Log in

View Full Version : Türkiye - Avusturya | Euro2012 Elemeleri A Grubu Maçı

TR.CaPTaiN
23.Mart.2011, 19:28
http://i51.tinypic.com/15rl9ja.jpg

barahir
23.Mart.2011, 20:23
Kesin yenilcez de, inşallah fark yemeyiz...

Facx
23.Mart.2011, 20:24
Kesin yenilcez de, inşallah fark yemeyiz...

o zaman kesin kazandık :icon_cool:

Fearless Coward
23.Mart.2011, 20:27
o zaman kesin kazandık :icon_cool:

Eğer yenilirsek suçlu sen olacan :icon_biggrin:

barahir
23.Mart.2011, 20:29
Ben elimden geleni yaptım :) gerisine karışmam :)

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
23.Mart.2011, 21:13
Ne olursa olsun bu maçı kazanacağız bana göre. Nedense Cenk Tosun'un ilk milli maçında ilk golünü atacağını hissediyorum :)

vego
23.Mart.2011, 21:14
Nuri: Avusturya bize rakip olamaz

23 Mart 2011 15:49 | NTV Spor ve Ajanslar
A Milli Futbol Takımı oyuncuları Mehmet Topal ve Nuri Şahin, salı günü oynanacak Avusturya maçı öncesi NTV Spor'a çok özel açıklamalarda bulundu.
http://media1.ntvspor.net/C/I/127/topalvenuri3_FM2FG.jpg

A Milli Futbol Takımı oyuncuları Mehmet Topal ve Nuri Şahin, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 29 Mart Salı günü Avusturya ile yapılacak maç için iddialı konuştular.
NTV Spor'da canlı yayınına katılan Mehmet Topal, uzun süredir milli takıma çağrılmaması nedeniyle arkadaşlarını çok özlediğini ve burada olmaktan çok mutlu olduğunu söylerken, Avusturya maçının telafisi olmadığını dile getirerek, ''Kesinlikle maçı kazanmak zorundayız. Kendi seyircimizin önündeyiz ve avantajımızı kullanmalıyız. Avusturya iyi bir takım ama kendi oyunumuzu sahaya yansıtırsak maçtan en iyi şekilde ayrılırız'' dedi.
Milli takıma çağrılmadığı dönemde sitemli bazı açıklamaları olduğunun hatırlatılması üzerine Valencialı futbolcu, ''Bu sadece benim için geçerli değil. Her oyuncu milli takımda oynamak ister. Türk Milli Takımı'nın formasını giymek büyük bir onur. Çağrılmadığım zamanlarda çok üzüldüm ama oynamak istiyorsanız her zaman fazla çalışmalısınız. Moralinizi üst seviyede tutmalısın. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Takdir milli takım hocalarımızın'' diye konuştu.
Mehmet Topal, ligde kötü dönemler geçiren Galatasaray ve Beşiktaş'tan milli takıma gelen oyuncuların moral durumuyla ilgili bir soru üzerine, ''Ben milli takıma bu durumun olumsuz yansımayacağını düşünüyorum. Çünkü burası ayrı bir ortam. Biz salı günü hayati bir maça çıkacağız. Moral bozukluğu, güven eksikliği olacaktır ama bunlar futbolun içinde olan normal şeyler. Hepsi profesyonel futbolcular. Bu durum hep beraber üzerimizden atıp maçı kazanmak istiyoruz'' yanıtını verdi.
Milli futbolcu, İspanya'da Türkiye ligine bakışla ilgili olarak da ''İspanya'da ligimiz takip edilmeye çalışılıyor. Türk futbolcuların yetenekli olduğuna inanıyorlar. Ülke futboluna pozitif bakılıyor'' ifadelerini kullandı.
NURİ: AVUSTURYA BİZE RAKİP OLAMAZ
Almanya'nın Borussia Dortmund takımında başarılı bir sezon geçiren Nuri Şahin, Avusturya maçının önemine dikkati çekerken, ''Avusturya maçı bizim için çok önemli bir final. Ona göre iyi bir hafta geçirip, 3 puanı almamız lazım. Avusturya'yı küçümsemiyorum ama sahaya kalitemizi yansıtırsak, bize rakip olabilecek bir takım değil. İyi konsantre olup maça öyle çıkmamız lazım'' diye konuştu.
Orta sahada sakat olan Emre Belözoğlu ve formsuzluğu nedeniyle Tuncay Şanlı'nın milli takıma çağrılmamasıyla ilgili olarak, bu oyuncuların tecrübelerine dikkati çeken Nuri Şahin, ''Kaliteleri ortada ama bu kampta yoklar. Şimdi bizde sıra. Hocamız kime görev verirse versin, herke yüzde 100'ünü sahaya yansıtacaktır takımı için, bizim de elimizden geleni yapmamız lazım'' derken, Almanya'nın Wolfsburg takımına transfer olan Tuncay Şanlı'yı arayarak başarı dilediğini vurguladı.
Gaziantepspor'da forma giyen ve Türk Milli Takımı'nı tercih eden Cenk Tosun'la ilgili bir soru üzerine, ''Cenk'le aynı odadayım. Burada olmaktan dolayı çok mutlu. Çok iyi bir çıkış yakaladı. Umarım böyle devam eder ve milli takımıza hayırlı olur'' ifadelerini kullanan Nuri, yarın Türkiye ile karşılaşacak 17 Yaş Altı Alman Milli Takımı'nda çok sayıda Türk olması konusunda da ''Hangi milli takımı seçeceği, her oyuncunun, her ailenin kendi kararı. Ben kimseye 'şunu seç' diyemem. Tabii ki umudumuz Türkiye'yi tercih etmeleri. Bence yurt dışında oynayan her Türk'ü, hangi takımda, hangi milli takımda oynarsa oynasın desteklemek lazım'' şeklinde konuştu.
Nuri Şahin ayrıca, yeniden şekillenen (A) Milli Takım'ın gelecek yıllarda başarı kazanabilecek kapasiteye sahip olduğunu dile getirerek, ''Umarım daha çok Türk futbolcu Avrupa'ya gider. Önümüzdeki yıllarda çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Biraz sabır lazım'' dedi.

KaPaLı
23.Mart.2011, 23:13
Savunmada GG dışında iyi performans gösteren oyuncu yok neredeyse. Serdar Kesimal kesinlikle forma giymeli. Servet mümkünse formayı görmesin. Ortasaha ve forvete çok güveniyorum bu maçta.

mehmetd
24.Mart.2011, 01:45
şimdi takımımız azerbaycan'a yenilmişse bize rakip olamaz bence pek olmadı.yani normalde olmaması gerek ama millilerde türk klüplerinin durumundan etkileniyor.

benim en büyük endişem ise hiddink'in kazanamazsak giderim gibi bi laf söylemesi.bunu ben şundan hayra yormadım:1-gitmek istiyor olabilir yada zaten tartışmalıdır durumu azeri yenilgisinden sonra bu maçta da kaybederse ipi çekilebilir.Gitmeye mazeret yani.Özelikle de teklif varsa.Mesela Gs den. 2-sırf hiddink gitsin diye oyuncular bilinçli oynamayabilir ki bak hiddink suçlu biz değiliz diye böylece oyuncuların sevdiği Türk bi isim gelir. t.d lerde bilakis oynamasın da arkadaşım yada ben geleyim diye yada iddia ya girmişlerdir falan.

tabi bunlar sadece ucu açık çirkin laflar bir kanıtı da yok.Yani kesindir demiyorum sadece kuru laf.Umarım Tr maçı kazanır ve biz diğer maçları da kazanarak yolumuza devam ederiz.

Normal şartlarda rahat kazanırız yeter ki yok atıldık yok hakem falan girmeyelim kendi topumuzu oynayalım,zaten onların da en iyi oyuncuları Türk'tür herhalde yani bilmiyorum ama.

Bordo61Mavi
24.Mart.2011, 04:11
Cok formda oyuncularimiz var tabi defanstakiler haric. Bol golu gecer bu mac :) 4-2 aliriz

vego
24.Mart.2011, 17:01
İsmail ve Serdar umutlu

24 Mart 2011 15:34 | NTVSpor.net
A Milli Takımın iki genç oyuncusu İsmail Köybaşı ve Serdar Kesimal, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu. İki genç futbolcu da Avusturya maçını kazanacaklarına inandıklarını söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/128/millihaber_XG6UG.jpg

A Milli Takım'da Avusturya maçı öncesinde iki genç savunma oyuncusu Beşiktaşlı İsmail Köybaşı ve Kayserisporlu Serdar Kesimal NTV Spor'dan Hakan Gündoğar'ın sorularını yanıtladı.
İki genç futbolcu da Avusturya maçını kazanacaklarına inandığını söylerken, taraftarlardan da destek istedi.
İsmail Köybaşı, hiçbir zaman sorumluluktan kaçmayan bir yapıya sahip olduğunu belirtirken, Gareth Bale'i örnek aldığını söyledi.
Serdar Kesimal ise, bundan sonra oynayacakları ilk iki maçtan mutlak 4 puan almaları gerektiğini belirtti. Serdar, stoper oynamanın kolay olmadığını ve Barcelona'nın savunma oyuncusu Pique'yi örnek aldığını söyledi.
İşte iki futbolcunun NTV Spor'a yaptığı özel açıklamalar:

