PDA

View Full Version : Galatasaray - Fenerbahçe [26. Hafta]

Pages : 1 [2]

ReaList
19.Mart.2011, 02:03
Öncelikle verdikleri mücadeleden dolayı her iki takımı da kutluyorum.

3 şeye değinmek istiyorum.

Birincisi Aykut Kocaman, Bizler Cristian,Selçuk gibi oyuncuların birine tahammül edemezken o ikisini birden oyuna sürdü ve felaket bir ilk yarı geçti Fenerbahçe adına. Galatasaray biraz becerikli olsa şuan sevinç çığlıkları atıyor olacaklardı. Allahtan ikinci yarı bu ikiliye yapılan müdahale maçı kurtardı ama her zaman şansınız yaver gitmeyebilir gözünü seveyim Kocaman işini şansa bırakma!

İkincisi Sahaya atılan maddeler, yine sayısız su şişesi atıldı... Cristian Baroni'nin kafasına bantla sarılmış taş atıldı, Volkan'ın yanına patlayıcı atıldı kafasını içki şişesi sıyırdı vs vs bunlar direk adam öldürmeye teşebbüs olaylar ve bütün olayları hakem gördü. Çok değil daha 1 yıl içinde Antep ve Diyarbakır maçlarında oyunculara isabet eden taş vb cisimlerden dolayı hakemler maçı yarıda bırakmış Bursaspor hükmen maçları kazanmıştı. Neden buna maruz kalan Fenerbahçe olunca maç devam eder illa birisinin ölmesi mi gerek ?
(Not: Bu şekil aleyhli tölerans sürerse Son hafta Sivasspor-Fener maçında inanılmaz olaylar çıkar perşembe'nin gelişi çarşamba'dan belliidir demedi demeyin)

Son olarak Alex de Souza helal sana adamsın adam !

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 02:03
Bugün tarihe geçmemizde iyi oldu aslında.

Hem Galatasaray desibel ile tarihe geçti.Hemde biz TT Arena'da ilk galibiyet alan takım olduk.

yaman76hakanFB
19.Mart.2011, 03:22
Rakibin desibel rekoru kırdığı bir atmosferde yenmek daha güzel.

DisCo
19.Mart.2011, 03:36
Bugün "Acınızı paylaşıyoruz" tişörtlerini, yapılan saygı duruşlarını anlayamadım. Neden anlayamadım çünkü 18 Mart bizim için lay lay lomu hatırlatan bir gün değildir. Kendi değerlerimizi nasıl çöpe attığımızı görmek gerçekten içimi yaraladı.

Maça dönersek bugün Galatasaray'ın Fenerbahçe'den ziyade iki rakibi daha vardı. Hatta Fenerbahçe'yi saymayadabiliriz. Galatasaray çok kötü durumda olmasına rağmen ciddi anlamda farklı bir galibiyeti kaçırdı. Maçın temposuz olması akın akın gelmelerin olmaması kimseyi yanıltmasın.

İlk rakibi kendi içinden birisi olan Hagi'ydi. Yine yanlış bir kadro ile sahaya çıktı. İkinci yarı itibariyle golün geleceğini düşündüm. Ben kahin değilim. Tüm Galatasaray'lılar bunu görürken Hagi'nin görmemesini ve bunu bile göremeyecek birini takımda tutanları anlamak mümkün değildir. Oyuna hamle yapıyor ama yaptığı hamlelerin anlamını çözmek mümkün değil. Sen takımı geriye yaslandırıyorsun. Tek şansın var. Hızlı hücum yapabilmek. Hızlı hücumda hızlı oyuncularla yapılır. Değişiklikler yapılıyor ve Pino oyunda değil. Pino geçen hafta gol atmamış olsun, asistte yapmamış olsun. Hızlı hücum yapacaksan hızlı adam oynatmak zorundasın. Hakan Balta yüzünden yediğimiz golleri sayamıyorum. Bunu düzeltemiyorsun. Bu adamı oynatmaya devam ediyorsun. Zaten alışmışsınız devşirme oyuncu kullanmaya. Stancu'yu sol back yapsaydı en az bu kadar gol yerdik. Oyuna Ayhan'ı alıyorsun. Koy Alex'in başına 1-1 savunsun. Zaten Fenerbahçe beraberliği bulduğuna şükrediyor. Sürekli kazanacağımız maçları rakibe hediye eden bir teknik direktör varken kazanmamız mümkün değildi. Fenerbahçe'nin Allah tarafından desteklenen etkiside gelince maçın son 2 dakikada bile döneceğine inanırım.

Diğer rakibi ise hakemdi. Hakem kötü niyetli olsa Servet'i atardı - ki niye atmadı anlamak mümkün değil - kötü niyetli olsa şöyle yapardı gibi yorumlar mutlaka olacaktır. Açıkçası gözümüze soka soka Arog filmindeki gibi tersten penaltı vereceğini düşünenler varsa bunlar hayalden öte değildir. Kimse kendini bu kadar bariz ateşe atmaz. Bu böyle oldu şu şöyle oldu demeye hiç gerek yoktur. Cluio'nun rakip sahada düşmesine topa topa işareti yapan hakemin hemen 20 saniye sonra Alex'e çaldığı faule bakmaları yeterlidir. Diğerlerini anlatmaya gerek yok.

Olan yine taraftara oldu. Galatasaray desibel rekoru kırma gibi boş işlerle uğraşırken Fenerbahçe TTArena'da ilk kez yenerek tarihe geçti. Hagi'nin hala zaman dediği bir ortamda en çok yenilgi alarak bir rekor daha kırdığımızı da ben eklemek istiyorum. Son olarak Kazım'ın gol sonrası yaptıklarına da bir anlam yüklemek imkansız. Ayıp.

M.O.S.H
19.Mart.2011, 03:47
Aykut Hoca gereksiz bir korkuyla yanlış bir 11'le başladı bu bize pahalıya patlıyordu.Yinede kötü oynadığımız bir maçı yine Alex sayesinde kazanmasını bildik.

SAİT71
19.Mart.2011, 04:03
Aslında maçtaki iki teknik adam arasındaki farkları gördük... Hagi son iki maçtır yaptığı değişikliklerle oyunu katlediyor. Bu yadsınamaz bir gerçek... Bence G.Saray yönetimi şimdiden hocasını takıma getirirse daha karlı olur. 3-5 maç şaha kaldırabilir takımı...

Maçın ilk yarısında tamamiyle silik bir takım vardı. G.Saray golü attıktan sonra işin çok zor olduğunu anladım hatta artık ikinci yarı başlayınca bu takımın bu maçı beraberlikle bile bitiremeyeceğini düşündüm... Ama hocamızın tam yerinde değişikliği ile oyunu bir anda rakip sahaya yıktık... Semih girince ileride daha fazla oynamaya başladık... Stoch'un girmesiyle oyunu iyice yıktık...

Evet G.Saray çok iyi mücadele etti, pozisyonlar yakaladı ama F.Bahçe'nin de çok kötü bir oyun sergilemesi sayesinde bu kadar net göze çarptı. Kadro olarak yanlış başladık maça, Stoch kanatta olsaydı bence bu kadar ileride etkisiz kalmazdık... İleride ve orta sahada hiç top tutamayınca oyunu G.Saray ele geçirdi fakat istatistiklere bakınca dengeli bir maç olduğu ortaya çıkıyor.

Maçta atılan o şişe Volkan'ın kafasında patlasa kesinlikle ölebilirdi. Bence TFF stadların kale arkalarına file germeli. Yoksa bi gün fena bir olay yaşanacak...

http://www.sporx.com/img/2011/03/18/g-saray-f-bahce_50aa1_800.jpg

Corpus
19.Mart.2011, 05:29
Asla takımımdan utanmadım ve utanmayacağım. Ancak bugün eşik değerime çok yaklaştılar. Yönetime , oyunculara veya herhangi bu işten mesul olan kişilere tek sorum var :

Her şeyi yapsaydınız da şu ilk maçı kaybetmeseydiniz olmaz mıydı ?

AYIP..!! hemde çok AYIP..!!

Biz taraftarlığımızdan utanmayız ancak bazıları kendi şahsiyetlerinden utanmalı.!!

Lim10
19.Mart.2011, 08:16
FENER goL goL goL!Şampiyonluk geliyor...

BaFraLı
19.Mart.2011, 09:32
Yazık ya. Şu Galatasaray'ın düştüğü duruma bak. 1-0 öndesin. Son 15 dakkada 2 gol yiyip maçı rakibe hediye ediyorsun. Hayır kime kızacağımızada şaşırdık. Halen daha en kötü gün bügünse bu günde Galatasaray diyen arkadaşlar ne amaçla diyor bunu.

Daha ne kadar kötü olabilir 105 yıllık bir kulüp ? 2-3 maç daha kaybetse küme düşecek neredeyse. Yazıktır ya. Maçı izlemedim bile. Çünkü kesin yenilecektik. 1-0 öne geçince aha dedim heralde iyi oynuyoruz. Sonra bi baktım 1-2 . Yazık ne diyelim. Tebrikler Fenerbahçe.

Yandığım tek nokta iddaada 1den 2 oynicaktım tek maç. 25.0 ganyanı vardı. Duyguları bir kenara bırakıp keşke oynasaydım.

EndoplazmiK RetikuluM
19.Mart.2011, 09:52
Volkan'ı Allah korudu yemin ediyorum. Şimdi tekrarını izledim başını çevirmeseydi şişe kafasına gelecekti ve büyük ihtimalle hayati tehlike yaşayabilirdi.

Börk
19.Mart.2011, 10:11
Eksisozluk'de okumuştum Arda'nın maç sonu yaptığı açıklama neydi öyle ? Allah kazanmamızı istemedi ? Arda," İnşallah,Allah izin verirse,kısmetse" gibi kelimeleri oldukça çok kullanan,Türk medyası ve taraftarların gözüne inançlı insan olarak görülüyor.

Ama bir şey var ki 4 aydır oynamamış birisi dün gerçekten çok olumlu oynadı.Kewell biraz formunda olsa Arda'nın asistlerini konuşuyorduk bugün.İsterse 1 yıl oynamasın,her adamı geçebilecek kapasitede.

Bir yandan gitmesini istiyor insan.Kurtarmasını istiyor kendini.Bir yandan da takımın en iyi oyuncusu olduğunu görüyorsun.

"maç sonrası dallama galatasaray'lı gazetecilerin "arda oyuna girdikten sonra fenerbahçe golleri attı" yorumlarını duyduktan sonra sadece bu ülkeden gitsin, kurtarsın kendini dedim.
galatasaraylılara tek bir önerim var : bu adama sahip çıkın beyler."

nannar
19.Mart.2011, 10:17
FENERBAHÇE'YE 3 PUANI GETİREN GALİBİYETİN MİMARLARI :

1- George Hagi: Pino gibi bir ismi bırakın ilk 11'de başlatmayı , maça dahi almayarak teknik direktörlük kalitesini bir kez daha kanıtladı. Stancu ile başlaması yanlıştı. 1-0'dan sonra takımı geriye çekti ve resmen tiyatro izler gibi izleyerek maç kaybedildikten sonra da "Tam olarak anlayamadığım detaylar yüzünden maçı kaybettik" dedi. Biz bile anlarken sen nasıl anlamıyorsun be Hagi?

2- Fırat Aydınus: Maç boyunca sürekli Galatasaray'lı oyuncuların psikolojisini etki etti. Tüm pozisyonlarda takdir hakkını Fenerbahçe lehine kullandı. Özellikle çalınan faullerde çok hatalıydı. Baros'un attığı nizami golü vermediği gibi desibel rekoru kırılan bir maçta oyuncunun düdüğü duymamasının normal olduğunu düşünmeden sarı kartı gösterdi. Utanmasa gelip yedek kulübesindekilere de kartları çıkaracaktı :n:

3-Aykut Kocaman ve Alex: Rakip teknik direktör cesur davrnarak Semih2i oyuna aldı ve hücumda varyasynları arttırdı. Maç boyu sahada gezinen Alex kalitesini attığı ve attırdığı 2 golle maçı takımına kazandırarak kanıtladı..

Bence maç bunlardan ibarettir. :) Artık George Hagi ve Galatasaray yönetimi Galatasaray'da kesinlikle kalamayacaklarını hala anlamadılarsa bence stada 1 GS taraftarı bile gitmeyerek tepkilerini ortaya koymalıdır.

Yalnız haftalardır süren hakem kagası bu maça da gölge düşürdü. Maç öncesinde bu hakemler bariz hatalar yapacaklar demiştik. Yaptılar... Türk hakemleri ile nasıl olacak da normal maçlar izleyebileceğiz bilemiyorum ben. Fenerbahçe'li arkadaşlar da mübarak farklı maç izlemiş gibi galibiyete seviniyorlar sadece. Hakem hakkında Fenerbahçe'lilerden hiç ses çıkmıyor :n: Aziz Yıldırım falan çıkıp deseye " Bu hakemler takımların haklarını yiyor, adil yönetmiyor, dün akşamki hakem de kötüydü" diye :n:

Sonuç olarak ; Tebrikler Fenerbahçe, yazıklar olsun Georhe Hagi ve Fırat Aydınus....

nannar
19.Mart.2011, 10:22
Sahaya atılan rakı şişesi, Kazım'ın gol sonrası yaptığı terbiyesizlikler maçın ayıbı olarak akıllarda kalacaktır. Adam gibi bir GS yönetimi olsa bugün Kazım'ın biletini keserdi. Böyle ahlaksız futbolcunun bırakın Galatasaray'ı türk futbolunda bile yeri yok. O sahaya rakı şişesi atan yaratık belirlenirse onu da hiçbir stada almamak lazım.

