View Full Version : 17 yaş altı GS-FB derbisinde arbede çıktı
RasAnt
26.Aralık.2010, 18:11
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan 17 Yaş Altı Akademi Ligi futbol mücadelesinde çıkan olaylar nedeniyle maç yarıda kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdiği anda soyunma odasına yönelen futbolculara bazı taraftarların saldırması sonucu çıkan arbedede, Fenerbahçeli iki futbolcunun burnu kırıldı. Taraftarlar teknik heyete de saldırıda bulundular. Sarı-lacivertli 13 futbolcu, yaşanan olayların ardından Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olaylara Florya Metin Oktay Tesisleri'nin güvenlik görevlilerinin müdahalede bulunduğu ancak yetersiz sayıdaki görevlinin olayları yatıştırmakta zorluk çektikleri gelen bilgiler arasında.
Öte yandan Fenerbahçe Kulübü'nün yaşanan olaylar nedeniyle Bakırköy Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne şikayette bulunacağı belirtildi.
titates1
26.Aralık.2010, 18:22
Şerefsizler !
E.Cartman
26.Aralık.2010, 18:23
Yazık ! Hangi akıl sahibi insan bu kadar saçma bir düşünceyle bir çocuğa böyle bir davranışta bulunabilir. Sürünsün hepsi...
Börk
26.Aralık.2010, 18:23
U-17 Akademi Ligi'nde Kulübümüz U-17 takımı ile Galatasaray Kulübü Takımı'nın Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki karşılaşmasında son derece üzücü olaylar yaşanmıştır.
Karşılaşmanın 1-1 sona eren ilk yarısı sonunda bazı kendini bilmez ve taraftar demeye dilimizin varmadığı kişiler sahaya inerek sporcularımıza saldırmışlardır. Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi altına futbolcularımızdan birinin burnunun kırılmış olduğu diğerlerinin de çeşitli yerlerinden yaralanmış ve darp edilmiş oldukları görülmüştür. Sporcularımızın tedavileri hastanede devam etmektedir. Tüm sporcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu arada Kulübümüz avukatları ve yetkilileri ile derhal olaya müdahale etmiştir. Çocuklarımızın spor yaptığı bir alanda dahi çirkin yüzlerini gösteren bu kişileri şiddetle kınıyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak söz konusu olaya karışan tüm şahısların yakalanması ve cezalandırılması adına gerekli girişimleri yapıyoruz ve yapacağız. Kulübümüz bu çirkin olaya karışanların cezalandırılması adına gerek hukuki gerekse Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde her türlü girişimde bulunacaktır.
Bu spor canavarlarının cezasız kalmaması adına konunun sürekli takipçisi olacağız. Kamuoyunun da bu kişilerin saklanmaması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları adına konuya hassasiyet göstereceğine eminiz. Galatasaray Kulübü yönetimi de olay anından itibaren söz konusu şahısların yakalanması adına gerek kulübümüz gerekse emniyet güçleri ile sürekli temas halindedir ve çalışmalar yürütmektedir.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Börk
26.Aralık.2010, 18:30
Kamuoyuna Duyuru
Bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan Galatasaray – Fenerbahçe U17 Ligi maçı, ilk yarı sonunda kontrolümüz dışında gerçekleşen saha olayları nedeniyle tatil edilmiştir.
Yaşanan bu tatsız olaylardan dolayı Fenerbahçe U17 Takımı'na geçmiş olsun der ve Fenerbahçe Camiası'na üzüntülerimizi bildiririz.
Galatasaray Spor Kulübü
MeMo
26.Aralık.2010, 18:45
Şerefsizler !
GodfatheR
26.Aralık.2010, 18:49
İnsan olamaz bunu yapanlar.
Bordo61Mavi
26.Aralık.2010, 18:51
Yazik ! O yastakilere yapilmasi
anil luque
26.Aralık.2010, 18:57
Küçücük çocuklardan ne istiyorsunuz arkadaş ya nasıl bir hale geldik nerede yaşıyoruz..
Revolution
26.Aralık.2010, 19:01
Böyle birşey olamaz yahu olamaz bu yapılan şerefsizliğin dik alasıdır. Köpekler.
Clayman
26.Aralık.2010, 19:05
Bunu yapan adamlar gerçek Galatasaray taraftarı olmadıklarından, sadece üstlerine Galatasaray forması geçirip, hem kulübün adını hem de Galatasaray taraftarının adını kirletmiş durumdalar şuan. Bu adamlar tamamen kendilerini tatmin amacıyla oraya giden insan bozuntularından başka birşey değil. Renk, saf hiçbiri önemli değil. 15-16 yaşında Türk futbolunun geleceğini oluşturan bu genç çocuklara bunları hiçbir insanoğlu yapmamalı ondan da öte YA-PA-MAZ ! Kim bilebilir ki bundan 10 sene sonra o çocuklardan birisi Türkiye'ye dünya çapında başarı yaşatacak bir oyuncu olup olmayacağını ?
Hadi onlar içeri girdi, emniyet güçleri nerede acaba ? Ne olursa olsun, ister U7 maçı ister A takım maçı, sonuçta Galatasaray ve Fenerbahçe'nin iki takımı bir resmi müsabakada karşı karşıya geliyor ve hiçbir önlem alınmıyor.
Sözlerimi bu olayı lanetleyerek ve bu adamların gerçek Galatasaray taraftarları ile hiçbir alakası olmadığını belirterek noktalıyorum.
Revolution
26.Aralık.2010, 19:36
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=22269
Olayların görüntüleri..
MeMo
26.Aralık.2010, 19:45
Bunu yapan adamlar gerçek Galatasaray taraftarı olmadıklarından, sadece üstlerine Galatasaray forması geçirip, hem kulübün adını hem de Galatasaray taraftarının adını kirletmiş durumdalar şuan. Bu adamlar tamamen kendilerini tatmin amacıyla oraya giden insan bozuntularından başka birşey değil. Renk, saf hiçbiri önemli değil. 15-16 yaşında Türk futbolunun geleceğini oluşturan bu genç çocuklara bunları hiçbir insanoğlu yapmamalı ondan da öte YA-PA-MAZ ! Kim bilebilir ki bundan 10 sene sonra o çocuklardan birisi Türkiye'ye dünya çapında başarı yaşatacak bir oyuncu olup olmayacağını ?