İSMAİL KÖYBAŞI

"HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARDIK"
Avusturya maçının önemini hem biz futbolcular, hem tüm Türkiye olarak herkes bilincinde. Bu maçın bilince herkes sahaya çıkacak, oynayan ve oynamayanlar. Geçmişe baktığımız zaman onlardan her yönde üstün bir takımız. Fakat yakın geçmişte yaptığımız hatalar, almış olduğumuz dersler var. Almış olduğu dersleri sahada daha iyi bir şekilde uygulayarak, bu yapmış olduğumuz hataları yapmamak için bunu da skora yansıtabilmek tabiki bizi Avrupa Şampiyonası'na götürmek için önemli bir adım olacaktır diye düşünüyorum. Özelikle de taraftarların desteğini bekliyoruz.
"ŞANS HER ZAMAN CESURDAN YANADIR"
Öncelikle Avusturya maçıyla başlayacak olan önümüzdeki iki maçı alıp turnuvadaki şansımızı da devam ettirmek istiyoruz Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda. Sahadaki mücadelemizi teknik, taktik ve mental olarak uyguladığımız zaman ve bunları tabiki de cesurca uyguladığımız zaman hiçbir engel olmayacaktır. Şans her zaman cesurdan yanadır. Bu mentaliteyle ilerlersek hiçbir engel olmayacağını düşünüyorum.
"EKREM İLE GÖRÜŞTÜK, ONLAR DA KAZANMAK İSTİYOR"
Ekrem ile görüştük. Onlar da bu maçın zor olacağının bilincindeler. Bizde bu maçın önemini biliyoruz. Zor olacağını da biliyoruz aynı zamanda. Sadece biz yeteneklerimizi sahada cesurca uyguladığımız zaman hiçbir engelin olacağını düşünmüyorum. Onlar da yenmek istiyor doğal olarak, bizde yenmek istiyoruz. Öncelikle fair-play çerçevesinde olmasını temenni ediyoruz ama galip gelen tarafın da biz olmasını da istiyoruz tabiki.
"HİÇBİR ZAMAN SORUMLULUKTAN KAÇMAM"
Ben sorumluluk almayı seven bir futbolcuyum. Bundan kaçacak bir futbolcu değilim. Sorumluluk futbolcunun hayatında olması gereken bir duygu. Sorumluluğun bilincinde olup daha da fazla çalışırsanız önünüzde bir engel olacağını düşünmüyorum. Ben bu konuda kendime güveniyorum. Tabik bu konuda inancıma güvenerekten çalışmaya da her zaman üstüne koyarak devam etmek gerekiyor.
"GARETH BALE ÇOK BEĞENDİĞİM BİR FUTBOLCU"
Şu anda futbolunu beğendiğim futbolcu Gareth Bale. Ama geçmişe baktığımız zaman ve halen faal olarak futbol hayatını sürdüren bir Roberto Carlos gerçeği var. O da es geçilemez. Onun yaptıkları ve halen yapıyor olması onun gerçekten çok iyi bir profesyonel ve örnek alınması gerektiğini gösteriyor bence.
"HİDDİNK'İN BİZİMLE İLETİŞİMİ ÇOK İYİ"
Hiddink'in futbolcularla olan iletişimi çok iyi. Zaten bir teknik adamın futbolcuyla iletişiminin iyi olması sahaya da yansıyacaktır. Bu futbolcunun kendine olan özgüvenini artırması için antrenmanlarda veya dışarıda yapmış olduğunuz iletişimler çok önemlidir. Kendisi de zaten bunu daha önceden yapmıştı ve halen yapıyor. Bu gerçekten bizim özgüvenimizi bir kat daha artırıyor.
"PLAY-STATION'DA NURİ ŞAHİN İYİ"
Kampta zaman zaman maçın önemini konuşuyoruz, belki de en önemlisi bu. Onun dışında oyunlar oynuyoruz, bir nevi stres atma adına. Tedavisi olan tedavisini yaptırıyor. Play-station. Ben play-station'da çok iyi değilim ama Nuri Şahin iyi. Onu biliyorum, gerçekten iyi. Serdarla hiç oynamadım, o da iyidir diye düşünüyorum.
"TARAFTARLAR STADI DOLDURSUNLAR"
Herkesin Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı doldurmasını bekliyoruz. Taraftar her zaman artı bir puandır. İnşallah salı günü bize göstereceklerdir. Bizde inşallah bu gücü gole dönüştürürüz ve galip gelen taraf oluruz.
SERDAR KESİMAL

"İKİ MAÇTAN EN AZ 4 PUAN ALMAMIZ GEREK"
Önümüzdeki iki maç da bizim için çok önemli, direkt rakiplerimize karşı oynuyoruz. Bu oynayacağımız önümüzdeki iki maçta 4 puan çıkarmamız gerekiyor ki iddiamız devam etsin. İnşallah da bunu başarırız.
"GELECEK VAAD EDEN BİR KADROMUZ VAR"
Birden kadro değiştirmek imkansız. Yaşlılarla gençleri kaynaştırmak gerekiyor. Ondan sonra bir rotasyona gidilebilir. Şu anda her şey yolunda. İnşallah yeni gelen arkadaşlarımız da uyum sağlar, gelecek vaad eden bir kadromuz var. Önümüzdeki iki maç önemli bizim için. Bu iki maçı alıp Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz.
"STOPER OYNAMAK KOLAY DEĞİL"
Mevkii olarak çok fazla sorumluluk olan bir pozisyonda oynuyoruz. Tabiki stoperde oynamak kolay değil. Biz hata yaparsak sadece kaleci var. Türkiye'de yeterince iyi stoperler var. Kadromuzda Gökhan abi, Servet abi, Hakan abi gibi oyuncular var. Onlardan bir şeyler öğrenip iyi olmaya çalışıyoruz.
"PIQUE'Yİ ÖRNEK ALIYORUM"
Ben Barcelona'dan Pique'yi kendime örnek alıyorum. Oyun stilimi ona benzetmeye çalışıyorum. Herkesin bir stili var ama tabiki örnek almamız gereken futbolcular da var.
"HİDDİNK BİREBİR İLETİŞİMDE ÇOK İYİ"
Hiddink'in birebir iletişimi çok iyi. Milli takımda sonuçta kısa bir süre beraber oluyoruz. Bu yüzden de iletişimin çok iyi olması gerekir. Hiddink bizden ne istediğini çok iyi bir şekilde bize iletiyor, bizde ona karşılık vermeye çalışıyoruz. İnşallah daha iyi olur.
"TARAFTARIN SABIRLI OLMASINI İSTİYORUZ"
Kampta genellikle odadayız. Oda arkadaşımızla muhabbet ediyoruz, sohbet ediyoruz, akşamları diziler izliyoruz. Bir oda içinde ne yapılması gerekiyorsa onları yapıyoruz.
Salı günü bizi zor maç bekliyor. Sabırlı olmalarını istiyoruz, 90 dakika boyunca bizi desteklemelerini istiyoruz. İnşallah onları stattan dik bir şekilde uğurlarız.

Varonil
24.Mart.2011, 17:16
volkan

g.gönül-serdar-servet-ismail

s.inan

nuri-m.topuz

burak-arda

semih

Bu şekilde bir ilk 11 ideal olur.Cenk Tosun 2.yarıda muhakkak şans bulacaktır.Avusturya'yı rahatlıkla yenebilecek güce ve kaliteye sahibiz.Yeter ki sahada gereken mücadeleyi gösterelim.Hiddink'in yetenekli gurbetçi futbolcuları milli takıma başarılı bir şekilde entegre edeceğini düşünüyorum.

vego
24.Mart.2011, 19:08
"Türkiye ile zor bir maç yapacağız"

Avusturya Milli Takımı Teknik Direktörü Didi Constantini ve oyunculardan Roman Wallner, Türkiye maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

http://www.sporx.com/img/3/2011/didiconstantini987.jpg Avusturya milli takımı yarın oynayacağı Belçika maçı için kampta bulunurken, 29 Mart'taki Türkiye maçı için ise "zor maç" yorumu yaptılar.

Teknik Direktör Didi Constantini ve Avusturya milli takımı oyuncularından Roman Wallner, DHA'ya yaptıkları açıklamada şunları söylediler:

DİDİ CONSTANTİNİ

"Şu an sadece Belçika maçına odaklanmış durumdayız. Zira bu maç gruptan çıkmamız için hayati önem taşıyor. Belçika maçından sonra Türkiye'yi düşüneceğiz. Grubumuzdaki takımların hepsi internasyonel takımların içinde en kaliteli olan takımlardan oluşuyor. Biz iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Türkiye maçı bizim için kolay olmayacak. Zor maç bunun bilincindeyim."

ROMAN WALLNER (FC SALZBURG)

"Bizim için öncelikli olarak evimizde oynayacağımız Belçika maçı çok önemli. Belçika karşısında alacağımız sonuç gruptaki kaderimizi de belirleyecek. Ardından Türkiye maçımız var. Bu maç çok zor bir maç olacak bizim için. Türkiye güçlü bir ekip ve harika bir seyircisi var. İstanbul'da işimiz hiç de kolay değil. Ancak futbolda herşey olabilir. Biz de şansımızı zorlayacağız"

yaman76hakanFB
24.Mart.2011, 20:05
Yumurta kapımıza geldi. Böyle zamanlarda bizi kimse tutamaz. Kazanacağız, kimse karamsarlığa kapılmasın.

anil luque
25.Mart.2011, 20:15
Ben de Hakan abi gibi zor zamanımızda deli damarımızla kazandığımız maçlardan biri olacağına inanıyorum :) Serdar Kesimal ve Nuri kesinlikle 11 başlamalı.

BaGa TaRKaN
25.Mart.2011, 20:18
Yumurta kapımıza geldi. Böyle zamanlarda bizi kimse tutamaz. Kazanacağız, kimse karamsarlığa kapılmasın.

O Tabir Başka Birşeydi Sanki Üstat:zuhaha

Zor Maçları Daha Doğrusu Zor Durumları Severiz Kazanacağımızdan Şüphem Yok Benimde:)

SAİT71
26.Mart.2011, 14:24
Bu kadro ile bu hava ile bu takımı yenemezsek zaten gitmesekte olur...

ForsakeN
26.Mart.2011, 15:09
Azerbaycan'a yenilerek zaten Euro2012'ye katılma hakkımızı kaybettik bana kalırsa.

OzgurCan006
26.Mart.2011, 15:21
Azerbaycan'a yenilen takım,Avusturya'dan fark yer.

BleedingMoon
26.Mart.2011, 15:22
almanya'dan da rekor yenilgi alırdık o mantıkla.

ForsakeN
26.Mart.2011, 15:25
almanya'dan da rekor yenilgi alırdık o mantıkla.

3-0 lık yenilgi ve hiçbir şey yapamayan takım haksız çıkarmadı yine de bizi

nerazzuri
26.Mart.2011, 15:25

bu mantıkla yaklaşanın futbolda yeri yok.

o mantıkla almanya'dan 10 tane yerdik. dünya 3.sü olamazdık, avrupa 3.sü olamazdık vs. vs.

o günden bu güne çok şey değişti. defans değişmese de diğer bölgelerde adalet sağlandı. formda oyuncular oynayacak.

en basitinden, nihat yok,tuncay yok,aurelio yok.

Estranged
26.Mart.2011, 15:52

Belçika'yı yenen takım, Azerbaycan'a fark atardı. Sonuçlar ortada :)

Karamsar olmaya bence gerek yok, net bir skorla kazanacağımızı düşünüyorum.

Lucas Neill
26.Mart.2011, 15:55
Avusturya pek aman aman bi takim degil kendi oyunumuzu oynarsak rahat bi galibiyet aliriz

anilton
26.Mart.2011, 16:19
Çok kritik bir karşılaşma.Olası bir puan kaybı intihar olur.

