View Full Version : Türkiyeden Futbol'da Sohbet Konuları
Revolution
13.Şubat.2011, 20:08
Türkiyeden Futbol alanına "Galatasaray Sohbet Alanı" gibi bölümler açılarak transfer haberleri konularının gereksiz mesaj yığını olmasından kurtarabiliriz bana kalırsa. Aynı zamanda üyeler gönül verdiği takım hakkında kritiklerini, yorumlarını yapabilir. Bu sohbetler transfer haberleri, maç konularında döneceğine sohbet alanlarında olur, konular özüne bağlı kalır. Hem böylece forum daha aktif olur. Mümkün müdür böyle birşey?
Lucas Neill
13.Şubat.2011, 20:42
Evet bende düsünüyordum bunu yoksa her haberi yorumumuzu transferler bölümünde konusuyoruz iyi olmuyor.
Aydin
13.Şubat.2011, 23:24
Güzel fikir. Oradan sorumlu olan arkadaşlar bununla ilgilenir ve değiştirir.
C h A o S
13.Şubat.2011, 23:29
Denildiği gibi takımların genel haberlerinin paylaşılacağı ve değerlendirme yapılacağı sabir bir başlık bulunmalı...
DisCo
14.Şubat.2011, 03:12
Güzel fikir. Oradan sorumlu olan arkadaşlar bununla ilgilenir ve değiştirir.
Ben pek güzel fikir olduğunu düşünmüyorum. Biz başlık açmak bizi zora sokmaz bu nedenle ne anlamda düşünmüyorum ona da açıklık getireyim.
Lig maçı konuşulacağı zaman maç başlığında konuşulur, transferlerle ilgili yorum yazılacağı zaman transfer başlığı kullanılır. Buraya kadar herkes sanırım aynı şeyi düşünüyor.
Şimdi yeni bir sohbet başlığı açıldığında insanlar şunu mu yapacak.
"Galatasaray bu maçta çok kötü oynadı. Anıl yerine Stancu oynasa belki etkili olabilirdik. Neyse yorumumun devamı gırgır sohbet olduğu için diğer başlığa geçiyorum" mu diyecek.
Zaten normal yorumlar yapılırken konu bu yorumlara bağlı olarak sohbete kayıyor ve ordan adamım , vay benim gençlik yıllarım, :p :n: :0::):cool::rolleyes::icon_lol:;;) olayına kayıyor.
Bunu kontrol etmenin yolu bir sohbet başlığından geçmez. Sohbetini gidip genel sohbette de yapabilirsin. Biz yine başlığı açabiliriz ama başlığı açma sebebimiz
"Bu sohbetler transfer haberleri, maç konularında döneceğine sohbet alanlarında olur, konular özüne bağlı kalır. "'a asla çözüm değildir.
Lucas Neill
14.Şubat.2011, 03:23
Ben pek güzel fikir olduğunu düşünmüyorum. Biz başlık açmak bizi zora sokmaz bu nedenle ne anlamda düşünmüyorum ona da açıklık getireyim.
Lig maçı konuşulacağı zaman maç başlığında konuşulur, transferlerle ilgili yorum yazılacağı zaman transfer başlığı kullanılır. Buraya kadar herkes sanırım aynı şeyi düşünüyor.
Şimdi yeni bir sohbet başlığı açıldığında insanlar şunu mu yapacak.
"Galatasaray bu maçta çok kötü oynadı. Anıl yerine Stancu oynasa belki etkili olabilirdik. Neyse yorumumun devamı gırgır sohbet olduğu için diğer başlığa geçiyorum" mu diyecek.
Zaten normal yorumlar yapılırken konu bu yorumlara bağlı olarak sohbete kayıyor ve ordan adamım , vay benim gençlik yıllarım, :p :n: :0::):cool::rolleyes::icon_lol:;;) olayına kayıyor.
Bunu kontrol etmenin yolu bir sohbet başlığından geçmez. Sohbetini gidip genel sohbette de yapabilirsin. Biz yine başlığı açabiliriz ama başlığı açma sebebimiz
"Bu sohbetler transfer haberleri, maç konularında döneceğine sohbet alanlarında olur, konular özüne bağlı kalır. "'a asla çözüm değildir.
Arkadasin sohbetten kasti bence su mesela GS'de bir Mehmet Helvaci ve Adnan Polat sorunu var bunun konusulacagi yer mac konusu mu degil ya da transferler bölümü mü degil ama örnegin GS tartisma alani gibi bi bölüm olsa burada güncel konular hakkinda insanlar fikirlerini söyleyebilir.Türkiyeden futbol bölümüne de her haberde konu acmak yerine oradan fikirler söylenir.
DisCo
14.Şubat.2011, 03:30
Arkadasin sohbetten kasti bence su mesela GS'de bir Mehmet Helvaci ve Adnan Polat sorunu var bunun konusulacagi yer mac konusu mu degil ya da transferler bölümü mü degil ama örnegin GS tartisma alani gibi bi bölüm olsa burada güncel konular hakkinda insanlar fikirlerini söyleyebilir.Türkiyeden futbol bölümüne de her haberde konu acmak yerine oradan fikirler söylenir.
Bu anlamda ise yararlı bir başlık olabilir. Özellikle insanların yorum yaptığı yerlerde cıvık cıvık ve alakasız mesajlardan duyduğum rahatsızlık nedeniyle direk rahatsızlık duyduğum anlamda konuyu algılamışım.
Süreci hızlandırıp başlıkları açabiliriz.
Nedvedmania
14.Şubat.2011, 16:34
Transfer konusu transferden çıktı zaten. Başkanlardan tut sponsor firmalara kadar herşey konuşuluyor :)
Fikri destekliyorum.
