Log in

View Full Version : Iverson Ortaya Çıktı

vego
26.Mayıs.2011, 18:21
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/1b6dfd086d0a0ea1c225789c003244ba/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Bir süredir sesi sedası çıkmayan Beşiktaş Cola Turka'nın süper yıldızı Allen Iverson nihayet ortaya çıktı.

New York Times Gazetesinden Bedel Saget ile Xaquin G.V'nin birlikte hazırladıkları "crossover" hareketiyle ilgili belgesel haberde Iverson'a geniş yer verildi. Video'da başlangıç noktasından Pearl Washington-Tim Hardaway-Allen Iverson-Dwyane Wade'e kadar gelinen bir crossover tarihçesi anlatılıyor. Tabii bu hareketi anlatırken, gelmiş geçmiş en iyi crossovercılardan Earl "The Pearl" Monroe, Jason "Beyaz Çikolata" Williams ve Steve "The Franchise" Francis'e yer vermemek belki de belgesel ile ilgili tek kusur.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/1b6dfd086d0a0ea1c225789c003244ba/BS_Blob/20.3F44?OpenElement&FieldElemFormat=jpgVideo'da en ön plandaki isim şüphesiz Iverson. Allen Iverson NBA tarihinin en unutulmaz hareketlerinden olan Micahel Jordan'a yaptığı çift crossover'ı müthiş detayla anlatıyor. AI, "Bench'ten Phil Jackson'ın sesi geliyordu. Michael onu yakın al, ona şut attırma diye. Ama hareketin sonunda iki kez ayak bileğini kırmama rağmen Jordan neredeyse topu kesiyordu. O kadar büyük bir savunma oyuncusuydu" diye o maçı hatırlatıyor

Iverson ayrıca Crossover hareketini sokaklarda değil, ilk Georgetown Üniversitesinde öğrendiğini itiraf eden AI, "Georgetown Üniversitesine geldiğimde Dean Barry adında bir takım arkadaşım vardı. Burslu oyuncu değildi. Süre almazdı ama herkesin ayak bileğini kırabilirdi. Artık gururumu yoka sayıp, bunu bana öğretmesi gerekir diye düşündüm ve ondan gittim yardım istedim. O kadar muhteşem ve acımasız bir hareketti ki, mutlaka uzmanı olmam gerektiğini anladım." dedi. Dean Barry ise crossover hareketini geliştirirken ilk olarak John Stockton, daha sonra Kenny Anderson'dan ve en son olarak da Tim Hardaway'ı izleyerek hepsinden bir şeyi birleştirerek geliştirdiğini açıklıyor.

Bu arada hangi oyuncu en iyi crossover hareketine sahip sorusuna ise Dean Barry "Allen kendisini söyleyecektir. Ama asla öğrenci usta hocayı geçemez." derken, Iverson en iyi crossover hareketinin kendisine ait olduğunu söyledi.

Dwyane Wade ise onun gördüğü en iyi crossover hareketinin Tim Hardaway'e ait olduğunu belirtti. Wade "Allen Iverson'ını taklit etmek biraz daha kolay. Ama Hardaway savunmacıya doğru tam hız gelirken iki kere yön değiştirirdi." derken, Hardaway "O zamanlar savunma seni elleriyle kontrol edebiliyordu. Şimdi öyle bir şey yok. Biz kısaların kendilerine pozisyon yaratabilmeleri için bazı hareketleri çok iyi yapmamız gerekiyordu. Ben crossover hareketini gece gündüz çalıştım v onunla savunmayı rahatlıkla geçtim. İlk Pearl Washington'ı seyrederken harekete bayıldım. Sonra kendi kendime denemeye başladım. Ancak onun yaptığı tarz bana rahat gelmedi ve biraz değiştirdim. İlk hareketi bacak arası yapıp, sonra ikinciyi önümden geçirdim ve durdurulması zor bir hale getirdim." dedi.

QlgiuZ3gkKg

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/1b6dfd086d0a0ea1c225789c003244ba/BS_Blob/33.368?OpenElement&FieldElemFormat=jpg