştır.
19 Haziran 2010 tarihinde yaklaşık 20 bin taraftarın katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni için:"Bir futbolcunun en çok isteyeceği şey; sahaya girdiğinde isminin bağırılması, taraftarın onu beklediğini bilmesidir. Ben bunu o gün sonuna kadar yaşadım ve hayatıma damga vuran olaylar arasına girdi. Kendimi Beşiktaş'lı, onların parçası gibi hissettim" yorumunda bulunmuştur.
Vücudunun pek çok yerinde yer alan dövmeleri için: "Dövmelerim çoğunlukla ailemin resimleri. Bacağımdaki yüzün yarısı ağabeyim, yarısı ben. Kolumda annemin yüzü ve ismi yazılı. Sırtımda diğer kardeşlerimin yüzleri ve onları en üstünde, ensemde benim gözlerim var. Bunun dışında vücudumun çeşitli yerlerinde babamın ve kardeşlerimin isimleriyle Hz. İsa ve Hz. Meryem'in resimleri var."demiştir.
Quaresma'nın çoğunlukla kullanılan üç tane lakabı vardır. Bunlar Porto forması giyerken kendisine takılmış olan Harry Potter, eski teknik direktörü Boloni tarafından takılmış olan Mustang ve isminin ilk harfi ile forma numarasının birleşmesinden oluşan Q7'dir.
Ekim ayında Portekiz basınına yaptığı açıklamada: "Hayatım boyunca yaptığım en doğru seçim Beşiktaş. Yaşadığım onca ülke ve oynadığım takım arasında kendimi evimde hissedebildigim tek yer Istanbul oldu" demiştir.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
19.Kasım.2010, 14:22
Her türlü kötü alışkanlığın yaygın olduğu bir ortamda yetiştiğini söyleyen Quaresma: "Hem yoksulluğun dibini hem de zenginliğin zirvesini yaşadım. Hiçbir şeyden korkum yok. Çünkü bu hayatta her şeyi gördüm. Tabii insanlar beni genellikle sahada gördükleri için duygusuz olduğumu düşünebilirler. Ama işin içine ailem girdiğinde her şey farklılaşır" demektedir.

:)..........

anil luque
23.Mayıs.2011, 14:36
Dünyanın en yetenekli 3-5 topçusundan biri...

Trabzonspor
23.Mayıs.2011, 15:22
Birçok takım gezmiş görmüş adam.Bu ligden hiç gitmesin iteyeceğim adamlardan.

titates1
24.Mayıs.2011, 01:28
Dünyanın en yetenekli 3-5 topçusundan biri...

messi , ronaldo , xavi , iniesta , gerrard , lampard , robben , sneijder ... daha saymama gerek yok var mı ? sırf sizin için söylemiyorum çoğu taraftar aynı hataya düşüyor gözümüzde çok büyütüyoruz tamam seviyor olabiliriz ama kendimizi kandırmanın lüzumu yok

Redrum
24.Mayıs.2011, 01:50
messi , ronaldo , xavi , iniesta , gerrard , lampard , robben , sneijder ... daha saymama gerek yok var mı ? sırf sizin için söylemiyorum çoğu taraftar aynı hataya düşüyor gözümüzde çok büyütüyoruz tamam seviyor olabiliriz ama kendimizi kandırmanın lüzumu yok

Xavi , iniesta , gerrard , lampard zannedersem bu kategoriye girmez, hepsi çok daha kaliteli ve daha başarılı, daha iyi futbolculardır ama yetenek kısmı biraz daha farklı. Ronaldinho yeteneklidir mesela, Robinho falan.

titates1
24.Mayıs.2011, 02:12
Xavi , iniesta , gerrard , lampard zannedersem bu kategoriye girmez, hepsi çok daha kaliteli ve daha başarılı, daha iyi futbolculardır ama yetenek kısmı biraz daha farklı. Ronaldinho yeteneklidir mesela, Robinho falan.

