Log in

View Full Version : Türkiye'de iki spor kulübü var

titates1
01.Mart.2011, 15:24
Ilgaz, Türkiye'de iki spor kulübünün olduğunu iddia ederek, ''Biri Galatasaray, biri Fenerbahçe. Beşiktaş bile değil. Galatasaray'la bizim her branşta iddiamız var. Beşiktaş, Trabzon ve Bursa'nın hiçbir amatör branşta faaliyetleri yok '' dedi.

"G.SARAY'IN AVRUPA'DA KAZANMASINI İSTİYORUM"
Fenerbahçe eski başkanlarından Faruk Ilgaz, Galatasaray'ın Avrupa kupalarında oynadığı maçlarda kazanmasını istediğini, aynısını da Galatasaraylılardan beklediğini söyledi.

Galatasaray'ın aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin Mart ayı sayısında, Faruk Ilgaz ile ''Kardeşlik günleri'' ile ilgili röportajı yayımlandı.

Milliyetçi bir insan olduğunu ifade eden Faruk Ilgaz, ''Ben Türk kulübünün, taraftarlarının da birbirlerine düşman gözle bakmaması gerektiğini düşünüyorum. Ecnebi takımlar, gerek Yunan, gerek İngiliz takımları Türkiye'ye gelmişler ve çok zulüm yapmışlardır. O yüzden Avrupa kupalarında Galatasaray biriyle maç yaptığı zaman ben Galatasaray'ın kazanmasını isterim. Aynı şeyi Fenerbahçe yabancı takımlarla oynadığı zaman da Galatasaray'dan beklerim. Galatasaray, Panathinaikos ile oynadığında ben rakibin kazanmasını nasıl isteyebilirim ki? Eskiden hiç yoktu böyle şeyler'' ifadesini kullandı.

''Eskiden Fenerbahçe ile Galatasaray arasında büyük dostluk vardı'' diyen Ilgaz, şöyle konuştu:

''O zaman İstanbul'da iki büyük stat vardı. Bir Fenerbahçe Stadı bir Galatasaray'ın Taksim Stadı. Şimdiki Taksim Meydanı'nın olduğu yerde bir kışla vardı. Dört tarafı bina, ortası talim yeri. o talim yerini sonra kaldırdılar, binalar duruyor, ortasını stadyum yaptılar. Orası Taksim Stadı oldu ve Galatasaraylılar o stadyuma sahip çıktılar. Maçlar genellikle Taksim'de ya da Fenerbahçe Stadı'nda oynanırdı. Taksim'de oynanacağı zaman Fenerbahçelililer bir süre önce Hasnun Galip'teki Galatasaray'ın lokaline giderek orada oturur, sohbet eder, şakalaşırlar ve orada soyunurlar, formalarını giydikten sonra yürüyerek Taksim'deki stada giderlerdi.''

Faruk Ilgaz, iki takım arasındaki maçlarda kavgaların olduğunu da anlatarak, ''Bunlar olsa bile tekrar Galatasaray Kulübü lokaline gider orada duşlarını alırlardı. Hatta, bir keresinde çok ciddi kavga olmuş, iki takımdan yedişer sekizer kişi ciddi cezalar almıştı. O maçın ardından bile Fenerbahçeli futbolcular gelip Galatasaray Kulübü'nde duşlarını almışlardı'' dedi.

''BEYAZIT'TAN PARA ALDIM''
Röportajda Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Sehattin Beyazıt ili ilgili bir anısını anlatan Faruk Ilgaz, ''Kulüp doktorumuz Reşat Dermanver, bağırsaklarından ameliyat olmuştu. Ancak ameliyatta bir yanlışlık olmuş ve Dermanver'in bağırsağı başka bir tarafından delinmiş. Bunun üzerine İngiltere'ye gitmesi gerekti. Gitti ve üç ay kaldı. Ancak tedavi uzayıp oradaki hastane masrafları tahmin edilenden çok daha yüksek gelince ödemede sorun çıktı. Reşat çok sevdiğimiz bir doktordu. Ne yapsak ne etsek diye düşünürken, bizim Selahattin Beyazıt'e söyledim bu işi. Selahattin, 'Sen istedikten sonra ben vermez miyim' diyerek, çok büyük miktarda bir parayı tek başına ödedi. Düşünün koskoca Fenerbahçe camiası var, Galatasaray Kulübü Başkanı'nı kendime öyle yakın gördüm ki ondan istedim bu yardımı. O da beni kırmadı. Çok büyük bir arkadaşlığımız vardır bizim'' diye konuştu.

