View Full Version : Trabzonspor FIFA'ya başvurdu
30 Mayıs 2011 16:19 | NTVSpor.net
Trabzonspor, Ankaragücü'nde forma giyen Kaan Söylemezgiller'e gelen mesajların ardından kamuoyuna bir duyuru yaptı. Trabzonspor mesaj olayını adalete ve Futbol Federasyonu'na taşıma kararı aldı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/151/Sadri600_1IWBO.jpg
Trabzonspor Yönetim Kurulu, ligin son haftalarında ağırlık kazanan iddiaların ve çarpıcı gelişmelerin geldiği son nokta olarak görülebilecek "mesaj" konusuyla ilgili, adalet kurumu başta olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu ve FIFA nezdinde gereken tüm başvuruların yapılacağını bildirdi.
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 2010-2011 sezonunun tamamlanmasına rağmen yaşanan tartışmaların devam ettiği, kamuoyunun önünde belgeli manipülasyon iddialarının tüm çarpıcılığıyla gözler önüne serildiği belirtilerek, "Bunlar arasında lig yarışının bütün hızıyla başa baş devam ettiği dönemde, FIFA kayıtlarına göre merkez adresi Liechtenstein olarak görülen Ahmet Bulut'a ait Ball&Foot adlı menajerlik şirketi ortaklarından Ekrem Okumuş'un, cep telefonundan, Ankaragücülü futbolcu Kağan Söylemezoğlu'nun telefonuna gönderdiği mesajın içeriği ve bunun delilleri son derece önemli unsurlar içermektedir. Emre Belözoğlu ile Kağan Söylemezoğlu'nun Ekrem Okumuş'un ortağı olan menajerlik şirketine bağlı olmaları, bunun yanı sıra yine Emre'nin kuzeninin de aynı menajerlik şirketinde görev yapması dikkatlerden kaçırılmaması gereken manidar bir durumdur" denildi.
Bir maçın sonucunu etkilemeye yönelik bu eylem iddiasının ivedilikle araştırılarak sonucun belirlenmesinin, kurumların inandırıcılığı ve ülke futbolunun geleceği açısından büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, şöyle devam edildi: "Böyle önemli bir olayın sıradan bir şaka olarak geçiştirilmesi mümkün değildir. Ligin son haftalarında ağırlık kazanan iddiaların ve çarpıcı gelişmelerin geldiği son nokta olarak görülebilecek bu konuyla ilgili, adalet kurumu başta olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu ve FIFA nezdinde gereken tüm başvurular yapılacaktır. Savcılığa gerçekleştirilecek suç duyurusunun ardından olayın tüm delillerinin etraflıca soruşturulacağı ve taraf olan kişilerin verecekleri ifadelerin detaylarıyla sorgulanacağına olan inancımız tamdır. Dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde ihbar kabul edilecek ve amansızca üzerine gidilecek olayların yaşandığı ülkemizde de aynı hassasiyeti beklemek hepimizin hakkıdır. Bu çarpık ilişkilerin sorumluları açıkça ortaya çıkarılmadan, Emenike ve Sezer transferlerinin iç yüzü açıklığa kavuşturulmadan, ligin tescil edilmesinin mümkün olmadığına inanmaktayız. Failler kesin olarak aklanmadıkça aradan uzun yıllar geçse de kafalardaki soru işaretleri giderilemeyecektir."
MENAJER-FUTBOLCU–KULÜP İLİŞKİLERİ
Açıklamada, ayrıca, menajer-futbolcu–kulüp ilişkilerinin yeniden masaya yatırılması gerektiğinin en çarpıcı örneğini teşkil eden bahse konu gelişmenin sonuçları tatmin edici bir şekilde açıklanmadan, söz konusu firmanın faaliyetlerinin askıya alınması istenerek, şunlar kaydedildi: "Trabzonspor kulübü olarak özellikle ligin ikinci yarısından itibaren kamuoyuna vermeye çalıştığımız adalet mesajlarının ne kadar doğru ve haklı sebeplere dayandığı son olayla bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Şu andan itibaren beklentimiz, bir an önce ilgili kurumların oluşturacakları soruşturma heyetlerinin ve yüce adaletin, ligimizin üzerindeki bu kara bulutları ortadan kaldıracak tatmin edici süreci başlatmalarıdır. Camia olarak bu konunun sürekli takipçisi olacağımızın ve futbolun içerisindeki tüm sağduyulu kesimlerin aynı hassasiyetle olaya yaklaşacağı yönündeki inancımızın bilinmesini isteriz."