Börk
19.Mart.2011, 10:48
Bir kaç hakemin hatasına değinelim.

Ben Baros'un,Gökhan Gönül'den çalıp golü attığı,ardından düdükten sonra topa vurduğu için sarı kart gördüğü pozisyonun faul olduğunu düşünmüyorum.Pisi pisine bir golümüz gitti.

Özer'in centilmenlik dışı temasının karşılığı tff hakem ve gözlemcilik kitabı 26. sayfasındaki ibareye göre net bir şekilde kırmızı kart.

Andre Santos,Gökhan Gönül düdükten sonra topa vurdular sarı kart yoktu.

Bunlar verilse yine yenilirdik ama nerede adalet :)

Varonil
19.Mart.2011, 11:06
Bu muhteşem geri dönüş şampiyonluğun anahtarıdır.Başta Aykut Kocaman ve futbolcular olmak üzere emeği geçen kim varsa hepsine teşekkürler.

Maça başlarken Özer konusunda endişelerimi dile getirmiştim ama beni şaşırtan Andre Santos oldu.Kazım'a kaptırdığı topun peşinden gitmeyip öyle seyretmesi beni çıldırttı.İlk yarıda gerçekten çok kötüydü.

Galatasaray ilk yarı gerçekten çok iyi mücadele etti.Fenerbahçe'nin son haftalardaki en büyük artısı olan hücum presi bu maçta hiç göremedik.Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe için ne kadar önemli bir futbolcu olduğu da bu maçta ortaya çıktı.Yaz transfer döneminde mutlaka Emre'ye bir alternatif bulmalıyız.

2.yarı Aykut Kocaman'ın akıllı,Hagi'nin yanlış hamleleri maça direkt olarak etki etti.Alex'in maç sonu açıklamasında Aykut Kocaman'ın devre arasında soyunma odasındaki sakinliği ve soğukkanlılığı bizi maça döndürdü demesi galibiyetin şifresini de veriyordu aslında.Stoch belki ilk 11'de başlayabilirdi ama bu şekilde de oyuna girmesi doğru oldu.Hagi'nin de oyuncu tercihlerini yanlış buldum.Kewell sahada hiçbirşey yapamadı.Arda da çok kötüydü.Mecali kalmamış oynamaya,bitirmiş kafasında Galatasaray'ı.Kadıköy'deki maçın en iyilerinden Pino'yu oyuna alsa daha farklı olabilirdi belki.

Alex hakkında ayrı konuşmak istiyorum.Yaşayan efsane.Bundan yıllar sonra torunlarıma Alex'i anlatırken çok gurur duyacağım,onun futbolunu izlemeye şahit olduğum için.Büyük futbolcu olmak kolay değildir.Bugün Alex'in sadece büyük bir futbolcu olduğuna değil,ne kadar örnek ve profesyonel bir insan olduğuna şahit oldum.Onu sahada seyrederken gerçekten çok büyük keyif alıyorum.

Kazım'ın gol sevinci ve atılan rakı şişesi Galatasaray camiasına yakışmayan 2 büyük ayıptır.Bu rakı şişeşi Kadıköy'de atılsa şimdi yer yerinden oynamıştı.

Bu galibiyet Aykut Hoca'nın da dediği gibi yelkenlerimizi rüzgarla doldurdu.Şimdi önümüzde çok daha zorlu bir maç var.Bursaspor maçı çok daha zorlu geçecek.Eğer o maçı da kazanırsak önümüz çok daha açık olacak.

BaFraLı
19.Mart.2011, 11:07
Şu saatten sonra ne stad benim için birşey ifade eder nede bağırta bağırta çıkarttıkları 131 desibel. İsterse 450 desibel bağırsın taraftar. Yazıktır günahtır ya. Fenerbahçe boşuna yollamadı Kazım'ı. Adam terbiyesiz işte.

Volkan'ı hiç sevmeyen biriyim ama adamın kafasına gelse o şişe çok kötü olurdu. Hiç ama hiç sevmiyorum Volkan'ı ama cam şişe bir de. Onu stada nasıl soktuysa çok büyük terbiyesizlik o şişenin de sahaya atılması.

Tebrikler Fenerbahçe.

TR.CaPTaiN
19.Mart.2011, 11:11
Yalnız haftalardır süren hakem kagası bu maça da gölge düşürdü. Maç öncesinde bu hakemler bariz hatalar yapacaklar demiştik. Yaptılar... Türk hakemleri ile nasıl olacak da normal maçlar izleyebileceğiz bilemiyorum ben. Fenerbahçe'li arkadaşlar da mübarak farklı maç izlemiş gibi galibiyete seviniyorlar sadece. Hakem hakkında Fenerbahçe'lilerden hiç ses çıkmıyor :n: Aziz Yıldırım falan çıkıp deseye " Bu hakemler takımların haklarını yiyor, adil yönetmiyor, dün akşamki hakem de kötüydü" diye :n:

Biz mecbur muyuz Galatasaraylılarla aynı düşünmeye de, sanki hakem hatası görmüşüz de söylemiyormuşuz gibi. Dünkü hakem kararlarının birçoğunda haklıydı. Açıkçası ben Galatasaray taraftarının hakem isyanını tamamen kötü oynayan Fenerbahçe'ye bile yenilmenin bir bahanesi olarak görüyorum. Hakem tartışmaları eskiden verilmeyen penaltı, gol, ofsayt nedeniyle kesilen ama aslında ofsayt olmayan net pozisyonlar üzerine kurulurdu. Artık 2 taç yanlış verilince hakem yaktı bizi, hakem yedi bizi. Gökhan'ın da çıkmayan topuna taç verdi. Biz de ona mı isyan edelim ? :} Dün akşam Fırat Aydınus kendinden beklenilmedik derecede iyi bir maç yönetti.

sarianet
19.Mart.2011, 11:16
ilkgolü yediğimizde hiç üzülmedim çünkü bir şeyler okuyordum maçta
galatasaraylı futbolcular ilk yarıada çok efor sarfettiler çok koştular ikinci yarının ortalarından itibaren oyundaki üstünlüğümüzü rakibe kabul ettireceğimizi düşünüyordum.
ikinci yarı semihin girmesi ilerde bi gıdım da olsa pas yapmamızı sağladı ama yetmedi bize bi moral golü lazımdı. rakip boşlukları iyi kapğatıyordu tek gol bulma ihtimalimizin duran top olduğunu düşünüyordum ve beklediğim gibi duran toptan semih golü attı.
fenerbahçe morallenirken g.s. üzerinde bu gol güven kaybına yol açtı. rakip açıkları ilk yarı ve ikinci yarıda çok koştuğu için yorgunluktan kapatamıyordu ve ikinc golümüzü göstere göstere attık.
galatasaray son maçlardaki en mücadeleci maçını oynadı kolay bi galibiyet bekliyordum ama zor oldu ama gzel oldu :)

bugünkü spor gazeteleri ilk sayfalar

http://gazete.netgazete.com/Gazete/fanatik.jpg

http://gazete.netgazete.com/Gazete/fotomac.jpg

http://gazete.netgazete.com/Gazete/fotospor.jpg

nannar
19.Mart.2011, 11:23
fotospor'unki güzelmiş :)

Zekirdek
19.Mart.2011, 11:24
Hagi'nin degisikliklerine de, Firat Aydinus'un yonetimine de deginirdim ama sıkıldım bu muhabbetten. Tek sorum var Fenerbahceli kardeslerime cok basit bi soru evet ya da hayir derlerse sevinirim. Bu galibiyeti gercekten hakettiginizi dusunuyor musunuz macin geneline ve her turlu detayina baktiginizda.

Evet.......

nannar
19.Mart.2011, 11:28
Skorda Fenerbahçe galibiyeti yazıyorsa her ne şekilde olursa olsun Fenerbahçe hanesine 3 puan yazılır. Hak etse ne olur hak etmese ne olur? Ben dünkü maçla ilgili değil, Türk futbolunun geleceği ile ilgili endişelerimi yazıyorum. Kim, nasıl değiştirir bilemem ama şu anki mevcut hakem kadrosunda birşeyler değişmedikçe her sezon hakemler şampiyonluğa etki ederler. Fenerbahçe de olsa,Galatasaray da olsa, Bursa da olsa sonuç değişmez. Ama 3 puanı cebe indirince "Hakemler mükemmel maç yönetti "diye geriye çekilip, puan kaybının yaşandığı haftada "bu hakemlerle lig bitmez" diyen iki yüzlü Başkan, yönetim ve taraftarlar olduğu sürece hiçbirşey değişmez!

nannar
19.Mart.2011, 11:32
Biz mecbur muyuz Galatasaraylılarla aynı düşünmeye de, sanki hakem hatası görmüşüz de söylemiyormuşuz gibi. Dünkü hakem kararlarının birçoğunda haklıydı. Açıkçası ben Galatasaray taraftarının hakem isyanını tamamen kötü oynayan Fenerbahçe'ye bile yenilmenin bir bahanesi olarak görüyorum. Hakem tartışmaları eskiden verilmeyen penaltı, gol, ofsayt nedeniyle kesilen ama aslında ofsayt olmayan net pozisyonlar üzerine kurulurdu. Artık 2 taç yanlış verilince hakem yaktı bizi, hakem yedi bizi. Gökhan'ın da çıkmayan topuna taç verdi. Biz de ona mı isyan edelim ? :} Dün akşam Fırat Aydınus kendinden beklenilmedik derecede iyi bir maç yönetti.

dünkü maçta hekemin hatalarını göremeyenler zaten maç izlemeyi bıraksınlar :n: Telegolde Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar gibi iki isim (ki bu adamlar aktifken Avrupada defalarca maç yönetmiş Türk futbol tarihinin en iyi hakemleri arasındadır) Baros'un pozisyonuna net gol diyorsa ve siz hala hakem haklıydı diyorsanız diyecek laf yok :)

Biz mağlubiytin faturasını hakeme çıkarmadık. Hakem kötüydü demek ayrı, hakem yüzünden yenildik ayrı... Yenilginin mimarı başta George Hagi'dir. Kötü yönetimiyle Fırat Aydınus'un da payı mutlaka vardır. . Ama sadece hakem yüzünden yenildik diyen yok. Zaten hiçbir Galatasaray'lı böyle birşey de demez. Diyorsa da haksızdır.

TR.CaPTaiN
19.Mart.2011, 11:33
Hakedene hakkını vermek lazım. Galip geldiğinde de mağlup olduğunda da iyi yönetim - kötü yönetim ayrımı yapmak zor değil. Ama bazı şeylere şartlanınca hakem nasıl maç yönetirse yönetsin o bazı şeyler değişmiyor, değiştirilmek istenmiyor.

dünkü maçta hekemin hatalarını göremeyenler zaten maç izlemeyi bıraksınlar :n: Telegolde Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar gibi iki isim (ki bu adamlar aktifken Avrupada defalarca maç yönetmiş Türk futbol tarihinin en iyi hakemleri arasındadır) Baros'un pozisyonuna net gol diyorsa ve siz hala hakem haklıydı diyorsanız diyecek laf yok :)

Biz mağlubiytin faturasını hakeme çıkarmadık. Hakem kötüydü demek ayrı, hakem yüzünden yenildik ayrı... Yenilginin mimarı başta George Hagi'dir. Kötü yönetimiyle Fırat Aydınus'un da payı mutlaka vardır. . Ama sadece hakem yüzünden yenildik diyen yok. Zaten hiçbir Galatasaray'lı böyle birşey de demez. Diyorsa da haksızdır.

Programı izlememiş olsaydım belki inanabilirdim. Ahmet Çakar önce, faul yok gibiydi ama bence zor pozisyondu bu hakem niye burda faul vermiş diyemem dedi. Aradan biraz süre geçtikten sonra kendi önlerindeki ekrandan tekrar izledikten sonra; ben yukarda faul yok gibi düşünmüştüm ama tekrar izleyince faul gibi görünüyor tarzında birşeyler dedi. [ www.yildiz.tv] - Tekrarı izlenebilir Toroğlu'na gelince; kendisini Aziz Yıldırım'ın yayıncı kuruluştan kovdurduğunu düşünen bir yorumcunun tarafsız düşünebileceğine inanmıyorum. Bu nedenden dolayı yorumlarına da dikkate almıyorum. Çünkü aynı olaylara Fenerbahçe olunca başka, X takım olunca başka yorumlar yapıyor.

Fenerbahçeliler bu galibiyete nasıl seviniyor demek faturayı hakeme çıkarmak demek. Hakem beğenilmeyebilir; sonuçta herkes farklı düşünebilir ama maçın sonucuna direkt etki eden bir hatanın olmadığı maçtan sonra Fenerliler niye seviniyor denilirse ben maçı izlemesem zannederim ki; Fenerbahçe ofsayttan 2 gol atmış.

Redrum
19.Mart.2011, 11:39
Ben maçı 90 dakika izledim, Galatasaray taraftarıyım. Nedense benim hiç gözüme çarpmadı hakem hatası falan? Bence siz abartıyorsunuz.

KaPaLı
19.Mart.2011, 11:47
Maçta hakem en son etki faktörüydü. Kaybedilen 1 maçtan sonrada hakem olmasın zaten. Müthiş maç yönetti. Galatasaray'lılar çok zorluyo ya, Fenerlilerde zorlasın Servet'e çıkmayan kırmızıyı söylesin. Direk Mehmet'in kafasına çekti el enseyi. Topla alakasımı ? Tabikide yok : ) Haa birde kimsenin dikkatini çekmemiş ama Niang'ın sakatlandığı pozisyonda Gökhan Zan'ın tekmesi var Niang'ın ayağına. Faul çaldı hakemde es geçtiler pozisyonu.