''TÜRKİYE'DE İKİ SPOR KULÜBÜ VAR''
Ilgaz, Türkiye'de iki spor kulübünün olduğunu iddia ederek, ''Biri Galatasaray, biri Fenerbahçe. Beşiktaş bile değil'' dedi.

Trabzonspor Kulübü'nün olmadığını savunan Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Faruk Ilgaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Trabzonspor takımı var. Bursaspor Kulübü yok, takımı var. Galatasaray'la bizim her branşta iddiamız var. Onların hiçbir amatör branşta faaliyetleri yok. Kürek, yüzme, kızlar, erkekler, gençler. Amatör şubeler olmasa bizim mali imkanlarımız ne kadar artar bir düşünün. Keza Galatasaray da öyle. Ama biz Türkiye'de spora hizmet ediyoruz. Geçen yıl Bursaspor şampiyon oldu ve herkes de onları destekledi. Bütün yazarlar 'Anadolu'dan şampiyon çıksın' dediler. Çıktı da ne oldu şimdi? Hadi onlar da bizim kadar amatör şubeleri desteklesinler. Bu işi Fenerbahçe ve Galatasaray yapıyor. Türkiye sporunu bu iki kulüp taşıyor. ''

RasAnt
01.Mart.2011, 15:41
Güzel bir yazı olmuş sonuna kadarda haklı malesef 2 kulübün çabası ülkemiz için yeterli olmuyor

SAİT71
01.Mart.2011, 16:13
Amatör branşlar konusunda benimle aynı düşünceleri taşıyor. Bir iki kulüple bu iş olmuyor. Keşke diğer takımlarla da amatör & Futbol dışı branşlarda çekişebilsek...

Revolution
01.Mart.2011, 17:04
Beşiktaş'ın hentbol takımı 2-3 yıl önceye kadar çok iyiydi ama onlar da düşüşe geçtiler. Galatasaraylı olduğum için söylemiyorum ama bu iş gerçekten de 2 kulüp arasında. Özellikle Fenerbahçe inanılmaz bütçeler ayırıyor ve önemsiyor amatör branşları. Amatör branşlarda tüm kulüplerin Fenerbahçe'yi örnek almaları lazım.

DenizlispoR
01.Mart.2011, 17:08
Sonra diyorlar İstanbul takımları niye bazılarına antipatik geliyor :).Böyle açıklamalar yapıldığı sürece, basında koskoca açıklamalardan 1 cümle çıkarttıkça bu nefret sürer gider .

Açıklamalar doğru ancak başlık insanı sinirlendiriyor .

Revolution
01.Mart.2011, 17:09
Sonra diyorlar İstanbul takımları niye bazılarına antipatik geliyor :).Böyle açıklamalar yapıldığı sürece, basında koskoca açıklamalardan 1 cümle çıkarttıkça bu nefret sürer gider .

Açıklamalar doğru ancak başlık insanı sinirlendiriyor .

Bence sinirlenecek birşey yok ki açıklamalar zaten Türkiye'de 2 tane spor kulübü olduğunu gösteriyor. Kulüplerimizin sporun futboldan ibaret olmadığını öğrenmesi lazım.

