View Full Version : Sadettin Saran, 10 trilyon ile başkanlığa talip
dnz498
25.Mayıs.2006, 13:28
Sadettin Saran, 10 trilyon ile başkanlığa talip
Aziz Yıldırım'ın görevi bırakmasının ardından bugün bir basın toplantısı düzenleyen eski yöneticilerden Sadettin Saran göreve talip olduğunu ilan etti.
Sadettin Saran, cezası nedeniyle Haziran ayındaki kongrede aday olmasının mümkün olmadığını hatırlatarak, cezanın kaldırılmasını ya da seçimin 16 gün sonrasına ertelenmesini istedi.. "Başkanlığa talibim" diyen Saran, cezasının kalkması ya da seçimin ertelenmesi durumunda aday olacağını da açıkladı..
İşte Saran'ın sözleri:
"Değerli medya mensupları.. Ben ve ekibim en büyük kulüp olan Fenerbahçe'yi dünyanın zirvesine taşımaya talibiz.. Başkanlığa aday değilim, başkanlığa talibim diyorum.. Çünkü ne yazık ki hiç hak etmediğim bir ceza aldım.. İsterdim ki aday olacağımı bilen yönetim, seçimi 16 gün sonrasına yani cezamın dolacağı 10 Temmuz 2006 tarihinin sonrasına alsaydı.. Yönetimin bu hatayı düzelteceğine ve Fenerbahçe için rekabet ortamı yaratacağına inanıyorum.." "Adaylığımın önündeki engel kaldırılmazsa durumu ekibimle birlikte değerlendiririm.. Biliyorsunuz ben hiç bir zaman aşırı muhalefet yapmadım.. Yeni seçilecek yönetime destek verebilirim.. 100. yıl için 10 trilyonluk bir kaynak aktarabilirim.."
Meziyet
25.Mayıs.2006, 13:47
10 TriLyon da paRa mı ? Başkan oLamazsa bu paRayı veRiRse asıL fenerbahçeLi oLur heLaL oLsun ..
e_mali
25.Mayıs.2006, 14:01
benim burdan anladigim, baskan olmasam bile 10 trilyon destek olabilirim.
Meziyet
25.Mayıs.2006, 14:04
öyLe ise heLaL OLsun bende yanLış okumuşum yaa PaRdon.. heLaL oLsun Sadettin e Zaten SeveRim Bu adamı.Dortmundun hisseLerinin bi böLümüne de sahip !!!
e_mali
25.Mayıs.2006, 14:07
Dortmund hisselerini devretti. Su an hissesi yok Dortmund'ta.
Meziyet
25.Mayıs.2006, 14:08
öLe mi?HabeRim yoktu .. Neyse Sadettin saRan Aziz başkan dönmezse Fb için en iyi başkan adayı oLuR..
dnz498
25.Mayıs.2006, 14:10
Saran'ı asla başkan yapmazlar fenere
"Niye?" Çünkü Aziz asla kendisini geçebilecek bi başkan istemez FB'de bence Aziz döner
kavara
25.Mayıs.2006, 14:12
bu adam baskan olursa fenerbahce yi dagitir bea. genctir tecrubesizdir.
e_mali
25.Mayıs.2006, 14:14
Saadettin Saran baskan olabilir, FB taraftarı sever kendisini. Ayrıca ayrıldıktan sonra ortalığa çıkıp atıp tutmayışı bir artıdır kendisi icin.
Seviyeli tavrını her zaman korumustur. futbol ile ilgili tecrübesi cok ama yine de yeterli olacagini zannetmiyorum.
Hayırlısı...
Jesus_FB
25.Mayıs.2006, 15:02
şu an için saran yetersiz 100.yılı sarana emanet etmezler
Neron_FB
25.Mayıs.2006, 15:06
başkan olamasa bile 10 trilyon verecekmiş..Helal olsun...
HAyırlısı olsun fener için..
mgungor
25.Mayıs.2006, 16:21
bence 10 trilyon türkiyenin en büyük kluplerinden biri işin cüzi bir miktar...
dnz498
25.Mayıs.2006, 16:23
iyide o meblağdaki bir parayı vermek herkesin harcı değil bence
Berkaiser
25.Mayıs.2006, 17:01
Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığı için en uygun isim.Bir Galatasaraylı olarak kendisini ve yaptıklarını beğeniyorum.Başkan olmasa bile kulübe maddi destekte bulunacağını söylemesi kendisinin ne kadar iyi bir Fenerbahçeli olduğunu kanıtlıyor.
mgungor
25.Mayıs.2006, 17:03
arkadaşlar ben başkan olmazsa o parayı vereciğine inanmıyorum...
e_mali
25.Mayıs.2006, 17:08
FB resmi sitesinden Saran'a cevap gecikmedi. Cok sert tepki gosterildi.
