View Full Version : Süper Lig'in büyük düşüşü
CeNTeR_TR
11.Ocak.2011, 12:39
İşte dünyanın en iyi 20 ligi! Türkiye Süper Ligi tam 9 basamak birden düşüş gösterdi.
Futbolda 2010 yılının dünyada en güçlü ulusal ligleri değerlendirmesinde Türkiye Süper Ligi 19. sırada gösterildi. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), dünyada futbolda ileri gitmiş ülkelerdeki spor yazarları ve otoritelerin oylarıyla belirlediği seçime göre Spor Toto Süper Lig, 2009 yılına oranla 9 basamak birden gerileyerek, 596 puanla 19. sırada yer aldı.
IFFHS'nin, 1991 yılından bu yana yaptığı yıllık değerlendirmede Türkiye Ligi 2000 yılında 8. sırayı elde ederek bu bugüne kadarki en iyi dereceyi alırken, 2009'da ise 10. sırada yer bulmuştu.
-İSPANYA LİGİ ZİRVEYE ÇIKTI-
IFFHS'nin değerlendirmesinde İspanya Ligi ''La Liga'', 1092 puanla 2010'da dünyanın en güçlü ligi unvanını aldı.
2009'un birincisi İngiltere Premier Ligi 1039 puanla ikinci sıraya gerilerken, 2009'u 5. tamamlayan İtalya Ligi ''Serie A'' da 1021 puanla üçüncü sıraya yükseldi.
-DÜNYANIN EN GÜÇLÜ İLK 20 ULUSAL LİGİ-
IFFHS'nin değerlendirmesine göre 2010 yılında futbolda dünyanın en güçlü ilk 20 ulusal ligi sıralaması şöyle sıralandı.
Ulusal Lig Puan
---------- ----
1-İspanya 1092
2-İngiltere 1039
3-İtalya 1021
4-Brezilya 982
5-Almanya 932
6-Fransa 884
7-Arjantin 861
8-Portekiz 789,5
9-Hollanda 787,5
10-Ukrayna 709
11-Belçika 703
12-Meksika 690
13-Ekvador 662,5
14-Rusya 660
15-Yunanistan 636,5
16-Peru 624,5
17-Danimarka 613,5
18-Paraguay 611
19-Türkiye 596
20-Şili 585,5
-Kolombiya 585,5
Şu sıralamaya bakınca ne kadar vahim durumda olduğumuzu bir kez daha anlıyorum( z ) Paraguay - Ekvador - Peru - Danimarka gibi Ülkelerin Ligleri bile bizim önümüze geçmiş durumda (!) Bizim sözde büyük takımlarımız Fenerbahçe - Galatasaray - Beşiktaş ve sözde Anadolu devrimi yapan takımlarımız Bursaspor - Kayserispor - Trabzonspor - Sivasspor ...
Hepsine bu sıralamayı gösterip aslında hiçbirşey yapmadıklarını ve birçok şeyi yapamadıklarını göstermek anlatmak gerekiyor.
anil luque
11.Ocak.2011, 13:21
Yazık ki ne yazık..
Ligimizin kalitesinin yüksek olmadığı bir gerçek ama bu listede gerçekci gelmedi bana..
Bordo61Mavi
11.Ocak.2011, 15:12
Sacma bi liste olmus :)
Ekvador ligi bile bizden iyimis
anil luque
11.Ocak.2011, 15:31
Tamam onları es geçelim. Belçika , Hollanda , Ukrayna gibi liglerin de gerisinde kalmışız dikkatinize..
BaGa TaRKaN
11.Ocak.2011, 15:35
Zaten Belli Durumumuz Her Anlamda Hüsran Yaşıyoruz Beşiktaşta Bu Turda Elenir Kimse Kalmaz.