Aykut Kocaman'ın yaptığı korkaklık yüzünden az kaldı gidecekti maç ama neyseki sonra döndü hatasından. Özellikle Galatasaray'da Kazım ve Stancu çıktıktan sonra takım iyice geriye yaslandı. Kazım çıkıp Arda girdiğinde tamam dedim bitti bu iş. Maç Fenerbahçe'nin. Kazım, hızıyla, güçlü fiziğiyle çok yıpratan bir oyuncu ama Arda tam tersi. Teknik özellikle yavaş oyuncu.

Hagi yine bilinen değişiklikleri yaptı ama adamıda anlıyorum ben bu kadroyla bu kadar. Stancu'yu çıkarması eleştirilebilir ama oda Kewell alarak daha etkili olacağını düşündü, kumar oynadı tutmadı. Aykut Kocaman ise 2. yarıya Semih'i alarak savunmayı rahatsız edecek bir oyun düzenine geçti. Stoch girdikten sonra etkili olmaya başladı yine. Neill çok rahatsız oldu o girince. Özer çok zorlayamadı o kanadı.

Benim için maçın tek özeti bu kare;

http://yukleresim.com/images/23648895796816891367.jpg

Adamsın Aykut " KOCAMAN " .

Nocna Mora
19.Mart.2011, 11:55
Hakem Baros'un golünü vermedi ve de Disco'nun da bahsettiği gibi Culio ve Alex'in peşpeşe gelişen pozisyonlarda yanlış kararlar verdi. Bunlar haricinde bir hatası yoktu. Elbette hataların büyüklüğü tartışılabilir ama alışılmışın dışında olarak iyi bir maç yönetti.

Hagi'nin her maçta ilk golü attıktan sonra düşmemeye oynayan bir Anadolu takımı gibi Galatasaray'ı skorun üstüne yatırmaya çalışması ve takımı geri çekmesi büyük bir hata. İşte bu oyun felsefesi yüzünden Hagi Galatasaray gibi bir takımın teknik direktörü olamaz. Bu hatasını dün yine tekrarladı. Oyuncu değişiklikleri sorgulanabilir elbette ve Pino - Kewell konusunda Pino tercihi doğru olabilirdi. Daha önce yazdıklarımda Hagi'yi iyi buldugumu söylemiştim. Bunun hala arkasındayım çünkü başı boş bir takım yoktu sahada. Fenerbahçe'nin pas yollarını kapatmak için canla başla çalışan koşan, alan daraltan ve kaptığı toplarıda elinden geldiğince iyi değerlendirmeye çalışan bir Galatasaray vardı. Ne zaman ki oyuncu değişiklikleri başladı takımı geriye çekip, hızlı oyuncuları oyundan alarak hızını azalttı. Bu işte büyük bir hatadır. Yani Hagi'yi önceki maçlara göre iyi buldum dememin sebebi Fenerbahçe'yi iyi etüd etmesi ve buna göre oyuncu seçimleri tartışalabilecek olsa da iyi bir taktikle takım sahaya sürmesidir.

uAburak89
19.Mart.2011, 12:25
Hagi'nin çıkardığı kadro kağıt üzerinde kötüydü ama sahadaki oyun tam tersini söylüyordu. Biraz mantıklı düşünmek gerek, yedeklerden 3 ismin ilk 11 oynamasını istenebilirdi. İkisi oyuna sonradan girdi ve hiç bir katkı vermedi. Bence iyi oynadık, oyuncuların yeteneksiz olması Hagi'nin suçu değil.

Hakeme gelince, bence bir dünya hatası var en önemlisi kendisine artislik yapan özeri oyundan atamamasıdır. Kurallara göre temasın şiddeti önemli değilmiş, hakeme müdahaleye direk kırmızı kart..

Maçın özeti; iyi başlayan, öne geçtikten sonra desteğini iyice arttıran, golleri yiyince sapıtan taraftar, hele hele arabeske bağlayınca hiç çekilmiyorlar. Arzulu istekli Galatasaray, oynayan Galatasaray, kazanan fenerbahçe. Tebrikler...

sarianet
19.Mart.2011, 12:27
tezahuratlar konusunda hıncal uluça dün gece hak verdim
çok güzel tezahuratlar var da şu saldır galaatasarayı yapmasalar keşke :D

TR.CaPTaiN
19.Mart.2011, 12:28
Mehmet ve Lugano'nun gol sevinçlerinde Alex'i linç etmesi. :}

http://www.yukleresim.com/images/16041062409275506443.jpg (http://www.yukleresim.com/)

http://www.yukleresim.com/images/65809529624927359976.jpg (http://www.yukleresim.com/)

http://www.yukleresim.com/images/32958596023791959866.jpg (http://www.yukleresim.com/)

http://www.yukleresim.com/images/81109071596724231168.jpg (http://www.yukleresim.com/)

http://www.yukleresim.com/images/46054379855808840996.jpg (http://www.yukleresim.com/)

http://www.yukleresim.com/images/91214967949655197922.jpg (http://www.yukleresim.com/)

http://www.yukleresim.com/images/43392402110889357788.jpg (http://www.yukleresim.com/)

http://www.yukleresim.com/images/04153325021241198286.jpg (http://www.yukleresim.com/)

eng1n
19.Mart.2011, 12:46
Adam istemiyor işte bırakın. Neyin peşindesiniz Alex'i yere düşürüp elinize ne geçicek :D

Bu arada Baros topa düdükten sonra vurduğu için sarı kart görmesi bence normal ŞL'de bile 98 bin kişinin önünde Van Persie'nin duyması zor ama yinede 2.sarıdan oyundan atılmıştı.

nannar
19.Mart.2011, 12:57
iyi de tüm dünya o karara da "yanlış karar, hakem hata yaptı" diyor :) bir hatanın avrupada da yapılmış olması onu "hata" olmaktan kurtarmazki... :)

LifeYourself
19.Mart.2011, 13:00
haha luganonun surat ifadesi süper takmıyor bile:D

Nedvedmania
19.Mart.2011, 13:06
İnanılmaz derecede mutluyum.Şampiyonluk yolunda en büyük engellerden birini aştık.

Yalnız bu şişe nasıl stada girdi onu merak ediyorum

http://img600.imageshack.us/img600/5909/gdgfd.jpg (http://img600.imageshack.us/i/gdgfd.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Muhtemelen bi çocuğun montonun içine koymuşlardır. Polisler yeterli arama yapmıyorlar ki. Beni bile aramıyorlar çoğu zaman. Elini cebime atıyor "Ne var burda" diyor "Telefon, fotoğraf makinası ve cüzdan" diyorum tamam geç diyor. Çok rahat bıçak sokabilirim içeri. Yıllardır böyle aramalar.

İnsan olan o şişeyi sahaya atmaz. Volkan dan daha beteri bile olsa atılmaz o şişe. Gerçi o şişeyi içeri sokan muhtemelen içmiştir ve akli dengesi yerinde değildir.

Maçı Albayrak'ın açıklamaları özetliyor. Olan yine bize oldu.

Nedvedmania
19.Mart.2011, 13:08
Mehmet ve Lugano'nun gol sevinçlerinde Alex'i linç etmesi. :}

Fotoğraflar süper :D Alex golü attığına pişman olmuştur heralde :n:

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 13:12
Ben alıştım aslında ya..Alıştım derken Galatasaray galibiyetlerine değil.Bizim her galibiyetimizden sonra rakip takım ve rakip takımların bahane üretmesine :)

Şimdi ta Zico zamanın gideceğim ve bir kaç örnek vereceğim.

İnter'i yendik : İnter kötüydü oldu ( Halbuki Biz Çok iyiydi eze eze yendik )

Sevilla'yı yendik : Sevilli bir anda çok kötü takım oldu

Chelsea'yi yendik : Ohohoho şans oldu ( Deplasmanda 90 dk ki şut içerde olsa eliyorduk adamları )

Şimdi ise geleyim Türkiye Ligine ..

Galatasaray'ı her yendiğimiz maçtan sonra Galatasaray iyiydi ama Fenerbahçe şanslıydı.Bence bu mantık tamamen şu ; Karşınızda kötü oynayan bir Fenerbahçe görüyorsunuz yenemiyorsunuz ona kızıyorsunuz işte bu lafları döktürüyor dışarı..

Beşiktaş'ı yenersin hakem hatası , Galatasaray'ı yenersin hakem hatası .. Yahu arkadaş dün gece Galatasaray maçı 1-0 galip kapasa diyecekmiydi kimse gol verilmedi diye ? Hayır :)

Bırakalım hakem hatalarınıda bir maçdan sonra rakip takımı olması gerektiği tebrik edelim (::)

kalemci
19.Mart.2011, 13:16
ben tarafsız gözle izledim maça fakat art niyetsiz fener lehine gibiydi hakem yapacak bişey yok

BaGa TaRKaN
19.Mart.2011, 13:21
Ben alıştım aslında ya..Alıştım derken Galatasaray galibiyetlerine değil.Bizim her galibiyetimizden sonra rakip takım ve rakip takımların bahane üretmesine :)

Şimdi ta Zico zamanın gideceğim ve bir kaç örnek vereceğim.

İnter'i yendik : İnter kötüydü oldu ( Halbuki Biz Çok iyiydi eze eze yendik )

Sevilla'yı yendik : Sevilli bir anda çok kötü takım oldu

Chelsea'yi yendik : Ohohoho şans oldu ( Deplasmanda 90 dk ki şut içerde olsa eliyorduk adamları )

Şimdi ise geleyim Türkiye Ligine ..

Galatasaray'ı her yendiğimiz maçtan sonra Galatasaray iyiydi ama Fenerbahçe şanslıydı.Bence bu mantık tamamen şu ; Karşınızda kötü oynayan bir Fenerbahçe görüyorsunuz yenemiyorsunuz ona kızıyorsunuz işte bu lafları döktürüyor dışarı..

Beşiktaş'ı yenersin hakem hatası , Galatasaray'ı yenersin hakem hatası .. Yahu arkadaş dün gece Galatasaray maçı 1-0 galip kapasa diyecekmiydi kimse gol verilmedi diye ? Hayır :)

Bırakalım hakem hatalarınıda bir maçdan sonra rakip takımı olması gerektiği tebrik edelim (::)

Hakemin Arkasına Sığınıp Bahaneler Üretmesine ve Sürekli Aynı Senaryoyu Yaşamamıza En Çok Ben Fıtık Oluyorum. Umarım Turgutum Haftaya Fenerbahçe Maçında Hakemi Mazaret Eden Hakeme Atıp Tutan Mesajlar Gelmez Diğer Arkadaşlarda Dahil.

Nedvedmania
19.Mart.2011, 13:24
ben tarafsız gözle izledim maça fakat art niyetsiz fener lehine gibiydi hakem yapacak bişey yok

Katılıyorum. Tamam ofsaytler ofsaytti. Hatta gökhanın pozisyonunda top taça çıkmamıştı ama hakem biz her faul (!) yaptığımızda sarı kart verdi.

Ayrıca hakem hatalarını söyleyen Galatasaraylı arkadaşlar "Hakem yüzünden kaybettik" demiyor. "Hakem o hataları yapmasa kazanabilirdik" diyor.

BaGa TaRKaN
19.Mart.2011, 13:27
Katılıyorum. Tamam ofsaytler ofsaytti. Hatta gökhanın pozisyonunda top taça çıkmamıştı ama hakem biz her faul (!) yaptığımızda sarı kart verdi.

Ayrıca hakem hatalarını söyleyen Galatasaraylı arkadaşlar "Hakem yüzünden kaybettik" demiyor. "Hakem o hataları yapmasa kazanabilirdik" diyor.

Aynı Şey Değilmi Cihan:p :zuhaha

Börk
19.Mart.2011, 13:28

Beraberlik ? :)

barahir
19.Mart.2011, 13:30
Full maç Torrente falan düştü mü?

kalemci
19.Mart.2011, 13:31
benim şahsi görüşüm hakem hataları olmasada GS yenilirdi bir şekilde :)

BaGa TaRKaN
19.Mart.2011, 13:33
Maçı İzlemedimde Bişeyi Merak Ediyorum BAM'lardan Oyuna Giren Varmıydı Bir M'si Yoktu Sanırım Kadroda BA'lardan Biri Girdiyse Tamam Olağan Bir Sonuç Çıkmış Yine:n:

barahir
19.Mart.2011, 13:34
Maçı İzlemedimde Bişeyi Merak Ediyorum BAM'lardan Oyuna Giren Varmıydı Bir M'si Yoktu Sanırım Kadroda BA'lardan Biri Girdiyse Tamam Olağan Bir Sonuç Çıkmış Yine:n:

A Sonradan girdi :)

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 13:34

Ayhan Reyiz girdi oyuna 1-1 ken girdi heralde çünkü o an saldırayları oynuyordum ben :D

Nedvedmania
19.Mart.2011, 13:36

Aynı şey değil :)

fm_monster
19.Mart.2011, 13:38
http://gazete.netgazete.com/Gazete/fotospor.jpg

bu güzelmiş:)

ozaniel
19.Mart.2011, 13:54
Bizim her galibiyetimizden sonra rakip takım ve rakip takımların bahane üretmesine :)

Dediğin durum bence de her takımın taraftarının sorunu. Kimse kötü oynadık yenildik demiyor, herkes hakem yoluyla bahane üretiyor. Bir keresinde BJK Dergisini almıştım, o ay pek galibiyet alamamıştık. Bütün maçları anlatırken hep hakem hataları mazeret gösterilmiş, kötü bir dönemden geçiyoruz bile diyememişler.

