View Full Version : Beşiktaş taraftarı Bursa'ya gidiyor
3 Mayıs 2011 15:06 | NTVSpor.net
Bursa Valiliği, Bursaspor-Beşiktaş maçına Beşiktaş taraftarının alınması yönünde karar aldı. Ligin ilk yarısında olduğu gibi bu maçta da rakip takım taraftarı tribündeki yerini alabilecek.
http://media1.ntvspor.net/C/I/141/bur6000_LAA2O.jpg
Daha önce birçok tartışmaya sebebiyet veren konu karara bağlandı. Bursa Valiliği, Bursaspor-Beşiktaş maçına Beşiktaş taraftarının alınması yönünde karar aldı. Ligin ilk yarısında olduğu gibi bu maçta da rakip takım taraftarı tribündeki yerini alabilecek.
Ligin ilk yarısında İnönü Stadı ve etrafında iki takım taraftarı arasında büyük kavgalar yaşanmıştı.
HARPUT: YASAĞI KALDIRMA KARARI ALDIK
Bursa Valisi Şahabettin Harput, 7 Mayıs Cumartesi akşamı oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili olarak, ''Beşiktaş taraftarlarının, takımlarının Bursa'da oynayacağı maçı izlemelerine yönelik yasağı kaldırma kararı aldık'' dedi.
Vali Harput, Heykel'deki tarihi Valilik binasında, Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor ile Beşiktaş'ın maçlarında uzun süredir rakip taraftarların sahaya alınması noktasında sıkıntı yaşandığını hatırlattı.
Bursaspor ile Beşiktaş'ın Türkiye'nin iki güzide kulübü olduğunu vurgulayan Harput, ''Beşiktaş taraftarlarının, takımlarının Bursa'da oynayacağı maçı izlemelerine yönelik yasağı kaldırma kararı aldık. İki kulübün de çok vefalı ve ateşli taraftarı var. İyi günde kötü günde, üzüntüsünde, mutluluğunda takımlarıyla beraber olmuş, beraber üzülmüş, beraber mutlu olmuşlardır. Pek çok benzerlikleri vardır, bu iki takım taraftarlarının. Yıllarca bu iki takımın taraftarları kendi takımlarının maçını izleyememek gibi bir acıyı yaşadılar. 'Olay olma ihtimali var' diye yasaklama, ancak totaliter rejimlerde yapılabilir. Biz bu hafta oynanacak müsabakada bu yasağı kaldırmak istiyoruz'' dedi.
bursa_mc
03.Mayıs.2011, 18:24
Biz nasıl istanbul'a gittiysek onlarında Bursa'ya gelmesi lazımdı zaten.Beklenilen karardı bence.
KaPaLı
03.Mayıs.2011, 23:28
Az geldi herhalde ilk maçtaki olaylar. Bursa'da olayların çıkacağı herkes bilirken böyle karar alınması saçmalık. Dişe diş olacak iş. Bunu sokaktaki çocuk bile bilir.
LaigLeNoiR
04.Mayıs.2011, 00:01
Konu içinde mesajlarımıza dikkat edelim ortamı gerici veya alaycı tavırlarla konuşmayalım :)
Bence de olması gereken birşeydi. İlk maçta Bursa'lılar maça geldiğine göre Beşiktaş taraftarı da Bursa'da maça gitmelidir.
BaFraLı
04.Mayıs.2011, 11:32
Tabiki iki takım taraftarının biri deplasmana gittiyse diğerinin de gitmesi normal ama ilk maçta yaşananlar ortada. Bu durumda nasıl böyle bir karar alınabilmiş gerçekten ilginç. Gene olay çıkacak bence.
Eminoski
04.Mayıs.2011, 11:43
İzmir emniyeti gibi sağlam tutarlarsa işi birbirleri stad hariç hiç biyerde göremezler.Bizimkiler kuş uçurmuyor maç günleri,olanlar diğer günlerde oluyor.illa olay çıkacak diye beklemesin herkes olaysızda geçebilir aksine :)
DisCo
04.Mayıs.2011, 11:55
Yasağın kaldırılmasına sevinip kafa göz yarılmasından mutlu olanları anlamıyorum. Erkeklik efendilikte belli olur. Yoksa hayattan umudunu kesmiş kişilerin kafa göz yarmasıyla alakalı değildir. Allah korkusu yoksa, geride ailesi, sevdikleri yoksa işi gücü bir hedefi yoksa delikanlı olmak kolaydır. Gelirsin adamda bıçaklarsın, tekme tokat girersinde. Aslında acizliğin adı delikanlılıkla adlandırılmıştır.
Burada iş yetkili kurumlara düşüyor. Güvenlik gerçekten alınırsa sorunsuz oynanır.
World Hollow o1
04.Mayıs.2011, 12:25
Yasağın kaldırılmasına sevinip kafa göz yarılmasından mutlu olanları anlamıyorum. Erkeklik efendilikte belli olur. Yoksa hayattan umudunu kesmiş kişilerin kafa göz yarmasıyla alakalı değildir. Allah korkusu yoksa, geride ailesi, sevdikleri yoksa işi gücü bir hedefi yoksa delikanlı olmak kolaydır. Gelirsin adamda bıçaklarsın, tekme tokat girersinde. Aslında acizliğin adı delikanlılıkla adlandırılmıştır.