World Hollow o1
30.Mayıs.2011, 18:55
Ya bunlar aralarında konuşurken hiç bir aklı selim insan çıkıpta '' ya dayı biz bu şikecilerden 9 puan öndeyken neden böyle konuları araştırmıyorduk '' demiyormu ya?
Night_Mare17
30.Mayıs.2011, 18:56
Zaten yargıya taşınınca gerçek mi yalan mı olduğu ortaya çıkar kasmaya gerek yok.
kasım akdemir
30.Mayıs.2011, 18:56
Katılıyorum. 9 puandan şampiyonluğu nasıl verdik diye tartışmaları gerekirken Öküz altında buzağı aramak neden?Hiç anlamıyorum.yazık!!!
SAİT71
30.Mayıs.2011, 19:00
Keşke birşey çıksada artık bir delile göre şikeyle suçlansak. Herkeste kurtulsa bizde kurtulsak. Hiç değilse ispatladılar şikeciymişiz biz deriz sineye çekeriz.
kasım akdemir
30.Mayıs.2011, 19:08
Bir kaç yıldır olanlara bir göz atalım;
1- fb-denizli ile son maçta berabere kalıp şampiyonluğu galatasaraya hediye ediyor.
2- malum Bursanın şampiyonluğu.
Yani bunlar olurken bu hayal kırıklıklarını o futbolcular yaşarken FB şike yapmıyor.TS 9 puandan şampiyonluğu Fb ye verince şike yapıyor.İnanılacak gibi değil.Bir Galatasaray taraftarı olarak bunların konuşulmasından dolayı çok rahatsızım.Bunlar futbolumuzu hiçbir yere götürmez.Yazık yazık yazık
titates1
30.Mayıs.2011, 20:17
trabzon en ufak olayda çıkıp konuşcak sanırım , emenike ve sezer transferlerinin de araştırılmasını falan istemişler neyse yargıya taşıyın diyoduk istedikleri yere taşısınlar birşey çıkarsa çıksın , çıkmazsa da sevinemiycem çünkü yine seneye şampiyonluğa oynayana kadar konuşulmuycak ne zaman biz şampiyonluğa oynasak yine muhabbetler aynı devam edicek.inşallah son olur tabi
Aşk-ı Şehir
30.Mayıs.2011, 20:19
Sezer transferi daha gerçekleşmedi bile. Yuh diyorum. :)
Revolution
30.Mayıs.2011, 20:21
Dünkü olaysa mesaj olayı. Saçmalık bence. Ekrem adındaki menajerin açıklamalarından sonra kapattım. Saçmaydı baya.
Bu çarpık ilişkilerin sorumluları açıkça ortaya çıkarılmadan, Emenike ve Sezer transferlerinin iç yüzü açıklığa kavuşturulmadan, ligin tescil edilmesinin mümkün olmadığına inanmaktayız.
:)
Universal
30.Mayıs.2011, 20:35
Hak ettiğiniz ikinciliği gururunuz ile yaşayın. Bu olay sonuç vermez, biz şampiyonuz.
Chinatown
30.Mayıs.2011, 21:35
9 puandan şampiyonluğu nasıl verdiğimizin üzerine düşmemiz gerektiğini savununların ne kafada olduğunu merak ediyorum. ilk yarı 42, ikinci yarı 40 puan topladık. ilk yarı 3 istanbul takımıyla içerde, ikincide 3'üyle dışarda oynadık. 9 puan farkı da kapattırmayp 91 puanla şampiyon olmamızı mı bekliyordunuz gerçekten? Beklenmedik olan bizim 9 puan kaybımız değil Fenerbahçenin aldığı 16 galibiyet.