Bordo61Mavi
19.Mart.2011, 13:57
Fenerbahceyi tebrik etmek lazim, seri devam ediyor :)

Ozer Hurmaci'da bize Emreyi aratmadigindan dolayi onuda tebrik ederim :) ne mantikla hakeme gogsunu carptiriyor anlamak mumkun degil

fm_monster
19.Mart.2011, 13:58
http://forum.antu.com/upload/r082753/634358881965306250.jpg

Gods of the arena

BaGa TaRKaN
19.Mart.2011, 14:03
Tam Romalılar Gibi Olmuş Alex Benziyorda:D

eng1n
19.Mart.2011, 14:06
Dünkü Galibiyetten sonra Bugünde Final'e çıkarsak FB Acıbademle bu hafta sonu müthiş geçmiş olucak.

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 14:10
Dediğin durum bence de her takımın taraftarının sorunu. Kimse kötü oynadık yenildik demiyor, herkes hakem yoluyla bahane üretiyor. Bir keresinde BJK Dergisini almıştım, o ay pek galibiyet alamamıştık. Bütün maçları anlatırken hep hakem hataları mazeret gösterilmiş, kötü bir dönemden geçiyoruz bile diyememişler.

Bu genel olarak Fenerbahçeye karşı oluyor ama :) Ya şans eseri maç kazanıyoruz ya da hakem ile maç kazanıyoruz :)

Neyse şanslı takımız vesselam 2 defa son maçta Şampiyonluk kaçırdık :icon_cool:

nannar
19.Mart.2011, 14:16
zamanında 8,5 metre geriden çıkan oyuncumuza ofsayt kaldıranlar da oldu. O maçları bile unuttuk. Bunu da unuturuz sorun değil fakat gelecek haftalarda Fenerbahçe maçında kötü yönetim sergileyen hakemlere tek bir laf etme hakkınız yok o zaman sizin. Madem galip gelen takım her türlü haklıdır ve hakemlere sığınmak yersizdir, siz de susacaksınız o zaman geriye kalan 7-8 haftada hakemlerden canınız yanarsa. Ama Fırat Aydınus'un koruyan ve hakem hatalarına sığınmayın diyenler , FB aleyhine hatalar olduğunda çıkıpta forumu ağlama duvarına çevirirlerse dalga geçerim haberiniz olsun. Sonra "sen ne biçim öğretmensin,insanlar gerginken ortamı neden geriyorsun" falan diye demogoji yapmayın bana :)

Revolution
19.Mart.2011, 14:21
zamanında 8,5 metre geriden çıkan oyuncumuza ofsayt kaldıranlar da oldu. O maçları bile unuttuk. Bunu da unuturuz sorun değil fakat gelecek haftalarda Fenerbahçe maçında kötü yönetim sergileyen hakemlere tek bir laf etme hakkınız yok o zaman sizin. Madem galip gelen takım her türlü haklıdır ve hakemlere sığınmak yersizdir, siz de susacaksınız o zaman geriye kalan 7-8 haftada hakemlerden canınız yanarsa. Ama Fırat Aydınus'un koruyan ve hakem hatalarına sığınmayın diyenler , FB aleyhine hatalar olduğunda çıkıpta forumu ağlama duvarına çevirirlerse dalga geçerim haberiniz olsun. Sonra "sen ne biçim öğretmensin,insanlar gerginken ortamı neden geriyorsun" falan diye demogoji yapmayın bana :)

Kimse kusura bakmasın bende aynı şekilde düşünüyorum. Fırat Aydınus'un bariz hatalarını görmemek taraflılıktır asıl. Burada kalkıp kimse Fırat Aydınus olmasa kazanırdık demedi. Fırat Aydınus oyunumuzu baltaladı, maça etki etti diyoruz.

Hagi'de de yüz varsa çeksin gitsin artık.

DisCo
19.Mart.2011, 14:23
Bugün hakem rahatsa bunun nedeni Galatasaray'ın yönetimiyle, hocasıyla, oyuncularıyla sorunlu olmasından kaynaklanıyor. Gündem farklı ve bu maça iki takım puan puana çıksaydı şimdi hakem düdüğünü asma noktasına gelmişti. 2-0 olacak maçı 1-0'da tutuyorsun. Atman gereken oyuncular var, atmıyorsun. Aynı dakika içerisinde aynı iki pozisyona farklı karar veriyorsun. Bir standartın yok. Fener 100 yıl daha galip gelsin ama skorla oynama. 2-1 yenileceğimize bırak 3-2 yenilelim.

Baros'un pozisyonu içinde orada bulunan oyuncular duyup duruyorsa Baros'ta duymuştur. Zaten topu alması ve vuruşunda isyanda var. Yani herşeyden haberdar ve işin bahanesine kaçtı. Tabi hakem Galatasaray'ın bir golünü hiç etti ama düdükten sonra vurursan sarı karttır. Gökhan hakeme doğru vurursa sorun yoktur. Bu da hakemin standartı konusunda önemli bir noktadır.

Sheriff
19.Mart.2011, 14:24
Kimse kusura bakmasın bende aynı şekilde düşünüyorum. Fırat Aydınus'un bariz hatalarını görmemek taraflılıktır asıl. Burada kalkıp kimse Fırat Aydınus olmasa kazanırdık demedi. Fırat Aydınus oyunumuzu baltaladı, maça etki etti diyoruz.

Hagi'de de yüz varsa çeksin gitsin artık.
Ben sizin aksinize, hakemin maçın sonucuna pek etki ettiğini düşünmüyorum. Zaten herkes sadece bir tartışmalı pozisyondan bahsediyor. Gözle görülür elle tutulur bir o var. Baros'un pozisyonu.

Revolution
19.Mart.2011, 14:27
Sadece 1 tartışmalı pozisyon dediğinizin sonu gol ve skor 2-0 oluyor. Farkında mısınız bilmiyorum. Gökhan Gönül ve Özer'e çıkmayan kartlar da cabası. Galatasaray eğer bu kadar aciz bir pozisyonda olmasaydı yer yerinden oynuyordu şu anda.

nannar
19.Mart.2011, 14:28
Hagi giderse Stancu da gidermi ki? :) inşallah toplu bir gidiş olur da rahatlarız. Burak'ın da dediği gibi GS-FB puan tablosunun zirvesinde bu maça girselerdi şu anda fırtınalar kopuyor olurdu. Fakat Gs ununu eleyip eleğini astığı ve Hagi'nin bariz hatalarıyla maça etki ettiği için maçta yapılan hakem hataları çok öne çıkmayacaktır. Zira gece boyunca Hagi ve Adnan Polat yönetiminin istifa edip etmeyedeği konusu tartışıldı heryerde :) Neyse artık bu maç da geride kaldı. Ne diyelim. Keşke hakem iyi yönetseydi de Fenerbahçe'nin galibiyetine gölge düşmeseydi ama bu şekilde derbilere de alıştırdılar bizi.

Nedvedmania
19.Mart.2011, 14:29
Galatasaray eğer bu kadar aciz bir pozisyonda olmasaydı yer yerinden oynuyordu şu anda.

Aynen öyle. Sırf durumumuz kötü diye klüpten fazla ses çıkmadı. Son olayların üstüne bide bu eklenseydi Türkiye karışırdı. Ses çıkarmamakla iyi mi yaptılar kötü mü yaptılar tartışılır.

Sheriff
19.Mart.2011, 14:30
Sadece 1 tartışmalı pozisyon dediğinizin sonu gol ve skor 2-0 oluyor. Farkında mısınız bilmiyorum. Gökhan Gönül ve Özer'e çıkmayan kartlar da cabası. Galatasaray eğer bu kadar aciz bir pozisyonda olmasaydı yer yerinden oynuyordu şu anda.
Pozisyon faul değil demedim, tartışmalı dedim. Bana göre fauldür dünde söyledim, bu kadar sert girilmez futbolda, dünya kupasında, şampiyonlar liginde ve dünyanın önde gelen diğer liglerinde de neredeyse aynı pozisyonlara faul verildiğini çok gördüm. Servet'e de kart çıkardı ona kalırsa.

BleedingMoon
19.Mart.2011, 14:31
servet'in pozisyonunun kırmızı kart olması gerekmez miydi?

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 14:32
Keşke bu maça Galatasaray ile aynı puanda girme imkanını verebilseydi Galatasaray futbol takımıda o zaman tartışsaydık bu konuyu :)

Neyse TT Arena'da ilk galibiyeti alarak tarihe geçtik ya sıkıntı yok.

Bu arada En çok maç kaybeden 3 büyük arasına Galatasaray'da girdi mi yoksa şuan bizle eşit mi bu mağlubiyet sayısı ?

nannar
19.Mart.2011, 14:40
Keşke bu maça Galatasaray ile aynı puanda girme imkanını verebilseydi Galatasaray futbol takımıda o zaman tartışsaydık bu konuyu :)

Neyse TT Arena'da ilk galibiyeti alarak tarihe geçtik ya sıkıntı yok.

Bu arada En çok maç kaybeden 3 büyük arasına Galatasaray'da girdi mi yoksa şuan bizle eşit mi bu mağlubiyet sayısı ?

yoksa biz bir rekor daha mı kırdık tersten ? :icon_lol:

Sekopej
19.Mart.2011, 14:41
Türk hakemlerin bu dönemde oldukça yetersiz oldukları ortada, ben bu şekilde düşündüğümden, Fenerbahçe aleyhine de hakem hatası yapıldığında çıkıp haykırabiliyorum hakemlerin kötülüğünü.

Baros'un izgüzarlığı, hakem düdüğü çalmış, rakip oyuncular oyunu bırakmış, hiç anlamıyor mu bunları ki devam edip gol atıyor sonra da olayın adı Baros'un attığı gol oluyor.:D

Özer'in hareketi deniyor mesela, hakeme yapmıyor, maçı izleyenler görmüştür, bana böyle yaptı derken yani Galatasaraylı oyuncunun yaptığını anlatırken ayarlayamıyor ve hakemle temasa giriyor. Hakem niye atamıyor çünkü Özer'e o hareketi yapan Galatasaraylıya kartı çıkaramadığı için.

Önceleri ofsayt olmayan pozisyon ofsayt verildiğinde ya da penaltı verilmediğinde/verildiğinde tartışmalar olurdu ve buna maça direk etki eden hatalar denirdi, şimdi boyut atladı, bizim bir taçımız vardı hakem vermedi sonra 15 pozisyon geçince biz gol yedik gibisinden şeyler yakındır çıkar.

Hakem kötü maç yönetti neden, itirazdan 2. sarı alması gerekn oyuncuları atamadı, oyunu çok durdurdu, avantaj uygulayacak yerlerde es geçti. Amacı bir şekilde sallamak olan, mağlubiyeti başka yönlere çekip gündem değiştirmek isteyenler çıkıyor ortaya, maç dün Fenerbahçe aleyhine de sonuçlanmış olsa, bu tarz yorumları, aynı hakem için o düşüncede olan Fenerbahçeliler atacaktı. Hakemden mutlaka bir taraf memnun olmayacaktı.

İş hakeme gelene kadar, Fenerbahçe'ye orada duran top şansı veren Neill ve Semih'i boş bırakan savunma hatalıdır ki Hagi'nin yaptıklarını saymıyorum.

Alex'in şu açıklaması hoşuma gitti, devre arası Aykut Kocaman'ın soğukkanlılığı bizi kendimize getirdi dedi. Bu atmosferde, üstelik kötü bir ilk devrenin ardından kontrolü kaybetmeyen, paniklemeyen ve takıma güvenini veren Aykut Kocaman Fenerbahçe için büyük şanstır. Yaptığı taktiksel hatalar ya da oyuna müdahalelerinde bazen bizleri şaşırtması geliştirebileceği yönleri. Geçmişten ders alıyor, eminim ileride sorulduğunda bu maça orta sahada bu 4'lü ile çıkmasının hata olduğunu da söyleyecektir.

SAİT71
19.Mart.2011, 14:42

Abi eğer o mantıkla hareket edersek Dünyanın en iyi hakemi Marcus Merk ise o pozisyon kesinlikle faul sarı kartta doğru dedi buna ne diyelim ? (Türk futbol tarihinide aşmış bir hakem.)

Kesinlikle tvde futbol sovmenlerinin ağzıyla yorum yapmam çünkü bende görebiliyorum o pozisyonu ama bu mantığa örnek verdim...

Bence hakem en son konuşulacak kişi. 1-0 öndeyken 2-1 maç geliyorsa bunda önce G.Saray'a bakmak lazım. Herkes Gs maçı hediye etti diyor o mantıkla yine Santos hediye etti golü Gs'ye. Öyle şey olur mu, Alex nasıl orta açtı Semih'e, Gökhan nasıl düşürdü kafasına Alex'in. Bunlarda mı Galatasaray'ın hediyesiydi, hakem alında atın demediya...

Kesinlikle hakkımızla aldık maçı... Hakem elbette hata yaptı ancak skora etki edecek net hatası yoktu. Barosun yaptığı hareket Gökhan topa vuracakken önüne kayarak engellemektir. Bu futbolda fauldür..