Hadi onlar içeri girdi, emniyet güçleri nerede acaba ? Ne olursa olsun, ister U7 maçı ister A takım maçı, sonuçta Galatasaray ve Fenerbahçe'nin iki takımı bir resmi müsabakada karşı karşıya geliyor ve hiçbir önlem alınmıyor.
Sözlerimi bu olayı lanetleyerek ve bu adamların gerçek Galatasaray taraftarları ile hiçbir alakası olmadığını belirterek noktalıyorum.
Nasıl gerçek Galatasaray taraftarı değiller?Olayın sorumlusu Galatasaray kulübü değil ama Galatasaray taraftarı.Ordakiler de Galatasaray taraftarıydı işte.Her taraftar böyle değil demek ayrı onlar Galatasaray taraftarı değil demek ayrı.
raymonda54
26.Aralık.2010, 19:45
Olayın videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=rjQgC_P89Jo&feature=player_embedded
Revolution
26.Aralık.2010, 19:56
Nasıl gerçek Galatasaray taraftarı değiller?Olayın sorumlusu Galatasaray kulübü değil ama Galatasaray taraftarı.Ordakiler de Galatasaray taraftarıydı işte.Her taraftar böyle değil demek ayrı onlar Galatasaray taraftarı değil demek ayrı.
Gerçek Galatasaray taraftarı değil derkenki kasıt; gerçekten Galatasaray'a gönül verip, taraftarı olan bir insan asla bunu yapmaz, taraftar insandır bence.
yaman76hakanFB
26.Aralık.2010, 19:58
Çarşamba günü basketbol maçı var. Bu işin sonu yaş... Umarım bu olayların devamı salona aksetmez. Bir an önce salonda çok ciddi önlemler alınmalı...
RasAnt
26.Aralık.2010, 20:19
Bencede yaş çocukların haline bak ya sanmıyorum güvenlik önleminin yeterli olacağını
Lorik Cana19
26.Aralık.2010, 20:22
Maçın ilk yarısı 1-1 bittikten sonra Galatasaray tribünü takıma moral vermek için tribüne çağırmış. Takım gelirken Fenerbahçe'nin kalecisi Galatasaray'ın kaptanına omuz atmış. Daha sonra oyuncuların arasında sürtüşmeler kavgaya dönüşmüş. Ardından da Fenerbahçe takımının sorumlusu Galatasaray oyuncularına saldırmış, tribündeki taraftarlar da sahaya inmiş.
BaGa TaRKaN
26.Aralık.2010, 20:23
Desene Çarşamba Günü Geleneksel Meydan Muhaberesi Var:n:
vego
26.Aralık.2010, 20:25
Desene Çarşamba Günü Geleneksel Meydan Muhaberesi Var:n:
Meydan değil salon muharebesi:D
yaman76hakanFB
26.Aralık.2010, 20:44
Maçın ilk yarısı 1-1 bittikten sonra Galatasaray tribünü takıma moral vermek için tribüne çağırmış. Takım gelirken Fenerbahçe'nin kalecisi Galatasaray'ın kaptanına omuz atmış. Daha sonra oyuncuların arasında sürtüşmeler kavgaya dönüşmüş. Ardından da Fenerbahçe takımının sorumlusu Galatasaray oyuncularına saldırmış, tribündeki taraftarlar da sahaya inmiş.
Eeee! O zaman az bile yapmışlar. Oyuncuların burunlarını kırmak yetmezdi. Oldu olacak kafalarını da kırsalarmış... Zaten durduk yere niye girsinler sahaya değil mi? Aferin onlara...
MeMo
26.Aralık.2010, 20:51
Hee birşey yokmuş o zaman.
Zekirdek
26.Aralık.2010, 20:56
Bunları yapanların üzerine kızgın demiri bastıracan aslında ancak akıllanırlar.
ancar
26.Aralık.2010, 21:03
çarşamba gene olay var
Ahmet Göktaş
26.Aralık.2010, 21:05
Bunu yapanların insan(!)ların yerine o oksijeni şöyle 4-5 tane sincap 1-2 tane kedi tüketse çok daha yararlı olur.
RasAnt
26.Aralık.2010, 21:15
Haklılarmış yaz az bile olmuş değil mi,futbol oynarken olur böyle seyler oynamıyorsan bilemessin futbolun kanunu bu oyun içinde herzman hırs vardır ama o oyunun içinde kalır,taraftarın işi desteklemek böle serefsizlik yapmak değil bide kalkmış savunuyorsun ya
E.Cartman
26.Aralık.2010, 21:36
Eeee! O zaman az bile yapmışlar. Oyuncuların burunlarını kırmak yetmezdi. Oldu olacak kafalarını da kırsalarmış... Zaten durduk yere niye girsinler sahaya değil mi? Aferin onlara...
Haklılarmış yaz az bile olmuş değil mi,futbol oynarken olur böyle seyler oynamıyorsan bilemessin futbolun kanunu bu oyun içinde herzman hırs vardır ama o oyunun içinde kalır,taraftarın işi desteklemek böle serefsizlik yapmak değil bide kalkmış savunuyorsun ya
adam sadece duyduğunu yazmış buraya yav ne savunması ne diyorsunuz siz :D:D
BaGa TaRKaN
26.Aralık.2010, 21:40
Özüm Duydum ki Sende Bıçak Fırlatmışsın Diyorlar:uzgun: Ne Diyorsun Bu Duruma:n:
yaman76hakanFB
26.Aralık.2010, 21:54
Burada en önemli ayrıntı şu: Sahada oynayanlar daha çocuk... 17 yaşın altında çocuklar... Bunun bir sonrası 14 yaştır.