Neyse ne, Emenike Dia eğlencesinden sonra bana hiç garip gelmeyen bir hadise bu. Ligi şampiyonun 20 puan gerisinde bitirmiş bir ikinci gibi soyutlandırıldığımız, tek hatırlandığımızda da 'Trabzon de haklı bir ikicilik aldı, şampiyon kadar alkışı haketti' tarzında garip avutur gibi aptal yerine konduğumuz ve kale alınmadığımız bu medyayı da bir Trabzonsporlu olarak kale almıyorum.
ReaList
30.Mayıs.2011, 22:25
Sezer transferi daha gerçekleşmemişken "Sezer transferi araştırılsın" demek zaytung'a yakışacak bir haber olurdu :D
Ben olsam yönetimin yerinde Trabzon'la beraber aynı dosya içinde başvururdum Fifa'ya, bakalım kim ak kim kara...
europeanconquer
30.Mayıs.2011, 22:29
Ya bunlar aralarında konuşurken hiç bir aklı selim insan çıkıpta '' ya dayı biz bu şikecilerden 9 puan öndeyken neden böyle konuları araştırmıyorduk '' demiyormu ya?
Katılıyorum.
Night_Mare17
30.Mayıs.2011, 22:41
Bu şikeciler nasıl 9 puan geriye düşmüş onu araştırsın TS :n:
BaFraLı
30.Mayıs.2011, 22:49
Her sene olan şeyler. 2 gün daha konuşulur kapatılır konu. Böyle konular daha öncede çıktı piyasaya. Kaç tanesi yargıya intikal ettide sonuçlandı. Yada intikal ettide ortaya somut bişey çıktı mı ? Ben hatırlamıyorum. Bundanda bişey çıkacağını sanmıyorum.
musakaan
30.Mayıs.2011, 23:07
Umarım gerçek neyse o ortaya çıkar .
DenizlispoR
30.Mayıs.2011, 23:34
9 puandan şampiyonluğu nasıl verdiğimizin üzerine düşmemiz gerektiğini savununların ne kafada olduğunu merak ediyorum. ilk yarı 42, ikinci yarı 40 puan topladık. .
Nokta .
Haa bana göre de saçma bu açıklama , bunlar Trabzon'a zarar veriyor .
Universal
30.Mayıs.2011, 23:58
Eğer hakemler biraz doğru davransaydı 51 puanın 51i bizimdi. Semih'in Bursa maçında indirilişi hale gözümün önünde.
ForsakeN
31.Mayıs.2011, 00:11
Trabzon'u da biz şikayet edelim yahu. 2.liğe düştüklerinden beri milleti galeyana getirmek için ortaya atmadıkları iddia kalmadı. Herkes mi şikeci kardeşim?
Revolution
31.Mayıs.2011, 00:12
Hic gerek yok boyle seylere gercekten. Bu dava dustugunde -ki kesinlikle dusecek- Trabzon'un adi lekelenecek, Fenerbahce'nin de sampiyonlugu suphelerden arinacak. Kazanan Trabzonspor degil, Fenerbahce olacak. Birakin da kutlasinlar adamlar sampiyonlugu agiz tadiyla, resmen benim hevesim kacti su olaylardan sonra.
barahir
31.Mayıs.2011, 00:55
Trabzonspor yönetimi bu olayları yönetemiyor.. Trabzon imajına zarar veriyor.. Ligdeki bu yıl tüm transferlerin iç yüzü belli olsun öyle tescillensin lig.. Yani 1 eylülde..
Hepinizi bekliyoruz düğünümüze...
nekop
31.Mayıs.2011, 03:40
Eğer hakemler biraz doğru davransaydı 51 puanın 51i bizimdi. Semih'in Bursa maçında indirilişi hale gözümün önünde.