İlk yarının bitimindeki mesajlarımıza bakarsanız 1-0 yenik olmamıza rağmen hakem hakkında en ufak bir mesaj yok... Çünkü takımımız kötüydü o nedenle takımı eleştirdik ama ikinci yarı takım toparlandı 2-1 e çevirdi burdada G.Saray kötüydü sizde önce takımınız eleştirebileceksiniz.

Sekopej
19.Mart.2011, 14:44
Hagi giderse Stancu da gidermi ki? :) inşallah toplu bir gidiş olur da rahatlarız. Burak'ın da dediği gibi GS-FB puan tablosunun zirvesinde bu maça girselerdi şu anda fırtınalar kopuyor olurdu. Fakat Gs ununu eleyip eleğini astığı ve Hagi'nin bariz hatalarıyla maça etki ettiği için maçta yapılan hakem hataları çok öne çıkmayacaktır. Zira gece boyunca Hagi ve Adnan Polat yönetiminin istifa edip etmeyedeği konusu tartışıldı heryerde :) Neyse artık bu maç da geride kaldı. Ne diyelim. Keşke hakem iyi yönetseydi de Fenerbahçe'nin galibiyetine gölge düşmeseydi ama bu şekilde derbilere de alıştırdılar bizi.

Galibiyete gölge düşmedi, galibiyet serisini 10 maça çıkarmanın, Galatasaray'ı TT Arenna'da yenen ilk takım olmanın ve liderliği sürdürmenin keyfini bu maç sayesinde hayli hayli yaşıyoruz. O nedenle bir sıkıntı yok.:)

Universal
19.Mart.2011, 14:45
Ben hakemin kesinlikle gölge düştüğünü sanmıyorum, bu gün bütün spor gazetelerini aldım, bir tek kişi hakemi konuşmuyor.

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 14:46
yoksa biz bir rekor daha mı kırdık tersten ? :icon_lol:

Ya kırıldı yada bir mağlubiyet daha alırsa kırılacak heralde :D

Dünde rekorlar ve ilkler gecesi olarak geçecek tarihe :)

BleedingMoon
19.Mart.2011, 14:48
referans olarak ahmet çakar ya da erman toroğlu'yu alacaksak ohoo...

DisCo
19.Mart.2011, 14:56
Referans olarak akıl, futbol bilgisi ve vicdanı birleştirmek yeterli diye düşünüyorum. Yoksa Lig Tv'de hakemleri daima haklı çıkarma talimatı alan veya Telegol'de kişisel duygularına göre beyazı siyah yapan kişilerin yorumlarına bakmaya gerek yoktur.

2-0 olacak bir maçın 1-0'da kalmasına da hakem sonuca etki etmedi diyorsak bir rekoruda burada kırmış oluyoruz.

SAİT71
19.Mart.2011, 14:58
Abdurrahim Albayrak bile hakeme bir şey demem dedikten sonra konuşmaya bile gerek yok hakemi... Böyle bir maçta yenildik tebrik ederiz diyebilmekte önemli tabi... Ama biz yendiğimiz maçlardan sonra genel olarak tebrik yerine hep hakem gölge düşürdü Hakkınızla almadınız yorumlarına alışık olduğumuz için bunda da aynısının olacağını söylemiştim maçtan öncede... Hagi 2 maçtır oyuncu değişiklikleriyle takımın dengesini bozuyor bizim maçta da aynısını yaptı. Ama kesinlikle maçı alıpta direk verdi demek bizim futbolcuların attığı golleri ve becerilerini görmemek olur...

Bu maçla birlikte 10-15 senedir 1 tane maçta olsun hiç mi hakkımızla almadık bunuda merak etmiyor değilim...

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 14:58
Geçen sezonda İbb maçında Serkan ok olmasaydı daha iyi bir yan hakem olsaydı Fenerbahçe Şampiyon olacakdı ve 1 sezondur yapılan - ti ye alma muhabbetleri olmayacakdı.

Serkan Ok sayesinde inanılmaz rekorlarada biz imza atmış olmuyormuyuz ?

DisCo
19.Mart.2011, 15:00
Bu arada Galatasaray'ın sahası büyük ihtimalle kapatılacak. Gerçi Trabzonspor maçına seyirci gelir mi orasıda bilinmez.

SAİT71
19.Mart.2011, 15:04
Bence saha kapatma gibi ilkel cezalar yerine stata kameralarından o canileri tespit etmek daha iyi olur. Yeni yasa felan deniyor ama birisi ölmeden bir şey olacağı yok. Stat kameraları felan ne işe yarıyor ki? hiç çalıştırılmasına gerek yok çünkü nede olsa suçu işleyenlere hiç birşey olmayacak tespit etmeninde manası yok... Acaba yeni yasanın çıkmasına vesile olacak (Gariban) kurban kim olacak ?

NisRoc
19.Mart.2011, 15:04
Hakemi eleştirmek için gsli taraftarlar ellerinden geleni yapıyorlar valla. Allah'tan ofsaytlar bariz ve gollerimiz temizdi yoksa 1248718 sene giderdi bu muhabbet..

Suicider
19.Mart.2011, 15:10
0-0 lık maçtada biz oynamıştık atamamıştık.Bu maçtada topu oynayan biziz golüde bulduk fakat karşı takımda Alex denilen insan dışı varlık olduğu için kazanmamız çok zor.Takımdan Alex i çıkar bu takım ilk 4 e girerse bende bişey bilmiyorum.Gerçekten büyük topçu.

nannar
19.Mart.2011, 15:15
Alex Türkiye ligini çoktan çözdü. Ne zaman nerde duracağını, ne zaman pas verip ne zaman top süreceğini, ne zaman ve nereden vuracağını çok iyi biliyor. George Hagi oynadığı dönemde Alex'ten çok daha yetenekliydi ama Alex'in ulaştığı gol ve asist istatistiklerine ulaşmadı. Ben gelecekte Türkiye'de oyanayacak olan hiçbir yerli ya da yabancı oyuncunun bu istatistiklere ulaşabileceğini düşünmüyorum. Yani Fenerbahçe Alex'ten sonra Alex'ten daha yetenekli bir futbolcu bulabilir fakat Alex gibi üretken ve skora katkı eden bir futbolcu bulabileceğine inanmıyorum :) Nasıl ki biz yıllardır yeni bir Hagi arıyoruz, Fenerbahçe de yeni bir Alex aramaya başlayacak 1-2 sezon içinde :)

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 15:18
matias delgado : 89 mac 21 gol 17 asist

cassio lincoln : 67 mac 16 gol 31 asist

sasa ilic : 50 mac 15 gol 7 assist

elano blumer : 38 mac 6 gol 7 asist

marcelinho : 10 mac 0 gol 0 asist

ricardinho : 33 mac 6 gol 4 asist

rodrigo tabata : 24 mac 3 gol 4 asist

gheorghe hagi : 132 maç 59 gol 51 asist

genel toplam : 433 mac = 126 gol = 121 asist

alex de souza : 276 mac = 133 gol = 120 asist

nannar
19.Mart.2011, 15:24
gheorghe hagi : 132 maç 59 gol 51 asist

alex de souza : 276 mac = 133 gol = 120 asist

Diğer isimleri salla....

Futbolcu kalitesi istatistiklerle oluyorsa Mario Jardel 50 kere giderdi Avrupa büyüklerine. Ben sözümün arkasındayım :) George Hagi Türkiye'ye gelmiş en yetenekli futbolcudur, Alex De Souza ise Türkiye liglerine ulaşılması zor bir istatistiğe ulaşarak Fenerbahçe'nin efsanesi haline gelmiştir.

Yalnız Alex kadar genç gelip uzun yıllar oynasaymış Hagi'de ciddi ciddi fena bir istatistik yakalayacakmış 132 maçı 2 ile çarpınca gol ve asist olarak hemen hemen Alex ile aynı olacak gibi. Keşke lige her sen böyle 1-2 adam getirebilseler ama işte 100 yılda 2 tane gelmiş.

Üzüldüğüm nokta ise böylesine bir efsaneyi takımın başına teknik direktör olarak getirip adamın anılarımızda yaşayan güzelliklerine gölge düşürdüler. Herşeye rağmen ; I love you Hagi :)

barahir
19.Mart.2011, 15:26
Diğer isimleri salla....

Futbolcu kalitesi istatistiklerle oluyorsa Mario Jardel 50 kere giderdi Avrupa büyüklerine. Ben sözümün arkasındayım :) George Hagi Türkiye'ye gelmiş en yetenekli futbolcudur, Alex De Souza ise Türkiye liglerine ulaşılması zor bir istatistiğe ulaşarak Fenerbahçe'nin efsanesi haline gelmiştir.

Yalnız Alex kadar genç gelip uzun yıllar oynasaymış Hagi'de ciddi ciddi fena bir istatistik yakalayacakmış 132 maçı 2 ile çarpınca gol ve asist olarak hemen hemen Alex ile aynı olacak gibi. Keşke lige her sen böyle 1-2 adam getirebilseler ama işte 100 yılda 2 tane gelmiş.

Üzüldüğüm nokta ise böylesine bir efsaneyi takımın başına teknik direktör olarak getirip adamın anılarımızda yaşayan güzelliklerine gölge düşürdüler. Herşeye rağmen ; I love you Hagi :)

Pardon sadece 1 soru soracağım, Kaliteyi istatistikle göre belirlemeyeceksek neye göre belirleyecez? Kaşına gözüne göre mi? Adına, fiziki yapısına göre mi?

Bordo61Mavi
19.Mart.2011, 15:27
Yanlis hatirlamiyorsam Marcelinho nun 1 golu vardi :) o istatislikler yanlis :D

Chinatown
19.Mart.2011, 15:30
hakem temiz maç yönetti, bence skora etki edecek bir hata yapmadı. sadece ilk yarının sonlarında çıkmayan topa haklı olarak itiraz eden Gökhan Gönül aleks taşçıoğluna doğru topu vurdu, burada bir sarı kart olabilirdi o kadar.

fenerbahce belki de ikinci yarının en kötü topunu oynayarak, ikinci yarının en iyi topunu oynayan galatasarayı yendi. galatasaray için yıkıcı, fenerbahçe için tapıcı bir galibiyet oldu. bu demek oldu ki galatasarayı 2 hafta sonra yenmemiz gerekiyor. başka yolu yok.

yaman76hakanFB
19.Mart.2011, 15:31
Yaz aylarında turksportal'da bu konuyla ilgili bir anket olmuştu ve oyumu tartışmasız Hagi'ye vermiştim. Orada yazdığım yorumu bulmak için biraz aradım ama o anketi bulamadım. Halen aynısını düşünüyorum.

DisCo
19.Mart.2011, 15:47
Bana göre Fenerbahçe takımına büyük katkısı var. Ama Alex'in iyi olup olmadığına daha Fenerbahçe taraftarı karar verememiş diğer insanları ayıplamamak lazım. Geçen sezonlara gitmeyeceğim. Daha bu sezon istenmeyen, satın gitsin denilen Alex'ti. Bu adam madem bu kadar iyi ne diye istenmiyor şimdi neye göre savunuluyor.

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 15:51
Bana göre Fenerbahçe takımına büyük katkısı var. Ama Alex'in iyi olup olmadığına daha Fenerbahçe taraftarı karar verememiş diğer insanları ayıplamamak lazım. Geçen sezonlara gitmeyeceğim. Daha bu sezon istenmeyen, satın gitsin denilen Alex'ti. Bu adam madem bu kadar iyi ne diye istenmiyor şimdi neye göre savunuluyor.

Tıpkı Hagi'nin efsane hagi olup , sonrada defol git artık Hagi olması gibi işte :)

Eğer Alex bu performansı gösteremediyse keşke satılsaydı denilecekdi gösterdiği için gün yüzüne çıkıyor yaptıkları.

Hiçbir insan müneccim olmadığı için ileriyi göremiyor işte.

Suicider
19.Mart.2011, 15:51
Pardon sadece 1 soru soracağım, Kaliteyi istatistikle göre belirlemeyeceksek neye göre belirleyecez? Kaşına gözüne göre mi? Adına, fiziki yapısına göre mi?

Pardon tek bişey soracağım Alex in fenere aldırdığı en büyük kupa nedir? Hagi nin gs ye aldırdığı en büyük kupa nedir?

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 15:52
Pardon tek bişey soracağım Alex in fenere aldırdığı en büyük kupa nedir? Hagi nin gs ye aldırdığı en büyük kupa nedir?

Hazırlık Turnuvasında kupa aldık en büyük kupa olarak.

Hagi ise Uefa ve Süper Kupayı getirdi Galatasaray'a..

Peki buradan çıkarılabilecek sonuç nedir acaba :)

Revolution
19.Mart.2011, 15:53
Tıpkı Hagi'nin efsane hagi olup , sonrada defol git artık Hagi olması gibi işte :)

Eğer Alex bu performansı gösteremediyse keşke satılsaydı denilecekdi gösterdiği için gün yüzüne çıkıyor yaptıkları.

Hiçbir insan müneccim olmadığı için ileriyi göremiyor işte.

Aradaki tek fark Hagi futbolcuyken değil antrenörken defol git deniyor abi. İkisi çok farklı şeyler :)

DisCo
19.Mart.2011, 15:54
Hagi'nin istenmediği bu ortamda Galatasaray'da futbol oynuyorda ben mi bilmiyorum.

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 15:55
Aradaki tek fark Hagi futbolcuyken değil antrenörken defol git deniyor abi. İkisi çok farklı şeyler :)

Bu konu sadece Alex - Hagi arasında kalmaz Kaan :)

4-5 sene önce Emre baş tacıyken şimdi bacısına anasına sövülen Emre oldu

2 ay önce Efsane Kaptan Arda iken şimdi şımardı gitsin artık oldu

Kısacası bizim yaptıkalırımız sizin yaptıklarınız beşiktaşlıların yaptıkları aynı çünkü başarı isteyen taraftarlarız :u:

Hagi'nin istenmediği bu ortamda Galatasaray'da futbol oynuyorda ben mi bilmiyorum.