DenizlispoR
01.Mart.2011, 17:13
Bence sinirlenecek birşey yok ki açıklamalar zaten Türkiye'de 2 tane spor kulübü olduğunu gösteriyor. Kulüplerimizin sporun futboldan ibaret olmadığını öğrenmesi lazım.
Elbette spor futbol değil ancak şimdi ben Denizlisporluyum ve yüzmede başarıları hep okuyorum resmi sitede .Sonra insan başlığa bakıyor 2 tane spor kulübü var .İnsan sinirlenecek elbette .

anil luque
01.Mart.2011, 17:15
Her şeyi anlarım da Türkiye sporunu iki kulüp taşıyor sözünü anlayamam..

Revolution
01.Mart.2011, 17:20
Elbette spor futbol değil ancak şimdi ben Denizlisporluyum ve yüzmede başarıları hep okuyorum resmi sitede .Sonra insan başlığa bakıyor 2 tane spor kulübü var .İnsan sinirlenecek elbette .

Tabiiki haklısın ama bence burada denmek istenen tüm spor dallarına yapılan yatırım. Aslında bunun olması için de kulüpleri devletin bayağı desteklemesi lazım.

SAİT71
01.Mart.2011, 17:27
Her şeyi anlarım da Türkiye sporunu iki kulüp taşıyor sözünü anlayamam..

Oradaki spordan kasıt sanırsam yine amatör branşlar... Binlerce sporcu var sonuçta amatör branşlarda...

DenizlispoR
01.Mart.2011, 17:27
Trabzonspor Kulübü'nün olmadığını savunan Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Faruk Ilgaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Trabzonspor takımı var. Bursaspor Kulübü yok, takımı var. Galatasaray'la bizim her branşta iddiamız var. Onların hiçbir amatör branşta faaliyetleri yok. Kürek, yüzme, kızlar, erkekler, gençler. Amatör şubeler olmasa bizim mali imkanlarımız ne kadar artar bir düşünün. Keza Galatasaray da öyle. Ama biz Türkiye'de spora hizmet ediyoruz. Geçen yıl Bursaspor şampiyon oldu ve herkes de onları destekledi. Bütün yazarlar 'Anadolu'dan şampiyon çıksın' dediler. Çıktı da ne oldu şimdi? Hadi onlar da bizim kadar amatör şubeleri desteklesinler. Bu işi Fenerbahçe ve Galatasaray yapıyor. Türkiye sporunu bu iki kulüp taşıyor. ''
1.cümleye bakıp gülüyorum sadece :n:.

2.paragraf için şimdi Türkiye'de kulüpler bakıyor yüzmeden para getirebilecek mi , hayır .Voleybol'dan gelecek mi hayır .Hadi basketboldan bir nebze insanların ilgisini çekebilecek.Devlet o spor dallarıan yatırım yapmadıkça , kulüpleri desteklemedikçe amatör branşlara takım verilmez.Örneğin Denizli'de basketbol oynanabilecek adam gibi sadece 1 salon var ki salon denebilirse.Voleybol , basketbol her şey oynanıyor.Şimdi basketbol takımı kurulsa burada ne olacak , 1 ayda bir antreman ve bütçesizlik .Üstüne birde spor salonunun kullanım hakları vs. vs. .Kulüp gelir getirmek istiyor ve anadoluda buna en uygun şey futbol.Bundan dolayı futbol daha baskın kalır.Bence basketbol futboldan daha zevkli bir spordur ancak Denizli'de bunu düşünen kaç tane insan var .Bir de o açıdan düşünün , bütün kulüp başkanları takımdan para kazanmak ister.Anadolu'dan şampiyon çıksın isteği artık 3 büyüklerin sadece kendi arasındaki maçların heyecanlı geçmesi , kalan maçları fasa fiso olarak görmelerinden dolayıydı.Bursaspor şampiyon oldu , eskiden Eskişehir bunu yaptı.Artık hiçbir takım 3 büyüklere karşı kafadan 1-0 yenik başlamıyor.O şampiyonluk futbola tad katmıştır.

Son iki cümle ile ilgili söyleyecek çok şeyim var ancak onlara uygun forum burası değil .

anil luque
01.Mart.2011, 17:36
Oradaki spordan kasıt sanırsam yine amatör branşlar... Binlerce sporcu var sonuçta amatör branşlarda...