Ben şöyle oynamamız gerektiğini düşünüyorum;

-----------------------------Volkan--------------------------

G.Gönül------------Serdar-----Servet------------İsmail

-----------------------------M.Topal-------------------------

-----------------------Hamit--------Nuri---------------------

Burak----------------------------------------------------Arda

-------------------------------Cenk----------------------------

Hiddink'in ise şöyle bir kadro ile çıkacağını düşünüyorum;

-----------------------------Volkan--------------------------

G.Gönül------------Serdar-----Servet------------İsmail

------------------------------Selçuk-------------------------

----------------------M.Topuz---N.Şahin-----------------

Hamit---------------------------------------------------Arda

-------------------------------Umut----------------------------

BleedingMoon
26.Mart.2011, 16:25
volkan
gökhan-serdar-servet-ismail
topal
nuri-selçuk(ekici)
topuz-arda
burak(cenk)

nerazzuri
26.Mart.2011, 16:27
ben hiddink'in şu şekilde çıkmasını bekliyorum;

-----------------Volkan -------------
-Gönül--Gökhan-Servet--Hakan--

-----------------Topal-----------------
---------Hamit--------Nuri------------

-Topuz---------------------------Arda-

---------------Burak Yılmaz------------

Trabzonspor
26.Mart.2011, 16:59
Neden Arda herkesin 11'inde yer alıyor merak ediyorum?

C h A o S
26.Mart.2011, 17:06

Neden yer almasın?Arda'sız milli takımıda gördük.Arda'lı ve Arda'sız milli takım çok fark ediyor.

nerazzuri
26.Mart.2011, 17:12
sence yer almaması gereken bir futbolcu mu arda?

Trabzonspor
26.Mart.2011, 17:13
Neden yer almasın?Arda'sız milli takımıda gördük.Arda'lı ve Arda'sız milli takım çok fark ediyor.

Arda kaç aydır top oynamıyor?Bu kadar uzun süreli bir sakatlıktan sonra direk 11 çıkması hem onun için hemde Milli takım için bir dezavantaj bence.Arda Gs formasınıda giydi bazı maçlarda son dakikalarda ne yaptı ki bu adam Milli takımda 11 oynayacak?Takımsal duygularınızla konuşmayın .

C h A o S
26.Mart.2011, 17:24
Arda kaç aydır top oynamıyor?Bu kadar uzun süreli bir sakatlıktan sonra direk 11 çıkması hem onun için hemde Milli takım için bir dezavantaj bence.Arda Gs formasınıda giydi bazı maçlarda son dakikalarda ne yaptı ki bu adam Milli takımda 11 oynayacak?Takımsal duygularınızla konuşmayın .

Arda son maçlarda oynadığına göre sakatlığını atlatmış demektir.Kaldıki Fenerbahçe maçında girdikten sonra top ayağına geldiğinde etkili oldu.Arda milli takımda direk oynayacak 3-4 oyuncudan biri.Niye bu kadar dert ettin anlamadım?

Estranged
26.Mart.2011, 17:32
Ardanın kanatlarda sakatken bile göstereceği varlığı milli takımda neredeyse hiçbir oyuncu gösteremez. Sakatlık sonrası çok kötü oynadığı da söylenemez, Fenerbahçe maçında bence paslarıyla büyük bir tehditti. Bu kadroda banko olarak oynaması gereken ilk oyuncu Volkan, ikincisiyse Arda'dır.

SAİT71
26.Mart.2011, 18:45
Bu zamana kadar milli takımda kendi takımında oynamayan, futboluyla milli takımda rezil olan onca adam izlemektense Sakatlıktan çıkmış ve son maçlarda da oynamaya başlamış bir Arda Turan'ı izlemeyi tercih ederim. Bazı oyuncuların kredisi çoktur.

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Mart.2011, 19:25
Basin Avusturyayi fazla buyuttu bence. Dunku Belcikanin aldigi galibiyetle esas rakibin Belcika oldugunu anlamislardir artik herhalde. Avusturya kolay rakiplere karsi topladi o kadar puani. 2-0lik maclarini da izledim, bi halt yok takimda. Kilini kipirdatamadi Belcikaya karsi. Neyseki deplasmanda Belcikadan 1 puani almislar da onlara celme takmislar. Kolay bi mac olur diye umuyorum. 11 e 11 tamamlayabilirsek, abuk subuk hakem hatalari ya da agresif davranislarimiz olmaz kendi oyunumuza bakarsak farkli bi skor aliriz.

Bi FB li olarak Ardanin ilk 11 de olmasini istiyorum, takimsal bi duygudan bahsetmek yanlis olur. Bu bi gercek, Arda gibi bi silahin varsa kullanirsin. Ne olursa olsun milli macin havasinda formunu bulur Arda. Macin gidisatina gore degistirir Hiddink.

Bu arada eski kurallar devam ediyorsa eger grup sonunculari ile yapilan maclar sayilmiyordu en iyi 2.ler belirlenirken. Hala en iyi 2. olma sansimiz var Azerbaycan sonuncu olursa.

Cetin Altan in dedigi gibi enseyi karartmayin :)

BaGa TaRKaN
26.Mart.2011, 19:35
Yetenek Ayrı Şeydir, Formda Olmak Ayrı Şeydir Bende Mustafa ile Aynı Fikirdeyim ve Başından Beri Arda Neden Herkesin Aklında Onu Bir Türlü Çözemiyorum. Arda En Son Sakatlandığında da Milli Takım Dönüşü Sakatlandı Hatta Galatasaraylılar Ardayı Tam Hazır Olmadan Niye Oynattın Diye Veryansın Ettiler Şimdi Yeni Toparlayan ve Ayağına Daha Doğru Düzgün Uzun Zamandır Top Değmeyen Adam Yeniden Herkesin Aklında Birinci İsim İş Sadece Yenekte Bitseydi Manchester City, Real Madrid Her Sene Final Oynar Kupalar Kazanırdı Kadrosundaki Oyuncular Yeteneksizmi? Maç Sonunda Arda Yine Sakatlanırsa Yine Sitem ve Ortalıkta Atıp Tutan Bir Sürü Çevre ve Galatasaraylılar Olacak Adım Gibi Eminim. Sürekli Oynayan Mevkisinde de Yabancı Olmayan ve Rakip Defansı Her Maç Hallaç Pamuğuna Çeviren Umut Oynayamayacak Yerine Arda Oynayacak. Ülkenin Neden Futbolda Geriye Düştüğünü Daha İyi Anlıyorum.

Fearless Coward
26.Mart.2011, 20:07
Arda mutlaka oynamalı zaten bizim takımın bir iddiası kalmadı Türkiye için savaşmalı...

sui generis
27.Mart.2011, 12:12
kendisi için bir riski yoksa arda ilk 11'de başlamalı...

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Mart.2011, 17:23
Hiddink'in 3 prensi

A Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde oynanan 4 maçın tamamında Hamit, Emre ve Servet forma giydi.

(A) Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde geride kalan 4 maçının tamamında sadece 3 futbolcu forma giydi.
Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop ve Servet Çetin, elemelerdeki Kazakistan, Belçika, Almanya ve Azerbaycan maçlarında 90'ar dakika sahada kalan 3 futbolcu olarak ön plana çıktı.
Bu futbolculardan Emre Belözoğlu, sakatlığı nedeniyle Avusturya ile 29 Mart Salı günü yapılacak maçın aday kadrosuna alınmadığından seriyi bozacak. Hamit ve Servet ise teknik heyetin görev vermesi halinde forma giyebilecek.
VOLKAN, ARDA VE GÖKHAN'A SAKATLIK ENGELİ
(A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in gözdelerinden Volkan Demirel, Arda Turan ve Gökhan Gönül ise, sakatlıklar nedeniyle elemelerde geride kalan 4 maçın bazılarını kaçırmak zorunda kaldı.
Volkan Demirel sakatlığı nedeniyle elemelerdeki Kazakistan ve Belçika maçlarında kaleyi Onur Recep Kıvrak'a devrederken, Arda Turan ise yine sakatlığı nedeniyle Almanya ve Azerbaycan maçlarında forma giyemedi. Gökhan Gönül ise, Kazakistan maçında oynayamazken, Belçika maçında ise son 17 dakika forma giyebildi.
TUNCAY ŞANLI'NIN 90 DAKİKASI YOK
Guus Hiddink döneminde resmi maçlarda 90'ar dakika sahada kalan Emre, Hamit ve Servet'in yanı sıra, bu 4 maçın tamamında oynayan bir diğer isim ise Tuncay Şanlı.
Hollandalı teknik adam tarafından Avusturya maçı aday kadrosuna çağrılmayan Tuncay, forma giydiği 4 maçı da 90 dakika sahada tamamlayamadı. Tuncay, Kazakistan maçında 80, Belçika maçında 82, Azerbaycan maçında 62 dakika sahada kalırken, Almanya maçında ise 24. dakikada sakatlanan Mehmet Aurelio'nun yerine oyuna girip, 66 dakika oynadı.
KAZIM İLE 1 DAKİKA
Devre arasında Fenerbahçe'den Galatasaray'a transfer olan Kazım Kazım, Hiddink dönemindeki 4 resmi maçta sadece 1 dakika forma giyebildi.
Kazakistan maçında 89. dakika oyuna giren Kazım, daha sonraki Belçika maçında 18 kişilik kadroya alınmadı. Kazım, Almanya ve Azerbaycan maçları için belirlenen aday kadroya ise dahil edilmedi.
HİDDİNK 23 FUTBOLCUYA ŞANS VERDİ
(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde geride kalan 4 maçta toplam 23 futbolcuya forma şansı verdi.
Hollandalı teknik adam, bu maçlarda aday kadroya çağırdığı oyunculardan 23'ünü sahaya sürdü.

NtvSpor

Kaka Leite
28.Mart.2011, 16:39
Volkan Demirel, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Avusturya ile yarın yapacakları maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.

Swissotel the Bosphorus'ta düzenlenen basın toplantısına, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile birlikte katılan Volkan, yarınki maçın öneminin farkında olduklarını belirterek, ''Önümüzü görebilmek adına yarın kazanmak mecburiyetindeyiz'' dedi.

Son Avrupa Şampiyonası'nda güzel şeyler yaşadıklarını anlatan Volkan Demirel, ''Orada Türk bayrağının dalgalanmasının ne kadar önemli olduğunu hissetmiştim. Bu hisleri tekrar yaşatmak için 2012 Avrupa Şampiyonası'nda olmamız gerektiğini biliyoruz. İlk hedef önümüzdeki maç. Yarın galip geleceğimize eminiz. Bütün futbolcular maç saatini bekliyoruz'' diye konuştu.