Hagi'den diğer oyuncular çektim ben olayı.Değişen şey ne ?

Bknz Arda Turan ..

Neyse derbi dışına çıkmayalım.Normal şartlar altında Alex - Hagi kıyaslamasına dönmesin diye kırmızı renklerde bir yöneticimiz yazmalıydı..

Dönelim maça .. İlk mağlubiyeti ezeli rakibimize kendi arenlaarında tattırdık ya gerisi çok da boş bizim için .. Biz çatalım keyfimizi :0:

Suicider
19.Mart.2011, 15:57
Hazırlık Turnuvasında kupa aldık en büyük kupa olarak.

Hagi ise Uefa ve Süper Kupayı getirdi Galatasaray'a..

Peki buradan çıkarılabilecek sonuç nedir acaba :)

Burdan çıkarılacak sonuç ligte yapılan bu istatistik senin çok büyük oyuncu olduğunu gösterir ama dünya klasında oyuncu olduğunu göstermez.Hagi dünya klasında bir oyuncuydu Barcelonada,real madridte top oynadı peki ALex italyada neden başarılı olamadı da buraya geldi? Hagi milli takımla dünya kupasında çeyrek final oynadı yanılmıyorsam peki ALex milli takımla ne yaptı? Alex avrupada kaç maçında iyi oynadı Fener in? Demek istediğim sadece ligte yapılan istatistiğe bakılsa kolombiyadan tunusdan Dünya yıldızları bulurum sanaÖnemli olan Her kulvarda başarılı olmak.

C h A o S
19.Mart.2011, 15:58
Fenerbahçe'li arkadaşlara göre Alex,
Bize görede Hagi.

Bu tartışma 20 yıl sonrada devam eder.Ne güzel işte böyle büyük oyuncular varki tartışıyoruz.İkiside büyük efsane.

Night_Mare17
19.Mart.2011, 15:59
Alex ile Hagi ' yi kıyaslamaya başladık neler oluyor yahu. Hagi 'nin yaptıkları ortada Alex gol - asist yapıyor istatistiklere bakarsan Alex ' in Robinho ' dan falan iyi istatistiği var. :)

LadroN
19.Mart.2011, 16:00
Bir Galatasaray taraftarı olarak ileride Alex gibi bir oyuncuyu seyrettiğimn için kendimi şanslı sayacağım.Büyük oyuncu Alex.Alex bu ülkeden gitmediği sürece de Fb'nin üstünlüğü devam edecektir bizim maçlarda.Hiç kimse hakem hatası yok demesin şu maçta da komik durumlara düşmeyin.Milan Baros'un topu Gökhan Gönül'den çaldığı topun faulle uzaktan yakından sağdan soldan çaprazdan alakası yok.O pozisyon sonrası gol oldu daha maça nasıl etki edilir bilmiyorum.Pino'yu maç botunca oynatmayan Hagi'ye saygılar.Bu arada mümkünse Fb Gs taraftarları maçı ayrı yerlerde izlesin lütfen.Kazım gol atınca sevincimde bana tip tip bakan.Semih'in golünde kafama dirsek atan Fenerbahçeli arkadaşı(burada ne dediğimi inan bilmek istemezsiniz) tebrik ediyorum.Bu maç birini haddini bildirdiğimle kaldı sadece.Adnan Polat istifa etmek için neyi bekliyor acaba.

eng1n
19.Mart.2011, 16:00
Hagi ile karşılaştırılması için şunları söylemiş bence iyi bir açıklama olmuş

“Bu karşılaştırmanın çok sağlam temeller üzerine kurulmadığını düşünüyorum. Bugün Hagi teknik direktör, ben ise oyuncuyum. Ben çocukken örnek aldığım en önemli oyuncu Zico'ydu Brezilya'da. Ülke dışından takip ettiğim ve referans aldığım oyuncular vardı. Bunlardan biri de Hagi'ydi. Laudrup vardı, Zola vardı. Gördüğüm en iyi 10 numaralar içinde Hagi'yi de mutlaka sayarım. Kendisinin oyunculuğu ve hocalığın saygım sonsuz. Bugün ise ne ben kazandım ne de Hagi kaybetti. Bugün kazanan Fenerbahçe, kaybeden ise Galatasaray'dı.”

Bir de bu karşılaştırmaya en iyi cevabı alex T.D olunca görüceğiz.

Revolution
19.Mart.2011, 16:01
Bu arada tartışmalardan yazmayı unuttum. Fenerbahçe'yi tebrik ederim 2. yarıda ortaya koydukları istekli futbol sayesinde maçı kazandılar, özellikle Aykut Kocaman'ı. Yaptığı değişiklikler tam yerinde değişikliklerdi. Ben Arena'da ilk mağlubiyeti Fenerbahçe'den aldığım için utanıyorum, bize bunları yaşatan yönetici kılıklılar bacak bacak üstüne atıp purolarını içebilirler.

SAİT71
19.Mart.2011, 16:02
Burdan çıkarılacak sonuç ligte yapılan bu istatistik senin çok büyük oyuncu olduğunu gösterir ama dünya klasında oyuncu olduğunu göstermez.Hagi dünya klasında bir oyuncuydu Barcelonada,real madridte top oynadı peki ALex italyada neden başarılı olamadı da buraya geldi? Hagi milli takımla dünya kupasında çeyrek final oynadı yanılmıyorsam peki ALex milli takımla ne yaptı? Alex avrupada kaç maçında iyi oynadı Fener in? Demek istediğim sadece ligte yapılan istatistiğe bakılsa kolombiyadan tunusdan Dünya yıldızları bulurum sanaÖnemli olan Her kulvarda başarılı olmak.

Kimse Alex dünya klasında bir oyuncu dünyanın en iyisi demedi... Alex bizim efsanemiz. Size göre Hagi iyidir bize göre Alex... Hagi Dünya yıldızıdır 1 numaradır bize göre Alex sadece Türkiye'de efsanedir... Oldu mu kardeşim ?

Chinatown
19.Mart.2011, 16:03
Wilt Chamberlain mi, Bill Russell mı? insanlar 50 yıldır neredeyse bunu tartışıyorlar. bunun cevabını buldukları zaman Hagi mi Alex mi sorusunun cevabı da bulunmuş olacak bana kalırsa.

Suicider
19.Mart.2011, 16:04
Kimse Alex dünya klasında bir oyuncu dünyanın en iyisi demedi... Alex bizim efsanemiz. Size göre Hagi iyidir bize göre Alex... Hagi Dünya yıldızıdır 1 numaradır bize göre Alex sadece Türkiye'de efsanedir... Oldu mu kardeşim ?

Oldu kardeşim bunada ben birşey demedim zaten diğer arkadaşlara cevap olarak söyledim.Alex in büyük oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz değil diyen le oturur ben tartışırım zaten :)

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 16:06

Fenerbahçe'li arkadaşlara göre Alex,
Bize görede Hagi.

Bu tartışma 20 yıl sonrada devam eder.Ne güzel işte böyle büyük oyuncular varki tartışıyoruz.İkiside büyük efsane.

Chaos en güzel cevabı vermiş heralde bu Alex - Hagi kıyaslaması için :)

Bir Galatasaray taraftarı olarak ileride Alex gibi bir oyuncuyu seyrettiğimn için kendimi şanslı sayacağım.Büyük oyuncu Alex.Alex bu ülkeden gitmediği sürece de Fb'nin üstünlüğü devam edecektir bizim maçlarda.Hiç kimse hakem hatası yok demesin şu maçta da komik durumlara düşmeyin.Milan Baros'un topu Gökhan Gönül'den çaldığı topun faulle uzaktan yakından sağdan soldan çaprazdan alakası yok.O pozisyon sonrası gol oldu daha maça nasıl etki edilir bilmiyorum.Pino'yu maç botunca oynatmayan Hagi'ye saygılar.Bu arada mümkünse Fb Gs taraftarları maçı ayrı yerlerde izlesin lütfen.Kazım gol atınca sevincimde bana tip tip bakan.Semih'in golünde kafama dirsek atan Fenerbahçeli arkadaşı(burada ne dediğimi inan bilmek istemezsiniz) tebrik ediyorum.Bu maç birini haddini bildirdiğimle kaldı sadece.Adnan Polat istifa etmek için neyi bekliyor acaba.

Bu arada taraftlı tarafsızlık mevzusu oldu bugün işte bir Galatasaraylı arkadaşın da yazdığı mesaj da burada..

Tebrikler Ladron..

TR.CaPTaiN
19.Mart.2011, 16:23

Alex'in İtalya kariyeri çok kısa. Kulüple maddi sorunlar oluyor, davalık oluyorlar vs. Oynadığı 5 maçta da 2 gol atıp 7 asist yapıyor.

Alex milli takımla 49 maça çıkıyor. 12 gol atıp 11 asist yapıyor. Brezilya gibi zaman zaman Kaka ve Ronaldinho gibi oyuncuların bile kadroya giremediği bir milli takımla Alex'i yargılayamayız.

Alex 100 küsür yıllık Fenerbahçe tarihinin Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusu. 2008 ŞL asist kralı.

Alex'in Fenerbahçe'deki en büyük şanssızlığı bir türlü eksiksiz kadro kurulamamasıdır. Alex'in önünde yıllarca Kezman-Güiza oynadı. Arkada bir türlü ideal ortasaha sağlanamadı. Maldonado, Josico gibi oyuncuları Alex'in arkasına yerleştirip tüm yükü Alex'e yıktılar. Oysa ki Niang gibi bir forveti Alex'le uzun yıllar beraber oynatabilseydik. Arkada Appiah, Emre ve eski Aurelio gibi adamları biraraya getirebilseydik; Alex çok daha başarılı olurdu. Niang gibi bir forvete eğer 3 yıl önce sahip olsaydık Alex'in şuan en az fazladan 50 asisti ve daha da fazla golü olabilirdi.

LadroN
19.Mart.2011, 16:28
Hagi mi Alex mi ben pek bilemem.Hagi'yi tam manasıyla seyremedim.Ama Monaco maçındaki golü benim için yeterli:n:.Ama Baros mu Niang mı derseniz %1000000 Baros derim.

SAİT71
19.Mart.2011, 16:32
Oldu olacak ilk 18 i kıyaslayalım bari :D

Night_Mare17
19.Mart.2011, 16:45
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=23596

Seviye yerlerde , sitenin girişinede bir bakmanızı istiyorum.

Revolution
19.Mart.2011, 16:48
Adamlar haklı bence sonuna kadar, sadece biraz basit olmuş sanki.

DisCo
19.Mart.2011, 16:49
Bu tarz konuların seviye ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Her maç için tişört basılması gayet doğaldır. Site girişindeki resim içinde aynı durum geçerlidir.

Night_Mare17
19.Mart.2011, 16:51
Rakip takımı tahrik ediyorlar böyle durumlarda.

DenizlispoR
19.Mart.2011, 16:55
Wilt Chamberlain mi, Bill Russell mı? insanlar 50 yıldır neredeyse bunu tartışıyorlar. bunun cevabını buldukları zaman Hagi mi Alex mi sorusunun cevabı da bulunmuş olacak bana kalırsa.
Bill Russell tabii ki :p.

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 16:55
Şimdi doğal değil mi bu durum ?

Tamam siz her ne kadar çok kötü durumda olsanız da yeni stadınızda ilk yenilginizi ezeli rakibinizden almışsınız bırakında olsun bu (::) İlkler unutulmaz.Bundan 100 sene sonra Galatasaray TT Arena'da ilk yenilgisini kimden aldı diye bir soru çıkacak bizden sonraki nesillere Allah o günleri gösterirse tabi insanlara o zaman bu sorunun cevabı Fenerbahçe olacak (::) Bu ti ye alınma durumuda gayet normal.

Tıpkı sene sonu bizim Şampiyonluğa sevindiler stadı yaktılar muhabbeti gibi.

goosfraba
19.Mart.2011, 17:00
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=23596 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.fenerbahce.org %2Ffb2008%2Fdetay.asp%3FContentID%3D23596)

seviyenin yerlerde olduğu falan yok. dün gece tarihi bir andı ve en iyi şekilde tarihe geçmeyi başardı fenerbahçe. bunu dillendirmek ne derece seviyeyi belli eder?

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
19.Mart.2011, 17:01
Bill Russell tabii ki :p.
Yanılıyorsun Ozzy. Wilt Chamberlain tektir :icon_cool:
:p

barahir
19.Mart.2011, 17:02
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=23596

Rakip takımı tahrik ediyorlar böyle durumlarda.

İyi oynadınız ama biz yendik mi yazacaklardı anlamadım ben? Ayrıca o siteye girişi genellikle Fenerbahçeliler olduğu için çok doğal böyle bişi olması..

Adamlar haklı bence sonuna kadar, sadece biraz basit olmuş sanki.

Kesinlikle katılıyorum, ben bile daha iyi tasarım yapabilirdim..

Zekirdek
19.Mart.2011, 17:24
Mehmet kafaya çalışmış yine. Nedir bizdeki bu hastalık bir türlü çözemedim gitti. Kafaya vurunca daha mı mutlu oluyorsun?

http://www.yukleresim.com/images/91214967949655197922.jpg

barahir
19.Mart.2011, 17:25
Lugano'da Grekoromen güreşçiler gibi :)

Bekq
19.Mart.2011, 17:25
Fenerbahçe kazanınca rakipler hep kötüdür.
Fenerbahçe kazanınca hep şanstır.
Fenerbahçe kazanınca hep hakem bizim yanımızdadır.

