PDA

View Full Version : Fenerbahçe-Arkas (Erkekler Voleybol Ligi Finali) Şampiyon Fenerbahçe 3-0

yaman76hakanFB
18.Nisan.2011, 23:06
İlk maç yarın 19:30'da İzmir'de...

Son şampiyon Fenerbahçe ile erkek voleybolundaki "ezeli" rakibi Arkas karşı karşıya... Bu iki takım arasında son 5 veya 6 senedir oldukça sert bir rekabet olduğunu hatırlatırım.

Seriyi bu başlıkta konuşalım.

yaman76hakanFB
18.Nisan.2011, 23:07
Önce iki takımın yıldızlarına bakalım. Arkas'da Agamez muhteşem bir sezon geçirdi. Bizde ise taşlar yerine yeni oturuyor.

Geçen yıl Yunanistan Ligi finallerinde Olimpiyakos-Panatinakos karşılaşmıştı. Bir diğer ifadeyle Milijkoviç ile Agamez düellosu olmuş ve sonunda gülen Ivan Milijkoviç olmuştu. Hatta söylendiğine göre Ivan o seride Agamez'i bayağı ezmiş... Bu sebeple Agamez'in Fenerbahçe maçlarında ekstra motive olduğu söyleniyor.

Umarım tarih tekerrür eder. Kazanan yine Ivan olur. Zaten potansiyel ve kariyerine bakınca, olması gereken budur. Fakat bu seride tek başına yeter mi? Yetmez. Ivan'ın yanında Coşkoviç-Marshall ikilisinden en az birisi daha süper oynayacak; diğeri de idare edecek. Çok kötü olmayacak. Zaten bizim bu 3 silahımızdan ikisi aynı anda işlerse kimse dayanamaz.

Bizim takımın turnusol kâğıdı bloklar... Bizim takım blok yapıyorsa iyi oynuyor, bloklara konsantre değilse o maçtan umudu kesin. Çünkü zaten manşet sorunu olan bir takımız, bloksuz geriden top çıkarmamız imkansıza yakın... İBB maçı ve ilk Ziraat maçındaki blok performansına erişirsek bir adım öne geçeriz. Tabii Serkan takımın en zayıf halkası... Coşkoviç kötü günler geçiriyor; manşeti zaten hep problemdi... Serkan ve Tomi'nin manşette saç baş yoldurmayacak düzeyde olması da çok mühim...

Bu sezon Arkas'la üç defa karşılaştık ve üçünü de kaybettik. Ligde bizi güle oynaya geçtiler. Her iki maçta zorlayamadık bile. Ama kupa finalinde elimizden kıl payı kurtuldular. Hatta oyunu biz oynadık ama birkaç basit hatayla kupayı kendi ellerimizle hediye ettik. İlk maçı almak çok mühim... Çünkü psikolojik olarak oyuncularımızın Arkas'ı yenebileceğini görmesi lazım. Bu açıdan da çok önemli... Yoksa "oynuyoruz, oynuyoruz Arkas kazanıyor" havası çok tehlikeli olur.

Kupa finali öncesi "ligde yolumuz çok uzun ve zorlu... Sezonu en az bir kupayla kapatmak için Türkiye Kupası bir şans" anlamına gelen şeyler yazmıştım. Olmadı. Daha kolay olanı yapamadık. Ama zor olan daha keyifli ve anlamlı olur. Şimdi sırada zoru başarmak var. Şanslar Arkas lehine %51 ama ilk maçı kazanırsak ve psikolojik eşiği aşarsak bir anda bizim lehimize %70'e çıkar. Buna eminim, buna inanıyorum. Ivan'ın olduğu yerde umut hep vardır. Bunu bilir, bunu söylerim. Kilit isim Arslan olacak. O durdu mu takımda duruyor. Onun tercihleri çok mühim.

Toparlarsak:

-Bloklarımız...
-Serkan ve Tomi'nin manşet performansı...
-Arslan'ın tercihleri...
-Hücumda Marshall ve Coşkoviç ikilisinden en az birisinin daha Ivan'a eşlik edecek kadar gününde olması...

Şampiyonluk bu dört maddede saklı. Haydi hayırlısı...

di canio
18.Nisan.2011, 23:08
İlk maç İstanbul'da olsaydı keşke ben burdayken. Umarım deplasmandan iyi bir sonuçla döneriz.

yaman76hakanFB
18.Nisan.2011, 23:13
Ben sezon başında bu şubeden beklentisi en yüksek kişilerin başında geliyordum. Hatta geçen yıl Gamova'lı takımın yaptığı etkiye yakın bir etkiyi Milijkoviç önderliğinde bu takımın yapacağına inanıyordum. Yani en zayıf halka olarak her zaman olduğu gibi futbol takımını ve onun ardından Gamova'yı kaybedip ezber tarafından panikle kurulan 5 yabancılı Bayan Voleybol takımını görüyordum. Sonrasında bu takım malesef beni hayal kırıklığına uğrattı, çok mahcup etti. Ama şükürler olsun ki, taşlar yerine oturmaya başladı ve beklentilere cevap verme noktasına geldiler. İlk maçı kazanırsak şampiyonluk çok yüksek ihtimal...

