View Full Version : Taurası'de Doping
vego
23.Aralık.2010, 18:09
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nın son iki resmi maçında forma giymeyen dünya yıldızı Diana Taurasi’nin sakat olmadığı, İstanbul Üniversitesi maçının ardından yapılan doping testinde yasaklı madde tespit edildiği için oynatılmadığı öğrenildi.
Avrupa’da yoluna yenilgisiz devam eden ve Türkiye Ligi’nde de lider durumda olan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nda Taurasi şoku yaşanıyor.
Sarı-lacivertli ekibin FIBA Euroleague’deki Euroleasing ve ligdeki Burhaniye Belediyesi maçlarında oynamayan ve sakat olduğu açıklanan yıldız oyuncunun, idrar testinde yasaklı madde tespit edildiği için kadroda yer almadığı belirtildi.
İkinci numune açılacak
Ligde oynanan İstanbul Üniversitesi karşılaşmasının ardından kura sonucu doping testine giren ve idrarında yasaklı maddelerden bir tanesine rastlanan yıldız oyuncunun, ikinci numunesinin açılmasını beklediği ve bu süreç içinde kadroda yer almadığı ifade edilirken, bu maddenin nasıl alındığı konusunda da araştırmalar yapıldığı vurgulandı.
Hem performans, hem de kişilik olarak kimse Taurasi’nin bilerek doping yapacağına inanmadığı için tüm olasılıkların masaya yatırıldığı, ikinci numunenin de pozitif çıkması durumunda soruşturmanın genişletileceği de aktarıldı.
Kavga söylentisi
Geçtiğimiz günlerde ülkesine giden yıldız basketbolcunun üst üste iki maçta oynamaması ve kulüpten net bir açıklama yapılmaması üzerine kamuoyunda yer alan haberlerde Taurasi’nin takım arkadaşı Birsel ile kavga ettiği ve bu nedenle Türkiye’den ayrıldığı konuşuluyordu. Ancak olayın çok farklı olduğu ortaya çıktı.
Dünyanın en iyisi
Dünyanın en iyi bayan basketbolcularından biri olarak gösterilen Taurasi, Fenerbahçe formasıyla da harikalar yaratıyordu. Yıldız basketbolcu Euroleague’de 24.6 sayı, 5.4 ribaunt, 4.7 asist ortalamaları tuttururken, Türkiye Ligi’nde de 14.5 sayı, 5.1 ribaunt ve 4.1 asist ortalamalarıyla oynuyordu. Taurasi’nin All Star oylama listesinde yer almaması da akılları karıştırmıştı.
milliyet
KaPaLı
23.Aralık.2010, 18:14
Geçiniz.
Hürriyet, Milliyet her gün saldırmaya başladı nedenseee. Yakında Kasia içinde çıkarırlar birşey.
yaman76hakanFB
23.Aralık.2010, 18:40
Doping değil ama geçen yıl Chatman'ın kullandığı cinsten keyif verici bir ot içtiği söyleniyor. Malum, Amerika'da bunlara pek ses çıkarılmıyor. Ülke federasyonlarının insiyatifinde... Geçen sene Chatman'a üç ay ceza verilmişti. Bakalım, hele bir netleşsin.
vego
25.Aralık.2010, 13:41
Taurasi’ye Ağır Ceza Yolda!!!
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın dünyaca ünlü yıldızı Diana Taurasi’nin, İstanbul Üniversitesi maçının ardından alınan A numunesinde doping maddesine rastlanması dün hem Türkiye Basketbol Federasyonu hem de Sarı – Lacivertli kulüp tarafından doğrulandı. Maddenin ‘modafinil’ olduğu belirtilirken TBF Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgay Atasü, WADA kapsamında cezanın 2 yıl olarak gösterildiğinin altını çizdi. Oyuncunun özlük hakları ve kulübün gizlilik ihlaline gösterdiği tepki nedeniyle sadece madde hakkında yorum yapabileceğini belirten Atasü, “Ben sadece maddenin ne olduğu ve bunun nasıl kullanıldığının görüşünü sizinle paylaşabilirim. Modafinil, eczaneden reçetesiz alınabilen, dikkat eksikliğini gideren, uyanıklılık halini destekleyen bir ilaçtır. Bu WADA’nın uyarıcı listesindedir. Bunu kullanan bir sürü insan vardır. Ancak sporda bu yasaklı maddeye girer. Bunun da cezası dünyanın her yerinde 2 yıldır” dedi. Cezanın 2 yıl olması Diana Taurasi’nin Avrupa kariyerini bitirme noktasına getirirken ABD, 2012 Londra Olimpiyatları’nda en büyük yıldızını oynatmak için girişimlerini hızlandırdı. Taurasi’nin yapacağı savunmada, “İlacı uzun süredir kullanıyorduk, rapor almayı bekliyorduk” ifadeleriyle cezayı indirmeye çalışacağı öğrenildi.
KaPaLı
25.Aralık.2010, 22:48
Taurasi gibi bir oyuncunun böyle bir hata yapacağını sanmıyorum. Avrupa kariyerinide geçtim Olimpiyatlara katılmamak uğruna böyle bir hata yapmaz Diana.
BleedingMoon
26.Aralık.2010, 02:04
taurasi'den asla beklemezdim. dünyanın en iyi oyuncusu. bu kadar profesyonel bir oyuncunun böylesine bir hata yapmasına inanamıyor insan. bekleyelim bakalım.
Lucas Neill
30.Aralık.2010, 17:14
Fenerbahçe'nin yıldız basketbolcusu Diana Taurasi, avukatı aracılığıyla doping testinin pozitif çıktığını doğruladı. Tedbilrli olarak TBF Disiplin Kurulu'nda olan Taurisi'nin B numunesinden çıkacak sonuç merakla bekleniyor.
Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe'de, Diana Taurasi, avukatı aracılığıyla doping testinin pozitif çıktığını doğruladı. 28 yaşındaki Taurasi'nin avukatı Howard Jacobs, Taurasi'nin A numunesinden çıkan sonucun geçtiğimiz hafta içinde pozitif çıktığını ve tedbirli olarak TBF Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini söyledi. Taurasi sarı-lacivertlilerin oynadığı son üç maçta forma giymemişti.
"B NUMUNESİNİN SONUÇLARINI BEKLİYORUZ"
Avukat Jacobs, testte hangi maddeye rastlandığını açıklamazken yalnızca "steroid ya da keyif verici bir madde" olmadığını vurguladı. Jacobs "Henüz A numunesi açıldığı için bu aşamada bir şey söylemek istemiyorum. Bir şekilde bu bilgi Türkiye'de sızdırılmış. Biz B numunesinden gelecek sonuçları bekliyoruz." dedi.
KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU
Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olarak gösterilen Diana Taurasi, WNBA'de iki şampiyonluk yaşamış ve en değerli oyuncu ödülünü kazanmıştı. ABD Milli Takımı'nın da formasını giyen yıldız basketbolcu, iki olimpiyat bir de dünya şampiyonluğu elde etmişti.
"TAMAMEN TEMİZE ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ"
Taurasi'nin suçsuz olduğunu savunan avukatı, "Tüm kanıtlar açıklandıktan sonra Diana'nın tamamen temize çıkacağına inanıyoruz. Tek üzüntümüz bu süreçte bir görevlinin, gizli kalması gereken bir bilgiyi açığa çıkarması oldu." dedi. Jacobs ayrıca Diana Taurasi'nin 10 yıllık basketbol kariyeri boyunca hiçbir doping testinin pozitif çıkmadığının altını çizdi.
Daha önce adı hiçbir doping olayına karışmasa da, Diana Taurasi 2009 yılında alkollü araç kullandığı için bir gün hapis yatmış ve WNBA yönetimi tarafından iki maç cezaya çarptırılmıştı.
FENERBAHÇE'DEN RESMİ AÇIKLAMA
Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi'nde yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın 13 Kasım 2010 tarihinde Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde İstanbul Üniversitesi'ne karşı oynadığı mücadelenin ardından kura sonucu Diana Taurasi ve Anna Vajda'dan doping testine girmeleri talep edilmiştir. İki oyuncumuzdan Anna Vajda'nın testi negatif Diana Taurasi'nin test sonucu ise pozitif çıkmıştır.
Bunun üzerine Diana Taurasi "b" numunesinin de açılması talebinde bulunmuştur. 2 veya 4 Ocak 2011 tarihinde söz konusu numune de hukukçular eşliğinde açılacaktır. Taurasi'nin avukatı da yaptığı açıklamada "b" numunesinin de açılmasının ardından Diana'nın herhangi bir doping maddesi almadığının ortaya çıkacağını söylemiş sporculuk hayatı boyunca da bu tür maddelerden her zaman uzak durduğunu hatırlatmıştır.
Taurasi'nin pozitif çıkan ilk test sonucu sporcunun gizlilik ilkesi hakkı ve bu hakkını kullanmak istemesi üzerine duyurulmamış ancak bu ilke ihlal edilerek doping iddiası basında yer almıştır. Taurasi gizlilik ilkesinin ihlal edilmesinden ve henüz sonuçlar belli olmadan kendisinin doping kullanmış olduğu ile ilgili iddiaların basında yer almasından son derece rahatsızdır. Kulübümüz de gizlilik ilkesinin ihlal edilmiş olmasından dolayı rahatsızlık duymakta ve nihai test sonuçlarını beklemektedir" ifadelerine yer verildi.
Clayman
03.Ocak.2011, 18:52
Taurasi'nin B numunesi de pozitif çıktı. Söz Fenerbahçe spor kulübünde...
C h A o S
03.Ocak.2011, 19:00
Yazık oldu.Dünyanın en iyisimi ne denilyiordu bu oyuncuya.Niye böyle bir şey yaparlarki anlamıyorum...
KaPaLı
03.Ocak.2011, 19:11
Dün akşam Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu biraz konuya değinmişlerdi. Kontratında kesin olarak belliymiş Doping kullanmanın sonucu. Ceza gelirse bile hafifleyici sebebler göz önünde bulundurulur kesinlikle. Böyle bir oyuncunun bile bile bu maddeyi kullanacağını düşünmüyorum.
barahir
03.Ocak.2011, 19:34
İyi de bu madde Amerika'da serbest Avrupa'da yasak.. Bu nasıl iş anlamadım ben :)
Fernando Gago
03.Ocak.2011, 20:36
Büyük hayal kırıklığı ...
