Log in

View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

barahir
14.Eylül.2012, 15:28
Şike davası olmasa evet bu kadar izlenmezdi.. Dün akşam Beşiktaşlısı, Trabzonlusu, GS'lisi Futbolla alakası olsun olmasın herkes TV başındaydı.. Bi yerden bişi yakalarız mı, "acabaların" peşindeydi millet..

E bakıyoruz habertürk yakalamış, Facebook-Twitter veled'leri dalga geçmek için malzemeleri de bulmuş kendince.. O zaman bu onlara göre başarılı bi programdı: "Alex Efsane değil, böyle efsane olunmaz" diye başlıklar.. Vallahi tebrik etmek lazım..

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 15:39
Bu bana bir yerden tanıdık geliyor ama. :)

İlk önce 1965 te Kahraman Bapçum tarafından kullanıldı Fenerbahçe Türkiye'dir.
Ardından 1988 sanırım o konuda tam bilgim yok, İslam Çupi dile getirdi.
2003 Şubat ayında da Fenerbahçe dergisi tarafından ilk sayıya kapak yapıldı
2009 da da birden Galatasaray sahipleniverdi.
Büyük olasılıkla 2009 dan tanıdık geliyordur sana.

Galatasaray son 15 20 yılda halka yaklaştı daha öncesinde seçkin zümrenin halktan uzak fransız cemiyetlerinin takımı iken her dönem Fenerbahçe yine halka en yakın halkın takımıydı hala da öyle..

uAburak89
14.Eylül.2012, 15:48
@Gebzeli1907

O açıdan söylemedim, arkadaş Cas davası için söylemiş, aynı terane yani, kastettiğim şey başkaydı.

mpaker66
14.Eylül.2012, 16:16
Keşke her şey ilk ben dedim o yüzden böle demeyle olsa.
Komik ve çocukca bu Türkiyedir fenerbahçe veya galatasaray taşırmaları.

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 16:37
Keşke her şey ilk ben dedim o yüzden böle demeyle olsa.
Komik ve çocukca bu Türkiyedir fenerbahçe veya galatasaray taşırmaları.

Demek istediğim ilk biz dedik bizimdir değil.
Türkiye konjonktüründe son 15 20 yıl hariç Galatasaray her zaman halktan uzak olmuş bir takım
Lise hakimiyetiyle kendi içlerine kapanmış bir camia daha çok.
Fenerbahçe ise her dönem halka daha yakın olmuş daha çok sempati toplamış,
yine son 10 15 yıla kadar .
15 20 yılda Galatasaray halka yaklaşırken açılırken bizde biraz uzaklaşma nefret toplama oldu.
Ama tüm genele bakıldığında tarihle birlikte ele alındığında bana göre Fenerbahçe Türkiye'dir söyleminin altı daha dolu.

ReaList
14.Eylül.2012, 17:01
Başkanın konuşması şöyle veya böyle demiyecem ama o konuştuğu zaman tutuşan ve savunma mekanizmalarının hepsini devreye koyup sanal ortamda ardı ardına saçmalayan gazeteci kılıklı adamları görünce tebessümüm katlanıyor. Allah büyük ibret alın diye gösteriyor bize bunları, yüce İsa bizi korusun : )

darkkobal123
14.Eylül.2012, 17:36
Aziz Yıldırım değişik bir şey söylemiş sandım bende. Her zamanki terane ; 3 Temmuz, Fenerbahçe çok büyük kulüp, bizi yıkamazlar, bu şike operasyonu değil, Fenerbahçe'yi ele geçirmek istiyorlar, biz şike yapmadık, bildiğim çok şey var, açıklayacağım, falan filan ...

titates1
14.Eylül.2012, 17:45
Valla biz de saldıranlar farklı şey söylüyor diyoruz , sorduğumuzda da cevap alamıyoruz.

önemli değil , sizin köy daha büyük olsun.yeter ki saçmalamayın , aziz yıldırım'ın saçmaladığı gibi.

erdem344
14.Eylül.2012, 19:52
Bundan sonra aziz yıldırımı dinlemezsiniz olur biter

Cengo
14.Eylül.2012, 21:34
Habertürk'ün yaptığı bir haber!!!!!

Bilinçli ve yıpratıcı düşmanca hazırlanmış bir yalan bir haber. Rezillik!

TFF'nin sitesini açan herkes Recep Niyaz'ın profesyonel lisansa sahip olduğunu görür.

TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Eylül.2012, 21:39
bu HT yi anlayabilmis degilim. bu kadar kasitli haber yapmakla ne kazaniyorlar, kazandiklarini dusunuyorlarsa cok cok fazlasini kaybediyorlar bence. buyuk bir kitle var fanatik duygularla FByi destekleyen, tum bu musteriyi kaybediyor. kendi ayagina kursun sikmak bildigin. cok enterasan bir durum. zaten gazete alan yok, alanin da %30una yakinini uzaklastiriyorlar kendilerinden.

goosfraba
14.Eylül.2012, 23:16
Muhabir : FENERBAHÇE'ye para için mi geldin ? Meireles : Chelsea'da kazandığım paranın yarısını alıcam.Sence para için mi geldim ?

Corpus
14.Eylül.2012, 23:31
Bu adam chelsea' den 6 mı alıyordu ? İyi alıyormuş eğer öyleyse.

BleedingMoon
14.Eylül.2012, 23:32
nasıl ya? hiç sanmıyorum... zaten %40 vergi... tek neden para değildir ama nedenlerden biridir bence.

KanaKe
15.Eylül.2012, 00:19
türkiyede de vergiler yükseltilmedi mi?

di canio
15.Eylül.2012, 00:26
Yabancı transferlerin ülkemize gelmesinde en büyük etken daha fazla para kazanmak. Özellikle piyasası iyi olan, yıldız-büyük yıldız diye tabir edilenlerin en büyük nedeni paradır. Değil Meireles, hiçbir oyuncu "para için geldim" demez. Türkiye'yi daha yükseğe sıçramak için basamak olarak gören yabancı oyuncular için ise, bu emellerini gerçekleştirirken daha fazla para kazanmak da tatlısı oluyor yemeğin.

nekop
15.Eylül.2012, 01:42
Muhabir : FENERBAHÇE'ye para için mi geldin ? Meireles : Chelsea'da kazandığım paranın yarısını alıcam.Sence para için mi geldim ?

Drogba bile Çin'e gidiş nedenim para değil diyor. Kimse para için geldim demez, fayda sağladıktan sonra ne için geldiği çok önemli değil bana göre.

ommix
15.Eylül.2012, 12:57
Alex heykelinin açılışı 14.00'te.Aykut Kocaman'da katılacakmış.Helal olsun hocama Alex'in yaptığı saygısızlıklardan sonra bile hala Alex'e saygı gösteriyor.Umarım Alex hocasının kendisine verdiği değeri anlar

uAburak89
15.Eylül.2012, 13:00
Önce alkış, şimdi de açılışa katılma, Aykut Kocaman zeytin dalı uzatıyor aynı zamanda topu Alex'e atıyor, bundan sonrası Alex'in elinde artık.

Sheriff
15.Eylül.2012, 15:58
Aykut Hoca'nın konuşmasına ulaşabileceğim bir link varmı.?

erdem344
15.Eylül.2012, 16:05
Büyük kaptan bizi bırakma

heykel açılışında bu kadar duygulanıyorsak ya gitti zaman neler olur

http://b1209.hizliresim.com/11/h/d23uq.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

erdem344
15.Eylül.2012, 16:17
Aykut Kocaman'ın törene katılması, geri planda kalıp Alex'i öne çıkarması, kendine tezahürat yapılmasını istememesi de büyüklüğüne yakıştı.

ALINTI.

GebzeLi1907
15.Eylül.2012, 16:21
Alex'i övmeye kelime ona olan sevgime tarif bulamıyorum.
Fbtv den izledim heykel açılışını gidemedim, ağladığını gördüğüm an benden de birşeyler koptu sanki.Ben de tutamadım kendimi
Bigün gelip çıkıp gideceğini düşünmek çok koyuyor bana.
Futbolculuktan çok daha fazlası var Alex isminde..

futureless
15.Eylül.2012, 16:22
Duygulandım ya la . Ağladı adam resmen.

ommix
15.Eylül.2012, 16:25

Hangi konuşma?Heykel açılışında konuşma yapmadı Aykut hoca

sananes
15.Eylül.2012, 16:26
Aykut Hoca çok büyük bir insan. Ve bu takımda sonuna kadar kalmalı. Alex'te lütfen artık kendisine gelsin, bugün onun adına çok güzel bir gün yaşandı. Bu camiada belki bir daha kimsenin heykeli dikilmeyecek. Tarihteki en büyük 2 fenerbahçe'li oyuncudan biri konumuna geldi heykeli dikildikten sonra.

sananes
15.Eylül.2012, 16:27

sadece katılmış sanırım Aykut Hoca.Kendisi için tezahürat yapılmasını falan da istememiş konuşma yapmamak dışında.

Kaka Leite
15.Eylül.2012, 16:27
Adam gibi adam Alex ..

sananes
15.Eylül.2012, 16:29
Bu arada heykeli taraftarlar para toplayarak yaptırmışlar ve maliyeti 32 bin türk lirası imiş. Hiç haberim olmadı keşke olsaydı:( Yardım yapmak isteyen iş adamlarının talebi ise reddedilmiş.

Sekopej
15.Eylül.2012, 20:01
Alex sadece teşekkür ederken bile çok duygulandı, O'nun vedası da O'na yakışır bir şekilde olmalı, bugün artık ortada kriz falan kalmamıştır, Alex de anlamalı, bu taraftar hem Aykut Kocaman'ı hem Alex'i seviyor, bizi seçim yapmaya zorlayan bazı kesimlerin oyununa gelmediği müddetçe.

Alex'in belki de eleştirilebilecek en büyük eksikliği bu kadar sene olmasına rağmen hala Türkçe konuşmuyor olması. Türkçe'yi biliyor, denilenleri anlıyor belki de çevresinde konuşuyor da ama giderken veda konuşmasını Türkçe yapsın artık.:)

Aykut Kocaman, Lig TV'de yaptığı açıklamalardan sonra bugün de kendi üzerine düşeni yaptı, Alex'in oyundan çıkarken alkışına tepkisiz kalmasına rağmen ve artık top Alex'te. Şans verildiğinde yine çıkacak, o kadar yıldız transfer edilmesine rağmen sahada yıldızımız olmaya devam edecek, şans verilmediğinde de bu takımın parçası olduğunu unutmadan oynamayı bekleyecek.

darkkobal123
15.Eylül.2012, 20:06
Fenerbahçe taraftarını kutlarım, kendilerine yakışanı yaptılar.

Universal
15.Eylül.2012, 23:13
Alex de Souza hüngür hüngür ağladı ya bu gün, daha da başka söz söylemem. Hele yarında şahane oynarsa bunun üstüne. nasıl oluyormuş Efsaneli Kadayıf herkes görür.

BleedingMoon
15.Eylül.2012, 23:24
heykel mükemmel olmuş yalnız.

Börk
17.Eylül.2012, 00:15
http://instagram.com/p/PpP5osOZaG/

GebzeLi1907
17.Eylül.2012, 00:42
Bu takım bence hiç iyi çalışmıyor.
Her maç mecburi bir ya da iki değişiklik milli takımdaki oyuncu sakatlıkları vs.Bu kadar çok sakatlık diyelim ki normal -ki geneli adale(kas) sakatlığı-(kötü çalıştığınıza işarettir.biraz futbol oynayan bilir)

Rakip kim olursa olsun fizik olarak bize üstünlük kurabiliyor.Bir Galatasarayın direncine fizik kapasitesine bakın bir de bizim.
Türkiyede zaten diğer takımları kıstas almaya gerek yok Avrupa ile de fark zaten çok çok açık.
Kuyt geldiği günden beri geri gidiyor Gökhan Alex Semih Cristian genelde dökülüyo,
Hasan Topuz Topal biraz diri olan isimler.
Onlarında bireysel olarak kendilerine çok iyi bakıp çalıştıklarını düşünüyorum.

Kondisyoner olarak Aykut hoca eski arkadaşlarını tercih etmek yerine profesyonel kişilerle çalışmalı bana göre.
Bir sayfa önce de konuşulmuştu.
Emre'nin oraya gidince nasıl bir fiziksel hale geldiğini hepimiz milli maçta gördük üstelik orda maç oynamadı bu adam.
Galatasaray da Scott Piri faktörü göz ardı edilemez as yedek bütün oyuncular hazır ve kuvvetli haldeler, en az bir tane bu tarzda bir adama ihtiyaç var teknik kadroda.

Zaten oyun mantaliltesi olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz bir de takımın fiziği kötü oldu mu iyice çekilmez oluyor.

Bu şekilde devam edersek çok umut bağladığım Meireles de kurtuluşu olamaz Aykut hocanın.

Nedvedmania
17.Eylül.2012, 02:24
Alex ağlamaya başlayınca benimde tüylerim diken diken oldu :) Ama şu heykeliin kafasını hiç beğenmedim. Benzememiş kafa olarak. Daha güzel yapabilirlerdi.

futureless
17.Eylül.2012, 14:32
Fenerbahçe - Marsilya maçının hakemi Hırvat Ivan Bebek.

sarianet
17.Eylül.2012, 15:19
Coru cocuu hakem yapmislar bide bebek cikti acaba kiz mi erkek mi

sui generis
17.Eylül.2012, 19:27
Kemal Kılıçdaroğlu: "Fenerbahçe taraftarlarının duyarlılığını izledik. Hatta eleştiri bile aldık."

Kemal Kılıçdaroğlu: "Biz CHP’liler Fenerbahçeliler kadar dişli çıkamadık."

caglaruzun
17.Eylül.2012, 19:30
Kemal Kılıçdaroğlu: "Fenerbahçe taraftarlarının duyarlılığını izledik. Hatta eleştiri bile aldık."

Kemal Kılıçdaroğlu: "Biz CHP’liler Fenerbahçeliler kadar dişli çıkamadık."

Hangi konuda söylemiş bunları sayın Kılıçdaroğlu? Bilgi verebilir misiniz?

Crazycat
17.Eylül.2012, 19:42
Hangi konuda söylemiş bunları sayın Kılıçdaroğlu? Bilgi verebilir misiniz?

Şöyle bir haber var;

'Fenerbahçeliler kadar dişli çıkamadık’
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dava süresince Fenerbahçeli taraftarların duyarlılığını izlediklerini belirterek, ''Biz Fenerbahçeliler kadar dişli çıkamadık'' dedi.

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede yargının görevini tarafsız yapacağına inandığını belirten Aziz Yıldırım, ''Dava bittikten sonra konuşacağım.Biz Atatürk’ün kulübüyüz.Fenerbahçe Türkiye’dir’’ dedi.

Başkan Aziz Yıldırım’la görüşmesinde yargı süresini yakından takip ettiklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, ''Fenerbahçe taraftarlarının duyarlılığını izledik. Hatta eleştiri bile aldık. Biz CHP’liler Fenerbahçeliler kadar dişli çıkamadık'' diye konuştu.

Görüşme sonunda Aziz Yıldırım kendisini ziyaret eden CHP’lilere teşekkür etti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25382689/

caglaruzun
17.Eylül.2012, 19:47
Benim merak ettigim CHP'nin hangi konuda dişli çıkamayışı. Fener dişli çıktı orası kesinde senin dişli çıkamadığın mevzu ne yani :D

Crazycat
18.Eylül.2012, 15:32
Bu takım bence hiç iyi çalışmıyor.
Her maç mecburi bir ya da iki değişiklik milli takımdaki oyuncu sakatlıkları vs.Bu kadar çok sakatlık diyelim ki normal -ki geneli adale(kas) sakatlığı-(kötü çalıştığınıza işarettir.biraz futbol oynayan bilir)

Rakip kim olursa olsun fizik olarak bize üstünlük kurabiliyor.Bir Galatasarayın direncine fizik kapasitesine bakın bir de bizim.
Türkiyede zaten diğer takımları kıstas almaya gerek yok Avrupa ile de fark zaten çok çok açık.
Kuyt geldiği günden beri geri gidiyor Gökhan Alex Semih Cristian genelde dökülüyo,
Hasan Topuz Topal biraz diri olan isimler.
Onlarında bireysel olarak kendilerine çok iyi bakıp çalıştıklarını düşünüyorum.

Kondisyoner olarak Aykut hoca eski arkadaşlarını tercih etmek yerine profesyonel kişilerle çalışmalı bana göre.
Bir sayfa önce de konuşulmuştu.
Emre'nin oraya gidince nasıl bir fiziksel hale geldiğini hepimiz milli maçta gördük üstelik orda maç oynamadı bu adam.
Galatasaray da Scott Piri faktörü göz ardı edilemez as yedek bütün oyuncular hazır ve kuvvetli haldeler, en az bir tane bu tarzda bir adama ihtiyaç var teknik kadroda.

Zaten oyun mantaliltesi olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz bir de takımın fiziği kötü oldu mu iyice çekilmez oluyor.

Bu şekilde devam edersek çok umut bağladığım Meireles de kurtuluşu olamaz Aykut hocanın.
Size katılıyorum bir sıkıntı var fakat sakatlıkların bir kısmı kondisyon yüklemelerinden de olabilir gibime geliyor. Bir de Gökhan Gönül'ün antrenmanlarda çok çalışmadığı da söyleniyor eğer durum böyleyse kendine yazık ediyor. İyi bir Gökhan Gönül'ün üst düzey liglerde, o liglerin iyi takımlarında oynayabileceğini düşünüyorum.

MeMo
18.Eylül.2012, 15:39
Size katılıyorum bir sıkıntı var fakat sakatlıkların bir kısmı kondisyon yüklemelerinden olabilir gibime geliyor. Bir de Gökhan Gönül'ün antrenmanlarda çok çalışmadığı da söyleniyor eğer durum böyleyse kendine yazık ediyor. İyi bir Gökhan Gönül'ün üst düzey liglerde, o liglerin iyi takımlarında oynayabileceğini düşünüyorum.

Alex de Emre de en tembel oyuncu olarak onu söylemişti.

ForsakeN
18.Eylül.2012, 21:12
Benim dikkatimi çeken birşey var Gökhan konusunda 1-2 senedir. Fiziki olarak çok kötü,defansif anlamda da bir sürü zaafı var ve eleştirilerden kurtulmak için, göze daha hoş görünmek için sık sık duran toplarda gol arıyor. Kendi mevkiisinin gereklerinden daha çok gol ve asistle eleştirilerden sıyrılmak istiyor gibi geliyor bana. Ben Aykut hocanın yerinde olsam Gökhan'ı duran toplarda gerideki 2 oyuncudan biri olarak kullanırım ve gol aramasını yasaklarım.

attirson
18.Eylül.2012, 21:20
Benim dikkatimi çeken birşey var Gökhan konusunda 1-2 senedir. Fiziki olarak çok kötü,defansif anlamda da bir sürü zaafı var ve eleştirilerden kurtulmak için, göze daha hoş görünmek için sık sık duran toplarda gol arıyor. Kendi mevkiisinin gereklerinden daha çok gol ve asistle eleştirilerden sıyrılmak istiyor gibi geliyor bana. Ben Aykut hocanın yerinde olsam Gökhan'ı duran toplarda gerideki 2 oyuncudan biri olarak kullanırım ve gol aramasını yasaklarım.

Ben Gökhan'ın duran toplarda ileri cıkmasından çok memnunum.Stoperlerden daha iyi yapıyor o işi.

Escochae
19.Eylül.2012, 01:08
Alex ve Emre Gökhan'ın extra çalışmadığını söylüyor , antremanlarda çalışmadığını değil.. Bu da anormal birşey değil herkes extra çalışacak diye birşey yok .. Ki fiziğide kötü değil şuan Avrupa'nın en iyi on bekinden biridir.

KanaKe
19.Eylül.2012, 11:23
Alex ve Emre Gökhan'ın extra çalışmadığını söylüyor , antremanlarda çalışmadığını değil.. Bu da anormal birşey değil herkes extra çalışacak diye birşey yok .. Ki fiziğide kötü değil şuan Avrupa'nın en iyi on bekinden biridir.

bence o kadar da degil abartmamak lazim.. 4 sene önceki gökhan icin bunu söyleyebilirdin son 2 senede performansi epey düstü.

ForsakeN
19.Eylül.2012, 14:50
Gökhan ilk 20'ye 30'a zor girer beyler yapmayın. Kondisyonu çok sağlam olsaydı ve sakatlık durumları olmasaydı belki ilk10'u zorlardı

ommix
20.Eylül.2012, 12:59
Fenerbahçeli Taraftarlar için özel olarak tasarlanan, Fenerbahçe lisanslı, gelişmiş Android 4 işletim sistemine sahip, ileri teknoloji ürünü tablet bilgisayarlar Fenerium ve seçkin elektronik marketler de satışa sunuluyor.
Fenerbahçe Spor Ürünleri ile Teknoloji Şirketi Neoi arasında yapılan anlaşma ile Alman mühendisliğinin ürünü, Google Android 4.0 işletim sistemine sahip, Wi- Fi ve 3G bağlantılarını kullanabilen gelişmiş Android tablet bilgisayar Neoi 697 Fenerbahçe SK Lisansı ile Fenerium mağazaları ve Seçkin elektronik marketlerde taraftarın beğenisine sunulacak.
Dünyada bir ilk olan Fenerbahçe Spor Kulübü Lisanslı tabletleriyle, taraftarlar, Fenerbahçe taraftarı olmanın ayrıcalığı bir kez daha yaşanacak.

Gerek çoklu ortam içeriklerde, gerek e-postalar gibi günlük işlemlerde rahat kullanım imkanı yaratan Fenerbahçe Lisanslı Tabletler 350 gram ağırlığı, 9.7 inçlik boyutu, Micro SD kart sayesinde 32 GB’a kadar arttırılabilen belleği, 1 GB’lık RAM’i,1024 x 768 piksel çözünürlükteki yüksek kaliteli kapasitif dokunmatik ekranı, 1.2-1.5 GHz’lik işlemcisi ve Google Android 4.0 işletim sistemi ile etkin ve hızlı kullanım fırsatı sunuyor.

Fenerbahçeliler, 3G şebekesine tam destek veren, Wi-Fi bağlantısına da sahip olan ücretsiz Android uygulamaları yüklendiğinde, uygulama bulunan cihazlar ile Wi-Fi üzerinden video görüşmesi yapabilen, MSN, Skype, VOIP olanaklarını kullanan tabletler ile bir yandan kulüplerini çok daha yakından takip ederken,diğer yandan üstün teknolojinin avantajlarından yararlanacaklar.

KAYNAK (http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=30827)

Crazycat
20.Eylül.2012, 23:39
...Ben de sizin gibi düşünüyorum, Aykut Hoca çok güzel konuşuyor ama o kadar, sahada göremiyoruz konuştuklarını...