Sezon başı şöyle de bir korkum vardı ve yazmıştım: "Erkek Voleybol takımımız bu sezona gelene kadar hiçbir zaman sezonun en pahalı kadrosu ve bir numaralı favorisi olarak lige başlamadı. Hep üçüncü veya dördüncü alternatifti ve voleybol otoriteleri onlara yarıştığı ligin öncelikli şampiyonluk adayı olarak bakmazdı. Buna rağmen bu takım beklentileri daima aşar ve ya final oynar, ya şampiyon olurdu. İlk defa bu sezon çok flash bir takım kurduk ve lige favori başladık. Umarım favori olmak ters tepmez ve bunu kaldırabiliriz."

Başlangıçta biraz zor oldu, bize karşı müthiş bilenmiş takımlara aynı sertlik ve iradeyle karşılık veremedik ama şimdi şimdi dev uyanmaya başladı. Haydi hayırlısı...

di canio
18.Nisan.2011, 23:13
Serinin programını da ben yazayım.

19.04.2011 Salı 19:30 İzmir (Atatürk) ARKAS SPOR - FENERBAHÇE Sportstv-FB
22.04.2011 Cuma 20:00 İst(Burhan Felek) FENERBAHÇE - ARKAS SPOR Sportstv-FB
24.04.2011 Pazar 13:00 İst(Burhan Felek) FENERBAHÇE - ARKAS SPOR Sportstv-FB

yaman76hakanFB
18.Nisan.2011, 23:15
Serinin programını da ben yazayım.

19.04.2011 Salı 19:30 İzmir (Atatürk) ARKAS SPOR - FENERBAHÇE Sportstv-FB
22.04.2011 Cuma 20:00 İst(Burhan Felek) FENERBAHÇE - ARKAS SPOR Sportstv-FB
24.04.2011 Pazar 13:00 İst(Burhan Felek) FENERBAHÇE - ARKAS SPOR Sportstv-FB

Lüzum olursa 4. ve 5. maçlar İzmir'de, Arkas'ın ev sahipliğinde... İnşAllah bizim lehimize olaraktan lüzum olmaz ve seri 3-0 biter. Biliyorum, çılgınca bir istek ama neden olmasın? :)

yaman76hakanFB
19.Nisan.2011, 23:19
Final serisinde ilk maç bugün İzmir'de oynandı ve play-off'ların formda takımı Fenerbahçe rakibi Arkas'ı çok iyi bir oyunla 1-3 mağlup ederek 1-0 öne geçti.

vego
19.Nisan.2011, 23:20
Fenerbahçe 1 adım önde!

19 Nisan 2011 21:36 | NTV Spor ve Ajanslar
Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off final serisinin ilk maçında deplasmanda Arkas Spor'u 3-1 yenen Fenerbahçe, seride 1-0 öne geçti.
http://media1.ntvspor.net/C/I/136/feners_NFZPX.jpg
Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off final serisinin ilk maçında Arkas, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyen sarı-lacivertliler maçtan 3-1 galip ayrıldı ve seride durumu 1-0 yaptı.
İlk sete iyi başlayan Arkas Spor, ikinci teknik molaya 16-13 üstün girdikten sonra setin sonunda durumu 24-22'ye getirmesine rağmen, Fenerbahçe ilk seti 27-25 kazandı.
İkinci sette ilk teknik molaya 8-5 önde giren Fenerbahçe önünde üstünlüğü ele geçiren ev sahibi ekip, ikinci teknik molaya 16-11 önde girdikten sonra seti 25-17 kazanarak 1-1 eşitliği yakaladı.
Üçüncü seti baştan itibaren önde götüren Fenerbahçe, bu seti 25-22 kazandıktan sonra son seti de 25-16 önde tamamladı ve müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.
Üç galibiyete ulaşacak ekibin şampiyonluğa ulaşacağı final serisinde, ikinci karşılaşma 22 Nisan Cuma, üçüncü müsabaka da 24 Nisan Pazar günü İstanbul'da oynanacak.
ARKAS SPOR: 1 - FENERBAHÇE: 3
Salon: Atatürk
Hakemler: Aziz Yener, Ali Bağde
Arkas Spor: Burak, Agamez, Meszaros, Ahmet, Hüseyin, Burutay (Nuri, Ceyhun, Bülent)
Fenerbahçe: Emre, Arslan, Marshall, Kemal, Miljkovic, Coskovic (Serkan, Burak, Ersin)
Setler: 25-27, 25-17, 22-25, 16-25
Süre: 110 dakika (32, 25, 28, 25)

yaman76hakanFB
19.Nisan.2011, 23:28
Maç boyu başka bir yerde yazdıklarımı (Fenerbahçe taraftarlarına ait bir forumda) buraya aktarmak istiyorum ki, maçın havası taşınsın:

-Bir ara 5 sayı geriye düştüğümüz seti kazandık. Bu sezon hep önde olduğumuz setleri verip üzülmüştük. http://forum.fenerbasket.com/images/smilies/icon_e_smile.gif

Coşkoviç servisleriyle geri dönüşe katkıda bulundu. Ama birazda maçın içine girse ve hücumda top öldürse çok daha kolay olacak.