Clayman
03.Ocak.2011, 21:41
İyi de bu madde Amerika'da serbest Avrupa'da yasak.. Bu nasıl iş anlamadım ben :)
Amerika, çoğu spor branşında kurallar açısından Avrupa'dan farklı. O yüzden gayet normal bir durum.
Varonil
03.Ocak.2011, 21:50
Dünyaca ünlü bir basketbolcu böyle bir durumda nasıl bile bile lades oluyor hiç anlamadım ..
barahir
03.Ocak.2011, 21:52
Amerika, çoğu spor branşında kurallar açısından Avrupa'dan farklı. O yüzden gayet normal bir durum.
O zaman bu durumda kimse onu suçlayamaz..
Lucas Neill
03.Ocak.2011, 21:53
Amerika'da mi oynuyor Türkiye'de mi? Sen amerikada bi üniye giderken sinavda sorunun cevabini Türkce'mi yazarsin her yerin bi kurali vardir.
Clayman
03.Ocak.2011, 21:57
Hanımefendinin profesyonelliliğine laf ettirilmiyor. Madem o kadar profesyonel, madem o kadar "bilinçli" basketbol oynadığı ülkenin federasyon kurallarını, kıta federasyonunun kurallarını bilmek zorunda. Buna cevabınız nedir ?
barahir
03.Ocak.2011, 21:57
Amerika'da mi oynuyor Türkiye'de mi? Sen amerikada bi üniye giderken sinavda sorunun cevabini Türkce'mi yazarsin her yerin bi kurali vardir.
sen kullandığı ilaçların hemen vücuddan silinebileceğini düşünüyosan tartışmıyorum bile..
Lucas Neill
03.Ocak.2011, 22:02
sen kullandığı ilaçların hemen vücuddan silinebileceğini düşünüyosan tartışmıyorum bile..
Haklisin o konuda bisey diyemem eger öyleyse kusura bakma arastirmadan yaptim o yorumu. Ama bu oyuncu ne kadar zamandan beri burda yani bu ilacin ne kadar etkisi olabilir ki hala?
Lucas Neill
03.Ocak.2011, 22:06
Ayrica yine de burda oyuncunun hatasi var ve de kulübün. Madem ilac aldi oyuncunun bunu söylemesi lazim ya da kulübün arastirmasi lazim.
Clayman
03.Ocak.2011, 22:20
Numunede çıkan madde uyarıcı olarak geçiyor haberlerde. Bunların bir numaralı etkisi de uyku kaçırma ve konsantrasyona yaptığı etki olarak anlatılıyor. İstanbul Üniversitesi maçında dopinge neden ihtiyaç duyabilir, bunu da açıklıyor. Normal durumda Taurasi gibi bir oyuncu bu maçta dopinge ihtiyaç duymaz fakat birşeyler yapmış ki, o uyku kaçırıcıyı alma ihtiyacı hissetmiş :) Şuna da değinmeden geçemeyeceğim, eğer bu mevzu hakkında Fenerbahçe ve Taurasi'nin savunması bu maddeyi bilmeden kullanmış olması ise bu duruma özrü kabahatinden büyük denir, bir önceki mesajımda belirttiğim sebepten ötürü.
Sonuç olarak, müthiş profesyonel, müthiş bilinçli, dünyanın en iyi bayan basketbolcusu Diana Taurasi bal gibi doping yapmıştır. Bunu kabul edin artık.
sananes
03.Ocak.2011, 22:26
Numunede çıkan madde uyarıcı olarak geçiyor haberlerde. Bunların bir numaralı etkisi de uyku kaçırma ve konsantrasyona yaptığı etki olarak anlatılıyor. İstanbul Üniversitesi maçında dopinge neden ihtiyaç duyabilir, bunu da açıklıyor. Normal durumda Taurasi gibi bir oyuncu bu maçta dopinge ihtiyaç duymaz fakat birşeyler yapmış ki, o uyku kaçırıcıyı alma ihtiyacı hissetmiş :) Şuna da değinmeden geçemeyeceğim, eğer bu mevzu hakkında Fenerbahçe ve Taurasi'nin savunması bu maddeyi bilmeden kullanmış olması ise bu duruma özrü kabahatinden büyük denir, bir önceki mesajımda belirttiğim sebepten ötürü.
Sonuç olarak, müthiş profesyonel, müthiş bilinçli, dünyanın en iyi bayan basketbolcusu Diana Taurasi bal gibi doping yapmıştır. Bunu kabul edin artık.
Normal durumda Taurasi gibi bir oyuncu bu maçta dopinge ihtiyaç duymaz fakat birşeyler yapmış ki, o uyku kaçırıcıyı alma ihtiyacı hissetmiş.
bu cümleyi açıklamalısın öncelikle ne demek istedin,neye güldün? Ayrıca doping yapmışsa taurasi cezasını çeker.Zannediyorum burda çeker sadece yani ABD'de serbest ise ülkesine dönecektir.
RaSenGan
03.Ocak.2011, 22:26
Oh valla al dopingi ol en iyi (:
Saldırmayın :p
Clayman
03.Ocak.2011, 22:33
Normal durumda Taurasi gibi bir oyuncu bu maçta dopinge ihtiyaç duymaz fakat birşeyler yapmış ki, o uyku kaçırıcıyı alma ihtiyacı hissetmiş.
bu cümleyi açıklamalısın öncelikle ne demek istedin,neye güldün?
Herhangi bir insanı yoracak, konstanrasyonunun dağılmasına sebep olabilecek birşeyler yapmış olabilir. Belki de moralini bozacak bir olay başına geldi. Ama senin aklına gelen şeyi kastetmedim emin ol :) o kadar aşağılık değiliz.
Şu an ortamı geriyorsunuz kusura bakma.
Taurasi neden dopinge ihtiyaç duysun, aklınız alıyor mu bunu sizin?
Orası nasıl bir hastane ki aynı anda da doping almadım diyen Orham Şam'ın testinden de aynı madde çıkıyor?
Ayrıca o nasıl bir hekimdir ki hipokrat yemininden bihaber, sonucu açıklanmadan birini yargılıyor? Nasıl bir hekimdir ki kendi başına yargılıyor, cezasını veriyor, suçluyor, horgörüyor?
2 yıl ceza da hiç olmadı bu maddeden dolayı, 1 yıl bile olmadı herhangi bir basketbolcuda. Bu ABD'de yasak bir madde bile değil.Ayrıca uyarıcı bir madde de değil. Dikkati tetikleyebileceği düşündülüğü için ama herhangi bir kanıt da olmadığı için ihtimaller neticesinde yasaklandı yeni daha Avrupa'da.
´´Modafinil uyku halini azaltan ve uyanıklık halini (uykusuzluğu) destekleyen, ayık kalmaya yardımcı olan bir ilaçtır. Modafinil´in uyanıklık sağlayıcı etkisini kesin olarak nasıl oluşturduğu bilinmemekle birlikte vücuttaki bazı kimyasalları etkileyerek çalıştığı düşünülmektedir. Söz konusu madde, genel olarak günün herhangi bir saatinde ortaya çıkan önüne geçilmez derecede güçlü uyuma gereksinimi ile belirgin hastalık (narkolepsi), neden kaynaklandığı bilinmeyen aşırı uyuma durumu, vardiyalı çalışma kaynaklı uyku bozuklukları, uyku sırasında hava yollarının tıkanmasına veya solunum kaslarının yetersizliği ve benzeri rahatsızlıklarda da kullanılmaktadır.´´
C h A o S
03.Ocak.2011, 23:03
Dopingli çıkmış işte tartışmaya gerek yok.Bundan sonra ne ceza alacağı konuşulmalı.2 yıl felan deniyor ama bilemiyorum.Bundan sonra Fenerbahçe galiba sözleşmesini fesh eder.Etmelide bana kalırsa.
Hacettepe'deki Doping Merkezi 3 yıl önce hatalı sonuçları nedeni ile ceza almış, uzun bir süre test yapamamıştır.WADA tarafından kara listeye alınmış bir kurumdur!
Taurasi'yi göndermektir zaten birilerinin hedefi ilk geldiği günden beri, o kadar kolay değil bu işler, Fenerbahçe bu oyuna dahil olamaz, olmamalı. Önce Esmeral ve Birsel ile kavga ettiği asılsız dedikodusu, sonra eşcinsel olduğu asılsız dedikoduları yaratıldı sanal gündem olarak. Dünyanın en iyi oyuncusunun Fenerbahçe'de olmasını, Fenerbahçe'yi tercih etmesini hala kabul edemeyenler var.
Hacettepe Üniversitesi'nin bu sorumsuzlukları devam ediyorsa eğer ligdeki bütün ABD'liler seneye kalmaz, hepsi ülkemizi terkeder seneye, taraftarı olduğunuz kulüplerin sporcuları da dahil.
Bana haketmediğim, saygı-sevgi sınırlarını aşacak üslup kullanmadan önce iyice araştırmalısınız.
A.FaruK
03.Ocak.2011, 23:57
Taurai'nin ceza alıp almamasından önce gerçekten olası bi ceza alma durumunda ne kadar hoşnut olduğunuz aşikar. Dünyanın en büyük bayan basketçisi sizlerin düşündüğünü düşünememiş demek ki. Siz Hacettepedeki o doktorlar hakkında konuşulduğunda rahatsız olduysan bizim basketçimiz hakkında atıp tutmaktan geri kalmamanızda çok manidar olmuş açıkcası. Bu bile olaya ne kadar sportif ve objektif baktığınızı açıklıyor.
İkinci bi durumda Cengiz abi ilacın etkilerini ve nerede kullanıldığını açıklamış. O açıklamayı okuyan bir insan '' Yaa bu Amerikadan gelmiş saat farkı var uyku düzeni için kullanılmış olabilir'' gibi düşünce hiç içinizden geçmediki demekki ? Biraz olaylara geniş açıdan bakmak lazım. Olayları görmek istediğiniz gibi görmeyin azıcık insaf.
BaGa TaRKaN
03.Ocak.2011, 23:58
Hacettepe'deki Doping Merkezi 3 yıl önce hatalı sonuçları nedeni ile ceza almış, uzun bir süre test yapamamıştır.WADA tarafından kara listeye alınmış bir kurumdur!
