Log in

View Full Version : Ufak Bir değerlendirme :)

ulas35
03.Aralık.2010, 17:47
GÜNÜN PERFORMANSLARI LEBRON JAMES (MIAMI HEAT)
38 sayı, 5 ribaund, 8 asist (Cleveland deplasmanında)
MONTA ELLIS (GOLDEN STATE WARRIORS)
38 sayı, 4 ribaund, 7 asist (Phoenix karşısında)
DWYANE WADE (MIAMI HEAT)
22 sayı, 9 ribaund, 9 asist (Cleveland deplasmanında)
GÜNÜN YILDIZI
LEBRON JAMES (MIAMI HEAT)
NBA’de gecenin olayı, Cleveland Cavaliers’tan sorunlu bir şekilde ayrılan LeBron James’in Miami Heat formasıyla ilk kez Quicken Loans Arena’ya çıkmasıydı. Beklenildiği gibi eski takımının taraftarlarından büyük tepki gören süper yıldız, salonu dolduran basketbolseverlere cevabını sahada verdi. Maç boyunca soğukkanlılığını koruyan tecrübeli isim, 38 sayı – 8 asist ve 5 ribaundluk performansıyla Heat’in çok rahat bir galibiyet almasını sağladı. 38 sayıyla bu sezonki en yüksek skoruna ulaşan LeBron, üçüncü çeyrekte 24 sayı üretek maça damga vurdu. Son çeyrekte oyuna girmeyen ve 30 dakika sahada kalan yıldız, kullandığı 25 şutun 15’ini sayıya çevirdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden 2/7, serbest atışlarda 6/9 isabet kaydeden tecrübeli isim, istatistiklerine 1 top çalma ve 1 blok ekledi. Maç sonunda yaptığı açıklamada, salona geldiğinde aklından birçok şey geçtiğini belirten LeBron, “Cavaliers taraftarı için söyleyeceğim kötü bir şey yok. Sadece 17 maç kazanılan sezondan takımda olduğum son iki sezona kadar onlarla birlikte yürüdük. Normalde sezonda NBA’in en iyi takımına sahiptik. Onların yaşadığı hayal kırıklığını anlıyorum. Ben de hayal kırıklığına uğradım, çünkü istediklerimizi başaramadık. Bu harika Cleveland organizasyonu ve taraftarı için her şeyin en iyisini diliyorum” dedi.

HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
HİDAYET TÜRKOĞLU (PHOENIX SUNS)
Phoenix Suns geceyi Golden State Warrios galibiyetiyle kapatırken, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu bu karşılaşmaya da kenarda başladı. 28 dakika takımının başarısı için ter döken yıldız oyuncu, 9 sayı – 7 ribaund ve 1 asist üretti. Kullandığı 9 şutun 4’ünü sayıya çeviren Hido, 3 sayı çizgisinin gerisinden de 1/3 isabet kaydetti. Oyunda kaldığı süre içinde top kaybetmeyen tecrübeli isim, 3 de faul yaptı.
GÜNÜN SMACI
DWYANE WADE (MIAMI HEAT)

Gecenin smacı Miami Heat’in yıldızı Dwyane Wade’den geldi. Heat hızlı hücumunda sol forvette topu alan tecrübeli isim, iki Cavaliers’lı oyuncunun üzerinden çift elle harika bir smaç yaptı.
GÜNÜN BLOKU
DORELL WRIGHT (GOLDEN STATE WARRIORS)

Phoenix Suns’a seyircisi önünde mağlup olmaktan kurtulamayan Golden State Warriors’ta Dorell Wright, gecenin blokuna imza attı. Earl Barron’un geriye çekilerek kullanmak istediği şutta yardım savunmasına çok iyi gelen Wright, rakibine izin vermedi.
GÜNÜN ASİSTİ
MONTA ELLIS (GOLDEN STATE WARRIORS)

Günün asisti de Golden State Warriors’ın yıldızı Monta Ellis’ten... Warriors hızlı hücumunda potaya yönelerek savunmayı üzerine çeken yıldız oyuncu, sol taraftan gelen David Lee’ye güzel bir asist yaptı.
GÜNÜN SONUÇLARI
CLEVELAND-MIAMI: 90-118
GOLDEN STATE-PHOENIX: 101-107

NORMAL SEZON İSTATİSTİK LİDERLERİ
SAYI: KEVIN DURANT – 27.3 (OKLAHOMA CITY THUNDER)
RİBAUND: KEVIN LOVE – 14.9 (MINNESOTA TIMBERWOLVES)
ASİST: RAJON RONDO – 13.8 (BOSTON CELTICS)
BLOK: DARKO MILICIC – 2.89 (MINNESOTA TIMBERWOLVES)

ntvspor.net.