Marshall'da tam ritmini yakalayamadı. Haydi çocuklar, haydi!

---------------------------------------------------------------------------------------------

-Ya Marshall, Coşkoviç... Vallahi ayıp oluyor. Bir top öldürün arkadaş, bir top öldürün! Ivan'ın sırtında nereye kadar? Bizden utanmıyorsanız arkadaşınızdan utanın! Biraz soluk aldırın adama!

İlk teknik molaya 8-5 önde girdik.

İkinci teknik molaya 16-11 geride girdik.

---------------------------------------------------------------------------------------

-Serkan ve Marshall yetmiyormuş gibi birde hakemler çıktı. Birde onlarla boğuşuyoruz. 8-5 başladığımız 2. seti 25-17 kaybettik. Hakemler facia.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

-Ivan... Ivan... Ivan... Yahu elimizde böyle bir silah varken, etrafına doğru parçaları yerleştirip Avrupa çapında bir kadro kuramazsak yazzık olur. Seti adeta tek başına aldı. Bizden çok daha komple bir rakip + Agamez'e karşı Ivan ve (hakkını yemiyeyim) Arslan sayesinde kazandık.

Coşkoviç... kardeş... Manşet alamıyorsun. Top öldüremiyorsun. Hiç olmazsa servisleri düzgün at kardeş... İlk setin sonunda senin servislerin sayesinde dönüş yaptık. Devamını getir. Birazcık kıpırdan... Marshal, Emre haydi... Biraz kıpırdanın... 1 set daha alırsak şampiyonluk yolunda 1-0 öne geçeceğiz.

-------------------------------------------------------------

İşte budur! İşte budur! Ivan'a birkaç oyuncumuz eşlik edince herşey ne kadar kolay oluyor. Oyun içinde pekgörünmeyen Coşkoviç ve Emre en azından serviste etkili olmaya başladılar ve maç geldi. Hemde ne geldi? 25-16 ve serinin ilk maçını 3-1 kazandık. Şampiyonluk yolunda ilk adımı sağlam attık. Şükürler olsun!

Teşekkürler Fenerbahçe'm!

------------------------------------------------------------------------------

Ve son olarak:
Adamların manşeti açık ara bizden iyi... Yani ne kadar iyi niyetli olursa olsun Serkan yetmiyor. Coşkoviç'in manşeti de kanayan yaramız; yıllardır... Baksanıza ilk 3 set Arkas'lılar ne manşet çıkardı; Ivan'ın o servislerini rakip takımdan birisi bize atsa kesin dönmezdi. Zaafımızı iyi tesbit etmemiz lazım. Madem servis kötü, o halde bloklarla mutlaka top yumuşatmak şart...

Maç öncesi yazdığım gibi ilk maç psikolojik bir eşikti. Aksi takdirde "ne yapsak, ne etsek kazanamıyoruz" psikolojisi baş gösterecekti. Üst üste 3 maç kaybettikten sonra en kritik yerde Arkas'ı yenerek hem onların kendine güvenini törpüledik, hemde biz güven tazeledik. Neden olmasın? Ama dediğim gibi, ilk yorumumda sıraladığım taşlar yerli yerinde olmak kaydıyla...

Yani biz 3 sayı alırken Arkas 11 sayı aldı. O üç sayıyı da tamamen Ivan'ın kişisel becerisiyle...

Artık Serkan'a birşey demeyeceğim. Açık ara bu takımın en zayıf halkası... Sezon boyu yazmaktan bıktım. Bu takıma yakışmıyor, bu takıma yakışmıyor, bu takıma yakışmıyor, bu takıma yakışmıyor.

MeMo
19.Nisan.2011, 23:50
Çok fazla takip etmediğim için uzaktan takip ettiğim kadarıyla en umutsuz olduğum branştı :) Ama utandırması çok yakın takımın beni.İnşallah bu sene 5'de 5 yaparız.

yaman76hakanFB
19.Nisan.2011, 23:56
Benimde en umutsuz olduğum branşlar:

1-Futbol.

2-Gamova'yı kaybeden ve bir zamanların Real Madrid'i gibi (çoğu yaşlı) yıldızlar karması, başarıya doymuş isimlerden kurulu Bayan Voleybol takımıydı. Malesef Avrupa'da bizi morattılar. Korktuğum başıma geldi.

yaman76hakanFB
19.Nisan.2011, 23:58
Ama futbol takımı harika gidiyor. Nazar değmesin. Futbol takımından umutsuz olmam da bazı oyuncuların halen takımda kalmasıydı. Kangren etkisi yapıyorlardı. Bizim en büyük transferimiz Deivid, Kazım, Önder gibi oyunculardan kurtulmak oldu.

MeMo
20.Nisan.2011, 00:05
Benimde en umutsuz olduğum branşlar:

1-Futbol.