Taurasi'yi göndermektir zaten birilerinin hedefi ilk geldiği günden beri, o kadar kolay değil bu işler, Fenerbahçe bu oyuna dahil olamaz, olmamalı. Önce Esmeral ve Birsel ile kavga ettiği asılsız dedikodusu, sonra eşcinsel olduğu asılsız dedikoduları yaratıldı sanal gündem olarak. Dünyanın en iyi oyuncusunun Fenerbahçe'de olmasını, Fenerbahçe'yi tercih etmesini hala kabul edemeyenler var.
Hacettepe Üniversitesi'nin bu sorumsuzlukları devam ediyorsa eğer ligdeki bütün ABD'liler seneye kalmaz, hepsi ülkemizi terkeder seneye, taraftarı olduğunuz kulüplerin sporcuları da dahil.
Bana haketmediğim, saygı-sevgi sınırlarını aşacak üslup kullanmadan önce iyice araştırmalısınız.
O Konuda Aklandığını Bilmiyorsun ve de Oraya Laf Atmadan İyice Düşün O Zaman Vardı Öyle Birşey Ama Temiz Çıktı Sonuçlar. Olayını İçini Bilmeden Yorum Yapmayınız.
C h A o S
04.Ocak.2011, 00:01
İyi bari cezada almasın ödül verilsin :n:
A.FaruK
04.Ocak.2011, 00:02
O Konuda Aklandığını Bilmiyorsun ve de Oraya Laf Atmadan İyice Düşün O Zaman Vardı Öyle Birşey Ama Temiz Çıktı Sonuçlar. Olayını İçini Bilmeden Yorum Yapmayınız.
Mehmet abi çok severim seni bende yerin çok ayrıdır ama sen yapma bari. Hacettepe doktoruna laf yok ama Taurasiye sallamak serbest mi yani.
BaGa TaRKaN
04.Ocak.2011, 00:05
Ben Taurasiye Sallama Falan Yapmıyorum Sadece Bizim Mesleğe Atıp Tutanlara Lafım. Taurasiyi Bilmem Etmem Ne Maçını İzledim Ne de Bilirim Dünyanın En İyi Oyuncusu Olduğunuda Bilmem Siz Takip Ediyorsunuz Öyledir Heralde. Avrupada Yasak Olabilir, Amerikada Serbest Olabilir. Bilinçsiz Olabilir, Bilinçli Olabilir. Ne Yapacaklarsa Fedarasyon Yapar.
A.FaruK
04.Ocak.2011, 00:07
Ben Taurasiye Sallama Falan Yapmıyorum Sadece Bizim Mesleğe Atıp Tutanlara Lafım. Taurasiyi Bilmem Etmem Ne Maçını İzledim Ne de Bilirim Dünyanın En İyi Oyuncusu Olduğunuda Bilmem Siz Takip Ediyorsunuz Öyledir Heralde. Avrupada Yasak Olabilir, Amerikada Serbest Olabilir. Bilinçsiz Olabilir, Bilinçli Olabilir. Ne Yapacaklarsa Fedarasyon Yapar.
Ben sana Taurasiye sallıyosun demedim abi . Dediğimide anlamadım abim ama neyse. Eyvallah.
BaGa TaRKaN
04.Ocak.2011, 00:12
Bizlere Gelen Numuneler İncelenir, Değerlendirilir Gönderilir Ondan Sonra Fedarasyona, Kulüplere Gönderilir Bizlerden Çıktıktan Sonra Artık Takipleride, Araştırmasıda İlgilelelere Kalır. Artık Adaletli mi Olur, Adaletsiz mi Olur Karar Ağır mı Olur Kuralları Neyse Ona Göre Yaparlar Heralde Artık Yetkililere ve Kurallara Kalmış. Belki Kurallar Saçma Olabilir Ama O Kurallarıda Biz Koymuyoruz Ya.
Rehavi
04.Ocak.2011, 00:18
Şu an ortamı geriyorsunuz kusura bakma.
Ayrıca o nasıl bir hekimdir ki hipokrat yemininden bihaber, sonucu açıklanmadan birini yargılıyor? Nasıl bir hekimdir ki kendi başına yargılıyor, cezasını veriyor, suçluyor, horgörüyor?
2 yıl ceza da hiç olmadı bu maddeden dolayı, 1 yıl bile olmadı herhangi bir basketbolcuda. Bu ABD'de yasak bir madde bile değil.Ayrıca uyarıcı bir madde de değil. Dikkati tetikleyebileceği düşündülüğü için ama herhangi bir kanıt da olmadığı için ihtimaller neticesinde yasaklandı yeni daha Avrupa'da.
´´Modafinil uyku halini azaltan ve uyanıklık halini (uykusuzluğu) destekleyen, ayık kalmaya yardımcı olan bir ilaçtır. Modafinil´in uyanıklık sağlayıcı etkisini kesin olarak nasıl oluşturduğu bilinmemekle birlikte vücuttaki bazı kimyasalları etkileyerek çalıştığı düşünülmektedir. Söz konusu madde, genel olarak günün herhangi bir saatinde ortaya çıkan önüne geçilmez derecede güçlü uyuma gereksinimi ile belirgin hastalık (narkolepsi), neden kaynaklandığı bilinmeyen aşırı uyuma durumu, vardiyalı çalışma kaynaklı uyku bozuklukları, uyku sırasında hava yollarının tıkanmasına veya solunum kaslarının yetersizliği ve benzeri rahatsızlıklarda da kullanılmaktadır.´´
Oyuncuyla ilgili hiçbir fikrim yok. Bu başlığa da neler oluyor diye bakmak için girdim. Normal zamanda sorulsa belki tanımam bile oyuncuyu, bırakın hangi takımda olduğunu bilmeyi... Ayrıca adı geçen hastane ya da doktorla da hiç bir bağlantım yok.
Fakat hangi doktordan hangi hipokrattan bahsediyoruz biraz açar mısınız? Kimi neyle yargılamış doktor? Laboratuar tetkiklerinin yanlış ya da doğru sonuçları ne zamandan beri doktora yüklenmeye başlandı? Kaldı ki siz, elinizde doktorun verdiği rapor olmadan nasıl böyle bir yargıya vardınız?
Daha bugün derste geçti. Bu tür maddeler konsantrasyon arttırıyor. Şu an itibariyle bir süphe yok. Ayrıca bu şekilde doktora atıp tutmak yerine, kendi sağlık kurulunuzun, oyuncuyu kontrollerden geçirirken kan tetkiklerini yeterli ve gerekli bir şekilde yapmamasında neden suç bulmuyorsunuz? Yok kurulda sorun yoksa, zaten o zaman oyuncunun maddeyi yakın tarihte kullandığı kesindir. Daha fazlasına gerek yoktur. Birde bu oyuncu bundan önceki maçlarda hiç kontrollerden geçmedi mi ki, ilk kez bu kontrolde çıktı, etken madde? (son cümleyi gerçekten bilmediğim için sordum)
Benim ailemde 4 tane sağlık sektöründe bilfiiil çalışmış kişi var.
Madem o kadar temizdi tüm tıp çalışanları, neden Tam Gün Yasası'na itiraz ettiniz?
Siz de, sektördeki herkes de çok iyi biliyor sağlık sektöründeki rantları ve dönen paraları.
Ameliyat etmek için bıçak parası alan doktorlar var ve bu parayı alabilmek için resmi kurumlardan özel muayenehanlerine davet ediyorlar.
Rahmetli dayım Şişli Belediyesi'nin en önemli insanlarından biriydi, mimari projeler onun elinden geçerdi. Ameliyatında 1500 TL bizzat para istendi, Mustafa Sarıgül araya girince korkudan ertesi gün ameliyat ettiler ve burası devlet hastanesi.
Tam Gün Yasası özel muayenehanelerinin önü kapatacaktı.
Tıp içerisindeki tüm dallar onurlu mesleklerdir ama bu meslekleri kötüye kullanan çok insan var.
Rehavi
04.Ocak.2011, 00:23
çıklamayı okuyan bir insan '' Yaa bu Amerikadan gelmiş saat farkı var uyku düzeni için kullanılmış olabilir'' gibi düşünce hiç içinizden geçmediki demekki ? Biraz olaylara geniş açıdan bakmak lazım. Olayları görmek istediğiniz gibi görmeyin azıcık insaf.
Uyku düzenini sağlamak için konsantrasyon arttırıcı maddeleri kullanması şart değildir... Sadece uyku düzeniyle alakalı maddelerde mevcut.
BaGa TaRKaN
04.Ocak.2011, 00:24
Konunun Boyutu Bambaşka Boyuta Gidiyor? Ekonomik ve Sosyal Sorunlarla Bir Tetkik Sonuçlarını Nasıl Buraya Bağladınız Pes Doğrusu.
Sanki Cezayı Biz Kestik Biz Yargıladık.
Clayman
04.Ocak.2011, 00:28
O açıklamayı okuyan bir insan '' Yaa bu Amerikadan gelmiş saat farkı var uyku düzeni için kullanılmış olabilir'' gibi düşünce hiç içinizden geçmediki demekki ? Biraz olaylara geniş açıdan bakmak lazım. Olayları görmek istediğiniz gibi görmeyin azıcık insaf.
İyi de Taurasi 1 hafta önce falan gelmedi Türkiye'ye. Yazın sonundan beri burada. O kadar sürede alışamamış olması imkansız.
Rehavi
04.Ocak.2011, 00:29
Benim ailemde 4 tane sağlık sektöründe bilfiiil çalışmış kişi var.
Madem o kadar temizdi tüm tıp çalışanları, neden Tam Gün Yasası'na itiraz ettiniz?
Siz de, sektördeki herkes de çok iyi biliyor sağlık sektöründeki rantları ve dönen paraları.
Ameliyat etmek için bıçak parası alan doktorlar var ve bu parayı alabilmek için resmi kurumlardan özel muayenehanlerine davet ediyorlar.
Rahmetli dayım Şişli Belediyesi'nin en önemli insanlarından biriydi, mimari projeler onun elinden geçerdi. Ameliyatında 1500 TL bizzat para istendi, Mustafa Sarıgül araya girince korkudan ertesi gün ameliyat ettiler ve burası devlet hastanesi.
Tam Gün Yasası özel muayenehanelerinin önü kapatacaktı.
Tıp içerisindeki tüm dallar onurlu mesleklerdir ama bu meslekleri kötüye kullanan çok insan var.