anlatmaya çalıştığını anladım ama saydığım isimlerden örnek verince olmamış be =) bazı yeteneklerinden bahsedersen dünyada bu yeteneklere sahip 3-5 yetenkli oyuncudan biri dersin normal olur ama bu bence normal değil kaldı ki quaresmayı porto zamanlarında çok beğenerek izleyen biriyim çok yetenekli olduğu aşikar ama dünyayla kıyaslamanın yanlış olduğunu düşünüyorum

SAİT71
24.Mayıs.2011, 02:19
Yeteneği olduğu aşikardır ama bu yeteneklerini yansıtmada bir problem yaşamış olmalıki yukarıdaki elit takımlarda pek başarılı olamamış. Kaliteli topçu. Dünyanın en iyi 3-5 futbolcusu diyemem ama Avrupa'da ki teknik oyuncular arasında iyilerden bir tanesi bence...

anil luque
24.Mayıs.2011, 11:05

Bu yazdığın isimler arasından doğrudur diyebileceğim ve Quaresma'nın adını yazarken zaten aklımda bulunan iki isim var onlar da malumatınız olacağı üzere Messi ve Ronaldo. Ben işin yetenek kısmından bahsediyorum. Ben dünyanın en iyi 3-5 topçusundan biri deseydim bu saydığın isimlerin hepsi geçerli sayılırdı ama öyle bir şey demiyorum diyemem de zaten.

Ayrıca yeteneklerinden örnek verirsen demişsin de adamın neler yapabildiği ortada. Kaç tane topçu seyrediyorsun trivelayla leblebi gibi gol atan veya rabonayla adrese teslim orta açan..?

anil luque
24.Mayıs.2011, 11:10
Bunlar ve daha saymadığım bir dolu özelliği Quaresma'yı dünyanın en yetenekli topçularından yapmak için yeter.

Son bir şey daha var , Di Maria çok çok yetenekli bir oyuncu olduğu için değil , kendince yeteneğinin yanında bekini defansa kadar kovaladığı için Real Madrid'de ;)

Zekirdek
24.Mayıs.2011, 15:11

Yetenek çok farklı birşey. Quaresma bu kategoride ilk 5'e girebilir.

titates1
24.Mayıs.2011, 15:29
Yetenek çok farklı birşey görsellik çok farklı birşey özel yetenek de apayrı birşey , eğer dediğiniz gibi trivelayla leblebi gibi gol atsa veya sadece adrese teslim ortalar yapsa yeter nobre ve quaresma gol krallığına oynardı bu ligde

quaresma içinde benim hayranlıkla bakabileceğim bir çok video koyulabilir ama

http://www.youtube.com/watch?v=tgBauwcWIeg

real madridle ilgili olan ilk videosunu paylaşıyorum bunları yapabilmenin yanı sıra defansa kadar da adamını takip edebilidiği için real madridde oynuyor

anil luque
24.Mayıs.2011, 16:28
E ben de onu söyledim zaten.

anil luque
24.Mayıs.2011, 16:32
He bu arada görsellik yeteneğin sonucu ortaya çıkmaz mı ? Selçuk , Ekrem , Mustafa Sarp falan gözlerimizin pasını siliyor da ben mi bilmiyorum ?

titates1
24.Mayıs.2011, 22:26
He bu arada görsellik yeteneğin sonucu ortaya çıkmaz mı ? Selçuk , Ekrem , Mustafa Sarp falan gözlerimizin pasını siliyor da ben mi bilmiyorum ?

Cidden düşünüp cevap verirsen alınganlık yapmadan cevap veririm

eXcitinG
24.Mayıs.2011, 22:29
Yetenek çok farklı birşey görsellik çok farklı birşey özel yetenek de apayrı birşey , eğer dediğiniz gibi trivelayla leblebi gibi gol atsa veya sadece adrese teslim ortalar yapsa yeter nobre ve quaresma gol krallığına oynardı bu ligde

quaresma içinde benim hayranlıkla bakabileceğim bir çok video koyulabilir ama

http://www.youtube.com/watch?v=tgBauwcWIeg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DtgBauwcWIeg)

real madridle ilgili olan ilk videosunu paylaşıyorum bunları yapabilmenin yanı sıra defansa kadar da adamını takip edebilidiği için real madridde oynuyor