Ne çabuk unuttu herkes burda 2006'daki şampiyonluğu. 90+6, 90+5 gollerini. "Kupa bizim, şampiyonluk sizin" laflarını.

Tebrik edin işte yendik. Ben kabul ediyorum dün Galatasaray Fenerbahçe'den daha iyi oynadı. Ama futbol bu işte. Olmayınca olmuyor.

Galatasaray için büyük önemi vardı maçın. Tüm sezon taraftarlarına kan kusturdular ve bu maç ile belkide bütün sezonu kurtarabilirlerdi. Olmadı.

Hakem'in daha önce yönettiği derbi maçlarını bir izleyin. Fener aleyhine ne kararlar vermiş bir görün. Zira hakem belli olduğu zaman inanılmaz üzüldüm çünkü bu hakemin Fener düşmanı olduğunu biliyordum. Neyseki fazla hatası yoktu.

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200484_1854786964904_1097716462_32254383_1430347_n .jpg

Buda süper olmuş. :p

uAburak89
19.Mart.2011, 17:49
Hagi kariyeri ile ezer.. alex kötü demiyorum zaten diyen çarpılır, ama Hagi, başkadır..

sui generis
19.Mart.2011, 17:59
kimsenin kimseyi ezdiği yok. yukarıda da buna cevap verildi zaten sana göre hagi; bana göre alex..

nannar
19.Mart.2011, 19:15
Fenerbahçe resmi sitesinin girşindeki fotoda ve T-shirt'de sorun yok :) normal şeyler onlar...

Yahu George Hagi-Alex kıyaslaması ile ilgili bir Galatasaray'lı kardeşim yorum yapmış, Alex kral oyuncudur diyince Fenerbahçeli bir kardeşimiz de hemen "bakın işte dürüst GS'li" demiş :n: Yorumu yapan Galatasaray'lı arkadaşımız 16 yaşında! Yani Hagi'nin Galatasaray'da resital sunduğu 1996-2000 yılları arasında 1-5 yaş arasını yaşamış. Yani futbolla ilgili herhangi bir yorum yapabilecek yaşta değil Hagi oynarken! şimdi ise Alex2i canlı canlı izliyor ve içinde diyor ki "Vay beee, keşke bizim de olsa böyle oyuncumuz" ben de ona şunu söyleyeyim, Karpatların maradonası sahaya çıkınca onu izlemekten sadece tüm Türkiye değil tüm Dünya keyif alırdı.

Alex avrupa çapında asla bir yıldız olmadı ve olamaz da... Bunu Fenerbahçe'nin avrupa maçlarındaki Alex'in performanslarıyla ve Alex'in avrupanın kalbusüstü takımlarının transfer listesine asla girememesiyle kanıtlarız zaten. Fakat George Hagi Avrupanın en büyük markalarında yıldız oyuncu statüsü ile transfer edildikten sonra 31 yaşında "Artık yaşlandı" mantığıyla büyük kulüpten ayrılıp,Türkiye'ye geldi. Yoksa onu 25-26 yaşında falan bu lige getirmek imkansızdı :) Fakat yaşına rağmen kalitesini kanıtlayarak Galatasaray'da tüm istatistikleri alt üst etmesinin yanı sıra takımın hem ligde hem Avrupa'da şaha kalkmasında en büyük rolü oynadı. Bazı oyuncular vardır. Sadece büyük maçlarda oynarlar, bazıları ise sadece yerel liglerde sıradan takımlara karşı çok iyi oynarlar Alex gibi, bazıları ise isim olarak da kalite olarak da marka değerini taşıdığı gibi her kulvarda kalitesini sahaya yansıtarak "işte bu oyuncu yıldız" dedirdir Hagi gibi...

Kıyaslamaya gerek yok....

Alex Fenerbahçe'nin efsane futbolcusudur, Hagi ise Galatasaray'ın. Fakat Edirne'yi geçince futbolla ilgilenen 100 kişiye Hagi ve Alex'i sorsanız. Hagi'yi tanıyan 100 kişi çıkaras ,Alex'i ancak 30-40 kişi çıkar.

LadroN
19.Mart.2011, 19:22
Fenerbahçe resmi sitesinin girşindeki fotoda ve T-shirt'de sorun yok :) normal şeyler onlar...

Yahu George Hagi-Alex kıyaslaması ile ilgili bir Galatasaray'lı kardeşim yorum yapmış, Alex kral oyuncudur diyince Fenerbahçeli bir kardeşimiz de hemen "bakın işte dürüst GS'li" demiş :n: Yorumu yapan Galatasaray'lı arkadaşımız 16 yaşında! Yani Hagi'nin Galatasaray'da resital sunduğu 1996-2000 yılları arasında 1-5 yaş arasını yaşamış. Yani futbolla ilgili herhangi bir yorum yapabilecek yaşta değil Hagi oynarken! şimdi ise Alex2i canlı canlı izliyor ve içinde diyor ki "Vay beee, keşke bizim de olsa böyle oyuncumuz" ben de ona şunu söyleyeyim, Karpatların maradonası sahaya çıkınca onu izlemekten sadece tüm Türkiye değil tüm Dünya keyif alırdı.

Alex avrupa çapında asla bir yıldız olmadı ve olamaz da... Bunu Fenerbahçe'nin avrupa maçlarındaki Alex'in performanslarıyla ve Alex'in avrupanın kalbusüstü takımlarının transfer listesine asla girememesiyle kanıtlarız zaten. Fakat George Hagi Avrupanın en büyük markalarında yıldız oyuncu statüsü ile transfer edildikten sonra 31 yaşında "Artık yaşlandı" mantığıyla büyük kulüpten ayrılıp,Türkiye'ye geldi. Yoksa onu 25-26 yaşında falan bu lige getirmek imkansızdı :) Fakat yaşına rağmen kalitesini kanıtlayarak Galatasaray'da tüm istatistikleri alt üst etmesinin yanı sıra takımın hem ligde hem Avrupa'da şaha kalkmasında en büyük rolü oynadı. Bazı oyuncular vardır. Sadece büyük maçlarda oynarlar, bazıları ise sadece yerel liglerde sıradan takımlara karşı çok iyi oynarlar Alex gibi, bazıları ise isim olarak da kalite olarak da marka değerini taşıdığı gibi her kulvarda kalitesini sahaya yansıtarak "işte bu oyuncu yıldız" dedirdir Hagi gibi...

Kıyaslamaya gerek yok....

Alex Fenerbahçe'nin efsane futbolcusudur, Hagi ise Galatasaray'ın. Fakat Edirne'yi geçince futbolla ilgilenen 100 kişiye Hagi ve Alex'i sorsanız. Hagi'yi tanıyan 100 kişi çıkaras ,Alex'i ancak 30-40 kişi çıkar.

Hocam zaten yazdım yeterince izleyemediğimi:D.

Sekopej
19.Mart.2011, 19:22
Fenerbahçe'nin ŞL'de çeyrek final oynadığı sezon başarıda en büyük payın Alex'e ait olduğunu hatırlatır, galibiyeti unutmak için, Hagi'yi göklere çıkarmak için Alex'i yerin dibine sokmaya gerek yok derim.. Yukarıda Kaptan'ın mesajına eklenecek bir şey yok aslında, gereksiz yere bir tartışma başlamasın, Hagi'ya laf söyleyen yok, Alex'i de yerin dibine sokmaya gerek yok övüyormuş gibi yaparak, çocuk değiliz amacınızı anlamayalım.:)

RasAnt
19.Mart.2011, 19:23
Fenerbahçe kazanınca rakipler hep kötüdür.
Fenerbahçe kazanınca hep şanstır.
Fenerbahçe kazanınca hep hakem bizim yanımızdadır.

Ne çabuk unuttu herkes burda 2006'daki şampiyonluğu. 90+6, 90+5 gollerini. "Kupa bizim, şampiyonluk sizin" laflarını.

Tebrik edin işte yendik. Ben kabul ediyorum dün Galatasaray Fenerbahçe'den daha iyi oynadı. Ama futbol bu işte. Olmayınca olmuyor.

Galatasaray için büyük önemi vardı maçın. Tüm sezon taraftarlarına kan kusturdular ve bu maç ile belkide bütün sezonu kurtarabilirlerdi. Olmadı.

Hakem'in daha önce yönettiği derbi maçlarını bir izleyin. Fener aleyhine ne kararlar vermiş bir görün. Zira hakem belli olduğu zaman inanılmaz üzüldüm çünkü bu hakemin Fener düşmanı olduğunu biliyordum. Neyseki fazla hatası yoktu.

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200484_1854786964904_1097716462_32254383_1430347_n .jpg

Buda süper olmuş. :p

Gazete süper olmuş :D

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 19:25
Fenerbahçe'nin ŞL'de çeyrek final oynadığı sezon başarıda en büyük payın Alex'e ait olduğunu hatırlatır, galibiyeti unutmak için, Hagi'yi göklere çıkarmak için Alex'i yerin dibine sokmaya gerek yok derim.. Yukarıda Kaptan'ın mesajına eklenecek bir şey yok aslında, gereksiz yere bir tartışma başlamasın, Hagi'ya laf söyleyen yok, Alex'i de yerin dibine sokmaya gerek yok övüyormuş gibi yaparak, çocuk değiliz amacınızı anlamayalım.:)

İmza atılır mı ? Atılır :)

nannar
19.Mart.2011, 19:30
Arjantin için Veron,Fransa için Zidane,İngiltere için Beckham neyse Romanya için de Hagi oydu. Yani oynadığı dönemde Dünyanın en iyi on numaraları sıralamasında kimse Hagi'yi ilk 10 sıranın dışına yazmıyordu. Siz hala çıkıpta Alex-Hagi kıyaslamayını istatistiklere dayandırıyorsanız o zaman sizin Alex gelmiş geçmiş en iyi oyuncular arasındaki Michael Laudrup, Ronaldinho, Bergkamp, Zidane ve R. Baggio'dan falan daha iyi :n:

CeNTeR_TR
19.Mart.2011, 19:33
Arjantin için Veron,Fransa için Zidane,İngiltere için Beckham neyse Romanya için de Hagi oydu. Yani oynadığı dönemde Dünyanın en iyi on numaraları sıralamasında kimse Hagi'yi ilk 10 sıranın dışına yazmıyordu. Siz hala çıkıpta Alex-Hagi kıyaslamayını istatistiklere dayandırıyorsanız o zaman sizin Alex gelmiş geçmiş en iyi oyuncular arasındaki Michael Laudrup, Ronaldinho, Bergkamp, Zidane ve R. Baggio'dan falan daha iyi :n:

Farkındaysan Arjantin - Fransa - İngiltere sonra Romanya :)

Hagi'yi küçümsemiyorum ama , Alex'e bu kadar laf atınca bende Hagi'ye sallamak istedim :)

Birde '' :n: '' bunu kullanamdaki amaç dalga geçmek mi yoksa ?

Ek olarak Bırakalım Hagiyi Alexide tarihe nasıl geçtik onu konuşalım.Konu Fenerbahçe - Galatasaray maç konusu konuşulan konu Hagi - Alex :)

Evet dün gece TT Arena tarihine Fenerbahçe adı yazıldı ! :)

nannar
19.Mart.2011, 19:35
Alex Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yabancı oyuncusudur bana göre... Buna kimsenin itirazı yok zaten :) Ama bir oyuncunun bir takım için çok verimli yıllar geçirip ligde tonla gol atıp asistler yapması onu Avrupa düzeyinde en iyilerle kıyaslamak için yeterli değildir diye düşünüyoruz sadece. Hagi Galatasaray'da oynamasaydı da Hagi Alex'ten daha iyiydi dememiz lazım. Nasıl ki Juan Sebastian Veron Alex'ten daha iyi bir oyuncudur diyebiliyorsak , Hagi Alex'ten daha iyi oyuncudur da diyebiliyoruz. Çünkü arada siklet farkı var. Adam Galatasaray'a gelince küçülmedi. Biz o zaman İniesta'yı falan getirsek ve ligde Alex kadar gol ve asiste sahip olmazsa siz yine çıkıp Alex iyi dersiniz :D

Sekopej
19.Mart.2011, 19:37
Alex'in saydığın isimlerden daha iyi olduğunu iddia eden yok, herkes birilerinin iyi olduğunu iddia edebilir ve bunu da bazı şeylere dayandırarak yapar. İyi olduğunu iddia ettiği kişinin iyi olma sebeplerini açıklarken, diğerini yermez, benim tepkim bunadır.

Benden Hagi ya da Alex daha iyi lafı duydunuz mu? Hayır. Pek çok açıdan oyuncular birbirleriyle kıyaslanabilir, bu işin tek doğrusu olsa zaten futbol bu kadar populer olmazdı, futbolu böyle yapan çok çeşitliliktir bir yandan da. Herkesin futboldan aldığı şeyler farklıdır. Bu nedenle kendi efsanenizi överken bir başka efsaneyi kötülemeyelim ve bunu yaparken de alaycı tavır takınmayalım ki (hala yaptığınız gibi), kimse rahatsız olmasın.

nannar
19.Mart.2011, 19:37
Evet, dün gece Fenerbahçe tarih yazdı. Daha dogrusu ismini tarih sayfalarına yazdırdı.