Sonuç olarak insanların dikkatini çekme amacıyla yapılmış bir açıklama , pek mantıklı bir tarafı yok.. Sanki başımızda Katar şeyhleri var kafalarına esince kulübe 100 milyon dolar versinler biz de o parayı amatör branşlara kullanalım.

Beşiktaş'ın hentbolda ciddi başarıları var. Bu tek bir spor dalıyla olacak iş mi? Tabii ki değil. Ancak bir anda olacak işler de değil takdir edersiniz ki. Sadece taraftar desteğiyle mali güç yaratıp bu tür işler başaramazsınız. Zamanla olacak işler bunlar. Örneğin Fenerbahçe'nin son yıllarda amatör branşlarda bu kadar büyük atılım yapmasının nedeni hem her daim ekonomik olarak var gücüyle katkıda bulunan seyircisi hem de ŞL'de gelen çeyrek final. Oradan büyük bir maddi kazancı oldu Fenerbahçe'nin.

Beşiktaş da yaptığı projelerin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başlıyor. Dediğim gibi zamanla her şey daha tertipli ve üzerine titrenilen bir hal alacak..

titates1
01.Mart.2011, 17:42
Sonuç olarak insanların dikkatini çekme amacıyla yapılmış bir açıklama , pek mantıklı bir tarafı yok.. Sanki başımızda Katar şeyhleri var kafalarına esince kulübe 100 milyon dolar versinler biz de o parayı amatör branşlara kullanalım.

Beşiktaş'ın hentbolda ciddi başarıları var. Bu tek bir spor dalıyla olacak iş mi? Tabii ki değil. Ancak bir anda olacak işler de değil takdir edersiniz ki. Sadece taraftar desteğiyle mali güç yaratıp bu tür işler başaramazsınız. Zamanla olacak işler bunlar. Örneğin Fenerbahçe'nin son yıllarda amatör branşlarda bu kadar büyük atılım yapmasının nedeni hem her daim ekonomik olarak var gücüyle katkıda bulunan seyircisi hem de ŞL'de gelen çeyrek final. Oradan büyük bir maddi kazancı oldu Fenerbahçe'nin.

Beşiktaş da yaptığı projelerin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başlıyor. Dediğim gibi zamanla her şey daha tertipli ve üzerine titrenilen bir hal alacak..

Türkiyenin en modern tesislerinden birine ismi verilmiş bir şahıs , dikkat çekmek için açıklama yapmaz.

Ayrıca umarım her kulüp bu branşlarda da yükselir henüz beşiktaş meyvelerini toplayamadığı için zaten iki "spor" kulübü var demiş toplamış olsaydı 3 kulüp var derdi işin içine galatasarayı katıp beşiktaşı falan katmayıp taraftarlık yapacağını düşünmüyorum Faruk Ilgaz'ın

vego
01.Mart.2011, 17:46
Hentbolda gelin:n::n:

Bursaspor
01.Mart.2011, 17:48
Bizim takım adına konuşmak gerekirse, basketbolda Tofaş ve Oyak Renault, Yeşim, Bursa Basketbol Kulübü, Bursa Kolejliler, Final Gençlik gibi takımlara sahibiz, bunların yanına bir de Bursaspor açmak yerine belki Tofaş ya da Oyak Renault ile konuşulup takımın önüne ya da arkasına Bursaspor eklenebilir ve renklerde vs. düzenlemeye gidilebilir.

Kadın voleybolda Nilüfer Belediyesi ve Bursa BŞB var.

Erkek voleybolda Tofaş ve Yenişehir Belediyesi var.

Hentbolda yine Nilüfer Belediyesi var.

Kayak ve su kayağında kendi takımlarımız var iyi de dereceler alıyorlar.

Bir dönem yüzmede faaliyetimiz vardı son zamanlarda pek haber alamaz olduk.

