View Full Version : Süper Kupa Fenerbahçe Acıbadem'in!
Varonil
19.Kasım.2010, 21:50
http://img530.imageshack.us/img530/9896/o2gu.jpg (http://img530.imageshack.us/i/o2gu.jpg/)
Bayanlar voleybolda Süper Kupa'yı Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u 3-1 yenen Fenerbahçe Acıbadem kazandı.
yaman76hakanFB
19.Kasım.2010, 21:52
Ve Süper Kupa bizim... Ne güzel şey kazanmak? Ben şahsen her gün bir kupa kazansak yine doymam... Ayrı bir tadı oluyor Kupa kaldırmanın...
Maça gelirsek... İlk sete kötü başladık. Fakat Skowrońska'nın servise geçmesinden sonra yakaladığımız seri ve ilk defa bir arada oynayan oyuncuların maça ancak ısınabilmesiyle ağırlığımızı koyduk ve seti aldık. Aslında 3-0 bile kazanabilirdik. Kaybettiğimiz 2. sette dahi rolantide oynadığımız ve maçı %90 alacağımız hissediliyordu. Nitekim 3. set zaten tam anlamıyla bir mesaj setiydi: 25-12.
4.sete aynı özgüvenle çıktık. 13-6'dan sonra yine bir önceki set gibi olacağını sanmamıza rağmen Vakıfbank son bir hamle yaptı ve farkı kapattı. Buna rağmen zorlandığımız söylenemez. Kırılma anlarındaki rallilerde hep gülen biz olduk.
Kolay değildi. Oyuncuların çoğu Japonya'dan yeni geldi. Bazıları daha takım arkadaşlarının ismini bile bilmiyor. Bu her iki taraf içinde geçerli... Ama son sözü kalite farkı söyledi.
Ze Roberto'nun henüz gelmemiş olmasını yadırgadım. Aynı gün ona karşı final oynayan Sokolova gelip maça çıkıyorsa, Koçta gelmeliydi. Gelmeli ve en azından üç-beş gün sonra çok kritik bir Avrupa Ligi maçında başında olacağı takımını trübünden izlemeliydi. Hiç hoşuma giden bir durum değil... Oyuncular gelebiliyorsa Koç hayli hayli gelebilir. İnşAllah, ağrısız başımıza iş almamışızdır.
Takımımıza ve emeği geçenlere tebrik ve teşekkürler... Taraftara kocaman bir alkış... ZeRoberto'ya sitem...
Şimdi sırada Pazar akşamı oynanacak Galatasaray maçı var. Haydi Kızlar!
Varonil
19.Kasım.2010, 22:06
Bu takım Şampiyonlar Ligi'ni alacak bu sene.Kızlarımıza güveniyoruz :)
yaman76hakanFB
20.Kasım.2010, 00:21
Maçla ilgili ayrıca şunları eklemek istiyorum: Ergül'ün ilk altı'da başlaması benim için sürpriz oldu.
Ergül bence yeterince iyi oynadı, verilen şansı hakettiğini gösterdi. Yine de verilen süreyi İpek'le bölüşebilirdi ama işler yolunda gidince hoca böyle bir arayışa ihtiyaç duymadı.
Geçen yıl maçın MVP'sini seçmişlerdi. Yanılmıyorsam Eda'ydı. Bu sene böyle bir seçim yapmadılar. Muhtemelen Kasia'nın (Skowrońska) olurdu ödül...
Maçın başlarında "Nihan geçen yıl kaldığı yerden devam ediyor" diye düşündüm. Çok kötü başladı. Ama oyunun ilerleyen setlerinde toparlandı, hatta bazı uzun rallilerde onun çıkardığı topların payı oldu. Fakat uzun vadede bu takımın esas liberosu olabilir mi; bu tartışılır... Bir gerçek var ki, takımın en zayıf halkası... Onu daha iyi değerlendirmek için çok daha sert servisler kullanan bir takımı beklemek lazım... Bence Nihan ve onun oynadığı pozisyon, zincirin en zayıf halkasını teşkil ediyor. Fakat bu maçta, ilk setin başları haricinde sırıtmadı, hatta beklediğimden iyi maç çıkardı.
Bu sene daha dengeli ve daha iyi takım savunması yapan bir görüntü verdik. Belki böyle bir takım içinde Nihan'da sınıf atlayabilir. Umarım öyle de olur.
Eklemek istediğim, kafama takılan başka birşey var: Ligin ilerleyen haftalarında Fürst ile Nati'nin, İpek ile Ergül'ün rotasyona gireceğini tahmin ediyorum. Ama Seda'yı kafamda bir yere yerleştiremiyorum. Bu da üzücü... Sizce Seda ilk altıda nasıl yer bulabilir, yahut kenardan gelip kimin yerine süre alabilir? Şu durumda manşet sorunu olan oyuncu sayımız minimuma inmiş gibi görünüyor. Sanırım burada yaşadığı problem Seda gibi bir değeri rotasyonda gerilere itebilir. Ama o Türk Voleybolunun önemli bir değeri... Gerçi bunları konuşmak için erken ve en azından ZeRoberto'yu beklemek lazım... Ama kafama takıldı... Seda Tokatlıoğlu?
Artist06
20.Kasım.2010, 23:11
FENERBAHCE SPOR KULÜBÜ
BIZI IZLEMEYE DEVAM EDIN
barahir
20.Kasım.2010, 23:24
Armanın Gururu Sarı Melekler...
Zekirdek
20.Kasım.2010, 23:35
Fenerbahçe Spor Klübü olduğumuz ortada. Futbol hariç diğer branşlarda durmaksızın başarılarımıza devam ediyoruz. Sanki Gamova'da olsaydı daha güzel olurdu.
A.FaruK
21.Kasım.2010, 01:47
Skowrońska yine aşık etti kendine :). Bi ara ne seriye bağladı servisleri. Hepsi çok iyiydi ama Skowrońska'nın yeri ayrı tabi :)