2-Gamova'yı kaybeden ve bir zamanların Real Madrid'i gibi (çoğu yaşlı) yıldızlar karması, başarıya doymuş isimlerden kurulu Bayan Voleybol takımıydı. Malesef Avrupa'da bizi morattılar. Korktuğum başıma geldi.

Abi aynı olay geçen sene basket takımımızda da olmuştu.Sezon içi koçun da katkısıyla takım gerçek potansiyeline ulaşmadığı için ben yanılmıştım sen de bana umutlu olmamı söylemiştin ve haklı çıkmıştın :)

Futbol takımımız iyi gidiyor ama ipler bizim elimizde değil malesef.

Bayan voleybolda da şampiyon olacağız bence.Final serisi havası farklı oluyor bizde.Şampiyon oluruz ama ne kadar doyurucu olur bilinmez.

yaman76hakanFB
20.Nisan.2011, 00:20
Benim için Kadın Basketbol Takımından sonra en değerli şube Erkek Voleybol Takımı'dır. Buraya tırnaklarıyla geldiler. Onların sponsorları yok, formalarının önlerinde arkalarında bu seneye gelene kadar hiç reklam olmadı. Fenerbahçe taraftarı onlara ilgi göstermez, boş salonda oynarlar. Yarıştıkları ligin hiçbir zaman en pahalı takımı olmadılar. Her sezon onlardan daha çok paralar harcayan, daha büyük yatırım yapan birkaç takım oldu önlerinde. Voleybol otoriteleri onları favori görmez. Ama onlar her sene beklentileri aşarak final oynar, ya şampiyon olur, ya ikinci... Bu takımı o sebeple çok severim. Öyle "sarı melekler" gibi tepeden inmediler, tırnaklarıyla kazıdılar başarıyı. Ama ne yazık ki bacakları kıllı olduğu ve makyajlı olmadıkları için Fenerbahçe taraftarı onlara pek rağbet etmiyor. İlla bu memlekette voleybolcunun saygı görmesi için bayan mı olması lazım? Oysa dünyada erkek voleybolunun reytingi daha fazla. Bir tek bizim ülkemizde bayan voleybolu açık ara erkek voleybolundan daha çok ilgi görüyor. Çünkü çoğunun amacı spor izlemek değil... Bildiğiniz gibi...

vego
20.Nisan.2011, 16:24
Özden: Daha her şey bitmedi

20 Nisan 2011 13:50 | NTV Spor ve Ajanslar
Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off final serisinin ilk maçında kendi evinde Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan Arkas Spor'un basın sözcüsü Uğur Özden, henüz her şeyin bitmediğini söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/136/arkas_M6MBT.jpg
Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off final serisinin ilk maçında kendi evinde Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan Arkas Spor'un basın sözcüsü Uğur Özden, ''Her şey daha bitmedi'' dedi.
Özden, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'ye yenilerek seride 1-0 geriye düştüklerini, ancak İstanbul'daki maçta galip gelerek, seride eşitliği sağlamak istediklerini kaydetti.
Rahatsızlığı nedeniyle dünkü maçta forma giyemeyen Bravo'nun durumunun maç günü belli olacağını ifade eden Özden, ''Her şey daha bitmedi. Sadece ilk maçı kaybettik. Kazanacağımıza inanıyoruz. Oyuncularımıza güvenimiz sonsuz'' dedi.
Üç galibiyete ulaşacak ekibin şampiyonluğu elde edeceği final serisinde ikinci maç 22 Nisan Cuma günü Burhan Felek Spor Salonu'nda saat 20.00'de oynanacak. Seride 3. maç da pazar günü İstanbul'da yapılacak.

yaman76hakanFB
22.Nisan.2011, 20:01
Serinin 2. maçı bugün İstanbul'da Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanacak. Maç saat 20:00'da başlayacak ve hem Sports Tv'den, hemde FB Tv'den yayınlanacak. Şampiyonluk yolunda çok mühim bir maç... Umarım sezon boyu takımını yalnız bırakan Fenerbahçe taraftarı bu cesur yürekli efeleri yalnız bırakma ayıbını yaşamaz! Heyecanla, sabırsızlıkla saat 20:00'ı bekliyorum. Allah mahcup etmesin. Şampiyonluğa sadece iki galibiyet kaldı.

Haydi Fenerbahçeliler! Spor Kulübü taraftarlığı futbolda başarısız olunca akıllara gelen bir kılıf olarak kalmasın; imkanı olan herkes salona... Gösterin nasıl olurmuş spor kulübü taraftarlığı!

yaman76hakanFB
22.Nisan.2011, 23:20
Fenerbahçe: 3 Arkas: 1

Seride durum:

Fenerbahçe: 2 Arkas: 0

Maçın tek bir özeti var: MARSHALL, MARSHALL, MARSHALL! Bu kadar basit.