Senin gibi bir insan nasıl böyle bir mantıkla bakıyor çözemiyorum.
Varonil
31.Mayıs.2011, 11:05
Anlaşıldı biz bütün transferleri yenemediğimiz tek takım olan Bursaspor'dan yapalım o zaman.Var mı böyle birşey ya.
Bu kadar çok konuşacağınıza şampiyonluğu bırakmayacaktınız gol averajına.Şampiyon olmak istiyorsan yenecektin Fenerbahçe'yi Kadıköy'de,o kadar.Bak geçen sene Bursaspor'a mesela.Adamlar takır takır top oynadılar,yendiler bizi.
Ozan İpek'in geçen sene Bursaspor tv'ye verdiği röportaj bu saçma,5 yaşındaki bir çocuğun bile inanmayacağı mesaj olayından kat kat daha çirkin birşeydir.ama bunun 10/1'i kadar konuşulmamıştır. (Yanlış anlaşılmasın Bursaspor'un şampiyonluğuna birşey söylemek istemiyorum)
Universal
31.Mayıs.2011, 13:45
Senin gibi bir insan nasıl böyle bir mantıkla bakıyor çözemiyorum.
Çamur at izi kalsın felsefesi yapıyorsunuz, biz şampiyonlukları kaybettiğimizde kendimizde aradık sorunları ve bir sonraki sezon hep mutlu sona ulaştık. Eğer 51 puanın 49unu toplayıp, son 18 maçın 17 galibiyet 1 beraberlik elde edip, 9 puan geriden geliyorsak bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyoruz demektir.
Trabzonspor, bu işlerle uğraşmaktansa temmuz ayında oynayacağı ön eleme maçı için çalışmalar yapsa daha yararlı olur, geçmişe dönerek başarı yakalanmaz, geleceğe odaklanmak lazım.
titates1
31.Mayıs.2011, 16:58
Anlaşıldı biz bütün transferleri yenemediğimiz tek takım olan Bursaspor'dan yapalım o zaman.Var mı böyle birşey ya.
Bu kadar çok konuşacağınıza şampiyonluğu bırakmayacaktınız gol averajına.Şampiyon olmak istiyorsan yenecektin Fenerbahçe'yi Kadıköy'de,o kadar.Bak geçen sene Bursaspor'a mesela.Adamlar takır takır top oynadılar,yendiler bizi.
Ozan İpek'in geçen sene Bursaspor tv'ye verdiği röportaj bu saçma,5 yaşındaki bir çocuğun bile inanmayacağı mesaj olayından kat kat daha çirkin birşeydir.ama bunun 10/1'i kadar konuşulmamıştır. (Yanlış anlaşılmasın Bursaspor'un şampiyonluğuna birşey söylemek istemiyorum)
Aynen öyle gözönünde olan birşey kesin birşey ama bir kulü de çıkıp şikayet etmez bir taraftar da çıkıp şikeci bunlar demez diğer takımlardan bir facebook paylaşımı göremeyiz falan filan , maalesef ama biz oluşturmuşmuşuz bu durumu işte ondan herkes cephe alıyomuşmuş
Suicider
31.Mayıs.2011, 17:12
TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan: "Yönetim kurulu, mesaj olayıyla ilgili birkaç gün içinde soruşturma başlatacak."
Başlasın bitsinde kurtulalım.
sarianet
31.Mayıs.2011, 17:39
insanlar neden sempatikleşmeye çalışacaklarına antisempatik tavırlar içine giriyor anlamadım.
sadri şenere ilk yarıda çok sempati duyardım mizahi konularda güzel espriler yapardı.
mesela adnan platın teofiloyu havaalanında gördüm napayım sözüne bi bahtaniye ört üstüne üşümesin cevabı gibi.
ama ne zaman ki fenerbahçe biraz ensesine geldi tavırlar tutumlar değişti.
ben trabzonspora ve bursaspora sempati duyan bi fenerbahçeliydim ama bu yapılan saçmalıklar gerçekten kendilerinden soğuttular.
teofiloyu mayıs ayında havaalanında gören adnan polata acaba sadri şener mayıs ayında da aynı cevabı vericek miydi yoksa durumu yine fifaya mı taşıyacatı fenerbahçe oyuncumuzun aklını almış pardon ayartmış diye :D
teofiloya takılmayın o sadece bi örnek.