Boşver onu, buna bak..

http://www.youtube.com/watch?v=shrMRyKbKRk

Adam sadece bir tek maçta biLe bir kLipLik bir Dünya hareket çıkarıyor. Bütün bir sezonLuk kLip yapmak zor.

titates1
24.Mayıs.2011, 23:47
Boşver onu, buna bak..

http://www.youtube.com/watch?v=shrMRyKbKRk

Adam sadece bir tek maçta biLe bir kLipLik bir Dünya hareket çıkarıyor. Bütün bir sezonLuk kLip yapmak zor.

zaten kabul etseniz şaşırırdım , körü körüne savunuyosunuz resmen , bak orda ne yazmışım açık açık quaresmanın da hayran olabileceğim bir çok videosu koyulabilir , bilmiyorum birşey ifade ediyor mu ama açıkça okumadan cevap veriyorsunuz sanki ben quaresmaya kötü futbolcu falan demişim gibi savunuyorsunuz

dünyanın en iyi trivela yapan adamı deyin , onu deyin bunu diyin de dünyanın en yetenekli 5 oyuncusundan biri ? dünyanın en yetenekli kanat(forvet) oyuncularından ilk 5'i bile deseniz hadi neyse diycem ki o da yanlış.

anil luque
25.Mayıs.2011, 00:32
zaten kabul etseniz şaşırırdım , körü körüne savunuyosunuz resmen , bak orda ne yazmışım açık açık quaresmanın da hayran olabileceğim bir çok videosu koyulabilir , bilmiyorum birşey ifade ediyor mu ama açıkça okumadan cevap veriyorsunuz sanki ben quaresmaya kötü futbolcu falan demişim gibi savunuyorsunuz

dünyanın en iyi trivela yapan adamı deyin , onu deyin bunu diyin de dünyanın en yetenekli 5 oyuncusundan biri ? dünyanın en yetenekli kanat(forvet) oyuncularından ilk 5'i bile deseniz hadi neyse diycem ki o da yanlış.

Bizim körü körüne savunduğumuz yok tam tersi abicim anlaşamıyoruz. Bak yetenek dediğin çok farklı bir olay takıma katkı sağlama veya büyük topçu olmak bambaşka bir olay. Falcao diye bir oyuncu vardı Brezilyalı bilmem bilir misin. Dünyanın en büyük yeteneğidir belki de en azından kendim izlediğim. Ama adam Sao Paulo'da bir iki maç yaptı , bu iş bana göre değil dedi salon futboluna devam etti. Anlatabiliyor muyum ? YETENEK açısından Ronaldinho'yu Robinho'yu bile gölgede bırakabilecek bir isimdi ama kendi ağzıyla söyledi 11 e 11 oynarken sürekli pas atmam gerekiyor ve ben bunu sevmiyorum bu iş bana göre değil diye. Anlatmaya çalıştığım bu işte. Robinho dersin Ronaldinho dersin Ronaldo dersin Messi dersin Quaresma akıllara gelir sonra. En azından benim aklıma gelir yani. Tekrarlıyorum YETENEK açısından.

titates1
25.Mayıs.2011, 00:58
bende diyorum ki bu sahada oynanan futbol , sirklerde insan eğlendirmiyorsun

üstte de yazdığım gibi hangi yetenekten baktığına bağlı , şut atma yeteneği , orta açma yeteneği ,

top kesme yeteneği , markaj yeteneği , kafa yeteneği , adam geçme yeteneği , bitiricilik yeteneği

pres yeteneği vb...... daha bir çok yetenek sayılabilir veya sadece bir forvet oyuncusu için

gerekli olan yetenekleri sayarsın bunlardan en iyilerdendir dersin onu tartışırız ki onda da

dünyanın en iyilerinden değil.daha açık yazmam gerekiyor mu çünkü cevabını aslında verdiğim

şeylere cevap olarak tekrar aynı şeyi yazıyorsunuz

anil luque
25.Mayıs.2011, 01:06
Sen konuya nereden girdin hocam ya ohooo top kesme yeteneği , kafa yeteneği falan filan.. Farklı yerlerdeyiz bence. Uzatmaya gerek yok. Bence Quaresma dünyanın sayılı yeteneklerinden sana göre dünyanın en yetenekli formasına terini silen oyuncusu. Uzar gider böyle.

