PDA

View Full Version : İşte Terim'in 8 prensibi

mgungor
23.Mayıs.2006, 19:23
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bugün Milli Takım'ın taktik odasını medyaya açtı. Şimdiye kadar hiçbir teknik direktörün yapmadığı şekilde Milli Takım'da uygulamak istediği futbol felsefesini medyaya anlatan Fatih Terim, felsefesinin 8 temel prensibini şöyle sıraladı:

http://www.superspor.com/images/1/119/8426_B_Terim15.jpg

1)Zevkle oynayıp, oynadığından keyif alan bir anlayış
2)Oyunun her bölümünde kontrolü elinde tutabilme
3)Takım savunmasında birbirinden kopmayan bloklar, kademeli pozisyon alma
4)Hücumda çok çabuk oynama, ortaya çıkan boşlukları iyi değerlendirme
5)Arkadaşına yardım etme, yardım etmek için koşma
6)Rakibine özellikle tehlikeli bölgelerde boş alan ve zaman vermeme
7)Kollektif oyun oynama
8)Her konuda cesareti ve gayesi olan anlayışa sahip olma

Terim, yardımcıları Oğuz Çetin ve Müfit Erkasap ile birlikte, bu 8 maddeyi futbolun temel prensibi olarak futbolculara aşılayacaklarını vurguladı. Terim, tam 90 maçta 300 görüntü tespit edilerek, yanlışlar ve doğrular olarak slayt görüntüleri ile futbolculara hem teorik, hem pratik bilgilerin aktarıldığını açıkladı. Hücumda ve savunmada 5 ayrı prensip belirlendiğini ve bunların oyunculara ezberletildiğini de ifade eden Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Milli takımda, oyunculara dayalı bir sistem olmayacak, sisteme dayalı oyuncular bulacağız. Çünkü oyunculara dayalı sistem bizi çökertir" dedi.

23.05.2006

Kaynak : DHA

crazy_aslan
23.Mayıs.2006, 19:25
haydi imparator senden cok büyük basarilar bekliyoruz ve sen bu basarilari alaca bir zekaya sahipsin imparator fatih terim sen milli takimimizi avrupa sampiyonasina götürürsün insallah

gorkemyilmazkarasu
23.Mayıs.2006, 19:41
valla imparator çalışıyo helal olsun ondan büyük beklentilerimiz var ama sisteme göre oyuncu nası bulucak onu merak ediyorum çünkü fatih hocanın sisteminde hava toplarına hakim bi forvet her zaman olmuştur şuan hakan şükür haricinde o tip bi oyuncumuz yok maalesef artık hakanıda milli takıma almayacağına göre ne yapıcağını merak ediyorum doğrusu...

nic-39
23.Mayıs.2006, 21:40
takım nuri uzerıne kurulcakmıs..bence dogru bır tercıh..

mgungor
23.Mayıs.2006, 21:43
evet nuri üzerine oynatçakmış.bakalım sonuçlarını alabileceğizmi

LaKe
23.Mayıs.2006, 23:20
Fatih Terim gerçekten takdir ettiğim t.direktörlerden biridir. İnşallah başarılı olacağız ;)