Nereden biliyorsunuz kimin itiraz edip kimin etmediğini? Ben gayet de destekliyorum. Çoğu arkadaşımla da bu konuda ters düşüyorum ama o ayrı konu... Nerden çektiniz buraya olayı? Doktor tetkiklerde çıkan sonucu rapor etmekle yükümlüdür. Hala suçlamayı nasıl direk doktora yönelttiniz ona şaşıyorum.
Ayrıca biz boşuna gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz o zaman. Yeri geldiğinde ailemizden sevdiklerimizden, sosyal çevremizden fedakarlık ediyoruz, insanlara yardım edebilmek için. Siz bu eleştirileri yapan kişileri yarın bir gün bütün Amerikalı basketbolcular kaçar gider diye korkutuyorsunuz ama kendi ülkenizin doktoruna maşallah demediğinizi bırakmadınız iki dakika da.
Ayrıca kötüye kullanan çok insanların en az 5-6 katı da kendini bu işe adayan insanlar var. Bu tartışma nereye gidiyor anlamakta güçlük çekiyorum
yaman76hakanFB
04.Ocak.2011, 00:30
Hüseyin Üzmez davasında o skandal raporu Türk hekimleri değil de ben mi verdim?
Haaa... Yıllardır bayan basketbolunu yakından takip eden, taa Antalya Kolejinin 1.ligde olduğu günden beri (tarih öncesinden ve Galatasarayın yenilmez armada olduğu yıllardan bahsediyorum) bu organizasyona değer veren, gelişmesi ve yayılması için bir taraftar olarak elinden geleni yapan birisi olarak bugün, bu saatten itibaren benim için TKBL bitmiştir. Bu saatten itibaren Fenerbahçenin maçları dahil (ki hiçbirisini kaçırmam, finallerde atlar giderim İstanbul'a) hiç ama hiçbir TKBL maçını ne televizyonda, ne salonlarda izlemeyeceğim. Fenerbahçe Kadın Basketbol Şubesini yöneten Maho ağanın mirası Didem hanımağa ve benzeri birkaç kişi orada durduğu müddetçe... Bazı ilgili kurullarla hukuk önünde hesaplaşılmadıkça... Ki bu aciz ve korkak yönetimle bunlar mümkün değil... Kimin şampiyon olacağı, Fenerbahçenin yarın Taurasi yerine mesela C.Parker gibi bir başka yıldızı filan transfer etmesi hiç ama hiç umrumda olmayacak. Ama bir şeyi çok yakından biliyorum ki; Bir numaralı sorumlu bu şubeyi bu kadar sahipsiz bırakan Fenerbahçe başkanınındır. İyi lider çalışma arkadaşlarını doğru seçen kişidir. Artık ağzının içine baktığı kişilere dikkat etsin.
Pazar günü aynı doping merkezi Penny Taylor'dan numune alacak oldu. Penny Taylor "vermiyorum, çünkü size inanmıyorum" dedi ve rest çekti. Bizim Padişah efendimize yağ çekmekle oralarda koltuk sahibi olan yöneticiler ise "Almanya'ya göndereceğiz" diye kızı kandırıp numuneyi aldılar. Halbuki akreditasyonu burası olduğu için Almanya'ya gitmesi mümkün değil... İşte o anlı şanlı yöneticiler bu kız kadar delikanlı olamadı. Malesef bu kirli savaşın ortasında Fenerbahçe yönetimi her zaman olduğu gibi oyuncularımızı sahipsiz bıraktı.
Birileri bana bu şubede Didem Akın'ın ne iş yaptığını söyleyebilir mi? Bir mantıklı cevap istiyorum.
Adınız ister Fenerbahçe olsun, ister başka bir takım, alın uyuz TKBL liginizi, bozdurun bozdurun harcayın artık... Taurasi dediğiniz kadın bu lige uykulu haliyle yeter, biraz uyansa EL final-four'u yaptırır, esnese finali domine eder. Olimpiyat Şampiyonu, Dünya Şampiyonu, WNBA Şampiyonu, DÖRT YIL ÜST ÜSTE Euroleague şampiyonu, her ligin ve her organizasyonun sayı kralı ve sonra gelecek, bu uyuz lig için doping alacak? Hemde ligin sondan ikincisi İstanbul Üniversitesi maçı öncesi...
Şekip Mosturoğlu'na da söyleyeceğim iki çift laf var ama... Ne kulübüz YaRabbim? Kimsenin umrunda değil Fenerbahçe... Herkes Fenerbahçeyi kullanarak Türkiyeye cici görünme, kendini reklam etme derdinde... Adam gibi, erkek gibi bir tanecik, bir tanecik tavır... Ömrünüzde bir kere... Hepinizi bir çuvala doldursak topu bir Ali Şen etmezsiniz... Bu kulüp -yemin ediyorum, hem vallahi, hem billahi- tarihinin en sahipsiz, en başıbozuk günlerini yaşıyor.
Burada rakip takım taraftarlarına hiçbir şey demiyorum. Onlar elbette eleştirecek, dışarıdan gördüklerini haklı olarak yazacak. Sonuçta doping testi pozitif çıkmış ve isteyebildikleri kadar ceza isteyecek... Onlara kimse kızmasın.
Fenerbahçeyi yönetenlere, Federasyonu yönetenlere ve Doping Merkezine inanmıyorum, güvenmiyorum; zorla değil ya... Ben Taurasi'ye inanıyorum ve o buralara çok fazla... Zaten Amerika'da yazılıp çizilenlerden sonra buraya bir daha herhangi bir yıldızın geleceğini sanmıyorum.
BaGa TaRKaN
04.Ocak.2011, 00:31
Al Benden de O Kadar.
BaGa TaRKaN
04.Ocak.2011, 00:38
Haaa... Yıllardır bayan basketbolunu yakından takip eden, taa Antalya Kolejinin 1.ligde olduğu günden beri (tarih öncesinden ve Galatasarayın yenilmez armada olduğu yıllardan bahsediyorum) bu organizasyona değer veren, gelişmesi ve yayılması için bir taraftar olarak elinden geleni yapan birisi olarak bugün, bu saatten itibaren benim için TKBL bitmiştir. Bu saatten itibaren Fenerbahçenin maçları dahil (ki hiçbirisini kaçırmam, finallerde atlar giderim İstanbul'a) hiç ama hiçbir TKBL maçını ne televizyonda, ne salonlarda izlemeyeceğim. Fenerbahçe Kadın Basketbol Şubesini yöneten Maho ağanın mirası Didem hanımağa ve benzeri birkaç kişi orada durduğu müddetçe... Bazı ilgili kurullarla hukuk önünde hesaplaşılmadıkça... Ki bu aciz ve korkak yönetimle bunlar mümkün değil... Kimin şampiyon olacağı, Fenerbahçenin yarın Taurasi yerine mesela C.Parker gibi bir başka yıldızı filan transfer etmesi hiç ama hiç umrumda olmayacak. Ama bir şeyi çok yakından biliyorum ki; Bir numaralı sorumlu bu şubeyi bu kadar sahipsiz bırakan Fenerbahçe başkanınındır. İyi lider çalışma arkadaşlarını doğru seçen kişidir. Artık ağzının içine baktığı kişilere dikkat etsin.
Pazar günü aynı doping merkezi Penny Taylor'dan numune alacak oldu. Penny Taylor "vermiyorum, çünkü size inanmıyorum" dedi ve rest çekti. Bizim Padişah efendimize yağ çekmekle oralarda koltuk sahibi olan yöneticiler ise "Almanya'ya göndereceğiz" diye kızı kandırıp numuneyi aldılar. Halbuki akreditasyonu burası olduğu için Almanya'ya gitmesi mümkün değil... İşte o anlı şanlı yöneticiler bu kız kadar delikanlı olamadı. Malesef bu kirli savaşın ortasında Fenerbahçe yönetimi her zaman olduğu gibi oyuncularımızı sahipsiz bıraktı.
Birileri bana bu şubede Didem Akın'ın ne iş yaptığını söyleyebilir mi? Bir mantıklı cevap istiyorum.
Adınız ister Fenerbahçe olsun, ister başka bir takım, alın uyuz TKBL liginizi, bozdurun bozdurun harcayın artık... Taurasi dediğiniz kadın bu lige uykulu haliyle yeter, biraz uyansa EL final-four'u yaptırır, esnese finali domine eder. Olimpiyat Şampiyonu, Dünya Şampiyonu, WNBA Şampiyonu, DÖRT YIL ÜST ÜSTE Euroleague şampiyonu, her ligin ve her organizasyonun sayı kralı ve sonra gelecek, bu uyuz lig için doping alacak? Hemde ligin sondan ikincisi İstanbul Üniversitesi maçı öncesi...
Şekip Mosturoğlu'na da söyleyeceğim iki çift laf var ama... Ne kulübüz YaRabbim? Kimsenin umrunda değil Fenerbahçe... Herkes Fenerbahçeyi kullanarak Türkiyeye cici görünme, kendini reklam etme derdinde... Adam gibi, erkek gibi bir tanecik, bir tanecik tavır... Ömrünüzde bir kere... Hepinizi bir çuvala doldursak topu bir Ali Şen etmezsiniz... Bu kulüp -yemin ediyorum, hem vallahi, hem billahi- tarihinin en sahipsiz, en başıbozuk günlerini yaşıyor.
Burada rakip takım taraftarlarına hiçbir şey demiyorum. Onlar elbette eleştirecek, dışarıdan gördüklerini haklı olarak yazacak. Sonuçta doping testi pozitif çıkmış ve isteyebildikleri kadar ceza isteyecek... Onlara kimse kızmasın.
Fenerbahçeyi yönetenlere, Federasyonu yönetenlere ve Doping Merkezine inanmıyorum, güvenmiyorum; zorla değil ya... Ben Taurasi'ye inanıyorum ve o buralara çok fazla... Zaten Amerika'da yazılıp çizilenlerden sonra buraya bir daha herhangi bir yıldızın geleceğini sanmıyorum.
Ne Milletiz Yahu, Elin Almanına, İtalyanına Sen Git Güven Milletine Güvenme. Dünyada Bizim Ayağımıza Eğitimlerimize, Fikirlerimize Gelsin.
Muhteşem Bir Milletiz Hemen 2 Dakikada Kendi Milletimizi Satıp Dışarıya Kaçarız. Oldu Olacak Gidin Sizde Avrupanın O İnsan Hakları? Çok Adaletli? Mahkemesine Gidin(!). Çok Temiz Hekimlerine Gidin(!).