Kadın Basketbol maçlarında Kadınlara saldırıldığını gördük, izledik... Tamam, zaten Kadına Şiddet malesef toplumun kanına işlemiş dedik. Ama arkadaşlar, çocuklara kadar uzanmaya başladı bu işler? Sahada ne yaparsa yapsın, bağırsın, çağırsınlar? Yahu çocuk onlar. Nasıl müdahil olunur?
Sirius Black
26.Aralık.2010, 22:02
Bunları yapanların üzerine kızgın demiri bastıracan aslında ancak akıllanırlar.
İdam da edelim isterseniz.
Yapılanlar kötüdür, tasvip edilemez, cezası neyse uygulanmalıdır, o kadar.
KaPaLı
26.Aralık.2010, 22:31
Diyecek birşey bulamıyorum. O taraftarlar ( ! ) hakkında işlem yapılmazsa yazık.
IcedEarth
26.Aralık.2010, 22:32
Öncelikle şunu belirteyim yapılanları kesinlikle tasvip etmiyorum. Seyircilerin sahaya inip futbolcu dövmesi kadar çirkin birşey olamaz, kesinlikle büyük cezalar gelmeli.
Ancak, Floryadaki maçta, ortamın gerginliğinin maksimum olduğunu bile bile kalkıp da Galatasaray kaptanına omuz atmak da neyin nesi? Tamam, dayak yiyip burnunun kırılması çok rezilce bir hareket, ama bu oyuncunun yaptığı da gayet rezilce. Altyapılarda futbolculara nasıl ahlaklı olunacağı filan da öğretiliyor bildiğim kadarıyla, bu oyuncu neden işin bu ahlaki boyutundan nasibini almamış?
Ayrıca, ortamı sakinleştirmek için uğraşması gereken bir insan, bir altyapı sorumlusu, nasıl olur da kavgaya karışır? Hakaretler yağdırdığımız tribün serserilerinden ne farkı var bu altyapı sorumlusunun?
Ülkemizde futbol neden bu kadar nefrete dayalı bir spor haline geldi?
anil luque
26.Aralık.2010, 22:36
Lorik Cana 19 isimli arkadaş olayın gelişimini anlatmış savunduğunu nereden çıkarıp bu kadar yüklendiniz anlamadım. (şahsi fikrimdir)..
yaman76hakanFB
26.Aralık.2010, 22:40
Yarın öbür gün U-14 maçında da benzer bir olay olursa şaşırmayacağım artık. O çocukların da nasıl olayları provake ettiğini filan konuşuruz. Vay efendim, Fenerbahçeli çocuk Galatasarayın U-14 kaptanına nasıl omuz atabilir?
Suçlu bellidir? Fenerbahçenin altyapı hocaları... Bu çocuklara öğreteceğiniz ilk şey Galatasaray maçlarında -hele deplasmansa- sakın ha sakın saha içinde terbiye sınırlarını ihlal etmeyin. Sonra maçı izleyen amcalar sizi terbiye eder. Olay budur.
IcedEarth
26.Aralık.2010, 22:48
Yarın öbür gün U-14 maçında da benzer bir olay olursa şaşırmayacağım artık. O çocukların da nasıl olayları provake ettiğini filan konuşuruz. Vay efendim, Fenerbahçeli çocuk Galatasarayın U-14 kaptanına nasıl omuz atabilir?
Suçlu bellidir? Fenerbahçenin altyapı hocaları... Bu çocuklara öğreteceğiniz ilk şey Galatasaray maçlarında -hele deplasmansa- sakın ha sakın saha içinde terbiye sınırlarını ihmal etmeyin. Sonra maçı izleyen amcalar sizi terbiye eder. Olay budur.
HasbinAllah..
Ben böyle birşey mi dedim şimdi?
Altyapı sorumlusu bizim oyunculara saldırıyor, bunu hiç dile getirmemişsiniz?
Suçlu tabii ki Galatasaray adına o tribünde bulunan, ama bir daha asla bulunmalarını istemediğimiz çıldırmış insanlardır. Ancak, Fenerbahçe kalecisinin yaptığı ahlaksızlık da kınanmalı, soruşturulmalı.
100 yıllık rekabete maalesef her 2 takım da neredeyse her fırsatta gölge düşürüyor. Bu iş bir şekilde kontrol altına alınmalı..
yaman76hakanFB
26.Aralık.2010, 22:55
Arkadaşlar; benim anlatmak istediğim, bu kişiler çocuk... Henüz reşit değiller. Yarın ehliyet almaya gitseler, ona bile hakları yok. Seçim olsa oy atamazlar. Onların davranışlarını reşid birisi gibi yargılayamayız, onlara aynı reaksiyonu gösteremeyiz. Mahkemeler bile onları ayrı bir kategoride yargılıyor.
Zekirdek
26.Aralık.2010, 23:02
Aslında Fenerbahçe'li kalecinin yaptığı çokta yargılanacak birşey değil. Gergin bir ortamda olan ve futbolun içinde olan bir şey. Bir akıl oyunuda denebilir. Yaptığı o hareket rakip oyucuyu agresifleştirecek ve maç içinde yarar sağlayacak bir olay.
Şahsen ben bu tür hareketleri maçlarda hakemin görmediği an çok yaparım rakip bana ters hareket yaptımı oyundan atılır.
Basit ve mantıklı bir olay.
IcedEarth
26.Aralık.2010, 23:04
Arkadaşlar; benim anlatmak istediğim, bu kişiler çocuk... Henüz reşit değiller. Yarın ehliyet almaya gitseler, ona bile hakları yok. Seçim olsa oy atamazlar. Onların davranışlarını reşid birisi gibi yargılayamayız, onlara aynı reaksiyonu gösteremeyiz. Mahkemeler bile onları ayrı bir kategoride yargılıyor.
O konuda zaten hemfikiriz hocam.
Benim anlatmak istediğim, iki takımın (taraftardan tutup sporcusuna, yönetiminden tutup saha içi görevlisine kadar) nasıl da birbirine düşmanlık besleyecek şekilde yetiştirildiği.. Bir futbolcu diğerine omuz atıyor, diğerleri kalkıyor bu sebepten kavga etmeye başlıyor, altyapı görevlileri kavgaya karışıyor, seyirciler sahaya inip futbolcu dövüyor. Yöneticiler birbirlerine tehdide varan sözler sarfediyorlar.