Amatör bir branşa kaynak ayırabilmek çok da basit değil, sponsor desteğiyle olabilecek bir şey, zamanında Bursa Basketbol Kulübü bize gelerek Bursaspor adını almak istediklerini talep etmişlerdi. O zamanki yönetim görüşmeye değer bile bulmamıştı bu talebi. O zaman bir takım için gereken senelik yatırımın ortalama 400.000 - 500.000 TL olduğu söyleniyordu.

Artık bu konuda bir atılım yapılabilir diye düşünüyorum. Hatta belirli bir branş sayısına ulaşınca GSGM'den de o oranda pay alındığına dair bir yazı okumuştum. Bu da amatör branşlar için güzel bir kaynak olabilir.

Yukarıda birçok branştaki Bursa ekiplerini saydım, bunların karşısına Bursaspor olarak çıkmaktansa bu takımların Bursaspor'a katılması gerektiğine daha sıcak bakıyorum.

titates1
01.Mart.2011, 18:00
Bizim takım adına konuşmak gerekirse, basketbolda Tofaş ve Oyak Renault, Yeşim, Bursa Basketbol Kulübü, Bursa Kolejliler, Final Gençlik gibi takımlara sahibiz, bunların yanına bir de Bursaspor açmak yerine belki Tofaş ya da Oyak Renault ile konuşulup takımın önüne ya da arkasına Bursaspor eklenebilir ve renklerde vs. düzenlemeye gidilebilir.

Kadın voleybolda Nilüfer Belediyesi ve Bursa BŞB var.

Erkek voleybolda Tofaş ve Yenişehir Belediyesi var.

Hentbolda yine Nilüfer Belediyesi var.

Kayak ve su kayağında kendi takımlarımız var iyi de dereceler alıyorlar.

Bir dönem yüzmede faaliyetimiz vardı son zamanlarda pek haber alamaz olduk.

Amatör bir branşa kaynak ayırabilmek çok da basit değil, sponsor desteğiyle olabilecek bir şey, zamanında Bursa Basketbol Kulübü bize gelerek Bursaspor adını almak istediklerini talep etmişlerdi. O zamanki yönetim görüşmeye değer bile bulmamıştı bu talebi. O zaman bir takım için gereken senelik yatırımın ortalama 400.000 - 500.000 TL olduğu söyleniyordu.

Artık bu konuda bir atılım yapılabilir diye düşünüyorum. Hatta belirli bir branş sayısına ulaşınca GSGM'den de o oranda pay alındığına dair bir yazı okumuştum. Bu da amatör branşlar için güzel bir kaynak olabilir.

Yukarıda birçok branştaki Bursa ekiplerini saydım, bunların karşısına Bursaspor olarak çıkmaktansa bu takımların Bursaspor'a katılması gerektiğine daha sıcak bakıyorum.

O yöntemle de olabilir ama senin de belirttiğin gibi bu takımlar Bursaspor değil yani yanlış bir açıklama olmamış sanırım.

Çünkü nasıl ki bizim bir mesela hentbol branşımız olmasa gidip istanbul takımı diye başka takımın olmasını örnek gösteremeyeceğimiz gibi.

GeNç KaRTaL
01.Mart.2011, 18:09
Futboldan başka diğer spor dallarından bir tek basketbol ilgimi çekiyor biraz.Diğerlerinde Beşiktaş'ın söz sahibi olmaması açıkcası pek de umrumda değil.Fenerbahçe diğer alanlarda istediği kadar at koştursun.Oradan ekmek yiyen insanlara katkıda bulunmuş olurlar.Benim için bu durumun tek ifadesi budur.

Bursaspor
01.Mart.2011, 18:15
Açıklamaya yanlış veya doğru demedim, açıklamanın altını bu şekilde incelemek gerekir, ona bakarsak Manchester United'ında amatör branşları yok, illa bir amatör branşa katkı sağlamak gerekmiyor, sırf futbol özelinde de başarılı olunabiliyor. Bizde kulüpler lisans alırken Spor Kulübü ya da Gençlik ve Spor Kulübü diye adlandırılıyorlar, Futbol Kulübü diye adlandırılsalar hiç problem yaşanmayacak.

