PDA

View Full Version : Pele: Dünyanın en iyisi benim

vego
27.Nisan.2011, 18:21
27 Nisan 2011 17:06 | NTV Spor
Brezilyalı futbol efsanesi Pele, hala dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusunun kendisi olduğunu iddia etti. Pele'ye göre, 25 yıllık başarılarla dolu kariyerinin yanına maradona da dahil olmak üzere henüz yaklaşabilen bir oyuncu çıkmadı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/139/pele1_N76Q4.jpg
Pele, 2000 yılında, FIFA tarafından yüzyılın oyuncusu seçilmişti. Ancak Maradona'nın, ondan daha iyi bir oyuncu olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Üstelik bugünlerde, Maranoda ile kıyaslanan bir oyuncu daha var; Lionel Messi...
Ancak Pele, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olduğu konusunda ısrarlı. 70 yaşındaki Brezilyalı futbol efsanesi; "Kimse Pele'nin yaptıklarını yapmadı. Kimse 17 yaşında dünya şampiyonu olmadı. Kimsenin 3 dünya şampiyonluğu yok ve kimse Pele gibi kariyeri boyunca 1200'den fazla gol atmadı" diye konuştu. Kendisini Maradona, Beckenbauer, Platini gibi oyuncularla kıyaslayanları anlayabildiğini söyleyen Pele, bununla birlikte, günümüz futbolcularına hiç şans tanımadı. Geçmişte futbolcuların kariyerlerinin çok daha uzun soluklu olduğunu vurgulayan Pele; "Günümüzde oyuncular birkaç yıllığına parlayıp; kayboluyor" dedi. Pele'nin bu sözleri, Messi'nin, Barcelona forması altında bu sezon 50. golünü atarak rekor kırmasından hemen sonra sarfetmesi dikkat çekiciydi.

barahir
27.Nisan.2011, 18:23
Pele bu yıllarda oynasaydı 10 yıl sonra onun da esamesi okunmazdı, o varsın o yıllarda oynadığına dua etsin..

Sheriff
27.Nisan.2011, 18:23
Çok doğru söylüyor aslında, henüz ne istatistik olarak ne oyun olarak bencede Pele'nin yanına yaklaşabilen olmadı. Ben Pele'yi izlemedim ama videolardan gördüğüm kadarıyla çok iyi bir oyuncuymuş zamanında.

Maradona'da çok iyi bir oyuncuydu ama Maradona'yı Pele'nin altına yazmak için bir çok sebep var.

sananes
27.Nisan.2011, 18:36
Pele'nin futbolu ile çim sahaların ortaya çıkması ile dünya üzerinde değişen futbol arasında çok fark var. Pele güçlü ve yetenekli bir oyuncuymuş ama Maradona döneminde oynanan futbola denk gelseydi,Batistuta mı Pele mi kıyasından öteye gidemezdi bana kalırsa.

vego
27.Nisan.2011, 18:44
Tarihin altın kuralıdır.Değerlendirdiğimiz günü,o günün şartlarıyla değerlendirmeli.Pele o zaman bu zaman bunlara girmeyelim.

Maradona zamanında gelseydi,günümüzde vs. vs.,alacağı eğitim sosyal hayat filan filan herşey değişiyor.Belki futbolcu bile olmayacaktı.Her efsaneyi,savaşı,olayı,futbolcuyu gerçekleştiği,oynadığı zamana göre değerlendirmeli.

Konuya dönersek iddialı bir laf olmuş ama dünyanın yarısıda Pele gibi düşünüyor zaten.

ThersoN
27.Nisan.2011, 19:06
belki en iyidir bilemeyeceğiz ama bu kadar çok konuşmamalı. ölse de kurtulsak diyorum bazen içimden :D

barahir
27.Nisan.2011, 19:10
Tarihin altın kuralıdır.Değerlendirdiğimiz günü,o günün şartlarıyla değerlendirmeli.Pele o zaman bu zaman bunlara girmeyelim.

Maradona zamanında gelseydi,günümüzde vs. vs.,alacağı eğitim sosyal hayat filan filan herşey değişiyor.Belki futbolcu bile olmayacaktı.Her efsaneyi,savaşı,olayı,futbolcuyu gerçekleştiği,oynadığı zamana göre değerlendirmeli.

Konuya dönersek iddialı bir laf olmuş ama dünyanın yarısıda Pele gibi düşünüyor zaten.

Tamam da dediğin gibi yaparsak onun gibi düşünenlerde ikilemde kalır.. Çünkü pele halen dünyanın en iyisiyim diyor?

Bi örnekle açıklayayım: Macaristan 1950 li yıllarda Avrupanın en iyisiydi, Peleye bakarsak Macaristan Halkının halen biz en iyiyiz demeye hakkı var mı?

Sheriff
27.Nisan.2011, 19:11
Ama Macaristan'ın egale edilmiş bir başarısı var.

vego
27.Nisan.2011, 19:13
Yok ben zaten gelmiş geçmiş en iyisi işine karışamam.Ben adamı izlemedim ki.Sadece şu zamanda olsaydı bu zamanda olsaydı diyip ne olacağını kestirmeye çalışmak bence doğru değil.

Sheriff
27.Nisan.2011, 19:14
Pele'nin futbolu ile çim sahaların ortaya çıkması ile dünya üzerinde değişen futbol arasında çok fark var. Pele güçlü ve yetenekli bir oyuncuymuş ama Maradona döneminde oynanan futbola denk gelseydi,Batistuta mı Pele mi kıyasından öteye gidemezdi bana kalırsa.
Bende o şartlarda bile bukadar şey başarmışsa şu anda oynasa neler yapardı düşünemiyorum.

Trabzonspor
27.Nisan.2011, 19:29
Bende o şartlarda bile bukadar şey başarmışsa şu anda oynasa neler yapardı düşünemiyorum.

Okuduktan sonra bende bunu yazacaktım ama sen yazmışsın.

Bana göre de en iyi Pele'dir.Madem en iyii iş yapanı belirlemek için istatistik tutuluyor o zaman en iyi o.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Nisan.2011, 19:43
Hiç izleme fırsatım olmadı ama nedense Pele'yi Maradona'dan daha çok seviyorum. En iyinin Pele olduğunu düşünüyorum.

Homer J.S
27.Nisan.2011, 19:46
Dünyanın en iyisi olması için bu sözleri söylememesi gerekirdi. Futbol karakter işidir, Pele yoksun bundan biraz.

BleedingMoon
27.Nisan.2011, 19:47
şimdi oynasaydı o kadar etkili olamazdı deniyor ama rivelino ya da tostao gibi brezilya'nın diğer en büyükleri bile pele derken besmele çekiyor neredeyse :D maradona'nın ancak garrincha'yla falan karşılaştırılabileceğini söylüyorlar. ancak hangisi en büyük karşılaştırmasına noktayı socrates koymuştu: "ne büyüğünden bahsediyorsunuz? oynanan oyun alt tarafı futbol. dünyaya ne gibi katkıları olmuş ki? bırakın bu işleri..." hatırladığım kadarıyla tabi :D