Takımdaki genç futbolcuların iddialı oyuncular olduğunu kaydeden Volkan, Cenk Tosun ile ilgili soru üzerine, ''Cenk Tosun'un çok iyi gol vuruşu var. Çok iyi bir golcü. Gelecekte milli takıma çok büyük katkılar sağlayacaktır'' ifadelerini kullandı.

vego
28.Mart.2011, 18:24
"Bu maç belirleyici değil"

28 Mart 2011 12:26 | NTVSpor.net
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Hiddink, kesinlikle hücum futbolunu sevdiğini ve bu maçta defansif oynamayacaklarını söyledi. Hiddink, Avusturya maçının kesinlikle belirleyici olmadığını sözlerine ekledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/129/Hiddinkvol_HG48T.jpg

A Milli Futbol Takımı'nın Hollandalı teknik direktörü Guus Hiddink, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde yarın oynanacak Avusturya maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında defansif oynamayacaklarını söyledi.

"KAYBEDİLECEK HER PUAN ARANABİLİR"
Salı gününden itibaren Avusturya maçına çok iyi hazırlandıklarını belirten Hiddink, "Avusturya oynadığı son maçı kaybetti, yaralı bir takım ve bizim maç daha zor hale geldi. Avusturya maçı belirleyici bir maç değil. İkincilik için büyük bir savaş var. Kaybedilecek her puan son maçlarda aranabilir. Şimdiden hesaplamalar başladı" diye konuştu.
"TARAFTARLARIMIZ AVANTAJ DA OLABİLİR, DEZAVANTAJ DA"
Avusturya maçını kafasında bir kaç kez oynadığını, ancak futbolcularının sahada ne yapacaklarının önemli olduğunu söyleyen Hidink, "Hücum futbolunu seviyoruz ve Avusturya karşısında defansif futbol oynamayacağız. Taraftarlarımız avantaj da olabilir, dezavantaj da. Coşkulu oynarken kontrollü olmalıyız" dedi.
Hiddink, takım kadrosunda deneyimli ve genç oyuncular olduğunuve bir denge kurmaya çalıştıklarını söyledi.
İyi oyuncuların artmasından yana olduğunun altını çizen Hiddink, "Bu sayede seçim yapmakta zorlanayım" diye konuştu.
Hiddink, "Finallerde 23 oyuncu hakkı varsa neden elemelerde de olmasın" dedi.

"YARIN ARDA OYNAYACAK"
Hiddink, Arda'nın çok önemli oyuncu olduğunu, onu izlemesine gerek olmadığını belirtirken, yarın yıldız oyuncunun oynayacağını da söyledi.
VOLKAN DEMİREL: MAÇI KAZANMAK ZORUNDAYIZ
(A) Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Volkan Demirel, 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Avusturya ile yarın yapacakları maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.
Swissotel the Bosphorus'ta düzenlenen basın toplantısına, (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile birlikte katılan Volkan, yarınki maçın öneminin farkında olduklarını belirterek, "Önümüzü görebilmek adına yarın kazanmak mecburiyetindeyiz" dedi.
Son Avrupa Şampiyonası'nda güzel şeyler yaşadıklarını anlatan Volkan Demirel, "Orada Türk bayrağının dalgalanmasının ne kadar önemli olduğunu hissetmiştim. Bu hisleri tekrar yaşatmak için 2012 Avrupa Şampiyonası'nda olmamız gerektiğini biliyoruz. İlk hedef önümüzdeki maç. Yarın galip geleceğimize eminiz. Bütün futbolcular maç saatini bekliyoruz" diye konuştu.
Takımdaki genç futbolcuların iddialı oyuncular olduğunu kaydeden Volkan, Cenk Tosun ile ilgili soru üzerine, "Cenk Tosun'un çok iyi gol vuruşu var. Çok iyi bir golcü. Gelecekte milli takıma çok büyük katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

RasAnt
28.Mart.2011, 20:34

Katılıyorum şuan kadroda olmaması gerekir önce kulübünde oynasın

ForsakeN
28.Mart.2011, 20:46
Arda oynayacak dedi Hiddink .

Benim 11'im.

----------------Volkan---------------
Gökhan-Serdar-Servet-Ismail
----------------Topal--------------
-------------Hamit--Nuri---------
--Topuz-------------------Arda--
-----------Cenk(Semih)---------

Night_Mare17
28.Mart.2011, 21:14
-----------Volkan------------
Gökhan ----- Serdar - Servet - İsmail --
----Topuz---Topal-----Nuri------Arda
-------------Semih----------Cenk--------

zemlinskis
28.Mart.2011, 23:05
GK - Volkan Demirel
DR - Gökhan Gönül
DL - İsmail Köybaşı
DC - Serdar Kesimal
DC - Servet Çetin
DM - Mehmet Topal
MC - Hamit Altıntop
MC - Nuri Şahin
ML - Arda Turan
MR - Mehmet Topuz
ST - Burak Yılmaz

Bu onbirle çıkarsak rahatlıkla kazanacağımızı düşünüyorum.

ancar
28.Mart.2011, 23:23
Her türli yeneriz neden mi?

Yumurta kapıya dayanınca her zaman olduğu gibi bunların üstesinden gelmede bizden iyisi yoktur. İddia oynarsam Handikaplı Türkiye diyecem farklı bir skor bekliyorum.

Alexi Lalas
29.Mart.2011, 00:23
Bu maçı da ya allah bismillah taktiğiyle alırlar , bir ay sonra deplasmanda Belçika ya yeniliriz , avrupa şampiyonasına gidemeyiz. Aynı tas aynı hamam...

TR.CaPTaiN
29.Mart.2011, 00:28
Bana göre bu maç için vatan millet Sakarya'ya gerek yok. Çünkü Avusturya bizim ayarımızda bir takım değil. En önemli oyuncularından Janko da sakatmış. Biraz dikkatli olursak bu maçı rahat alırız.

RaSenGan
29.Mart.2011, 00:36
Kimlerinin oynayacağı pek de önemli değil.Milli takımımız kim oynarsa oynasın Avusturya'yı yenmesi gerekir.Bu takımı da yenemiyorsak ne işimiz var Avrupa Kupası'nda.

CeNTeR_TR
29.Mart.2011, 01:55

Pendik Fener'i yendi Fener Manu'yu yendi Pendik Manu'yu ezer.

Aygün'ün de dediği gibi kim oynarsa oynasın burası milli takım.

Ama Arda'nın oynamamsı taraftarıyım o kadar maç eksiği varken.

anil luque
29.Mart.2011, 02:04
Avusturya bizim ayarımızda bir takım değil yenmemiz gerek diyen arkadaşlara Azerbaycan'ın da kesinlikle bizim ayarımızda bir takım olmadığını hatırlatmak isterim. Kalite faktörü elbette önemli , hırsla iradeyle bir yere kadar ancak rakibinizi ciddiye almaz ve işinizi layıkıyla yerine getirmezseniz başarısızlık kaçınılmaz son olur.

Her şeyden önce sahada o formanın , göğüsteki ay yıldızın hakkını verecek 11 futbolcu gerek bize. Gerisi zaten gelecektir...

Since-1907
29.Mart.2011, 02:54
Takımımızı çok küçümsüyoruz bence.Tamam belirli bir kadro oturmamış,belirli bir sistemi henüz yok ama.Avusturya ile oynadığımız her maçta içeride dışarıda favori bizizdir.Belçika'yı da Avusturya'yı da gözümüzde çok büyütüyoruz.Avusturya deplasmanından 1 puan iyidir diyenler var.Gerçekten şaşıyorum.

Maça gelecek olursak.Bence rahat kazanacağımız bir maç olacak.Kadronun nasıl çıktığının bir önemi yok.Kim oynarsa oynasın,nasıl bir kadro çıkarsa çıksın biz Avusturya'dan iyi takımız.Çıkar kazanırız.

BleedingMoon
29.Mart.2011, 03:03
net bir golcümüz olsa fark atarız derdim ama... semih, burak, umut, cenk... hepsini toplayınca drogba oluyor.

Cengo
29.Mart.2011, 10:22
Arda oynayacak dedi Hiddink .

Benim 11'im.

----------------Volkan---------------
Gökhan-Serdar-Servet-Ismail
----------------Topal--------------
-------------Hamit--Nuri---------
--Topuz-------------------Arda--
-----------Cenk(Semih)---------

Cenk yerine Semih, gerisine katılıyorum.

footballer33
29.Mart.2011, 12:13
Zor maç olacak, tamam ya da devam maçı olduğu için daha da zorlaşıyor işimiz. Ancak galip geleceğimizi düşünüyorum.

Emurafu
29.Mart.2011, 15:33
http://img198.imageshack.us/img198/1662/adszaju.png (http://img198.imageshack.us/i/adszaju.png/)

İlkonbir bumuş,

Balta hariç kadro güzel..Arda fenerbahçe maçında iyi paslar attı..Kewell değerlendiremedi..Bu arada avusturya savunması çok ağır..Ardayı göreceksiniz yine iyi oyunyanlar arasında olacak..Kendini bu maça hazırlıyormuş..Oda ayrı bir eleştiri konusu bizde neden oynamıyordun..

Bordo61Mavi
29.Mart.2011, 15:41
Ekici yerine Hamiti alip sag tarafta Buraki oynatsa ilerde Semih le ciksak daha iyi olurdu gibime geliyor

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Mart.2011, 15:52
Katılıyorum şuan kadroda olmaması gerekir önce kulübünde oynasın

Misal Messi Ardanin durumunda olsa Arjantin kadrosuna giremicek mi yani. Gercekci olalim, bu ulkenin sayili yildizlarindan biridir Arda. Dediginiz kadar dip yapmis biri de degil. Bu tepkinizi anlamis degilim. Formsuz diye kenari atilacak bi adam degil bence. Sanki dunyanin 4 bi yaninda futbolcularimiz varmis gibi konusuyosunuz. Arda saglamsa bu kadroya girer, ne olursa olsun. Emin olun Avusturya nin kocu da umarim Arda oynamaz diye dusunuyodur :D:D

Emurafu
29.Mart.2011, 15:53
Hiddink Arda ve Mehmet'i çok beğeniyormuş..İkiside dikine iyi gidebilen futbolcularmış..4-6-0 gibi olacaktır..Avusturya savunması çok ağır..