Keşke geçen senelerde de soruşturma açılsaydı.Yine ilklerin takımı olduk.
sarianet
31.Mayıs.2011, 18:17
geçmişten bi hatırlatma yapalım :)
http://www.facebook.com/video/video.php?v=107203042702621&oid=146682582023536&comments
Revolution
31.Mayıs.2011, 18:42
Bence ne bu videoda birşey var ne de o mesaj olaylarında. Futbolcular arasındaki esprilerden öte birşey değil.
ForsakeN
31.Mayıs.2011, 18:47
Açık konuşmak gerekirse Trabzonspor'a eskiden sempati duyardım.Bu olaylardan sonra gram sempatim kalmadı.KArdeşim herkesi şikeyle suçluyorsun senin de kazandığın maçlarda hakem hataları oldu,futbolcu hataları oldu, onları neden görmüyorsun?
Zekirdek
31.Mayıs.2011, 18:57
Açık konuşmak gerekirse Trabzonspor'a eskiden sempati duyardım.Bu olaylardan sonra gram sempatim kalmadı.KArdeşim herkesi şikeyle suçluyorsun senin de kazandığın maçlarda hakem hataları oldu,futbolcu hataları oldu, onları neden görmüyorsun?
Aynen katılıyorum.
Revolution
31.Mayıs.2011, 19:02
Aynı şekilde düşünüyorum. Ne gerek var şöyle işler yapmaya? Birşey çıkmayacak zaten altından. Boşuna antipati kazanıp, Trabzonspor'un ismini şöyle yerlerde geçiriyorsun.
http://www.tirajik.com/mayis-2010-sutliman-mayis-2011-kan-revan/
nekop
31.Mayıs.2011, 19:47
Çamur at izi kalsın felsefesi yapıyorsunuz, biz şampiyonlukları kaybettiğimizde kendimizde aradık sorunları ve bir sonraki sezon hep mutlu sona ulaştık. Eğer 51 puanın 49unu toplayıp, son 18 maçın 17 galibiyet 1 beraberlik elde edip, 9 puan geriden geliyorsak bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyoruz demektir.
Trabzonspor, bu işlerle uğraşmaktansa temmuz ayında oynayacağı ön eleme maçı için çalışmalar yapsa daha yararlı olur, geçmişe dönerek başarı yakalanmaz, geleceğe odaklanmak lazım.
Ben Semih'in düşürülüşüyle ilgili yazdıklarına dedim. Sezon başından beri her takıma olduğu kadar sizede maçı kazanmanızı sağlayacak hakem hataları oldu. Bunları hiç konuşmayıp sadece Bursaspor maçındaki bir pozisyonu örnek vermen olaya nasıl baktığını gösteriyor.
Universal
31.Mayıs.2011, 20:37
8-0'lık Ankaragücü maçına hiçbir soruşturma açmayan, yaptırım yapmayan, sesini çıkarmayan bir ülkede yaşıyorsak bunada yapamazlar; ama yapmasınlar demiyorum. Yapın temiz şampiyonluğumuz hukuksal olarak kanıtlansın.
ReaList
31.Mayıs.2011, 22:16
Soruşturma açılsın davalar açılsın hukuki olarak herşey yapılsın...
ve sonuçlansın
sonra ne mi olsun ?
Fenerbahçe öncelikle kulüpler birliği olmak üzere yayın havuzundan ve kulüplerin ortaklaşa hareket ettiği bütün hareketlerden kendini geri çeksin. Yeter artık Fenerbahçe'nin sırtından beslenip sürekli Fenerbahçe'ye çamur atanlara...