BaGa TaRKaN
04.Ocak.2011, 00:41
Bu Boyut Artık İyice Bambaşka Boyuta Gidiyor Daha da Yazmam.
Rehavi
04.Ocak.2011, 00:53
Benim o kadar yazdıklarıma cevap buysa yazıklar olsun...
Hekimlere atıp tutan bütün arkadaşlar için söylüyorum, BURADA HEKİMİN YAPTIĞI TEK ŞEY TETKİK SONUCUNU RAPOR ETMEK. Yarın bir gün başka yerde tetkikler doğrulanır ve malum hastanede yanlış sonuca ulaşıldığı anlaşılırsa da cihaz hatası vardır, bu durum yine hekimi bağlamaz. Ne zamanki o hastanenin cihazından negatif sonuç çıkar o zaman hekim hatalıdır. Bu arada sebep bulamadığınız Taurasi den ne farkı var acaba hekimin de kasıtlı olarak cihazda gördüğü negatif sonucu pozitif okuyor?
Unutmadan madem öyle, çok da umrumdaydı, Türkiye ye bundan sonra yıldız gelmeyekmiş, Taurasi kullanmış kullanmamış.
sananes
04.Ocak.2011, 00:59
Bu Boyut Artık İyice Bambaşka Boyuta Gidiyor Daha da Yazmam.
Taurisi doping yapmıştır yapmamıştır tartışılır bu.İnsanlar inanır inanmaz bu da tartışılabilir ama olayı vatan millet sakaryaya getirmek saçmalığın önde gidenidir.
yaman76hakanFB
04.Ocak.2011, 01:05
Konu hakkında yazılmış en güzel yazılardan birisi:
http://www.womentalksports.com/items/re ... ff-taurasi (http://www.womentalksports.com/items/read/4/804251/why-the-media-needs-to-back-off-taurasi)
Over the past couple of years, I’ve been searching tirelessly for real media coverage of women’s professional basketball in Europe. With the exception of the athletes on Twitter, and a few sites like Eurobasket, FIBA and Basket Plus International, it’s pretty safe to say that nobody in the USA really knows about the leagues or the lives of women who play professional basketball overseas during the months of August through May.
But over the past few days, this has changed. Why?
Because mainstream sports media decided to cover it. No – not because of the awesome talent, unique lifestyles or underlying stories about the market for women’s basketball internationally.
No, that’s not worth their time.
Instead, they’re casting poorly-researched opinions from their offices here in NYC about how Diana Taurasi tested positive for the drug modafinil while playing in Turkey, after an AP story ran and started a wave of rumors.
For those who don’t know, modafinil is a stimulant used to treat narcolepsy, preventing excessive sleepiness. That’s right folks – a sleeping pill. That’s what created news about women’s basketball.
Here are some examples of how sports media is serving us with this story:
Diana Taurasi’s positive drug test may mean U.S. Olympic team only wins gold medal by 40 instead of 60 (NBC Sports)
Modafinil: THG’s partner in crime? (CBC Sports)
Diana Taurasi fails drug test in Turkey (ESPN)
Laboratory that tested Taurasi has questionable history (Slam Online)
Taurasi may face Olympic ban for positive drug test (New York Times)
Taurasi tested positive for modafinil (Washington Post)
To be frank, the USA coverage on this story is nothing but complete and total bullshit. Here’s why:
1) The testing isn’t even complete yet (they need to do two urine samples in order to conclude anything).
2) All the outlets listed above – ESPN, Slam, etc., NEVER cover the women’s game in Europe.
We can never even find a freaking score. But then this week, they lead SportsCenter of with a story of an unconfirmed drug test, for a sleeping pill? Really guys??
How about this – is anyone brave enough to send someone over there to Europe? Has anyone discovered WHY these ladies are playing there every year? What kind of money are they making? (hint: for the best players, it can be 10 times their WNBA salaries). Why do they get paid this much? What are their lives like? Did Taurasi knowingly take a sleeping pill? What would make someone want to do that? What’s keeping her up at night?
Until someone in sports media finds the balls to ask for money to get these questions answered and told by a real reporter, I’m going to continue to hit the bullshit button on this story. It’s pure speculation and really bad reporting.
yaman76hakanFB
04.Ocak.2011, 01:07
Bu da okunmaya değer...
http://www.theday.com/article/20101228/ ... /312289910 (http://www.theday.com/article/20101228/SPORT01/312289910)
Nobody is ever really innocent anymore, surely not in the sport of public opinion, where an accusation is enough for all the societal jurists to proclaim guilt. Or whatever it is they proclaim. But somewhere, somebody back in the good ol' days must have thought presumption of innocence was a manifestation of forward thinking.
And so in the interest of fairness - yeah, that old thing - the question bears relevance: What if Diana Taurasi is innocent?
Taurasi, the best women's basketball player in the world who gave us four unforgettable seasons in Storrs, allegedly tested positive for a mild stimulant while playing in a pro league in Turkey last week. That has been reported left and right among news organizations. What has not been widely reported, however, is a tidbit Ben York of slamonline.com, a Web site that covers basketball, unearthed a few days later:
York reported a "tarnished history" for the laboratory responsible for Taurasi's testing, including a recent suspension from the World Anti-Doping Agency (WADA) as late as 2009. WADA suspended accredited laboratories in Ankara, Turkey (which tested Taurasi) and another in Malaysia from analyzing dope samples for a few months.
The laboratory in Turkey had been re-accredited at the time of Taurasi's test, however its adherence to rules remains dubious. WADA's guidelines say "results and names cannot be released without a conclusive testing of the 'B' sample."
Taurasi's "B" sample, according to attorney Howard Jacobs, has not been tested. All subjects get two test samples, an "A" sample and a "B" sample.
Jacobs said Taurasi has been tested more than 30 times by the NCAA, WNBA, USADA (United States Anti Doping Agency) and WADA and has never failed a test or been suspended of using performance enhancing substances.
If nothing else, York's discovery of a suspect laboratory provides at least some reasonable doubt as to whether Taurasi is guilty. And to question her character when it's not clear she did anything wrong would be irresponsible. But then, journalistic responsibility ended the day 24-hour cable news collided head on with the Internet.
The way it works now: You throw it out there. You speculate. Because everyone else is speculating and you don't want to look bad. So you speculate. And then when some other news agency unearths some pseudo "expert" to speculate, you find another pseudo "expert." A Speculation Festivus, as they might say on Seinfeld.
And then by the time the verdict hits, the public is so sick of the speculation, nobody remembers the villain is actually innocent. And we're off speculating on something else. All hiding behind, "well, it's human nature."
The New York Times trumpets "all the news that's fit to print."
We've become a journalistic nation of "all that news that fits, we print."
And nobody seems to care.
Full disclosure: I want to believe in Taurasi's innocence. It's human nature to like somebody who has made your job more fun over the years. But I also understand events from her past suggest she's short of the girl scout/Mother Theresa bracket.
Jacobs, the lawyer, has been screaming about Taurasi's innocence. It's hard to take seriously. That's what lawyers do. But if he's right — and all we can say right now is "if" - he should step back up on the soap box and give the rest of the world a lecture on "innocent until proven guilty."
When results of Taurasi's "B" sample are known, we can all start screaming whatever agenda we have that day. Until then, though, Taurasi (and anyone else under such circumstances) deserves to have protocol followed and a presumption of innocence. Thus far, she is 0-for-2.
This is the opinion of Day sports columnist Mike DiMauro.
Sheriff
04.Ocak.2011, 02:00
Arkadaşlar yorum yaparken üslubumuza biraz daha dikkat edelim.
SAİT71
04.Ocak.2011, 02:25
Açıkçası bu testin başka bir yerde tekrardan yapılması lazım.
yaman76hakanFB
04.Ocak.2011, 02:30
Amerikan basınında yazdığına göre şu anda Almanya'daki WADA merkezine Taurasi yeni bir numune vermiş. Ama bunlar önemli değil... Çünkü kurallar gereği buradaki sonuca göre ceza verilecek... Almanya'da testin yanlışlığını ispatlarsa en fazla Hacettepe'deki Merkez'e ceza verilir, Taurasi yüklü bir Tazminat davası açar filan... Ama ceza uygulamasını kaldırmaya yetmez.
SAİT71
04.Ocak.2011, 02:49
Yasaklı madde çıktı cezasını mecbur çekecek. Ama Taurasi gibi bir markanın dandik bir maç için doping yapacağını sanmıyorum... Başka sebepleri vardır. Fakat yasaklı madde çıktığı için doping yaptı oluyor adı..
yaman76hakanFB
04.Ocak.2011, 03:06
Şu kadarını söyliyeyim: Kadın Basketbol Şubesinde çalışan herkesin, bütün paralı idareci ve çalışanların (başka renklere olan aşkıyla meşhur Didem sultan başta olmak üzere) işlerine son vermeden atılacak her adım nafiledir. Yapılacak ilk iş Şubenin idari ekibini A'dan Z'ye, aşçısına kadar ayıklamaktır. Sonra Diana'ya sahip çıkmak ve "isterse beş yıl ceza alsın, ona güveniyoruz, kontrat yenilemek istiyoruz" şeklinde bir duruşla meydana çıkmaktır diyeceğim ama Allahın bahşettiği nefesi boşa harcamanın lüzumu yok. Bizim yönetim mi bunu yapacak? Daha dün NtvSpor'daki canlı yayında kaşla göz arasında Şekip Mosturoğlu sattı geçti Diana'yı... Bu adamlar mı oyuncuların sonuna kadar ardında duracak? Onların tek derdi, "bak adama, ne kadar olgun ve aklı başında" övgüleri almak... Onlar Fenerbahçe taraftarının değil, diğer takım taraftarlarının kalbine girme derdinde... Boşyere nefes tüketmeye değmez. Taurasi cezasını alır, bizimkiler daha saniyesinde kontratını fesheder, sezon bitimi Penny'de çeker gider... (Zaten Beşiktaş maçı öncesi restini çekti.) Hatta oyuncularını bu kadar ortaya atan yönetime güvenlerini yitiren diğer bazı yerli oyuncular da Galatasaray'la filan görüşmelere başlar... Belki parayı basıp onları tutarlar ama artık ne tadı kalır oyuncuların, ne tuzu... Bizimkiler "dopinge sıfır toleranslıyız ama aynısını rakiplerdende bekliyoruz" diye bir bildiri yayınlar resmi siteden... Gelecek adına övünme teminatı olarak dursun hesabı...
