View Full Version : F.Bahçe'de gözler toplantıda
mgungor
22.Mayıs.2006, 18:43
Aziz Yıldırım’ın istifasıyla sarsılan Fenerbahçe’de yönetim kurulu bu akşam toplanıyor. Çarşamba gününden bu yana heyecanlı günler yaşayan Fenerbahçe’de yönetim kurulunun bugün Yıldırım’ın istifasını gündeme alıp, karara bağlanması ve Nihat Özdemir’in 1 ay (belirlenecek kongre tarihine kadar) süreyle başkanlık yapması bekleniyordu...
http://www.superspor.com/images/1/29/9543_B_Nihatozdemir003.jpg
Dün öğle saatlerine kadar sarı lacivertli camia, yönetim kurulunun yapacağı bu toplantıya kilitlenmişti. Hatta başkanlık için adaylıklarını koyacak isimler de bu toplantıyı bekliyordu. Ancak dün Fenerbahçe’de sürpriz gelişmeler yaşandı. Yönetim kurulunun bugün Nihat Özdemir başkanlığında toplanacağı ancak Aziz Yıldırım’ın istifasını ve kongre tarihini gündeme almayacağı iddia edildi.
1 hafta içinde açıklayacak
İddialara göre Fenerbahçe Yönetiminin bu akşam yapacağı toplantıdan sonra kamuoyuna "Yönetim kurulumuz, 100’üncü yıl kutlamaları, teknik direktör ve futbolcu transferi konularını gündemine almıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir. Gerekli açıklamaları 1 hafta içerisinde duyuracağız" şeklinde bir açıklama yapması bekleniyor.
Bu sürpriz gelişme Fenerbahçe camiasında Aziz Yıldırım’ın ayrılmasından sonra "Yıldırım zihniyetinin devamı için henüz bir aday bulunamadı. O aday bulunana kadar kongre tarihi ileri atılıyor" yorumlarına neden oldu. Yönetim kurulunun bu sürpriz gündemi camiada "Aziz Yıldırım geri mi dönüyor?" sorularını da beraberinde getirirken, sarı lacivertli yöneticiler bu konuda hiçbir açıklama yapmadı.
Koch’a teklif götürülecek
Fenerbahçe yönetimi son anda bir değişiklik olursa, Yıldırım’ın istifasını karara bağlayacak. Öte yandan mevcut yönetim Nihat Özdemir ile yola devam ederse, seçim tarihine kadar bu akşam belirlenecek teknik direktör adaylarından birisine sözleşme imzalatılacak. Öncelikle Christoph Daum’un durumu değerlendirilecek. Kalça kemiğinden operasyon geçiren Alman çalıştırıcı ile bir görüşme daha yapılacak ve göreve devam edip, etmeyeceği sorulacak. Daum kalmak isterse, teknik kadro değişmeyecek. Aksi taktirde Brezilyalı hocaların ağırlıkta olduğu listedeki isimlerle temasa geçilecek.
İlk aday olarak bilinen Carlos Alberto Parreira konusunda yönetim fikir birliğine varırsa, yardımcılık görevi Daum’un ekibindeki Roland Koch’a teklif edilecek. Brezilya Milli Takımı Dünya Kupası’ndan dönünceye kadar takımı yeni sezona Koch hazırlayacak. Buna alternatif olarak Scolari, Luxemburgo, Capello, Santini, Van Gaal gibi ünlü isimler de yönetimin gündeminde yeralıyor.
22.05.2006
Kaynak : Hürriyet
eGowiCh
22.Mayıs.2006, 18:46
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/18052006baskan005.jpg
Başkanımız Aziz Yıldırım’ın, Kulüp Binamızda gerçekleştirdiği basın toplantısı aşağıdaki gibidir:
“1998 yılının 15 Şubat’ından bugüne kadar onurla bu görevi yaptım.Geçen yıl futbol takımımızla Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu için yola çıktık. Amatör branşlarımız da aynı şekilde önemli başarılar için yola çıktılar. Ancak bir şanssızlık yaşadık. Lig ve kupayı kaybettik ancak onurlu bir mücadele sergiledik. Bu mücadele yinede Fenerbahçe’nin geleceği adına güçlenmesini sağladı. Geldiğimizde 16 milyon dolar olan bütçeyi çok üstlere 120 milyon dolarlara çıkarttık. 2001 yılında yine ayrılmak istedim. Baskılar nedeni ile görevime devam ettim. Bugünkü bulunduğumuz tesisleri ve stadyumu, Todori gibi tesisleri hayata geçirdik. Taraftar Kartı’n geleceğini sağladık. Bu kart 1 milyonlara ulaştığında Fenerbahçe kulübü dünya devlerinden biri olacaktır. Türkiye’de büyümekte olan kurum ve kuruluşları aşağıya çekmek politikası yine yürütüldü. Dost olduklarını söyleyenlerin benim dostum olmadığını görüyorum. Ben Aziz Yıldırım olarak hep dik durdum ve dik duracağım. 8 yıl boyunca ailemi hep bu işlerin dışında tuttum bazen haklarımı da ihmal ettim.