Revolution
31.Mayıs.2011, 22:24
8-0'lık Ankaragücü maçına hiçbir soruşturma açmayan, yaptırım yapmayan, sesini çıkarmayan bir ülkede yaşıyorsak bunada yapamazlar; ama yapmasınlar demiyorum. Yapın temiz şampiyonluğumuz hukuksal olarak kanıtlansın.
8-0'a filan benim yaşım yetmez o yüzden hiçbirşey diyemem.
Diğerine gelecek olursak ne gerek var abi soruşturmaya filan. Fenerbahçe 9 puan geriden gelerek şampiyonluğu almıştır. Kim ne şikesinden bahsediyor? Hem de BBM mesajından. Fenerbahçe sanki Kağan'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 yendi maçı. 6 attı yahu 6. 1 değil 2 değil. Gündem değiştirme hareketleri gerçekten ya. Sadri Şener bence şapkasını önüne koysun düşünsün devre arasında hocanın istediği şeyleri yapabildim mi de bu takım ilk yarıdaki ivmesini kaybetti diye. Geçelim bunları gerçekten. Dava düşünce Sadri Şener ne diyecek merak ediyorum. Anlık saçmalıklar koca camiayı zedeliyor işte. Trabzonsporluların çoğu ne gerek var diyorlardır eminim ki. Bu adamların üzerini lekelemeye ne hakkı var Sadri Şener'in?
uAburak89
31.Mayıs.2011, 22:25
Bu konuya mesaj yazmak gibi bir düşüncem yoktu, çünkü gereksiz olduğunu düşünüyordum, bu olaydan bir şey çıkmaz, geçen sene Rüştü olayı çıkmıştı, bu sene bu, seneye başka bir olay, bunun sonu yok. Kazanan haklıdır, gerisi hikaye.
Gelelim 8-0 olayına, söz konusu sezon da Galatasaray 3-0 ve 8-0'lık galibiyetler alırken, Beşiktaş 4-0 ve 6-0 kazanmıştır. 1 gol için soruşturmaya gerek yok herhalde ? Aynı sezon Karşıyaka'nın da 7 atmış olması gerekiyor, net bilgi sahibi olmadan bu tarz yazılar yazmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Universal
31.Mayıs.2011, 23:56
Ben 8-0 mesajını yazarken kimseyi zan altında bırakmak istememiştim, aslında belirtmek istediğim, bu tarz sonuçlar skorlar çok fazla elde edildi sadece bir örnek verdim; sonucunda hiçbiri için bir soruşturma bir işlem yapılmadı. Bunun için neden yapılıyor? Elde ettiğimiz her galibiyete, her kupaya leke atılacaksa, biz hiç sevinmeyelim.
Ek olarak, bu ülkenin bakanı neler dedi daha bir ay önce, geçen yıl Ozan İpek neler dedi kimse sesini çıkarmadı, iş Fenerbahçe'ye gelince oluyor, asıl iş Fenerbahçe'nin kupayı kazanması değil, asıl iş kaçan 70-100 milyon € gibi bir para, kaçan şampiyonlar ligi ekmeği.
nekop
01.Haziran.2011, 13:37
Bende bu soruşturmanın gereksiz olduğunu altından birşey çıkmayacağını düşünenlerdenim fakat geçen seneki olaylara kimsenin ses çıkartmadı diye bu olayada ses çıkartılmaması gerektiğini savunmak doğru degil. Geçen sene ses çıkmadıysa burada suçlanacak kişiler Fenerbahçeli yöneticilerdir.
MeMo
01.Haziran.2011, 16:13
Bende bu soruşturmanın gereksiz olduğunu altından birşey çıkmayacağını düşünenlerdenim fakat geçen seneki olaylara kimsenin ses çıkartmadı diye bu olayada ses çıkartılmaması gerektiğini savunmak doğru degil. Geçen sene ses çıkmadıysa burada suçlanacak kişiler Fenerbahçeli yöneticilerdir.
