View Full Version : Erkekler Teledünya Türkiye Kupası Fenerbahçe-Arkas Spor Şampiyon Arkas
24 Mart 2011 13:32 | NTV Spor ve Ajanslar
Voleybol Teledünya Erkekler Türkiye Kupası'nda Dörtlü Final organizasyonu yarın Ankara'da başlayacak.
http://media1.ntvspor.net/C/I/128/voleybol3_EA3QC.jpg
Voleybol Teledünya Erkekler Türkiye Kupası'nda Dörtlü Final organizasyonu yarın Ankara'da başlayacak.
TVF Başkent Voleybol Salonu'nda gerçekleştirilecek dörtlü finalde Arkasspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları mücadele edecek.
Organizasyonda yarın saat 15.00'te Beşiktaş-Fenerbahçe, saat 20.00'de de İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Arkasspor karşılaşmaları yapılacak.
Bu maçları kazanan takımlar, 26 Mart Cumartesi günü saat 19.00'da kupayı kaldırmak için finalde karşı karşıya gelecek. Mağlup takımlar ise saat 16.30'da üçüncülük için mücadele edecek.
di canio
24.Mart.2011, 19:06
Yarın Beşiktaş-Fenerbahçe maçında salondayım bir aksilik çıkmazsa. Umarım öncelikle derbi galibiyeti sonra da kupa bizim olur.
yaman76hakanFB
24.Mart.2011, 19:39
Ligde işimiz çok zor. Sezonu en azından bir kupayla kapatmak için bence bütün gücümüzü Türkiye Kupası'na ayırmak lazım. (Gerçi bu takım her sezon playoff döneminde çıkış yapıyor. Halen çıkmadık candan ümit kesilmez ama kupayı sıkı tutmak lazım.) Maçın saatinin 15:00'te olması kötü oldu. İşteyim. Gerçi akşam FB Tv tekrarını yayınlar ama aksi gibi aynı akşam Erkek Basketbol takımının maçı var.
Osman; Milijkoviç'e benden selam. Onun olduğu yerde umut bitmez. Artık Korkunç Ivan olmasının zamanı geldi.
di canio
24.Mart.2011, 19:46
Ligde işimiz çok zor. Sezonu en azından bir kupayla kapatmak için bence bütün gücümüzü Türkiye Kupası'na ayırmak lazım. (Gerçi bu takım her sezon playoff döneminde çıkış yapıyor. Halen çıkmadık candan ümit kesilmez ama kupayı sıkı tutmak lazım.) Maçın saatinin 15:00'te olması kötü oldu. İşteyim. Gerçi akşam FB Tv tekrarını yayınlar ama aksi gibi aynı akşam Erkek Basketbol takımının maçı var.
Osman; Milijkoviç'e benden selam. Onun olduğu yerde umut bitmez. Artık Korkunç Ivan olmasının zamanı geldi.
Geçen gittiğim Ziraat Bankası maçında sakatlıktan yeni çıktığı için pek etkili değildi Abi ama yarın umarım farkını gösterir.
yaman76hakanFB
24.Mart.2011, 20:03
Milijkoviç Ziraat maçında çok etkiliydi Osman. Coşkoviç'le karıştırdın bir an için sanırım. Sakatlıktan dönen Coşkoviç'ti. Zaten 3. setten itibaren devam edemedi. Marshall bir türlü form tutamadı. Milijkoviç, Coşkoviç, Marshall üçünden ikisi aynı anda potansiyelini yansıtır, birisi de "idare eder" derecede oynarsa bizi kimse tutamaz.
di canio
24.Mart.2011, 20:08
Milijkoviç Ziraat maçında çok etkiliydi Osman. Coşkoviç'le karıştırdın bir an için sanırım. Sakatlıktan dönen Coşkoviç'ti. Zaten 3. setten itibaren devam edemedi. Marshall bir türlü form tutamadı. Milijkoviç, Coşkoviç, Marshall üçünden ikisi aynı anda potansiyelini yansıtır, birisi de "idare eder" derecede oynarsa bizi kimse tutamaz.