Zekirdek
14.Şubat.2011, 21:54
Doğru bir görüş. Nedvedmanisa konuyu güzel açıklamış.
DisCo
15.Şubat.2011, 10:37
Başlıkları açtım. Güzel sohbetler diliyorum.
Önerisi içinde Revolution'a teşekkür ederim.
Revolution
15.Şubat.2011, 17:36
Çok sevindim bu olayın olmasına, aynı zamanda rica ederim. Öneri dikkate alındığı için yönetici arkadaşlara ben de teşekkür ediyorum.
Nedvedmania
22.Temmuz.2011, 00:08
Bu konuların açılması iyi oldu ama bazı haberleri hiç görmüyoruz. Örneğin demin Fenerbahçe maçında olaylar çıkmış ben farkında değildim. Ama "Fener maçında olaylar çıktı" diye bi konu açılsaydı hemen yayıncı kuruluşu veya diğer kanalları açıp olayları takip edebilirdim. Önceden de Ersan Gülüm'ün 6 ay sakatlandığı haberini sonradan öğrendim. Daha bir çok olay var böyle.
Bana kalırsa bazı önemli konular ayrı bir başlıkta açılmalı (Gerçi "Önemli" konu olayı kişiden kişiye değişebileceği için açılan konu sayısında gereksiz bir artış olabilir. Ama konular sadece modlar tarafından açılırsa bu sorun ortadan kalkabilir.)
SyNdRoMe23
22.Temmuz.2011, 00:20
Bu konuların açılması iyi oldu ama bazı haberleri hiç görmüyoruz. Örneğin demin Fenerbahçe maçında olaylar çıkmış ben farkında değildim. Ama "Fener maçında olaylar çıktı" diye bi konu açılsaydı hemen yayıncı kuruluşu veya diğer kanalları açıp olayları takip edebilirdim. Önceden de Ersan Gülüm'ün 6 ay sakatlandığı haberini sonradan öğrendim. Daha bir çok olay var böyle.
Bana kalırsa bazı önemli konular ayrı bir başlıkta açılmalı (Gerçi "Önemli" konu olayı kişiden kişiye değişebileceği için açılan konu sayısında gereksiz bir artış olabilir. Ama konular sadece modlar tarafından açılırsa bu sorun ortadan kalkabilir.)
zamanında bir genel forumda benzer uygulamaya rastlamıştım flash haber olunca konunun başlığına ekliyorlardı
mesela şu şekilde:
Beşiktaş Sohbet alanı(ersan gülüm 6 ay sakatlandı)
gibi.
eğer zor gelmezse bununda etkili olacağı kanaatindeyim.
Nedvedmania
22.Temmuz.2011, 00:39
Evet bu çok daha mantıklı. Önemli konular başlığa eklenebilir.
Revolution
22.Temmuz.2011, 21:53
O biraz kasar da, bu tarz önemli olaylar Türkiye'den Futbol'da ayrı konu olarak açılabilir ki. Yani konuyu paylaşana kalmış birşey.
Nedvedmania
23.Temmuz.2011, 00:14
Kasmaz o kadar. Altı üstü 2-3 kelime eklenicek başlığa :)
Bu arada önerimiz dikkate alındımı yönetim tarafından ?
Revolution
23.Temmuz.2011, 00:19
Görseler yazarlar bence bu konuya :) Belki dediğiniz her sohbet alanı'nın ayrı yöneticisi olursa olur. Yani atıyorum GS-FB-BJK-TS-Bursa-Bank Asya sohbet alanı'nda en aktif insanlar diğer yöneticilerden ayrı olarak sadece aktif olduğu konunun yöneticisi olursa olabilir. Çünkü ona göre önemser o konuyu gözünü 4 açar. Diğer yöneticilerin gözünden kaçırması normal. Karışık oldu ama anladınız :)
Nedvedmania
23.Temmuz.2011, 00:32
Anladık anladık. Bana yetkiyi verin ben değiştiririm diyorsun yani :n:
Revolution
23.Temmuz.2011, 00:34
Anladık anladık. Bana yetkiyi verin ben değiştiririm diyorsun yani :n:
Yok be Cihan öyle bir derdim hiç olmadı, zaten benden çok daha aktif insanlar var bence Galatasaray konularında. Son zamanlar eskisi kadar aktif olduğumu düşünmüyorum.
Nedvedmania
23.Temmuz.2011, 00:39
Şaka yapıyorum bende zaten :) Yönetim güvendiği kişilere bu yetkiyi verebilir. Ama önce bu olayın olup olmayacağına karar vermeliler :)
Revolution
23.Temmuz.2011, 00:39
Herhalde benim Twitter olayına gömüldüler :p
Nedvedmania
23.Temmuz.2011, 00:43
Herhalde benim Twitter olayına gömüldüler :p
:D
Karar vermesi için Volkan Baroş'u ve eski yöneticileri istanbulda yapılacak olan toplantıya çağırmışlar :D
DisCo
23.Temmuz.2011, 13:38
Bunun ayarlamasını hepimizin yapması gerekiyor. Herhangi bir takımın imza günü varsa kendi başlığından paylaşılabilir. Herhangi bir takımın durumu Türk futbolunu ilgilendiriyorsa ayrı başlık açılır.
Ortak bir çalışma ile bu sorunu çözebiliriz. Yöneticiler konuları takip edip uygun olanları genel bir başlık olarak açarlar. Sizlerde ayrı olarak açılması gereken bir konu varsa bunu raporlayarak bildirebilirsiniz.