View Full Version : El Fenomeno futbolu bıraktı
kalemci
14.Şubat.2011, 01:52
Yeşil sahalardan bir önemli yıldız daha kaydı. Bir devrin beraber büyüdüğü, attığı inanılmaz goller, sürati ve bitiriciliği ile futbol tarihinin en önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Ronaldo, futbola veda ettiğini açıkladı.
Corinthians ile 2011 yılının sonuna kadar sözleşmesi bulunan Ronaldo, takımının şok bir şekilde Libertodores Kupası'na veda etmesi sonrası siyah-beyazlı taraftarların hedefi haline gelmişti.
3 kez dünyada yılın futbolcusu seçilen El Fenomeno Estado de Sao Paulo gazetesine yaptığı açıklamalarda "Sakatlıklardan bir türlü kurtulamıyorum. Futbolu bırakmamın tek nedeni bu. İyileşirim sanmıştım, ancak bir türlü tam iyileşemiyorum. Oynamaya devam etmek istiyordum ama yapamıyorum. Artık bırakmamın zamanı geldi" şeklinde konuştu.
En sevdiğim futbolcu, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi forveti keşke daha geç bıraksaydı
bu arada "O Fenômeno" olcak o ntv yanlış yazmış
Sheriff
14.Şubat.2011, 02:26
Gerçekten futbol tarihinin en önemli oyuncularından birisi. Onu izlemek büyük bir zevkti. Hatta izlemekten en çok keyif aldığım oyuncuydu. Zidane ve Ronaldo'yu izlemiş olabilmek bence büyük bir şanstır.
kalemci
14.Şubat.2011, 02:48
Gerçekten futbol tarihinin en önemli oyuncularından birisi. Onu izlemek büyük bir zevkti. Hatta izlemekten en çok keyif aldığım oyuncuydu. Zidane ve Ronaldo'yu izlemiş olabilmek bence büyük bir şanstır.
aynen katılıyorum canlı canlı izleyemediğim için üzüldüğüm 3 futbolcudan biriydi ve sonuncusuydu Zidane Maradona ve R9. az sabahlatmadı son 2 yılda maçlarını izleyeceğim diye beni.
Bordo61Mavi
14.Şubat.2011, 03:50
Yetenekli ama bi okadarda sansizdi.
titates1
14.Şubat.2011, 04:09
Fenomen , bence onu izleyenler Messiden falan öyle büyük haz almıyordur.
Lionel Andres Messi
14.Şubat.2011, 04:35
burda da messinin adı geçiyor ya artık bir şey demiyorum.ne messiymiş arkadaş.
ronaldo sürekli transfer yaptı.bir klüpte kalıp istikrar sağlasaydı bu kadar sakatlık yaşayıp,bakımsız bir futbolcu haline gelmezdi diye düşünüyorum.klasik brezilyalı gibi çan eğrisi biçiminde kariyeri oldu.
barcelondaki yılı interdeki ilk sezonu 2002 dünya kupası.en iyi performanslarıydı.
M.O.S.H
14.Şubat.2011, 04:52
İzlediğim en iyi forvetti böyle bırakması hoş olmadı zirvede kalabilseydi keşke :)
Bordo61Mavi
14.Şubat.2011, 05:28
burda da messinin adı geçiyor ya artık bir şey demiyorum.ne messiymiş arkadaş.
ronaldo sürekli transfer yaptı.bir klüpte kalıp istikrar sağlasaydı bu kadar sakatlık yaşayıp,bakımsız bir futbolcu haline gelmezdi diye düşünüyorum.klasik brezilyalı gibi çan eğrisi biçiminde kariyeri oldu.
barcelondaki yılı interdeki ilk sezonu 2002 dünya kupası.en iyi performanslarıydı.
Messi ile akrabaligin felan varmi ?
Transfer yapmis yapmamis, sahadaki oyununa bakiyoruz adamin. Ronaldo gelmis gecmis en iyi forvetlerden biridir, benim kendi omrumde gordugum en iyi forvettir.
eXcitinG
14.Şubat.2011, 12:14
Bu adamın maçLarını canLı oLarak TV den biLe izLeyebiLdiğim için kendimi çok şansLı hissediyorum. Onun gibisini görmedim ve göremeyeceğizde sanırım. Dünyada ki herkese çaLım atamasını öğreten adam.
Lionel Andres Messi
14.Şubat.2011, 13:40
Messi ile akrabaligin felan varmi ?