Pardon Abi Coskovic'le karıştırdım ben :) Coskovic'ten çok şey beklediğim için o maçta hayal kırıklığına uğramıştım. Bu maç hem derbi, hem de telafisi yok. Takımın daha iyi mücadele edeceğini umuyorum. Elimde bilet yok. Sanırım salon önünden satılacak, internetten de bulamadım. Gidememe ihtimalidir bu durum :) Umarım yarın salon önünden alabilirim.
KaPaLı
25.Mart.2011, 16:09
Milijkovic çokmu tutuk yoksa banamı öyle geliyor. 10-4 önde şu anda Fenerbahçe ilk sette.
KaPaLı
25.Mart.2011, 17:11
Ve Fenerbahçe finalde. 3-0'la ezip geçti Beşiktaş'ı. Setler;
25-16
25-20
25-17
İlk finalist Fenerbahçe!
25 Mart 2011 16:47 | NTV Spor ve Ajanslar
NTV SPOR'dan canlı olarak yayınlanan Teledünya Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, finale yükseldi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/128/vol1_K6GFB.jpg
Voleybolda NTV SPOR'dan canlı olarak yayınlanan Teledünya Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, finale yükseldi. Sarı lacivertliler finalde, bu akşam 20.00'de oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi - Arkas Spor karşılaşmasın galibiyle karşılaşacak.
Kupada final karşılaşması yarın saat 19.00'da, üçüncülük maçı ise saat 16.30'da başlayacak.
TELEDÜNYA TÜRKİYE KUPASI
FENERBAHÇE FİNALE YÜKSELDİ
BEŞİKTAŞ: 0 - FENERBAHÇE: 3
Salon: TVF Başkent
Hakemler: Mehmet Demirdelen xxx, Salim Bektaş xxx
Beşiktaş: Mustafa x, Maly x, Hürol x, Barutov xx, Levent x, İbrahim x (Hasan x, Erdem x, Berkan x, Demirhan x, Şevki ?)
Fenerbahçe: Coskovic xxx, Batur xxxx, Aslan xxx, Marshall xx, Kayhan xx, Miljkovic xxx (Serkan xxx)
Setler: 16-25, 20-25, 17-25
Süre: 67 dakika (24, 23, 20)
yaman76hakanFB
25.Mart.2011, 19:16
İşteydim ama göz ucuyla bilgisayardan izleme fırsatım oldu. Şu kadarını söyliyeyim: Bu takım daha önce de 3-0'lık skorlarla çok net galibiyetler aldı. Ama ben bu kadar istekli oynadıklarını hiç görmemiştim. Rakip hücum ediyor, üç kişi birden bloğa sıçrıyor. Resmen blok-show yaptık. Milijkoviç'in bloklardan sonraki sevincini, yüz ifadesini gördünüz mü? Geçen yıl Olimpiyakos formasıyla kazandığı final serisindeki halet-i ruhiyeyi andırıyordu. Takım artık voleybol oynamaktan keyif alıyor; burası kesin.
Fakat halen handikaplarımız var. Rakip iyi servis tutturunca manşette bocalıyor ve çaresiz kalıyoruz. 3. sette bir ara sert serviste ritim yakaladılar, hemen bocaladık. Ancak kapasitesi sınırlı bir rakip olduğu için hemen hata yaptı ve devamını getiremedi. İyi rakipler sert servislerle canımızı yakabilir; manşet halen randımanlı değil. Ama bu savunma isteği, blok konsantrasyonu kesinlikle çok iyiye işaret. Unutmayalım: Bir takımda Milijkoviç varsa orada umut tükenmez. (Malesef bayan voleybol takımında bu sene olmayan şey...)
yaman76hakanFB
25.Mart.2011, 23:02
Yarın finalde rakibimiz kim olacak? Arkas ve İBŞB arasında kıran kırana bir maç oluyor. Arkas setlerde 2-1 önde ve tıpkı 3. set gibi 4. sette kafa kafaya oynanıyor. Umarım 5. sete uzar ve iyice yıpranırlar.