Geçen sene de gelmedi mi iftiralar ? Yine Ankaragüçlü oyuncuları satın almadık mı ? Niye Bursa şampiyon olunca lig tertemiz oldu ?
TR.CaPTaiN
01.Haziran.2011, 17:18
O mesajları alan Kağan gerçekleri açıkladı
- SPORX ÖZEL - Sadece sporun değil Türkiye'nin gündemine oturdu, mesaj skandalı…
Kritik milli maçımıza rağmen medyanın bir numaralı gündemi “mesaj skandalı”… F.Bahçe – A.Gücü karşılaşması öncesi menajer Ahmet Bulut'un asistanı Ekrem Okumuş ile Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgil arasında gerçekleşen ve gündeme adeta bomba gibi düşen mesaj…
Olayla ilgili A.Gücü başkanı Ahmet Gökçek konuştu… A.Gücü teknik direktörü Mesut Bakkal konuştu… Menajer Ahmet Bulut, asistanı Ekrem Okumuş, futbolcu Emre Belözoğlu ve milletvekili Kemalettin Göktaş… Kısa herkes konuştu ama olayın bir numaralı kahramanı Kağan söylemezgiller bugüne kadar hep sessiz kaldı.
İşte o Kağan Söylemezgiller sonunda konuşmak için Sporx'i tercih etti…
Ve yapacağı açıklamaların daha sağlıklı olması açısından kendi imzasını taşıyan mektubunu sporx'e göndererek bu konudaki sessizliğini bozdu.
İşte Kağan Söylemezgiller'in olaylara açıklık getiren o mektubu…
"Geçen süreçte konulara cevap vermememin tek nedeni ülkemi temsil etmiş olduğum A2 Milli Takımına bir zarar gelmemesi ve Avrupa Şampiyonası yolunda kritik bir maçı olan A Milli Futbol takımımızın önemli bir oyuncusunun da söz konusu polemiklere alet edilmesini istemediğimdendir. Yaşanan süreçte bu yaratılan suni gündeme şimdi cevap vermek istedim.
Bu konuyla anılmam beni, ailemi ve üzerimde hakkı olanları üzdüğü için bir açıklama yapmak istiyorum. Üzerimde hakkı olanlar arasında ailem, Sayın Başkanım Ahmet Gökçek, menajerim Ahmet Bulut ve yardımcısı Ekrem Okumuş başta gelmektedir.
Bu insanlar benim için futbol hayatımda çok önemli.
Başkanım Ahmet Gökçek bu konuda takipçi olduğu onun ne kadar profesyonel olduğunu gösteriyor ve tabi ki bunların hepsine açıklık getirmek istiyor.
Ben Başkanımla bu konuyu açık açık konuştum, çünkü saklayacak hiçbir şeyim yok ve bu konuda hiçbir yanlış ve yasak yapmadığıma inanıyorum.
Başkanım bizleri uyardıktan sonra kendisiyle oturup konuştuk ve her şeyi gösterdim. Bunların şaka olduğunu ve Ekrem Okumuş'un ne kadar benimle ilgilendiğini anlattım.
Ama burada yazdığım gibi bu konuda hiçbir kötü niyet yok.
Ben zaten Ekrem Okumuş'un benimle şaka yaptığını biliyordum yazdıklarının hiçbiri zaten olamazdı. Bu olaylar yaşanılanların dışında farklı bir boyutta olsaydı zaten benim vereceğim tepki de farklı olurdu.
Bir futbolcunun başka bir futbolcuyu kulübüne transfer ettirmesi zaten mantık dışı.
İnsanlar böyle bir şeye nasıl inanıyorlar anlamıyorum.
Fenerbahçe'nin Başkanı var ve en önemlisi bir teknik direktörü var. Böyle şeylere onlar karar verir yani Emre abi ile olacak şeyler değil bunlar.
Benim Emre abimle zaten böyle bir konuda hiçbir diyaloğum olmadı.
Maçtan maça ancak birkaç kerede tesadüfen görüşmüşüzdür.
Yani Ekrem Okumuş'un söylediklerinin şaka olduğunun farkındaydım.