Şu an 6 branşta faaliyet veriyoruz.

Voleybol, yüzme, tenis, atletizm, masa tenisi ve badminton bunlara ek olarak kayak ve su kayağında da sporcularımız var.

Trabzonspor
01.Mart.2011, 18:35
İstannbulda gerekli yatırımı yapabilecek alan mevcut.İstanbulda seyirci potansiyeli mevcut.İstanbulda para getirecek kişiler mevcut.İstanbulda sosyal açıdan herşey var.Daha neler neler.

Trabzon'un nufusu 700bin civarı.Trabzonda sanayi gellişmemiş.Trabzonda halk genelde hayvancılıkla geçiniyor ve bu ancak kendilerine yetebiliyor.Trabzondan çıkmış birçok isim Trabzonu değil de İstanbul kulülerine destke veriyor.Trabzon da sosyal açıdan zenginlik çok düşük.

Bu saydıklarıma karşın.Trabzonspor futbolda belli başarılar yakalamış ve yakalayacak.Bayan futbol takımı judocular,yeni yeni basket takımı,B futbol takımı,Amatör boks,Hentbol takımı mevcut bu kadar ekonomik olumsuzluğa rağmen yinede kulüp bu bıranşlara yer veriyor.

Şartların eşitliğini göz ardı ederk konuşmak mantıksız geliyor bana.

He fb,gs bunları yapıyor bjk Bursa yapamıyor derse anlarım.Bu takımlar nispeten birirleriyle aynı şartlarda.

Chinatown
01.Mart.2011, 18:42
http://i51.tinypic.com/2a5aeu0.jpg

DenizlispoR
01.Mart.2011, 20:01
DenizliSPOR kulübü Futbol , Basketbol , Yüzme , Voleybol ,Masa Tenisi ,Cimnastik ve Buz Pateni olarak 7 dalda faaliyet göstermektedir .

Volkan Şen
01.Mart.2011, 20:09
Tamamen Saçma bir açıklama... Beni diğer branşlar ilgilendirmiyor ben Futbola bakarım. Çoğu kişininde görüşü bu yönde.

kalemci
01.Mart.2011, 20:22
arkadas dikkat çekmeye ihtiyacı olmayan bir şahıs demiş ama demekki ihtiyacı varmış dikkat çekmeye ondan bu şekilde konuşmuş. bi seba, bi nevzat demir veya bi faruk süren niye böyle keskin açıklamalarda bulunmuyor.

SAİT71
01.Mart.2011, 20:54
Adam kaç yaşına ermiş dikkat çekipte ne yapacak? Zaten önemli bir kişilik taraftarlarımızın gözünde...

Lucas Neill
01.Mart.2011, 20:56
Tamamen Saçma bir açıklama... Beni diğer branşlar ilgilendirmiyor ben Futbola bakarım. Çoğu kişininde görüşü bu yönde.

Nesi sacma kendinle celisiyorsun. Adam da senin düsünceni yazmis Bursaspor bi kulüp degil takim iste sen de bunu söylüyorsun sadece futbola bakiyorsun.

Volkan Şen
01.Mart.2011, 21:08
Nesi sacma kendinle celisiyorsun. Adam da senin düsünceni yazmis Bursaspor bi kulüp degil takim iste sen de bunu söylüyorsun sadece futbola bakiyorsun.

Biz neden Klüp olamıyoruz Fenerbahçe ve Galatasaray gibi Sponsor desteğimiz yok Şampiyonlar Liginde bile sponsorsuz oynadık... O kadar gelir gelmiyor bize her branşta klüp olalım. Birazda buna bakarak konuş.