titates1
25.Mayıs.2011, 01:11
ben öyle birşey demedim konuyu açmak daha iyi anlatmak için söyledim en azından dünyanın en yetenekli kanatı en yetenekli forveti dersin yada geniş çerçevede , futbolcularından dersen orası tartışılır işte ama onu desen bile işte önüne geçicek yığınla adam var onu demeye çalışıyorum

anil luque
25.Mayıs.2011, 01:13
Tamam işte abicim sen önüne geçecek yığınla adam var diyorsun ben bir elin parmak sayısını geçmez diyorum anlaşamadığımız nokta bu ve zevklerle renklerin tartışılmayacağını düşünecek olursak anlaşamamak gayet normal.

titates1
25.Mayıs.2011, 01:18
forvet olarak dünyanın en yetenekli oyuncularından biri olduğunu düşünüyorsan zaten olay renklerle alakalı oluyor =)

anil luque
25.Mayıs.2011, 01:28
İlla telefonumda 4-5 senedir duran Q7 videolarını buraya mı koyayım yani Beşiktaşla alakası olmadığını anlatmak için ;) Neyse dediğim gibi herkesin görüşü kendine abicim.

RasAnt
28.Mayıs.2011, 17:12
Çok yetenekli bir oyuncu bence beşiktaşın olmazsa olmazı ben yeteneğini sitilini çok beğeniyorum ancak bjk de olmasından dolayı sanırım kendisini sevmiyorum :D ayrıl ordan Q7 :D

Lionel Andres Messi
13.Haziran.2011, 22:17
dünyanın en yetenekli 3-5 adamından birinin hem ispanya hem italya hem de ingiltere liginde tutunamaması...

Facx
09.Temmuz.2011, 15:47
yetenek farklıdır top cambazlığı farklıdır karıştırmayın

kalemci
09.Temmuz.2011, 15:51
dünyanın en yetenkli 3-5 topçusundan biri ama o yeteneklerini zamanında en kötü kullanan 3-5 futbolcudan da biri.

SaLviO
01.Mayıs.2012, 17:14
türkiyeye gelmiş en büyük balonlardan bi tanesi

attirson
01.Mayıs.2012, 19:23
İnanılmaz bencil bir oyuncu.Nefret ederim bencil futbolculardan.

pele96
01.Mayıs.2012, 22:07
İnanılmaz bencil bir oyuncu.Nefret ederim bencil futbolculardan.

Abartıldığını düşünüyorum bu sene Almeida'ya çıkarttığı topların yarısını hiç bir forvete çıkartmıyorlar...

mustangshelby
02.Mayıs.2012, 02:48
türkiyeye gelmiş en büyük balonlardan bi tanesi

Cristiano Ronaldo : Eğer kızdırırsanız takım arkadaşlarını bile çalımlar(Alman Kicker Dergisine verdiği bir röportaj)

Nemanja Vidiç:O'nunla sahada karşılaşmak istemem,çünkü durduracağımı sanmıyorum.

Eusebio(Portekiz Futbolunun Efsanesi): Sanırım bu çocuk tahtıma göz dikmiş ve sanırım o tahta oturacak.

Pepe Reina:Quaresma'yla karşı karşıya kalmak,bir kalecinin başına gelebilecek en büyük şanssızlıktır.

Cannavaro:Top üzerinde tam hakimiyet kuran ender oyunculardan biri.

Volkan Demirel: Defans mevkiinde isterse 6 oyuncu olsun yine de topu, koruduğunuz kaleye doğru sürmesi yalnızca beni değil her kaleciyi tedirgin eder.

Gökhan Gönül:Bu Ligin en iyi yabancısı Quaresma !