yaman76hakanFB
25.Mart.2011, 23:06
3. seti 26-24 kazanan Arkas 4. seti de 27-25 kazandı ve finalde rakibimiz oldu. Keşke 5. sete uzasaydı. Final yarın 19:00'da...
yaman76hakanFB
25.Mart.2011, 23:20
İlk seti kaybeden Arkas sonraki 3 seti kazanarak finaldeki rakibimiz oldu. İzlediğim 3. ve 4. setler güzel ve kıran kıranaydı. 3. set 26-24, 4. set ise 27-25 Arkas lehine sonuçlandı. Ben 5. sete uzamasını ve İBŞB'nin kazanmasını istiyordum. En azından 5. sete uzasaydı... 20 dakika fazla yıpranmak demekti. İBŞB'ni istememein nedeni ise ligde Arkas'a karşı iki maçıda çok kötü bir oyunla ve direnemeden kaybetmemizdi. İBBB ise düşüşte olan bir takım... Ayrıca ligde bir defa kazandık. (Zaten playofflarda rakibimiz.)
Aslında fikstür avantajı bizim lehimize...
Bizim maç 15:00'da başladı, onların 20:00'da...
Bizim maç 16:15 gibi sona erdi, onların maçı 22:10 gibi...
Bizim maç adeta ter idmanı gibi oldu, onlar kıran kırana 4 set oynadı.
Ve yarın 19:00'da karşılaşacağız. Biz yaklaşık 27 saat, onlar ise 21 saat sonra sahne alacak. Arada boş bir gün olsaydı bunların zerrece önemi olmazdı ama hemen ertesi gün, ara vermeden oynanan maçlarda bu birkaç saatlik dilimin çok mühim olduğu rivayet edilir.
Sezonu en azından bir kupayla kapatmak için çok ama çok mühim bir maç... Takım çıkışta ama nedense ligdeki iki maçı hatırladıkça tedirgin oluyorum.
BaGa TaRKaN
26.Mart.2011, 01:07
Zaten Küme Düşmüşüz Yenseydik Fenerbahçeyi Şaşırırdım:D
yaman76hakanFB
26.Mart.2011, 19:58
Final maçının başlamasına 5 dakika kaldı. Arkas'ın yıldız oyuncusu Agamez'in servisleri ve bizim manşetlerimiz belirleyici olacak. Tabii bloklar dün Beşiktaş maçında gördüğüm gibi istekli olur, rakibin her hücumuna üç kişi zıplarsa... Yoksa Arkas bir adım önde duruyor. Fakat hep dediğim gibi: Ivan Milijkoviç gibi bir silahınız varsa umutlar asla bitmez. Eğrisi doğrusuna denk gelir ve kazanırsak şahane olacak.
yaman76hakanFB
26.Mart.2011, 20:29
İlk seti 25-23 kaybettik.
Kazanabileceğimiz seti servislerle hediye ettik. Herşeyi onlardan daha iyi yapıyoruz ama servisleri çok kötü kullanıyoruz. Bu kadar servis kaçırarak kazanmak mümkün değil. 24 ve 25. sayıları bizim kaçırdığımız servislerden aldılar. İkram ettik.
yaman76hakanFB
26.Mart.2011, 21:00
Servisler kaçmaya devam ediyor ama yine de 2. seti kazandık. 25-23.
Şu servis kaçırma işini sınırlandırırsak maçı alırız.
yaman76hakanFB
26.Mart.2011, 21:29
3. seti aldık. Korkunç Ivan farkıyla... :)
yaman76hakanFB
26.Mart.2011, 22:26
Şampiyon Arkas oldu. 4.seti 25-16 kazanan İzmir ekibi nefesleri kesen son seti de 15-13 alarak, maçı 3-2 kazandı ve Türkiye Kupası'nın şampiyonu oldu.