Burada iş yetkili kurumlara düşüyor. Güvenlik gerçekten alınırsa sorunsuz oynanır.
Katılıyorum, benim en nefret ettiğim olay budur..
Arada maçlara giderim daha 10 yaşındaki bebe bile artistlik peşinde.
bursa_mc
04.Mayıs.2011, 14:06
Beşiktaş taraftarını sadece stad içinde görürürüz diye tahmin ediyorum.Emniyet sıkı koruma yapar.Gerçi olay Orhangazi ve Gemlik'te olabilir..
1384 Beşiktaşlı ve 1050 polis
4 Mayıs 2011 19:02 | NTV Spor ve Ajanslar
Bursaspor-Beşiktaş maçında bin 384 siyah-beyazlı taraftarın alınacağı ve maçta bin 50 polis, 750 özel güvenlik görevlisinin görev yapacağı açıklandı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/142/bjk13_TUD8B.jpg
Bursaspor ile Beşiktaş arasında 7 Mayıs Cumartesi akşamı yapılacak karşılaşmaya bin 384 siyah-beyazlı taraftarın alınacağı ve maçta bin 50 polis, 750 özel güvenlik görevlisinin görev yapacağı açıklandı.
İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu başkanlığında Bursaspor Özlüce Sosyal Tesisleri'nde toplandı. Müftüoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bursaspor ile Beşiktaş takımları arasında 7 Mayıs Cumartesi akşamı yapılacak karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarların alınacağını söyledi.
Karşılaşmayı bin 384 siyah-beyazlı taraftarın izleyebileceğini kaydeden Müftüoğlu, bu çerçevede de yoğun güvenlik önlemlerinin alınacağını bildirdi. Müftüoğlu, önemi nedeniyle karşılaşmada bin 50 polis memuru ve 750 özel güvenlik görevlisinin görev yapacağını vurguladı.
Beşiktaş taraftarları için ayrılan bin 384 biletin yarın saat 11.00'de İstanbul'da Biletix noktalarında satışa sunulacağını belirten Müftüoğlu, "İstanbul'dan gelecek taraftarlar Yalova girişinde oluşturulacak arama noktalarından geçirilecek. Burada bilet ve kimlik kontrolleri yapılacak. Bileti olmayan taraftarların geçişlerine izin verilmeyecek" dedi. Müftüoğlu, kurulun daha önce aldığı güvenlik kararlarının bu karşılaşmada da devam edeceğini sözlerine ekledi.
KaPaLı
04.Mayıs.2011, 23:22
Şu Özel Güvenlik olayı kadar saçma birşey yok. Adam zaten tribündekilerden korkuyo. Onların üstüne gittinmi abi bizde X takımlıyız, sizdeniz yapmayın diyolar.
Revolution
04.Mayıs.2011, 23:23
Büyük olaylar çıkabilir gerçekten.
bursa_mc
05.Mayıs.2011, 17:31
Beşiktaş'ın tribün lideri Alen Markaryan, Bursaspor maçına Beşiktaş taraftarlarının alınması yönündeki kararını 'aceleyle alınmış bir karar' olarak değerledirdi.
BURSASPOR TARAFTARI MİSİLLLEME YAPACAKTIR
"Şahsi fikrim bu tip maçlarda Türk futbolunun kazanmasından yanadır. Kürdanla eşelenir eşelenir ya da balonlar şişirilip şişirilip patlatılır. Beşiktaş yönetiminden neden bir yetkili güvenlik toplantısında yoktu hala bir anlam veremiyorum. İstanbul'daki maçta istenmeyen olaylar yaşandı. Ama sorun yetkililerin taraftarları stada alış saatini ayarlayamamasından kaynaklandı. Bildiğiniz gibi gündüz mücadelesiydi içeri giriş saatleri denk getirilince maalesef talihsizlik olarak nitelendirdiğim hadiseler yaşandı. Şimdi bana 'Bursaspor taraftarı bir misilleme yapacaktır' gibi geliyor. Ancak Beşiktaş taraftarının alınması kararı bir kere daha düşünülmeli; çok hızlı karar verildi. Çünkü Beşiktaş arması neredeyse Beşiktaş seyircisi de orada olacaktır. Ben sağduyu kazansın diyorum, 4 gün sonra kupada önemli bir maç oynayacağız umarım sağ salim gidilir ve gelinir. Gruplarda genç arkadaşlarımız var can kolay kazanılmıyor gittiği zamanda geri gelmiyor bu yüzden güvenlik önlemleri iyi olsun dostluk kazansın diyorum"
KaPaLı
05.Mayıs.2011, 23:35
Alen Markaryan'ın açıklaması gözlerimi yaşarttı : )
bursa_mc
07.Mayıs.2011, 13:17
Beşiktaşlıların bir pankartı var ki o asılırsa gerçekten büyük olaylar çıkacaktır.