Çok felaket bir ilk set... Ama sonrasında uçurumun kıyısında uyanan takım... Nedense geçen maçın ilk setine de kötü başlamış ama set sonunda toparlanmıştık. Bu defa Arkas o şansı vermedi ve maça kafadan 1-0 geride başladık. Lakin 2. setle birlikte takım uyandı, inancı tazelendi, üstündeki stresi attı. Ama ne yalan söyliyeyim; Agamez ilk setteki gibi oynamaya devam etseydi toparlanmamız zor olurdu. Şimdi şöyle bir durum: Biz toparlandığımız için mi Agamez'in hızı yavaşladı, o biraz yavaşladığı için mi biz toparlandık? Her ne olursa olsun, şampiyonluk yolunda kocamaaaan bir adım attık.

Maç öncesi "kazanırsak esas oğlan Ivan olur; Marshall veya Coşkoviç'ten biri yardımcı jön olur" diye tahmin ediyordum. Tam tersi oldu. Ivan kendi standartlarında vasat ama yine de etkili ve faydalı oynamasına rağmen, esas oğlan, baş kahraman Leonel MARSHAL'dı. Muhteşem bir maç çıkardı. Coşkoviç'te yer yer faydalı oynadı, çok tutuk başlasa da... Yine de tam kıvamında değil. Emre iki maçtır saç baş yolduruyor. Ama kazanılan 2. sette kritik birkaç servis sayısı aldı. Emre'de biraz daha yüzdeli oynar ve ritim bulursa Pazar günü herşey sanılandan daha kolay olabilir.

Teşekkürler cesur yürekli efeler!

-----------------------

Ben kendimi voleybol maçına kaptırmıştım ki, son molada 1 dakikalığına Eskişehir- Trabzon maçına geçiş yaptım. Aaaaa, o ne? 0-0 ve 88. dakika... Sonra voleybol maçını kazandık, tekrar döndüm; 93. dakika ve halen 0-0. Aynı zaman dilimine sığan iki büyük sevinç... Teşekkürler Eskişehir!

Çifte zafer gecesi! :)

KaPaLı
22.Nisan.2011, 23:34
Pazar'a çifte sevinç olurmu abi : )

yaman76hakanFB
23.Nisan.2011, 00:45
Pazar'a çifte sevinç olurmu abi : )

Pazar'a inşAllah üç büyük sevinç olur:

-13:00 (Arkas'la şampiyonluk maçı.)

-15:00 (TBL'deki 15 rakibimiz içinde açık ara en sevmediğim, en gıcık olduğum Efes'in burnunu bir daha sürtme maçı.)

-19:00 (Buca maçı.)

Şimdi taraftarın önemli bir bölümü haklı olarak akın akın İzmir'e gidecek. Ama kalan kısım Efes maçını boşverip mutlaka Burhan Felek'i doldurmalı. Bugün iyi bir destek vardı ama oynanan maçın final maçı olduğunu düşünürsek yine de beklentilerin çok altındaydı. Gerçekten ayıp oluyor. Bu takım taraftarı önünde son maça çıkacak. Hiç olmazsa o gün yalnız bırakılmasın. Sonra hiçbirimizin biz spor kulübüyüz demeye yüzü olmaz.

eng1n
23.Nisan.2011, 11:45
Arkas maçını bir kanal gösteriyor mu ? Ntvspor falan ?

yaman76hakanFB
23.Nisan.2011, 13:31
FB Tv gösteriyor. Ayrıca Sports Tv.

Sports Tv normal uyduda var mı bilmiyorum ama D-Smart platformu 44. kanaldan izleyebilirsin.

Zekirdek
23.Nisan.2011, 14:03
Sports TV normal uyduda var. İzleyecek arkadaşlara duyurulur.

yaman76hakanFB
23.Nisan.2011, 15:13
Bir arkadaşımın salondan aktardıkları. Maç öncesi ve sonrasına dair:

Salona gidince kapıda maç biletlerinin 10 lira olduğuna dair yazı asıldığını gördük. Abdullah Paşaoğlu'nu hotel lobisi önünde görünce yanına gidip bu bilet fiyatlarını kimin belirlediğini sordum, dışarda bekleyen bir grup genç var, bunlar normalde beş lira verip maça girmiyor on lira hiç veremezler dedim.

Kendisi de bilet fiyatına şaşırdı, haberim yok yeni geldim, bu salondaki herhangi bir şeyde bizim yetkimizde yok zaten dedi, biletlerden falan bir gelirimiz olmadığı gibi salon kirasıydı falan üstüne para harcıyoruz diye federasyona bela okudu. Neyse onun yanından ayrılıp biz içeri girdikten sonra maçın başlamasına yakın vakitte bu Genç Fenerbahçelilerde içeri sokuldular.

Salona girince Fenerbahçe Acıbadem'in orta seviye maçlarındaki kadar bir seyirci kitlesi vardı. Cuma iş çıkışı trafiği yüzünden maça gelemeyen tanıdıklar da oldu. Taraftar gruplarından ise sadece FBD ile GFB organize gelmişti, tezahürat eden kitle içinde üç dört Grup CK üyesi de vardı, onun dışındakileri farkedemedim, etrafta dağınık halde oturan seyircilere rica edip hakem arkasına yerleşmek icap etti.

Yaklaşık 2000 civarı seyirci varsa, tezahürat eden kitle 100-150 kişi kadardı ama maçın ilk seti sonrasında efektif sayılırdı.