Baslık bile yeterli uslublarını anlamak icin
HEM KULÜBE İCRA TAKİBİ YAPIYOR,
HEM DE GÖREV ALMAK İSTİYOR !
dnz498
25.Mayıs.2006, 17:44
Fenerbahçe Yönetiminden yapılan "Hem kulübü icraya veriyor hem de aday oluyor" başlıklı açıklama şöyle:
Bu gün bir basın açıklaması yapan Sadettin Saran, “Kulübe 6 ay vadeli 2 milyon dolar borç verdim. Çekin vadesi gelince, Aziz Yıldırım Kulüpte para yok. Vadeyi uzatalım diyerek 2 milyon dolarlık çeki alarak bana 1,5 milyon dolarlık 2 yıl vadeli yeni bir çek verdi. Kalan 500 bin dolar borç için de ileride hallederiz “ dediğini ileri sürmektedir. Ayrıca kulüpte kalan 500 bin dolarlık alacağını kulübe hibe ettiğini söylemektedir. Sadettin Saran’ın televizyon yayınları, show ve spor konularında profesyonel olarak çalışan pek çok firması vardır. Fenerbahçe Kulübü’nün UEFA ile ilgili maçlarının televizyon yayın hakları beş yıl süre ile Saran tarafından satın alınmıştır. Daha sonra Saran, bu sözleşme ile satın aldığı haklara ek olarak yeni yayın ve reklam hakları almak için Sayın Nihat Özdemir ve Sayın Hamdi Akın’ın da bilgileri dahilinde Yönetim’e başvurmuştur. Bu israrlar üzerine, Saran’ın lehine olarak sözleşmeye ek sözleşme yapılmıştır. Bu sözleşmenin teminatı olarak Saran’a Kulüp tarafından “tarihsiz bir teminat çeki”verilmiştir. Çekin teminat için ve tarihsiz olduğunun kanıtı bizzat Saran’ın Basın Açıklamasıdır. Saran vadenin iki yıl uzatıldığını söylemektedir. İlk çekin tarihi 25.03.2002 olduğuna göre, gene Saran’ın ifadesi ile iki yıl uzatılsa, çekin tarihinin 25.03.2004 olması gerekirdi. Halbuki çekin üzerindeki tarih boşluğuna 25.11.2005 tarihi atılarak kullanılmış ve İcraya verilmiştir.
Ciro edildiği söylenen “Alman Firması”, Saran’ın da ilişkili olduğu bir firmadır. Gerçek bir Alman Firmasına, Türkiye’deki uygulamalarda olduğu gibi “ 2,5 yıl vadeli bir çekin ciro edilmesi” mümkün değildir.
Kulübe hibe ettiğini ifade ettiği 500.000 dolar ise, yönetime talip olan herkesin taahhütleri çerçevesinde yapılan bir işlemden başka bir şey değildir.
“Vakıflar Bankası’ndan iki milyon dolar kredi alamadığımız” iddiası ise, gerçek dışı olup, “sadece Vakıflar Bankası’nda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kırk milyon dolar kredi limiti” vardır.
Ödemek zorunda kaldığımız çek için “madem baştan ödenmeyecekti, sonra neden ödediler?” diye sormaktadır. Çekin üzerinde imzaları bulunan Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza Saran tarafından “kişisel” icra takibi yaptırılmıştır. Yöneticilere yapılan bu şahsi icra takipleri hem bizleri hem de Kulübü zor duruma sokmuştur.
Saran, basın toplantısında; “Türk Sporuna 70 milyon dolar katkı sağladıklarını, Avrupa’da 200, Türkiye’de 11 Kulübe ait yayın haklarını satın aldıklarını” söylemektedir. Bu Saran’ın yönetici olması için değil, tersine Yönetici olmaması için bir nedendir. Kendisi, Kulüplerin tv yayın, reklam, sponsorluk gibi tüm faaliyetlerinden para kazanmaktadır. Fenerbahçe’de Başkan olursa, tv yayın gelirlerini satın alırken veya “başkasına” satarken “hangi şapka” yı giyecektir?