Rıdvan Dilmen:Beşiktaş inanılmaz bir takım.Barcelona ile arasındaki tek ve en büyük fark pas trafiği yapamaması.Eğer bütün takım Quaresma gibi olsa vay dünya futbolunun haline

Alex De Souza:Süper Lig'in en iyi oyuncusu kesinlikle Ricardo.Eğer siz bir oyuncuyu ancak faul yaparak durduruyorsanız bu sizin acizliğinizi,onunda büyüklüğünü gösterir.

Arda Turan:Quaresma tek kişilik bir takım gibi.

Milan Baroş:Bana o adamı sormayın.Sahada neler yaptığını görmüyor musunuz?

Diego Lugano:Savunmada hata yaparsanız sizi kesinlikle avlar, tek olumsuz yanı agresif olması.

Selçuk İnan:Rakip takımda Quaresma gibi bir oyuncu varsa işiniz şansa kalmıştır.

Fazla söze ne hacet.

Topu ayağına aldığı zaman kaleye gidebilecek tekniğe sahip ender futbolculardan birtanesidir. Balonmudur bence yabana atılacak bir futbolcu değildir nekadar tutarsız olsada, komple bir futbolcumudur değildir. zaten öyle olsa Barcelona, İnter, Chelsea'de oynardı.

anil luque
02.Mayıs.2012, 02:55
Bunca söz bir balon için söylendiyse kurban olurum öyle balona :)

futureless
02.Mayıs.2012, 02:57
Kendisinden beklenenler , hakkında söylenenler o kadar büyük şeyler olduğu için benim gözümde de balondur , balon kötü bir tabir olabilir o yüzden düzgün söyleyeyim ; hayranıyım kendisinin o ayrı mevzu , Porto'dayken özellikle çok izlerdim onu , ama bekleneni veremiyor maalesef Türkiye'de.

anil luque
02.Mayıs.2012, 03:13
Bence Q7'nin kendisine balon demek büyük yanlış. He performansı çoğu zaman balon ona eyvallah ama kendisine balon demek ayrı olay.

Zamanında Fener'e Simao diye bir önlibero gelmişti gazete manşetlerinde Fener'in Brezilyalı yeni süperstarı falan diye , en son Ankaragücü'ndeydi :)

Barussolar , Simaolar (fenere gelen) , Maldonadolar , Diattalar birey olarak da balondular performans olarak da :)

GeNç KaRTaL
02.Mayıs.2012, 03:18
Quaresma'yı Beşiktaş formasıyla daha iyi bir hoca yönetiminde daha iyi bir takımla görmeyi çok isterdim.

byariff
02.Mayıs.2012, 03:18
Yetenekli eleman ama turkiyede olmadi iste.

futureless
02.Mayıs.2012, 03:30
Bence Q7'nin kendisine balon demek büyük yanlış. He performansı çoğu zaman balon ona eyvallah ama kendisine balon demek ayrı olay.

Zamanında Fener'e Simao diye bir önlibero gelmişti gazete manşetlerinde Fener'in Brezilyalı yeni süperstarı falan diye , en son Ankaragücü'ndeydi :)

Barussolar , Simaolar (fenere gelen) , Maldonadolar , Diattalar birey olarak da balondular performans olarak da :)

O zaman yanlış anlamayı düzelteyim , performans olarak beklenenin çok çok altında kaldı maalesef . Çok severim yine söylüyorum o ayrı , hatta şöyle söyleyeyim , benim gibi bir Fenerliyi İnönü'ye gidip maç izlemek durumuna getirdi bu adam .

LifeYourself
02.Mayıs.2012, 03:33
ya birkaç maçına denk geldim.Avrupa maçları falan.Adam birini çalımlıyor pas atıcak birini arıyor kimse yok bir daha çalım atıyor yine kimse yok.Sonra resmen tipinden belli kızıyor kendi koşuyor birşeyler yapmaya çalışıyor adama faul yapıp indiriyorlar.
Belki biraz artisti ama bu seneki kötü Beşiktaş'ta oda harcandı bence yazık oldu.Ben Beşiktaşta parlaycağını düşünüyordum tekrardan ama olmadı...

byariff
02.Mayıs.2012, 03:39
atletico madrid - besiktas maçinda stad"dan izledim mesela yardima gelen hiç arkadasi yoktu. belki takim degistirmek kendisi icin daha iyi olur

Gncl1905
02.Mayıs.2012, 08:22
Beşiktaş'ın şanssızlığı Q7'nin etrafındaki takımın iyi olmaması oldu. Q7 seviye atlatabilirdi Türk futboluna ama ne hoca ne kadro onun seviyesine yakın bile değildi. Haliyle sönük kaldı.