İlk set öncesi FBD'lilerin torbalarla getirdikleri küçük kornalar ve vuvuzelalarla yapılan gürültü takımın maça kötü girişiyle pek işe yaramadı.

Sürekli kulaklıkla eskişehir maçına kulak verdiklerinden önlerindeki maça konsantre olamayan bir sürü kişi vardı, iki maçın aynı vakitte olması sıkıntı yarattı. Ama maçların aynı zamanda bitişi ile yaşanan coşku ve takım önümüze gelirken hangisine sevinildiği anlaşılamayan karmaşa anı çok renkliydi. Maç sonu uzun süre oyunculara büyük ilgi gösterildi, birçoğu formalarını vererek resimler çektirerekten zorlukla ayrıldılar, Marshall soyunma odasına en son giden oldu, bütün minik hayranlarının resim imza isteklerini kırmadı. Bu sezon boyu erkekler maçlarında görmediğimiz tiplerin oyunculardan forma falan alabilmek için yırtınmaları gerçekten garip geliyor.

Salon boşaldıktan sonra dışarı çıkınca koç Castellani ile tebrikleştim, adamın sesi benden daha fazla kısılmıştı. Pazar günü işi bitirmenizi istiyoruz, ayrıca seneye bizimle kalırsanız çok iyi olur, koçluk tarzınız,hırsınız bizi çok memnun ediyor dedim. Yanındaki eşiyle beraber teşekkür etti, umarım kazancaz,bende kalmaktan memnun olurum dedi.

Abdullah Paşaoğlu ve Hakan Dinçay bize teşekkür ettikten sonra Abdullah Paşaoğlu koç ile eşini alıp evlerine bırakmak için arabayla ayrıldı.

Bizde aşağıda duran arabaya binip çıkıyorken, Arslan kapıda gözüktü, ona tezahürat edince yanımıza geldi, Filenin Şövalyeleri diye yaptırılan pankarta bayıldığını söyledi (FBD oyuncuların resimlerinin olduğu film afişi gibi bir pankart yaptırmıştı)

yaman76hakanFB
23.Nisan.2011, 22:41
Bugün akşam Fenerbahçe Tv'nin 20:00 haberlerinde oyuncularımızı dinledim. Ersin Durgut filan konuştu. Adeta "bizi yalnız bırakmayın" diye taraftara yalvarıyorlar. Vallahi içim parçalandı. Düşünün ki, bu takım yarın kazanırsa ŞAMPİYON olacak.

Eğer yarın bu takım şampiyonluk maçına boş bir salonda çıkarsa, bayan voleybolcuların sıradan bir maçı kadar olsun kalabalık toplanmazsa ben şahsen SPOR KULÜBÜ taraftarıyız diye bir daha kolay kolay övünmeyeceğim ve bunun mahcubiyetini çok derinden yaşayacağım.

İstanbul'da yaşayan, imkanı olan arkadaşlar! Lütfen yarın 13:00'da Burhan Felek'te olmak için elinizden geleni yapın!

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 14:11
Başladı. Salonda atmosfer bu sezon hiç rastlamadığımız kadar iyi... Hatta ilk Avrupa maçıyla Galatasaray maçında da iyi bir kalabalık vardı ama bugün başka... :)

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 14:21
Eyvah, Tomi'nin bileği döndü. :(

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 14:27
Tomi'siz bu seri uzamamalı... 2 sene önce şampiyonluğa giderken Arslan sakatlanmış ve oradan seri dönmüştü. Bugün ilk seti aldık. Ama set sonuna doğru Tomi Coşkoviç'i kaybettik. Bu iş bugün burada bitmeli. Coşkoviç'siz İzmir'e taşınmasına izin vermemeliyiz. Şampiyonluğa 2 set kaldı. Ah, bir talihsizlik olmasa olmaz zaten. İnşAllah bu sakatlık şampiyonluğumuza engel olmaz.

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 14:51
Şampiyonluğa 1 set kaldı.
Seri: 2-0
Maç: 2-0

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 14:54
Dün yazdım: Voleybol farklı. Futbol ve basketbolun aksine süreye değil, sayıya dayalı bir spor. Seride 2-0 öndeyiz. 3. maçta setlerde 2-0 öne geçsek ve 3. sette de 24-0 önde olsak dahi biz 25. sayıyı almadıkça Arkas'ın şampiyonluk şansı devam edecektir. Voleybolda sezonun son sayısını almadan şampiyon olamazsın. Aman dikkat.

Burası en dikkatli olmamız gereken yerler... Umutlandırmayalım.

eng1n
24.Nisan.2011, 14:57
Sonerden bloklar geliyor Şampiyonluk geliyor artık.

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 15:13
Geliyor mu? Geliyor mu? 22-13... HAYDİİİİİİİ!

barahir
24.Nisan.2011, 15:14
Geliyoor geliyor, şampiyonluk geliyor..