Bu zorluklar beni yıpratacağı gibi kulübü de yıpratacaktır. Aziz Yıldırım’ın ayrılması ile Fenerbahçe’ye yapılacak saldırganlıklar önlenecekse bırakacağım. Yönetim Kurulu, şahsım olmasa da kararlar alacaktır. Ben inanıyorum ki Fenerbahçe’nin içinde çok Aziz Yıldırımlar çıkacaktır. Aziz Yıldırım temelini atmıştır. Fenerbahçe’den ayrılmam demem Fenerbahçe ile hiçbir ilgim olmayacağı anlamına gelmez. Bu bir sevdadır. Transferler için her şeyi yapacağız.
Kongrede yeni bir başkan adayı belirlenecekse en kısa sürede halledilmelidir. Aday olarak çıkacak kişi gizlilik dahilinde hesapları inceleyebilecektir. Fenerbahçe kulübü hiçbir oyuncuyu istemediği takdirde götürmez. Futbol Federasyonu’na görev düşmektedir. Yabancı sınırlanmasının nedeni Aziz Yıldırım ise Aziz Yıldırım yok artık. Radikal kararlar vermeleri gerekir. Dinlenmek istiyorum. 4 gün düşündüm yalnız ailem ile görüştüm ve kararımı verdim. 2010’da Dünya devi olacağız. Böyle bir kulüpte görev aldığım için çok gururluyum ve mutluyum. Denizli’de çok üzülmemize karşın duruşumuzu gördüğümüz için mutluyum. Bugün kupaları alamadığımız için ayrılmıyorum. Denizli’de şampiyonluğu kaçırdıktan sonra Ertuğrul Özkök bir yazı yazdı. Ona da çok teşekkür ederim. Hep yanı başımda tutacağım bir yazı olacaktır. Ben dışarıda olabilirim ama Fenerbahçe’nin içindeyim. Fenerbahçe öyle bir yerdedir ki; bugün Sol Campbell, Roberto Carlos, Morientes gibi büyük oyuncular konuşuluyor. Bu isimler olmasa da onların büyüklüğündeki kişiler gelecektir. Fenerbahçe camiası içinde çok dostum vardır. Bilmeden kırdıklarım olduysa özür diliyorum. Şunu söylüyorum Fenerbahçe sevdam hiçbir zaman bitmeyecektir.”
J.M SaLas
22.Mayıs.2006, 19:05
wala onu ßunu ßilmiOrumda aziz yıldırımın istifası fener için hiç de iyi oLmadı..
enesao
22.Mayıs.2006, 20:04
Başkan Aziz Yıldırım'ın görevi bırakma kararının ardından bugün toplanan Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun 1,5 ay içinde olağanüstü kongereye gitme kararı aldığı bildirildi.
Fenerbahçe Kulübü'nün resmi televizyonu FB TV'den yapılan duyuruda, yönetim kurulunun olağanüstü genel kurul kararı aldığı belirtilerek, genel kurulun en geç 1.5 ay içinde yapılacağı ve yabancıtransfer konusunun da, yeni teknik direktör belirleneceği için önümüzdeki pazartesi gününe kadar askıya alındığı duyuruldu. Sarı lacivertli yönetim ayrıca yeni teknik direktör belli oluncaya kadar yabancı oyuncu transferini de 1 hafta askıya alma kararı aldı.
alıntıdır: superspor
Jesus_FB
22.Mayıs.2006, 20:40
N. Özdemir geçiçi başkan olucak ve büyük ihtimal 1.5 ay sonrası içinde aday olucak eğer başkan seçilirse değişen hiç bir şey olmaz çünkü Azizi yıldırım Gölge Başkan olucak işallah böyle olur
Bu arada transfere de 1 hafta ara veriliecek bu hafta içersinde TD belirlenicek ondan sonra transferler yapılacak
enesao
22.Mayıs.2006, 20:48
N. Özdemir eğer başkan seçilirse değişen hiç bir şey olmaz çünkü Azizi yıldırım Gölge Başkan olucak işallah böyle olur
evet aynen katılıyorum aziz herşeyi arkadan yönetecekk...
bence Nihat Özdemir'in seçilmesi Fenerbahçe için en yararlı seçim olur...