Zekirdek
29.Mart.2011, 15:54
Arda oynamasın diyenler onun yerine kimi düşünüyorlar. Yoksa bizim Milli Takımımızı mı karıştırıyorlar. Bu takım Türk Milli Takımı ve oyuncular belli. Kimse Arda'yı oynatmama lüksüne giremez girmeyecektirde. Başka Arda var mı biz bilmiyoruz.

ForsakeN
29.Mart.2011, 16:51
Burak saç-baş yoldurmaz inşallah bugün bizlere

musakaan
29.Mart.2011, 16:51
Beyler Hakan Balta mı oynuyor .O

europeanconquer
29.Mart.2011, 17:10
Beyler Hakan Balta mı oynuyor .O
Evet :zuhaha

Volkan
Gökhan
Serdar
Servet
Balta
Selçuk İnan
Nuri Ş.
Hamit A.
Arda
Mehmet E.
Burak Y.

ilk 11 bu eğer son dakikada bir değişiklik olmazsa

Sirius Black
29.Mart.2011, 17:21
Arda, Volkan, Gökhan gibi oyuncular miili takımın bel kemikleridir, eğer oynayacak durumdalarsa onların oynatılmamasını istemek lüksten başka bir şey değildir.

TR.CaPTaiN
29.Mart.2011, 17:30
Azerbaycan yenilgisi evet kötü bir yenilgiydi ama o yenilgiyi aldık diye de Avusturya, Azerbaycan, Ermenistan ayarında bir takım olmadık. 40 kez maç yapsak bir maçı ancak kaybedeceğimiz bir rakipti. Takım olarak kötüydük, yeterli mücadeleyi sergileyemedik ve kaybettik. Bu takımın bir kez daha aynı ruhsuzlukla sahada olacağını zannetmiyorum.

Kadro bana çok defansif geldi. Hamit - Ekici - Selçuk - Nuri hep göbek özellikli oyuncular. Bunun yerine Hamit - Selçuk - Nuri'den oluşan bir ortasaha ve Burak - Semih - Arda'dan oluşan ileri üçlü daha iyi olabilirdi. Ama Hiddink'in Mehmet Ekici'den büyük beklentileri var. Bizim de Mehmet Ekici'yi değerlendirmek için fırsatımız olacak.

nerazzuri
29.Mart.2011, 17:34
burak yılmaz doğru bir seçim, oldukça formda.

europeanconquer
29.Mart.2011, 17:35
Bende Semih'in oynaması taraftarıyım.

Fearless Coward
29.Mart.2011, 17:38
Burak'ın forvet oynaması doğru olmaz sağ açıkta daha etkili olur...Cenk Tosun 2. yarı girer umarım...

Addolorato
29.Mart.2011, 17:39
Maç hangi kanalda ve Türkiye Saati ile Kaçta ?

europeanconquer
29.Mart.2011, 17:39
Ntv 20.30

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
29.Mart.2011, 17:41
Maç hangi kanalda ve Türkiye Saati ile Kaçta ?
NTV'de, saat 20.30'da...

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
29.Mart.2011, 17:42
Ntv Spor 20.30
NtvSpor'da 22'de İngiltere-Gana maçı var.

nerazzuri
29.Mart.2011, 17:42
avusturya'nın ağır ve uzun savunmasına karşı, burak'tan başka seçeneğiniz olamaz.

fiziği ve hızı yeter.

europeanconquer
29.Mart.2011, 17:43
NtvSpor'da 22'de İngiltere-Gana maçı var.
Pardon.Düzeltme yaptım. :)

anilton
29.Mart.2011, 17:47
Burak'ı merkezde oynatmak ondan alınacak verimi en aza indirgemektir.Sağda-solda kanat forvet olarak ya da forvet arkası/ikinci forvet oarak kullanmak en mantıklısı.Hemde elde merkez forvet oyununu iyi derecede oynayabilen Cenk ve Semih varken.

Hiddink hücum oynayacağız dedi ve bu yüzden "dikine oynayabiliyor" dediği Mehmet'i de orta alana sokmuş.Hamit yine sağ kanatta.Hamit'in süreki sağ iç oynaması gerektiğini düşünüyorum.Bu sayede şut özelliğinide daha iyi kullanabiliyor.Burak'ı o bölgeye çekip orta alanın ortasında Nuri ie birlikte Hamit'in oynaması daha sağlıklı bir tercih olabilirdi.

Bir kaç tercih hatası olduğunu düşünmemle birlikte bu maçı çok fazla zorlanmadan kazanırız diyorum.

europeanconquer
29.Mart.2011, 17:47
avusturya'nın ağır ve uzun savunmasına karşı, burak'tan başka seçeneğiniz olamaz.

fiziği ve hızı yeter.
Maçı kanatlardan oynatacakmış Hiddink.Avusturya mecburen açılmak zorunda kalacak ve savunmada boşluklar olacak.O boşlukları dolduracak,yararlanacak isim bence Semih olur.

KaPaLı
29.Mart.2011, 18:23
Kadroda Semih ve Cenk varken Burak tercihi ne kadar doğru olur tartışılır. Hiddink ileride koşan, basan kadro istiyor sanırım.

Lionel Andres Messi
29.Mart.2011, 18:42
baktımda avusturyanın gayet iyi oyuncuları da var. david alaba,harnik,arnautovic,ekrem dağ( :D )
ağırlığımızı koyamazsak maça 2. azerbaycan vakası olabilir.

yinede tüm gönlümüz TÜRKİYE ile.nuri şahine çok güveniyorum.

Fearless Coward
29.Mart.2011, 19:03
Avusturya'da Yasin Pehlivan ve Ekrem Dağ ilk 11'de :D

Chinatown
29.Mart.2011, 19:13
Hiddink hücüm oynayacağız demişti sanırım, bence bu kadro hücumsal bir kadro değil. Burak aslında sağ açık dersek sahada santrafor yok. Bence Hamit orta üçlüde, Burak sağda, ilerde de Cenk ya da Semih olmalydı.

C h A o S
29.Mart.2011, 19:58
Şu Hakan Balta'da teknik direktörler ne buluyor anlam veremiyorum.Arkadaş ne hücuma katkı veriyor ne de takıma yararlı bir şey yapıyor.Ama nedense vazgeçmiyorlar şu adamdan.

Emurafu
29.Mart.2011, 20:14
Arnatovicde oynamıyor..Oda sakatmış..
Önemli oyuncuları yok..Forvetlerinde duisburgda oynayan biri var o oynuyor..2 metre boyu varmış..

Emurafu
29.Mart.2011, 20:18
Yedekler !!
Sinan
Gökhan
İsmail
Topal
Topuz
Tosun
Semih

Emurafu
29.Mart.2011, 20:24
http://img576.imageshack.us/img576/3791/adszgvf.jpg (http://img576.imageshack.us/i/adszgvf.jpg/)

Rehavi
29.Mart.2011, 20:32
Arda Ekrem i duman edecek, yani umarım :)

nerazzuri
29.Mart.2011, 20:35
Arda Ekrem i duman edecek, yani umarım :)
o işte zor diyorum, ekrem olmasaydı belki. :)

Fearless Coward
29.Mart.2011, 20:36
Ekrem ve Yasin'e güveniyoruz kötü oynayacaklar inşallah :D

Rehavi
29.Mart.2011, 20:37
o işte zor diyorum, ekrem olmasaydı belki. :)

Niye Ekrem rakip sağ bek, Arda bizim sol açık değil mi :)

Universal
29.Mart.2011, 20:45
Kadroyu beğenmedim. Büyük ihtimalle kazanamıyacağız. Umarım kazanırız banada kapak olur.

Kaka Leite
29.Mart.2011, 21:05
Kadro'yu Bende Beğenmedim Ama Direnç Gücü Fazla Olan Gençleri Oynatmış Bence Kazanırız.:n:

RaSenGan
29.Mart.2011, 21:06
İlk yarıda olmasa da ikinci yarıda atacağımız gollerle maçı alırız.

EndoplazmiK RetikuluM
29.Mart.2011, 21:37
Selçuk'un defansın arkasına attığı müthiş topta Burak Macho'yu geçti fakat direği ve Avusturya'lı oyuncuyu geçemedi. Macho sakatlandı bu arada.

Volkan Şen
29.Mart.2011, 21:38
ahh hamit asıyordu kuran ekmek çarpsın

Raheem Lawal.
29.Mart.2011, 21:38
Müthiş Vurud hamit Kaleci kurtardı

Volkan Şen
29.Mart.2011, 21:39
ahh hamit dağlara taşlara

Volkan Şen
29.Mart.2011, 21:41
yav selçuk süper top dağıtıyor Xavi gibi vallahi

kalemci
29.Mart.2011, 21:58
alabe ne böyle nereye baksam onu görüyorum sahada her topa salmaç oluyor filan

EndoplazmiK RetikuluM
29.Mart.2011, 22:00
Gooooooooooooooooooool Ardaaaaaaa :D

2 kişiden harika sıyrıldı ve attı.

Volkan Şen
29.Mart.2011, 22:00
Ardaaaaaaaaaaa Turannnnnnnnnnnn 1-0 helal olsun .

Börk
29.Mart.2011, 22:01
Arda gerçekten çok akıllı futbolcu.

Fearless Coward
29.Mart.2011, 22:01
Arda oynamasın diyenler vardı şimdi ne diyecekler acaba çok merak ediyorum :)

Emurafu
29.Mart.2011, 22:02
Arda oynasın diye o kadar söyledik..Bazı oyuncular vardır ne olursa olsun oynaması gerekirler.Bnlardan biride arda..

Gol ahmet çakara gelsin..Arda ile çok uğraşıyordu..

Volkan Şen
29.Mart.2011, 22:02
Arda oynamasın diyenler parmak kaldırsın.

Emurafu
29.Mart.2011, 22:04
Baltanın kesin bizle sorunu var..Asist balta gol Arda

En sonda arda varkende milli takımk azandı buda ilginç;)

Emurafu
29.Mart.2011, 22:14
Herşeyi yazan basın bunuda yaz !!

http://img402.imageshack.us/img402/1628/adszcgw.jpg (http://img402.imageshack.us/i/adszcgw.jpg/)

yunusgs
29.Mart.2011, 22:23
Arda,kendisinin oynasın mı oynamasın mı tartışmalarına en iyi cevabı verdi.

Yine de Milli Takım aynı tas aynı hamam.Hücumda organize değiliz.Yeni yüzler var ama değişen pek fazla bir şey yok.