Chinatown
01.Mart.2011, 22:17
konuya hakim olmadan konuşmuş Faruk Ilgaz

http://www.ibbspor.com/ (http://www.ibbspor.com/)

İBB nin maşallah her takımı var,

http://www.kardemirkarabukspor.org.tr/default2.asp?PO=takimlar (http://www.kardemirkarabukspor.org.tr/default2.asp?PO=takimlar)

Karabükspor bile elinden geldiğince birşeyler yapmış.

Her spor klübünün gelirleri aynı değil, o yüzden herkes elinden geldiğince, Biz Trabzonspor olarak ikinci ligde bir basket takımı kurmak için 10 trilyon para harcadık, az bütçe değil bunlar, ve çoğunun da geri gelmediğini görmek gerek.

titates1
01.Mart.2011, 23:16
Bazen böyle şeyler paylaşıyorum Türkiyedeki durum gözönünde bulunsun diye ama yine herkes fanatiklik yapmaya başlıyor o düşünceyle yaklaşıyor herşeye faruk ılgaza laf edilecek neredeyse ama sesimizi çıkarmamıyoruz yine de kendi sembol isimlerinize laf edilse neler olur burda tabikide biz yapmamya çalışıyoruz bazı arkadaşlar olarak . Keşke paylaşmasaydım hep unutuyorum burda fanatik bile değil holiganlar olduğunu , Bursaspor nickli arkadaş dışında bahsedilen diğer takımlardan objektif yorum yapanı şu an göremiyorum varsa da kusura bakmasın.Burda bahsedilen şey spor kulübü olarak geçmesi takımlarımızın ve spor kulübünün gerekliliklerini yerine getirmemeleri mesela Bursaspor nickli arkadaşın dediği gibi futbol kulübü olarak lisans alınsa böyle bir tartışma olmayacak aynen katılıyorum söylediklerine veya büyük kulüplerimizin az bütçeli diğer takımlarla birleşip mücadeleyi arttırması ve spor kulupluğu yolunda atılması görüşlerine de aynen katılıp teşekkür ediyorum.

Faruk Ilgaz'ın söylemek istediği şeyleri çok iyi anlamış ve kendinize göre bir çözüm önerisi getirmişsiniz.

Saygılar

DenizlispoR
01.Mart.2011, 23:42
Bize fanatik demek için önce bu durumu yaşayıp tepki vermeniz gerekir :).Haklı olduğumuzu düşünüyorum hala , spor kulübü olmak için her spor dalında şampiyon olmak gerekmiyor .

MeMo
01.Mart.2011, 23:43

Ee tamam işte onu diyor adam zaten.

Chinatown
02.Mart.2011, 01:03
emin olun bizim sembol isimlerimize de neler deniyor. fenerbahçenin simge ismine saygı duyarım, ama her dediği doğru değil, holiganlıkla alakasını çözemedim dediklerinin, holigan olmamak için saf gibi kabul mü edelim her deneni? objektif demişssin ama bence takımından dolayı objektif olamayan sensin.

süper ligde 3 örnek verdimki kendi takımımın penceresinden değil, genel örnekler alınsın, istersen 5 tane daha veririm, işte ortada; ibb nin 10 tane lisanslı branşı var, ankaranın b. belediye hentbol takımı avrupada Türk takımlarının en büyük başarısını aldırmıştı mesela.

15-20 yaşına kadar memleketinde zorlukla, yoklukla spor yapmış sporcuları Türkiye derecesi alınca klübe transfer etmek amatör branşlara destek vermek değildir. nasıl süper ligde gelir dağılımı varsa, başarı sırası varsa, amatörde de böyle olacaktır, herkes elinden geldiğince yapacaktır bu işi.

SAİT71
02.Mart.2011, 01:17
15-20 yaşına kadar memleketinde zorlukla, yoklukla spor yapmış sporcuları Türkiye derecesi alınca klübe transfer etmek amatör branşlara destek vermek değildir.