*Galatasaray'ı TT Arena'da ilk yenen takım : FENERBAHÇE
* TT Arenada ilk derbinin galibi: FENERBAHÇE
* 10 maç üst üste kazanan takım : FENERBAHÇE

hepsinden dolayı da tebrik ederiz. :)

Sekopej
19.Mart.2011, 19:40
Bir de Aykut Kocaman'ın şu Daum'un rekorunu kırmasını çok istiyorum. 3 maç kaldı, Daum'un da çıkıp canı sıkıldığında Aykut Kocaman'a sallamasına engel olacaktır.

SAİT71
19.Mart.2011, 19:41
Anlamadığım aramızaki hangi F.Bahçeli ısrarla Alex'in dünyaca ünlü olduğunu iddia ediyor?

Yok kardeşim değil Alex Türkiye'de yıldız sadece. Alex bizim yıldızımız. Biz istemiyoruz Dünya çapında yıldız. O çaptaki adamlarda geldi geçti bizden ama hiç birisi "Türkiye Çapındaki" Alex'ten daha iyi olamadılar... Brezilya gibi bir takım da 49 maç oynamış adamı zaten futbolu bilen birisine sorarsanız rahatlıkla ismini cismini söyler. Ayrıca muhabbet dünya yıldızlarına girerse F.Bahçe'nin eline su dökemez hiç bir takım :icon_wink:

nannar
19.Mart.2011, 19:41
Alex Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yabancı oyuncusudur bana göre... Buna kimsenin itirazı yok zaten :) Ama bir oyuncunun bir takım için çok verimli yıllar geçirip ligde tonla gol atıp asistler yapması onu Avrupa düzeyinde en iyilerle kıyaslamak için yeterli değildir diye düşünüyoruz sadece. Hagi Galatasaray'da oynamasaydı da Hagi Alex'ten daha iyiydi dememiz lazım. Nasıl ki Juan Sebastian Veron Alex'ten daha iyi bir oyuncudur diyebiliyorsak , Hagi Alex'ten daha iyi oyuncudur da diyebiliyoruz. Çünkü arada siklet farkı var. Adam Galatasaray'a gelince küçülmedi. Biz o zaman İniesta'yı falan getirsek ve ligde Alex kadar gol ve asiste sahip olmazsa siz yine çıkıp Alex iyi dersiniz :D

Alex'in saydığın isimlerden daha iyi olduğunu iddia eden yok, herkes birilerinin iyi olduğunu iddia edebilir ve bunu da bazı şeylere dayandırarak yapar. İyi olduğunu iddia ettiği kişinin iyi olma sebeplerini açıklarken, diğerini yermez, benim tepkim bunadır.

Benden Hagi ya da Alex daha iyi lafı duydunuz mu? Hayır. Pek çok açıdan oyuncular birbirleriyle kıyaslanabilir, bu işin tek doğrusu olsa zaten futbol bu kadar populer olmazdı, futbolu böyle yapan çok çeşitliliktir bir yandan da. Herkesin futboldan aldığı şeyler farklıdır. Bu nedenle kendi efsanenizi överken bir başka efsaneyi kötülemeyelim ve bunu yaparken de alaycı tavır takınmayalım ki (hala yaptığınız gibi), kimse rahatsız olmasın.

alaycılık yok asteğmenim :) neyse konu uzayıp kirlenmesin. Galip geldiniz, keyfini sürün... ;) Adnan Polat demişti ama "Galatasaray'da hedefler bitmez,şampiyonu biz belirleyeceğiz" diye. Eğer bu belirlemek oluyorsa, evet belirledik :n:

Sekopej
19.Mart.2011, 19:47
Ben onu 1 önceki mesaj için yazmıştım. Keyfini sürüyoruz, ben gayet de çok iyi eğlenyorum 2 gündür, sadece canımı sıkıyor Alex ile dalga geçilmesi ama dalga geçilmesi, Hagi'nin Alex'ten daha iyi olduğunun yazılması değil, dikkat.

LifeYourself
19.Mart.2011, 20:33
bu adamıda iyi harcamışız peh...

sui generis
19.Mart.2011, 21:12
Alex bizim yıldızımız. Biz istemiyoruz Dünya çapında yıldız. O çaptaki adamlarda geldi geçti bizden ama hiç birisi "Türkiye Çapındaki" Alex'ten daha iyi olamadılar...

bence sözün bittiği yer...

ve hagi den daha büyük oyuncularda geldi Türkiye'ye bana göre. Örneğin; Roberto Carlos..

Revolution
19.Mart.2011, 21:53
bu adamıda iyi harcamışız peh...

Bırak allah aşkına ya. Tam sinirlerim yatışmışken yeniden tavan yapacak. Lincoln'ü mü biz mi harcamışız? Onun için Palmeiras'ta dakika başı kadro dışı kalıyor.

ozaniel
20.Mart.2011, 02:19
Hagi'nin Galatasaray'a verdiği katkı ile Alex'in Fener'e verdiği katkı kadar değildir ama Hagi bence daha iyi bir oyuncudur. Aradaki karşılaştırmada takıma katkıya göre mi oyuncunun kalitesine göre yapıldığı belirlenmediği için iki taraf da kendini haklı görüyor.
Anelka ikisinden de kaliteli bir oyuncudur ama takıma pek katkısı yoktur, Tuncay'ın Fener'e daha faydalı bir adam olması onu Anelka'dan daha mı iyi yapar?

RaSenGan
20.Mart.2011, 02:27
Konuyu Hagi-Alex kıyasına çevirmeyelim.Şu an Hagi GS Teknik Direktörü Alex ise Fenerbahçe futbolcusu.İkisinin futbolunu karşılaştırma yeri değil burası.Maçla ilgili konuşmaya devam edelim.

titates1
20.Mart.2011, 02:48
Tebrikler Fenerbahçem

Tarih yazmak güzel , bu maçı şu adamdan daha iyi yönetebilecek birini daha bilmiyorum

Bence üst düzey maç yönetti.Yardımcıları da gerçekten iyiydi.

Aykut Kocaman hatalarından ders almayı ve kendini geliştirmeyi biliyor sene başındaki ve şimdiki durum bunun göstergesi ayrıca Kazım'ın yaptığı o terbiyesizce harekete rağmen istifini koruması da takdirimi kazandı.Bir de kocaman'ı ilk defa bu kadar sevinirken ve sinirlenirken gördüm hoşuma gitti.

CeNTeR_TR
20.Mart.2011, 13:36
Maçtan önce Fenerbahçe soyunma odasına Yüksek Sesde Galatasaray marşı çalmışlar.

Aykut Hoca , Gözlemciyi çağırmış sesi kıstırmak için adam rapora yazacağım demiş gitmiş :) Sonrasında ise bizimkilerde hoparlörlerin fişlerini keserek veya çıkararak çözüm yolu bulmuşlar.

Galatasaray bundan dolayı da ufak bir ceza alabilir :)

Homer J.S
20.Mart.2011, 14:41
Maçtan önce Fenerbahçe soyunma odasına Yüksek Sesde Galatasaray marşı çalmışlar.

Aykut Hoca , Gözlemciyi çağırmış sesi kıstırmak için adam rapora yazacağım demiş gitmiş :) Sonrasında ise bizimkilerde hoparlörlerin fişlerini keserek veya çıkararak çözüm yolu bulmuşlar.

Galatasaray bundan dolayı da ufak bir ceza alabilir :)

Almalıdır bence, rezillik

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Mart.2011, 14:59
Hagi'nin Galatasaray'a verdiği katkı ile Alex'in Fener'e verdiği katkı kadar değildir ama Hagi bence daha iyi bir oyuncudur. Aradaki karşılaştırmada takıma katkıya göre mi oyuncunun kalitesine göre yapıldığı belirlenmediği için iki taraf da kendini haklı görüyor.
Anelka ikisinden de kaliteli bir oyuncudur ama takıma pek katkısı yoktur, Tuncay'ın Fener'e daha faydalı bir adam olması onu Anelka'dan daha mı iyi yapar?
Hagi-Alex kıyaslaması için en kaliteli yorum bu olmuş bana göre. :)

Kaka Leite
22.Mart.2011, 00:20
Hagi-Alex kıyaslaması için en kaliteli yorum bu olmuş bana göre. :)

Hagi İle Alex'i Kıyaslanıyosa Tabiki Hagi Daha İyi Bir Oyuncudur Tabiki Alex'in Fener'e Verdiği Katkı Daha Fazla Bide Şöyle Bir Şey Var Hagi Galatasaraya 31 Yaşında Geldi Alex 27 Yaşında Geldi Bu Yüzden Hagi Daha Yaşlıydı Zaten Galatasaray Hagi'nin Döneminde Aldığı Kupayla Herşeyi Ortaya Çıkıyor Alex'te Fenerbahçeye Çok Şey Kazandırdı Ama Benim Görüşüm Alex Avrupa Maçlarında Toptan Kaçıyo Eğer Kıyaslamak Gerekiyosa Hagi Alex'ten İyi Bir Oyuncudur Ama Alex Fenerbahçeye Daha Fazla Katkı Sağlamıştır.

Sheriff
22.Mart.2011, 01:04
Hagi İle Alex'i Kıyaslanıyosa Tabiki Hagi Daha İyi Bir Oyuncudur Tabiki Alex'in Fener'e Verdiği Katkı Daha Fazla Bide Şöyle Bir Şey Var Hagi Galatasaraya 31 Yaşında Geldi Alex 27 Yaşında Geldi Bu Yüzden Hagi Daha Yaşlıydı Zaten Galatasaray Hagi'nin Döneminde Aldığı Kupayla Herşeyi Ortaya Çıkıyor Alex'te Fenerbahçeye Çok Şey Kazandırdı Ama Benim Görüşüm Alex Avrupa Maçlarında Toptan Kaçıyo Eğer Kıyaslamak Gerekiyosa Hagi Alex'ten İyi Bir Oyuncudur Ama Alex Fenerbahçeye Daha Fazla Katkı Sağlamıştır.
Alex bir çok avrupa kupası maçında ön plana çıktı, asistleri ve golleriyle. Hatta çeyrek final oynadığımız sene asist kralı olmuştu. İnter maçında harika ötesi oynamıştı, öncesinde de bir çok avrupa kupası maçında ön plana çıktı.

CeNTeR_TR
22.Mart.2011, 01:09
10'un yeri her zaman farklı ..

http://www.yukleresim.com/images/12636107465381428346.jpg (http://www.yukleresim.com/)

* Alex Dedikleri şuan Real Madrid'in transfer listesinde

* Canının istediği futbolcuyu alan Real Bu Alex'i Alamadı

sarianet
22.Mart.2011, 01:41
10'un yeri her zaman farklı ..

http://www.yukleresim.com/images/12636107465381428346.jpg (http://www.yukleresim.com/)

* Alex Dedikleri şuan Real Madrid'in transfer listesinde

* Canının istediği futbolcuyu alan Real Bu Alex'i Alamadı

bu adam da olimpiyat stadında kadeh fırlatan bi anlayışın eseri
işi gücü fitne fesat

vuque
22.Mart.2011, 02:29
Tamam Hagi Real Madrid,Barcelona'da oynadı o ayrı mevzuu ama Galatasaray'a o kupaları tek başına kazandırmadı.O zaman Galatasaray her bölgesiyle eksiksiz bir takımdı.
Alex'e gelirsek adam geldiği zamandan beri yıllardır eksiksizi bırak iş görecek bir kadroyla bile oynayamadı ki...
Gerçi en dengeli,eksiksiz'e yakın sezon bu sezon ve bu koşullar altında Alex'in de neler yaptığı ortada :p
Orta saha bulsan forvet olmuyor.Forvet buldum diyorsun Kanatlarını kaybediyorsun.Kanat getirdim diyorsun aaa Defans evlere şenlik aha Defans'ı tamamladık Ee nerede o eski orta saha.Orta saha'ya 1 adam buluyorsun diğeri yok yarım yamalak idare eder diyorsun aha bu seferde bek yok.Bek buldun o yok onu buldun bu yok vs vs... :D
Puzzle gibi ama hiç bütün parçaları bir araya getiremiyorsun bi yerden açık veriyorsun.
Bu arada bu performans'a rağmen hala Alex'siz bir Fenerbahçe isteyen bir Fenerbahçe taraftarıyım. :D
Ama istediğim şeyin olabilmesi için eksiksiz takım şart!
Yoksa sadece Alex'i çıkar ama hala eksiklerin olsun Alex'li günleri mumla ararsın :0:

Sheriff
22.Mart.2011, 02:48
Hagi ile Alex aslında Aynı mevkinin oyuncuları olmalarına rağmen pek benzemezler. Hagi daha cesur oynardı, Alex daha garantici oynuyor, Hagi maçın tamamına ağırlığını koyan bir oyuncuyken Alex çoğu maçta zaman zaman kaybolup zaman zaman çıkıyor, Hagi çok fazla şut denerdi ama Alex daha çok pas deniyor. Hangisi daha iyi diye tartışmaya gerek yok, Galatasaraylıların kahramanı Hagi Fenerbahçelilerin kahramanı Alex. Diğer takımları tutanlar da genelde Hagi der. Çünkü Hagi 4 yıl arka arkaya kazanılan şampiyonlukta ve Uefa kupasının kazanılmasında büyük rol oynadı. Fenerbahçe böyle bir başarıya ulaştığı gün diğer takımları tutanların bir kısmı Alex'in iyi olduğunu söyleyebilir. Yıllardır süre gelen bir tartışmadır ve sonucu herkesçe bellidir(yukarıda yazdığım gibi). Tekrar tekrar tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum.