Log in

View Full Version : Yıldırım Demirören, Yüzde Yüz Futbol programında özel açıklamalar yaptı

vego
28.Aralık.2010, 23:03
Transfer Bobo ve Ernst'e bağlı!"

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Yüzde Yüz Futbol programında özel açıklamalar yaptı.

15

1

28 Aralık 2010 Salı - 21:34
Sporx.com

http://www.sporx.com/img/3/2010-2/demiroren575.jpg Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Yüzde Yüz Futbol programına konuk oldu. Demirören; Rıdvan Dilmen, Fuat Akdağ ve Güntekin Onay'ın sorularına cevap verdi. Beşiktaş Başkanı, kulübün gündemdeki konularına ve transferlere açıklık getirdi.

İşte Yıldırım Demirören'in açıklamalarından satırbaşları:
- Quaresma'yı 7.5 milyon Euro fiyata aldık. Simao 900 bin Euro'ydu. Guti'nin bonservis yok. Almeida'yı fon ile aldık; ama sadece 2 milyon Euro'ya transfer ettik.

- Hugo Almeida'nın bonservisi tamamen Beşiktaş'tadır!

- Eğer 3 sene içerisinde Almeida satılmazsa, 2 milyon Euro'yu fona devredeceğiz.

- Avrupa'da fon ile birçok kulüp transferler yapıyor.

"BOBO VE ERNST İLE UZATIRSAK, TRANSFER DÜŞÜNMÜYORUZ!"

- İzin vermeden Almeida'nın başka bir kulübe geçmesi mümkün değil!

- Sezon başında Simao için 5 milyon, Almeida için 6 milyon Euro istendi.

- Quaresma için bize çok yüksek teklifler geldi; ama kabul etmedik!

- Ben Beşiktaş'ın gücünü arkama alıp bu transferleri yaptım.

- Avrupa'da Beşiktaş'ın takip edilirliği çok arttı.

- Bobo ve Ernst ile sözleşme uzatabilirsek, gelecek yıl transfer düşünmüyoruz.

"EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ SİVOK!"

- Biz ihtiyaçtan dolayı fonla anlaşmadık, bunu bir fırsat olarak gördük.

- Çok iyi bir kadro oluşturduk. Biz önümüzdeki senenin takımını yapıyoruz.

- Bu sene şampiyonluğu kovalıyoruz; ama önümüzdeki seneyi de düşünüyoruz.

- Bana göre takımdaki en büyük eksiklik Sivok. Kötü bir zamanda sakatlandı.

- Eğer sezon sonu Simao ve Almeida'ya gitsek daha fazla para harcardık.

- Federasyonun ilk 11'de genç oyuncu zorunluluğu getirmesi lazım.

"BASKETBOL TAKIMINA BORCUM VAR; İNKAR ETMİYORUM"

- Altyapıya önem vermenin senelik masrafı 5-6 milyon Euro olur.

- Amatör şubelere 3 büyük kulüp 20 milyon TL harcıyor; ama 1 kuruş gelirimiz yok.

- Artık camia olarak Avrupalı gibi hareket etmemiz lazım.

- Ben basketbol takımına 2 aylık borcum olduğunu inkar etmiyorum.

- İsmail'in bonservisi tamamen ödendi. Tabata'nın bonservisinin bir kısmı duruyor.

"QUARESMA'NIN TRANSFERLERDE ETKİSİ BÜYÜK"

- Portekizlilerin bizi tercih etmesinde Quaresma'nın etkisi büyük oldu.

- Bize gelen futbolcular, hedefleri olan kulübe geldiklerinin farkında.

- 2 Ocak'ta kampa girdiğimizde Holosko dışında sakat futbolcumuz kalmayacak.

- Hedefimiz önümüzdeki senenin beraber oynamış takımını kurmak.

- Yavaş yavaş genç ve gelecek vaadeden oyunculara dönmeye başladık.

- Yurt dışında Udinese dışında herhangi bir kulübe borcumuz kalmadı.

"BENİM ADIMA MESAJLAR GÖNDERİLMİŞ"

- Stadyum konusunda Anıtlar Kurulu'nun kararını bekliyoruz.

- Bobo ve Ernst ile sezon içerisinde mukavele yapmaya çalışacağız.

- Allen Iverson'ın marka değeri olarak bize katkısı büyük oldu.

- ABD medyasında bazı gazeteler önemli oyuncuların bize geleceğini yazdı.

- Bilgisayar üzerinden benim adıma bazı kişilere mesajlar gönderilmiş.

- Ben Schuster ile her zaman futbolu konuşmam. Bu işin sorumluları var.

- Sporda şiddet yasasının içinde basın için herhangi bir bölüm yok.

- Spor kulübü başkanlığı yapmanın güzel yanı yüzde 15'tir.

- Kulüpler Birliği olarak Türk Telekom Arena'yı ziyaret edeceğiz.

- Yıldız oyuncuların korunması gerekiyor. Kasti faullere dikkat edilmeli.

"HAMİT ALINTOP GÜNDEMİMİZDE YOK"

- Biz daha ilk başta, hocamızdan hücum oynayan bir takım istedik.

- Şu andaki puan farkına baktığımızda Trabzonspor şampiyonluğa yakın.

- Ligin ikinci yarısında 12 maç üst üste kazanma rekorumuzu kırmaya çalışacağız.

- Ben, Dinamo Kiev'i geçeceğimize inanıyorum.

- Hamit Altıntop konusunu gazetelerden takip ediyorum. Şu an herhangi bir gelişme yok. Sezon sonu bir istek olursa görüşürüz.

nerazzuri
28.Aralık.2010, 23:05
Quaresma'ya 20 milyonun üzerinde teklif-ler gelmiş. reddetmişler.

titates1
28.Aralık.2010, 23:55
Quaresma'ya 20 milyonun üzerinde teklif-ler gelmiş. reddetmişler.

Ben inanmıyorum böyle birşeye - reddedilmesi hadi neyse de , 20 milyonun üzerinde teklif gelmesi falan çok yalan geliyo hatta 10 milyonun üzerinde gelmesi bile

Rehavi
29.Aralık.2010, 00:44
Rus kulüpleri falan belki teklif etmiştir :D Yalnız nasıl reddedilmiş onu çözemedim :S

Ahmet Göktaş
29.Aralık.2010, 01:16
Güntekin onay'da doğruladı.

Bence reddedilmesi mantıklı çünkü 20 milyon euro artık 10 yıl önceki gibi deli bir para değil. O para en fazla 3 tane oyuncu transfer edersin , ama hangisi Quaresma kadar kariyerli , kaliteli ve belli bir standardı olan oyuncu olabilir orası tamamen şüpheli.

KanaKe
29.Aralık.2010, 01:18
Güntekin onay'da doğruladı.

Bence reddedilmesi mantıklı çünkü 20 milyon euro artık 10 yıl önceki gibi deli bir para değil. O para en fazla 3 tane oyuncu transfer edersin , ama hangisi Quaresma kadar kariyerli , kaliteli ve belli bir standardı olan oyuncu olabilir orası tamamen şüpheli.
Yahu görende Quaresma ligin ilk yarisinda 5 gol 10 asist yapti sanir :) adamin performansi ortada 20 milyon euroluk bir teklif gelse Demirören 2 dakika düsünmeden kabul eder. Biraz fazla sIkmis tribündeki taraftari inandirabilirde azicik futboldan anlayan adam böyle bir teklifin olmayacagini bilir.

Ahmet Göktaş
29.Aralık.2010, 01:19
Yahu görende Quaresma ligin ilk yarisinda 5 gol 10 asist yapti sanir he :) adamin performansi ortada 20 milyon euroluk bir teklif gelse Demirören 2 dakika düsünmeden kabul eder.

Performansi ortada derken ?

Kaç maç oynayabildiğine bakalım ve oynadıgı maçları izlediysen eğer (ki izlemediğini düşünüyorum) Quaresma'nın nasıl müthiş bir performans sergilediğini inkar etmek komik olur. Ayrıca kendi takımının başkanına söylendiğinde kazan kaldıracağın lafları başka takımların başkanlarına söyleme bence böyle bir ortamda.

Kalkıp Andre Santos'a Milan 20-30 vermiş diyince inananlar gelip Quaresma gibi bi oyuncu için böyle küçük görüyor ya kendi dünyasında o ayrı bi trajikomik durum.

GeNç KaRTaL
29.Aralık.2010, 01:20
Ben inanmıyorum böyle birşeye - reddedilmesi hadi neyse de , 20 milyonun üzerinde teklif gelmesi falan çok yalan geliyo hatta 10 milyonun üzerinde gelmesi bile

Başkan bunu kendi ağzından söyledi.Herhangi bir medya kuruluşunun başkanın ağzından çıkmış gibi göstermesiyle bir tutmanız yanlış.Ne diye durduk yere yalan söylesinki adam?

BaGa TaRKaN
29.Aralık.2010, 01:20
Araplar Teklif Etmiş Olabilir, İnanıyorum Ben. Çünkü Q7 Bu Yaşta da Araplara Gitmez Hatta Bu Sene Form Tutup Yeniden Büyük Kulüplere Gidecektir de.

Araplarda Çok Feci Bir Hayranı Var Q7'nin:)

Rehavi
29.Aralık.2010, 01:22
Ya burdan yola çıkarsak, Q7 nin kendisinin de uzun yıllar Beşiktaş ta kalmak istediğine inanmak gerekiyor. Yoksa yarın bir gün, işler kötü giderken, hop ülkesine falan kaçarsa -ki daha zor günler görmedi- bu paraları mumla da arayabiliriz. Ama sanırım bu kez ciddi bir yapılanmaya gidiyoruz. Ben bu kanıya şuradan vardım, bir saattir ntvspor dan açıklamaları dinliyorum, orada Almeida yı fon vasıtasıyla aldık, eğer biri kalkar yüksek bir teklif yaparsa, 10-15 milyon euro kazandıran bir teklif olursa, tabi ki isteriz böyle bi geliri tarzı birşey de söyledi.