Saran, “Fenerbahçe’ye kazandırdığı paraları açıklamaktan” bahsetmektedir. Fenerbahçe’ye ne karşılığı, ne paralar kazandırmıştır. Varsa açıklamaya davet ediyoruz.
Saran, Galatasaray’ın en zor zamanında peşin para vererek Galatasaray’ın geleceğe yönelik yayın haklarını satın almıştır. Buna “Ben almasa idim, başkaları alacaktı” şeklinde cevap vermiştir. Ortada alacak başkaları yoktu ki. Varsa bile “Sen alma, başkaları alsın” Fenerbahçelilik nerede kaldı ? Ticari menfaat, her şeyden önce mi gelmelidir ? Ya Fenerbahçe’yi yönetirken de bu mantık geçerli olursa, bu işin altından nasıl kalkılacaktır.
Fenerbahçe’de göreve talip olacak kişilerin geçmişinde ya da geleceğinde “kendi kulübüne icra takibi yapmak, kulübün kredibilitesi olmadığını söylemek ve televizyon yayın şirketleriyle spor sektöründe kazanç amaçlı kurumlara sahip olmak ve Fenerbahçe’nin sırtından para kazanmanın” Yöneticilik Etiğine uyup uymadığının takdirini Kamuoyuna bırakıyoruz.
Saygılarımızla.
Fenerbahçe Spor Kulübü
SeZeRinHo
25.Mayıs.2006, 18:08
sadattin saran'da hatırı sayılır bi servet var galiba merak ettim mal varlığını açıklasada ona göre destek olsak ama olsa ii olur hem zengin hemde karizmatik ve genç
dnz498
25.Mayıs.2006, 18:20
sadattin saran'da hatırı sayılır bi servet var galiba merak ettim mal varlığını açıklasada ona göre destek olsak ama olsa ii olur hem zengin hemde karizmatik ve genç
SANMIYORUM O KADAR ZENGİN OLDUĞUNU 1.5 M DOLAR İÇİN İCRALIK OLMAZADI KULÜPLE EĞER O KADAR ZENGİNSE
SeZeRinHo
25.Mayıs.2006, 18:31
kardeş hatırlarsan dormund'un hisselerini almıştı tam bilmiyorum ama %51 saran'ındı galiba nie sattı anlamadım aslında neyse gelelim konumuza adamın fazla parası olmasa başkan olmak istemez zaten biliyosun diğer kulüplerin bütün yöneticileri bişeyler yapmaya çalışır ama Fenerbahçe'de hep başkanlar çok zengin olmuştur
Sadettin Saran'ı Sevmiyorum
dnz498
25.Mayıs.2006, 23:35
SeZeRinHo haklısın adam dortmuntun %51 sahibiydi sattı çünkü dortmuntun durumu malum getirisi kalmadı tamam sadettin saran bir çok iş adamına göre zengin ama fenerin bütçesine ve beklentilerine göre zayıf benim demek istediğim buydu açıklamadım haklısın
mgungor
26.Mayıs.2006, 09:45
Saran'dan yönetime yanıt
Saadettin Saran, F.Bahçe Yönetimi’nin açiklamalarina da yanit verdi. Saran özetle söyle dedi; Verdigim çek teminat çeki degildir. Borç verdigime dair dekont elimdedir.
Saran’in lehine çeki ödedik diyorlar. Böyle bir haklari yok, onlar F.Bahçe’nin haklarini korumak zorundalar.
F.Bahçe’den para kazanmadim aksine zarar ettim. Ama F.bahçe’ye helal olsun.
Yayin hakki için F.Bahçe’ye, G.Saray’in 2 kati para ödedim.
Madem etik davranmadim beni niye yönetime ve daha sonra futbol subesinin basina aldilar.
26.05.2006
Kaynak : Hürriyet
sadettin saran ın önünü kesmeye çalışıyorlar ama onun önünü kesenlerin FB ye kötülük yaptıklarının farkında değiller snaırım...
tolginho
26.Mayıs.2006, 18:45
Havadan gelen para çarçur oluyor genelde. İstanbulspor'a bakın, Siirt Jetpaya bakın o kadar para harcandı. Yine Uzan Jardel'i hediye etmişti Galatasaray'a, Jardel 20 milyon dolara mı ne alındı ama Galatasaray'ın Jardeli satması, yerine gelenlerin paraları derken daha fazlası gitti.
Powered by vBulletin® Version 4.2.2 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.