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 15:14
Korkunç ıvan! Korkunç ıvan! :)

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 15:16
şampiyooooooooon!

eng1n
24.Nisan.2011, 15:17
Ve şampiyonuz da son sayıyı nasıl aldık bu arada İvan reklam panolarından top çıkarttı :D

barahir
24.Nisan.2011, 15:17
Şampiiiiyoooonnn..

MeMo
24.Nisan.2011, 15:18
Helal olsun takıma ! Erkek voleybolda da şampiyon biziz !

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 15:18
Bu takım her sezon olduğu gibi yine üvey evlat muamelesi gördü. Taraftar yalnız bıraktı! Kötü günler geçirdiler. Ama... Ama... BİR ŞAMPİYONUN YÜREĞİNİ ASLA HOR GÖRMEYİN! Çok,çok çok anlatılmaz bir sevinç... Teşekkürler FİLENİN ŞÖVALYELERİ! Teşekkürler...

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 15:34
Bu takım için şimdi değil, bütün umutların tükendiği günlerde, Mart ayının hemen başında yazmıştım:

Yıl 1995... Bir önceki sezonun şampiyonu Houston Rockets facia bir sezon geçiriyor ve batıyı 6. sırada bitiriyor. 29 takımlı ligde ilk 10 sırada bile değiller. Kimse onlara şans vermiyor. Adları bile anılmıyor. Ama Houston'ın efsanevi koçu Rudy Tomjanovich şu muhteşem demeci verdi:

"BİR ŞAMPİYONUN YÜREĞİNİ ASLA HOR GÖRMEYİN."

Ve Houston bütün eşleşmelerde saha avantajı rakiplerinde olmasına rağmen, hepsini teker teker devirip finalde de Shaqullie O'Neal ve Penny Hardaway'lı Orlando'yu süpürerek yeniden şampiyon oldu.

Evet, gururla tekrarlayalım: BİR ŞAMPİYONUN YÜREĞİNİ ASLA HOR GÖRMEYİN! BİR ŞAMPİYONUN YÜREĞİNİ ASLA HOR GÖRMEYİN!

A.FaruK
24.Nisan.2011, 15:45
İki sezondur şampiyonluk beklenmeyen bi branştan böylesine yürekli mücadele. Sizin ALLAHUNUZA KURBAN (: (:

vego
24.Nisan.2011, 16:00
Şampiyon Fenerbahçe

24 Nisan 2011 14:38 | NTV Spor ve Ajanslar
Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi play-off finalin 3. maçında Fenerbahçe, Arkas'ı 3-0 mağlup edip, seride 3-0'lık sonuçla şampiyon oldu.

http://media1.ntvspor.net/C/I/138/fenerbahcemanset_JTNAK.jpg
Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi play-off finali 3. maçında Arkasspor'u 3-0 yenerek seride durumu 3-0 yapan Fenerbahçe, 2010-2011 sezonu şampiyonu oldu.
Oldukça çekişmeli geçen ilk sette başa baş bir mücadele sergilenirken, özellikle hakeme itirazları nedeniyle Agamez'in oyundan çıkarılması, Arkasspor'un düzenini bozdu ve Fenerbahçe bu bölümü 25-19 kazandı.
İkinci sete iyi başlayamayan Arkasspor, savunmada sıkıntılar yaşarken, Fenerbahçe blokları karşısında da bekleneni veremedi. Oldukça başarılı bir savunma ortaya koyan Fenerbahçe, seti 25-17 alarak durumu 2-0 yaptı.
Üçüncü sette de rakibine şans tanımayan Fenerbahçe, 25-15 kazanarak, maçı ve seriyi 3-0'a getirip, sezonu şampiyon tamamladı.
FENERBAHÇE: 3 - ARKASSPOR: 0
Salon: Burhan Felek
Hakemler: Nihat Ermihan, Temel Öneri
Fenerbahçe: Kemal, Milijkovic, Arslan, Emre, Coskovic, Marshall (Serkan, Cengizhan, Soner)
Arkasspor: Agamez, Burutay, Burak, Hüseyin, Beszaros, Ahmet (Nuri, Andaç, Emin, Bülent)
Setler: 25-19, 25-17, 25-15
Süre: 70 Dakika (25, 23, 22)

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 16:13
vego bu fotoğraf çok eski. Sanırım 2008 yılının kadrosu... İlk şampiyon olduğumuz sezonun... Ntv hazıra konmuş.

vego
24.Nisan.2011, 16:15
vego bu fotoğraf çok eski. Sanırım 2008 yılının kadrosu... İlk şampiyon olduğumuz sezonun... Ntv hazıra konmuş.
Düzeltildi.Sanırım:D

yaman76hakanFB
24.Nisan.2011, 16:50
Şampiyonluğun başrol oyuncusu Ivan final serisini ödülsüz kapattı. Acaba Federasyon'da mı onu bizden koparmaya çalışıyor. Olmaz böyle şey, olmaz böyle şey! http://forum.fenerbasket.com/images/smilies/icon_e_sad.gif

MVP Marshall değil, Milijkoviç'tir. Kim seçiyorsa bu ödülleri çok yanlış, çooook! Marshall'a üç ödül verip, takımın esas oğlanı Ivan Milijkoviç'i es geçmek iyi niyet ve mantıkla açıklanamaz. Zaten takımdan ayrılmak istiyor, şimdi iyice mutsuz olacak. Bu ödülleri seçen kurulu protesto ediyorum.