Escochae
02.Mayıs.2012, 12:21
Belki çok iyi bir oyuncu olabilir ama gerek beklentiler gerek performans gerekse takım oyununu bozmasıyla beşiktaşın 2 senesini çöpe atmış ve kalırsa daha da senesini çöpe atacak oyuncu .. Ama belliki beşiktaş taraftarı seviyor o yüzden denecek birşey yok ..

Alicanfmfan
02.Mayıs.2012, 13:06
Söylenen övgü dolu sözlere takılmamak lazım fazla aslında. Ona bakarsak Adu, Pele'nin varisiydi, çok övüyordu ancak henüz beklenen patlamayı yapamadı.

Quaresma bence abartıldıgı kadar kötü ve bencil bir futbolcu değil. Sadece vurdumduymaz. Eğer Almeida'yı çıkarttığı topların, Almeida 3/1'ini gol yapsaydı. Belkide asist sayılarını konusuyor olurduk, Quaresma'nın.

GeNç KaRTaL
02.Mayıs.2012, 17:32
Belki çok iyi bir oyuncu olabilir ama gerek beklentiler gerek performans gerekse takım oyununu bozmasıyla beşiktaşın 2 senesini çöpe atmış ve kalırsa daha da senesini çöpe atacak oyuncu .. Ama belliki beşiktaş taraftarı seviyor o yüzden denecek birşey yok ..

Rakip taraftarların Quaresma'dan beklentisi nedir anlayabilmiş değilim.Tek başına takımı götürmesini mi bekliyorsunuz? Bilhassa günümüz futbolunda böyle bir adam var mıdır? Koyun Messi'yi bugünkü Beşiktaş'a,hiç fark etmez.2 senesini çöpe attı diyorsun,el insaf.:icon_smile:

kalemci
02.Mayıs.2012, 17:44
Söylenen övgü dolu sözlere takılmamak lazım fazla aslında. Ona bakarsak Adu, Pele'nin varisiydi, çok övüyordu ancak henüz beklenen patlamayı yapamadı.

Quaresma bence abartıldıgı kadar kötü ve bencil bir futbolcu değil. Sadece vurdumduymaz. Eğer Almeida'yı çıkarttığı topların, Almeida 3/1'ini gol yapsaydı. Belkide asist sayılarını konusuyor olurduk, Quaresma'nın.

Ama Adu'yu sadece Pele övüyordu, bide FMciler :) Konu dışı yine ama futbola yeni bi terim getirdi Pele; "Pele'nin Laneti" :n:

LifeYourself
02.Mayıs.2012, 19:06
Ama Adu'yu sadece Pele övüyordu, bide FMciler :) Konu dışı yine ama futbola yeni bi terim getirdi Pele; "Pele'nin Laneti" :n:

bizde gözlemcinin salladığı aduyu övüyorduk.Gerçek olanı değil:P

Ralph
02.Mayıs.2012, 19:15
Tuhaf bir kişilik. Gollerini izlersek deriz ki "ne biçim bir adam bu yahu, o nasıl goller öyle. Milyonlar versek takıma getiremeyiz" deriz. Ama bir maç içerisinde 90 dakika izleyen birisini fıtık etmeye yetebiliyor Quaresma. Kesinlikle bir balon değil. Balon olayı ayrı bir şey. Adam dünyanın en yetenekli futbolcularında ilk sıralara rahatlıkla girer ama işte kişisel egolarına yenik düşüyor. Bir kere sabırsız ve bencil. Şemsi'nin de dediği gibi onu dizginlemeyi bilecek kalite bir teknik direktör ile izlemek isterdim. Ama şu haline tahammül edemiyorum. Beni Beşiktaş'tan bu sezon soğutan adam Quaresma'dır.