Bir çok amatör branşta küçük yaştan itibaren eğitim veriliyor ve sporcu yetiştiriliyor. Ayrıca zorlukla derece alanlar mesela bir F.Bahçe'ye transfer olunca daha fazla imkana sahip olduğu için daha başarılı olma şansı oluyor yani yine destek vermiş olunuyor. Çünkü önüne başarılı olabilmesi için bir çok imkan seriliyor. Dediğiniz gibi 15-20 yaşına kadar memleketindeki zorluklar olmuyor yani :)

Chinatown
02.Mart.2011, 01:48
Bir çok amatör branşta küçük yaştan itibaren eğitim veriliyor ve sporcu yetiştiriliyor. Ayrıca zorlukla derece alanlar mesela bir F.Bahçe'ye transfer olunca daha fazla imkana sahip olduğu için daha başarılı olma şansı oluyor yani yine destek vermiş olunuyor. Çünkü önüne başarılı olabilmesi için bir çok imkan seriliyor. Dediğiniz gibi 15-20 yaşına kadar memleketindeki zorluklar olmuyor yani :)

ama canım kardeşim bu işte amatöre eğilmek değil transfer etmek, bir sporcu zaten 20 yaşına kadar antrenöründen alması gereken tekniğin tamamını almış olması gerekir, amatöre eğilmek demek alacaksın 10 yaşında 20 ye kadar çalıştıraksın. örneğin Eşref Apak, adam otobüs garajında gülle atarak olimpiyat madalyası aldı, sonra Fenerbahçeye imza attı olimpiyata katılma derecesi elde edemedi 2008 de.

o zaten paragrafımın içinde ufak bir cümle, genelinde anlatmak istediğimi söyledim zaten, Faruk Ilgaza saygı duyarım, ama bu konuda yanıldı, klüplerimizde amatör branşlar var, holigan olmamak için olana yok mu diyelim? :)

ReaList
02.Mart.2011, 02:09
Türkiye'de Amatör Branşlarda Profesyonalce (Spor Kulübü bilinciyle) hareket eden iki büyük takım var ; Fenerbahçe,Galatasaray...

Belediye takımlarını karşılaştırmamak lazım yani Belediye'nin tüm branşlarda takım/sporcu'su olsun yani.

Fietra 10
02.Mart.2011, 11:29
Silsinler trilyonluk vergi borçlarını bende açayım istediğin branşı Faruk Başgaann :) hayırlı işler..

IcedEarth
02.Mart.2011, 23:45
Doğru veya yanlış bunu tartışmak bana düşmez. Ancak bu açıklamanın yapılmış olması ayıp birşey..

Universal
02.Mart.2011, 23:50
Ben bu sözlere takılmam; ama şu noktaya değinmek istiyorum Beşiktaş Jimnastik Kulübü... Adı üstünde jimnastik, son olimpiyatlara kaç oyuncu gönderdi? 2012'ye kaç oyuncu gönderecek? Kusura bakmayın isminde jimnastik olan bir kulübün buna önem vermesi gerekiyor, bu Beşiktaş için demiyorum, A kulübü B kulübü fark etmez her kulüp için geçerli.

Fenerbahçe'yi ben bu konuda tebrik ediyorum, başka kulübü tutsamda son olimpiyatlara rekor sayıda oyuncu gönderdiler keşke her kulübümüz bunu başarabilse ve daha da başarılı olabilsek çünkü başarı madalya rekabetten çıkar. Bu ortamı sağlamalıyız. Biz bence futbola yatırım yaparak en büyük hatayı yapan ülkeyiz. Biz salonlarda minderlerde pistlerde daha başarılıyız. Az ama öz oyuncularımız var. Bunu herkes görüyor, nedir bu çim tutkusu...

Deus Dominus
03.Mart.2011, 02:50
Futbol çok spesifik, kafa patlatmak gereken bir spor dalı olmadığı için olabilir :) Basit bir oyun görüntüde :) yeri geldiğinde oynamak için tek bir kale, bir plastik top bile yeterli. Hatta zamanında az oynamadık bizlerde sokak aralarında, okul bahçelerinde... iki taşı kale yap, birde teneke kutu, hatta buruşturulmuş bir parça kağıt- gazete :D yeterde artar bile...