Sağ kanat Gökhan Gönül hariç işlemedi.Anlamadığım diğer nokta ise;Nuri ve Mehmet Ekici gibi adamlar kendi takımlarında mükemmel oynarken Milli Takımda neredeyse hiç oynamıyorlar.

Sirius Black
En iyi cevabı Arda verdi sahada. :)

Bunu da yaz basın!

Bordo61Mavi
Gercekten milli takimdan cok Arda icin sevindim.

Bu kanalarin gurbetcilere cektirdikleri varya, Allaha havale ediyorum toplam 7 link degistim ilk yar boyunca !!

yaman76hakanFB
29.Mart.2011, 22:24
Bu Burak Yılmaz ne iş yapıyor ileride?

Nuri sanırım takımında oynadığı mevkiide oynamıyor.

Facx
29.Mart.2011, 22:25
Arda,kendisinin oynasın mı oynamasın mı tartışmalarına en iyi cevabı verdi.

Yine de Milli Takım aynı tas aynı hamam.Hücumda organize değiliz.Yeni yüzler var ama değişen pek fazla bir şey yok.

Sağ kanat Gökhan Gönül hariç işlemedi.Anlamadığım diğer nokta ise;Nuri ve Mehmet Ekici gibi adamlar kendi takımlarında mükemmel oynarken Milli Takımda neredeyse hiç oynamıyorlar.

gökhan gönül dışında hiç işlemedimi :D bende hiç işlemedi yani :D gökhan gönülde kötü oynadı

TR.CaPTaiN
29.Mart.2011, 22:25
İlk yarı boyunca üstünlük bizdeydi ama kuru bir üstünlüktü. Hamit'in cezasahası dışından çektiği şut dışında pozisyonumuz yok. Arda'nın bireysel çabasıyla attığı güzel golün dakikası çok iyidi. Çünkü süre geçtikçe işler aleyhimize işleyecekti. Dortmund'ta Xavi gibi oynayan Nuri, milli takımda Cristian gibi. Hiddink Nuri'yi çok geride kullanıyor. Haliyle Nuri'nin varlığı, yokluğu belli olmuyor. Hücumda tek oynamaya alışkın olmayan Burak da etkisiz. İkinci yarında Burak yerine Semih veya Cenk, Nuri yerine Topuz girmeli. Topuz sağ kanada geçip Hamit-Selçuk-Ekici göbeği ile oynamalıyız diye düşünüyorum.

europeanconquer
29.Mart.2011, 22:29
Arda Turan kendini gösterdi.Sakat olduğu için uğraşanlara en iyi cevabı verdi.Hatırlayalım Erman Toroğlu.Neyse ikinci yarı Cenk veya Semih kesin girer.Nuri Mehmet Ekici'nin yerine geçmeli.Böylece hücumda daha etkili oluruz ve Mehmet ilk yarı Nuri'nin yatığı gibi geride kalmaz.

yaman76hakanFB
29.Mart.2011, 22:30
Nuri'ye forvet arkası olarak şans vermek lazım. Hemen almak iyi olmaz ama topu ileride tutmak için onu öne çıkarmak lazım.

Emurafu
29.Mart.2011, 22:31
Nuri geride oynuyor..Serbest oynaması lazım..Cenkin oynamasını istiyorum..

Bordo61Mavi
Hiddink ortadaki bi isime kiymali :) Buraki sag tarafa alip, bi forvet daha almali. Ama orta sahadanda kimseye kiyilmazki :)

CeNTeR_TR
Arda oynamasın diyenler parmak kaldırsın.

Ben oynamasın dedim parmağımı kaldırdım sonuç ?

Volkan Şen
29.Mart.2011, 22:33
Ben oynamasın dedim parmağımı kaldırdım sonuç ?

Maçı izlemedin galiba ;) sonuç orda :)

Sirius Black
29.Mart.2011, 22:33
Sonuç 1-0 şuan abi. :)

CeNTeR_TR
29.Mart.2011, 22:35
Maçı izlemedin galiba ;) sonuç orda :)

Yargıç gibi parmak kaldırın demişsin de ondan sonuç nedir diye sordum (::) Yoksa Skoru bizde biliyoruz.

Sonuç 1-0 şuan abi. :)

Biliyorum maç sonucunu Atıl :)

yunusgs
29.Mart.2011, 22:57
1-0'ın üstüne yatıyoruz,sonumuz hayrola.

EndoplazmiK RetikuluM
29.Mart.2011, 23:08
Gökhan vurdu çok güzel attı. :)

Raheem Lawal.
Gökhan süper Bir gol attı helal olsun 2,0 oldu bu maç Burda biteeer :D

Fearless Coward
Gökhan helal sana be çok iyi gol :) Semih girmesiyle etkisini gösterdi asistini yaptı...

Volkan Şen
29.Mart.2011, 23:09
Alves Gibi geldi Gökhan gibi attı.

Gökhannnnnnnnnnnnnnnn Gönüllllllllllllllllllllllllll 2-0 Helal mi ? Helal. Helal mi ? Helal.

Chinatown
29.Mart.2011, 23:09
bazı oyuncular vardır takım kaliteli oyunca çok iyi oynar, bizde Hüseyin böyleydi, biz sanardık adam Yaya Toure, ne zaman Fatih, Gökdeniz gitti tam dümdüz bir adam oldu. Arda ile Hakan da bence bu misal oyuncular. Burak da forvette yanlız kovboy oldu, o adam orada harcanır, bizde bile Umutun arkasında oynuyor sağda, önündeki adam da Umut, ona rağmen etkili :) ama forvete gömülmesi anlamsız.

Fearless Coward
29.Mart.2011, 23:12
Hiddink hatasını anlamıştır umarım Burak'ı sağ açık oynatmalıydı...Semih girdi hemen yaptı asistini Semih ve ya Cenk'e ihtiyacımız vardı Hiddink Semih'i aldı iyide yaptı...

Raheem Lawal.
29.Mart.2011, 23:14
Penaltı :(

Volkan Şen
29.Mart.2011, 23:14
ahanda penaltı. yapma Hakan Yapma balta

EndoplazmiK RetikuluM
29.Mart.2011, 23:15
Penaltıyla uzaktan yakından alakası yok, hakemlerden bariz hatalar geliyor son 4-5 dakikada.

Volkan müthiş çıkardı penaltıyı.

Raheem Lawal.
Kurtardıı Helaaaal Volkaaaaaan

Volkan Şen
Volkannnnnnnn Volkannnn Volkannnnnnnnnnnnn

Börk
Volkan ne yaptın Volkan :)

Fearless Coward
29.Mart.2011, 23:16
Volkan penaltıların adamı oldu artık :)

TR.CaPTaiN
29.Mart.2011, 23:16
Çok ucuz penaltıydı. Neyse ki Volkan çıkardı.

RaSenGan
29.Mart.2011, 23:18
Bu kadar bilinçsiz bir taraftar olamaz ya.

Volkan Şen
29.Mart.2011, 23:18
Kaleci kudurdu :n:

Sirius Black
29.Mart.2011, 23:24
Arda, Volkan, Gökhan gibi oyuncular miili takımın bel kemikleridir, eğer oynayacak durumdalarsa onların oynatılmamasını istemek lüksten başka bir şey değildir.

3'de 3... :n:

RaSenGan
29.Mart.2011, 23:27
Arda golden sonra basın tribününün karşısına geçip "Bunu da yaz" şeklinde işaret yapmış :)

C h A o S
29.Mart.2011, 23:27
Sahamızda daha baskılı ve tempolu oynamalıydık.Oyun olarak ortaya bir şey koyamadık.Rıdvan Dilmen'in maç sonunda söylediği gibi kötü oyun ama mazereti var.

TR.CaPTaiN
29.Mart.2011, 23:34
Bugün önemli olan 3 puandı ama oyuncularımızın uyum konusundaki sıkıntıları ilerisi için sorun yaratabilir. Birçok oyuncu halısaha maçına sonradan çağrılmış, yabancı kişi pozisyonundaydı. Buna da ek olarak birçok oyuncumuz kulüplerinde gösterdikleri performansı milli takıma taşıyamıyor. Umarım Hiddink bu sorunu çözer.

Tebrikler milli takım.

Hugo
29.Mart.2011, 23:35
Golleri özetliyorum beyler:
Arda Snijder & Gökhan Robben

Ha bir de "bunu da yazın"!

Chinatown
29.Mart.2011, 23:39
Ben Selçukun ile kez milli maçta bu kadar rahat oynadığını gördüm, nprmalde çok saçmalardı, Servet ve Serdar iyi gibi oldular, ama Nuri ve Mehmet çok iyi değiller, Belçika-Avusturya deplasmanlarında bu futbolla ne yaparız ciddi soru işaretleri var kafamda.

M.Scofield
29.Mart.2011, 23:45
Arda Gönül Koydu (http://www.spor3.com/arda-gonul-koydu-738301h.htm)

RasAnt
29.Mart.2011, 23:49
Arda oynamasın demiştim ama maçta elinden geleni yaptı birde gol attı gerçekten açıklamada dediği gibi futbolu özlemiş,Gökhan harika bir gol attı,Volkan gene hatasız oynadı birde penaltı çıkardı.Rakipte Alaba gerçekten iyi oyuncu bunu bi yoklasın bizim yönetim Appiahın hızlısı gibi :)

Rehavi
29.Mart.2011, 23:52
Selçuk u çok beğendim, adam gayet bilinçli oynuyor, uzun paslarıyla etkili de oluyor.

Penaltı kararı doğruydu bana göre...

Arda yine milli takımda ayrı oynamaya devam ediyor, golü de güzeldi helal olsun. Bu arada Ekrem de beklentilerimi boşa çıkarmadı :D

Bence İsmail in oynaması gerekiyordu, kaldı ki hucumda eksikliğini hissettik... Topla soldan çıkabilsek Ekrem e karşı çok daha etkili olabilirdik...

Önemli bir maçtı, galip gelmek güzel oldu...

europeanconquer
29.Mart.2011, 23:52
Harika bir maçtı.Eksiklerimizi görmeliyiz.Orta saha çok uyumlu değildi.Volkan'a taptım bu maç.Zaten penaltıdan başka bir de frikik vardı tehlikeli bir pozisyon ha birde ilk yarının sonunda kurtardı.Mehmet ve Nuri açıkladı zaten heyecanlılarmış ve heyecanlandıkları için normal performanslarını gösteremediler.Zor ama Azerbaycan-Belçika maçı berabere biter umarım.

Universal
30.Mart.2011, 00:18
Sağlam kapak oldu daha da konuşmam...