Herhangi bir branştaki ilk maçta olacaklar da ortada, kavgalar çıkacak, kan gövdeyi götürecek. Bu bir döngü şeklinde devam edecek. İntikam yeminleri edilecek, kavga hiç bitmeyecek..
Neden böyle olmak zorunda? Asıl sorgulanması gereken budur bence, ne futbolcunun omuz atması, ne de taraftarın sahaya girmesi..
MeMo
26.Aralık.2010, 23:06
Bu arada sadece duyduklarından 17 yaşında bir çocuğun yaptıklarını kınama ve soruşturma sebebi bulanlar varsa bugün çıkan olaylar gayet normaldir bence.Çoğu maç bu tip şeyler oluyor.Seyirciler yaşları daha büyük diye cesaret edemediği için mi sahaya girip adam dövmüyor?
Clayman
26.Aralık.2010, 23:14
Bakın, biz bu yapılanların hiçbirini savunmuyoruz, aksine yapanları lanetliyor ve en büyük ceza ne ise verilmesini istiyoruz fakat biz böyle konuşuyoruz diye bütün suçu Galatasaray kulübüne atamazsınız.
Tamam, sahaya girmek gerekmiyor, oyuncuları dövmek gerekmiyor ama aynı zamanda bu olayların başlangıç sebebi olan kalecinin, taraftarına giden Galatasaray takımının kaptanına omuz atmasını veya altyapı sorumlusunun futbolcularımıza saldırmasını dile getirmiyorsunuz.
Böyle birşey olamaz yani. Hem kendi futbolcunuz durduk yere taraftarına giden oyuncuya omuz atıyor, altyapı sorumlusu oyuncularımıza saldırıyor, sonra bu olaylar yaşanınca da bütün suçu Galatasaray kulübüne mal ediyorsunuz. Buna hem suçlu hem güçlü olmak denir. Çuvaldızı biraz da kendinize batırın.
Varonil
26.Aralık.2010, 23:19
Suçu Galatasaray kulübüne atan hiçbir mesaj okumadım.Biraz objektif bakamazmısınız bazı şeylere? Olayların başlangıç sebebi taraftarına giden Galatasaray takım kaptanına omuz atılması.Fakat bu futbol müsabakasında oynayanların çocuk olduğunun farkında değil mi oradaki insanlıktan nasibini almış futbol magandaları? Çocuk bunlar çocuk Çocuklar hastanelik olmuşlar,bari bu durumda çıkartın formanızı da öyle eleştri yapın.
IcedEarth
26.Aralık.2010, 23:19
Bu arada sadece duyduklarından 17 yaşında bir çocuğun yaptıklarını kınama ve soruşturma sebebi bulanlar varsa bugün çıkan olaylar gayet normaldir bence.Çoğu maç bu tip şeyler oluyor.Seyirciler yaşları daha büyük diye cesaret edemediği için mi sahaya girip adam dövmüyor?
Çoğu maçta güvenlik önlemleri daha üst seviyede. Güvenlik konusunda da hatamızı kabul etmek gerek..
20000 kişinin 11 kişiye dalmaya cesaret edememesi? İlginç teori..
Amacınızı bu kadar bariz bir şekilde ortaya koymayın bari, yukarıda anlattığım şeyleri anlamak için Einstein olmak gerekmiyor. Kaldı ki anlamadığınızı da düşünmüyorum, gayet iyi de anladınız anlatmak istediklerimi.. Ama neden anlamazdan gelip de ortamı kızıştırmaya çalıştığınızı anlayamıyorum..
yaman76hakanFB
26.Aralık.2010, 23:23
Bu arada, Sporda Şiddet yasasını geciktiren ve "benim savcılarım, hakimlerim zaten yeterince meşgul" diyen Adalet Bakanına umarım bu olanlar birşey söyler. Çıksın artık bir an önce şu yasa!
MeMo
26.Aralık.2010, 23:24
Çoğu maçta güvenlik önlemleri daha üst seviyede. Güvenlik konusunda da hatamızı kabul etmek gerek..
20000 kişinin 11 kişiye dalmaya cesaret edememesi? İlginç teori..
Amacınızı bu kadar bariz bir şekilde ortaya koymayın bari, yukarıda anlattığım şeyleri anlamak için Einstein olmak gerekmiyor. Kaldı ki anlamadığınızı da düşünmüyorum, gayet iyi de anladınız anlatmak istediklerimi.. Ama neden anlamazdan gelip de ortamı kızıştırmaya çalıştığınızı anlayamıyorum..
O ilginç teori dediğin şey benim demek istediğim zaten.Böyle omuz attı diye inip dövelim kafa yapısı her 3 maçtan birinde olay çıkartır.Sanki normal olan taraftarın yaptıkları da bizim oyuncunun yaptığı anormal.
Bizim amacımız zaten belli 17 yaşında gelmiş oyuncuların taraftarlar tarafından dayak yemesine bahane bulunmaması.
Ama yok omuz attı yok küfür etti ondan dövdüler kınayalım,sorgulayayım işte odur belli edilmemesi gereken amaç.Bunu savunduktan sonra gelip de ülkemizde fanatizm nereye gidiyor muhabbeti de hoş değil tabi.
Varonil
26.Aralık.2010, 23:25
Yapılanların savunulacak hiçbir tarafı yok,bu futbol magandaları bir an önce yakalanıp bütün çok uzun bir şekilde bütün spor müsabakalarına girememe cezalarını almalılar.
Önce o başlattı,o küfür etti,omuz attı diyip de ülkemizdeki fanatizmi,sporda şiddeti sorgulamak çok saçma oluyor.
IcedEarth
26.Aralık.2010, 23:41
O ilginç teori dediğin şey benim demek istediğim zaten.Böyle omuz attı diye inip dövelim kafa yapısı her 3 maçtan birinde olay çıkartır.Sanki normal olan taraftarın yaptıkları da bizim oyuncunun yaptığı anormal.
Bizim amacımız zaten belli 17 yaşında gelmiş oyuncuların taraftarlar tarafından dayak yemesine bahane bulunmaması.
Ama yok omuz attı yok küfür etti ondan dövdüler kınayalım,sorgulayayım işte odur belli edilmemesi gereken amaç.Bunu savunduktan sonra gelip de ülkemizde fanatizm nereye gidiyor muhabbeti de hoş değil tabi.
Hala savunma diyerek anladığınız yönündeki teorimi çürüttünüz. Demek ki hiçbir şey anlatamamışım.
O zaman şöyle basitçe anlatmaya çalışayım:
Yapılan bu rezilliği kesinlikle savunmuyorum. Suçlu kesinlikle o holiganlardır, en büyük cezalara çarptırılmaları da bir Galatasaray taraftarı olarak en büyük temennim.
Ancak, anlaşılmaz bir şekilde yapmaya devam ettiğiniz gibi, bu kalecinin de yaptığı/yapmak istediği şey kesinlikle affedilecek bir şey değil. 13-17 yaşında olması farketmiyor, o zaman 13-17 yaşındaki herkes kavga etsin, omuz atsın, adam dövsün, hatta ve hatta cinayet işlesin. Biz de o yaşlardan geçtik, ama her zaman karşımızda olana da saygı duymayı öğrendik.
Yarın belki omuz attığı o Galatasaray kaptanıyla birlikte Milli Takım için ter dökecek o kaleci. Ama ülkemizde omuz atma, tükürme, küfür etme, tehdit etme resmen bir gurur kaynağı gibi oldu.
Volkan seyirciye edep bölgesini gösterir, Sabri Emre'nin boğazını sıkar, Emre Sabri'ye ana avrat küfür eder, Arda Semih'i yumruklar.. Bu böyle sürüp gider.. Kulüpler arası nefret gittikçe artıyor ve hiçkimse de bunun önüne geçmek için birşey yapmıyor.
Bir üstteki paragrafta saydığım isimlerin hepsi bu olaylardan çok da uzun bir süre geçmeden Milli Takım kampında birlikte antreman yapıyor, birlikte yemek yiyor, birlikte eğleniyor.. Ama kendi formalarına döndüklerinde aynı nefret devam ediyor. Neden? İşte asıl incelenmesi gereken nokta bu bence..
Umarım şimdi daha açıklayıcı olmuştur..
Yapılanların savunulacak hiçbir tarafı yok,bu futbol magandaları bir an önce yakalanıp bütün çok uzun bir şekilde bütün spor müsabakalarına girememe cezalarını almalılar.
Bizim temennimiz de bu yönde.. Benim kulübümün adını bu şekilde kirletecek hiçkimseyi desteklemiyorum, aksine kınıyorum.
yaman76hakanFB
27.Aralık.2010, 00:02
http://amatorfutbol.tv/galatasaray/galatasaray-fenerbahce-u17-akademi-liginde-cikan-olaylar-1-2/
http://amatorfutbol.tv/galatasaray/galatasaray-fenerbahce-u17-akademi-liginde-cikan-olaylar-3/
http://amatorfutbol.tv/fenerbahce/galatasaray-fenerbahce-u17-akademi-liginde-cikan-olaylar-2/
Gncl1905
27.Aralık.2010, 00:03
Bir kere maç 1-1 gidiyormuş, hiçbir taraftarda tutup 17 yaş altı maçında bu kadar hırslanıp sahaya girip futbolcu dövmez; illaki birşey olmuştur omuz olayı yada başka birşey bir kere bu yönden bakalım olaya tutup bütün suçu Galasataray taraftarına atmayın.
Yapılanlar çok çirkin şeyler kabul ediyorum, inşallah cezalarınıda çekerler hemde en ağır biçimde ama dediğim gibi tüm suç bizde değil.Orda birşey olmuş belli...
Taraftardan kulübe(güvenlik vs. prob.) bu suçta parmağı olanlar en ağır cezaları alırlar inşallah.
yaman76hakanFB
27.Aralık.2010, 00:06
Biz dediğin kim? Sahaya girenler mi?
Gncl1905
27.Aralık.2010, 00:08
Biz dediğin kim? Sahaya girenler mi?
Galatasaray taraftarı, onlarıda kapsıyor...
IcedEarth
27.Aralık.2010, 00:12
Kamuoyuna Duyuru
Bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan Galatasaray – Fenerbahçe U17 Ligi maçı, ilk yarı sonunda kontrolümüz dışında gerçekleşen saha olayları nedeniyle tatil edilmiştir.
Yaşanan bu tatsız olaylardan dolayı Fenerbahçe U17 Takımı'na geçmiş olsun der ve Fenerbahçe Camiası'na üzüntülerimizi bildiririz.
Galatasaray Spor Kulübü
yaman76hakanFB
27.Aralık.2010, 00:14
Güzel bir duyuru...
Gncl1905
27.Aralık.2010, 00:19
Siz kendinizi onlarla özdeşleştiriyorsanız, daha diyecek birşey yok? SİZin yolunuz açık olsun? SİZ haklısınız.
Ben şahsen kendimi kimseyle özdeşleştirmiyorum(ben şahsen hiçbir çocuğu dövmek için sahaya girmem), sadece demeye çalıştığım tüm suç bizim taraftarda değil zaten mantıklı düşünürseniz sizde anlarsınız; maç 1-1 gidiyor 17 yaş altı maçı maçta durup dururken taraftar sahaya mı inecek?Bana hiç mantıklı gelmiyor.Eğer siz bizim hiç suçumuz yok diyorsanız haksızsınız bence.Tamam suçun çok çok çok büyük oranı bizde kabul ediyoruz zaten diyorum cezamızı da en çok ne verilebiliyorsa versinler böyle olaylar yaşanmasın birdaha...