Clayman
04.Ocak.2011, 23:05
Yasaklı madde çıktı cezasını mecbur çekecek. Ama Taurasi gibi bir markanın dandik bir maç için doping yapacağını sanmıyorum... Başka sebepleri vardır. Fakat yasaklı madde çıktığı için doping yaptı oluyor adı..
Dopingin anlamını bilmediğiniz çok belli. Doping sadece enerji vb. tarz alanlarda yapılmıyor. Konsantrasyonu artırmak ve aynı Taurasi'nin yaptığı gibi uyku kaçırmak da dopinge girer. Hala kabul etmemekte ısrarcsınız, bunu anlamış değilim hala.
Dopingin anlamını bilmediğiniz çok belli. Doping sadece enerji vb. tarz alanlarda yapılmıyor. Konsantrasyonu artırmak ve aynı Taurasi'nin yaptığı gibi uyku kaçırmak da dopinge girer. Hala kabul etmemekte ısrarcsınız, bunu anlamış değilim hala.
Aferin alan Hasan Şaş için kimse böyle konuşmadı, aynı durumda Hasan Şaş korundu hep.
KanaKe
05.Ocak.2011, 18:12
profesyonel sporlarda doping kullanmamis sporcu kolay kolay bulamazsiniz daha öncede yazmistim bunu futbolda basketbolda voleybolda hatta golf te bile doping kullaniyorlar.. nba da kobe hayatinda doping kullanmadi mi saniyorsunuz siz yada messi ronaldo hic dopinge el sürmediklerini mi saniyorsunuz adi üstünde profesyonel sporcu bu adamlar makine degil elbette zaman zaman dopinge basvuracaklar.. doping alirken kulübün yada hocanin cogu zaman bilgisi olur sonucta kendisinin o ilaclara ulasmasi mümkün degil cogu doping maddesi receteyle satiliyor.
Rehavi
05.Ocak.2011, 19:17
profesyonel sporlarda doping kullanmamis sporcu kolay kolay bulamazsiniz daha öncede yazmistim bunu futbolda basketbolda voleybolda hatta golf te bile doping kullaniyorlar.. nba da kobe hayatinda doping kullanmadi mi saniyorsunuz siz yada messi ronaldo hic dopinge el sürmediklerini mi saniyorsunuz adi üstünde profesyonel sporcu bu adamlar makine degil elbette zaman zaman dopinge basvuracaklar.. doping alirken kulübün yada hocanin cogu zaman bilgisi olur sonucta kendisinin o ilaclara ulasmasi mümkün degil cogu doping maddesi receteyle satiliyor.
:D Sorun ettiğin şeye bak :D Her tür dalavereyi yapan doktorlarımız! ona da çözüm bulur...
Bu arada Amerikalı bir oyuncu daha Taurasi falan dinlememiş kalkmış Fenerbahçe ye gelmiş :D
SAİT71
05.Ocak.2011, 22:20
Dopingin anlamını sayenizde öğreniyoruz işte... :)
uAburak89
06.Ocak.2011, 18:35
Fenerbahçe Bayan Takımı oyuncusu Diana Taurasi'nin doping testinde B numunesinin de pozitif çıkmasının ardından sarı-lacivertli kulüp, yıldız oyuncusuyla yollarını ayırdı.
Fenerbahçe Kulübü'nün konuyla ilgili olarak resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı.
"Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncularından Diana Taurasi'nin yapılan doping testlerinin pozitif çıktığının Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından resmen açıklanması üzerine, kulübümüz sporcu ile olan sözleşmesini feshetmiştir.
Spor kamuoyuna duyurulur,
Fenerbahçe Spor Kulübü
Clayman
06.Ocak.2011, 18:55
Dopingin anlamını sayenizde öğreniyoruz işte... :)
Bizden öğreneceğiniz çok şey var, rahat olun :)
KaPaLı
06.Ocak.2011, 19:06
Neyse gerginlik olmasın (:
yaman76hakanFB
06.Ocak.2011, 19:32
Fenerbahçe Bayan Takımı oyuncusu Diana Taurasi'nin doping testinde B numunesinin de pozitif çıkmasının ardından sarı-lacivertli kulüp, yıldız oyuncusuyla yollarını ayırdı.
Fenerbahçe Kulübü'nün konuyla ilgili olarak resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı.
"Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncularından Diana Taurasi'nin yapılan doping testlerinin pozitif çıktığının Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından resmen açıklanması üzerine, kulübümüz sporcu ile olan sözleşmesini feshetmiştir.
Spor kamuoyuna duyurulur,
Fenerbahçe Spor Kulübü
Şaşırdım mı? Hayır... Bunlar böyledir. Diyorum ya; bunların tek derdi sağa sola yaranmak... Fenerbahçe bunlar için bir basamak... Sadece ve sadece küfretmek istiyorum ama bildiğim kadarıyla bu forumda küfür yasak olduğu için etmiyorum. Susuyorum. Birşeyi çok iyi biliyorum; bunların hepsini toplasan, Taurasi'nin numune kabı kadar temiz çıkmaz.
Oyuncusuna sahip çıkmayan, tarihin en korkak, en pısırık, resmi siteden bildiri yayınlamak dışında vizyonu olmayan, Fenerbahçe taraftarından çok başka taraftarların gönlüne girme ve "sempatik görünme" derdindeki bu yönetimi ayakta alkışlayın.
Kesinlikle katılıyorum.
Şimdi gördüm Taurasi'nin yollandığını.Yazıklar olsun diyorum sadece.
yaman76hakanFB
06.Ocak.2011, 21:12
Yapılacak ilk iş Şubenin idari ekibini A'dan Z'ye, aşçısına kadar ayıklamaktır. Sonra Diana'ya sahip çıkmak ve "isterse beş yıl ceza alsın, ona güveniyoruz, kontrat yenilemek istiyoruz" şeklinde bir duruşla meydana çıkmaktır diyeceğim ama Allahın bahşettiği nefesi boşa harcamanın lüzumu yok. Bizim yönetim mi bunu yapacak? (...) Onların tek derdi, "bak adama, ne kadar olgun ve aklı başında" övgüleri almak... Onlar Fenerbahçe taraftarının değil, diğer takım taraftarlarının kalbine girme derdinde... Boşyere nefes tüketmeye değmez. Taurasi cezasını alır, bizimkiler daha saniyesinde kontratını fesheder, sezon bitimi Penny'de çeker gider... (...) Bizimkiler "dopinge sıfır toleranslıyız ama aynısını rakiplerdende bekliyoruz" diye bir bildiri yayınlar resmi siteden... Gelecek adına övünme teminatı olarak dursun hesabı...
Üç gün önce yazmıştım. Hani amiyane bir laf vardır: "Ben malımı bilmez miyim?" Ben bunları bilmez miyim? Yine üç gün önce başka bir forumda şunları yazmıştım. Bir üye, "Aziz Yıldırım Taurasi'nin ardında dur" demişti ve ben şu yorumu yazmıştım:
Aziz Yıldırım'a kalsa belki durur ama etrafına o kadar yanlış isimleri doldurmuş ki, ağzının içine baktığı insanlar ne Taurasi'yi umursar, ne Kadın Basketboluyla ilgisi vardır. Şekip Mosturoğlu transfer gerçekleşmeden evvel Taurasi'nin adını duymuş mudur mesela? Veya bizim şu sıkıntımızın kaçta kaçı kadar umursamıştır bu olanları ve bu şubeyi?.. Diyecekler ki; "başkanım, imajımız sportif başarının önünde gelir; kurumsal yapı gereği onunla ilişiğimizi kesmezsek çeşitli platformlarda saygınlığımıza gölge düşer" vesair... O da "Haklısın Şekip'çiğim, sen gerekli açıklamayı yap" der. Resmi siteden bir bildiri:
-Kulübümüz dopinge karşı sıfır tolerans konusunda üzerine düşeni yapmış, Diana Taurasi ile yollarını ayırmıştır. Aynı hassasiyeti rakiplerimizden de bekliyoruz."
Günün birinde aynı hassasiyeti aynı durumda hiçbir rakibimiz de göstermez ve ölen öldüğü, giden gittiği ile kalır.
Lucas Neill
06.Ocak.2011, 21:49
Cemal Nalga skandalinda ortaligi birbirine katan medya ve Fenerbahceli arkadaslar simdi bilmeden almistir dünyanin en iyi oyuncusu yapmaz böyle seyler diyor.
Cemal Nalga skandalinda ortaligi birbirine katan medya ve Fenerbahceli arkadaslar simdi bilmeden almistir dünyanin en iyi oyuncusu yapmaz böyle seyler diyor.
Ne şimdi bu ? Fazla gaza gelmişsin anlaşılan. Dünyanın en iyi oyuncusu yapmaz öyle şey zaten de orası ayrı.
Bir olayda bir takımın yaptığı sahtekarlık varken diğer tarafta bir oyuncuda çıkan doping var ikisini nasıl karıştırdın ?
The.Crow
06.Ocak.2011, 22:13
o olay başka adamlar bile bile farklı forma verip oynattılar.Komedi idi o. Neyse Taurasi bitti kavga bitti. Konunun popülaritesi azalır ..
Lucas Neill
06.Ocak.2011, 22:30
Ne şimdi bu ? Fazla gaza gelmişsin anlaşılan. Dünyanın en iyi oyuncusu yapmaz öyle şey zaten de orası ayrı.
Bir olayda bir takımın yaptığı sahtekarlık varken diğer tarafta bir oyuncuda çıkan doping var ikisini nasıl karıştırdın ?
O sahtekarligi takim yaptiysa bu sahtekarligi da sizin oyuncunuz yapti fark ne? Bu oyuncu Fb'nin bünyesinde kontrolünde degil mi?