vego
25.Nisan.2011, 22:04
Şampiyonlar yönetimi ziyaret etti

25 Nisan 2011 20:57 | NTV Spor ve Ajanslar
2010-2011 Sezonu Aroma Erkekler Voleybol Ligi Şampiyonluğu'nu Arkas'ı 3-0 mağlup ederek kazanan Fenerbahçe Takımı, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile Yönetim Kurulu Üyeleri'ni ziyaret etti.
http://media1.ntvspor.net/C/I/138/fenersampiyon3_ULFQH.jpg
2010-2011 Sezonu Aroma Erkekler Voleybol Ligi Şampiyonluğu'nu Arkas'ı 3-0 mağlup ederek kazanan Fenerbahçe Takımı, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile Yönetim Kurulu Üyeleri'ni ziyaret etti.
Yıldırım ile Yönetim Kurulu Üyeleri, kulüp toplantı salonuna kupa ile gelen erkek voleybol takımını başarılarından dolayı tebrik ederek, devamını dilediler.
Ziyaret esnasında asbaşkanlardan Abdullah Kiğılı'ya, oyuncuların imzaladığı forma hediye edildi.

yaman76hakanFB
26.Nisan.2011, 21:06
Biraz önce Koç Castellani ve libero Serkan Kılıç NtvSpor'da canlı yayındaydı.

Gerçekten inanılmaz. Sezonu 5. sırada tamamlayıp, play-offlarda şampiyon olan başka takım hatırlamıyorum; ne basketbol, ne voleybolda. (1995 yılında Houston Rockets hariç. NBA'de batıyı 6. sırada bitirip şampiyon olmuştu.)

KaPaLı
27.Nisan.2011, 11:33
http://img310.yukle.tc/images/8937200910.jpg

yaman76hakanFB
27.Nisan.2011, 14:11
İsmail, çok güzel bir resim.

İnşallah, diğer üç siyah-beyaz resimde en kısa zamanda renklenir. :)

GodfatheR
27.Nisan.2011, 14:31
Kızlar da şampiyon oldu :) Kaldı renklenecek 2 resim :)

yaman76hakanFB
27.Nisan.2011, 16:41
Kızlar? Voleybolcularsa daha olmadılar. Yarı finalde Galatasaray'la eşleştik. Onları geçersek, ki büyük ihtimal geçeriz, finalde Vakıfbank-Eczacıbaşı serisinden gelecek takımla kapışacağız. Muhtemelen Vakıfbank gelir. Onları geçer miyiz? Bence zor. %50'ye %50 ihtimal. Yani banko değil. Ağzımızın payını final-four'da da verdiler, Türkiye Kupasında da. Gamova ve Jan de Brant sonrası hiç iç açıcı ve güven veren bir takım değil. Zaten bu sene ışığı yanmayacak tek takım olsa olsa bayan voleybol takımı olur. Futbol ve erkek basketboluna inanıyorum. Sezon başı en az inandığım takım futbol takımıydı, onlardan sonra bayan voleybol takımı geliyordu. Futbolcular ligin 2. devresi kendilerine inandırdılar. Ama bayan voleybolunda halen ışık yok.

yaman76hakanFB
06.Mayıs.2011, 15:13
Ne güzel fotoğraflar... http://forum.turksportal.net/vb/./images/smilies/icon_e_smile.gif

İşte şampiyonluğun sırrı bu tabloda... (Sezon başındaki sıkıntılar da bu tablo oluşamadığı için...)

Eklentiler: http://forum.turksportal.net/vb/./download/file.php?id=296
2011-04-25_vol004.jpg [ 40.39 KiB | Hiç görüntülenmedi ]
http://forum.turksportal.net/vb/./download/file.php?id=295
2011-04-25_vol003.jpg [ 37.11 KiB | Hiç görüntülenmedi ]

yaman76hakanFB
06.Mayıs.2011, 15:14
2011-04-25_vol004.jpg [ 40.39 KiB | 1 kere görüntülendi ]
2011-04-25_vol004.jpg [ 40.39 KiB | 1 kere görüntülendi ]

yaman76hakanFB
06.Mayıs.2011, 15:16
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2011-04-25_vol003.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2011-04-25_vol004.jpg

yaman76hakanFB
06.Mayıs.2011, 15:20
Yalnız geçen yıl kupa çok güzeldi. Bu sene Federasyon nerden bulmuş bu kupayı? Bizim evden vazo götürseydik daha şık olurdu? :D

Özlenen tablo. Sezon başı Arslan ile Ivan ve Arslan ile Marshall arasındaki sıkıntılar çok canımızı sıkmıştı. Bunlara eski koçumuz Demeter ile Ivan arasındaki sıkıntılar da eklenince dibe vurmuştuk. Ama nihayet yukarıdaki tablo oluştu ve birden ligi 5. sırada bitiren takım şampiyonluk moduna giriverdi. Oldu da. :)