TR.CaPTaiN
27.Aralık.2010, 00:26
Bu işin takım, renk boyutuna girmeden, sadece 17 yaşındaki çocukların yeşil saha mücadelesi olmasını da geçtim, sokakta bile koca adamların gelip 17 yaşında çocukları linç etmeye kalktıklarını görsek nasıl tepki veririz ? Bu çocuklara dayak atan adamlar yarın gidip bu olayı kendi arkadaşlarına anlatsalar, eğer arkadaşları normal insanlarsa onlar bile tepki gösterir.
Sahada bazı gerginlikler olabilir, hatta abartayım sahada futbolcular tekme, tokat birbirlerine dalsalar dahi taraftar buna müdahil olamaz, olmamalı. Çünkü böyle olursa artık bu tip maçlar katliama dönüşebilir.
Umarım adalet önünde hakettikleri cezayı alırlar.
Deus Dominus
27.Aralık.2010, 00:29
Aldıkları nefes haram şerefsizlerin! İnsan müsvetteleri...
DisCo
27.Aralık.2010, 00:39
Şiddet toplumun her yerinde var. Mesela burada bile yorum getirilirken şiddet içeren sözleri görmek mümkündür. Sevgimizi ortaya çıkarırken bu kadar hevesli değiliz ancak tersi olan tüm duygularda cömertliğimiz bu tarz durumların oluşmasına neden oluyor.
Tv başında gol kaçırınca küfür eden, tribünde olursak yapılan küfürlere eşlik eden belki heyecana getirilirsek sahaya birşeyler atacak potansiyel hepimizde vardır. Alttan eğitimi iyi vermedikçe üsttende caydırıcı cezaları bırakmadıkça herkes içindeki şiddeti rahatlıkla dışarı salacaktır.
Burada yaşanan olaylara elbet birşeyler sebep olmuştur. Bunların sebep olması yapılmasını haklı göstermez. Adam omuz atmakla kalmayıp kafada atabilirdi. Bunun cezasını seyirci değil futbolun kuralları verir. Yapan kişileride önce vicdanlı insan sonrada Galatasaray taraftarı olarak tanımlamak güçtür. Ancak Galatasaray'ı tutmak herkese açık olduğundan bu tarz kişilerin yaptıkları malesef camiaya kara leke sürmektedir.
Yıllardır konuşulan ama bir türlü çıkmayan yasalar devreye girerse ve en önemlisi uygulanırsa önüne bir nebze geçilir.
KaPaLı
27.Aralık.2010, 01:13
Antu sert çıkmış.
http://www.antu.com/images2007/upLoad/uploadGiris/%5BaXnAmuI%5Dserefsizler.JPG
REsist JuvE11
27.Aralık.2010, 01:28
olayın içeriğini bilmeden atıp tutmak tam da bize özgü bir davranış
umarım hata yapanlar,suç işleyenler en kısa sürede cezanldırırlar
Fearless Coward
27.Aralık.2010, 02:11
Desenize Çarşamba MACERA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR.. :(
Aydin
27.Aralık.2010, 03:42
Dünya'nın en saçma derbisi bizimkisi. her milletin derbisinin bir manası vardır. bizim derbinin bir manası yok. sarı renk dışında ortak bir yön yok.
o kadar gerilmeye müsait ki ortam, biri olayların açıklamasını, nasıl olduğunu anlatmış, fenerli arkadaşlar hemen o arkadaşı dar ağacına götürmüşler, açıklamayı yapan arkadaş sanki olayları savunuyormuş gibi...
bu tahammülsüzlik, anlayışsız olma, fanatiğe bağlamak, u-17 maçında bu tür şeylerin olmasına sebep açan şeylerden biri.
Bu olayları yapanları gs'den ayrı tutmak imkansız. Bu olaya dahil olanlar Galatasaray taraftarıdır ama insan değillerdir.
M.O.S.H
27.Aralık.2010, 05:21
Bu nasıl bir kin anlamak mümkün değil umarım çarşamba günü benzer olaylar yaşanmaz.
Cengo
27.Aralık.2010, 10:55
Bir kere maç 1-1 gidiyormuş, hiçbir taraftarda tutup 17 yaş altı maçında bu kadar hırslanıp sahaya girip futbolcu dövmez; illaki birşey olmuştur omuz olayı yada başka birşey bir kere bu yönden bakalım olaya tutup bütün suçu Galasataray taraftarına atmayın.
Yapılanlar çok çirkin şeyler kabul ediyorum, inşallah cezalarınıda çekerler hemde en ağır biçimde ama dediğim gibi tüm suç bizde değil.Orda birşey olmuş belli...
Taraftardan kulübe(güvenlik vs. prob.) bu suçta parmağı olanlar en ağır cezaları alırlar inşallah.
Böyle bir mantık düşünülmemeli..
Şiddetin hiçbir türlüsü legalleştirilemez, gerekçesi olamaz.
Bu, oyunculara yapılan büyük ahlâksızlıktır. Tahammülsüz fanatiklerin oluşturduğu güruhun çıkardığı terbiyesizliktir savunulamaz.
17 yaşında bir çocuğa dayak atmanın bahanesi olamaz. Yaş olarak olgun iseniz ne söylerse söylesin cevap vermemeniz gerekir. Çünkü çocuk henüz bunlar.Çevrenizdeki çocukların söylediklerini ciddiye alıyor musunuz?
Bu takım ligin lideri, hatta çoğu gayet de efendi çocuklar eminim.
Bu holiganlığın açıklaması olamaz. Bunu açıklamaya asla çaba göstermeyin lütfen. Sineye çekilebilecek bir durum değildir. Aralarında çok yetenekli oyuncular var, hem Galatasaray hem Fenerbahçe tarafında yaşanılacak psikolojik travmanın hesabını kimse veremeyecek. Bu duruma sokanların uzun süre ceza alması gerekir. Ayrıca gerekli önlemleri almayan ev sahibi kulüp dahil herkesin ceza alması gerekir.