Görünen Köy Kıllavuz İstemez, Mücadeleci Bir Lig Oluyor Ama Kaliteli Değil. Bu Arada Birşey Ekleyim Belçika Öyle Bizden İyi Falanda Değil Onların Şampiyonluğa Oynayan Takımı Bizim Şampiyonluğa Oynayan Takımlarımızdan Daha Alt Seviyede 2 Takım Dışında Gerisi Hep Vasat ve Altı
izmer96
11.Ocak.2011, 16:55
bir yazarin sozuyle cevaplanir bu konu '' Turkiye Ligi bizim sisirdigimiz bir balon''
Rick Nelson
11.Ocak.2011, 19:54
Çok iyi bir lig olduğunu savunmasam da Türkiye Ligi 19. olmayı haketmiyor.
Yani saçma bir liste..
deniz.91
11.Ocak.2011, 20:03
Son zamanlardaki takımlarımızın avrupa kupalarındaki başarılarına baktığımızda normal aslında malesef diyorum avrupa kupalarında takımalrımız gerçekten bir hiç bu sene gruplara bile kalamadılar gruplara kalanalr bir üst tura çıkamıyor.Listedeki avrupa ülkelerine göre sıraladığımızda evet doğru gibi ama avrupada olmayan liglerle sıralamak yanlış neye göre sıralanıyor?
Lucas Neill
11.Ocak.2011, 20:04
Ukrayna Belcika Yunanistan hadi Danimarka da tamam ama Peru Paraguay ligi nedir bana sorsalar bi takim söyleyemem.
KaPaLı
11.Ocak.2011, 20:07
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) nasıl bir liste yapıyor veya neye göre yapar bilmiyorum ama saçmalıktan öte bir liste değil.
KanaKe
11.Ocak.2011, 23:01
bu milli takimlar siralamasi benim bildigim haberi yapan arkadas yanlis haber yapmis
titates1
11.Ocak.2011, 23:05
bu milli takimlar siralamasi benim bildigim haberi yapan arkadas yanlis haber yapmis
ve ekvador bizim üstümüzde mi ?
Aşk-ı Şehir
11.Ocak.2011, 23:07
Saçma sapan bir liste. :)
dünyanın en iyi takımları die bi sıralaması varya bu ifbilmemnenin onda takımlarımızın toplam puanlarına göre hazırlanıyo galiba
CeNTeR_TR
12.Ocak.2011, 00:05
Bence sadece sıralamayı okudunuz o zaman :)
http://www.sporx.com/futbol/superlig/super-ligin-buyuk-dususuSXHBQ219302SXQ
İşte dünyanın en iyi 20 ligi! Türkiye Süper Ligi tam 9 basamak birden düşüş gösterdi.
-İSPANYA LİGİ ZİRVEYE ÇIKTI-
IFFHS'nin değerlendirmesinde İspanya Ligi ''La Liga'', 1092 puanla 2010'da dünyanın en güçlü ligi unvanını aldı.
2009'un birincisi İngiltere Premier Ligi 1039 puanla ikinci sıraya gerilerken, 2009'u 5. tamamlayan İtalya Ligi ''Serie A'' da 1021 puanla üçüncü sıraya yükseldi.
-DÜNYANIN EN GÜÇLÜ İLK 20 ULUSAL LİGİ-
IFFHS'nin değerlendirmesine göre 2010 yılında futbolda dünyanın en güçlü ilk 20 ulusal ligi sıralaması şöyle sıralandı.
[/B]
Ek olarak listeti saçmalamak yerine adamların birazda olsa doğru bir liste verdiğini düşünmek daha mantıklı değilmi ?
Bursaspor Şampiyon > 1 Gol 1 Paun
Fenerbahçe > Kıyrıtık takımlara elendi
Galatasaray > Avrupa fatihi kıytırık takımlara elendi
Beşiktaş > Gruplardan çıktı
Trabzonspor > Ön elemede elendi.
Son senelerde Avrupada başarıya yaklaşan bir takımımız varmı :) O yüzden bu liste doğru veya doğruya yakın.
