View Full Version : Derbi F.Bahçe'nin
Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı 74-68 mağlup ederek rakibinin namağlup unvanına da son verdi.
http://cdn.sporx.com/img/3/2010-2/penny_taylor_basket5.jpg
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 6. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı konuk etti!
Caferağa Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi sarı lacivertli ekip 74-68 kazanarak, ezeli rakibinin namağlup unvanına da son verdi.
Son 5 yılın şampiyonu olan ve ligin en skorer takımı Fenerbahçe, Galatasaray'ı Penny Taylor ve Diana Turasi'nin etkili oyunuyla yendi.
Sarı lacivertlilerde Penny Taylor 21 sayı 5 ribaund, Diana Taurasi 18 sayı 7 ribaund, Nevriye Yılmaz 12 sayı 9 ribaund ile oynadı.
Galatasaray'da Seimone Augustus 24 sayı 6 ribaund ile sahanın en skoreri olmasına rağmen takımının yenilmesini önleyemedi. Sylvia Fowles 18 sayı 9 ribaund üretirken; çift haneli sayıya ulaşan başka oyuncu olmadı.
Sekopej
28.Kasım.2010, 22:03
Birsel maçı çevirdi adeta, Taylor'ın attığı 2 üçlük ile de Galatasaray havlu atmış oldu. Bir ara 12-14 olan farkı kapatıp maç sonu üst düzey mücadele sergileyen oyuncularımızı derbi galibiyetinden ötürü tebrik ederim.
Bir ara ben de yenileceğiz sandım.Ama kızlar bizi yanıltmadı.Birsel ve Penny çok iyiydi özellikle.
yaman76hakanFB
28.Kasım.2010, 23:10
Ekaterinburg maçından bile daha fazla mühimsiyordum bu maçı... Lambadan bir cin çıksa ve "ikisinden birisini seç" dese bu maçı isterdim. Puan tablosuna baktığımda zoruma gidiyordu. Yılların alışkanlığı işte... Geçen hafta Ceyhan galibiyetinden sonra Birsel/ Esmeral/ Nevriye'nin resmi facebook sayfasının duvarına şunları yazmıştım: "İnşAllah bu hafta ligde namağlup takım kalmayacak." Üç silahşörler bu notu tutmuş olmalı ki, hafta içi facee sayfalarında sürekli bunu slogan olarak kullandılar: "Ligde namağlup takım bırakmayacağız." Bildiğiniz gibi Galatasaray bu maça beşte beş yaparak çıkmıştı.
Bugün Erkek Voleybol Takımı Galatasaray'a çok kötü bir oyunla 3-0 mağlup olmuştu. Onun kızgınlığı ile bir başka yerde şunları yazdım:
"Trene bakma" uzmanı Demeter ve ruhsuz talebeleri bugün bizi sinirden delirtti. Artık bu maçı kazanmak daha da önemli... Aynı gün içinde iki defa Galatasaray'a kaybetmek olmaz. Aynı gün içinde iki defa Galatasaray'a kaybetmek olmaz. Defalarca tekrar etsem yeridir. Buna dayanılmaz, bu hazmedilemez. Haydi kraliçeler!"
Tabii bu arada bazı taraftarlar arasında fark muhabbetleri başladı. Hatta 30'un altında farkı kabul etmiyorum diyenler çıktı. Halbuki devre arasına Galatasaray 8 sayı önde girdi. İşte bunun sıkıntısıyla maçın devre arası yine başka bir yerde şunları yazdım:
"Ben onu bunu bilmem... Biz ne zaman (taraftar dahil) camia olarak şımarıyoruz, fark hesapları yapmaya başlıyoruz; burnumuzun sürtüldüğü ile kalıyoruz. Umarım bu sürtülme ilk yarı ile sınırlı kalır. Bunca yıldır en hararetli kabuslarımda bile aynı gün içinde iki kere Galatasaray'a yenilmedim. Bu kadarına katlanamam. Bir günde iki kere Galatasaray'a yenilmek... Daha trajik olanı iki mağlubiyetide kendi evinde, muhteşem bir taraftar desteği altında yaşamak... Bu olmaz... Bu maçı kazanmak zorundayız."
Gerçekten dayanamaz, sabaha kadar uyuyamazdım. Günlerce aklıma çakılır kalırdı. Şükürler olsun Allah'ıma ki, kazandık. Başta salondaki muhteşem taraftara, sonra Birsel'e, Penny'e, Diana'ya, Matoviç'e, Nevriye'ye, hatta az da olsa katkı veren ve birşeyler yapmak için çabalayan Nevin ve Esmeral'e de çok ama çoook teşekkür ediyorum. Ratgeber'e -bazı eleştirilerim saklı olmakla birlikte- çok teşekkür ediyorum. Bu takımı kuranlara, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. O kadar mutluyum ki, Horakova ve Anna Vajda transferlerini bile sorgulamayı erteledim. Hatta "bu taraftar herkesi ateşledi ama bir bu Horakova ateşlenmedi, buzdolabı mıdır nedir" cümlesini de yazmaktan vazgeçiyorum.
Çok önemli bir galibiyet... Hem psikolojik açıdan, hem ligin şekillenmesi bakımından... Birsel, Ekaterinburg maçından sonra yine dizginleri ele aldı ve Türk basketbolunun şu anda en flash kısası olduğunu gösterdi. Diana ve Penny Taylor ise en kritik yerlerde büyük oyuncu kumaşını yeniden hatırlattılar. Gözlerim doldu. Son periyodun son beş dakikasını ayakta izledim. Mübalağa etmiyorum. Tebrikler kraliçeler...
SAİT71
29.Kasım.2010, 09:51
Müthişsin Yaman hocam. Yazılarını okurken insan rahatlıyor :)
Maçı kazanan kızlarımızı tebrik ediyorum. Evet önemli bir galibiyet ama ne yazıkki ben Avrupa'yı daha çok ön planda tutuyorum.
Since-1907
29.Kasım.2010, 11:52
Son periyotta Birsel'in performansı ve Penny Taylor'ın kritik 3 lükleri çok önemliydi.Hem derbi galibiyeti hem de Galatasaray'ın namağlupluğuna son vermemiz adına güzel oldu.Tebrikler Fenerbahçemize.
Aynen Hakan abi.Sezonda en fazla 2-3 maç verirken bir günde 2 maç çok kötü etkilerdi beni :)