Saha içinde faul da olur, olmaması gerek ama ufak tefek zararsız tartışmalar da. Maç çıkışında ise 22 oyuncu + 14 yedek kolkola çıkarlar. Bu kadar holiganca insanlık dışı hareket sergileyenlerin bırak o sahada olmayı, aramızda yaşama hakları bile olmamalı!..
Önceki sene gittiğim bir PAF maçında biri o çocuklara ağır bir kelime kullandı, o çocukların ailelerinin olduğu bir toplulukta neredeyse herkes o kişinin üzerine gidiyordu. Oraya sadece ailelerin gitmesi gerekir. Futbol ciddi alınacak bir durum değil, sadece bir eğlence aracı. O ayrımı nedense yapamıyoruz.
SAİT71
27.Aralık.2010, 13:33
Bence bizim oyuncuları o sahadan sağ çıkarmamaları lazımdı. Ne bileyim en azından komaya sokmaları lazımdı. Sonuçta Galatasaraylı oyuncunun ayağına basmışsın yada omuz atmışsın maç içinde sinirle olabilecek birşey yapmışsın. Ama az yapmışlar bizimkilere. En az komalık olmalıydı. Bir dahakine U-14 takımında daha iyi performans bekliyorum sahaya inen AMCALARDAN... Bi uçar tekmeyle kafasını uçurması lazım o çocukların..
Nedvedmania
27.Aralık.2010, 14:00
Bende olay durup dururken çıkmamıştır diyorum ama bu yapılan rezaleti kapatamaz. 17 yaşındaki çocuklara saldırmak da ne ?! İnşallah kimlerin yaptığı tek tek tespit edilir ve gereken cezaları alırlar.
Neden orada güvenlik yoktu diyorum kendi kendime ama kimse böyle insanlık dışı bir olayın olacağını tahmin etmemiştir heralde.
Revolution
27.Aralık.2010, 16:28
Fenerbahçe U17'de oynayan arkadaşım var(Hatta videoda antrenörünü alıp kaçıran çocuk :)), olayın nasıl geliştiğini sorduğumda kalecilerinin maç içinde bir oyuncuyla sözlü tartıştığını, devre biterken taraftarın Galatasaraylıları moral için tribüne çağırdığını o sırada da kalecilerinin Galatasaraylı bir oyuncuya omuz attığını ve o sırada oyuncular arasında itişme olduğunu söyledi. Buraya kadar herşey tam bir altyapı maçı, itişmeler tartışmalar filan kendimden biliyorum bizde de oluyor sıkça. Ama işte o oyuncular arasındaki itişmeden sonra taraftarların, dikkat çekiyorum veliler değil taraftarların sahaya girip kendilerine saldırdıklarını belirtti. Çocuk ben hayatımda böyle şey görmedim diyor, kendileri apar topar soyunma odasına kaçmış ve 1.5-2 saat bekletilmişler soyunma odasında. Şunu da eklemeden geçemeyeceğim, futbol altyapı maçlarına normalde taraftar grupları alınmaz. Fenerbahçe'de basketbol oynadığım dönemden biliyorum futbol sahasının tribününe velilerden,sporculardan ve kulüpten başka kimse giremez. Taraftar grubunun sahaya alınması başlı başına Galatasaray'ın çok büyük bir hatasıdır. Maç 1-1'e geldikten sonra ağır şekilde küfürlü tezahüratlar yapılmış Fenerbahçeli oyunculara, küfürlü tezahürattan hemen sonra saha görevlisinin veya güvenlik görevlilerinin o tezahüratı yapanları tesis dışına almaları gerekiyordu onu da yapmamışlar. Başlı başına rezillik bu olay.
TR.CaPTaiN
27.Aralık.2010, 17:05
2 kişi gözaltına alınmış.
Lorik Cana19
27.Aralık.2010, 23:14
Ben, taraftar haklı vs. gibisinden birşey söyledim mi? :)
uAburak89
27.Aralık.2010, 23:43
Bu çocukların yaşında kardeşim var benim, yemişim rengini formasını. Ayıptır ya, bunlar insan falan değil olamaz. Bakamadım görüntülere, haberi okuduğumda oha dedim sadece. Tek bir foto gördüm, uçan tekme atıyor adam üzerinde Metin Oktay tasarımı olan forma, e be haysiyetsiz, herşeyi geçtim, bari giydiğin o formadan utan. Suyu çıktı bu işin, her yerde şiddet çok baydı artık. Bunu yapanların tek tek cezalandırılması, herhangi bir spor alanına yaklaştırılmaması lazım. Nedeni ne olursa olsun böyle saçmalık olamaz, diyecek söz bile yok. Bunlar taraftar falan değil, sözde taraftar böyle taraftarlık olmaz, bunlar koltuk kırıp sahaya atanların idolü olur ancak. Çok üzüldüm gerçekten, temennim bir daha hiç bir yerde bu tarz kötü olayların olmamasıdır.
Ek olarak, konudaki mesajları okumadım tamamen sadece bu antunun açıklama tarzındaki resmi gördüm. Bunu yazanlar o forumdaki transfer haberlerine bacağı kırılsın, hayırsız olsun yazanlardan daha beter. Galatasaray kulübü elbette ceza almalı, ihmali varsa alacak ama çanak tutan çok saçma bir tabir. Bu olaydan bile yararlanmaya çalışıyorlar, şaka gibi. Evet bu adamlar Galatasaray taraftarı, benim gözümde değiller belki ama kendilerini öyle lanse ediyorlar, haliyle kulüp ceza alacak ama Galatasaray kulübü bilerek, isteyerek mi yaptırdı sanki bunu, yada bütün taraftar mı çocuk dövmeye meraklı. Genelleme yapılması saçma olmuş.
yaman76hakanFB
27.Aralık.2010, 23:47
Bu çocukların yaşında kardeşim var benim, yemişim rengini formasını. Ayıptır ya, bunlar insan falan değil olamaz. Bakamadım görüntülere, haberi okuduğumda oha dedim sadece. Tek bir foto gördüm, uçan tekme atıyor adam üzerinde Metin Oktay tasarımı olan forma, e be haysiyetsiz, herşeyi geçtim, bari giydiğin o formadan utan. Suyu çıktı bu işin, her yerde şiddet çok baydı artık. Bunu yapanların tek tek cezalandırılması, herhangi bir spor alanına yaklaştırılmaması lazım. Nedeni ne olursa olsun böyle saçmalık olamaz, diyecek söz bile yok. Bunlar taraftar falan değil, sözde taraftar böyle taraftarlık olmaz, bunlar koltuk kırıp sahaya atanların idolü olur ancak. Çok üzüldüm gerçekten, temennim bir daha hiç bir yerde bu tarz kötü olayların olmamasıdır.