Ligtv ile yaptığı röportajdan sonra arkasında duran çoktu Aykut Kocaman'ın fakat ben hâlâ daha aynı şeyi savunuyorum, güzel konuşuyor ama sahada göremiyoruz konuştuklarını. Alex ile hâlâ bir alıp veremediği var sanırım. Marsilya maçında golden önce kötü oynuyordu ve değiştirilmesi gerektiğini düşünüyordum fakat gol attıktan sonra da Marsilya boşluklar vereceği için oyunda durmasından yanaydım ama Cristian girdi, yürüdü, yürüdü ve yürüdü, neyse haftaya atar bir tane uzaktan unutturur yine hatalarını(!) Tüm bunlara rağmen Aykut Kocaman'ın istifa edeceğini veya takımdan gönderileceğini düşünmüyorum, olan yine biz taraftarlara olacak. Etrafımdakilere de hep söylüyorum Zico'yla keşke devam edilseydi diye. Evet belki aynı başarıyı gösteremeyecekti takım ama en azından denemiş olacaktık. Ondan sonra gelen Aragones'i Aziz Yıldırm İspanya'yı şampiyon yaptığı için getirmişti. Aziz Yıldırım keşke sadece takımın tesis, ekonomik durumuyla ilgilense de futbola karışmasa.

erdem344
20.Eylül.2012, 23:41
Yazık çok yazık

Escochae
21.Eylül.2012, 00:29
Ligtv ile yaptığı röportajdan sonra arkasında duran çoktu Aykut Kocaman'ın fakat ben hâlâ daha aynı şeyi savunuyorum, güzel konuşuyor ama sahada göremiyoruz konuştuklarını. Alex ile hâlâ bir alıp veremediği var sanırım. Marsilya maçında golden önce kötü oynuyordu ve değiştirilmesi gerektiğini düşünüyordum fakat gol attıktan sonra da Marsilya boşluklar vereceği için oyunda durmasından yanaydım ama Cristian girdi, yürüdü, yürüdü ve yürüdü, neyse haftaya atar bir tane uzaktan unutturur yine hatalarını(!) Tüm bunlara rağmen Aykut Kocaman'ın istifa edeceğini veya takımdan gönderileceğini düşünmüyorum, olan yine biz taraftarlara olacak. Etrafımdakilere de hep söylüyorum Zico'yla keşke devam edilseydi diye. Evet belki aynı başarıyı gösteremeyecekti takım ama en azından denemiş olacaktık. Ondan sonra gelen Aragones'i Aziz Yıldırm İspanya'yı şampiyon yaptığı için getirmişti. Aziz Yıldırım keşke sadece takımın tesis, ekonomik durumuyla ilgilense de futbola karışmasa.

Bu Zico 2.lig takımına bile tek forvet oynatıyor sistemini değiştirmiyor dediğimiz Zico değilmiydi ? Hatta ne çabuk unuttunuz statda başına tükürdüğümüz zamanları ? İşte biz bu kadar çabuk adam harcıyoruz Aykut Kocamanıda harcıyacağımız gibi .. Birgün belki anlarız değerini ama o da geç olur ..

Crazycat
21.Eylül.2012, 00:55
Bu Zico 2.lig takımına bile tek forvet oynatıyor sistemini değiştirmiyor dediğimiz Zico değilmiydi ? Hatta ne çabuk unuttunuz statda başına tükürdüğümüz zamanları ? İşte biz bu kadar çabuk adam harcıyoruz Aykut Kocamanıda harcıyacağımız gibi .. Birgün belki anlarız değerini ama o da geç olur ..

Ben öyle bir şey yapmadığım için bir şey unuttuğum veya Aykut Kocaman'ı çabuk harcadığım yok. Ben takımdan Avrupa'da başarı bekliyorum ve en iyi başarıyı da Zico ile yakaladık. Tabii ki her teknik direktörün eleştirildiği dönemler olacak. Ki o zaman da takımın maç seçtiği söyleniyordu mesela ve gönderdirildiği sezon 2. olmuştuk biz. Ama orayı dikkatli okursanız evet belki aynı başarı gelmeyecekti takım ama en azından denemiş olacaktık diyorum. Avrupa'da çeyrek final oynatmış bir takımın hocası sizse bir şans verilmeyi hak etmiyor mu?

Escochae
21.Eylül.2012, 00:58
Ben öyle bir şey yapmadığım için bir şey unuttuğum veya Aykut Kocaman'ı çabuk harcadığım yok. Ben takımdan Avrupa'da başarı bekliyorum ve en iyi başarıyı da Zico ile yakaladık. Tabii ki her teknik direktörün eleştirildiği dönemler olacak. O zaman da takımın maç seçtiği söyleniyordu mesela ve gönderdirildiği sezon 2. olmuştuk biz. Ama orayı dikkatli okursanız evet belki aynı başarı gelmeyecekti takım ama en azından denemiş olacaktık diyorum. Avrupa'da çeyrek final oynatmış bir takımın hocası sizse bir şans verilmeyi hak etmiyor mu?

Madem denemiş olacaktık neden Aykut Hoca'yıda denemiyoruz da bu kadar çabuk harcamayı seçiyoruz ..

Crazycat
21.Eylül.2012, 01:01
Madem denemiş olacaktık neden Aykut Hoca'yıda denemiyoruz da bu kadar çabuk harcamayı seçiyoruz ..

Zaten benim bir etkim yok takımda, ben Aykut Hocanın gönderileceğini düşünmüyorum ama hatalarından ders çıkarmadığı da ortada. Bugünkü Marsilya maçının, 2 - 0 öne geçip de 2 - 2'ye gelen Galatasaray maçından ne farkı var? Destek destek de bir yere kadar. Olmuyorsa olmuyor bu kadar basit, zorlamanın gereği yok.

Zekirdek
21.Eylül.2012, 09:47
Ezbere değişiklikten şikayet ediyorsak istediğimiz teknik direktör Zico olmamalı. Meşhur 60. dakika hep aynı adam girer aynı adam çıkardı. En azından ben böyle hatırlıyorum.

titates1
21.Eylül.2012, 11:11
ekşi sözlük'te yazmış biri , guardiola nerdedir acaba diye harbiden denesek mi :)

erdem344
21.Eylül.2012, 11:19
Dün sinirden biton salladım hocaya :D :D
ilk geldiği zamanda da takım böyle kötüydü sonrası malum

Bir sezonumuzda senin için gitsin

http://a1209.hizliresim.com/11/p/d7r6h.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

ForsakeN
21.Eylül.2012, 15:13
Kanatlarda Caner ve Mehmet Topuz bir arada oynadığı zaman rakip ortasahada top tutamıyoruz. İkiside anlık yarar sağlayan, geri kalan sürede topu ezen, topu aldımı geri veremeyen adamlar. Dün bunun zararını çok çektik. Bir Krasic bir Kuyt olsaydı çok daha rahat olurduk özellikle ikinci yarı

Crazycat
21.Eylül.2012, 16:19
Ezbere değişiklikten şikayet ediyorsak istediğimiz teknik direktör Zico olmamalı. Meşhur 60. dakika hep aynı adam girer aynı adam çıkardı. En azından ben böyle hatırlıyorum.

Oynatılan oyundan söz ediyorum ben. Bunu sadece oyuncu değişikliklerine indirgememek gerekir. Özellikle Avrupa'da oynatılan güzel oyun nedeniyle Zico'yla devam edilmesini istiyordum. Sonuç itibariyle devam edilmedi ve şu anda takıma yapılmış yüklü bir yatırım var ve o yatırımın karşılığını oyun ile göremedik daha sahada.

GebzeLi1907
21.Eylül.2012, 17:26
Aykut Kocaman utanmadan takımın başında duruyor gerçekten artık bıktırdı.
Korkak skora yatan adam istemiyorum.
Yatabilse yine neyse.
Çek git hoca bari hatıran kalsın.
Çok kötü şekilde gideceksin yoksa.Bunu görmemek için kör olmak gerek.
Dün gece tribündeydim olimpiakos basket maçından sonra ilk defa bi tribünden bu kadar keyif aldım.Harika destek atmosfer vardı zaten hasretiz tribüne, gel gelelim hocamız içine etti.

Buraya hep yazıyordum bu ligin en iyi futbolcu kadrosu bizde aynı zamanda ligin en kötü hocası da bizde..
Aziz Yıldırım da gereksiz yere Aykut hocanın arkasında durmasın bu kadar yoksa yineliyorum kendi de gider.
Bu taraftar artık travmakolik oldu yeter.

murat taşlı
21.Eylül.2012, 18:54
Aykut için hala erken diyenler var şaşıyorum 4.sezonu adamın

furkan58
21.Eylül.2012, 18:56
Aykut için hala erken diyenler var şaşıyorum 4.sezonu adamın

3. sezonun başı.

murat taşlı
21.Eylül.2012, 19:48
3. sezonun başı.

daum başında sportif direktör değilmiydi?

uAburak89
21.Eylül.2012, 22:22
Marsilya maçıyla başlayan süreç Fenerbahçe için kritik, Trabzonspor, Kasımpaşa(D), Gladbach(D), Beşiktaş ve Bursaspor(D). Bu periyot sonunda Aykut Kocaman gidebilir de, tam tersi alnının akıyla çıkıp güçlenebilir de.

ReaList
22.Eylül.2012, 20:19
Fb Tv'deki futbol yorumcuları kadar gerçekleri görmeyen veya konuşmayan diyelim (kurallar çerçevesinde ancak böyle ifade edebiliyorum) insanlar görmedim. Fenerbahçe çok değişmişmiş, Madem öyle şöyle bir geriye bakalım.

2003/2004'te bu takımın başına Daum geldi.
Daum bu takımın futboluna ne kattı ?
Gücü fiziği yerinde maçın son dakikasına kadar ayakta kalan bir Fenerbahçe. Ayrıca bu takım pas futbolunu ondan öğrendi. İşi o kadar abartmıştık ki koca derbide 35 pas üzeri gol attık. Daum farkı dönemlerde 5 yıl takımı çalıştırdı, 3 şampiyonluk kazandı 2 şampiyonluğu öndeyken son maçta kaybetti.

2006/2007'de bu takımın başına Zico geldi.
Zico bu takımın futboluna ne kattı ?
Daum'un pas futbolu iyiydi hoştu ama çoğu zaman oyunu kitler, kanatlara yayamazdı. İşte bunu da Zico bize kazandırdı. Pas futbolunun üzerine kanat ataklarını onunla öğrendik. Onun döneminde takımın en iyi oyuncuları Gökhan, R.Carlos, Vederson, Kazım, Uğur, Deivid gibi kanat oyuncuları oldu. 2 yıl takımla beraber kaldı, 1 şampiyonluk, 1 ikincilik elde etti. Avrupa Şampiyonlar Liginde Yarı Finalin kapısından dönmek cabası.

2008/2009'da bu takımın başına Aragones geldi.
Aragones bu takımın futboluna ne kattı ?
Tam kattı diyemeyiz denedi ama başarısız oldu, Katmak istediği Hücum futboluydu. İlk geldiğinde bir hazırlık maçında İlhan,Güiza,Kezman'ın aynı anda oynadığını gördük. Ancak Alex'in varlığı onun sistemini bozuyordu. Alex + 2 forvet Kayseri'den 4, Arsenal'den 5 yedi. Ama Alex'siz 2 forvet Galatasaray'a 4 attı, Arsenal'den deplasmanda 1 puan kopardı. Ayrıca yine Alex'siz sezonun en iyi futbolunu şampiyonluğa koşan Beşiktaş karşısında deplasmanda oynadı, kazandı.

2010/2011'de bu takımın başına Kocaman geldi.
Kocaman bu takımın futboluna ne kattı ?
Pas futbolu ? Kanat futbolu ? Hücum futbollu ?
Hangisi veya daha başka ?
Takım kafası rahatken har vurup harman savuruyor zora girince gaz futbolu devreye giriyor.
17/16 yaptık doğru ama 1 puan bile kaybetmeye tahammülümüz olmayan bir ortamda. O noktaya gelene kadar Ş.Liginden, Uefa'dan, T.Kupasından ilk maçlarda elenmiş ligde 9 puan geriye düşmüştük.
Geçen sene Süper final'de ezdik geçtik doğru ama yine aynı senaryo ; 1 puan bile kaybetmeye tahammülümüz olmayan bir ortam.
Hani diyor ya 1-2 ay sonra takımı görün diye ben yine aynı senaryoyu görüyorum, 1-2 ay boyunca puan dağıtan ardından geride kalan maçlarda kaybetmeye tahammülü kalmayan ve bunun baskısıyla mücadele etmek zorunda kalacak bir Fenerbahçe. İşte yine ortaya çıkacak oyun tarzımız : Gaz Futbolu. Aykut Kocaman'la öğrendiğimiz tek şey bu.

Hadi bakalım hayırlısı.

MeMo
22.Eylül.2012, 20:28
17/16 yaparken takım 90dk ne yaptığını bilerek sahadaydı. Savunma üst düzeye çekildi.

KanaKe
22.Eylül.2012, 22:57
o üst düzey savunmayi gördük.. son saniye kornerden sacma sapan bir gol.. ondan önce yenen gole hic girmiyorum bile adam tek basina rahat rahat gitti atti...

furkan58
23.Eylül.2012, 00:31
17/16 yaparken takım 90dk ne yaptığını bilerek sahadaydı. Savunma üst düzeye çekildi.

o üst düzey savunmayi gördük.. son saniye kornerden sacma sapan bir gol.. ondan önce yenen gole hic girmiyorum bile adam tek basina rahat rahat gitti atti...

Arkadaş 17/16 yaptığımız zamandan bahsediyor.

sananes
23.Eylül.2012, 00:51
Yediğimiz 2 golde Yobo'nun hatası.

1.gol: adam topu meirelesten kurtardı top nereye açıldı? sol stoperimizin olması gereken yere ama Yobo orada değildi.

2.gol: Kafayı vuran isim Ayew. Kim tutuyordu peki? Yobo!

Ayrıca Alex marsilya maçında gol attı evet ama attığı 1 tane pas var hatırladığım galiba GG'ye onun dışında her topu ezdi. Goller o çıktıktan sonra geldi ama onunla alakası yok. Cristian çok kötü oynadı. Bilemezsin Cristian kötü mü oynar. Zaten pek bir alternatif de yok. Selçuk girse oyuna yer yerinden oynardı bu seferde.

GebzeLi1907
23.Eylül.2012, 00:55
yobo olmasa 5 yerdik o da ayrı konu.
egemen bekir iyice dağılırlardı.
yobo yine maç boyu çoğu müdahelesinde başarılıydı
sola adam kaçıyo yobo gidiyo bekir adam kaçırıyo yobo gidiyo
bir de kendi bölgesi var malum.
rakip senin sahanda bu kadar top oynar ve ceza sahana bu kadar yakın oynarsa ne kadar iyi stoper olursan ol geçilirsin hava topu kaybedersin

önemli olan oyun anlayışındır.
o oyun anlayışı o kadar gömülmek gol yemeyi hak etti yedik.

furkan58
23.Eylül.2012, 00:57
Bekir yerine Egemen olsa çok farklı olurdu maç ayrıca Kuyt veya Krasiç'te olsa aynı şekilde. Sakatlıklardan çok çekiyor bu takım.

GebzeLi1907
23.Eylül.2012, 01:00
Yediğimiz 2 golde Yobo'nun hatası.

1.gol: adam topu meirelesten kurtardı top nereye açıldı? sol stoperimizin olması gereken yere ama Yobo orada değildi.

2.gol: Kafayı vuran isim Ayew. Kim tutuyordu peki? Yobo!

Ayrıca Alex marsilya maçında gol attı evet ama attığı 1 tane pas var hatırladığım galiba GG'ye onun dışında her topu ezdi. Goller o çıktıktan sonra geldi ama onunla alakası yok. Cristian çok kötü oynadı. Bilemezsin Cristian kötü mü oynar. Zaten pek bir alternatif de yok. Selçuk girse oyuna yer yerinden oynardı bu seferde.

Alex morallenmiş rakip sahaya da az çok gidiyorsun
rakibin sende çekindiği iki adam var biri alex diğeri sow
onlar stoperlerin öne cıkmasına engel oluyolar
ve alex topun rakip sahada kalmasına yardımcı oluyor
en azından moralli haliyle biraz daha durmalıydı
gole inanılmaz sevindi motive oldu bence tekrar
10 15 dakika daha durması gerekirdi oyunu tutmak adına

sow un hiç çıkmaması gerekirdi diyelim ki sakatlıktan cıkmadı hazır değil
bu bienvenü senin böyle maçlarda ikinci sarılacağın adamsa şu adamı bi hazırlık maçında oynatsaydın da en azından sezona hazırlansaydı adam

ayrıca alex cıkıp onun bölgesine cristian ın girmesi bence aptallık
kalite olarak aralarında dağlar kadar fark var
cristian 3 senede 4 tane çok iyi maç oynamıştır ancak
alex in mevkisinde onun hucüm özelliklerine ulaşamayacağı gibi zaten vurdumduymaz havasıyla press yapmayıp iyice gömülmeye vesile oldu.
madem cıkarıyorsun semih bienvenü yada stoch u al ama nerde..

vs vs nereden tutulursa tutulsun elde kalıyor artık aykut kocaman

Escochae
23.Eylül.2012, 03:57
Alex morallenmiş rakip sahaya da az çok gidiyorsun
rakibin sende çekindiği iki adam var biri alex diğeri sow
onlar stoperlerin öne cıkmasına engel oluyolar
ve alex topun rakip sahada kalmasına yardımcı oluyor
en azından moralli haliyle biraz daha durmalıydı
gole inanılmaz sevindi motive oldu bence tekrar
10 15 dakika daha durması gerekirdi oyunu tutmak adına

sow un hiç çıkmaması gerekirdi diyelim ki sakatlıktan cıkmadı hazır değil
bu bienvenü senin böyle maçlarda ikinci sarılacağın adamsa şu adamı bi hazırlık maçında oynatsaydın da en azından sezona hazırlansaydı adam

ayrıca alex cıkıp onun bölgesine cristian ın girmesi bence aptallık
kalite olarak aralarında dağlar kadar fark var
cristian 3 senede 4 tane çok iyi maç oynamıştır ancak
alex in mevkisinde onun hucüm özelliklerine ulaşamayacağı gibi zaten vurdumduymaz havasıyla press yapmayıp iyice gömülmeye vesile oldu.
madem cıkarıyorsun semih bienvenü yada stoch u al ama nerde..

vs vs nereden tutulursa tutulsun elde kalıyor artık aykut kocaman

Tutma o zaman birde böyle dene ?

GebzeLi1907
23.Eylül.2012, 12:47
Tutma o zaman birde böyle dene ?

tutmuyorum zaten gitmesini istiyorum

ReaList
23.Eylül.2012, 13:01

17/16 yaptık doğru ama 1 puan bile kaybetmeye tahammülümüz olmayan bir ortamda.

Bir zahmet puan kaybetmeye tahammülü olmayan takım ne yaptığını bilerek, savunmaya özen göstererek oynamayı bilsin. Mesele bunu en son çare olduğu zamanlarda değil, her şeyi zora sokmadan önce rahat zamanlarda yapabilmek. Fenerbahçe'nin ne kadar kötü bir savunma anlayışı olduğunu görmek için kornerde takımın tavrına bakmak yeterli.
11 kişi ile ceza alanına yığılmak ve buna rağmen topu rakibe vurdurmak. Sadece son maç için demiyorum dikkat edin genelde bu böyle. Topu rakibe vurdurmasak bile 2 senaryo gerçekleşiyor ; ya çıkardığımız top tekrar atak olup kalemize geliyor ya da bizim oyuncular profesyonelce faul alıp tehlikeyi önlüyor. Siz hiç Fenerbahçe'nin kornerde aldığı topla kontra atağa çıktığını gördünüz mü ? Gerçi normalde bile kontra atağa çıkamıyoruz ya neyse.

ommix
24.Eylül.2012, 18:29
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe resmi sitesinden, maçlara girecek basın mensuplarının akreditasyon işlemleri ile ilgili bir açıklama geldi.
Yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:
"Yaşanan süreçte, kulübümüzün ve camiamızın 'özgürlüklerin kazanımı yolunda verdiği mücadele' kamuoyunun malumudur.
Bununla birlikte; 'Özgürlüğün' kelime anlamından çok daha fazlasını ifade ettiğine inanan ve bunu bizzat yaşayan bir sivil toplum örgütü olarak, her türlü yasağın sürekli ve sınırsız olmaması gerektiğine olan inancımız tamdır.
Olası tüm spekülatif değerlendirmelere karşın 'sadece spor barışına katkı sağlaması düşüncesinden hareketle', akreditasyon konusundaki kısıtlamalarımıza, hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, bugün itibariyle son verdiğimizi, kamuoyu ile paylaşırız."
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım konuyla ilgili olarak daha önceden akreditasyon işlemleri ile bizzat ilgileneceğini dile getirmişti. Sarı-lacivertli ekip yine resmi sitesinden duyurduğu bir yazı ile Haber Türk gazetesine ait muhabirlerin Şükrü Saracoğlu ve Samandıra'ya girmelerini yasaklamıştı.

KAYNAK : SPORX

ReaList
24.Eylül.2012, 23:22
Artık çehre değiştirmek istiyorsak takımı babalarının malı gibi gören 3A'dan kurtulmamız gerekiyor.
Aziz Yıldırım'ın bunca olaydan sonra o koltukta durduğu her gün bizim zararımızadır.
Aykut Kocaman kötü sisteminden vazgeçmiyor.
Alex kötü olmasına rağmen oynamaktan vazçeçmiyor.
Yeter artık milyonlarca insanı kahrettiğiniz, şu yaşa geldim hayatım boyuna bu takımdan bu kadar umutsuz, bu takıma karşı bu kadar soğuk olmamıştım. Aslında en büyük suç taraftarın

Aziz Yıldırım hata yapar, iki konuşur şak şak şak
Aykut Kocaman kötü yönetir, iki konuşur şak şak şak
Alex kötü oynar yedek bırakılır, iki konuşur şak şak şak

Burası Darülacize değil Fenerbahçe. Hem milyonlarca paranın üstüne konacaksınız hem de acıtasyon ruhlarınıza işleyecek, sonra bu takım niye böyle...

erdem344
25.Eylül.2012, 02:20
kelle avcılarının yeni hedefi. duayen metin türel'in yanında bu işi öğrenmiş, hayatını fenerbahçe'ye adamış, hiç günahı yokken geçen sene milyonlarca insanın vicdanı yükünü omzuna alıp kulübü sırtlamış bu adamı avlamaya çalışıyorlar. liseli medyası bi yandan, eski yöneticiler öbür yandan, öym zihniyetleri futbol seviciler beri yandan. neymiş, fenerbahçe çok büyük kadro kurmuş ama aykut heba ediyormuş? hangi büyük o kadro o? defansında bekir'in egemen'in olduğu kadro mu? yahu bu takımın en vazgeçilmez savunmacısı kariyerinin hiç bi döneminde ikinci sınıftan öteye gidememiş yobo. derseniz ki niye daha iyisini almadı o zaman, anlarım. neden yobo transferi o kadar gecikti biliyor musunuz peki? aylar boyu daha iyisini istedi aykut hoca. ama olmadı, yönetim becerip de alamadı. artık son çare onay vermek zorunda kaldı hoca. aynısı meireles için geçerli. mehmet topal transferinin anlam kazanması için hep meireles tipi bi adam istedi hoca. ama yönetim yine eline yüzüne bulaştırdı, son gün getirebildi adamı.

belli ki hoca kafasındaki plana uygun topçuları toplamak istiyor ama bu yönetim yapısıyla şimdilik bu kadar oluyor. ve sıfırdan kurduğu takımın sancılarını yaşıyor haliyle. herkesin dilinde bi zico. o zico takımının omurgası kaç yıldır birarada oynayan adamlardan kuruluydu hatırlıyor musunuz? bi anda mı geldi sanıyorsunuz o makina gibi oynayan takım. zico'nun ilk sezonunda şampiyon olan kadronun oynadığı topu hatırlayın. sıkıntıdan taklalar atıyorduk. ama o takım biraz destekle bi yıl sonra neler yaptı. zico'ya verilen destek hiç görevi olmamamasına rağmen geçen yıl koca kulübün tek başına avukatlığını yapan bu adama neden çok görülüyor?

evet sonuçlar çok kötü. oynanan oyun sonuçlardan da kötü. ama aykut gidince yerine gelen adamın çözebileceği sorunlar değil hiçbiri. bu takımı kuran adam çözebilir ancak bu sorunu. birazcık şansa bolca da desteğe ihtiyacı var sadece. devre arasına bi atabilsin takım kendini, iyi bi stoper transferi ve yedek santraforla ikinci yarı uçuşa geçecek bu takım. geçen yıl süper finaldeki futbolu hatırlayın. aykut bize neler yapabileceğini o zaman gösterdi. yine gösterecek. şimdi aykut gitsin de o kaosla beraber bütün yılı mı kaybedelim yoksa biraz tahammülle neler yapabileceğini göstermesi için zaman mı verelim? bu tercih sadece bu senenin kaderini belirlemeyecek, geçen yıl çok acılar çeken bi adama gösterilecek vicdanı borcun da kıçıkırık iki maçla ölçlülüp ölçülmediğini de gösterecek.