Yıllar sonra ilk kez bu kadar aklı başında işler görüyorum. Ara sıra kendime soruyorum, acaba bişeyleri mi gözden kaçırıyoruz diye :)

KanaKe
29.Aralık.2010, 01:30
Performansi ortada derken ?

Kaç maç oynayabildiğine bakalım ve oynadıgı maçları izlediysen eğer (ki izlemediğini düşünüyorum) Quaresma'nın nasıl müthiş bir performans sergilediğini inkar etmek komik olur. Ayrıca kendi takımının başkanına söylendiğinde kazan kaldıracağın lafları başka takımların başkanlarına söyleme bence böyle bir ortamda.

Kalkıp Andre Santos'a Milan 20-30 vermiş diyince inananlar gelip Quaresma gibi bi oyuncu için böyle küçük görüyor ya kendi dünyasında o ayrı bi trajikomik durum.
Yildirim Demirören niye böyle diyor biliyormusun ? Quaresma'nin ilk yaridaki performansi hic acici degil yazarlar elestirmesin diye böyle bir söz söyledi simdi Besiktas'in ileri gelenleri bu adami elestirip topa tutsalar sezon sonunda yollanir. Quaresma'yi cok izledim ben Besiktas'ta kaldi ki izlemedigim adam hakkinda yorum yapmam hicbir zaman. Bak Nihat'a ne oldu gecen sezon kimse elestirmezken simdi istenmeyen adam haline geldi tribünlerlede arasi o kadar iyi degil Besiktas bu sezon ligi 5. 6. sirada bitirirse Quaresma'da istenmeyen adam haline gelir bunlar Türkiye'de olan seyler tahmin etmek zor degil nasil Güiza,Misimovic,Lincoln,Elano vs.. istenmeyen adam haline geldiyse onunda sonu öyledir. Bu arada ben Avrupa ligi maclarindan bahsetmiyorum süper ligde ki performansindan bahsediyorum. Avrupa liginde sofyaya karsi oynamak zor degil Ibrahim Üzülmez'de oynuyor ligde savunma agirlikli takimlara karsi oynamak zordur burda da Quaresma gibi bir oyuncudan her zaman büyük beklentiler olur takimin en yetenekli ismi o cünkü. Herkes onun yeteneklerini görmek ister takimi ipten almasini ister.

GeNç KaRTaL
29.Aralık.2010, 01:44
Quaresma'nin ilk yaridaki performansi hic acici degil yazarlar elestirmesin diye böyle bir söz söyledi simdi Besiktas'in ileri gelenleri bu adami elestirip topa tutsalar sezon sonunda yollanir

Dostum öyle bir ihtimal yok,emin olabilirsin.Beşiktaş taraftarı kullanmayı pek sevmiyorum ama Quaresma'ya adeta tapıyorlar.Quaresma bu çizgisini devam ettirdiği sürece feriştahı eleştirsin hiç bir yere gitmez.Çok uç hareketler yapmadığı sürece veya kendisi istemediği sürece de gitmez.

Burada kapanan takımlara karşı oynamak zor,evet.Hele yanınızdaki adamlar sizin kalitenizin uzaktan yanından geçemeyecek kalitede adamlarsa.Bence Quaresma sakatlıklar yaşamadığı sürece iyiydi.İkinci yarıda sakatlık sıkıntısı yaşamazsak yeni transferlerimizle beraber çok daha iyi performans gösterecektir diye düşünüyor ve umuyorum.

Ayrıca Quaresma transferi herşeyiyle başarılı bir transferdir.Tabata transferi gibi değil ki böyle ucuz yollarla başarılı bir transfer gibi gösterme ihtiyacı hissedilsin.

Rehavi
29.Aralık.2010, 02:31
Yildirim Demirören niye böyle diyor biliyormusun ? Quaresma'nin ilk yaridaki performansi hic acici degil yazarlar elestirmesin diye böyle bir söz söyledi simdi Besiktas'in ileri gelenleri bu adami elestirip topa tutsalar sezon sonunda yollanir.

Ah bir hayran kalmaktan kurtulup eleştirmeye başlayabilseler :D Sergen den başka birşey söyleyen görmedim :) Biz aynı paralara Holosko yu Tabata yı İsmail i almışız. Şu an da takımın kilit rollerinde değiller. Alışkın bizim takım. En kötü ihtimalle her sezon başı bizi bu sene diğer takımlarımızın katılamadığı kupalara taşır (lütfen diğer arkadaşlar alınmasın, sadece vurgu için kullandım bu kelimeleri) , bu sezonki kadar olmasa da 3-5 milyon euro kazandıra kazandıra bonservisini çıkarır :D