Ek olarak, konudaki mesajları okumadım tamamen sadece bu antunun açıklama tarzındaki resmi gördüm. Bunu yazanlar o forumdaki transfer haberlerine bacağı kırılsın, hayırsız olsun yazanlardan daha beter. Galatasaray kulübü elbette ceza almalı, ihmali varsa alacak ama çanak tutan çok saçma bir tabir. Bu olaydan bile yararlanmaya çalışıyorlar, şaka gibi. Evet bu adamlar Galatasaray taraftarı, benim gözümde değiller belki ama kendilerini öyle lanse ediyorlar, haliyle kulüp ceza alacak ama Galatasaray kulübü bilerek, isteyerek mi yaptırdı sanki bunu, yada bütün taraftar mı çocuk dövmeye meraklı. Genelleme yapılması saçma olmuş.
Yorum dediğin böyle olur.
uAburak89
27.Aralık.2010, 23:49
Duyuru
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde dün oynanan ve ilk yarısı sonunda yaşanan istenmeyen olaylar sonucunda yarım kalan Galatasaray-Fenerbahçe U 17 maçı hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz görüntülere sahne olmuştur.
Camiamızı derinden üzen ve yaralayan bu müessif olaylar; bugüne kadar şenlik havasında geçen bu yaş grubunda yapılan her branştaki maçlara gölge düşürmüştür. Daha eğitim yaşındaki çocukların bulunduğu ortamdaki bu çirkin görüntü ve davranışlar sporun dostluk ve barışına vurulmuş birer darbedir.
Konu emniyete intikal etmiş olmakla birlikte Galatasaray Spor Kulübü olarak bu olayları en ince detaylarına kadar irdelemekteyiz. Kulübümüz elde edilecek bilgi ve belgeler sonucunda sorumluların ortaya çıkarılması ve gerekli cezaların verilmesi adına üstüne düşecek her şeyi yapacaktır ve yapmaktadır.
Bu vesile ile bu tür olayların her zaman karşısında olduğumuzu ve asla tasvip etmeyeceğimizi; 100 yılı aşkın bir süredir her branşta ve her yaş grubunda “Ezeli rekabet, ebedi dostluk” anlayışı içinde olan iki güzide kulübün spora bakış açısını ve duruşunu etkilemeyeceğini biliyor ve değiştiremeyeceğine yürekten inanıyoruz.
Duyarlı çoğunluğun ve spor kamuoyunun kenetlenerek sonuna kadar kınadığı, birkaç kendini bilmezin yarattığı spor terörüne Galatasaray Spor Kulübü olarak hiçbir platformda ve hiçbir zaman seyirci kalmayacağımızın bilinmesini isterken; yaşanan olaylarda mağdur olan tüm Fenerbahçeli sporcu kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi kamuoyuyla paylaşırız.
Saygılarımızla
Galatasaray Spor Kulübü
SAİT71
28.Aralık.2010, 18:44
Umarım Basket maçında bıraktım taraftarlar arasınıda ülkemizi uluslararası alanda küçük düşürecek kepazelik çıkmaz. Bir oyun yüzünden insanların kavga edebilmesi anlaşılır bir durum değil. Ekmek mi yiyorsun, para mı alıyorsun hoş ekmek yiyen adamlar bile bu kadar hırslanmıyorda taraftarlara ne oluyor...
Nedvedmania
29.Aralık.2010, 23:05
Sanıldığı gibi fazla olay olmadı :)
Since-1907
05.Ocak.2011, 10:59
Galatasaray - Fenerbahçe U17 maçında yaşanan olaylar nedeniyle sarı kırmızılı takıma 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
Nedvedmania
05.Ocak.2011, 19:20
Zaten o maçlara seyirci gitmiyordur cezanın fazla etki edeceğini sanmam. Kavgayı çıkaranlara ceza verilmeli.
C h A o S
05.Ocak.2011, 19:37
Kulübe para cezasıda verilmesi gerekiyordu ayrıca.
KaPaLı
05.Ocak.2011, 23:00
Zaten seyircisiz oynanan maçlarda bide seyircisiz oynama cezası geldi :D Şaka gibi federasyon kararları (:
Ayrıca o gözaltına alınan adam( ! ) larda serbest bırakıldı.
Since-1907
05.Ocak.2011, 23:04
Olan çocuklarını izlemeye giden anne babalara oldu.
yaman76hakanFB
18.Ocak.2011, 19:39
Biri bunu açıklasın!
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs051.snc6/168179_10150124154839493_537459492_7704314_1275138 _n.jpg
Spor Asayiş Müdürü ultrAslan atkısıyla, ve arkasındaki kişiye dikkat. Kahverenkli montlu geçen ay u17 olaylarındaki baş kahramanlardan olan adam değil mi?
Şimdi sorular...
Aziz Yıldırım başını kuma gömmeye devam edecek mi? İçişleri Bakanı spor asayiş müdürünü görevden alacak mı? İstanbul Emniyet Müdürü spor asayiş müdürünün savunmasını isteyecek mi? Daha acısı -biliyorum, bütün bunlar olmayacak- Aziz Yıldırım bunu da sineye çekecek mi?
Yahu olayların başkahramanıyla Sporun Asayişinden Sorumlu müdür yanyana... Şu muhabbete bak!
barahir
18.Ocak.2011, 19:58
Bu konudaki tahminlerimizin doğru çıkmasından dolayı üzülüyorum maalesef..