Jesus_FB
22.Mayıs.2006, 22:55
Olağanüstü Genel Kurul
17-18 Haziran’da
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/22052006nihat001.JPG
Başkanımız Aziz Yıldırım’ın görevi bırakmasının ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu yaptığı toplantı sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Kulübümüz Başkanvekili Nihat Özdemir, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını ve başkanlığa aday olmayacağını söyledi.
Toplantı sonrası açıklama yapan Başkanvekilimiz Nihat Özdemir, olağanüstü genel kurulu aldıklarını ve genel kurulun 17-18 Haziran’da bu tarihte çoğunluk sağlanamaması durumunda 24-25 Haziran tarihlerinde yapılacağını söyledi. Nihat Özdemir, başkanlığa aday olmayacağını da belirti.
Mevcut kadromuzdaki sözleşmeleri sona eren bütün oyuncuların sözleşmelerini uzattıklarını belirten Başkanvekilimiz Nihat Özdemir, "Sadece Nobre Beşiktaş’a gitti. Önümüzdeki hafta Salı günü yönetim kurulu olarak toplanacağız ve bu sürede gerekli çalışmalar yapılacaktır. Teknik direktör ve transfer konusunda çalışmalar devam edecektir. Ama önümüzdeki hafta daha hızlı aktif şekilde devam edeceğini düşünüyorum."
Yönetim kurulumuzun tüzüğe göre hareket ettiğini belirten Nihat Özdemir, "Önümüzdeki haftaya kadar hoca ve alınacak oyuncular hakkında açıklama yapılmayacaktır" dedi.
Nihat Özdemir, daha önce yönetimin kendi başkanlığında göreve devam edeceği yönündeki haberler için şu açıklamayı yaptı:
"Uzun zamandır Fenerbahçe yönetiminde görev yaptım. Bana yaptığım röportajlarda, söyleşilerde ’Başkan olacak mısınız?’ diye sorular soruldu. Bu sorulara ’Benim hayat felsefemde Fenerbahçe başkanlığı geçmemektedir’ diye ifade ettim. Fenerbahçe başkanlığına aile ve iş hayatım fırsat vermemektedir. Sayın Aziz Yıldırım’dan sonra Fenerbahçe Başkanlığı yapmanın da zor olacağını biliyorum" dedi.
Kaynak: Fenerbahçce.org
Berkaiser
22.Mayıs.2006, 22:56
Fenerbahçe için hayırlısı olsun.
Sekopej
22.Mayıs.2006, 23:11
bakalım yönetimin başkan adayı kim olacak?
Aziz Başkan keşke bizi bırakmasaydın da seçim falan olmasaydı ama neyse.....
Fenerbahçe için hayırlısı olur işallah.....
10_Osmanozc
23.Mayıs.2006, 01:05
Galiba Aziz Yıldırım gerçekten gitti.
emrecep
23.Mayıs.2006, 02:05
Nihat Özdemir'in yakın arkadaşı olan bir gazeteci yazmıştı da Özdemir kukla başkan ya da perde önündeki başkan olmayı istemiyormuş.Tabi son kararının ne olacağı bilinmez ama ben Aziz Yıldırım'ın perde arkasında olmasından pek mutlu olmam.Yeni başkan ve ona bağlı olarak yeni teknik direktör tam anlamıyla bağımsız olmalı.
By_aBuNis
23.Mayıs.2006, 02:27
aziz y1ld1r1m eger donmezse tum fenerl1 dostlar1ma gecm1s olsun :(:(
paceywitter
23.Mayıs.2006, 04:36
Nihat Özdemir başkan olmayacağını açıklamış artık Aziz Yıldırımı geri döndürmektan başka çare kalmadı yoksa 100.yıl aynı galatasarayın geçen sene yaşadığı gibi hüsran olur.
umarım a.yıldırım döner ..... bir galatasaraylı olarak a.yıldırım ın fb nin başında kalmasını isterim ...;)
paceywitter
23.Mayıs.2006, 04:44
umarım a.yıldırım döner ..... bir galatasaraylı olarak a.yıldırım ın fb nin başında kalmasını isterim ...;)
çok merak ettim neden geri gelmesini istersin bir galatasaraylı olarak
sonunda başardılar ne diyelim artık aziz başkan yok belki bu kavgada biter artık fenerbahçe düşmanlığıda son bulur belki.ha bide muradına erenleri kutluyorum artık önlerinde engel kalmadı rahat rahat başkalarının yardımı olmadan bir yerlere gelebilirler..
kavara
23.Mayıs.2006, 15:38
gecen gün telegolde gökmen bey dediki aziz baskanlıgı falan bırakmayacak
1 hafta sonra görürsünüz özel ucakla ve yanında 2 futbolcuyla havalimanına incek dedi. keske böyle olsa.