Escochae
25.Eylül.2012, 02:39
kelle avcılarının yeni hedefi. duayen metin türel'in yanında bu işi öğrenmiş, hayatını fenerbahçe'ye adamış, hiç günahı yokken geçen sene milyonlarca insanın vicdanı yükünü omzuna alıp kulübü sırtlamış bu adamı avlamaya çalışıyorlar. liseli medyası bi yandan, eski yöneticiler öbür yandan, öym zihniyetleri futbol seviciler beri yandan. neymiş, fenerbahçe çok büyük kadro kurmuş ama aykut heba ediyormuş? hangi büyük o kadro o? defansında bekir'in egemen'in olduğu kadro mu? yahu bu takımın en vazgeçilmez savunmacısı kariyerinin hiç bi döneminde ikinci sınıftan öteye gidememiş yobo. derseniz ki niye daha iyisini almadı o zaman, anlarım. neden yobo transferi o kadar gecikti biliyor musunuz peki? aylar boyu daha iyisini istedi aykut hoca. ama olmadı, yönetim becerip de alamadı. artık son çare onay vermek zorunda kaldı hoca. aynısı meireles için geçerli. mehmet topal transferinin anlam kazanması için hep meireles tipi bi adam istedi hoca. ama yönetim yine eline yüzüne bulaştırdı, son gün getirebildi adamı.

belli ki hoca kafasındaki plana uygun topçuları toplamak istiyor ama bu yönetim yapısıyla şimdilik bu kadar oluyor. ve sıfırdan kurduğu takımın sancılarını yaşıyor haliyle. herkesin dilinde bi zico. o zico takımının omurgası kaç yıldır birarada oynayan adamlardan kuruluydu hatırlıyor musunuz? bi anda mı geldi sanıyorsunuz o makina gibi oynayan takım. zico'nun ilk sezonunda şampiyon olan kadronun oynadığı topu hatırlayın. sıkıntıdan taklalar atıyorduk. ama o takım biraz destekle bi yıl sonra neler yaptı. zico'ya verilen destek hiç görevi olmamamasına rağmen geçen yıl koca kulübün tek başına avukatlığını yapan bu adama neden çok görülüyor?

evet sonuçlar çok kötü. oynanan oyun sonuçlardan da kötü. ama aykut gidince yerine gelen adamın çözebileceği sorunlar değil hiçbiri. bu takımı kuran adam çözebilir ancak bu sorunu. birazcık şansa bolca da desteğe ihtiyacı var sadece. devre arasına bi atabilsin takım kendini, iyi bi stoper transferi ve yedek santraforla ikinci yarı uçuşa geçecek bu takım. geçen yıl süper finaldeki futbolu hatırlayın. aykut bize neler yapabileceğini o zaman gösterdi. yine gösterecek. şimdi aykut gitsin de o kaosla beraber bütün yılı mı kaybedelim yoksa biraz tahammülle neler yapabileceğini göstermesi için zaman mı verelim? bu tercih sadece bu senenin kaderini belirlemeyecek, geçen yıl çok acılar çeken bi adama gösterilecek vicdanı borcun da kıçıkırık iki maçla ölçlülüp ölçülmediğini de gösterecek.

Senet olsa bile altına çakarım imzamı. Çok güzel bir yazı gerçekten ..

Crazycat
25.Eylül.2012, 02:49
@erdem344

İyi de bu takımdan yönetim gitmeyeceğine göre başarısızlıkta tabii ki fatura Aykut Kocaman'a kesilecek. Zico'ya nasıl bir destek verildiğini anlamadım yalnız. Bu takıma bana göre en büyük başarıyı getirmiş teknik direktörü bir şekilde gönderildi, İspanya'yı şampiyon yaptı diye yerine Aragones getirildi. Bu mudur destek? Ben Zico'ya bir şans verilmesini istiyordum sadece ama olmadı. Şu ortamda Aykut Kocaman'ın gönderilmesini de doğru bulmuyorum. Gönderilecekse devre arası veya sezon sonu gönderilmeli bence ki iş gönderilme konusuna gelmeden Aykut Hoca ben bu işi yapamıyorum deyip bırakacağını düşünüyorum.

murat taşlı
25.Eylül.2012, 10:33
:) Aykut giderse yerine kim gelecek? gibi sorular çoğalmakta bakıyorum peki Aykut giderse nereye gider? hangi takımla anlaşır ? istediği adamlar alınmıyor gibi bir durum varmış gibi gösteriliyor bu kadroyu kim yaptı cristian-bilica-stoch-sow-bienvenü-dia-niang-santos-topal-meieles-krasiç-özer-sezer-kesimal-yobo-egemen daha varmı bilmiyorum bu kadar imkan kimseye sunulmadı sunuldumu ?

erdem344
25.Eylül.2012, 13:02
Kimseye bu imkan sunulmadı haklısın ama kimin başına bu olaylar geldi

hatırlayın bu adam çıktı 6 temmuzda 2011 de ilk kurşunu attı o gün bırakıp gitseydi şimdi kimbilir nerelerdeydik belkide elezığ yerine biz yeni çıkmıştık lige

Yararlı olmayacağımı düşündüğüm an bırakıp giderim diyen adam bu adam herşey fenerbahçe için diyen bu adam emrenin gökhanın alexin çırpınışları ne olucak diyen bu adam

http://f1209.hizliresim.com/11/t/dcp1w.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Bende dahil çok büyük haksılık yapıyoruz hocaya , hoca üzerinden başkana vuruyorlar

goosfraba
25.Eylül.2012, 14:08
ya sanki hocanın elinde olmayan şeyler varmış gibi konuşuyosunuz.

takım 60'dan sonra koşamıyor, haliyle kapanıyor. bir düşünün neden acaba?

ReaList
25.Eylül.2012, 14:12
Fenerbahçe taraftarı kadar kişileri kulüpten daha büyük gören, kişileri kulüpten daha çok seven bir taraftar topluluğu yoktur. 3 Temmuzdan sonra çile çeken tek taraf var o da taraftar. Canlarından çok sevdiği bu kulübün üzerine leke vuruldu, kendini savunmaktan daha büyük bir cesaretle kulübüne her platformda sahip çıktılar, destek oldular, bu sıkıntılara göğüs gerdiler. Şimdi çıkıp da bu kulüpten milyonlar kazananlar için "Ahh gariplerim çok çektiler çook" diye acıtasyon yapmanın manası yok, varsa bir acıtasyon o da bu kulübe destek olayım diye yediğinden içtiğinden ailesinin rızkından sevdiğinden vazgeçip, 1 kart alarak, 1 forma alarak, yaz kış demeden yağmurda çamurda bu takımdan desteğini çekmeden ülkenin bir yerinden bir yerine giden taraftarınkidir. Kimse Fenerbahçe'den büyük değil.

murat taşlı
25.Eylül.2012, 15:29
Kimseye bu imkan sunulmadı haklısın ama kimin başına bu olaylar geldi

hatırlayın bu adam çıktı 6 temmuzda 2011 de ilk kurşunu attı o gün bırakıp gitseydi şimdi kimbilir nerelerdeydik belkide elezığ yerine biz yeni çıkmıştık lige

Yararlı olmayacağımı düşündüğüm an bırakıp giderim diyen adam bu adam herşey fenerbahçe için diyen bu adam emrenin gökhanın alexin çırpınışları ne olucak diyen bu adam

http://f1209.hizliresim.com/11/t/dcp1w.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Bende dahil çok büyük haksılık yapıyoruz hocaya , hoca üzerinden başkana vuruyorlar

bunlara kimsenin bişey dediği yok ama bu ayrı bişey kişilği adamlığı fenerliliği tartışılmaz ama teknik adamlığı öyle değil işte görünen köy kılavuz istemez hem kendine hem takıma zarar veriyor artık .

eXcitinG
25.Eylül.2012, 15:33
Bu temmuz süreci oLmasaydı ve bu temmuz sürecinde takıma bu şekiLde sahip çıkmasaydı zaten şimdiye kadar Aykut Kocaman 24524452 kez yoLLanıLmıştı. Ama bir yere kadar. Oyun okuma biLgisi sıfır, taktik sıfır. Fenerbahçe gibi bir takıma ve böyLe iyi bir kadronun başına yakışmıyor. Daha KLas, daha üst düzey bir hoca Lazım Fenerbahçe ye. Aykut ancak Beşiktaş gibi bir durumda, B takımdan geLen ve A takımda buLunan bir kaç eski adamın oLduğu bir takımı yönetir. Bu denLi bir kadro yapısını ve takımı yönetecek kapasite ve ağırLığa sahip değiL. Görünen köy tam 4 sezondur görünüyor ama efendiLiğinden ve Fenerbahçe sevgisinde buraLara kadar geLdi.

vuque
25.Eylül.2012, 18:02
http://3.bp.blogspot.com/-dlxF2KhrvEM/Tiqp4yVV_oI/AAAAAAAAAUQ/dNkM23-S7Ns/s1600/Icould.jpeg
Sevin, sevmeyin.
Beğenin, beğenmeyin
Eleştirin, eleştirmeyin;

Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin 3. yıldır teknik direktörü.

Fenerbahçe'nin de uzun bir dönem dahil olduğu, "Teknik direktör öğütme" fabrikasında, Türkiye'de.

Şimdilerde bir temcit pilavı pişiriliyor her akşam.
"3 yıldır bu takımın başındasın!" diye.

Doğru.
Bu 3. yılı Hoca'nın.
Hatta Sportif Direktörlüğü de katarsak 4. futbol senesi Fenerbahçe'de.

Ama hani oluşturamadığını düşündüğünüz takım kimyası ve koordinasyonu var ya; haksızlık ediyor olmayasınız Hoca'ya, bu konuda.

Lütfen; diğer tüm konuları bir kenara bırakalım bu yazıda, okurken de, yazarken de.

Hoca'nın ve/veya takımın reelde kaçıncı yılı, onu konuşalım.

2010-11 / 1. Sezon

İlk senesinde; yine bir travma sonrası geldi Aykut Kocaman.

2010-11'de; İlhan Eker, Caner, Stoch, Dia, Niang, Yobo'yu transfer etti Hoca. Bir önceki yıl, Daum dönemi de Cristian ile Andre Santos'u kendisi getirmişti.

Bir önceki senenin üzerine ilk 11'e monte olması muhtemel 4 ya da 5 demekti bu.

Yani kaleci hariç takımın yarısı.

Kaldı ki, Andre Santos ve Cristian da yeni sayılırdı.

Hatta Volkan, Gökhan, Mehmet Topuz, Lugano, Emre ve Alex'ten oluşan kaleci dahil 6 kişilik iskelet dışında takım hüviyeti yeni preslenmişti.

2010-11 sezonu ilk yarısı da bu geçiş süreciyle geçti. Kabul edilebilir bir başarısızlıkla.

Yuğrulan takım; iskeletini, yukarıda adı geçen 6 oyuncuya Yobo, Niang ve Stoch'u ekleyerek yoluna devam etti ve vidalar sıkılınca gelen seri ile ligi şampiyon bitirdi.

Takım 18'de 17 yaparken modern futbolun ideal örneklerini sergilediği gibi, hücum ve savunma kurgusu artık bir kimlik kazanmıştı.

"Oyun kurucu" bir sol beke,
"Komple" bir forvete,
Tren gibi işleyen bir sağ kanada,
"Sürpriz golcü" sol açığa,
"Buz gibi" bir sol stopere,
"Taş gibi" ve "Golcü" bir sağ stopere,
İdeale yakın bir orta saha göbeğine,
Ve Alex'e sahipti Fenerbahçe.

Darbe oldu.

2011-12 / 2. Sezon

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacaktık.

Darbe olmadan,
Emenike, Serdar, Orhan ve Sezer'i almıştık bile.

Fenerbahçe'ye söz veren Selçuk İnan'ı Galatasaray'a, darbenin kulağına fısıldanmasıyla kaçırdık.

Ve darbenin yaşandığı günlerde Gökhan İnler'in işini bitirmek üzereydik.

Ne yapmıştı Hoca bu transferlerle, işleyen çarka?

Sakatlığında alternatifi olmayan Gökhan'ı Orhan ile yedeklemişti.
Stopere yerli potansiyel Serdar'ı monte etmişti.
Orta sahanın farklı yerlerinde yeteneğini kullanabileceği Sezer'i takıma katmıştı.
Ve patlayıcı/yırtıcı/golcü forvet Emenike'yi kazandırmıştı kulübe.

Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos, Topuz, Gökhan İnler, Emre, Niang, Alex, Emenike; gibi bir planı vardı, maçtan maça ufak farklarla.

Sonra malumunuz;

Lugano, Andre Santos, Niang, Emenike gitti.
Gökhan İnler gelmedi, Napoli'ye gitti.

Yani o;

"Oyun kurucu" bir sol beki,
"Komple" bir forveti,
"Taş gibi" ve "Golcü" bir sağ stoperi,
Yeni "Yeboah", bugün artık herkesin hayranlıkla izlediği patlayıcı/yırtıcı/golcü forveti

avuçlarının arasından yitirdi Fenerbahçe.

Tüm hücum ve savunma kurgusu yerle yeksan edildi.
Zaruretten.

Yerlerine, son gün, apar topar Ziegler ve Bienvenü geldi.

Yaşadığımız onlarca futbol dışı sorunun yanına;

4 ilk 11 futbolcusunun,
4, pozisyonlarının üstünde meziyet ve vazifeleri olan futbolcusunun takımdan ayrılması, tuz biber ekti.

Ama eldeki iskelet ve gelenleri cılız katkılarıyla, hasbel kadar finali gördü Fenerbahçe.

Süper Final'in lideri,
Türkiye Kupası'nın sahibi olarak.

2012-13 / 3. Sezon

Emre, Ziegler, Dia, Bilica gitti.

Sow yeni sayılırdı, çok ama çok az maça çıktı.

Kuyt, Mehmet Topal, Hasan Ali, Salih Uçan, Egemen, Krasic ve Meireles geldi.

Ziegler; performansı / yabancı statüsü denklemi sonucu Hasan Ali ile yer değiştirdi.

Emre; Türkiye'de medya tarafından bitirildi.

Dia ve Bilica da performansları sebebiyle takımdan ayrıldı.

İlk sezonunda takımı aldığında elinde bulunan iskeleti hatırlıyor musunuz?
Tekrar edelim: Volkan, Gökhan, Mehmet Topuz, Lugano, Emre ve Alex.

İşte o iskeletten Emre ve Lugano da yoktu artık. Ve Alex 2 yıl daha yaşlıydı.

Kaldı 4 kişi.

İskelet olarak addedemesek de; Cristian, performansıyla bir var bir yok Stoch ve Caner, kendini geliştiren ama potansiyeli kısıtlı Bekir de, iskelete katkı veren diğer isimlerdi.

Sow, Kuyt, Topal, Meireles, Krasic, Hasan Ali, Egemen gibi, 7 ilk 11 futbolcusu ile takviye yaptı Aykut Kocaman.

Kaleci hariç 7 kişi.
% 70.

Özetle;

Yani, ilk senesinden bir adım daha geriye gitmişti Aykut Kocaman.
Hiçbir dahli ve kabahati yokken.

Şimdi eskiler ve yenilerle yeni bir iskelet kurma telaşında, yeni bir hücum ve savunma kurgusu yaratmaya, rolleri yeniden dağıtmaya çabalıyor.
İlk sezondaki geçiş sürecinden, daha zorundan geçiyor.

Üstelik yatırım yapılan kaliteli kadro ile üzerindeki beklentiden oluşan baskı büyük.
Taraftarın, darbe sonrası morali bozuk, öfkesi büyük.
Rakibin, türlü enstrümanlarla, silahı büyük.

Ezcümle;

Aykut Kocaman, futbol sahasındaki takımın başında ilk sezonunu yaşıyor Fenerbahçe'de. Hatta o yılın, bir adım daha gerisinde.

Türkiye'yi, Kulübü, elindekileri ve potansiyelini biliyor.

Bu sahte/suni fırtınadan kurtarabilirse onu Fenerbahçe, yeni ve bu sefer eksiksiz, taş gibi bir iskelete sahip olacak Fenerbahçe.

Ve Türkiye'de,
Ve Avrupa'da;
adım adım yükselecek Fenerbahçe.

Sever, sayar, sabreder ve en önemlisi, yukarıdaki tabloya bakıp elini vicdanına koyarsa Fenerbahçe camiası; önü açık, her zamankinden fazla açık hem de.

Bu Aykut Kocaman'ın olduğu kadar, Fenerbahçe camiasının da sınavı.

Diğerleri gibi "Aslan"ın ağzına yem mi edecek evladını ve geleceğini,
Yoksa sahip çıkıp gerçekleştirecek mi hayallerini?

Ben; Hocam'a, futbolcularıma ve camiama güveniyorum.
Güçlü, çok daha güçlü çıkacağız bu darboğazdan.
http://noavas.blogspot.com/2012/09/bir-sehir-efsanesi-3-yldr-bu-takmn.html adresinden bir alıntı...

furkan58
25.Eylül.2012, 18:29
Yazı harkülade müthiş. Anlatmak istediğimiz de bu işte. 3 Temmuz diye boşa demiyoruz hiç bir zaman. Kimisi anlamak istemiyor ama Aykut Hoca yapmak istediklerine tam ulaşıyorken başladığı yere gitti hatta daha da gerisine bu nedenle ona daha çok destek olmak yerine köstek oluyoruz. Aklıma 2010/2011 sezonunun ilk yarısı geliyor şu haliyle. Kadro güzel ama oynanan oyun kötü yükselir "İstifa" sesleri. Sezonun ikinci yarısı "KOCAMAN" bir umut gerçeğe dönüşüyor işte.

barahir
25.Eylül.2012, 18:45
Bir de şu 3 yıl muhabbetini bırakın artık.. Yıllarca matematik görüyosunuz her soruyu çözebiliyo musunuz?

murat taşlı
25.Eylül.2012, 20:15
http://noavas.blogspot.com/2012/09/bir-sehir-efsanesi-3-yldr-bu-takmn.html adresinden bir alıntı...

:) ben senin gibi süslü ve uzun yazamam ama bu yazdıkların gs,bjk,ts hatta bursaspor içinde geçerli her yıl gelen gidenler olur daha önceki teknik adamlar zamanındada oldu hatta daha öncekiler kendi istediklerini değil kulüp kimleri aldıysa onlarla idare ettiler ama öyle bir Aykut KOCAMAN savunması varki :) anlamak mümkün değil ben bir fener li olarak takımı sahada kazanmaya oynarken görmek istiyorum :) hoca diyorki B.Mgladbah 130 km ortalama koşuyormuş takım olarak :) geçen r.madrid e baktım ciyt maçı sonrasıydı heralde 105 miydi neydi hedefimiz hangi takım

Crazycat
25.Eylül.2012, 20:31
Bir de şu 3 yıl muhabbetini bırakın artık.. Yıllarca matematik görüyosunuz her soruyu çözebiliyo musunuz?

Takımın içinde, başında olan bir adam sezon başladıktan 5 maç sonra bana bir buçuk ay daha lazım diyorsa 3 yıl muhabbeti olur, hiç kimse kusura bakmasın.

murat taşlı
25.Eylül.2012, 20:38
hayır olay şuna gidiyor Aykut Kocaman kalsın diye herşeyden vazçeliyor :)sonra alışkanlık yapmasında.

sui generis
25.Eylül.2012, 20:49
adam 2 ay dedi 1 ay kaldı bekleyin biraz :) ayrıca ; ilk yıl takım şampiyon olmuş 18 de 17 olmuş. 2.yıl elinde olmayan sebeplerle oyuncuları gitmiş ve TR Kupasını almış , yarım puanla şampiyonluğu kaçırmış. bu yıl o geçen seneki bozulan kadro düzeltilmiş ve birçok yeni oyuncu katılmış takıma. zamana ihtiyaçları olması kadar normal bir şey yok. takım kadrosu şu 2 yılda bu kadar oynamamış olsaydı 3.yılı söylemlerinize katılırdım ama takıma katılan bu kadar isimle ve 3 temmuz süreciyle bu yıl ilk yıl gibi oluyor. Aykut hoca hep ne der 2 temmuza dönmeye çalışıyoruz. daha ne desin ? siz geçen seneyi normal görmeye devam edin.

barahir
25.Eylül.2012, 21:01
Bir de şu istifacılara soruyorum.. Fenerbahce'nin hangi döneminde sezon içinde teknik direktör gittikten sonra yenisi başarılı oldu? Örneklerine bakın Avrupaya dahi gidemediğimiz zamanlar oldu

Crazycat
25.Eylül.2012, 21:05
Yahu sahada futbol oynanıyor ama bizim takım başka bir şey oynuyor sanki. Rıdvan Dilmen de dedi, bu takımın fiziksel olarak eksiklikleri var diye. Ben de sabredelim diyorum da sabır, sabır bir yere kadar. Işık veren bir şey yok. Takım fiziksel olarak yerlerde, oynatılan oyun zaten ayrı bir konu. Her ne olursa olsun bu takıma alınan oyuncular Aykut Kocaman'ın istediği oyuncular ve Aykut Hoca istediği futbolu oynatamıyor. Buna rağmen;

( d ) kasımpaşa - fenerbahçe
( d ) b. mönchengladbach - fenerbahçe
( e ) fenerbahçe - beşiktaş
( d ) bursaspor - fenerbahçe

fikstürünü kayıpsız bir şekilde veya en az kayıpla atlatırsa takımı elbet bir yola koyacağını düşünüyorum ki koymalı da.

Bir de şu istifacılara soruyorum.. Fenerbahce'nin hangi döneminde sezon içinde teknik direktör gittikten sonra yenisi başarılı oldu? Örneklerine bakın Avrupaya dahi gidemediğimiz zamanlar oldu
Bana soruyorsanız eğer ben devre arası veya sezon sonu değiştirilmesinden yana olduğumu belirtmiştim. (http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2335721&postcount=7882)

sui generis
25.Eylül.2012, 21:10
Rıdvan Dilmen , Fenerbahçe taraftarı Aykut hocayı yuhalamaz , istifa diye bağırmaz , ona sahip çıkar da dedi.

barahir
25.Eylül.2012, 21:16
Bana soruyorsanız eğer ben devre arası veya sezon sonu değiştirilmesinden yana olduğumu belirtmiştim. (http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2335721&postcount=7882)

Yok hayır.. Hani orda burda "Bugün uyandım yine Aykut Kocaman takımın başında" diyenlere diyorum bunu..

Crazycat
25.Eylül.2012, 21:16
Rıdvan Dilmen , Fenerbahçe taraftarı Aykut hocayı yuhalamaz , istifa diye bağırmaz , ona sahip çıkar da dedi.

"Eleştirilebilir."de dedi. Bazı arkadaşlar eleştirmeye de yanaşmıyor. Ayrıca futbolculara, teknik direktörlere neler yapıldı, yuhalama tabii ki sayıgısızca, hiç kimse hak etmez ama istifa sesleri olacaktır. Her başarısızlıkta bu tip şeyler olur bunun taraftarlarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ersun Yanal ligdeki ilk maçın ikinci yarısında taraftarı tarafından istifaya davet edildi.

Yok hayır.. Hani orda burda "Bugün uyandım yine Aykut Kocaman takımın başında" diyenlere diyorum bunu..
Anlıyorum, Rıdvan Dilmen ana avrat küfür edenler de var demişti. Bu kadar saygısızlık da olmamalı.

barahir
25.Eylül.2012, 21:17
Ben eleştirilemez demiyorum.. Kaldı ki Marsilya maçının ardından da zaten bizzat eleştirdim.. Ancak İstifasını bile istemek çok saygısızcadır ve taraftarın şuan Aykut Kocamandan istifasını istemek gibi bi lüksü de yoktur gözümde..

Zekirdek
25.Eylül.2012, 21:18

Werner Lorant örneği var. O da ertesinde başarısız olmuştu diye hatırlıyorum. Ha derseniz hala Aykut Kocaman'cıyım.

sui generis
25.Eylül.2012, 21:19
Ben eleştirilemez demiyorum.. Kaldı ki Marsilya maçının ardından da zaten bizzat eleştirdim.. Ancak İstifasını bile istemek çok saygısızcadır ve taraftarın şuan Aykut Kocamandan istifasını istemek gibi bi lüksü de yoktur gözümde..

aynı şeyi tekrar yazmama gerek yok , yazılmış zaten. işin özü bu.

Crazycat
25.Eylül.2012, 21:21

Ben istifa konusunda sizin gibi düşünmüyorum, şöyle ki bunun engellenemeyeceğini düşünüyorum. Farklı bir takımdan bir örnek ama Ersun Yanal daha ilk hafta istifaya davet edildi. Başarısız sonuçlar aldığın an homurdanmalar, istifa sesleri olacaktır.

barahir
25.Eylül.2012, 21:24
Ben istifa konusunda sizin gibi düşünmüyorum, şöyle ki bunun engellenemeyeceğini düşünüyorum. Farklı bir takımdan bir örnek ama Ersun Yanal ilk hafta daha istifaya davet edildi. Başarısız sonuçlar aldığın an homurdanmalar, istifa sesleri olacaktır.

Anlaşılamayan konu da burda başlıyor ya işte.. Ersun Yanal kim ki? Eskişehirspor için önceden ne yapmış, futbolcuyken efsanesi mi olmuş? ya da en kötü döneminde kulübü gözü kapalı mı savunmuş?

Başkalarıyla Aykut Kocaman'ı karşılaştırarak, onu kurtların önüne atıyosunuz farkında değil misiniz? Lafım sadece sana değil böyle düşünenlere..

ommix
25.Eylül.2012, 21:24
Önümüzde çok zor bir fikstür var.Gidişat pek iyi görünmüyor.Ama biz ne zaman kötü gitsek hep zorlu maçlardan aldığımız galibiyetlerle toparlandık.Bu sefer de öyle olur inşallah.

Crazycat
25.Eylül.2012, 21:28
Anlaşılamayan konu da burda başlıyor ya işte.. Ersun Yanal kim ki? Eskişehirspor için önceden ne yapmış, futbolcuyken efsanesi mi olmuş? ya da en kötü döneminde kulübü gözü kapalı mı savunmuş?

Başkalarıyla Aykut Kocaman'ı karşılaştırarak, onu kurtların önüne atıyosunuz farkında değil misiniz? Lafım sadece sana değil böyle düşünenlere..

Ersun Yanal bu ülkenin yetiştirdiği iyi teknik direktörlerinden biridir bana kalırsa. Sizin de anlamadığınız veya benim anlatamadığım da şu; bir teknik direktör ne yaparsa yapsın, başarısız sonuç aldığı an tartışılmaya, homurdanmalara ve istifa seslerine maruz kalacaktır.

barahir
25.Eylül.2012, 21:29
Ersun Yanal bu ülkenin yetiştirdiği iyi teknik direktörlerinden biridir bana kalırsa. Sizin de anlamadığınız veya benim anlatamadığım da şu; bir teknik direktör ne yaparsa yapsın, başarısız sonuç aldığı an tartışılmaya, homurdanmalara ve istifa seslerine maruz kalacaktır.

O halde yazıklar olsun demekten başka çarem kalmıyor..

Crazycat
25.Eylül.2012, 21:31
O halde yazıklar olsun demekten başka çarem kalmıyor..

Bu konuda diyebileceğim bir şey yok, takımın oyunundan memnun değilim ama şu noktada bir istifa veya kovulma olacağı düşünmüyorum ve olmamalı da. Bunun faydadan çok zararı olacaktır.

ForsakeN
25.Eylül.2012, 21:33
Sizin de anlamadığınız veya benim anlatamadığım da şu; bir teknik direktör ne yaparsa yapsın, başarısız sonuç aldığı an tartışılmaya, homurdanmalara ve istifa seslerine maruz kalacaktır.

Zaten şu anlayış Türk futbolunun hatta Türk toplumunun önünü tıkıyor ya.

Allah aşkına birisi Aykut Kocaman'ın yerine gelecek mantıklı bir isim söylesin. Zico vs. diyerek güldürmeyin de bizi.

Crazycat
25.Eylül.2012, 21:42
Zaten şu anlayış Türk futbolunun hatta Türk toplumunun önünü tıkıyor ya.

Evet ama diğer ülkelerde de çok aşırı bir sabır gösterildiğini düşünmüyorum ben. Hep Alex Ferguson örneği verilir mesela ama o da istisna bence. Ülkemizde Abdullah Avcı vardı mesela uzun süre görevde kalan ama onun da taraftar baskısı yoktu. Bir de şu var 3 büyükler her sene şampiyonluk parolasıyla giriyor sezona fakat bunlardan biri şampiyon olacak, şampiyon olmadıktan sonra da teknik direktörlerin ömürleri fazla olmuyor. Fenerbahçe açısından bakarsak Aykut Kocaman, şampiyon olamadığı halde teknik direktörlük koltuğunda oturan ilk kişi benim bildiğim, yanlışsam düzeltin.

...Allah aşkına birisi Aykut Kocaman'ın yerine gelecek mantıklı bir isim söylesin. Zico vs. diyerek güldürmeyin de bizi.

Şu dönemde ben de sizin gibi düşünüyorum ama devre arası veya sezon sonu olsa da doğru kişi getirilemiyor ki. Zico bulunduğu dönemde devam etmeliydi şu an geldiğinde aynı ortam olmayacaktır ve kendi takımı değil, transfer isteyecektir vs. vs.

zeck17
25.Eylül.2012, 22:50
bence sonuçlar pek önemsenmemeli burda önemli olan fenerbahçenin son 3 yılda hangi planda top oynamaya çalıştığı olmalı mesela aykut hoca pas oyunu mu oynatıyor kanatları mı kulandırıyor ben pek bilemiyorum ve fenerbahçenin bir savunma anlayışı da yok eğer sen öne geçtikten sonra bunu yapacaksan çalışmalısın buna ne bilim kayarak defans yaptırırsın vs (chelseanın barçaya yaptığı gibi)

işte bunlardan başarısız sonuçlar geliyordur tabikide ve bir fenerbahçe taraftarı rahat bir maç olacak diye izleyebilmeli biz zaten oyunumu oynayıp kazanırız diyebilmeli öne geçer skoru koruruz pas yaparız diyebilmeli işte aykut hoca bunu başarımıyor hem oyuncular hem taraftar öne geçtikten sonra tedirgin oluyor

ya aykut kocamnın loserlıktan kurtulması gerekir ya da bence devre arasında görevi bırakmalı zaten ilk 4 e olacağı garanti bence ilk 3 de olacağı bile garantidir fenerbahçenin bu sezon

ReaList
25.Eylül.2012, 23:53
bence sonuçlar pek önemsenmemeli burda önemli olan fenerbahçenin son 3 yılda hangi planda top oynamaya çalıştığı olmalı mesela

Eleştiri yapanı eleştiren bir ortam oluştuğu için "Ben niye eleştiriyorum" sorusuna verilecek en güzel cevap senin burada yazdığın kısımdır. Önceki sayfalarda "Neden?" diye eleştiri getirdiğimiz zaman bunun gerekçelerini çarşaf çarşaf yazmamıza rağmen sanki hocayı basit bir şekilde eleştiriyoruz algısı oluşuyor. Eminim ki çoğu Fenerbahçe'li alınan sonuçlardan dolayı bu algıyı taşımıyordur, burada önemli olan bizim ne oynadığımız ? 3 senedir 18/17 olan dönemdeki gaz futbolumuz hariç ne oynadığımızı kim söyleyebilir ? Fenerbahçe'nin futbol oynaması için illa her şeyin zora girmesi mi gerek ? Milyonlarca € dökülen bu takımın sadece zora girdiği zaman aklının başına gelmesinden artık ben bıktım. 3 senedir düşük profille oynadığımız takımlar hariç kanser içinde izlemediğimiz kaç tane maç var ? 3 senedir bir takım adam olmamışsa 1-2 ay da mı bu olacak. Fenerbahçe yine şampiyonluğa oynar, şampiyonluğu kovalar, sezon sonunu getirir ama futbol oynamadıktan sonra neye yarar ?

Geçen sene oynadığımız kötü futboldan bahsederken "Yahu bu olağanüstü sezonda da hocayı eleştirmeyin ayıptır, bu sezonda da hoca eleştirilmez" deniliyordu. Kısmen bahane ama taraftar yine de arka durdu. Ee aynı tas aynı hamam, geçen sene oynadığımız futbolla bu sezon arasında gram değişiklik yoksa kimden, neyi bekliyorsunuz ? Durum böyle olunca taraftar isyan eder tabi.

Aziz Yıldırım en son NTV'de katıldığı programda "Aykut'a söyledim Alex'ten daha fazla yararlanacak" dediği an benim için Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ve Alex bitmiştir. Bir takımın baba çiftliğine döndüğü, çorba olduğu yerde zaten takımın futbol oynamasını beklemek komiklik olur, bu böyle olmuyor da zaten durum apaçık ortada.

Kafanızdaki Fenerbahçe
Aziz Yıldırım > Fenerbahçe
Aykut Kocaman > Fenerbahçe
Alex > Fenerbahçe
ise
Aziz Yıldırım giderse kim var ki ?
Aykut Kocaman giderse kim var ki ?
Alex giderse kim var ki ?
deriz.

erdem344
26.Eylül.2012, 01:04
AZİZ YILDIRIM > FENERBAHÇE bunu taraftar (bende dahil) geçen sene yaptık malasef

perpetua
26.Eylül.2012, 16:38
Bence Aykut Kocaman'in hazir olmak icin 1-1.5 aya ihtiyacimiz var demesi yanlis bir hamleydi ve su anki durumun bir nedeni bu sozleri.

Birinci nedeni takimin transfer politikasini yaklasik 3.5 yildir yonetiyor olmasi. Bu sure kendisinin gerekli ve oturmus bir kadroyu kurmasi icin yeterli bir sureydi. Sike davasi ve belirsizlik her ne kadar genel transfer politikasini etkilemis olsa da, gecen Ocak ayindan baslayarak bu yaz yapilan transferler ile bu handikap ortadan kaldirilabilirdi, kaldirilmaliydi. Bu durumda sure istemeye hakki olmayan bir teknik direktorun sure istemesi yanlisti.

Ikinci nedeni de bu 1-1.5 ay soyleminin futbolcular uzerindeki etkisi. Medyadan ve taraftardan zaman isterken, futbolculara da kendinize gelmek icin 1-1.5 ayiniz var demek pek dogru bir hamle olmadi cunku bu sure icinde Fenerbahce bir cok onemli mac oynanacakti. Takim sezon basladiginda hazir olmak zorunda. Hazir degilse de bundan en cok elestiri tabii ki orta seviye yonetici olan teknik direktore yoneltilecektir. Halbuki medyanin ve taraftarin elestirisini zaman istemek degil, basarili olmak durdurur sadece. Zaman istemek yerine daha iyi olmaliyiz, daha iyi olmak icin daha iyi calismaliyiz demek hem islerin iyi gitmedigini kabullenmek, hem de futbolculari sahaya konsantre etmek icin yararli olurdu bence.

sananes
26.Eylül.2012, 17:32
Bizim tek bir problemimiz var Alex dahil dripling yaparak adam eksiltebilen oyuncumuz yok. 1 tane bile yok. Sorunun bu olduğu açık,ne hoca ne başka bir şey. Takım bu yüzden rakibi eksiltemiyo,durarak oynamak zorunda kalıyor falan.

18'de 17 yaptığımız sene ideal 11'mizden Santos,Emre ve buldozer gibi gidebilen Niang bu eksiği fazla fazla karşılıyorlardı. Üstelik o sezonun ikinci devresi sık sık oynayan Dia'da bunu çok iyi yapıyordu.

Geçen sene bunu yapan sadece Emre iken bu sene o da yok. O yüzden M.Fernandes'i istiyordum ben. Orta sahamızda o stil bir oyuncu olsa böyle zorlanmazdık.

Hoca Alex'i çıkartıyor suç oluyor,çıkartmıyor suç oluyor. Her iki durumda da istenilen futbol oynanamıyor. Yani konu tercihler değil bana göre fizik gücü de değil. Hocanın tek hatası çalım atmayı bilen oyuncular transfer etmemesidir.

perpetua
26.Eylül.2012, 18:21
Dripling konusuna pek katilmiyorum.

Bu sezon simdiye kadar ligde:
Fenerbahce 41 dafa top surerek ucuncu bolgeye girmis. 35 defa da top surerek ceza alani icine girmis.

Galatasaray'da ise 43 defa ucuncu bolgeye girilmis, 34 defa da ceza alani icine.

Fenerbahce'nin zayif oldugu yaptigi hucumlari gol pozisyonu ile sonlandiramamak.

Fenerbahce yaptigi hucumlarin %1.9'unu gol girisimi ile sonlandiriyor (tabii gol girisimi ile sonlanmayan hucumlar rakibe top kaptirilan hucumlar, bunlarin bazisi da kontra atak oluyor)
Galatasaray %6.0
Besiktas %4.4
IBBSK %3.3
Orduspor %3.0
Bursaspor %2.7
Kasimpasa %2.5
Eskisehir %2.3
Mersin %2.2
Gencler %2.2

Bunun yaninda bir de Fenerbahce yaptigi gol girisimlerinin sadece %7.1'ini gole ceviriyor ve bu konuda ligde 15. sirada.

Galatasaray %18.8
Besiktas %18.5
Kasimpasa %15.3
Orduspor %12.7
Bursaspor %12.3
...
Sivasspor %7.5
Gaziantepspor %7.4
Fenerbahce %7.1
Trabzonspor %6.2
Akhisar Bld. % 4.4
Elazigspor %3.9

Yeterince pas ve yeterince dripling var. Ama kanatlardan ve orta sahadan ceza alani icine giren ve pozisyon bitirecek duruma gelen yok Fenerbahce'de. Bu Cristian'in yedek kalmasiyla bence daha da cok ortaya cikti cunku onun Alex ile yaptigi ver-kaclar rakip savunmalari dagitabiliyordu.

Mehmet Topuz zaten ceza alaninin icine girmiyor. Alex eskisi kadar cabuk girmiyor. Sol kantta ne Caner, ne de Stoch pek ceza alanina giren oyuncular degiller. Meireles ve Topal ise aman kontra yemeyelim diyor.

Bu nedenle de duran toplar Fenerbahce'nin en buyuk silahi cunku toplu bir sekilde rakip ceza alanina sadece duran toplarda geliyor Fenerbahce.

ReaList
26.Eylül.2012, 21:44
Yeterince pas ve yeterince dripling var. Ama kanatlardan ve orta sahadan ceza alani icine giren ve pozisyon bitirecek duruma gelen yok Fenerbahce'de. Bu Cristian'in yedek kalmasiyla bence daha da cok ortaya cikti cunku onun Alex ile yaptigi ver-kaclar rakip savunmalari dagitabiliyordu.

Mehmet Topuz zaten ceza alaninin icine girmiyor. Alex eskisi kadar cabuk girmiyor. Sol kantta ne Caner, ne de Stoch pek ceza alanina giren oyuncular degiller. Meireles ve Topal ise aman kontra yemeyelim diyor.

Ceza alanına yönelmek, orada varlık gösterebilmek için öncelikle topu 2.bölgede oynamak gerekiyor. Fenerbahçe topu hem kendi alanında çeviriyor hem de tek forvet oynuyor. Bunu niye söyledim çünkü defanstan çıkan topla beraber ani başlayan ataklarda en ileride bulunan tek forvetle orta alandaki oyuncular arasında 40-50, defans oyuncuları arasında 60-70 metre mesafe var.

Örneğin; Trabzonspor maçında Gökhan'ın attığı bir ortada ceza alanı içinde 4, çevresinde 2 Trabzonspor'lu varken kadrajda sadece M.Sow vardı. Keza M.Sow'un penaltı istediği pozisyonda yine oradaki tek adamdı.

Sizin hem sisteminizdeki hücum varyasyonları kötüyse hem de oyun anlayışınız geride kurgulanmışsa zaten kafadan gole uzak kalıyorsunuz. Fenerbahçe çok pas yapıyormuş, Yaptığı 100 pastan 75'i kendi sahasında Bekler, Göbekler ve Kaleci arasında geçiyor. Aykut Kocaman 3 yıldır pas antrenmanını bunun için mi yaptırıyor ? Yazık.

sananes
27.Eylül.2012, 00:29
fenerbahçe dripling yapmıyor rakipten kaçıyor topla birlikte:) misal mehmet topuz'un mehmet topal'ın yaptıkları.

BleedingMoon
27.Eylül.2012, 01:05
kanatta demarke pozisyonda top alan oyuncumuz yok. sürekli iki kişi basıyor. neden? destek yok... oyuncuların birbirine güveni yok. oyuncuların birbirinden haberi yok.

Nedvedmania
27.Eylül.2012, 01:08
GFB, Fenerbahçe taraftar birliğinden ayrılmış.

Her taraftar grubunun bireysel hareket ettiği ''taraftarlar birliğinin'' isimden öteye gitmediği bir ortamda, bu sözde birliktelik içinde bulunmanın bir anlamı olmadığını düşünerek, Fenerbahçe Taraftarlar Birliği'nden ayrıldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Genç FENERBAHÇELİLER

titates1
27.Eylül.2012, 10:41
Umarım yakında tribünden de ayrılırlar.

Trabzonspor
27.Eylül.2012, 13:19
http://www.goal.com/tr/news/232/spor-toto-s%C3%BCper-lig/2012/09/27/3406422/ball%C4%B1-aziz-y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m-hastal%C4%B1kl%C4%B1-ruh

anil luque
27.Eylül.2012, 15:03
Ciddi bir olay Fenerbahçe camiası açısından.

footballer33
27.Eylül.2012, 15:10
Ciddi bir olay Fenerbahçe camiası açısından.
Hem de çok ciddi. Belki abartılı bulanlar, katılmayanlar olabilir; ama bizim 3-4 sene önceki tribün profilimize dönebilir. Stadda y.d.ciler ve karşıtları diye 2 ayrı grup vardı ve dayak yiyenler bile olmuştu bu olaylar sonrasında. Denizlispor ve Wolfsburg maçları hala aklımdadır. Bilmeyenler de, o maçları araştırarak neler olduğunu izleyebilir. F.Bahçe tribünlerinde de, Aziz Yıldırım'cılar ve karşıtları diye 2 ayrı grup oluşabilir ve o zamanki durumlar bu defa da, F.Bahçe Stadı'nda yaşanabilir. Bu tarz vakaların yaşanmamasını arzuluyorum.

anil luque
28.Eylül.2012, 00:29
Denizli macinda kapalida o kavganın tam ortasinsaydim :) en iyi bilenlerden biriyim ve dediğin gibi abi o duruma Düşerse fener tribünleri çok kötü şeyler olur

footballer33
28.Eylül.2012, 03:07
Denizli macinda kapalida o kavganın tam ortasinsaydim :) en iyi bilenlerden biriyim ve dediğin gibi abi o duruma Düşerse fener tribünleri çok kötü şeyler olur
Hangi saftaydın diye sormama gerek yok da, dayak yiyenlerden biri de sen olmamışsındır umarım.

Fener tribünlerinde de o tarz olayların yaşanmaması, dileğimdir. Sadece kavga, dövüş ile bitmeyen meseleler çünkü bunlar.

ReaList
28.Eylül.2012, 17:37
Dün taraftarlar Samandıra'yı ziyaret etmiş, Bugün Ntvspor'da haberin görüntülerini izlerken kendimi alamadım.

300-400 taraftar saha kenarında kulübün başkanı oraya giderek açıklama yapıyor, oleyler falan.Başkan nasihat veriyor. Sonra Hocaya üçlük çektirmeler takım ısınma antrenmanına başlarken oyuncuları çağırmalar, takımı komple çağırma derken taraftarların sahaya dalması...
Taraftarlar sahadayken ve antrenman bölünmüşken muhabirin dediğine göre Başkan'da Alex'le arka tarafta top oynuyormuş.
...
...

Biz takımın bir ciddiyete, profesyonelliğe ve disipline erişmesini beklerken takım gitgide kreş havasına bürünmüş durumda. Ve Aziz Yıldırım hocaların kötü giden durumu tahsis edemediği ortamda yine piyasada. Sonra ben takıma karışmıyorum havaları falan. Bu Fenerbahçe iflah olmaz.

http://c1209.hizliresim.com/11/w/dgju9.jpg

ForsakeN
28.Eylül.2012, 18:30
Ortada rahatsız edici bir görüntü yok. Kaç başkan oyuncusuyla kucaklaşacak samimiyette olur ki, gayet güzel bir tablo. Bu kadar da pesimist olmayalım.

titates1
28.Eylül.2012, 19:00
o fotoğrafın yakalanabileceği başka bir kulüp gösterin ?
mükemmel bir görüntü.

biz bir aileyiz , profesyonel olamayız , Türküz , Türkiye'nin ve sırf Futbol anlamında söylemiyorum , dünyanın en büyük spor kulüplerinden biriyiz.

Başkanla Baroni'nin sarılma şekline bakar mısınız ? Yabancı bir futbolcu bu adam , Şampiyonluk sonrası değil başka bir şey değil , ikisi de birbirine nasıl içten sarılıyor , gözleri dolduracak bir fotoğraf.

zeck17
28.Eylül.2012, 20:12
Çok duygusal yaklaşıyoruz türkiye olarak futbola biraz kurumsallaşma olmalı bence çok gereksiz bir samimiyet sen başkansın o senin altında çalışan maaşlı futbolcundur biraz kurumsallaşma gerekir diye düşünüyorum tabi herkesin görüşüne de saygı duyarım bu konuda

MeMo
28.Eylül.2012, 20:22
Baroni başkanı çok severdi zaten normal bir olay.

KanaKe
28.Eylül.2012, 20:42
Baroni başkanı çok severdi zaten normal bir olay.

sever ya dünyada baska hangi kulüpte bu kadar para kazanacak? üst düzey bir oyuncu degil fenerbahce seviyesinde hic degil.. tek özelligi uzaktan iyi sut atabilmesi onun disinda vasatin altinda bir oyuncu.. öyle bir oyuncuyuda ancak aziz yildirim bu kadar para vererek takimda tutar.

RasAnt
29.Eylül.2012, 10:39
Bilal Kutlualp-Sadettin Saran-Volkan Ballı bu 3 ismi küstüren bir başkana tahammülüm yok + kulübü bu hallere düşürende kendisidir.

Bu taraftar metriste onu Fenerbahçe kulübünü temsil ettiği için destekledi,bu kadar örgütlendi kendisi Fenerbahçeden zerre kadar büyük değildir.

Volkan Ballı'nın sözde açıklamasında olduğu gibi artık aziz yıldırım birlikteliği erimekte umarım tez zamanda kurtuluruz,projeler üretip tekrar taraftarda eski profilini oluşturmaya çalışıyor umarım taraftarlar bunlara kanmaz.

Ali Koç önderliğinde Sadettin Saranlı-Bilal Kutlualpli-Volkan Ballılı bir kadro görmek şuanda en çok istediğim görüntü ama bu aziz yıldırım sevdasının bir an önde bitmesi gerekiyor yoksa 3 yıl çekmemiz gerekecek.

Son Marsilya maçındaki taraftar profili beni heyecanlandırdı,stadda aziz yıldırımın çekirdekçilerinin azaldığının kanıtıdır umarım tez zamanda bu güç aziz yıldırımı karşısına alır.

di canio
29.Eylül.2012, 12:21
Bilal Kutlualp-Sadettin Saran-Volkan Ballı bu 3 ismi küstüren bir başkana tahammülüm yok + kulübü bu hallere düşürende kendisidir.

Bu taraftar metriste onu Fenerbahçe kulübünü temsil ettiği için destekledi,bu kadar örgütlendi kendisi Fenerbahçeden zerre kadar büyük değildir.

Volkan Ballı'nın sözde açıklamasında olduğu gibi artık aziz yıldırım birlikteliği erimekte umarım tez zamanda kurtuluruz,projeler üretip tekrar taraftarda eski profilini oluşturmaya çalışıyor umarım taraftarlar bunlara kanmaz.

Ali Koç önderliğinde Sadettin Saranlı-Bilal Kutlualpli-Volkan Ballılı bir kadro görmek şuanda en çok istediğim görüntü ama bu aziz yıldırım sevdasının bir an önde bitmesi gerekiyor yoksa 3 yıl çekmemiz gerekecek.

Son Marsilya maçındaki taraftar profili beni heyecanlandırdı,stadda aziz yıldırımın çekirdekçilerinin azaldığının kanıtıdır umarım tez zamanda bu güç aziz yıldırımı karşısına alır.

Bilal Kutlualp, Sadettin Saran, Volkan Ballı hakkında ne biliyoruz da varlıklarının hayırlı olacağını düşünüyoruz? Özellikle ilk ikisi hakkında öyle şeyler duydum ki -Aziz Yıldırım muhalifleri tarafından bile- söylentilere itibar etmediğim halde isimlerini duyunca kendimi kaybediyorum.

ReaList
29.Eylül.2012, 13:23
Arkadaşlar mesele Başkan'ın Baroni'ye sarılmış olması değil, Mesele başkanın yine olayın içinde olması. Görüntüleri izlerseniz orada ortaya çıkan tablonun ne kadar yapmacık ne kadar sahte olduğunu görürsünüz. 200-300 kişi oraya gitti diye koskoca Fenerbahçe başkanı oraya gitmez onu geçtim, önünde 6-14 yaş aralarında olan gruba konuşma yapmaz. Ben utandım şahsen. Utandım çünkü kötü giden bir duruma karşı birlik beraberlik mesajı ancak bu kadar sahte verilebilirdi. Milyon €'luk takım kuracaksın, takımı toparlayacak şey başkanın antrenmanlara gelip ona buna sarılması, kaptanla top oynaması olacaksa, taraftarın gaz enerjisi yaratacak olmasıysa biz bu kafayla gram ilerleme sağlayamayız. 3 Temmuz bizi duygusallaştırmamış, her şeye duygusal yaklaşmamıza sebep olmuş, duyguları suistimal etmenin yolu da kolay, yönetenlerde şuan bunu kullanıyor.

Tabi bu benim bakış açım, sizlere göre çok mutlu mesut bir tablo ortaya çıkmıştır, bu durumlar kulübün prestijini ve profesyonelliğini katlayacaktır, Dünya kulübüyüz diye geçinen yöneticilerin saha kenarında küçük çocuklara "Siz bize destek çıkın arka olun tamam mı hadi bakayım" diye nasihat vermesi rahatsız edici değildir amenna.

sui generis
29.Eylül.2012, 14:33
http://www.sporbucks.com/haber/22626/gokhanin-tek-rakibi-bolt-

GebzeLi1907
29.Eylül.2012, 16:53
Umarım yakında tribünden de ayrılırlar.

gfb'nin profilini ben de beğenmiyorum içerdiği kitleyi vs ama tribünü ayakta tutan en büyük tayfadır amatörden tutun futbola, çekilme gibi bi durum asla olmaz olursa da tribün büyük zaafiyet gösterir.

RasAnt
29.Eylül.2012, 22:01
Bilal Kutlualp, Sadettin Saran, Volkan Ballı hakkında ne biliyoruz da varlıklarının hayırlı olacağını düşünüyoruz? Özellikle ilk ikisi hakkında öyle şeyler duydum ki -Aziz Yıldırım muhalifleri tarafından bile- söylentilere itibar etmediğim halde isimlerini duyunca kendimi kaybediyorum.

Hepsi aziz yıldırımın eseri söylentilerde onun eseri,keşke hala içerde olsaydı umarım müebbet alır

GebzeLi1907
29.Eylül.2012, 22:27
Aziz Yıldırım'ı bitirmeye en çok yaklaşan isim kendisi ve yaveri Aykut Kocaman oldu.
Arkasında durmaya devam ederse Aziz Yıldırım'ın da sonu olacak.

Fenerbahçe futbol takım rezalet bir halde.
Artık yeter adamlık kurumsallık finans minans umrumda değil adam gibi top oynayan takım istiyorum

erdem344
29.Eylül.2012, 22:44
Hoca bırakırsa yerine kim gelir :D

GebzeLi1907
29.Eylül.2012, 22:51
Hoca bırakırsa yerine kim gelir :D

kim gelirse gelsin bundan iyi olacağı kesin

metin diyadin boşa cıktı yerli olacak idare sezonu diyosan onu tut getir

bielsa bilbaodan ayrılabilir söylentileri var git getir 3 yiyorsak 5 atarız hiç değilse takım erkek oyunu oynamaya başlar

otmar hitzfeld keza olabilir hatta süper olur

diego simone son önerim, çok çok zor ama takımı direk toparlayacak isimler bunlar benim görüşüm

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Eylül.2012, 23:16
Aykut Kocaman giderse Mustafa Denizli gelir nokta

erdem344
29.Eylül.2012, 23:19
ne mustafası ne denizlisi :D

luis enrike gelsin veya rafa benitez olmadı spaletti

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Eylül.2012, 23:21
bu benim istegim degil ama olacak olan budur. o saydiklarinin hicbiri yariyolda takim falan almaz, o riski almazlar.

GebzeLi1907
29.Eylül.2012, 23:26
denizli ye teklif yapılacağını hiç ama hiç sanmam.

yerli olacağını hiç sanmıyorum ama idareten belki metin diyadin olabilir

ayrıca istifa da etmeyecek belli ki volkan falan cıktı şimdi konuşmalardan anlaşılan devam edeceği
aziz yıldırım kaç saat rehin aldı takımı
dünyanın neresinde görülmüşse bu kadarı, aziz başkan da artık giysin eşofmanı sahaya insin olmadı
14 15 hocayı yedi neticede
hoca bu takımı disipline edemiyor başkan etmeye kalkıyor

bu takımın havası arkadaşlığı hocaya olan sevgisi hiç birşeyi kalmadı hocanın kötülüğünü bırak.bunlar daha büyük sıkıntı.
bununda kaynağı hoca

5 maç ard arda kazansak dahi bu hoca ile bu takıma başarı hayaallll..
şu kadronun bundan daha kötü futbol oynama imkanı yok

footballer33
29.Eylül.2012, 23:34
Aykut Kocaman giderse Mustafa Denizli gelir nokta
Ben de böyle düşünüyorum. Kriz dönemini başarıyla yönetebilecek bir isim Mustafa Denizli. Sezon sonuna kadar anlaşır, sonrasına sezon sonunda bakarlar.

petrol_fb12
29.Eylül.2012, 23:45
Metin Diyadin......!

LaigLeNoiR
30.Eylül.2012, 00:18
Kaya Çilingiroğlu: Alex kadro dışı kalabilir.

erdem344
30.Eylül.2012, 00:22
Kaya Çilingiroğlu: Alex kadro dışı kalabilir.

alex , cris , stoch

kaptanlığıda versinler gökhan gönüle hakeden tek o var sahada

petrol_fb12
30.Eylül.2012, 00:36
http://c1209.hizliresim.com/11/w/dgju9.jpg

Aloha...Başkan yok şike yok maç almak...sen yap şike...kazanalım başkan..Alohaaa...Alohhaaa....

Facx
30.Eylül.2012, 02:55
ne mustafası ne denizlisi :D

luis enrike gelsin veya rafa benitez olmadı spaletti

benitez aykut kocamandan bile kötüdür :D

erdem344
30.Eylül.2012, 13:56
İsfendiyar Zülfikari: "Fenerbahçe Uzakdoğu’ya açılacak"

Dergimizin bu ayki sayısına Fenerbahçe yönetimine son kongrede giren 36 yaşındaki genç yöneticimiz İsfendiyar Zülfikari’yi konuk ettik. Bir vizyon sahibi olduğunu ilk bakışta anlayabileceğiniz, 36 yaşındaki, reklam, pazarlama ve kaynak yaratmadan sorumlu Asbaşkanımız Zülfikari bize, bir ekonomik değer olarak Avrupa ve Dünya’da futbolun pazar paylarından, M.United, R.Madrid, Barcelona gibi kulüplerin marketing gelirlerinden bahsederek, Fenerbahçe’nin de bu kulüplerin yaptığı gibi Uzakdoğu’ya açılacağını, bu konuda gerekli altyapı çalışmalarına başladıklarını ve yoğun bir taleple karşılaştıklarını söyledi. Değerlendirme aşamasından sonra bu konuda açıklamalar yapacaklarını belirten Zülfikari,"Neden Fenerium Çin’de bir mağaza açmasın, Hindistan’da neden Fenerium ürünleri satılmasın?" dedi. Markasının değerini artırmak isteyen tüm şirketlerin reklam ve sponsorluk tekliflerine açık olduklarını da belirten ve kendi tabiriyle "Taraftarın ihtiyaçlarına cevap veren" yeni ürün ve projelerinin bulunduğunu belirten Zülfikari’yle ayrıca henüz küçük bir çocukken nasıl Fenerbahçeli olduğundan, yeni oluşan Fenerbahçe yönetiminin yapısına, Fenerbahçe’nin geleceğinden, sportif konulara kadar birçok konuda sohbet etme imkanı bulduk.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Fenerbahçelilik 4,5-5 yaşlarında bir aile büyüğümün Fenerbahçe bayrağı hediye etmesiyle başladı. Benim için özel dikilen bu bayrağı halen anı olarak saklarım.

02: Fenerbahçe’de hedefler hiçbir zaman bitmez. Başkanımız çıtayı yükseltti ve kulübün potansiyelini bize gösterdi, bir ışık tuttu. Marka bilinirliğine önem veren, yeni ürün lansmanı düşünen, pazar penetrasyonu yapmak isteyen ve bu konuda etkin mecraları kullanmak isteyen şirketler için, Fenerbahçe’nin çok ciddi bir alternatif kanal olduğunu düşünüyorum ve biz onlarla her türlü işbirliğine hazırız. Bizim Fenerbahçe’de yapmak istediğimiz tüm taraftar topluluğuna hitap etmek, hepsine tek tek dokunmak, bu kitlenin bir parçası olmak ve taraftardan aldığımızı tekrar taraftara vermek. Taraftar bilincini ve algısını artırmak ve dolayısıyla onunla birlikte büyümek. Buna yönelik projeler üzerinde çalışıyoruz.

03: Avrupa’da futbol stratejik bir sektör haline geldi. M. United, Barcelona gibi kulüpler nasıl Uzakdoğu’ya gidiyorsa, biz de bu trendi yakalamalıyız. Benim hayalimdeki Fenerbahçe ulusal bir spor kulübü olmakla beraber gücünü bütün dünyadan almalı. Global bir dünyanın parçası olacağız ve buna göre projeler üretmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük spor kulübü ve dünya markası olma yolunda ilerliyoruz.

04: Aziz Başkan döneminde Fenerbahçe hep ilkleri yapan kulüp oldu. Dolayısıyla Çin Seddi’ne bayrak asan Fenerbahçeli, herhangi bir ülkede bulunan derneğimiz, bizim için temas noktası olacak. Yakın gelecekte Fenerbahçe ürünlerini Çin’de ve Hindistan’da görürseniz şaşırmayın.

05: Benim gördüğüm kadarıyla son 10 yılın en iyi transferleri yapılmış durumda. Rekabet ettiğimiz diğer kulüplerle mukayese ettiğimde, aynı derecede bir kaliteyi göremiyorum. Dolayısıyla bizim çok daha iyi yerlerde olacağımızı inanıyorum. Aykut Hoca ve talebelerine yönetim olarak inanıyoruz.

06: Aslında birçok kulübe bakarsanız, vitrin erkek futbol takımıdır. Erkek basketbol takımı da giderek önem arz etmektedir. Aziz Başkan döneminde voleybolda bayanlarda Avrupa şampiyonu olduk, bayan basketbol takımı da Avrupa 4.’sü oldu. Diğer taraftan Fenerbahçe olimpiyatlara en fazla sporcu veren kulüp haline geldi. Dolayısıyla biz dünyadaki bütün kulüplere örnek bir kulüp haline geldik. Bence tüm olimpik branşlarda Fenerbahçe’nin bulunması lazım. Belki şu anki branşlarımız ve faaliyet alanlarımız yeterli görülebilir ama ileride arta da bilir. Milli sporcuların gelişimini sağlayan kulübümüz Fenerbahçe’ye devletin destek olması gerekiyor ki; bu sporcular sadece bugünün başarısı olarak kalmasın, gelecekte de yetişip ülkemizi en iyi şekilde temsil etsin.

07: 3 Temmuz’dan itibaren taraftarımızın desteğiyle Kulübümüz ayakta kaldı. Bu süreçten çok güçlü çıktığımıza inanıyorum. Bizler, taraftarımızdan güç alıyoruz ve onlara yönelik destek kampanyalarını yönetecek birimin başında da ben varım. Sportif başarı da geldiğinde herkes geleceğe yönelik daha parlak düşüncelere sahip olacak. Günübirlik başarılar, başarısızlıklar olur; yenilirsin, berabere kalırsın ama önemli olan doğru işleri yapmak. Ben Fenerbahçe’nin etkin ve yetkin insanlar tarafından yönetildiğini düşünüyorum.

ReaList
30.Eylül.2012, 14:58
Alex de Souza

O Fenerbahçe'ye geldiğindendir büyük işler yaptı, bireysel olarak verebileceği şeyin çoğunu kazandırdı her gülün dikeni olur Alex için değil ama önünde olan oyuncular için o diken çok ağır oldu. Takımın başına hangi hoca gelirse gelsin bu adama mahkum olarak takımı oynatmak zorunda kaldı. Başarılı olanı da oldu başarısız olanı da. En büyük ceremeyi de ileride kaderine terk edilen tek forvetler çekti. Fenerbahçe'ye geldikleri zaman en iyi dönemlerini yaşayan oyuncular Alex'e dayalı bu sistemin kurbanı oldu. O geldikten ve takım ona göre oynamaya başladıktan sonra
Hooijdonk, Anelka, Kezman, Güiza, Niang, Sow en çok eleştirilen oyuncular arasında zirveye oynadı, bu adamların hepsi mi kötüydü ? 2. plana atılmaktan korkan egosu yüzünden olan hep forvetlere ve hocalara oldu yine öyle olacak...

Aykut Kocaman

O bu takımın en büyük golcülerinden, Fenerbahçe tarihinin büyük oyuncuarından biri. Fenerbahçe'yi çalıştırmaya başladığı günden bu güne bu takım 1 şampiyonluk 1 lig ikinciliği bir de Türkiye Kupası kazandı. Kağıt üzerinde baktığınızda başarılı sonuç ama sahadaki futbol hiç bir zaman taraftarı rahat ettirmedi. Takımın zorda olmadığı zamanlarda oynadığı savruk futbol taraftarı illallah ettirirken işler tamamen zora girince oynanan gaz futbolu istenileni vermesine rağmen her maç taraftara tırnak yedirtti. Taraftar artık bu futbol anlayışını kabul etmezken onun inadı geçmek bilmiyor. Bir şey olmuyorsa olmaz...

Aziz Yıldırım

Fenerbahçe tarihinin en verimli başkanlarından en önde gelenidir. Bu kulübü alt yapıdan kurumlaştırmaya kadar çoğu noktada çok ileriye taşıdı, örnek oldu. Yaptıkları yadsınamaz ama konu futbol olunca Fenerbahçe tarihinin en iyi yöneticisi yine aynı tarihin en kötü futbol idarecisi konumuna geldi. Geçen sene kulubün başına gelen felaketin baş mimarı. Bunu o suçludur veya suçlu değildir diye demiyorum. Gerekçeli kararda ne diyordu ? Aziz Yıldırım'ın bilmem kaç sene şampiyonluk sözü vermesi ve başarısızlığa tahammülü olmadığı için...
Eğer Aziz Yıldırım Fenerbahçe futbol takımı üzerinde bu kadar etkili olmasa, takımın idaresinden heyetine bu kadar karışmasa belki gerekçeli kararda belirtilen şüphe durumu kökten olmayacaktı ama Aziz Yıldırım, o kadar çok takım işlerine karışıyor ki sonunda hem kendi hem de kulübün başını yaktı. Dün gece yine soyunma odasındaymış...

Bu kulüp için değerli 3 şahsiyet her zaman bizim kalbimizin bir köşesindedir ve öyle kalacaktır. Onlara yakışan ise bulundukları yere saygı gösterip bu kulüpten kendini soyutlamaları. Bugün Aykut İstifa diyen diller yarın sahada Alex'i yuhalar Yönetim İstifa diye bağırır. Böyle durumlar sonrası gitmektense sular seyrindeyken bırakmak en mantıklısı olacaktır. Bu yolun sonu yok.

titates1
30.Eylül.2012, 15:02
Geri dön , geri dön , ne olur geri dön...

http://www.365gunspor.com/resimler/habergorsel/christoph_daum_mac20095b.jpg

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Eylül.2012, 15:06
Alex de Souza

O Fenerbahçe'ye geldiğindendir büyük işler yaptı, bireysel olarak verebileceği şeyin çoğunu kazandırdı her gülün dikeni olur Alex için değil ama önünde olan oyuncular için o diken çok ağır oldu. Takımın başına hangi hoca gelirse gelsin bu adama mahkum olarak takımı oynatmak zorunda kaldı. Başarılı olanı da oldu başarısız olanı da. En büyük ceremeyi de ileride kaderine terk edilen tek forvetler çekti. Fenerbahçe'ye geldikleri zaman en iyi dönemlerini yaşayan oyuncular Alex'e dayalı bu sistemin kurbanı oldu. O geldikten ve takım ona göre oynamaya başladıktan sonra
Hooijdonk, Anelka, Kezman, Güiza, Niang, Sow en çok eleştirilen oyuncular arasında zirveye oynadı, bu adamların hepsi mi kötüydü ? 2. plana atılmaktan korkan egosu yüzünden olan hep forvetlere ve hocalara oldu yine öyle olacak...

Aykut Kocaman

O bu takımın en büyük golcülerinden, Fenerbahçe tarihinin büyük oyuncuarından biri. Fenerbahçe'yi çalıştırmaya başladığı günden bu güne bu takım 1 şampiyonluk 1 lig ikinciliği bir de Türkiye Kupası kazandı. Kağıt üzerinde baktığınızda başarılı sonuç ama sahadaki futbol hiç bir zaman taraftarı rahat ettirmedi. Takımın zorda olmadığı zamanlarda oynadığı savruk futbol taraftarı illallah ettirirken işler tamamen zora girince oynanan gaz futbolu istenileni vermesine rağmen her maç taraftara tırnak yedirtti. Taraftar artık bu futbol anlayışını kabul etmezken onun inadı geçmek bilmiyor. Bir şey olmuyorsa olmaz...

Aziz Yıldırım

Fenerbahçe tarihinin en verimli başkanlarından en önde gelenidir. Bu kulübü alt yapıdan kurumlaştırmaya kadar çoğu noktada çok ileriye taşıdı, örnek oldu. Yaptıkları yadsınamaz ama konu futbol olunca Fenerbahçe tarihinin en iyi yöneticisi yine aynı tarihin en kötü futbol idarecisi konumuna geldi. Geçen sene kulubün başına gelen felaketin baş mimarı. Bunu o suçludur veya suçlu değildir diye demiyorum. Gerekçeli kararda ne diyordu ? Aziz Yıldırım'ın bilmem kaç sene şampiyonluk sözü vermesi ve başarısızlığa tahammülü olmadığı için...
Eğer Aziz Yıldırım Fenerbahçe futbol takımı üzerinde bu kadar etkili olmasa, takımın idaresinden heyetine bu kadar karışmasa belki gerekçeli kararda belirtilen şüphe durumu kökten olmayacaktı ama o kadar çok bu işlere karışıyor ki sonunda hem kendi hem de kulübün başını yaktı. Dün gece yine soyunma odasındaymış...

Bu kulüp için değerli 3 şahsiyet her zaman bizim kalbimizin bir köşesindedir ve öyle kalacaktır. Onlara yakışan ise bulundukları yere saygı gösterip bu kulüpten kendini soyutlamaları. Bugün Aykut İstifa diyen diller yarın sahada Alex'i yuhalar Yönetim İstifa diye bağırır. Böyle durumlar sonrası gitmektense sular seyrindeyken bırakmak en mantıklısı olacaktır. Bu yolun sonu yok.

taraftar birligi baskani gibi yazmissin,basin aciklamasi gibi olmus. sende bu potansiyel var, degerlendirmelisin :)

fbnin uzerinde bir olu topragi var maalesef, bunu nasil cozerler bilmem ama birseylerin yapilmasi gerektigi acik. kafamizi daha fazla kuma gomemeyiz.

aykut kocaman dunku mac sonrasi istifayi dusunuyordu bence. ama aziz baskan buna izin vermedi buyuk ihtimal. herhalde avrupa liginden de elenmeyi bekliyorlar. kesin bir kan degisikligi gerekiyor, bu belli.

titates1
30.Eylül.2012, 15:10
aykut hoca delikanlı adamdır yapışmaz takıma , bir maçı kaldı , engelleseler de istifa eder.

alex olayı takımı bitirdi , suç tamamen alex'in olmasına rağmen , alex'in değeriyle beraber kriz iyi yönetilemedi , alex kadro dışı bırakılıp , cezalandırılamadı , bu vesileyle de takım disiplini kayboldu.

artık bu saatten sonra ikisi de gitmeden düzelmez gibi duruyor , benim aklıma geldikçe üzülücem çünkü çok inanıyordum kocaman'a uzun zamana ihtiyacı var , yine inanıyorum ama maalesef bu olayların sonucunda , gereken neyse o olacak.

Daum'u istiyorum hep sevdim o herifi , çok küfür ettik , onla alakası yok ama gitmesi lazım dedim son giderken ama gelsin be seviyoruz o adamı nedense=)

ReaList
30.Eylül.2012, 15:11
"Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci mücadelesinde, 4 Ekim Perşembe günü, Borussia Park Stadı’nda B.Mönchengladbach ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri’nde bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla başladı.
...
...
Kasımpaşa maçının ilk on birinde görev alan oyuncularımız, bir rejenerasyon çalışmasıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncularımız ise üst sahada koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, dar alanda yaptıkları pas organizasyonlarıyla sürdürdü"

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=31004

Türkiye'de 7/24 pas antrenmanı yapıp rakip sahada en kötü organize olan, rakip sahada en çok pas hatası yapan takım olarak tarihe adımızı altın harflerle yazdırmaya devam ediyoruz. Takımın ayakta duracak hali yok hala pas, pas, pas... Sahada da 2 pas yapamazlar, bu kadar gayriciddi yönetilen takımdan ne beklenir ? B.Mönchengladbach dün Dortmund'tan 5 yedi ama o takım, bu zihniyetle yönetilen Fenerbahçe'ye 5 atar.

MeMo
30.Eylül.2012, 15:12
Fenerbahçe kötü giderken normaldir bunlar antrenman programlarını bile biz düzenleyelim ister taraftar. İyi giderken hangi antrenmanlar yapılıyormuş acaba en çok?

erdem344
30.Eylül.2012, 15:16
alex varken istersen madridden mourinhoyu getir başırılı olamaz

dün akşamki maçtan sonra bitmiştir alex

ReaList
30.Eylül.2012, 15:18
Fenerbahçe kötü giderken normaldir bunlar antrenman programlarını bile biz düzenleyelim ister taraftar. İyi giderken hangi antrenmanlar yapılıyormuş acaba en çok?

Sezon başındadır istisnasız her gün aynı programla çalışıyor. Bunu 2 hafta önce de dile getirmiştim sezon başında da. Geçen sene yine aynı şekilde çalışıyorduk. Futbolcular antrnemanlarda çok rahat sonra niye maçta mücadele etmiyorlar. Nasıl edecekler ? Her gün Fbtv'de antrenman canlı olarak gösteriliyor. Ya 5'e 2, ya dar alanda kısa paslaşma ya uzun pas antrenmanı vs. Maça bakıyoruz. Hasan Ali Yobo'ya o Egemen'e Egemen tekrar Yobo'ya Yobo Volkan'a Fenerbahçe %55 topla oynamış off kral.

Fenerbahçe'nin aynı şeyi çalıştığını bilmek için benim gibi sık takip etmeye de gerek yok. Google'ı açıp "Fenerbahçe pas antrenmanı" diye aratırsak takımın farklı günlerde aynı şeyi sürekli çalıştığını görmek zor olmayacaktır.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Eylül.2012, 15:21
"Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci mücadelesinde, 4 Ekim Perşembe günü, Borussia Park Stadı’nda B.Mönchengladbach ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri’nde bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla başladı.
...
...
Kasımpaşa maçının ilk on birinde görev alan oyuncularımız, bir rejenerasyon çalışmasıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncularımız ise üst sahada koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, dar alanda yaptıkları pas organizasyonlarıyla sürdürdü"

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=31004

Türkiye'de 7/24 pas antrenmanı yapıp rakip sahada en kötü organize olan, rakip sahada en çok pas hatası yapan takım olarak tarihe adımızı altın harflerle yazdırmaya devam ediyoruz. Takımın ayakta duracak hali yok hala pas, pas, pas... Sahada da 2 pas yapamazlar, bu kadar gayriciddi yönetilen takımdan ne beklenir ? B.Mönchengladbach dün Dortmund'tan 5 yedi ama o takım, bu zihniyetle yönetilen Fenerbahçe'ye 5 atar.

paslasmayi dar alanda calisiyorlar ama maclarda nedense o dar alanlari pek goremiyoruz :)
paslasma zaten yok :D

erdem344
30.Eylül.2012, 15:35
Geri dön , geri dön , ne olur geri dön...

http://www.365gunspor.com/resimler/habergorsel/christoph_daum_mac20095b.jpg

geri dönmez bu adam daha :D :D

barahir
30.Eylül.2012, 15:35
Dönmesin zaten..

ReaList
30.Eylül.2012, 15:38
O resimde dönebilecek bir kişi varsa o da Roland Koch'tur. Onun döneminde canavar gibi olan takımın fizik gücü şimdi kedi misali mübarek.

ForsakeN
30.Eylül.2012, 15:59
Zico, Daum falan.. komik olmayın arkadaşlar :) Werner Lorant'ı da yazarsınız yakında

KanaKe
30.Eylül.2012, 16:05
yav feneri uzakdoguda nasil tanitacaklar acaba merak ediyorum ? kasimpasaya bile yenilen bir takima uzak doguda kim ilgi gösterecek? he böyle 2-3 star oyuncun olur tüm dünyada taninan yada ne biliyim her sene sl de en az ceyrek final 1-2 kerede yari final oynamis olasin ki sana ilgi göstersinler..

Zico, Daum falan.. komik olmayın arkadaşlar :) Werner Lorant'ı da yazarsınız yakında

burda komik olan bir durum yok zicoda daum da aykut kocamandan daha iyi hocalar.. isin taktik ve teknik yönünü ondan daha iyi yapiyorlardi.. hadi daum 2 kere son macta sampiyonlugu kacirdi diye kiziyoruz ediyoruzda zico ya bari ayip etmeyin adam fenerbahcenin tarihinde görmedigi bir basariya imza atti.

alex varken istersen madridden mourinhoyu getir başırılı olamaz

dün akşamki maçtan sonra bitmiştir alex

tamam senide anladik artik her konuya alex ile ilgili yazi yazmayi biraksan iyi edersin.. fazla olmaya basladi.

murat taşlı
30.Eylül.2012, 16:27

:) komik derken o hacaları gelmesini tartışırız belki ama böyle bir kadro o hacalara hiç verilmedi biliyormusun bu imkanlar bu destek hiç gösterilmedi ona rağmen bu kadar kötü futbol oynatmadılar derby lerde bu kada ezilmedik hala neyi konuşuyoruz başkan ın koltukları altında nereye kadar gidecek göreceğiz ...

titates1
30.Eylül.2012, 16:51
zico iyi taktisyendi demeyin lütfen.adamın taktikle falan alakası yoktu.

Escochae
30.Eylül.2012, 16:57
tamam senide anladik artik her konuya alex ile ilgili yazi yazmayi biraksan iyi edersin.. fazla olmaya basladi.

Arkadaşa diyorsun belki ama seninde Aykut Kocaman hakkında sallamandan ben rahatsızım. Öyleyse sende fazla olmaya başladın.

ForsakeN
30.Eylül.2012, 17:03
zico iyi taktisyendi demeyin lütfen.adamın taktikle falan alakası yoktu.

Daum tek forvet kültürünü Fenerbahçe'de ilk uygulayan hocaydı zaten. Ondan sonra da o hastalıktan vazgeçemedik. Zamanında "korkak Daum" diye az eleştirmedik kendisini. Şimdi gelse yine Sow'u kanatta kullanır eminim. 4-5-1 taktiğinden devam eder yine. Daum'un tek iyi özelliği kondisyondan geçiyor ki onu da Roland Koch'a borçluydu.

Zico taktik kıtı bir adamdı. Deplasmanda veya iç sahada her zaman aynı taktik, aynı dizilişle oynardı ki artık biz de usanmıştık o futboldan. Takım deplasmanlarda şuanki gibi koşmuor,mücadele etmiyordu ki şampiyonluğun kaybedilmesi deplasmandaki kötü karneye bağlıydı zaten. Onun zamanında çok iyi hatırlarım Deivid oyundan çıksa Kazım girer, Alex çıksa Ali Bilgin girer, Gökhan çıksa Önder girerdi, takım gerideyken bile tek forvet sisteminden taviz vermezdi.

Şimdi bu eleştirileri Aykut Kocaman'a yöneltirken, zamanında aynı konularda daha ağır eleştirdiğimiz adamların adını zikretmek bence komiktir. Çok çabuk unutuyoruz olayları. Daum 2 kere geldi bu kulübe hala Daum gelsin deniyor

futureless
30.Eylül.2012, 17:16
Konuya eleştiri yapmak içimdekileri dökmek için girmedim. Tek bir şey söylemek için girdim, 3 Temmuz sürecinde takımı verdiği destekle ayakta tutan, rakip takım taraftarlarının bile bazılarından takdir toplayan taraftarımız bu adımına karşılık bir adım görmediğinde bazen tepki gösterebiliyor. Aşırı dozda olmadığı sürece hak veriyorum.

Nedvedmania
30.Eylül.2012, 19:39
İBRAHİM SETEN ‏@ibrahimseten
KESİN BİLGİ: Alex, süresiz kadrodışı.. Aykut Kocaman F.Bahçe'nin başında olduğu sürece ilk 11'de oynama ihtimali de yok..

erdem344
30.Eylül.2012, 20:06
KESİN BİLGİ: Alex, süresiz kadrodışı.. Aykut Kocaman F.Bahçe'nin başında olduğu sürece ilk 11'de oynama ihtimali de yok..

stoch ve criside eklesinler

sananes
30.Eylül.2012, 20:06
haber doğru ise yerinde bir karar.

sui generis
30.Eylül.2012, 20:08
haber doğru heralde , 12numara yazıyor birşeyler.

erdem344
30.Eylül.2012, 20:09
ibrahim setenin söyledikleri genelde doğru çıkıyor zaten

darkkobal123
30.Eylül.2012, 20:16
Alex'in Aykut Kocaman ile yıldızı hiç barışmadı nedense. Bu çekişme Fenerbahçe'ye çok zarar verdi, ikisinden biri bu takıma artık fazla gibime geliyor.

Facx
30.Eylül.2012, 20:25

o zaman alex 2-3 yıl daha fenerde kalır ibrahim seten dediyse

ibrahim setenin söyledikleri genelde doğru çıkıyor zaten

neye göre doğru çıkıyo adam transfer döneminde o kadar nabaza göre şerbet vermesine rağmen 1 tane dediği çıkmadı bol keseden sallıyo

zeck17
30.Eylül.2012, 20:31
bir takıma ben daha iyisini bilirim diyen 2 tane teknik direktör çok fazla

Nedvedmania
30.Eylül.2012, 20:31
Valla ben İbrahim Seten'e güveniyorum. Transferlerde felan tutmuyor olabilir (Bence onların bile bir dayanağı vardır) ama bu tip büyük olaylarda ne dediyse çıkıyor. Kaç kere şahit olduk.

Facx
30.Eylül.2012, 20:38
Valla ben İbrahim Seten'e güveniyorum. Transferlerde felan tutmuyor olabilir (Bence onların bile bir dayanağı vardır) ama bu tip büyük olaylarda ne dediyse çıkıyor. Kaç kere şahit olduk.

onların dayanakları belli o an gündem neyse ona göre bişeyler söylüyo ama öyle güzel sıkıyoki 1 gün sonra tam tersi oluyo gs sözlükten bi kaç entry koyim burayada biraz anlarsınız ne demek istediğimi

twitterda "galatasaray 20bin kombineyi geçen sene sattı, para kullanıldı, kaynak lutfi arıboğan" diye yazan kişi. doğruluk payı yoktur umarım fenerlilerin diline düşmeyelim yine

Yabancıda kriz çıkarsa Beşiktaş'ın tek yerli adayı Mustafa Denizli.. SAybaba gelsin, lepiska saçlarımı kazıtırım misal.. O kadar iddialıyım!

''son dakika: g.saray; melo (toplam maliyeti 25 milyon €), arda (30) veya diego'dan (kiralık, 3.5) birini alıyor.. son karar terim'e bırakıldı.''

@ibrahimseten 1-) gs’li yöneticiler hamit transferinde havlu attı fb’li yönetici ‘’hamit yarın biter’’ dedi yazdınız… hamit galatasaray’da…

@ibrahimseten 4-) burak’ın l. moskova ile anlaştığını imza atacağını bildirdiniz, ünal aysal’ın biz 2.5 ruslar 4.5 verdi dediğini yazdınız.

@ibrahimseten 6) amrabat için psv’ye ödeme yok dediniz, yanıldınız psv’ye ödeme yapılması gerekiyor %20’den %10’a düşürülmeye çalışılıyor

g.saray, hamit için real madrid'le görüşmelere başladığını borsaya bildirmiş.. haydi bakalım..

vay vay vay!: hamit altıntop'un istediği para 4 milyon euro garanti, maç başına 20 bin euro.. 5 yıllık da mukavele talep ediyor..

konuyla alakasız oldu ama bu adama taviz vermeyin bu adam bildiğin yalancı kendi çapında duyumcuyum diye geçinenler bile daha az sallıyo bu adamdan

GebzeLi1907
30.Eylül.2012, 21:06
Alex mevcut durum gereği kadro dışı bırakılabilir ancak ben sorunların çözüleceğine inanmıyorum.

Aykut Kocaman'ın Türkiye deki en kötü teknik direktör olduğuna inanıyorum mutlaka gitmesi gerek.
Aziz Yıldırım ile ikisi peş peşe gideceklerdir.
Dibe vurmamız yakındır ardından yeni bir sayfa yeni bir yönetim yeni bir vizyon getirir bu durum.
Bu süreç ne kadar kısa sürerse o kadar iyi bizim için.
Galatasaray 10 senede zor çıktı bakalım biz ne kadar da çıkacağız

Aziz başkanı ne kadar sevsem de artık futbol konusundaki çuvallamaları ile o da miladını doldurdu.
Yeni bir yüz şart.

sananes
30.Eylül.2012, 21:07
Alex de Souza kadro dışı kaldıysa gerçekten Aykut Hoca istediği futbolu ve sistemi sahada oynatma şansına erişebilir. Takım yine kötü giderse hoca da gidecektir. Umarım bu olmaz tabi.

furkan58
30.Eylül.2012, 21:12
M.Gladbach deplasmanına Alex'siz ve sakatlıksız yani tam kadro 4-4-2 ile çıkalım oynanan oyunu görüceksiniz. M.Gladbach deplasmanı olmasa Beşiktaş maçında tam oturacaktır takım. Alex'siz sistem bu takıma çok fayda sağlayacaktır.

GebzeLi1907
30.Eylül.2012, 21:17
http://www.fotospor.com/haber/kuyt-onerdi-fbahce-imza-attirdi_105432

Bu haber doğruysa yerinde ama çok geç atılmış bir adım.
Daha önce buraya da yazmıştım takıma antrenör olarak eski arkadaşlarını doldurmaktansa bu işte uzman ve profesyonel kişiler getirilmeli diye.
Kuyt da daha fazla dayanamıyıp öneri de bulunmuş anlaşılan

furkan58
30.Eylül.2012, 21:29
Umarım doğrudur. Çok önemli bir işe imza atılmış olur.

ForsakeN
30.Eylül.2012, 21:37
Zaten takımda sürantre olan oyuncular varsa antrenörler direk istifa etmeli.

erdem344
30.Eylül.2012, 21:38
M.Gladbach deplasmanına Alex'siz ve sakatlıksız yani tam kadro 4-4-2 ile çıkalım oynanan oyunu görüceksiniz. M.Gladbach deplasmanı olmasa Beşiktaş maçında tam oturacaktır takım. Alex'siz sistem bu takıma çok fayda sağlayacaktır.

----------------------volkan---------------------

gökhan ---- yabo ---- egemen ---- hasan

krasiç ----- meireles --- topal ----- caner

---------------kayt ----- sow----------

Revolution
30.Eylül.2012, 21:40
Eğer Alex oynamazsa Meireles'in etkinliği çok artacaktır. Koşu alanları açılacak bütünüyle. Ama 4-4-2'de Mehmet Topal sıkıntı olabilir.

MeMo
30.Eylül.2012, 21:42
Eğer Alex oynamazsa Meireles'in etkinliği çok artacaktır. Koşu alanları açılacak bütünüyle. Ama 4-4-2'de Mehmet Topal sıkıntı olabilir.

Valencia'da 4-4-2'nin orta sahasında değil miydi Topal?

erdem344
30.Eylül.2012, 21:44
mehmet topal aslanlar gibi iş yapar önde oynayan iki oyuncu bassın bakim nasıl oynuyor mehmet topal

Nedvedmania
30.Eylül.2012, 21:48
onların dayanakları belli o an gündem neyse ona göre bişeyler söylüyo ama öyle güzel sıkıyoki 1 gün sonra tam tersi oluyo gs sözlükten bi kaç entry koyim burayada biraz anlarsınız ne demek istediğimi

konuyla alakasız oldu ama bu adama taviz vermeyin bu adam bildiğin yalancı kendi çapında duyumcuyum diye geçinenler bile daha az sallıyo bu adamdan

Ben sana diyorum ki "bu tip önemli konularda" her dediği çıkıyor. Sen transferden örnek veriyorsun. Transfer ayrı bir konu. Mesela Fenere UEFA'dan yazı gelmediğini ilk o yazmıştı. Şimdi bu Alex olayı da heryerde çıkıyor. Bunları göre göre birisine yalancı demek hakarete girer.

attirson
30.Eylül.2012, 21:55

Takımımızın ideal 11i bu olmalı.

kvnc
30.Eylül.2012, 21:57
İbrahim Seten ne zamandan beri sözü güvenilir bir adam oldu..

ReaList
30.Eylül.2012, 22:08
Sahaya çıkacak 11'in nasıl olacağı değil, sahaya gelene kadar nasıl geldiği önemli.
Koca haftayı antrenmanda yürüyerek dar antrenmanda pas, 5'e 2 pas, orta-kafa-gol, 3'e 3 dar alanda maç ile geçirirsen her maç 60-70 dedin mi sahada silinirsin. Dün skor 2-0 maçın bitimine uzatmayla beraber 20 dakika var ama sahada adım atacak gücü bile kalmayan bir topluluk var. Bazıları, Aykut Kocaman'a niye kızıyorsunuz o mu oyunculara mücadele etmeyin diyor ya işte cevabı burada yatıyor. Antrenmanda ağlamayan maçta gülemez. Sen oyuncuları bu kadar tembel alıştırırsan onlarda mücadele edemez. Etki>Tepki

uAburak89
30.Eylül.2012, 23:17
Alex, Stoch ve Cristian kadro dışı kalacak haberleri görüyorum.

Kaptan Kuyt olacakmış.

TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Eylül.2012, 23:20
Sahaya çıkacak 11'in nasıl olacağı değil, sahaya gelene kadar nasıl geldiği önemli.
Koca haftayı antrenmanda yürüyerek dar antrenmanda pas, 5'e 2 pas, orta-kafa-gol, 3'e 3 dar alanda maç ile geçirirsen her maç 60-70 dedin mi sahada silinirsin. Dün skor 2-0 maçın bitimine uzatmayla beraber 20 dakika var ama sahada adım atacak gücü bile kalmayan bir topluluk var. Bazıları, Aykut Kocaman'a niye kızıyorsunuz o mu oyunculara mücadele etmeyin diyor ya işte cevabı burada yatıyor. Antrenmanda ağlamayan maçta gülemez. Sen oyuncuları bu kadar tembel alıştırırsan onlarda mücadele edemez. Etki>Tepki

antremanlari mi izliyorsun her gun, bu kismi anlayamadim. butun hafta yapilan sadece bu degildir muhakkak. basina yansiyan klise laflar bunlar, 5e 2 falan. basina acik antremanlarda gerceklesen de bir durum olabilir. bu kadar sig bir anlayisla gorev yapiyor olabileceklerini dusunmuyorum sahsen.

gecen bi yerde denk geldi, alex ferguson cogu antremana girmez bile deniyordu. adam futbolcularin basinda bulunmak zorunda degil ki saatlerce, onun isi taktik olmali. antrenorlerine yaptirir idmanlari, alir raporunu yapar planini. herseyi aykut kocamana yuklememek lazim. ki artik olusan durum neticesinde takimin ozguveniyle beraber aykut kocaman da epey yipranmis durumda, saglikli kararlar verdigini dusunmuyorum. ne sahaya cikardigi 11, ne de oyun icinde yaptigi veya yapmadigi hamleler hep bunun neticesi. ben de sahsen daha da dibe gittigimizi dusunuyorum ama tek sorumlu amator baskanlik ya da demode antrenorluk degil bence.

cozum yolu nedir bilemem ama bunu yapacak olan yine mevcut yonetimdir. fenerbahce kaosa cok yatkin bir kluptur, 60-70 dogumlular bilir. aziz yildirim gelene kadar fenerbahce hep bolunmus durumda,surekli iktidar savasinin oldugu bir kluptu. son donemdeki istikrari saglayan aziz baskana haksizlik yaptiginizi dusunuyorum. benim cocuklugum ve gencligimde gordugum sadece 2 sampiyonluk var hatirladigim. sonrasindaysa her yil ligi domine eden 2008de de top noktasina vararak SLde 1/4 oynayan bir takim. bu buhranli donem de atlatilacaktir

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 00:42
Şimdi bakıyorum Alex kadro dışı kalacak diyorlar her yerde.

Klüp önce şuna karar vermeli Alex kadro dışımı mı kalacak ?
Aykut Kocaman bırakacak mı ?

Aykut hoca istemiyor belli ki devam etmek ve zorla olmaz bu işler..

Çünkü bu ikisi aynı anda olmuyor.Bugün Alex kadro dışı kalır ve yine skorlar kötü gelir Aykut Kocaman bırakırsa bu iş hiç bir şeye yaramayacak çünkü..

Diyolarsa ki Alex kadro dışı kalacak ancak biz önümüzdeki 3-4 maç kötü oynasak (yenilsek yada berabere kalsak) Aykut Kocaman bizimle devam edecektir, tamam o zaman yapın.Ancak Alex kadro dışı kalınca takım yine kötü oyununa devam eder ve hoca 3-4 maç sonra bırakacak olursa bırakın Alex kalsın burada çünkü yeni gelecek hoca Alex'i eski haline döndürebilir..

Ve dünkü maçı çok dikkatli bir şekilde izledim. Takımın ben isteksiz oynadığını düşünüyorum ve Aykut Kocaman şu takımdan gitsin yarın yerine kim gelirse gelsin bizim oyunumuz 2-3 kat artacak buna adım gibi eminim.Çünkü sorun saha içinde şuan da ne bir taktik ne bir eksik.Herşey hoca ve oyuncular arasında eminim ki Aykut Kocama'nın gitmesini isteyen oyuncular ağır basıyor Fenerbahçe'de ..

di canio
01.Ekim.2012, 00:55
Şimdi bakıyorum Alex kadro dışı kalacak diyorlar her yerde.

Klüp önce şuna karar vermeli Alex kadro dışımı mı kalacak ?
Aykut Kocaman bırakacak mı ?

Aykut hoca istemiyor belli ki devam etmek ve zorla olmaz bu işler..

Çünkü bu ikisi aynı anda olmuyor.Bugün Alex kadro dışı kalır ve yine skorlar kötü gelir Aykut Kocaman bırakırsa bu iş hiç bir şeye yaramayacak çünkü..

Diyolarsa ki Alex kadro dışı kalacak ancak biz önümüzdeki 3-4 maç kötü oynasak (yenilsek yada berabere kalsak) Aykut Kocaman bizimle devam edecektir, tamam o zaman yapın.Ancak Alex kadro dışı kalınca takım yine kötü oyununa devam eder ve hoca 3-4 maç sonra bırakacak olursa bırakın Alex kalsın burada çünkü yeni gelecek hoca Alex'i eski haline döndürebilir..

Ve dünkü maçı çok dikkatli bir şekilde izledim. Takımın ben isteksiz oynadığını düşünüyorum ve Aykut Kocaman şu takımdan gitsin yarın yerine kim gelirse gelsin bizim oyunumuz 2-3 kat artacak buna adım gibi eminim.Çünkü sorun saha içinde şuan da ne bir taktik ne bir eksik.Herşey hoca ve oyuncular arasında eminim ki Aykut Kocama'nın gitmesini isteyen oyuncular ağır basıyor Fenerbahçe'de ..

Bu tartışmalara girmek istemiyorum yanlış da anlamış olabilirim ama eğer dediğin Aykut Kocaman'ın gitmesi için bazı oyuncular kasıtlı oynamıyor gibi birşeyse; gitmesi gereken Aykut Kocaman değil, bu düşüncedekilerdir. Benim de dikkatimi fazlasıyla çekti isteksizlik durumu. Yıllardır Fenerbahçe ve spor kritiği yaptığım yakın arkadaşlarımla da benzer şeyleri konuştuk. Aykut Kocaman'dan memnun olmayıp, kasıtlı bir şekilde isteksiz davranan isimler varsa -ki inanmak istemesem de, var bence- bu adamlarla yola devam etmek Aykut Kocaman'la küme düşmekten bile daha korkunçtur gözümde.

sui generis
01.Ekim.2012, 01:01
Bu tartışmalara girmek istemiyorum yanlış da anlamış olabilirim ama eğer dediğin Aykut Kocaman'ın gitmesi için bazı oyuncular kasıtlı oynamıyor gibi birşeyse; gitmesi gereken Aykut Kocaman değil, bu düşüncedekilerdir. Benim de dikkatimi fazlasıyla çekti isteksizlik durumu. Yıllardır Fenerbahçe ve spor kritiği yaptığım yakın arkadaşlarımla da benzer şeyleri konuştuk. Aykut Kocaman'dan memnun olmayıp, kasıtlı bir şekilde isteksiz davranan isimler varsa -ki inanmak istemesem de, var bence- bu adamlarla yola devam etmek Aykut Kocaman'la küme düşmekten bile daha korkunçtur gözümde.

Aynen ben de bunu diyorum abi. Aykut hoca gitsin diye en ufak bir kötü oynama isteği bile oluşmuşsa bir futbolcuda affedilemez o adam. işte o adam kendini Fenerbahçe'den büyük görmüş olur.

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 01:03

Katılıyorum abi, bu oyuncuların takımdan gitmesi gerekir asıl.Aykut hocanın teknik direktörlüğünü beğenmiyo olabilirim ancak şu durum bana kalırsa taktiksel birşey değil.

Yukarıda da yazdım sorun tamamen saha içinde takım 2 kısma ayrılmış durum da şuanda ben dün bir Krasic'in girdiğinde ki istekliliğine baktım.Bir de Alex'in dağlar kadar fark vardı :)

Krasic girdiğinde takım bir de geride idi.Ancak benim gördüğüm hocayı takımda istemeyen oyuncular çoğunlukta gibi dünkü maçı açıp tekrar izlerseniz herşey ortada zaten..

di canio
01.Ekim.2012, 01:14
Katılıyorum abi, bu oyuncuların takımdan gitmesi gerekir asıl.Aykut hocanın teknik direktörlüğünü beğenmiyo olabilirim ancak şu durum bana kalırsa taktiksel birşey değil.

Yukarıda da yazdım sorun tamamen saha içinde takım 2 kısma ayrılmış durum da şuanda ben dün bir Krasic'in girdiğinde ki istekliliğine baktım.Bir de Alex'in dağlar kadar fark vardı :)

Krasic girdiğinde takım bir de geride idi.Ancak benim gördüğüm hocayı takımda istemeyen oyuncular çoğunlukta gibi dünkü maçı açıp tekrar izlerseniz herşey ortada zaten..

Sayı isterse 10 olsun, 20 olsun. Hocayla ilgili bir sıkıntıları varsa, tepki gösterilecekse, şekli böyle olmamalı. Kasıtlı bir durum sözkonusu da olmayabilir tabii. Bizler abartıyor olabiliriz. Umarım öyledir. Yoksa bu zihniyette olanların başına hoca olarak kimi getirirsen getir, bir anlamı kalmayacaktır.

Trabzonspor
01.Ekim.2012, 01:19

Bu kadroda oyunu yönlendirecek oyuncu yokki.Meireles insiyatif alıp liderlik yapacak bir oyuncu değil.Fernandes,Selçuk gibi oyun yönlendirecek meziyetler onda yok.

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 01:27
Sayı isterse 10 olsun, 20 olsun. Hocayla ilgili bir sıkıntıları varsa, tepki gösterilecekse, şekli böyle olmamalı. Kasıtlı bir durum sözkonusu da olmayabilir tabii. Bizler abartıyor olabiliriz. Umarım öyledir. Yoksa bu zihniyette olanların başına hoca olarak kimi getirirsen getir, bir anlamı kalmayacaktır.
Keşke bende senin gibi biz abartıyoruz diyebilsem abi :)

Ben dün gördüklerimden sonra açıkcası çok çok şaşırdım.

Bu kadroda oyunu yönlendirecek oyuncu yokki.Meireles insiyatif alıp liderlik yapacak bir oyuncu değil.Fernandes,Selçuk gibi oyun yönlendirecek meziyetler onda yok.
Abi adam öyle bir anda geldi ki takıma adam neler yapar neler yapamaz bilemiyoruz ki :)

Resmen iç savaş var takımda adam gibi bir maçımız olmadı henüz adam pas atsın, oyun yönlendrisin :)

Trabzonspor
01.Ekim.2012, 01:32
Abi adam öyle bir anda geldi ki takıma adam neler yapar neler yapamaz bilemiyoruz ki :)

Resmen iç savaş var takımda adam gibi bir maçımız olmadı henüz adam pas atsın, oyun yönlendrisin :)

Sadece FB'deki performasnı ile söylemedimki bunu.Daha öncedende izlediğim için böyle dedim.

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 01:40
Kanaltürk Son Dakika : Alex kadro dışı bırakıldı..

Arkadaş şimdi düzeltip yarın açıklanacak diyor ilk kez duyurduk diyor dalga mı geçiyor bunlar yahu..

erdem344
01.Ekim.2012, 02:15
kanaltürkte sabahtan beri bi haberi bekliyorum vermediler gitti :D :D

BleedingMoon
01.Ekim.2012, 02:21
vay anasını takım ne hale geldi... şaşkınlıkla izliyorum olanları.

erdem344
01.Ekim.2012, 02:25
aykut hocanın karısını ilk kez gördüm yala :D :D kanaltürkü açın :D

MuraTBudaN
01.Ekim.2012, 11:02
Bence sorun o gitsin bu kadro dışı kalsın ile çözülecek gibi değil , Aykut'un bir insiyatif alıp ya adam gibi oynayın ya da gelip benim yanımda oturun demesi lazım. Bazı oyuncular gerçekten klübün önüne geçti , bu takım Alex yokken de vardı . Böyle durumlarda bence klişe adamlar yerine forma için can atabilecek adamları oynatmalı Aykut hoca. Mesela Salih , Mert , Hasan E. gibi , tecrübeli isimlere ders verebilecek oyuncular bunlar , bu şekilde herkes anlar klübün büyüklüğünü ve savaşmayana da forma verilmesin aynı zaman da gönderilsin.

uAburak89
01.Ekim.2012, 12:40
Alex kadro dışı.

Ralph
01.Ekim.2012, 12:40
Belliydi zaten.

di canio
01.Ekim.2012, 12:42
Şimdi içeride neler yaşandığı bilinmeden yine Aykut Kocaman hakında atılıp tutulacak. Alex'e tapma derecesinde sevgim ve saygım var. Ama bir sorun olduğu da ortada. Son maçlardaki tavırları ortada. Son maçta tribüne gitmesi başlı başına bir ayıp. Böyle yaparak düşüyor benim gözümde. Hayırlısı olsun demekten başka birşey yok.

uAburak89
Şu rekor muhabbetinden çok vururlar.

Oceanus
Son Dakika : Alex De Souza süresiz kadro dışı bırakıldı.

sui generis
01.Ekim.2012, 12:43
Sebebine gore yorum yapmak gerek. Formsuzluksa takımda formda oyuncu yok, oyle şey olmaz. Ama Kocaman'ı karşısına aldıysa ve ona gore hareket ediyorsa yerinde bir karar.

futureless
01.Ekim.2012, 12:44
İyi oldu. Olay patlak verdiğinden beri Alex'in tavırları hoşuma gitmiyordu. Doğru karar verildi bence. Çok sıktı bu muhabbet.

MeliksahAydogan
01.Ekim.2012, 12:46
Sen oyuncunun heykelini dik açılışını yap sonra kadro dışı bırak gerçekten inanılmaz.

Oceanus
01.Ekim.2012, 12:46
Adamın heykelini dikiyorsun sonrada kadro dışı bırakıyorsun ayıp ayıp.

di canio
01.Ekim.2012, 12:47
Sen oyuncunun heykelini dik açılışını yap sonra kadro dışı bırak gerçekten inanılmaz.

Oyuncunun heykelini diken taraftardı, kulüp değil. Taraftarın gözünde Alex'in yeri her zaman farklı olacak. O konuda da sıkıntı yok.

futureless
01.Ekim.2012, 12:48
Heykel dikilmesi taraftarın işi. O gün Aykut Kocaman oraya gitmese ona da laf edilecekti ondan gitti.

sui generis
Ne alaka ?? Heykeli taraftar dikti ve sonuna kadar haketti onu. Şimdiki tavırları kabul edilemez bu ayrı birşey.

BaFraLı
Hak ediyor valla Alex. Olması gereken olmuş gibi görünüyor.

uAburak89
01.Ekim.2012, 12:49
Bu karardan herkesin haberi vardı, demek ki sızdıran birisi var. Onu bulmaları lazım bence.

europeanconquer
01.Ekim.2012, 12:49
Elbet herkesin bir sonu olacaktı.Ama bu son hoş değil.Son derece terbiyesizce.Tabi Alex'in tavırları da önemli.Eğer kadro dışı kalmasını sağlayacak bir hareket yaptıysa bilemem.Ancak ne olursa olsun Alex'in bu şekilde kulüple ilişkisinin kesilmesi son derece yakışıksız.

sui generis
01.Ekim.2012, 12:51
O kisi Semih .. Ama yönetim bir onu elleyemiyor. Yazık...

goosfraba
01.Ekim.2012, 12:51
yasir kaya ‏@yasirkaya (https://twitter.com/yasirkaya) Alex kadro disi birakildi,gelismeler birazdan canli FBTV'de

goosfraba
01.Ekim.2012, 12:54
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=31015

musleramicol25
01.Ekim.2012, 12:54
Eğer dediğim dedik kararlar ile takımın akıbeti düzene gircekse eyvallah Alex kadro dışıda kalsın diyebilmeli Fenerbahçeliler. Net ve kesin kararlar ile gün yüzüne çıkmak lazım. Artık tartışmaya bile mahal verilmeden yaptırımlar olmalı. Umarım ardı ardası kesilmez.

sui generis
01.Ekim.2012, 12:56
Cristian , Stoch ve Semih'e de gelirse o zaman rahatlarım . Alex yanlışlar yapıyor ama sadece onunla bu is bitmez.

Oceanus
01.Ekim.2012, 12:58
Stoch ve Cristian ' a para cezası verilmesi kararlaştırılmış... Ntvspor

uAburak89
01.Ekim.2012, 12:58
Alex A2 takımıyla çalışacakmış, Stoch ve Cristian'a para cezası.

di canio
01.Ekim.2012, 12:59
Alex A2 takımı ile çalışacakmış. Stoch ve Cristian'a para cezası verilecekmiş. Ntvspor'da altyazıda yazdı az önce.

Yazılmış daha önce.

----

Sistem değişikliğine gidilmeli bu durumda. 4-3-3 istiyordu hoca uzun zamandır ama yıllardır en beğendiğim sistem olan 4-4-2 oynarız umarım. Forvet hattımızda sıkıntı olsa da denenmeli.

ommix
01.Ekim.2012, 13:00
Hayırlısı olsun.Aykut hoca bu karardan sonra da takımı oynatamaz ise güzellik ile o da bıraksın bu işi.Aykut hocayı bu Alex olayında hep destekledim bu kararda da destekliyorum.İnşallah takım futbol oynamaya başlar

sarianet
01.Ekim.2012, 13:00

Aykut hoca torene katilip alexe zeytin dali uzatmistir
Alex ne yapmistir tavrini degistirmeyip kendini aykut hocadan hatta takimdan buyuk gormustur
Buda alexin sonu olmustur
Ha sen alexe bayilan birisi misin sanmiyorum fnye giydireyim de nasil olursa olsun
Boyle spor yorumu olmaz biraz dusunup yorum yapmak iyidir

Rsa
01.Ekim.2012, 13:01
Kadro kışı bırak tamam da A2 takımı olayı ayıp olmuş.

Trabzonspor
01.Ekim.2012, 13:02
Adamin heykeli dikiliyor 2 hafta sonra a2 takimina yollaniyor.Tamda bizde yasanacak bi durum.

Oceanus
01.Ekim.2012, 13:04
Aykut hoca torene katilip alexe zeytin dali uzatmistir
Alex ne yapmistir tavrini degistirmeyip kendini aykut hocadan hatta takimdan buyuk gormustur
Buda alexin sonu olmustur
Ha sen alexe bayilan birisi misin sanmiyorum fnye giydireyim de nasil olursa olsun
Boyle spor yorumu olmaz biraz dusunup yorum yapmak iyidir

ben yanlış bişey sölemedim sadece görüneni söylüyorum görünen köy kılavuz istemez :)

sarianet
01.Ekim.2012, 13:04
Keskenpaf takimiyla calissa bari cocuklar bisiy kapar

goosfraba
01.Ekim.2012, 13:06
Keskenpaf takimiyla calissa bari cocuklar bisiy kapar

paf diye birşey kalmadı ki zaten. a2 oldu o.

futureless
01.Ekim.2012, 13:08
ben yanlış bişey sölemedim sadece görüneni söylüyorum görünen köy kılavuz istemez :)

Yanlış bir şey söylememişsin ancak taraftar açtı heykeli. Bunca yıllık emeklerine karşılık açtılar. Bir süredir olan tavırlarına karşılık da kadro dışı bırakıldı. Bir gariplik görünmüyor yani.

erdem344
01.Ekim.2012, 13:18
Doğru karar verilmiş.Alex bu saatten sonra 18e bile giremez

Yeni kaptanda kayt olsun.

petrol_fb12
01.Ekim.2012, 13:20
Bence...Aziz Yıldırım,Aykut Kocaman'nıda paf takıma yollıyalım bu iş çözülsün...Ya mesele kaybetmesi değil....fenerbahce'ce cok ruhsuz top oynuyor...cristian neden para cezazı... anlam veremiyorum ? mersin macında maçı kurtardı ddiyemi ?Bu kadar saçma bir şey olmaz....stoch para cezazı ? madem bu adamları istemiyordun neden tutuyorsun takımda ? yolla gitsin...cok mu zor fes et sözleşmesini .....tamamdır....sen kimleri kovmadın..bu 3 futbolcuyu yollayamıyorsun ?

Suicider
01.Ekim.2012, 13:34
Efsane'ye yakışmadı bu olay.Umarım bir an önce çözüme kavuşur.Yoksa bu olay üzerinden Fenerbahçe daha çok yara alır.Hele bir de önümüzde ki 2 maçta kötü sonuç alırsa.

GebzeLi1907
01.Ekim.2012, 13:34
Sırada Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman var.
Çok net şekilde bu ikisi de buradan ayrılmadan düzlüğe çıkmamız mümkün değil.
Aykut Kocaman'ın disiplinini itibarını kendisi değil Aziz Yıldırım koruyor oyuncuyu o azarlıyor ediyor.
Resmen utanç verici bir olay ben olsam ayrılırım.Ama zaten bunlara uyduğu için o takımın başında.
Hani hocam senin antrenör takımın, başkanın emir erisin.
Zico bu takımdan Ali Yıldırım'ı soyunma odasına almadığı için gönderildi bütün takım oyuncularının en sevdiği hoca iken üstelik.

Geçici bir şekilde takım form tutsa dahi bu ikiliden artık hiç umudum yok.
Primler, azarlamalar takımın tepesinden inmemeler ancak bir yıllık bir form getirirse getirir.

Aziz Yıldırım ın son çırpınışları, 14 yılda 13 teknik direktör geçti elinden.Üstelik 4 yıl Daum bu yılı da sayarsak 3 yıl Aykut Kocaman.
Bu sebebten Aykut Kocaman'ın arkasında duruyor gittiği zaman artık tepkinin bitmeyeceğini sıranın kendisine geleceğini bildiği için bir de her ne isterse hocanın karşı cıkmayıp uyguladığı için.

Umarım en geç bu yıl sonunda her ikisi de ayrılır yoksa daha karanlık bir döneme girmiş oluruz.

Alex ise Aykut Kocaman'dan da Aziz Yıldırım dan daha değerli benim için.
Şuanki durum kadro dışı kalmasını gerektirdi ama çok emin ki o Saraçoğlu I LOVE YOU ALEX diye çok inleyecek bu yıl.

Bu süreç en başından düzgün yönetilebilirdi insan ilişkilerinden anlayan ve oyuncuların saygısını kazanabilen bir hoca olsaydı başta.

Bordo61Mavi
01.Ekim.2012, 13:40
Vay be Alex bugunleride gorecekti :) darisi Aykut Kocaman ve Aziz Yildirimin basina

GebzeLi1907
01.Ekim.2012, 13:42
Alex'in gidişi bile hayırlı olacak inşallah Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım'ın gidişine zemin hazırlayıp gitmiş olacak.

Ralph
01.Ekim.2012, 13:57
@lubeayar
fenerbahçliler bu tuhaf ruh halinden sıyrılamazlarsa, tek kaybedilen alex olmaz.. bence bunu bi düşünün..

Çok doğru yazmış.

footballer33
01.Ekim.2012, 14:10
Kadro kışı bırak tamam da A2 takımı olayı ayıp olmuş.
Kadro dışı kalan herkes oraya gidiyor zaten haliyle veya Quaresma gibi tek başına çalışıyor.

Bu konuda; içerde neler yaşandığını bilmeden yorumda bulunmak yanlış bence. Fakat, gözümüzle gördüğümüz şeylere bakarak konuşursam, Alex tavırlarıyla bu durumu hak etti bana göre.

RasAnt
01.Ekim.2012, 15:06
2.Sorumlu Alex olayı çözülü geriye kaldı 1.sorumlu aziz yıldırım ve 3.sorumlu aykut kocaman ama 3 sene daha burdayız diyor adam inş alırlar içeri ozaman kurtuluruz ha 2.sorun çözüldü takım normale dönecekmi göreceğiz.

Kaptanlık Volkanın hakkıdır ne kaytı

anil luque
01.Ekim.2012, 15:10
Hazır böyle çalkantılı bir dönemden geçiyorken hafta sonu Feneri evire çevire yenmek lazım.

Bu arada yeni kaptan Volkan Demirel'den başkası olmaz.

Crazycat
01.Ekim.2012, 15:12
Hazır böyle çalkantılı bir dönemden geçiyorken hafta sonu Feneri evire çevire yenmek lazım.

Bu arada yeni kaptan Volkan Demirel'den başkası olmaz.

Volkan Demirel ile Gökhan Gönül kaptan zaten üçüncü kaptan olarak Kuyt'ın olabileceği söyleniyordu televizyonda.

TeNaciOUS MidFieLdeR
01.Ekim.2012, 15:13
@rasant

aziz yildirimi iceri mi alsinlar, anlamadim o kismi. hani davamizda hakliydik, is nerelere geldi. cok enteresan.

bunu...bunu, bunu alin disari!

Bordo61Mavi
01.Ekim.2012, 15:14
Nette millet Alex'mi Hagi'mi tartismasinin son raundunu oynuyor.

Herkese iyi malzeme cikarti bu karar :)

RasAnt
01.Ekim.2012, 15:16
@rasant

aziz yildirimi iceri mi alsinlar, anlamadim o kismi. hani davamizda hakliydik, is nerelere geldi. cok enterasan.

En en başından beri içeri alsınlar diyorum zaten,davamızda tabiki haklıyız onu şikeden değil örgütten alacaklar inş,yoksa ortada şike olmadığı için alma ihtimalleri yok,şike görünümlü örgütçü diyorum ben bu operasyona umarımda yakın zamanda bu dert biter

footballer33
Volkan Demirel ile Gökhan Gönül kaptan zaten üçüncü kaptan olarak Kuyt'ın olabileceği söyleniyordu televizyonda.
Kuyt geleli ne oldu ya? Ne kaptanı Allah aşkına? Kim diyordu bunu?