Ayrica oyuncuyla sözlesmeyi feshetmeseler cezasi nedeniyle oynayamacakti simdi Abd'de oynayabilecek degil mi?
sananes
06.Ocak.2011, 22:51
Fark çokta sizin gözlerinizle bakıldığında anlayamazsınız işte onu arkadaşım.ABD konusuna gelince kuralları bilmiyorum ama mantıken düşündüğümüzde orda yasak olmayan bir maddeyi kullanmış o yüzden oynayabileceğini düşünüyorum.Zaten sadece burda oynamıyo kendisi sezonda hem fenerbahcede hem wnba'da oynuyordu.Genelde wnba oyuncuları böyle yapıyor.
yaman76hakanFB
06.Ocak.2011, 22:52
@MeMo;
Kardeşim, kime ne açıklamaya çalışıyorsun ki? Tepki ve yorumlarımızı "başkaları ne der" üzerine ve başkaları etrafında kurarsak Aziz Yıldırım ve yönetiminden ne farkımız kalır ki? Biz resmi site değiliz ki, her iddiaya bir cevap metni yayınlayalım? Kimseye kendimizi, oyuncularımızı beğendirmek gibi bir derdimiz yok, olmamalı da... Yorma kendini. Sadece sana şunu hatırlatırım: Fenerbahçe yönetimi bu hadisede popülizm uğruna sınıfta kalmıştır.
CeNTeR_TR
06.Ocak.2011, 23:37
Amerika'da oynayan çoğu oyuncuda doping veya tesiri yaratan maddeler bulmak mümkündür (:
Türkiyede'ki çoğu oyunculardada bu maddelerden var.Ama Yönetim olarak hata bizim Yönetimimizde iliğine kadar arattıracaksın arkadaş yoksa böyle bir skandalla karşı karşıya kalırsın.
Ama Cemal Nalga olayı ile bu olayı bir arada tutmayalım arkadaşlar.Cemal Nalga'da klupsel bir hata varken burada bireysel bir hata var.O yüzden elma ile armut kıyaslanması yanlış olur kanaatimce.
SAİT71
07.Ocak.2011, 01:36
Hayırlı olsun.
Taurasi'nin maç nedeniyle içmediğini ve hala başka bir sebeple içtiğini düşünüyorum bu fikrimde değişmeyecek. Doping cezasını zaten alacak ona birşey diyen yok. En azından örtbas olayı yapmıyoruz.
@MeMo;
Kardeşim, kime ne açıklamaya çalışıyorsun ki? Tepki ve yorumlarımızı "başkaları ne der" üzerine ve başkaları etrafında kurarsak Aziz Yıldırım ve yönetiminden ne farkımız kalır ki? Biz resmi site değiliz ki, her iddiaya bir cevap metni yayınlayalım? Kimseye kendimizi, oyuncularımızı beğendirmek gibi bir derdimiz yok, olmamalı da... Yorma kendini. Sadece sana şunu hatırlatırım: Fenerbahçe yönetimi bu hadisede popülizm uğruna sınıfta kalmıştır.
Aynen abi.Eskiden böyle değildik.Hiçbir şeyden korkmazdı yönetim.Kulüpler birliği başkanlığıyla birlikte başkan da çok değişti.Bize eskiden yaptıklarımız yüzünden kınayan kulüpler aynı şeyleri yapmaya başladı yine ses çıkarmadı.Yönetimin vadesi doldu.
BaGa TaRKaN
07.Ocak.2011, 11:52
Aynen abi.Eskiden böyle değildik.Hiçbir şeyden korkmazdı yönetim.Kulüpler birliği başkanlığıyla birlikte başkan da çok değişti.Bize eskiden yaptıklarımız yüzünden kınayan kulüpler aynı şeyleri yapmaya başladı yine ses çıkarmadı.Yönetimin vadesi doldu.
Ne Kadar da Çok Bilgilisiniz Yahu Hakan Kardeşim Olsun Sen Ol Diğer Fenerbahçeli Arkadaşlar Olsun Takımın İçindeki İnsanlardan Bile Çok Daha Fazlasını Biliyorsunuz Valla Korkmaya Başladım Sizden Erdiniz mi Naptınız Gaipten Haber mi Aldınız:icon_eek: Kulübün İçindeki Şahıslar Bile En Yakınları Herşeyi Kabullenmiş Sonuçlara. Adamlar Burnunun Dibindeki İnsanla Bu Zamana Kadar Konuşmadı mı Görüşme Yapmadı mı ki? Sizde Sadece Televizyondan, Maçlardan Tanıdığınız İnsanı 40 Yıllık Ahbab Gibi Tanırcasına Oyuncuya Toz Kondurmuyorsunuz. Kardeşiniz mi Ananız mı Bacınız mı Akrabanız mı Elin İnsanını Bu Kadar Kısa Sürede Nasıl İçli Dışlı Tanıdınız Hakketten Merak Ediyorum.
Bu Arada Bu Dediklerim Diğer Takımlar İçinde Geçerli, Takımın Kendi İçinden Çok Daha Fazlasını Bilen Ya da Bildiğini Sanan Ya da Herşeye Muhalefet Olsun Derdiyle Savunan Diğer Takımların Taraftarlarında da Bu Var. Sanırım Bizim Ülkemizde Taraftarlık Hastalık Boyutunda. Belkide Takımını Kendi Düşüncesinde Görmek İstediği Gibi Görüyor.
yaman76hakanFB
07.Ocak.2011, 13:42
Resmi site ne derse -sümme haşa- Tanrı buyruğu gibi biat eden bir kitle yetiştikten sonra biz ne dersek abes zaten...
Ben birşey demiyorum. İlahi ölçüdür: neye layıksan öyle idare edilirsin.
Bu süreçte yaşanan çelişki ve tezatları sıralamaya kalksam, kitap olur.
Tabii biz millet olarak BİAT KÜLTÜRÜNE alışık olduğumuz için, yahut "liderin yanlışı tebaanın doğrusundan üstündür" anlayışından geldiğimiz için eleştirmek, sorgulamak, çelişkilerin kuyruğuna basmak uçukluk gibi anlaşılıyor. "Padişahım çok yaşa, sen yaptıysan bir bildiğin vardır, lider-teşkilat-doktrin tartışılmaz" deyip geçeceksin ki, adın anarşiste çıkmayacak. Başkasını bilmem ama benim dünyaya bakışıma ters bunlar... Kimse padişah değil, bende tebaa değilim.
Gözlerimin içine baka baka yalan söylenmesine tahammül edemiyorum. Onlardan önce de Fenerbahçeliydim, onlar tarihe karıştıklarında da Allah ömür verirse daima ve sadece Fenerbahçeli kalmaya devam edeceğim. Yönetimi eleştiren, onlara güvenmeyen taraftar günaha girer, kötü taraftardır diye bir teamülü tanımıyorum.
"Taurasi sürecini iyi yöneten" yönetime dikiz.
Sakat yalanları.
İzin masalları.
Sızdırma ile doping haberleri.
Federasyona kükreme.
"Oyuncumuzun arkasındayız" mesajları.
Sonuç kesinleşince sözleşme feshi.
Haa, sen kulüp olarak Kerem Gönlüm'e dünyayı dar etmişsindir de ben anlarım. Derim ki "Hem milletin gırtlağına çöküyor, hem de kendisine gelince tavizsiz davranıyor" ama nerede? El âleme şapır şupur, bize yarabbi şükür.
Fenerbahçe yönetiminin, Fenerbahçe taraftarından ya da oyuncularından başkasına dişinin geçtiğini iddia edene kargalar bile güler. Fenerbahçe taraftarının % 90'ı bir yönetici gördüğü zaman, onun "masum" olduğunu sanıyor. İsterse hiç tanımasın, bilmesin, "Yönetim Kurulu'nda adı geçen insan" görmek, onun "ideal insan - yönetici" olduğunu anlamakla eşit anlamlı. Ne kafa ama! Aynı şekilde bu insanların atadığı kişiler için de durum bu.
Çok basit bir soru:
Semih Özsoy ve Didem Akın, Diana Taurasi ve Penny Taylor özelinde, kadın basketbol şubesi için nasıl bir yararlılık göstermişlerdir? Böyle bir artı varsa açıklanması gerek. Yoksa, neden hala görevdeler? Yönetim sevdalıları bu işleri çok iyi biliyorlar ya, görüşlerini alalım. Ama lütfen konunun içeriğinde "Düzce Topuk Yaylası" olmasın. Lütfen...
2006 ve 2010 yıllarında camia temelinden sarsılmışken, delikanlı gibi taraftarının karşısına çıkmadan fellik fellik saklanan bir yöneticiler topluluğunun kriz yönetme konusundaki başarısızlığı ortadayken hâlâ daha onları eleştirmeyi günah telakki etmek büyük bir öngörü istiyor herhalde.
Diyorlar ki, Federasyon Başkanları vesair... Şu tukaka, bu tukaka...Duyan da bu Federasyonları göreve Selami Şahin getirdi sanacak. 12 yıldır görevde olan "güçlü ve kurumsal" Fenerbahçe yönetimi kendi adaylarını koyamıyor. Gidiyor, başkalarını destekliyor. Yetmiyor, onların her dediğine boyun eğiyor. Sonra kaçınılmaz olan zuhur edip, gelişmeler içine kaçmaya başlayınca bir veryansın. E kulislerde "Biz seçtirdik" diye gezmeyi biliyorsunuz, o nasıl olacak?
Voleybol federasyonu başkanını Aziz Yıldırım seçti (seçtirdi), kampanya süreci FbTv de geçirildi. Adam her sabah akşam FbTv de idi. Sonra Aziz bey gün geldi adama küstü. Birden voleybolda "kulüpler birliği" kurmaya kalktı. Müesseler "hadi len" dedi. Aziz Bey TVF ye düşman oldu. Kendi düşmanını kendisi yaratıyor. Yüzme ve kürekte Galatasarayda yarıştıkları süreçte kime çamur attıysa bize transfer etti. Bizde kimi göreve getirdiyse şutladı. Yeni yüzme şube sorumlumuz Cemil Turan. :D
Daha skandallar bitmiyor.Aziz Yıldırım önce Efes'in şampiyonluğumuzu çaldığını iddia etti. Benim değil, onun iddiası... Tuncay Özilhan, elinde Mehmet Durupınar'a yazdırttıkları "Türkiye Basketbol Tarihi" kitabıyla çıkıp da "Bunu biz yazdık. Fenerbahçe haddini bilsin" dediğinde sus pus olan, üstüne bir de sponsorluk anlaşması yenileyen kimdi? Sarı Çizmeli Mehmet Ağa mı?
Demek ki Fenerbahçe'nin elinden şampiyonluk çalan bir camia ile reklam anlaşması yapılabiliyormuş. Bunun bilgiyle, ermekle ilgisi yok. Tutarlılık denen bir kişilik olgusu vardır.