Ne yazzık ki, son seti 15-13 kaybettik. Kaçan servislerden bahsetmeyeceğim. Herkes gördü. Ama koç mesela sarı kart hadisesinden sonra niye Marshal'ı kenara alıp servis için "bir pozisyonluğuna" başkasını sokmadı. Aynı şekilde Emre Batur ve Coşkoviç'in kaçırdıkları...
Takımı gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Felaket geçen 4. seti saymazsak, kaybedilen setler dahil çok iyi oynadık ve son setin son sayısına kadar maçta kaldık. Belki Arkas'lı yaratığın provakasyonu sonucu karşılıklı sarı kartlar olmasaydı, bir sonrakipozisyon farkı kapatabilirdik. Karşılıklı sarı kartlar sadece maçın bitimini 1 sayı erkene aldı ve önde olan takım Arkas olduğundan, onların işine geldi. Provake eden onlar, niye karşılıklı sarı oluyor. Onların canına minnet... 15'te bitecek set, aslında 14 sayı üzerinden oynanmış oldu.
Son sözüm Coşkoviç'e... Acaba gece yatağına uzandığında vicdanı sızlayacak, "arkadaşlarıma ayıp ettim, emeklerine yazık oldu" diye utanacak mı? Burası babasının çiftliği değil... Bu kadar kötü oynayacak ve sorumsuzca hatalar yapacaksa işte kapı! Suyu ısınanda ısrar etmemek lazım.
Coşkoviç haricinde herkese teşekkürler. Başta Marshall ve Milijkoviç olmak üzere...
Neyse, dicanio salondaysa ayrıntıları yazar. Yazık oldu. Çok iyi oynamıştık. Ama böyle rakibe karşı bu kadar servis kaçırarak maç alınmaz ki. Baktın olmuyor, yüklenmeyin, daha garanti atın. Neyse...
di canio
28.Mart.2011, 17:25
İşteydim ama göz ucuyla bilgisayardan izleme fırsatım oldu. Şu kadarını söyliyeyim: Bu takım daha önce de 3-0'lık skorlarla çok net galibiyetler aldı. Ama ben bu kadar istekli oynadıklarını hiç görmemiştim. Rakip hücum ediyor, üç kişi birden bloğa sıçrıyor. Resmen blok-show yaptık. Milijkoviç'in bloklardan sonraki sevincini, yüz ifadesini gördünüz mü? Geçen yıl Olimpiyakos formasıyla kazandığı final serisindeki halet-i ruhiyeyi andırıyordu. Takım artık voleybol oynamaktan keyif alıyor; burası kesin.
Hakan Abi maç öncesi ısınırken bile hırsları belli oluyordu oyuncuların. Özellikle Marshall ve Ivan şınav ve mekik çekerken sanki zemini dövüyorlardı. Maçı hakim bir gözle izleyemedim maalesef. Tezahürat yapıyorduk. Ben de gözucuyla bakabildim arasıra. Voleybol bilgim de çok iyi değil yapabileceğim yorum oyuncuların hırsı ve isteği konusunda olabilir sadece. Arslan'ı bile ben bu kadar istekli görmemiştim. Pek faydası da olmadı gerçi maçta görebildiğim kadarıyla.
Neyse, dicanio salondaysa ayrıntıları yazar. Yazık oldu. Çok iyi oynamıştık. Ama böyle rakibe karşı bu kadar servis kaçırarak maç alınmaz ki. Baktın olmuyor, yüklenmeyin, daha garanti atın. Neyse...
İş nedeniyle gidemedim maça. Maç sayısına anca yetişebildim Arkas'ın. Alabilseydik keşke kupayı. Büyük moral olurdu takım adına. Yazık oldu. Coskovic toparlanamazsa Marshall ve Ivan ikilisinin yanına bir yabancı bile alınsa yeterli olmayacak takım adına. Yerli oyuncu kalitesinin de arttırılması elzem. Sadece Emre var kaliteli yerli bana göre.