KaPaLı
12.Ocak.2011, 00:11
Bu kurum veya her neyse sağlıklı bir karar verdiğine inanmıyorum. Son 10 yılın en iyi teknik direktörü olarak Arsene Wenger göstermişlerdi 1 hafta önce. İnsan düşünür biraz. Alex Ferguson 10 yılda kaç defa şampiyon oldu. Veya Jose Mourinho 6 senede kaç tane şampiyonluğu var. Yani kısaca saçma ve gereksiz kurum veya her neyse o.
ThersoN
12.Ocak.2011, 17:45
kriterleri nasıl belirliyorlar bilmiyorum, biraz ilginç bir liste olmuş. özellikle ekvador vakası ilginç tabii.
ama yine de bize s.o.s vermiyor değil, özellikle dengimiz sayabileceğimiz ukrayna,belçika,rusya,yunanistan'ın altında kalmamız kaygı verici.
portekiz ve hollanda'yı geçebileceğimiz de sanmıyorum.
g.amerika liglerinin bu kadar yüksek gösterilmesi kafa karıştırmış. yani brezilya'nın 4. olması bile şaşırttı beni.
listede istisnasız tek katıldığım nokta; ispanyanın ingiltereyi geçmesi.
SAİT71
13.Ocak.2011, 02:18
Ya bariz saçma bi liste.Tamam düşüş varda neye göre değerlendiriyorsun. TSL de oynayan takımlar Avrupa da yani dünyada futbol olarak en zor kıtada mücadele ediyor. Diğer kıtadaki liglerden işi daha zor takımlarımızın.. Ekvador, Peru takımları Avrupaya gelsinde onlarıda görelim... En iyi kulüp en zor lig gibi saçma sıralamaları çok önemsememek gereksede ligimizinde düşüş içinde olduğunu gözardı etmemek lazım. Umarım Bjk bu sene avrupada kıpırdanırda seneyede tüm takımlar en azından gruptan çıkarlar. Yoksa vahim durumlar... (bu sıralamaya göre konuşmuyorum...)
sarianet
13.Ocak.2011, 02:56
masa başında hazırlanmış bi liste itibar etmiyorum :)
RasAnt
13.Ocak.2011, 03:06
FIFA açıklasın görelim.türkiye ligi iyi değil ama bu kadarda değil
SAİT71
13.Ocak.2011, 04:56
Bence lig olarak güzel bir ligimiz var Yani çok kaliteli demiyorum ama Avrupa'da potansiyeli olan lakin patlaması zor bir lig...
freelander1907
13.Ocak.2011, 05:24
iffffhhhhssss adlı kuruluşu kaale alıp haber yapan ve bu haberler üzerinden tartışmalar yaratan tek ülkeyiz.
REsist JuvE11
13.Ocak.2011, 08:02
ekvador,peru,paraguay ligleri bizden öndeymiş.bu araştırmaları her kim yapıyosa komedi dalında araştırmacı oscarını haketti
Chivalry
13.Ocak.2011, 19:22
Peki ya siz hiç düşündünüz mü kıta farkını ? Siz ekvator ligindeki hiçbir takımı bilmiyorsunuz, peki ya ekvatorlular türkiyeden hiçbir takımın ismini dahi biliyor mu ? Olaya tamamen Şampiyonlar Ligi Uefa İspanya İngiltere falan gözüyle baktığınız için böyle diyorsunuz tamam danimarkayı falan anlarım da her nasıl biz ekvator paraguay takımlarını bilmiyorsak HİÇBİR KULVARDA rakip olmadığımız için onlar da bizi bilmiyor. Biraz empatik düşünürseniz anlarsınız demek istediğimi ve bence biraz kendimizi iyi sanıyoruz ne görsel açıdan iyi bir ligimiz var ne prestij açısından...
DaveJones
13.Ocak.2011, 19:26
Listeyi Yunanlar yada Ermeniler hazırlamış heralde.