PDA

View Full Version : Filede son karar ''2 artı 1''

vego
24.Mayıs.2011, 17:12
24 Mayıs 2011 13:06 | NTV Spor ve Ajanslar
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu, yabancı oyuncu sayısının 2011-2012 sezonundan itibaren ''2 artı 1'' olarak uygulanması yönündeki kararından vazgeçmedi.

http://media1.ntvspor.net/C/I/149/voleybol3_NRXI4.jpg
Voleybolda son günlerin en önemli gündem maddesi olan yabancı oyuncu sayısıyla ilgili tartışmalara nokta konuldu.
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu, yabancı oyuncu sayısının 2011-2012 sezonundan itibaren ''2 artı 1'' olarak uygulanması yönündeki kararından vazgeçmedi.
TVF Yönetim Kurulu, camiada gruplaşmalara yol açan ve bir hayli tartışılan konuyla ilgili kesin karara varmak için, sabah saat 11.00'de Beştepe'deki TVF binasında toplandı.
Alınan bilgiye göre toplantıda, daha önce TVF Yönetim Kurulu tarafından alınan ve yabancı oyuncu sayısının 2011-2012 sezonundan itibaren 2 1 olarak uygulanması yönündeki karar oylamaya sunuldu.
Oylamada 10 üye ''evet, karar uygulamaya konulsun'' derken, 5 üye ''hayır, karar değiştirilsin'' yönünde oy kullandı. Böylece oy çokluğuyla 2010-2011 sezonuna kadar uygulanan yabancı oyuncu sınırlamasının 2 1'e çekilme kararı kesinleşmiş oldu.
Bu arada, son derece gergin geçtiği öğrenilen toplantıda, Akif Üstündağ ile Mehmet Çakmak'ın TVF Asbaşkanlık görevlerinden ayrıldıkları bildirildi.
Toplantıya ara verildiği ve TVF Yönetim Kurulunun öğleden sonra yeniden bir araya geleceği kaydedildi.

vego
24.Mayıs.2011, 18:14
"2+1'i getirenler umarım haklı çıkar"

24 Mayıs 2011 16:39 | NTV Spor ve Ajanslar
Mehmet Ali Aydınlar, voleybolda yabancı sayısının 3'ten 2+1'e çekilmesine karar verenlerin haklı çıkmasını umduğunu söyledi.

http://media1.ntvspor.net/C/I/149/maliaydinlarntvspor_TSSNS.jpg
Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, voleybolda yabancı oyuncu sınırlamasında uygulanması kesinleşen 2+1 kararının hayırlı olmasını dileyerek, "Umarım bunu getirenler haklı çıkarlar" dedi.
Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı ile başarılı bir sezon geçiren ve yaptığı açıklamalarla yabancı oyuncu sayısının 2+1'e çekilmesiyle ilgili olumsuz tavrını sık sık dile getiren Aydınlar, yurt dışında olduğunu ve konuyla ilgili ayrıntıları Türkiye'ye döndükten sonra kulüp yönetimiyle görüşeceğini söyledi.
Aydınlar, "Bu gelişmelerin ardından sponsorluktan çekilmeyi düşünür müsünüz?" sorusuna karşılık, "Önümüzdeki hafta kulüp yönetimiyle toplanıp ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.
Mehmet Ali Aydınlar, "Daha önce yapmış olduğunuz (bu uygulama ben yaptım oldu zihniyetidir) açıklamasına karşılık Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, bu konunun sizin de yer aldığınız bir toplantıda konuşulduğunu ve kulüplerin bu uygulamadan haberdar olduğu yönünde beyanlarda bulundu. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?" sorusunu ise "Kesinlikle böyle bir şey yok. Sadece 3 yabancı konusu konuşuldu, 2+1 dile getirilmedi" diye yanıtladı.