Log in

View Full Version : Yerli Malı Yurdum Malı Herkes Onu Kullanmalı...

BaGa TaRKaN
26.Mart.2011, 20:12
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fr/thumb/4/4c/Logo_de_la_Spor_Toto_S%C3%BCper_Lig_(2010).svg/390px-Logo_de_la_Spor_Toto_S%C3%BCper_Lig_(2010).svg.png

Önce Schuster şimdi ise Hagi...

1 hafta içinde süper ligden 2 yabancı teknik direktör giderken, 18 takımdan sadece 2'sinde yabancı hoca kaldı. Yerli teknik adamların hüküm sürdüğü ligde Kayserispor'u Gürcü teknik adam Şota Arveladze, Gençerbirliği'ni de Alman teknik adam Ralf Zumdick çalıştırıyor.

Beşiktaş'ta görevine son verilen Bernd Schuster'in yerine eski Beşiktaşlı futbolcu Tayfur Havutçu görevi devraldı. Süper Lig'de görev yapan diğer yabancı teknik adam olan Gheorghe Hagi de Galatasaray ile yollarını ayırdı. Hagi'nin yerine Bülent Ünder'in adı geçerken kimin görev yapacağı henüz netleşmedi.

Süper Lig takımlarında görev yapan teknik direktörler şunlar:

Fenerbahçe: Aykut Kocaman

Trabzonspor: Şenol Güneş

Bursaspor: Ertuğrul Sağlam

Gaziantepspor: Tolunay Kafkas

Kayserispor: Şota Arveladze

Eskişehirspor: Bülent Uygun

Beşiktaş: Tayfur Havutçu

Manisaspor: Hikmet Karaman

Büyükşehir Belediyespor: Abdullah Avcı

Kardemir Karabükspor: Yücel İldiz

Galatasaray: Bülent Ünder

Ankaragücü: Mesut Bakkal

Medical Park Antalyaspor: Mehmet Özdilek

Gençlerbirliği: Ralf Zumdick

Sivasspor: Rıza Çalımbay

Bucaspor: Samet Aybaba

Konyaspor: Yılmaz Vural

Kasımpaşa: Fuat Çapa

DHA

BaGa TaRKaN
26.Mart.2011, 20:13
Şota'yı da Türk Gibi Görüyorum Bir Tek Alman Zumdick Kalıyor Onunda Yakında Suyu Isınır:)

nerazzuri
26.Mart.2011, 20:45
olması gerekende bu zaten bu saatten sonra. saçma sapan yabancı isimlere para saçmanın doğru yol olmadığını herkes gördü.

şota'ya türk gözüyle bakıyorum ben, Zumdick gider gitmesine de gençlerbirliği'nde mantık değişir mi?bilinmez.

Cengo
27.Mart.2011, 04:18
Ralf Zumdick antrenördü zaten, hatta kondisyoner gibi çalışıyormuş deniliyordu. Tek bir başarılı kariyeri yok, Thomas Doll'un yardımcısının ne işi var Gençlerbirliği'nde?

Böylesi daha güzel, yerli antrenörlere de şans verilmesi lazım.

Sheriff
27.Mart.2011, 05:24
Devre arasında dibe vurmuş bir takıma gelmek çok çok büyük bir risktir, kolay kolay kimse giremez bu riske, Tugay bile girmedi, geçmedi GS'nin başına. Kaldı ki yabancı isim yapmış hocalar hayatta kendilerini bu gibi durumlarda riske atmazlar. Ama düşen takımıda motive edip tekrar çıkarabilecek isimlerde yalnızca bunlardır ama gelmezler. Ben olsam bende gelmem, takım zaten düşmüş, düşeni kaldırayım derken kendiside düşerse kariyeri sekteye uğrar. Ama takımı sezon sonunda alırsa herşey çok daha farklı olur.

Yani süper ligdeki yerli antrenörlerin çoğalmasının sebeplerinden biride budur.

sui generis
27.Mart.2011, 12:09
kaliteli yabancı olmadığı sürece yerli olması daha iyi.yerli hocalaramız; ligimizi, futbolcuları tanıma bakımından avantajlılar ve kendi değerlerimize artık değer verme vakti geldi de geçiyor...

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Mart.2011, 14:59
Böylesi daha güzel...:)

maNga 33
27.Mart.2011, 15:13
zaten yabancılar hep yalan dolan sonu hep acı, hüsran
bize her sezondan geriye kalan sadece Türk çalıştırıcılar :D

ozaniel
27.Mart.2011, 16:24
Elbette Türk antrenörlerin çıkmasını tercih ederim ama bence asıl önemli olan antrenörün kalitesi.

BleedingMoon
27.Mart.2011, 16:27
türk teknik adamları kovması daha kolay oluyor...