Transfer yapmis yapmamis, sahadaki oyununa bakiyoruz adamin. Ronaldo gelmis gecmis en iyi forvetlerden biridir, benim kendi omrumde gordugum en iyi forvettir.
bir sakin ol,nefes al.
messi ile akrabalığım yok çok şükür.Müslümanım ve saf Türk'üm.her kıyaslama haberinin içine Messi konulması baydı artık...sadece bunu belirttim.isteyen istediğini yazar tabii.bunu bahsetmemi bile anlayamamışsın.
Ama ronaldo ile yazdığım çok dokundu heralde sana.
benimde izlediğim en iyi forvet ronaldo ne olcak şimdi? hatta peleden bile daha iyi eee. o zaman sevindim senin adına.
Sheriff
14.Şubat.2011, 14:07
bir sakin ol,nefes al.
messi ile akrabalığım yok çok şükür.Müslümanım ve saf Türk'üm.her kıyaslama haberinin içine Messi konulması baydı artık...sadece bunu belirttim.isteyen istediğini yazar tabii.bunu bahsetmemi bile anlayamamışsın.
benimde izlediğim en iyi forvet ronaldo ne olcak şimdi? hatta peleden bile daha iyi eee. o zaman sevindim senin adına.
Messi ile kıyaslama mesajları gayet normal, çünkü dönemin en iyi oyuncusu Messi, herkesin gelmiş geçmiş en iyi forvetlerden biri dediği bir oyuncunun dönemin en iyi oyuncusuyla kıyaslanması gayet normal, sen bunu neden bu kadar dert ediyorsun anlayamadım, sen Messi'yi seviyorsun diye kimse dil uzatamayacakmı. Herkes istediği yerde Messi'nin adını kullanabilir, ayrıca ikinci mesajındaki üslubunda hiç hoş değil.
Lionel Andres Messi
14.Şubat.2011, 14:29
her kıyaslama haberinin içine Messi konulması baydı artık...sadece bunu belirttim.isteyen istediğini yazar tabii.
ben zaten öylesine takıldım sadece.bir 'fenomeno' kalmıştı kıyaslanmayan tarzında belirttim.
messi bana göre de ronaldonun 2002 dünya kupasındaki performansı seviyesinde değil...ortada uzatılacak hiç bir şey yoktu aslında.sadece ufak bir takılmaydı benim ki.
ama messi'yle akrabamısın diyen biri çıktı durduk yere :icon_frown:üslübum bu yüzden iyi olmayabilir o mesajda.
nannar
14.Şubat.2011, 14:29
Ronaldo... Kısa adımlarla attığı seri deparlar ve inanlmaz çalımlarla futbolun kitabına kendini altın harflerle yazdırmasına karşın hiçbir zaman sakatlıklardan kurtulamadı. İzlediklerim arasında Ronaldo, Batistuta ,George Weah, Saviçeviç, Roberto Baggio , Klinsman, Henry gibi isimler diğerlerinden çok farklıydı. Pele,Gerd Müller,Maradona ve Van basten ise canlı izlemiş olmayı çok dilediğim oyuncular....
Ama hepsinin içinde ben Gabriel Omar Batistuta hayranıyımdır :D
A.FaruK
14.Şubat.2011, 14:34
Tek Ronaldo var oda Luis Ronaldo (:
BleedingMoon
14.Şubat.2011, 14:37
ronaldo... barça'dan takımın -takım oyunu ve pas temelli- sistemine uygun olmadığı için mi gönderildi? yoksa gittiği inter o zaman için daha mı büyük bir takımdı? yahut barça'nın paraya mı ihtiyacı vardı? benim aklım hala burada kaldı. dünyanın en iyi ve 20 yaşında olmasından mütevellit en potansiyelli oyuncusunu iyi bir paraya da olsa göndermek de neyin nesi? messi'nin inter'e 150 milyon avro karşılığında gideceğini düşünebiliyor musunuz?
benim düşündüğüm şey barcelona'nın dünyanın en büyüğü olma yolunda dünyanın en büyük oyuncusunu bile gözden çıkarabilecekleri yönünde.
konu ronaldo'dan biraz taştı gerçi. onun hakkında aklıma gelen ilk şey sakatlıktan döndüğü ilk maçında tekrar dizinin dönmesi. ne hevesle beklemiştik maç saatini... bir devir daha kapandı ve arkasında belini kırdığı kamyonlar dolusu defans oyuncusu bıraktı.
eXcitinG
14.Şubat.2011, 15:13
ronaldo... barça'dan takımın -takım oyunu ve pas temelli- sistemine uygun olmadığı için mi gönderildi? yoksa gittiği inter o zaman için daha mı büyük bir takımdı? yahut barça'nın paraya mı ihtiyacı vardı? benim aklım hala burada kaldı. dünyanın en iyi ve 20 yaşında olmasından mütevellit en potansiyelli oyuncusunu iyi bir paraya da olsa göndermek de neyin nesi? messi'nin inter'e 150 milyon avro karşılığında gideceğini düşünebiliyor musunuz?
benim düşündüğüm şey barcelona'nın dünyanın en büyüğü olma yolunda dünyanın en büyük oyuncusunu bile gözden çıkarabilecekleri yönünde.
konu ronaldo'dan biraz taştı gerçi. onun hakkında aklıma gelen ilk şey sakatlıktan döndüğü ilk maçında tekrar dizinin dönmesi. ne hevesle beklemiştik maç saatini... bir devir daha kapandı ve arkasında belini kırdığı kamyonlar dolusu defans oyuncusu bıraktı.