Emurafu
30.Mart.2011, 00:29
Macho önce trübünlere hareket çekiyor.

World Hollow o1
30.Mart.2011, 00:33
Arda'yı oldum olası sevmişimdir, golden sonraki sözleride çok sağlamdı..

Bunuda yazın... ;)

Cengo
30.Mart.2011, 00:49
Bu Burak Yılmaz ne iş yapıyor ileride?

Nuri sanırım takımında oynadığı mevkiide oynamıyor.

Nuri Dortmund'da Alex gibi oynuyor, ikinci forvet.

Rehavi
30.Mart.2011, 00:55
Hamit göbekte, Mehmet solda, Arda da sağda oynasa Nuri yi gerçek yerinde oynatsak daha iyi olabilir sanki... Sanırım birçok kişi Nuri nin Milli takımda da çok başarılı olmasını istiyor benim gibi :)

Trabzonspor
30.Mart.2011, 01:30
Güzel bir maç oldu kazandığımız için mutluyum,biz ülke olarak bu sıraları haketmiyoruz.

Maça gelince bence yanlış yaptı Hiddink.Burak hiç forvet oynamadı ki bizde onu tek adam ileri koyuyorsun.Ama yinede yapması gerekeni yaptı Burak.Hamit bence hiç isteneni veremedi.Maçın başındaki o şutun haricinde bir varlık gösteremedi.Nuri yanlış yerde oynadığı için pasif göründü.Topuz girdi etkili olacak zamanı bulamadı,çek onu kanata çek Hamit'i ortaya daha iyi olurdu.Selçuk çok iyiydi,bu adamla bu sezon sonu sözleşmemizin bitmesine çok üzülüyorum.

Arda oynamasın dedim çünkü ben fiziken yeterli olmadığını düşündüğüm için bunu söylemiştim yoksa Arda bu ülkedeki liste başı adamdır,Tahmin ettiğim gibi oldu ve fizik kuvveti iyi değildi,teknik açıdan katkısı fazlaydı ve golünü de attı helal olsun.O aşırtma şutu da girse mükemml olurdu ya neyse oda girmeyiversin:)

ozaniel
30.Mart.2011, 01:37
Milli takımın hücumu Arda dışında geçen seneki Beşiktaş'ın hücum hattı gibi, adam eksilten, ilerde pozisyon yaratabilen bir Arda vardı, Mehmet Ekici, Nuri ve Hamit daha hücum ağırlıklı oynayabilirdi gibi geliyor. Semih girince etkisini yaptı hemen, şu an milli takımdaki en iyi forvet olduğunu belli etti, Nuri'yi ve Gökhan'ı kaçırdı.
Açıkçası ben de Arda'nın sakatlığından dolayı sonra girmesini düşünüyordum ama ortasahadan yeterli destek gelmediği için Arda'ya mecbur kaldık. Bence Nuri ve Mehmet takıma oturunca daha iyi oynayacaklar, daha yeni adapte oluyorlar.

nerazzuri
30.Mart.2011, 01:53
hamit'in yerinin sağ açık olmadığını tekrar tekrar gördük, bunun için çok çok futbol bilmeye gerek yok.

kulüp takımlarında birlikte oynamanın avantajlarından bahsetti rıdvan dilmen, gerçekten de öyle. | selçuk->burak | balta->arda | semih->gökhan |

kadroda istikrar yakalarsak oyuncular birbirini daha da tanıyabilir diye düşünüyorum.

ayrıca milli takımımıza oturtmak istediği 4-3-3 sisteminden bir an önce vazgeçmesi gerekiyor hiddink'in. hiç bize göre değil, 90 dakika bir takım temposuz oynayabilir mi? olmuyorsa zorlamanın manası yok.

ekici'den verim alacağız derken nuri'den alamıyoruz. hamit'den sağ açık da verim alacağız diye topuz'u harcıyoruz. gariptir ki ne ekici'den ne de hamit'den verim alıyoruz.

ek olarak, burak'ı beğendim. maçı başında ki pozisyon gol olsa maçı daha rahat alabilrdik.

milli takımımız aşşağı yukarı bu ise mevlüt'ün 1.forvet olması lazım.

bu sistem bu futbolcularla işimiz zor demekten kendimi alamıyorum.

barahir
30.Mart.2011, 01:56
Maç güzeldi de, Hiddink'in takımı daha da tanıması gerekiyor bence.. 1-2 maç sonra kadro oturacaktır zaten.. Almanya Maçı ve Deplasmandaki 2 maç artık çok kilit maçlar oldu bizim için..

Bu arada yine yanıldım maç öncesi tahminlerde.. Bi tuttursam iyi olacak ;)

BleedingMoon
30.Mart.2011, 01:59
selçuk müthiş bir oyun kurucu. bildiğin daniele de rossi. güiza yıllık 3.5 milyon avro alıyorsa bu adama aynı para son kuruşuna kadar helaldir.

Bordo61Mavi
30.Mart.2011, 02:06
Biz istedigimiz zaman yapariz :) Bugun cokta iyi oynamasakta kazanmasini bildik. Arda olmasa halimiz kotuydu :) Selcuk muhtesemdi. Burak merkez forvet asla oyniyamaz bunu Hiddink gorsun Ridvan Dilmenin dedigi gibi bu takimin forveti Semihtir :)

Yazmayi unutmusum, Onur Volkanin izinden gitsin baska bisey istemiyorum.

barahir
30.Mart.2011, 02:33
Yazmayi unutmusum, Onur Volkanin izinden gitsin baska bisey istemiyorum.

Zaman lazim zaman :)

titates1
30.Mart.2011, 03:22
Mevlüt veya Cenk oynamalı bence forvette Semih de değil çünkü Semih düzenli forma giyen bir oyuncu değil.Ayrıca sağ açıkta kesinlikle Mehmet Topuz oynamalı Gökhanla olan uyumlarıyla sağ kanadı çok iyi kullanırlar

ReaList
30.Mart.2011, 10:48
Güzel bir galibiyet oldu lakin maçın görünmez bir kahramanı vardı.
Serdar Kesimal

O oynayınca özellikle Servet daha güvenli bir şekilde oynuyor hem çağdaş düzenede uygun bir ikili görünümü var, Oysa Zan-Servet veya Servet-Ömer gibi iki uzunla göbeği kurduğumuzda savunma çok ağır kalıyor. Umarım Serdar bu genç yaşına tecrübe üzerine tecrübe katar ve kendini çok iyi geliştirir ondan çok umutluyum.

Diğer oyunculara gelince herkes elinden ne geliyorsa onu yapmaya gayret gösterdi desek uygun olur, lakin hamit-gökhan gönül sağ tarafta kesinlikle yanlış bir 2'li, birbirinin önüne set koyan baraj gibi... ayrıca bu oyun düzeninde kaleye sırtı dönük oynayacak oyuncu ya semih ya da cenk tosun olmalı, burak değil... kaliteli bir oyuncu şenol hoca ondan nasıl faydalanıyorsa o şekil faydalanmak gerek.

Rehavi
30.Mart.2011, 13:19
Servet ten çok Serdar ın iyi performansına seviniyorum. Ersan ın Milli takıma dahil olacağı zamanı iple çekiyorum...

Kaka Leite
30.Mart.2011, 13:48
Mevlüt veya Cenk oynamalı bence forvette Semih de değil çünkü Semih düzenli forma giyen bir oyuncu değil.Ayrıca sağ açıkta kesinlikle Mehmet Topuz oynamalı Gökhanla olan uyumlarıyla sağ kanadı çok iyi kullanırlar

Bence semih doğru karar girince zaten gördük üzerimizdeki baskı azaldı nerdeyse tüm hava toplarını indirdi evet düzenli oynamıyor adamı girip atıp işi biten bi adam olarak görüyorlar ama semih düzenli oynasa gerçekten çok iyi olur .

Aşk-ı Şehir
30.Mart.2011, 13:58
Maçın ilk yarısını izleyememiştim ama gece tekrarını verdiler ve izledim. Takımımız gayet üstün bir oyun oynamış bence. Avusturya Alaba ile birşeyler yapmaya çalışmış ama olmamış normal bir galibiyet almışız.

Ancak şunu belirtmek isterim. Önceleri Rıdvan Dilmen'in görüşlerine acayip saygı duyardım. Ancak o kadar antipatik bir hal alıyorki bazı noktalarda. Daha dakika 15; " Semih'in girmesi lazım yoksa bu maçı kazanamayız." Tarzında birşeyler söyledi. Ya bir dur bakalım yahu. Sen Rıdvan Dilmen'sen aşağıdaki de Guus Hiddink. Nedir bu? Neyi ispatlamaya çalışıyorsun ki? Tamam Semih kaliteli futbolcu lafım yok, hatta ben olsam 11'de Semih'i başlatırım onada lafım yok ama hel bir dur belli ki bir sistem çıkacak ortaya...

ForsakeN
30.Mart.2011, 14:02
Ancak şunu belirtmek isterim. Önceleri Rıdvan Dilmen'in görüşlerine acayip saygı duyardım. Ancak o kadar antipatik bir hal alıyorki bazı noktalarda. Daha dakika 15; " Semih'in girmesi lazım yoksa bu maçı kazanamayız." Tarzında birşeyler söyledi. Ya bir dur bakalım yahu. Sen Rıdvan Dilmen'sen aşağıdaki de Guus Hiddink. Nedir bu? Neyi ispatlamaya çalışıyorsun ki? Tamam Semih kaliteli futbolcu lafım yok, hatta ben olsam 11'de Semih'i başlatırım onada lafım yok ama hel bir dur belli ki bir sistem çıkacak ortaya...

Rıdvan Dilmen hakkında şu sıralar zaten bir antipati ortamı yaratıldı.Adam ne dese insanlara dokunuyor. Dün maçı yorumlarken ne dediyse haklı çıktı,oyuncu değişikleri de Hiddink'le birebir örtüştü. Semih girince takım rahatladı,o konuda da haklıydı zaten.Burak ileri uçta oynayamıyor onu da görmüş olduk bu maçla.

SAİT71
30.Mart.2011, 14:02
Rıdvan Dilmen'in dediği doğruydu bu sistemde bu takımın forveti Semih olmalıydı. Zaten girdikten sonrada gördük niye böyle olması gerektiğini. Lakin Burak ile başlamışsa 15. 20. dakikada Semih'i almak mantıksız olur.