Bence; Volkan, Semih ve G.Gönül takımın kaptanları olmalı. 4. kaptan da yabancılardan biri olacaksa eğer, Yobo olabilir.

attirson
Başta Aykut Kocaman'a çok laf ediyordum Alex'e hata yaptı diye ama sonra ortamı yumusatmaya calıstıkca Alex tavır aldı en son yaptıgı zaten kabul edilemez birşeydi ve beklenen olması gereken oldu.Hepsi gitse de kurtulsak.Herkes kendi egosunu tatmin etmekle ugrasıyor kimsenin Fenerbahce icin calıstıgı yok.Fenerbahce'nin başarısından önce kendi egosunu tatmin etmeye calısan adamların hepsinden kurtuluruz insallah.Ruhsuz adamları istemiyorum bu kulüte!

Crazycat
01.Ekim.2012, 15:25
Kuyt geleli ne oldu ya? Ne kaptanı Allah aşkına? Kim diyordu bunu?

Bence; Volkan, Semih ve G.Gönül takımın kaptanları olmalı. 4. kaptan da yabancılardan biri olacaksa eğer, Yobo olabilir.

Trtspor'da konuşuyorlardı. Aykut Kocaman onun tecrübesinden yararlanmak istemiş, yani öyle söylüyorlardı ama Volkan ve Gökhan sahadayken Kuyt'ın kaptan olarak sahaya çıkacağını düşünmüyorum ben.

petrol_fb12
01.Ekim.2012, 15:26
Ben beşiktaş macını merak ediyorum...yönetim istifa sesleri gelicekmii...İlk seyircili maçta...acaba GFB ...ve diğer taraftar grupları YÖNETİM İSTİFA diye bağırabilicekmi ....Biliyorsunuz ...amigo sefa..biraz aziz yıldırım'cı oldu son zamanlarda....bakalım neler olucak...Ayrıca aziz yıldırım egosu yüksektir...ve eleştiriyi tahmül edemiyen bir yapısı vardır....

Bknz:Sevmesemde fazla ? Herkesin fikrini alırım...

http://www.youtube.com/watch?v=RfZUUeggHLM

Mamadou
01.Ekim.2012, 16:30
Alex tavırlarıyla kadro dışı bırakılmayı hak etti. Yalnız 2 maç daha kayıp olursa olaylar farklı bir boyuta ulaşır. Mönchengladbach ve Beşiktaş maçları Fenerbahçe açısından çok kritik. Kadro dışı bırakılmış olabilir ama bundan sonraki maçlarda Aykut Kocaman biraz dönüp kenara bakmalı. Şans bulmayan oyuncular var kadroda ve formsuz oyuncuların yerine oynatmalı o oyuncuları. Bu oyuncuların başını GG çekiyor.

Crazycat
01.Ekim.2012, 16:39
Bursaspor maçı da zor bana göre. Fenerbahçe ve Aykut Hoca için 3 kritik maç var ki bunların 2'si çok zorlandığımız deplasmanda oynanacak.

KanaKe
01.Ekim.2012, 16:44
takimin alexin kadro disi kalmasiyla düzelecegini sananlar yaniliyor.. sorun sanki alexte gibi lanse ediliyor insanlara.. sorunun kendisi aykut kocaman ayni sekilde aziz yildirimda sirf zarar su takima ciksin diye bekleyip durduk ama adam bir cikti takimin altini üstüne getirdi

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 16:52
Yazık tek sorumlu Alex durumu oluştu benim gözümde bir efsane böyle ayrılmamalıydı.

Şimdi herşey düzelecek mi ? Sınıftaki tek tembel Alex mi ?

Hayır, şimdi yine aynı tas aynı hamam olacak çünkü tek oynamayan Alex değil.Tek tembel Alex değil..

Aslında en büyük isteğim Rıdvan Dilmen takıma abi olarak gelmesi idi.Takımın yardımcı antrenörü gibi oyuncularla konuşarak anlaşması idi.Çünkü hocamız maalesef takıma yakın birisi değil özellikle maçlarda çok dikkat çekiyor bu kenarda durmak değildir herşey oradan gaz vermek önemlidir..

erdem344
01.Ekim.2012, 16:53
SON DAKİKA | Kadro dışı bırakılan Alex de Souza, takım arkadaşları ile vedalaşarak tesislerden ayrıldı.

Böyle vedayı kimse istemezdi ama kendi davranışların getirdi olayları buraya kadar hep uzattın uzattıkca uzattın.Bu taraftar seni unutmaz unutmamalıda devre arasında KRALEX ismini yakışan bi şekilde veda olur

Crazycat
01.Ekim.2012, 16:53
Alex halay çekerse!

Fenerbahçe'nin tartışılan ismi Alex de Souza düğünde halay çekti...

Futbolizm programının haberine göre Erdal Aldırmaz ile hayatını birleştiren Alex'in eşinin kuzenin düğününde de Souza ailesinini keyfi yerindeydi. Sezon başından beri tartışılan isim olan Alex'in bu düğündeki neşeli tavırları dikkatlerden kaçmadı. Brezilyalı yıldız düğünde ısrarları kıramayarak halay bile çekti.

Kaynak (http://skorer.milliyet.com.tr/alex-halay-cekerse-/fenerbahce/detay/1605025/default.htm)

Yıldırım: Gerekirse PAF’la ÇIKARIM

Maç sonu takımı “Ayağınızı denk alın. Ben de hoca da 3 yıl daha burada” diye uyaran Yıldırım “İstikrar politikamız Kocaman’la hayata geçmeye devam edecektir” sözleriyle desteğini sürdürdü

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, Kasımpaşa maçı sonrasında Aykut Kocaman’ı istifadan döndürürken, soyunma odasında yaşananlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Maç sonrası takımın yanına inen Yıldırım’ı soyunma odasına adımını atar atmaz “Siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Böyle devam ederseniz PAF takımı ile çıkarım. Ben 3 sene daha buradayım. Aykut hoca da bu süre boyunca burada. Ayağınızı denk alın” diyerek oyuncuları haşladığı ifade edildi.

AZİZ Yıldırım F.Bahçe Dergisi’nin ekim sayısında yer alan yazısında da Kocaman’a verdiği desteği resmen açıkladı:

AYKUT Kocaman’la ilk sezon şampiyon olduk, 2. sezonda Türkiye Kupası’nı kazandık. Derbilerde üstünlük sağlayıp, yarım puanla şampiyonluğu kaçırdık. Bunları hatırlatıyorum çünkü bu başarılarda imzası olan teknik heyetimiz ve takımımız içeriden dışarıdan acımasızca, iz ve izan tanımaksızın yerilmektedir.

‘İSTİKRAR KULÜBÜYÜZ’
F.BAHÇE’DE artık başarısızlık üzerinden yapılan iktidar savaşları dönemleri geride kalmıştır. F.Bahçe artık istikrar ve devamlılık kulübüdür. Futbol şubemizde kısa dönemli başarılardan ziyade (ki o başarıları da kazanmış olmamıza rağmen) orta ve uzun dönemli planlamaları esas alan bir zihniyet hakimdir. Bu kararlılığımız, bu politikamız sportif direktörümüz ve teknik sorumlumuz Sayın Aykut Kocaman önderliğinde hayata geçmeye devam edecektir.”

Kaynak (http://skorer.milliyet.com.tr/yildirim-gerekirse-paf-la-cikarim/fenerbahce/detay/1604899/default.htm)

KanaKe
01.Ekim.2012, 16:57
istikrar kulübüyüz diyor kac tane td degistirdi bu zamana kadar :) biraksin bu laflari...

Crazycat
01.Ekim.2012, 16:59
Alex takım arkadaşlarıyla vedalaştı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza olarak kadro dışı bırakıldı. Alex de Souza bu kararın ardından takım arkadaşlarıyla vedalaşarak tesislerden ayrıldı.

Sarı lacivertli takımın sembol isimlerinden biri olan ve kısa süre önce heykeli dikilen Alex, Teknik Direktör Aykut Kocaman ile yaşadığı problemlerin faturasını kadro dışı kalarak ödedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Alex de Souza'nın kadro dışı bırakıldığı belirtilerek, "Bugün, Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Sayın Aykut Kocaman yönetiminde, saat 11.00’de Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yapılan toplantıda, futbolcumuz Alex de Souza’nın kadro dışı kaldığı kararı, kendisine tebliğ edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Alex bu kararın ardından takım arkadaşlarıyla vedalaşarak tesislerden ayrıldı.

A2 TAKIMI İLE ÇALIŞACAK

Kadro dışı bırakılan Alex de Souza, bundon sonra Fenerbahçe A2 takımı ile birlikte antrenman yapacak.

BARONİ VE STOCH'A PARA CEZASI

Öte yandan Baroni ve Stoch'a da para cezası verildi.

AYKUT KOCAMAN'A TAM DESTEK

Kasımpaşa maçının ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’a ise Başkan Aziz Yıldırım ve futbolculardan tam destek geldi.

Aziz Yıldırım ile takım kaptanları Volkan Demirel ve Selçuk Şahin, Aykut Kocaman’ın göreve devam etmesini istediler.

Kasımpaşa maçında alınan yenilginin ardından soyunma odasına giren Aykut Kocaman, oyuncularla duygu yüklü bir konuşma yaptı.

Kocaman, iyi bir kadro ve yetenekli oyunculara sahip olduklarını ama istenilen futbol ile başarıyı bir türlü yakalayamadıklarını ifade etti.

Problemin kendisinde olduğunu ifade eden Aykut Kocaman, tüm sorumluluğu üzerine alarak gereğini yapacağını dile getirdi.

Sözlerinin ardından soyunma odasından çıkmak üzere kapıya yönelen Kocaman'ı Volkan Demirel ve Selçuk Şahin engellemek istedi.

Yaşanan problemlerin sorumluluğunun takımca kendilerinde olduğunu söyleyen oyuncular, Aykut Kocaman'ı sakin olmaya davet ettiler ve göreve devam etmesi yönünde tavır sergilediler.

Yaşanan bu diyaloğun ardından soyunma odasından çıkan Aykut Kocaman koridorda başkan Aziz Yıldırım ile karşılaştı.

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'a görevde kalmasını söylerken kendisine duyduğu güveni iletti. Yıldırım, Kocaman'a istifa etmesi halinde bunu kabul etmeyeciğini de belirtti.

Futbolcular arasında başlayan diyalog takımın tesislere dönmesi ile birlikte Samandıra'da da devam etti. Gece geç saatlere kadar durum değerlendirmesi yapan oyuncular sabah antrenmanında adeta birbirlerine terapi uyguladılar. Takım kaptanları Volkan Demirel ve Selçuk Şahin oyuncularla sık sık toplantılar yaptı.

Yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler sarı lacivertlilerin yeni transferi Dirk Kuyt'ı da oldukça etkiledi.

Maç sonrası gece geç saatlere kadar uyuyamadığını söyleyen Kuyt, yardımcısı aracılığı ile Aykut Kocaman'ı aradı. Kuyt, Kocaman'a kesinlikle görevde kalması gerektiğini söyledi ve bundan sonra iyi oynamak için gerekli eforu sarfedeciğini ifade etti.

Kaynak (http://www.ntvmsnbc.com/id/25386368/)

Ralph
01.Ekim.2012, 17:04
Takım arkadaşlarıyla vedalaşan Alex tesislerden ayrıldı. SON DAKİKA

Trabzonspor
01.Ekim.2012, 17:09
Selcuk ,Aykut Kocaman giderse hic oynayamam diye dusundugu icin gitmesin istemistir :)

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 17:10
Ben 10'suz olmaz derim sadece daha da başka bişey demeye gerek duymuyorum.Her ne kadar konuyu uzattıysa da yanlışlar yaptıysada hiç birşey tek taraflı olmaz..

erdem344
01.Ekim.2012, 17:22
Ben 10'suz olmaz derim sadece daha da başka bişey demeye gerek duymuyorum.Her ne kadar konuyu uzattıysa da yanlışlar yaptıysada hiç birşey tek taraflı olmaz..

Bence malesef tek taraflı .

Sezon başında hoca ne dedi alexten artık daha az verim alıcaz çok doğru bunu herkes kabul etti

Hazırlık maçlarının tamamında oynadı yanlış hatırmalıyorsam , vaslui maçlarında da oynadı sonra sportak maçında hoca yüzüne demiş spartak maçı dirençli maç seni oynatmıcam diye burda yanlış bişey varmı neyse içerdeki spartak maçında sonradan girdi sonuçta elendik

Süper finalde hoca oynattı kaybettik.

Gelelim lige ligde her maç oynadı yanlış hatırlamıyorsam ama alex ne yaptı ortada

Çıktı açıklamalar yaptı gençlere şans verilmiyo diye iyi güzel haklı ee daha sonra hocan oyundan aldı diye hocana burun kıvırdın

Tamam alex benimde efsanem benimde 10 numaram ama haksızdır yanlış yapmıştır hocasına kulübüne taraftarına gereken cezayıda almıştır

Benim düşüncelerim bu yönde sen efsanesin tamam ama hocan senden daha efsane kimse kusura bakmasın

Aykut Kocaman > Alexsandro De Souza

RasAnt
01.Ekim.2012, 17:32
Aynı vedayı aziz yıldırmdanda bekliyoruz sonrasında aykut kocaman

Ralph
01.Ekim.2012, 17:37
@AlexI0combr
Ben kadro disi kalmadim. Kadro alex disi kaldi.

uAburak89
01.Ekim.2012, 17:38
Fake hesap.

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 17:39
@AlexI0combr
Ben kadro disi kalmadim. Kadro alex disi kaldi.

O çakma hesap değil mi ?

Ralph
01.Ekim.2012, 17:40
hahahahaha bende yarım saattir okuyorum ne saçma sapan şeyler yazmış diyorum :D Epic fail oldum

Crazycat
01.Ekim.2012, 17:46
Alex Twitter'dan her soruya cevap vermeye çalışıyor ve bazı sorunlar da Türkçeye tam olarak hakim olamamasından dolayı çıkıyor bence.

antiochia
01.Ekim.2012, 17:47
sıra AYkut Kocaman ve Aziz Yıldırım da onların da kadro dışı kalmalarına az kaldı.Sorun sadece Alex değil.Sorun Yönetim krizidir.Takımın Bekir, Egemen,Sow,Stoch ve BAroni'ye ihtiyacı yok bana göre.MEireles'e verine paralara yazık.

BleedingMoon
01.Ekim.2012, 17:47
ulan bu takımda bekir oynuyor be, hasan ali oynuyor, selçuk oynuyor, orhan şam gibi bir über kazma oynuyor... yazıklar olsun aziz yıldırım'a! aykut kocaman'a bir şey demiyorum, o zaten kukla. alex'e fenerbahçe camiası çok büyük bir özür borçlu. bu kadar ayıp edilemez yahu... milyon kişi uğurlamalı kendisini en azından. çok yazık da oldu, çok da ayıp oldu...

erdem344
01.Ekim.2012, 17:57
Aykut Kocaman: "Alex bundan sonra aramızda olmayacak"

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 17:58
Aykut Kocaman: "Alex bundan sonra aramızda olmayacak"

Hadi canım diyesim var :icon_biggrin:

Twitter'dan Alex'e yazan yazana ve bende o tayfa içindeyim..

petrol_fb12
01.Ekim.2012, 17:59
Fake Hesap değil ALEX'in kendi orjinal twitter hesabıdır..

attirson
01.Ekim.2012, 17:59

Gerçek hesap bu https://twitter.com/Alex10combr

Mamadou
01.Ekim.2012, 18:00
Kaptan Kuyt olmuş.

http://www.trtturk.com.tr/haber/fenerbahcenin-yeni-kaptani.html

Nedvedmania
01.Ekim.2012, 18:02

biri 10 biri I0

petrol_fb12
01.Ekim.2012, 18:02
@attirson

teşşekürler

Dikkatsizlik pardon...Uykusuzluk tan oldu..

Crazycat
01.Ekim.2012, 18:15
Kocaman: Alex artık yok

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza'nın kadro dışı bırakıldığı bugün tebliğ edilirken, teknik direktör Aykut Kocaman'ın futbolculara, "Alex bundan sonra kesinlikle aramızda olmayacak" dediği öğrenildi.

Sarı-lacivertlilerin Can Bartu Tesisleri'nde bugün şu gelişmeler yaşandı:

Fenerbahçe Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman, Alex ile görüşüp kadro dışı kaldığını tebliğ ettikten sonra odasından çıkıp takımın soyunma odasına geldi. Antrenmana çıkmak için hazır bekleyen futbolcular, hocalarını dinlemeye başladı.

Aykut Kocaman, Alex için alınan kararı tüm futbolculara aktarırken, "Alex bundan sonra kesinlikle aramızda olmayacak. Kendisine de söyledik ve bugüne kadar olan katkıları için teşekkür edeceğiz. Bunu sizin de bilmenizde fayda var" şeklinde konuştu.

Aykut Kocaman'ın ayrıca, tüm oyuncularına seslenerek, "Kötü görüntümüzü silmek için hepinize görev düşüyor. Herkes sorumluluk almalı ve gerçek gücünü, kalitesini göstermeli. Sıkıntılı günleri el birliği ile atlatacağız. Bundan sonra sadece önümüzdeki maçları düşünün" şeklinde sözler söylediği de ifade edildi.

Teknik direktörleri Aykut Kocaman'ı dinleyen futbolcular ise hiçbir yorum yapmadan antrenmana çıktı.

Kaynak (http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2012-2013/aykut-kocaman-alex-fener_sto3442998/story.shtml?cid=co3964064)

kasım akdemir
01.Ekim.2012, 18:15
Sen git Kadıköy meydanına Efsane diye Futbolcunun heykelini dik. Heykelin dibindeki beton bile kuramadan takımdan yolla. Bu ne yaman bir çelişkidir arkadaş...

Kaka Leite
01.Ekim.2012, 18:17
http://img3.ressim.net/out.php/i6246455_adsiz.png

Ünal Başgan :D

kasım akdemir
01.Ekim.2012, 18:19
http://img3.ressim.net/out.php/i6246455_adsiz.png

Ünal Başgan :D

Harbiden ço komik bi adam ya :D:D:D

GebzeLi1907
01.Ekim.2012, 18:21
Emre, Alex, ???

Sıradaki için tahmin alalım ??

Aykut Kocaman'ın yetersizliğini korkaklığını gören buna bir adım sonra isyan edecek kişi kimdir sizce? Ve tabi kellesi alınmaya çalışılacak kişi olacak bu kişii aynı zamanda.

Volkan, Kuyt ?

Taraftar bunları yemiyecek göreceksiniz 3 senedir bir fiil Fenerbahçe tribünü kovalıyorum yönetim ve Aykut Kocaman'a karşı bir cephe oluştu artık baraj taşmak üzere bu son set de kırıldıktan sonra çok kötü şeyler olacak bu çok net gözüküyor.
Aykut ile Aziz Yıldırım ağır protestolar ile gönderilecekler benim tahminim.
5 10 maç ard arda kazansak bile bu taraftarın gazını almaz.
Bu klup Aziz Yıldırım'ın kendi malı değil o diyor diye göz göre göre 3 yıl daha kalacak dedi diye kimse buna katlanacak değil.
O tribün cezasını bitirip tepkisini vermeye başladı mı öyle bayanlara anons yapmaya benzemez 70.dakikada stadı terkedersin.

Çok çok büyük bir kan hüvviyet değişimi lazım bunu da şuan görevli kişilerin yapacağına inanmak yada bunu yapacaklarını idda etmeleri tamamen samiyetsizliktir.

Bu ikili oldukça temeli sağlam bir takım ve başarıya yönelik uzun vadeli adımların olacağına inanmıyorum bu sezon kalan bütün maçları dahi kazansak yine de gitmeliler.

Nedvedmania
01.Ekim.2012, 18:22

o zaman alex 2-3 yıl daha fenerde kalır ibrahim seten dediyse

neye göre doğru çıkıyo adam transfer döneminde o kadar nabaza göre şerbet vermesine rağmen 1 tane dediği çıkmadı bol keseden sallıyo

İbrahim Seten ne zamandan beri sözü güvenilir bir adam oldu..

İlk Seten yazmıştı :)

ommix
01.Ekim.2012, 18:29
Hala heykel muhabbeti yapanlar var.Arkadaşım anlamak istemiyorsunuz galiba.Oraya heykeli Aykut Kocaman veya Fenerbahçe dikmedi,taraftarlar kendi aralarında para toplayıp dikti.Hemde bu iş yeni değil açılış geçen sene olacaktı yani 1 sene önce yapıldı bu heykel.

Nedvedmania
01.Ekim.2012, 19:27
Arkadaşlar Alex için ayrı konu açıldı. Oradan devam edelim

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=109860

murat taşlı
01.Ekim.2012, 20:03
şimdi Kocaman ve destekleyenlerinin mazereti kalmadı bakalım ne değişecek takımda tek üzüldüğüm
Alex geçen sezon sonu adına yakışır şekilde gitseydi keşke bu şekilde hiç hoş olmadı.

erdem344
01.Ekim.2012, 20:04
yönetim onu planlıyordu zaten bu sezon sonunda adına yakışır şekilde uğurlanıcaktı ama işte

murat taşlı
01.Ekim.2012, 20:04
Emre, Alex, ???

Sıradaki için tahmin alalım ??

Aykut Kocaman'ın yetersizliğini korkaklığını gören buna bir adım sonra isyan edecek kişi kimdir sizce? Ve tabi kellesi alınmaya çalışılacak kişi olacak bu kişii aynı zamanda.

Volkan, Kuyt ?

Taraftar bunları yemiyecek göreceksiniz 3 senedir bir fiil Fenerbahçe tribünü kovalıyorum yönetim ve Aykut Kocaman'a karşı bir cephe oluştu artık baraj taşmak üzere bu son set de kırıldıktan sonra çok kötü şeyler olacak bu çok net gözüküyor.
Aykut ile Aziz Yıldırım ağır protestolar ile gönderilecekler benim tahminim.
5 10 maç ard arda kazansak bile bu taraftarın gazını almaz.
Bu klup Aziz Yıldırım'ın kendi malı değil o diyor diye göz göre göre 3 yıl daha kalacak dedi diye kimse buna katlanacak değil.
O tribün cezasını bitirip tepkisini vermeye başladı mı öyle bayanlara anons yapmaya benzemez 70.dakikada stadı terkedersin.

Çok çok büyük bir kan hüvviyet değişimi lazım bunu da şuan görevli kişilerin yapacağına inanmak yada bunu yapacaklarını idda etmeleri tamamen samiyetsizliktir.

Bu ikili oldukça temeli sağlam bir takım ve başarıya yönelik uzun vadeli adımların olacağına inanmıyorum bu sezon kalan bütün maçları dahi kazansak yine de gitmeliler.

kimle takışmıştı gökhan gönül mü? o zaman sıradaki o...

antiochia
01.Ekim.2012, 22:35
sıra herhalde baroni'ye ve Stoch'a gelir...

Nedvedmania
01.Ekim.2012, 22:35
Stoch ne yaptı ki ben anlamadım hala. Neden Stoch gönderilir deniyor ?