Yönetimin yanlışları var mı? Var. Bunları "Ama şu doğrular da var..." cümlesinin arkasına sığınarak söylemenin, "En iyi olma iddiasındaki bir yönetimin 'zaten ve lütfen' yapması gerekenleri lüzumsuzca yüceltmek" olduğunu kestirebilen insanlar olarak bunları elbette eleştireceğiz. Başkaları gibi, tebaa kafasıyla yaşayıp, hayatı temenna ederek geçirmekten kat kat iyidir bu. Yönetici görünce kendini kaybetmekten ya da yönetici kelamını -haşa- Allah kelamı saymaktan kat kat evladır.
Anadolu Grubunun reklam tehditine karşı "Kerem Gönlüm" olayını takipten vazgeçen yönetim bu yönetimdir. Galatasaray, Cemal Nalga olayında "Galatasaray fazla ceza almasın" diye kıvranan bu yönetimdir. Sadri Şener ve Adnan Polat ile bir dolu iş ortaklığı yapan ihalelere giren bu yönetimin üyeleridir. Kimsenin umrunda değil Fenerbahçe. Bunlar paylaşmış aralarında "sen Feneri, ben şu kulübü, sen o kulübü yönet" diye.
Diana konusuna gelirsek... Diana'nın savunmasını bekleyelim. ama şu noktalara dikkat savunmasından önce.
1. defalarca, çok farklı ülkelerde, çok daha ciddi maçarda bu testlerde girmiş. çıkan birşey yok.
2. burada böyle bir işe girmesini gerektirecek bir durum yok.
3. transfer sürecindeyken; günlük yaşamında ne gibi ilaçlar kullanıp kullanmadığını bilmek, denetlemek idarecilerin yükümlülüğünde değil mi ??
4. reçetesiz satılan bir ilaç bu. içindekilerin yasaklı olup olmadığını kontrol etmesi gerekenler klüp idarecileri değil mi ??
5. sezon öncesi sağlık kontrolünde yine bu söz konusu ilacın izleri vs. çıktı mı acaba ??
6. bence en öenmlisi şu raporları bi yayınlasınlar bakalım neymiş ne değilmiş... (sanıyorum yasak değildir. zaten deline deline konuyu sağır sultan bile duydu resmi açıklamlardan önce. yanlış biliyorsam düzeltilsin.)
7.eğer bu işle ilgili birebir yönetici ve idareciler hala ordayken Diana için fesh ettim hadi canım güle güle demek biraz ayıp olmamış mı ??
Dünyanın 1 numarasına her ne olursa olsun (isteyerek performans arttırmak için doping yapsa bile) bu şekilde güle güle demek ve bu anlayışı -yönetim yaptıysa doğrudur şeklinde ama az ama çok savunulabilmek- bana garip geliyor.
Çok enteresan bir şey var.
Bir çok insan "Kulüp ne yapsın? Gayet tutarlı davranıp, ilişik kesti. Dopinge sıfır tolerans gösterdi" diyor ki gayet doğrudur.
E güzel de kardeşim, oyuncuyu tuvalete bile yalnız göndermeyen bir kısım menajer bozuntuları ne iş görüyor bu kulüpte? Allah aşkına birileri desin ki "Şunu yapıyor"
Ayrıca hem sporcuna inandığını söyleyip Federasyona kükrüyorsun, hem de cart diye ilişik kesiyorsun. O nasıl olacak?
Sakat yalanları da cabası. Hey yavrum hey. Ne ellerdeyiz maşallah.
Neden savunmasini yapmadan ve cezasi verilmeden sozlesmesi iptal edildi? Bir nedeni varsa tek cumle olmali, destan yazmaya gerek yok.
Şimdi birde soyle bakalim. mesela futbol takiminda Messi olsa ve aynı olaylar onun başına gelse ve yonetim onu gonderse simdi dogru yapti diyenlerin kaci dogru yaptı diyecek acaba? doping vakasi ne ilk ne de son. Bir cok olay var ama ben hemen ilisigi kuluple kesilen bir oyuncu hatirlamiyorum. herkes oyuncusuna sahip cikiyorda biz kendi oyuncumuza, dunyanin en iyisine niye sahip çıkmıyoruz?
Öyle demeyin. Kurumsallaştık. Taraftarı umursamayacak dünyanın en iyi oyuncusuna giderken teşekkür edemeyecek kadar çirkinleştik birde... Bir teşekkür, bir teşekkür bu kadar zor mu ?
Yolun açık olsun Diana. inşallah temize çıkar o efsane basketbolunu farklı yerlerde izlettirirsin...
Aziz Yıldırım çok talihli bir adam ve hakikaten zerre kabahati yok şu olan bitende. Zira kimin arkasında böyle fikirsiz ve tapınmaya hazır bir kitle olsa, geleceği durum bu olur. Bütün kabahat bu toplumu biat kültürüne alıştıranlarda... Ben şahsım adına ne muhalifim, ne yönetim yanlısı... Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Dünde öyleydim, bugünde öyleyim, İnşAllah son nefesime kadar da öyle devam edeceğim. Birileri gözümün içine baka baka ve benle dalga geçer gibi iş yaparsa eleştiririm. Bazı şeyleri görmek için ermeye filan gerek yok. O işler biat kültürünün mirası... Sadece dikkatlice bakmak yeter.
Lucas Neill
07.Ocak.2011, 21:13
Hurriyet'in iddasina gore TBF, Taurasi'nin Amerika'daki doktorundan kullandigi ilacin izinli olduguna dair belge istedi. FB belgeyi alamadi.
FB eger Taurasi icin Amerika'dan istenilen belgeyi getirip TBF'ye sunsaydi T.Demirel "Ceza verilmezdi" seklinde beyanat vermis.
yaman76hakanFB
07.Ocak.2011, 22:37
Bugün bu haberi yalanladılar:
"Bugün Hürriyet Gazetesi'nde Ferudun Niğdelioğlu imzası ile yayınlanan bir haberde Diana Taurasi'nin doping testinde çıkan maddeyi Türkiye'de kullanmanın yasak olduğunu bilmediği bu konuda Amerika'daki doktorundan da mektup istendiği ancak bunun gelmemesi üzerine ceza aldığı öne sürülmektedir. Söz konusu haber doğru değildir. Taurasi'nin kendisi de Amerika'daki avukatları da hayatının hiçbir döneminde Taurasi'nin bu madde dahil olmak üzere hiçbir doping maddesi almadığını resmen açıklamışlardır. Taurasi de kendisi ile yapılan görüşmede kesinlikle herhangi bir şekilde bir ilaç almadığını dile getirmiştir. Dolayısıyla kendisinden mektup istendiği ya da Taurasi'nin söz konusu maddenin Amerika'da yasak olmadığını söylemiş olması gibi bir durum asla söz konusu değildir.
Taurasi'nin kendisi de Amerika'daki avukatları da hayatının hiçbir döneminde Taurasi'nin bu madde dahil olmak üzere hiçbir doping maddesi almadığını resmen açıklamışlardır. Taurasi de kendisi ile yapılan görüşmede kesinlikle herhangi bir şekilde bir ilaç almadığını dile getirmiştir. Dolayısıyla kendisinden mektup istendiği ya da Taurasi'nin söz konusu maddenin Amerika'da yasak olmadığını söylemiş olması gibi bir durum asla söz konusu değildir."
Fenerbahçe Spor Kulübü
Buraya kadar birşey yok. Yalanlamakta haklılar. Ama asıl çelişki şurada başlıyor. Yalanlama metnindeki şu ifadelere dikkat:
"Taurasi'nin kendisi de Amerika'daki avukatları da hayatının hiçbir döneminde Taurasi'nin bu madde dahil olmak üzere hiçbir doping maddesi almadığını resmen açıklamışlardır. Taurasi de kendisi ile yapılan görüşmede kesinlikle herhangi bir şekilde bir ilaç almadığını dile getirmiştir. Dolayısıyla kendisinden mektup istendiği ya da Taurasi'nin söz konusu maddenin Amerika'da yasak olmadığını söylemiş olması gibi bir durum asla söz konusu değildir."
Bende şunu soruyorum: Neden cezası veya savunması beklenmeden sozlesmesi iptal edildi o zaman? Bin kere daha sorarim bu soruyu.
Eger komplo, ihmal, hata vs. oldugunu dusunuyorlarsa oyuncunun sozlesmesini iptal etmek yerine yapacaklari seyler var. Lab'i WADA'ya sikayet edebilirler. Normalde yaygin olmayan bu madde son donemde 7 sporcuda cikmis diyorlar. Bunu da sunarak sikayet ederler WADA'ya. Bu sikayet isini de Taurasi'ye yikmaz kendileri yaparlar.
Eger Taurasi'nin kendi hatasi oldugunu dusunuyorlarsa yukaridaki aciklama neden yapiliyor? Erkekçe "doping yaptigina kanaat getirdik ve sozlesmesini iptal ettik" desinler. Nasil bu sonuca varmislar onu da soylesinler. Yoksa sonuc aciklanmadan hukum veren bir adamin baskanligini yaptigi kurumdan da mi sponsorluk alacaklarmis? Zamanında "sus payı" olarak Efes'ten aldıkları sponsorluk gibi?
Daha da ilginç şeyler var: Taurasi'nin sözleşmesinin feshedildiğini duyuran kuru ve kaba metini siteden kaldırmışlar. Hani şu bir önceki sayfada arkadaşların kopyalayıp yapıştırdığı, sözleşmenin iptalini duyuran metin... "Penny ve Taurasi'ye oy verir misiniz" haberi ise halen duruyor. Ne günlere kaldık?
Zoruma giden ise bütün bu yanar-dönerliklerin kurumsallık diye diye yapılması... İşte, en ufak bir baskı karşısında oyuncularımıza sahip çıkamıyoruz. Onları ortada ve tek başlarına bırakıyoruz. Kriz yönetme konusunda en başarılı yönetimler diye bir anket olsa dünya üzerinde son üçe kalırız muhtemelen.
Daha da komik olan: Diana'dan esirgedikleri teşekkürü Colin Kazım'a etmişler. "Verdiği hizmetlerden ötürü..." Kelepçenin sırrı...
BaGa TaRKaN
08.Ocak.2011, 00:32
Kazım'a Plaket de Vermişler mi Bari:D
Bir Yerde Zaafiyet Var Ama Nerede?
M.O.S.H
08.Ocak.2011, 21:19
Rezil korkak yönetim yazıklar olsun.