İnter RonaLdo dan sonra yükseLişe geçti. RonaLdo geLene kadar İnter eski başarıLarının çok uzağındaydı. AyrıLma sebebi tamamen parasaL asLında. O zaman ki İnter in BarceLona ya ve RonaLdo ya tekLif ettiği rakamLar inanıLmaz rakamLardı ve Zidane Lı zamanLara kadar da o fiyatLar kırıLamadı. RonaLdo hayatının en büyük hatasını İtaLya gibi o zamanLar daha da kasapLardan oLuşan bir Lige giderek yaptı. Hatta iLk o büyük sakatLığından sonra tekrar sahaLara döndüğü iLk maçta da sakatLanması için rakip takımın biLerek ona sert oynadığı iddaaLArı biLe var ki ona zaten gerek kaLmadan kendisi, kendini tekrar sakatLadı. İspanya da kaLsaydı ve bir kaç sezon sonra İngiLtere de bir takıma gitseydi şu anda PELE nin adı geçmezdi herhaLde. PELE RonaLdo ya duacıdır sanırım.
BleedingMoon
14.Şubat.2011, 15:21
barcelona'nın paraya ihtiyacı mı vardı yani? o zamanların messi'sinden bahsediyoruz. 20 ve 21 yaşlarında üst üste dünyanın en iyi oyuncusu seçilen bir adamdı ronaldo. ayrıca ronaldo, barça gibi bir kulüpten sırf parasal nedenlerle vazgeçebilecek karakterde biri mi? sanmıyorum. barcelona isteseydi satmazdı bence.
Lionel Andres Messi
14.Şubat.2011, 15:39
barcelona 1997 yılında 1 sezonda 47 gol atan 21 yaşındaki ronaldoyu 28 milyon euroya satıp yerine 25 yaşındaki rivaldoyu 23 milyon euroya ve 27 yaşındaki sonny anderson'u 18 milyon euroya kadrosuna katmış.
barcelona ne olursa olsun elinde tutmalıydı onu.figo, luis enrique, rivaldo, ronaldo çok can yakabilirdi.belkide hala barça'da oynuyor olacaktı ronaldo bu sakatlıkları geçirmemiş bir şekilde.
Sheriff
14.Şubat.2011, 15:39
barcelona'nın paraya ihtiyacı mı vardı yani? o zamanların messi'sinden bahsediyoruz. 20 ve 21 yaşlarında üst üste dünyanın en iyi oyuncusu seçilen bir adamdı ronaldo. ayrıca ronaldo, barça gibi bir kulüpten sırf parasal nedenlerle vazgeçebilecek karakterde biri mi? sanmıyorum. barcelona isteseydi satmazdı bence.
Barça, ozamanlar şimdiki gibi dünyanın en iyi takımı fln değildi. Ronaldo'yu 1997'de İnter'e sattılar Figo'yu Real'e sattılar 2001'de.
eXcitinG
14.Şubat.2011, 15:45
Sonuçta gitmesini isteyen BarceLona kuLübüydü. RonaLdo ya kaLsa uzun seneLer kaLırdı takımda.
BleedingMoon
14.Şubat.2011, 15:52
barça o zamanlar dünyanın en iyi takımı değildi zaten. ama inter'den daha iyi bir seviyedeydi. real'in konumu daha farklı tabi. figo 28 yaşında daha büyük bir paraya transfer oldu, barça'dan sonra farklı bir macera yaşamak istiyordu. ama ronaldo barça'da sadece bir kaç yıl geçirdi ve 21 yaşında transfer oldu. arada geleceğe yatırım konusu ve vazgeçme eşiği açısından bariz fark var.
BleedingMoon
14.Şubat.2011, 15:54
Sonuçta gitmesini isteyen BarceLona kuLübüydü. RonaLdo ya kaLsa uzun seneLer kaLırdı takımda.
ben de bunu para için değil, dünyanın en büyüğü olma yolunda dünyanın en büyük oyuncusundan vazgeçebilecek kadar idealist bir yapıda olduklarından yaptıklarını düşünüyorum. tabi ki bu adamı satarken ellerine yüklü bir miktarda para geçecekti. figo için de bu kısmen geçerli.
eXcitinG
14.Şubat.2011, 15:59
Bugün bu yapıLarını değiştirdiLer. Senin dediğin mantığın işe yaramadığı gördükten sonra şimdi yıLdız oyuncuLarına yapıLan süper transfer tekLifLerini kabuL ederLerdi. Daha geçen City İniesta ya 100 küsür miLyon Euro önerdi, ama Barça satmadı. Çünkü bu çare değiL. RonaLdo yu sattıLar, Figo yu sattıLar, RivaLdo yu, RonaLdinho yu sattıLar. Ne oLdu ?
BleedingMoon
14.Şubat.2011, 16:03
anlatmaya çalıştığım şeye geliyorsun. sistemlerine uymayan, takım oyuncusu olmayan büyük oyunculardan vazgeçebiliyor barcelona. ronaldinho'dan bile vazgeçebiliyorlar yani. ronaldinho'dan vazgeçtikten sonra ne mi oldu? ronaldinho'nun futbolu geriye, barça'nın futbolu daha da ileriye gitti.
tabi ki iniesta'dan vazgeçmeleri imkansız. iniesta sistemin en önemli parçalarından biri.
http://www.ntvspor.net/video-galeri/efsaneye-saygi
şu video yu izlemeyen biri bile dünyanın en iyi 2-3 oyuncusundan biri, en iyi forveti olduğunu düşünür heralde. gerçekten izlerken tüylerim diken diken oluyo
İzlediğim en iyi forvetti.Çok üzüldüm.2002 Dünya Kupası'nda yarı finalde Brezilya'dan gol yediğimizde üzülmemiştim.Çünkü golü Ronaldo atmıştı.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
14.Şubat.2011, 19:01
Benimde gördüğüm en büyük forvettir Ronaldo... Keşke bu sakatlıkları yaşamasaydı da daha fazla izleyebilseydik onu.
Sheriff
14.Şubat.2011, 19:06
anlatmaya çalıştığım şeye geliyorsun. sistemlerine uymayan, takım oyuncusu olmayan büyük oyunculardan vazgeçebiliyor barcelona. ronaldinho'dan bile vazgeçebiliyorlar yani. ronaldinho'dan vazgeçtikten sonra ne mi oldu? ronaldinho'nun futbolu geriye, barça'nın futbolu daha da ileriye gitti.
tabi ki iniesta'dan vazgeçmeleri imkansız. iniesta sistemin en önemli parçalarından biri.
Ona kalırsa Maradona'yı da gönderdi Barcelona. Bu sistemin temellerinin ozamandan atıldığını düşünüyorsun sen ama öyle değil, bu sistemin temelleri, Rijkardd geldiğinde atıldı, öncesindeyse hiç bir zaman yıldızlarını satmaktan çekinmedi Barcelona. Ronaldo'nun ardından bir çok oyuncu geldi, Kluivert, Saviola hatta gol yükünün nerdeyse tamamını bir ara Rivaldo çekiyordu. Şöyle diyeyim hatta Ronaldo gitti, onun parasıyla Rivaldo ve Kluivert geldi.
Ronaldo'yu satarak bir hata yaptılar, bir sezon önce aldıkları oyuncuyu bir sonraki sezon neredeyse 3 katı fiyata sattılar, kar ettiklerini düşündüler. Satış sebebi tamamen paradır yani. İnter'de o sezonlarda yine avrupanın en iyi kadrolarından birini kurmak üzereydi. Roberto Baggio, Djorkaeff gibi oyuncular vardı.
Lim10
14.Şubat.2011, 19:20
Böyle bir forveti izleyebildiğimiz için çok şanslı bir kuşağız.Gelmiş geçmiş en iyi forvet oyuncularından biriydi şüphesiz.
BleedingMoon
14.Şubat.2011, 19:22
Ona kalırsa Maradona'yı da gönderdi Barcelona. Bu sistemin temellerinin ozamandan atıldığını düşünüyorsun sen ama öyle değil, bu sistemin temelleri, Rijkardd geldiğinde atıldı, öncesindeyse hiç bir zaman yıldızlarını satmaktan çekinmedi Barcelona. Ronaldo'nun ardından bir çok oyuncu geldi, Kluivert, Saviola hatta gol yükünün nerdeyse tamamını bir ara Rivaldo çekiyordu. Şöyle diyeyim hatta Ronaldo gitti, onun parasıyla Rivaldo ve Kluivert geldi.
Ronaldo'yu satarak bir hata yaptılar, bir sezon önce aldıkları oyuncuyu bir sonraki sezon neredeyse 3 katı fiyata sattılar, kar ettiklerini düşündüler. Satış sebebi tamamen paradır yani. İnter'de o sezonlarda yine avrupanın en iyi kadrolarından birini kurmak üzereydi. Roberto Baggio, Djorkaeff gibi oyuncular vardı.
rijkardd? barcelona'nın bu günkü futbolunun temelleri cruyff'la birlikte atıldı. maradona çok çok uç bir örnek. maradona'nın transfer hikayesi çok farklı.
tabi ki satıştan sonraki parayı değerlendireceklerdi. ama takımın gelişim ve değişim sürecine bakarsak bu satışın nedeni salt para değil.
ThersoN
14.Şubat.2011, 19:24
büyük oyuncuydu. yani tvde görüp izleyebildiğimiz canlı olarak oynadığına şahit olduğum en iyi ileri uç oyuncusu diyebilirim.
ama her brezilyalı gibi çok profesyonel bir adam değildi, özellikle kilo ve sakatlık problemleri R.Madriddeki son dönemlerinden sonra komple bitmiş bir oyuncuydu.
Barcelona'dan ayrılması ya da gönderilmesi her ne denirse densin bence acayip bir konudur. fakat bence bu konuda bilinmeyen noktalar bulunmakta. Barcelona'nın çok farklı bir kulüp oldugunu biliyoruz fakat 30 küsür gol atan adamı da silmek kolay değil. bunun tek sebebinin ne mali ne de kulup gelenekleri oldugunu söyleyemeyiz.
pek sanmıyorum ama umarım kendisini yine futbolun içinde farklı görevlerde görürüz.
üzüldüğüm nokta ise google'a bile ronaldo yazınca sürekli c.ronaldo'nun çıkması. ve yeni yetişen genç nesilin asıl efsaneden bi haber yetişmesidir.
Lucas Neill
14.Şubat.2011, 19:27
Ilerde cocuklarima anlatabilecegim ender büyük futbolculardan böylesine bir forveti izleyebildigim icin cok mutluyum Brezilya'dayken 2002'de bize gol attiginda kizamamistim :)
Sheriff
14.Şubat.2011, 19:36
rijkardd? barcelona'nın bu günkü futbolunun temelleri cruyff'la birlikte atıldı. maradona çok çok uç bir örnek. maradona'nın transfer hikayesi çok farklı.
tabi ki satıştan sonraki parayı değerlendireceklerdi. ama takımın gelişim ve değişim sürecine bakarsak bu satışın nedeni salt para değil.
Seninle bu konuyu tartışmam, Cruyff un son yılında sen 6 yaşındaydın.
BleedingMoon
14.Şubat.2011, 19:41
Seninle bu konuyu tartışmam, Cruyff un son yılında sen 6 yaşındaydın.
geçmişteki futbolu okuyup, araştırıp, analiz edebilmek ve kendimce bir projeksiyon oluşturabilmek için yeterince yaşlıyım :icon_biggrin: tartışmayacak olman senin tasarrufun.
Lucas Neill
14.Şubat.2011, 19:43
Ronaldo'nun futbolu bırakmasının asıl sebebi açıklandı. Hipotiroidi hastalığına yakalanmış.
Hipotiroidi kabaca metabolizmayı yavaşlatan bir hastalık. Ronaldo'nun aldığı kiloları açıklıyor.
Ronaldo'nun basın toplantısından: "Kimseyi incitmedim ama kilomla dalga geçenlerin şu an üzgün olduğunu zannediyorum."
Tedavi için hormonal tedavi alması gerekiyor ve bunların birçoğu da FIFA tarafından doping kapsamında değerlendiriliyor.
Batistuta, Crespo ve Ronaldo'yu izleyebilme fırsatım olduğu için kendimi şanslı görmüşümdür hep.
Sheriff
14.Şubat.2011, 19:53
geçmişteki futbolu okuyup, araştırıp, analiz edebilmek ve kendimce bir projeksiyon oluşturabilmek için yeterince yaşlıyım :icon_biggrin: tartışmayacak olman senin tasarrufun.
Yanlış okuyup, araştırıp, analiz etmişsin ozamn. Rijkardd dönemine kadar 10 numaralı bir oyun sistemi vardı, Rijkardd bu sistemi değiştirdi, 10 numarasız bir sistem kurdu.
BleedingMoon
14.Şubat.2011, 20:13
rijkaard biraz daha geliştirdi sistemi. mesela 10 numara görevi "farklı bir versiyonda" şimdilik iniesta'da. rijkaard zamanında daha çok deco'daydı. guardiola ise sistemi daha da geliştirdi ve takımı santraforsuz oynatıyor. zaman zaman formasyonu çok enteresan şekillere de sokabiliyor.
yani rijkaard'dan önce orta saha cocu (busquets) - guardiola (xavi) ve rivaldo (iniesta) idi. sistem birden değişmedi, sadece cruyff'ten itibaren çeşitli sürelerde geliştirildi: atıyorum total futbol v 0.1, total futbol v 0.2, vs... gibi.
yaman76hakanFB
14.Şubat.2011, 20:23
İzlemekten keyif aldığım nadir futbolculardandı. Malesef ne o futbola doyabildi, ne futbol ona... (Bu ifade Rıdvan futbolu bıraktığında, sanırım 16-17 yıl önce İlker Yasin tarafından kullanılmıştı. En az Rıdvan kadar Ronaldo'ya da gider: "Ne o futbola doyabildi, ne futbol ona...")
Sheriff
14.Şubat.2011, 20:30
Rivaldo ve Riquelme ile Xavi, İniesta, Deco, Guardiola gibi isimler çok farklı. ozamanlar Santrafor arkasında 10 numara olurdu. Hatta bir dönem çift forvet arkasında 10 numara oynandı, yani bir çok değişik varyasyon denedi. Şu anda ise Barcelona her takıma örnek olacak bir sistemle oynuyor. 10 numarasız, kısa paslarla hareketli oyuncularla. Yani dizilişten tut pas stratejisine kadar bir çok değişiklik oldu zaman zaman sistemde. Ama Rijkardd zamanında tam anlamıyla değişmiş oldu artık.
Asıl demek istediğim Ronaldo sistemin kurbanı değil. Gitmesinin sebebi Barçanın kasasına girecek olan para.
Del Piero_10
14.Şubat.2011, 21:44
İnter RonaLdo dan sonra yükseLişe geçti. RonaLdo geLene kadar İnter eski başarıLarının çok uzağındaydı. AyrıLma sebebi tamamen parasaL asLında. O zaman ki İnter in BarceLona ya ve RonaLdo ya tekLif ettiği rakamLar inanıLmaz rakamLardı ve Zidane Lı zamanLara kadar da o fiyatLar kırıLamadı. RonaLdo hayatının en büyük hatasını İtaLya gibi o zamanLar daha da kasapLardan oLuşan bir Lige giderek yaptı. Hatta iLk o büyük sakatLığından sonra tekrar sahaLara döndüğü iLk maçta da sakatLanması için rakip takımın biLerek ona sert oynadığı iddaaLArı biLe var ki ona zaten gerek kaLmadan kendisi, kendini tekrar sakatLadı. İspanya da kaLsaydı ve bir kaç sezon sonra İngiLtere de bir takıma gitseydi şu anda PELE nin adı geçmezdi herhaLde. PELE RonaLdo ya duacıdır sanırım.
Ronaldo'nun ilk sakatlığında sert oyunun etkisi yoktu. Ters basmıştı hatırladığım kadarıyla.
Zekirdek
14.Şubat.2011, 22:16
Mükemmel ve komple bir forvetti. Hatırlarım 2002 Dünya Kupası finali kuzenlerle iddaaya girdik. Ben Almanya kazanır onlar Brezilya kazanır dedi ve Ronaldo gelip beni morartmıştı.
Bordo61Mavi
14.Şubat.2011, 23:57
bir sakin ol,nefes al.
Yok yani aranizda duygusal bi bag var sanki kimse kiyaslamada yapamicak :)
Bana bisey dokundugu yok ama her Messi yazilisinda sana cok sey dokunuyor heralde :)
Ayrica musluman ve Turk olduguna cok sevindim :)
Del Piero_10
15.Şubat.2011, 00:00
Arkadaşlar kişiselleştirmeyin.
A.FaruK
15.Şubat.2011, 00:35
Ya Ronaldo'nun geçmişinde Barçadan niye ayrıldı sizin kadar bilemem pek araştırmadım gerçi fazlada ilgimi çekmiyor. Sadece söylecek oduğum Barcelonanın buralardaysa bu Cruyff sayesindedir. Total futbolu dünyaya öğreten adamdır. Bu sistemi uygulama Barcelonada uzun zaman almış olabilir ama bence bu başarılar o zamanki atılımlara bağlı. 94 senesinde belki Atinada bir kupa kaybettiler o zaman Cruyff zamanında ama bence bu başarılarıda onun sayesinde kazandılar. Tabi bu Rijkaard zamanında dahada keskinleşti doğrudur. Ama dediğim gibi Cruyff'un burdaki emeği yadsınamaz.
Del Piero_10
15.Şubat.2011, 00:57
Cruyyf'un bugünkü başarılarda payı tartışılır çünkü arada uzun bir başarısız dönem var.
A.FaruK
15.Şubat.2011, 01:02
Ama şöylede bi durum var ki o sistem ondan sonrada devam etti. 94 yılından bahsediyorum. O zamanlardan beri aynı sistem kullanılıyor ve Cruyff teknik direktörlüğünden sonra klüp içinde görev almaya devam etti. Zaten bi hafta falan oldu galiba Barcelonadan ayrılalı. Sadece o zaman günü kurtarmanın peşinde olan bi takım olsaydı sistemi ve yönetilişi değiştirdi değil mi ? Birde bugünkü takıma Cruyff'un çocukları derler yani bunu ben demiyorum yani. Bi etkisi olmasa buda söylenmezdi heralde. Belki o 94'te o kupa alınamadı bir hezimet yaşandı ama bugün burara gelindi. Bu başarıların mimarının Cruyff olduğunu düşünüyorum.
Sheriff
15.Şubat.2011, 01:08
Ya Ronaldo'nun geçmişinde Barçadan niye ayrıldı sizin kadar bilemem pek araştırmadım gerçi fazlada ilgimi çekmiyor. Sadece söylecek oduğum Barcelonanın buralardaysa bu Cruyff sayesindedir. Total futbolu dünyaya öğreten adamdır. Bu sistemi uygulama Barcelonada uzun zaman almış olabilir ama bence bu başarılar o zamanki atılımlara bağlı. 94 senesinde belki Atinada bir kupa kaybettiler o zaman Cruyff zamanında ama bence bu başarılarıda onun sayesinde kazandılar. Tabi bu Rijkaard zamanında dahada keskinleşti doğrudur. Ama dediğim gibi Cruyff'un burdaki emeği yadsınamaz.
Bakın, oyun sisteminden bahsediyorum. Sen profilinde yazana göre 18 yaşında genç bir kardeşimizsin. Bir çok yorumunuda beğenirim. Yalnız Cryuff dönemindeki Barcelona'yı izlediğine izlediysen bile hatırladığına inanmıyorum. Bende hayal meyal hatırlıyorum, sadece son senesini iyi hatırlıyorum. Yani bende öyle 4 yıl arka arkaya şampiyon olduğu Sthoickov'lu, Keoman'lı dönemi pek hatırlamıyorum. Ama Rijkaard'dan öncesi Barcelona ve Rijkard'dan sonraki Barcelona çok farklı oyun sistemleriyle oynamıştır. Buna Cruyff dönemide dahildir.
A.FaruK
15.Şubat.2011, 01:26
Bakın, oyun sisteminden bahsediyorum. Sen profilinde yazana göre 18 yaşında genç bir kardeşimizsin. Bir çok yorumunuda beğenirim. Yalnız Cryuff dönemindeki Barcelona'yı izlediğine izlediysen bile hatırladığına inanmıyorum. Bende hayal meyal hatırlıyorum, sadece son senesini iyi hatırlıyorum. Yani bende öyle 4 yıl arka arkaya şampiyon olduğu Sthoickov'lu, Keoman'lı dönemi pek hatırlamıyorum. Ama Rijkaard'dan öncesi Barcelona ve Rijkard'dan sonraki Barcelona çok farklı oyun sistemleriyle oynamıştır. Buna Cruyff dönemide dahildir.
İlk önce teşekkür ederim abi güzel düşüncelerin için (:. Doğrudur Cruyff dönemini izlemedim ama Cruyff hayranlığımdan dolayı araştırdım hayatını yaptıklarını falan.Bu gün Pele ve Maradona tartışmaları sürer durur bir sürü Peleyi dünyanın en iyi futbolcusu ilan edenler var. Mehmet Demirkol bi konuşmasında diyordu ki bunu Türkiyede en çok izleyen adam Halit Kıvanç'a sordum Peleyi kaç kere izledin diye o bile 6-7 kere anca izledim demiş. Bunu söylememdeki kasıt şu en iyi denilen adamı bile dünya gözüyle seyreden adamımız budur yani insanlar izlemediği halde bile en iyi olduğunu iddia ediyorlar. Yani izlemek kıstas olmaya bilir. Belki izlemedim o Cruyff'u ama yaptıklarının yadsınamaz olmasıdır. Yine bildiğim ve araştırdığım bir konuda 4-3-3 sisteminde kalecinin bir libero gibi oynamasıdır.Bunun nedeni Savunmanın oldukça ileride kurulması. O zamanlar Barcelona kalesini kim koruyordu bilmiyorum ama bu yüzden 94'teki finalde ortasahadan falan gol yemiş ve maçı 4-0 kaybetmişler Atinada. Ve söylenirki o gün orda bir Şampiyonlar ligi kupası kaybedilmiştir ama bugün bu başarıların kazanılmasınında temeli orada atılmıştır. Benim şahsi kanaatim Cruyff'un bu uzun süre dahilinde yinede klüp içerisinde çok etkin olduğudur ve bu başarıda baş aktörtür. Ama bu benim araştırdığım ve duyduğum kadarıyla tabi. Sizin yaşınız dolayısıyla daha fazla biliyor olabilirsiniz saygı duyarım (: . Ama buda benim şahsi düşüncemdir yani (: .
Sheriff
15.Şubat.2011, 01:46
İlk önce teşekkür ederim abi güzel düşüncelerin için (:. Doğrudur Cruyff dönemini izlemedim ama Cruyff hayranlığımdan dolayı araştırdım hayatını yaptıklarını falan.Bu gün Pele ve Maradona tartışmaları sürer durur bir sürü Peleyi dünyanın en iyi futbolcusu ilan edenler var. Mehmet Demirkol bi konuşmasında diyordu ki bunu Türkiyede en çok izleyen adam Halit Kıvanç'a sordum Peleyi kaç kere izledin diye o bile 6-7 kere anca izledim demiş. Bunu söylememdeki kasıt şu izlemedim o Cruyff'un yaptıklarının yadsınamaz olmasıdır. Yine bildiğim ve araştırdığım bir konuda 4-3-3 sisteminde kalecinin bir libero gibi oynamasıdır.Bunun nedeni Savunmanın oldukça ileride kurulması. O zamanlar Barcelona kalesini kim koruyordu bilmiyorum ama bu yüzden 94'teki finalde ortasahadan falan gol yemiş ve maçı 4-0 kaybetmişler Atinada. Ve söylenirki o gün orda bir Şampiyonlar ligi kupası kaybedilmiştir ama bugün bu başarıların kazanılmasınında temeli orada atılmıştır. Benim şahsi kanaatim Cruyff'un bu uzun süre dahilinde yinede klüp içerisinde çok etkin olduğudur ve bu başarıda baş aktörtür. Ama bu benim araştırdığım ve duyduğum kadarıyla tabi. Sizin yaşınız dolayısıyla daha fazla biliyor olabilirsiniz saygı duyarım (: . Ama buda benim şahsi düşüncemdir yani (: .
Genelde iki forvet ve arkalarında bir ofansif ortasaha oyuncusuyla oynardı Cruyff Barcelona'sı. Oyun sistemi farklı bir sistem yani. Bu sistemi oynamayada Rijkaard zamanında başladı Barça.
A.FaruK
15.Şubat.2011, 19:29
Doğru olabilir abi luis enrique hatırladığım en eski Barcelonada bu göreri yani 10 numarayı oynayan adamdı yanılmıyorsam. Ondan önceki dönemleri sen daha iyi biliyosundur Burak abi zaten yaşın itibari ile. Olsun insanlar yanılabilir hiç değilse yanlışımızıda gördük sorun değil (: . Ama yinede şunu söylüyorum Cruyff'un etkisi var bu takımda (:
Sheriff
16.Şubat.2011, 01:26
Cruyff'un etkisi oyun sisteminde değilde daha çok oyuncu yetiştirme sisteminde var..
A.FaruK
16.Şubat.2011, 01:34
Ohh be Burak abi sonunda ortak bir paydada buluşabildik (: .
kalemci
16.Şubat.2011, 03:26
Cruyff'un etkisi oyun sisteminde değilde daha çok oyuncu yetiştirme sisteminde var..
bende 2 gündür takip ediyorumda bu konuşmayı bende tam bunu diyecektim :) atina faciasından sonra altyapıdaki gelişim tamamen Cruyff'un eseri .
Çok büyük futbolcuydu.Şu ana kadar futbolu bırakmasına en üzüldüğüm kişi.Konuşmasını izledim Ronaldo ağlıyordu.Ne yazık ki bırakmak zorunda kaldı.Ne zaman izlesem tüylerim diken diken oluyor,benim de gözlerim doluyor.Keşke böyle olmasaydı ama herkes bir gün bırakacak.
TR.CaPTaiN
16.Şubat.2011, 14:01
2002 Dünya Kupasında bize karşı oynadığı maçlarda top ayağına gelmesin diye dua ederdik. Ronaldo gibi büyük bir golcüye böyle veda yakışmadı ama ilerde Ronaldo denildiğinde herhalde vedası değil de attığı goller önplanda olacağından bu kötü veda fazla iz yapmayabilir. Diğer arkadaşların da belirttiği gibi Ronaldo'yu izlemek büyük bir şanstı.