1. gol tamamiyle Arda'nın becerisi aklı bedeniyle attığımız goldü. Arda niye oynamalı işte bu sorunun cevabı dünkü maçtaydı. Oynamasını savundum savunurumda. 2. gol daha organizeydi. Semih çok akıllıca bir pas verdi. Gökhan'da klasına yakışan bir hareketle golü yaptı.Güzel bir galibiyet oldu.

Buradan özellikle Arda'yı tebrik ederim... Selçuk İnan'ıda çok beğendim. Ayrıca Volkan'ı da es geçmeyeceğim. Bu formuyla her takımda oynayabilir... Helal olsun hepsine...

Rehavi
30.Mart.2011, 14:06
Aslında başta Semih le başlayıp sonra golü bulunca Burak ı oyuna alsak, iki forvetimizde daha etkili olacaktı... Cenk in çok geri plana atılmaması gerektiğinide düşünüyorum.

Since-1907
30.Mart.2011, 14:07
Nuri'nin neden kendi bölgesinde oynatılmadığını anlamıyorum.Orta sahanın ortası bile değil nerdeyse defansif orta saha olarak oynuyor.Mehmet Ekici çıktığında biraz daha öne çıkarak etkili oldu.Semih'in ara topunda hakem yanlış bayrağı kaldırmasaydı belki golü de atmıştı.(Açısı biraz dardı ama gol yapabilirdi).

Maça gelince çok iyi oynamadan kazanmasını bildik ama bu maçta oyundan çok bize skor lazımdı.Milli takımda artık bir iskelet oluşturmak lazım her maçta farklı kadro olmuyor.Burak tek forvet oyuncusu sağ açıkta 2.forvet oyuncusu düzeninde oynasaydı daha etkili olurdu.
Maçta en öneml sorunumuz top tutmaktı ileride.Bunu bir tek Arda yapıyordu,daha sonra Semih girince o da top tutmaya başladı verdiği güzel pasta 2.golü bulduk zaten.

Kazanmamız gereken bir maçtı.Kazandık.Tebrikler Milli takımımıza.

GodfatheR
30.Mart.2011, 14:33
http://www.yukleresim.com/images/58800138171884473926.jpg (http://www.yukleresim.com/)

anilton
30.Mart.2011, 15:19
Bekldiğim gibi bir maç oldu.Çok iyi bir maç çıkaramasakta kazanmasını bildik.

Bu arada Nuri gerçek yerine oynamıyor argümanını geçelim.Nuri Dortmunt'ta forvet arkası/10 numara gibi oynamıyor.4-2-3-1'in orta ikilisinin solunda oynuyor.Yani milli takımda oynadığı bölge ile hemen hemen aynı.Dortmunt'ta forvet arkası Kagawa oynuyordu.Kagawa sakatlandıktan sonrada Götze oynuyor.Nuri MC'dir AMC değil.

ForsakeN
30.Mart.2011, 15:29
Bekldiğim gibi bir maç oldu.Çok iyi bir maç çıkaramasakta kazanmasını bildik.

Bu arada Nuri gerçek yerine oynamıyor argümanını geçelim.Nuri Dortmunt'ta forvet arkası/10 numara gibi oynamıyor.4-2-3-1'in orta ikilisinin solunda oynuyor.Yani milli takımda oynadığı bölge ile hemen hemen aynı.Dortmunt'ta forvet arkası Kagawa oynuyordu.Kagawa sakatlandıktan sonrada Götze oynuyor.Nuri MC'dir AMC değil.

Milli takımda 2'linin arka kısmında DMC olarak oynuyor. Dortmund'da orta ikilinin solunda oynuyor. Bu 2 bölge arasında oyun tarzı olarak çok fark var. Nuri 'nin oynadığı bölgede Topal'ın oynaması lazım.

vego
30.Mart.2011, 18:21
Servet ne yaptı öyle 50 metre top sürdü herhalde.:DKazandık mutluyuz.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Mart.2011, 18:50
Tebrikler Milli Takımımıza... Bu galibiyetle Almanya ve Azerbaycan maçlarında oluşan kara bulutları biraz da olsa dağıttık. :) Dünün ki maçta Selçuk İnan'ı çok beğendim gerçekten,çok kaliteli oynadı.

Aşk-ı Şehir
30.Mart.2011, 19:02
Rıdvan Dilmen hakkında şu sıralar zaten bir antipati ortamı yaratıldı.Adam ne dese insanlara dokunuyor. Dün maçı yorumlarken ne dediyse haklı çıktı,oyuncu değişikleri de Hiddink'le birebir örtüştü. Semih girince takım rahatladı,o konuda da haklıydı zaten.Burak ileri uçta oynayamıyor onu da görmüş olduk bu maçla.

Ben kimsenin yarattığı ortamdan etkilenmiyorum. Dediğim gibi bende olsam Semih ile başlardım. Ancak daha 15. dakikada kimse Burak'ı çıkarıp Semih'i almaz oyuna. (Sakatlık olmadığı sürece) Bunu 5-6 defa söylemenin mantığı nedir? En fazla 3 tane söyle. Rıdvan Dilmen'in görüşlerine oldukça saygı duyarım bu ayrı konu. O sadece maç sonu yorumu yapsın bence...

Chinatown
30.Mart.2011, 20:41
şimdi Rıdvan Dilmen biraz garip bir yorumladı maçta, Nuri Dortmund'ta forvet arkası oynuyor dedi ama yanlış bu. Nuri tam anlamıyla 4-2-3-1 'in 2 lisinde, Dmc de değil Mc oynuyor.

Bizim orta sahada gereksiz bir çoğunluk var. Mehmet-Selçuk-Hamit-Nuri doluşmuşlar ortaya, tıkanıyorlar. bu da rahatsız eder, bir bölgede fazla adamın olursa sıkıntın olur. Tıkanırsın. Gol yememesi gereken en defansif takım bile 4 defansla çıkar sahaya. Çünkü 6 defans koyarsan sıkışır düzeni bozulur. Nuri de böyle sıkışıyor bence.

Nuri için 2 alternarif var.

Ya 2 Mc den biri olup, yanına Topal-İnandan biri verilip daha serbest bir orta saha,

Ya da bir Dmc önünde yanında Hamit ile hucüm öncelikli orta saha oynayacaklar.

Birde Semih bence çok doğru, isterse takımında 5 dakka oynamasın. Çünkü Cenk ile Mevlüt ikilisi Poacher forvetler. İlerde top tutma sorunları var. Cenk tam bir golcü ama gol dışındaki bölgede sıkıntı yaşıyor. Ama Semih tam bir Advanced. Top saklama ve rahatsız etme özellikleri muhteşem. Hem kafa, hem de ayak olarak iyi. Ben Mevlütün çok saç baş yoldurduğu maçlar gördüm.

zemlinskis
30.Mart.2011, 22:53
Her ne kadar istediğimiz oyunu sahaya yansıtamasak da kazanmak çok önemliydi.Tek Tek oyuncu analizine gelirsek;

Volkan Demirel : Her zaman ki gibi üst düzey bir performans ortaya koydu.Dünya Çapında bir kaleci.

Gökhan Gönül: Gayet Başarılıydı.Adam eksiltip ofansif anlamda hücumlara katkı sağladı.Golü de jeneriklik bir gol oldu.

Hakan Balta : Şans eseri yaptığı asist dışında yine kötü bir maç çıkardı.Yaptırdığı penaltı belki de puan kaybetmemize neden olacaktı.Kesinlikle milli takım oyuncusu değil.Bir daha aday kadroya alınmamalı.

Servet Çetin : İnanılmaz mücadele örneği gösterdi.Defansta kimseye göz açtırmadı.O olduğu sürece rakip forvetler bizden çekinmeli.Üst düzey bir defans oyuncusu...

Serdar Kesimal : Servet Çetin'le beraber mükemmel bir ikili oldular.Fizik olarak yetersiz görünse de gerçekten milli takımın uzun yıllardır aradığı defans oyuncusu diyebiliriz.

Selçuk İnan : Yeri geldi oyun kurdu,milimetrik paslar attı, atakların yönünü değiştirdi.Gayet başarılıydı.Harika bir oyun kurucu.Şahsen teknik direktör olsam M.Topal'la arasında karar vermekte zorlanırım.

Hamit Altıntop : Her zaman ki gibi istekli ve hırslıydı.Uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı.Atakları yönlendirdi.

Nuri Şahin : Sahanın en kötüsüydü.Hiçbir başarılı hareketini göremedim.Dortmund'ta gösterdiği performansın onda biri sahada yoktu.Böyle oynayacaksa çağrılmasın daha iyi.Gitsin Almanya Milli Takımına geri dönsün.

Arda Turan : Takımın en etkili oyuncusu olduğunu bir kez daha ispatladı.Hakkında yazılanlara kapak niteliğinde cevap verdi.Türk futbolu o varken uzun yıllar sıkıntı çekmez.

Mehmet Ekici : Türk futbolunun uzun yıllardır aradığı 10 numara...gerçekten adam eksiltebilmesi , bireysel becerisi , duran toplardaki başarısıyla üst düzey bir orta saha...ileride çok faydası dokunacaktır.

Burak Yılmaz : Çalıştı,çabaladı,pozisyona girdi.Lakin son vuruşlarda başarılı olamadı.Bu yüzden takımın forvet oyuncusu olamaz.Kanatta kullanılırsa daha başarılı olur.

Semih Şentürk : Her zaman ki gibi yaptı yapacağını.Oyuna girdikten sonra resmen takımın şeklini şemalini değiştirdi.Attığı dört dörtlük pasla golün oluşumunda büyük pay sahibiydi.Bir sakatlık durumu olmadığı sürece takımın santraforu Semih Şentürk'tür.

Mehmet Topuz: Oyuna girdikten sonra orta saha direnç kazandı.Savaşçı kimliğiyle takımı ateşledi.Bu zamana kadar niye çağrılmadın dedirtti.Kendisinden çok umutluyum şahsen.Ama Kayserispor'dayken ki duran toplardaki etkili oluşundan eser kalmadı.Bunun nedenini bize açıklayabilmeli

Mehmet Topal : 5 dk süre veren Hiddink 'e sitem etti...Ne dese haklıdır.Nuri Şahin'in yerinde onun olması gerekiyordu.

BleedingMoon
30.Mart.2011, 23:28
bu sistemde emre nuri'den daha etkili olur. nuri'ye ekici'nin rolü verilebilir.

ReaList
31.Mart.2011, 10:45
http://www.yukleresim.com/images/58800138171884473926.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Süper lig'de her takımda çok değil sadece 1 tane Alex gibi karakterli yabancı futbolcu olsa eminim ligin şekli şemali çok hemde çok değişecektir.