Log in

View Full Version : Bırakma Vakti Gelince...

vego
04.Nisan.2011, 18:41
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/934ae339663fecf0c22578680030020d/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

NBA tarihi son kullanma tarihi geçmesine rağmen oynamaya çalışan süper yıldızlarla dolu. Hakeem Olajuwon'ın, Charles Barkley'nin, Patrick Ewing'in son yıllarını hatırladıkça üzülmemek elde değil.

Bu sezon da başta Vince Carter olmak üzere izlereken basketbolseverlerin üzülüğü ve kafasını salladığı bazı süper yıldızlar kariyerlerini uzatmak için adeta kendilerini küçük düşürüyorlar. Carter'ın ilk beşteki yerini kaybetmesinin ardından farklı biten maçlarda Phoenix Suns adına adet "garbage time" oyuncusu haline gelmesi onu sevenleri fazlasıyla üzüyor.

Eski NBA oyuncusu Rick Fox, "Bir oyuncunun bırakma vaktinin geldiği anlaması nasıl olur?" sorusunu cevaplarken "Öyle bir an oluyor ki anlıyosun. Benim için o an Carmelo Anthony'nin çaylak sezonunda oldu. Ben iyi bir savunmacı olarak ekmek paramı kazandım. Hiç bir zaman büyük bir skorer değildim. Melo bir çocuktu ve bana bir çeyrekte 20 küsür sayı attı. O zaman anladım. Maç sonrası soyunma odasına gittiğimde fikstürü çıkardım ve sezonun bitmesine kaç maç kaldığına baktım. Bir de oynayacağımız takımlarda kaç tane Melo gibi oyuncu var diye" dedi.

Fox'ın bu samimi röportajından çıkarılacak en önemli dersin ise o anı kaçırmamanın önemli olduğu. Belli ki bir çok, yaşını almaya başlamış ve almış süper yıldız o anı kaçırıyor ki, kendilerini hiç alışık olmadıkları durumlarda buluyorlar. İşte Fox'ın bırakma vakti geldiği ile ilgili çok başarılı röportajı.

İzlemek için tıklayınız (http://sportsillustrated.cnn.com/behindthemic/#040111.btm_fox_enough)

basketbolseverler

anil luque
04.Nisan.2011, 19:29
Vay be 'içinde yay olan adam' da bırakıyor demek ki yavaştan..

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
04.Nisan.2011, 22:50
İnsan üzülüyor gerçekten... :/

BleedingMoon
04.Nisan.2011, 23:06
çok duygusal oyuncu. mental anlamda çok zayıf. belki bir loser değil ama winner "asla" değil. en sevdiğim basketbolcu olsa da durum böyle. yazık etti kendine, mj'den bile üstün yeteneklerine...

vince öyle aman aman iyi bir savunmacı değildir aslında. üst düzey bir skorerdi. gerçekten feci tribe girmiş.

Dooki
05.Nisan.2011, 00:06
Cidden çok yetenekli, fizik namına herşey var, çeviklik, güç, zıplama, hız. İyi olduğu zamanlar da olmadı mı? Oldu tabi. Finaller olmuştu, Iverson'a karşı karşıya gelip sayı düellolarına girmişlerdi ama onun dönemi çok kısa sürdü. Halbuki bir efsane olabilirdi belki de.