Log in

View Full Version : Voleybol Erkekler Challenge Cup: File'de Arkas mucizesi

BaGa TaRKaN
28.Şubat.2011, 11:36
Temsilcimiz 3-2'nin rövanşında Avusturya temsilcisini 3-0'la geçti.

ARKAS SPOR: 3 - POSOJILNICA: 0

SALON: Atatürk

HAKEMLER: Igor Porvaznik (Slovakya) (xx), Dariusz Jasinski (Polonya) (xx)

ARKAS: Hüseyin (xxx), Agamez (xxx), Burutay (xxx), Emin (xxx), Bravo (xxx), Burak (xxx), Nuri (xxx), Ceyhun (x)

POSOJILNICA: Kosl (x), Koch (x), Divis (xx), Grut (x), Reiser (xx), Kırchev (xx), Ivartnik (x), Nesven (x), Michal (x), Pusnik (x)

SETLER: 25-18, 25-15, 25-23, 15-6

SÜRE: 87 Dakika (24, 23, 27, 13)

Avrupa Erkekler Voleybol Challenge Cup yarı final mücadalesinde Avusturya'nın Posojilnica takımını altın setle eleyen Arkas Spor finale yükseldi: 3-0. Deplasmanda oynanan ilk maçı 3-2 kaybeden temsilcimiz Atatürk Spor Salonu'ndaki karşılaşmaya İzmirli voleybolseverlerin büyük desteğiyle başladı. Baştan sona önde götürdüğü maçı 25-18, 25-15 ve 25-23'lük skorlarla 3-0 kazanan mavi-beyazlı ekip, galibiyet sayılarındaki eşitlik nedeniyle statü gereği oynanan altın seti de 15-6 önde bitirip finalist oldu.

Aynı kupayı 2008-09 sezonunda müzesine götürerek Türk Spor Tarihi'nde Avrupa'da kupa kazanan ilk erkek voleybol takımı olan Arkas'ta oyuncular ve teknik heyet maçın ardından büyük sevinç yaşadı. Arkas'ın finaldeki rakibi yarın oynanacak Lube Banca Marche (İtalya)-EA Patras (Yunanistan) maçının ardından belli olacak. Final ilk maçı 8-9 Mart'ta deplasmanda, rövanş 12-13 Mart'ta İzmir'de oynanacak.

İZMİR / DHA

yaman76hakanFB
28.Şubat.2011, 11:40
Bizim futbol maçıyla aynı saatteydi. Ne yazzık ki izleyemedim. Zaten öncesinde Vakıfbank-Fenerbnahçe Acıbadem Bayan Voleybol maçı olduğu için yayında geç başladı. Sanırım ilk seti yayınlanamadı.

Erkek Voleybolu'nda uluslararası düzeyde hiç başarımız yok. Arkas'ı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Umarım sadece başlangıçtır ve ardından diğerleri de gelir.

yaman76hakanFB
28.Şubat.2011, 11:44
Bizim futbol maçıyla aynı saatteydi. Ne yazzık ki izleyemedim. Zaten öncesinde Vakıfbank-Fenerbnahçe Acıbadem Bayan Voleybol maçı olduğu için yayında geç başladı. Sanırım ilk seti yayınlanamadı.

Erkek Voleybolu'nda uluslararası düzeyde hiç başarımız yok. Arkas'ı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Umarım sadece başlangıçtır ve ardından diğerleri de gelir.

Daha önce Arkas aynı kupayı almış. Gerçi bu kupa Şampiyonlar ligi düzeyini ifade eden 1 numaralı kupa değil ama erkek voleybolumuzun durumunu düşününce çok büyük başarı...