Menajerim Ahmet Bulut ile zaten bu konuları hiç konuşmadık ama inşallah A2 Milli Takım kampından sonra oturup konuşuruz.
Zaten benim Ankaragücü ile hayallerim var, ligde ilk beş arasına girmek ve Ankaragücü ile Avrupa'da oynamak gibi. Bu muhteşem taraftarın ve camiamızın bunları hak ettiğini düşünüyorum.
Ve tabi ki A Milli Takımına yükselmek istiyorum. Bana destek olan herkesin mutlu olmasını istiyorum. Bundan sonra inşallah önümüzdeki sezonda güzel olaylarla hatırlanırım. Bunun için elimden geleni yapacağım. Bu konu beni ve ailemi çok üzdü ve öğrendiğim çok şey oldu. Bahsi geçen konu şaka bile olsa Türkiye'de spor camiasının bir parçası olmakla beraber her konuda göz önünde olduğumu genç yaşıma rağmen öğreniyorum.
Bu konuda adı geçen herkesten özür diliyorum bir hatam olmasa da.
Sayın Başkanım Ahmet Gökçek'e bana her konuda destek verdiği için teşekkür ederim.
Kağan Söylemezgiller"
http://www.yukleresim.com/images/11655957923046361286.jpg
anil luque
01.Haziran.2011, 17:28
Böylece bu olaya da o veya bu şekilde nokta konmuş oldu. Önümüzde Milli Takımımız'ın hayati maçlarından biri var millet nelerle uğraşıyor. Araştırılmasını soruşturulmasını istemek en doğal hakları olabilir ama şu maçın geçmesini bekleyin bari.
TR.CaPTaiN
01.Haziran.2011, 19:32
Serdar Ali Çelikler'den muhteşem bir öneri;
Emre-Ekrem Okumuş-Ahmet Bulut-Ahmet Gökçek-Milletvekili Kemalettin Göktaş-Ankaragücü Menajeri Ender Yurtgüven-Mesut Bakkal-Trabzonspor-TFF-FIFA falan derken mesaj olayının asıl kahramanı Kağan, Sporx'e konuştu ve 'OLAY ŞAKA' dedi.
Ben de diyorum ki olayı bu noktalara getiren Kağan bu durumdan öylece sıyrılacak mı? Ahmet Gökçek' ne olacak? Kısacası Eee! N'olacak şimdi???
Bence: Soruşturma sürmeli; Emre kendisinin de istediği gibi sülalesine varana kadar araştrılmalı. Somut suç unsuru varsa ceza neyse o verilmeli. Ama ortaya somut bir şey çıkmazsa Ahmet Gökçek de Emre'ye ne ceza verilecekse o cezaya çarptırılmalı...
Varonil
01.Haziran.2011, 19:49
Çamur at izi kalsın mı olacak şimdi.Soruşturma sonuna kadar sürmeli ve o Ahmet Gökçek denen adama her ne ceza verilmesi gerekiyorsa verilmeli.Geçen seneki Melih Gökçek-Ariel Broggi olayından sonra bunun sonuna kadar üstüne gitmeliyiz.
yaman76hakanFB
01.Haziran.2011, 20:35
Arkadaşlar, böylesi daha güzel, daha keyifli... Şampiyonluğumuzun ne kadar üzdüğü, ne kadar zor geldiği meydana çıktıkça ben keyiften dört köşe oluyorum. Bir kelime tartışmaya girmek bile yersiz... Keyfini sürün ŞAMPİYON TAKIMIN ŞAMPİYON TARAFTARI!
SAİT71
01.Haziran.2011, 21:03
Eğer bu olaydan bir şey çıkmazsa Emre dava açmalı :)
ReaList
01.Haziran.2011, 22:41
Çamur at izi kalsın anlayışını bitirelim artık Fenerbahçe mutlaka bu olayın peşini bırakmamalı koskoca kulübün adını lekeleyip marka değerini düşürmenin bedeli cezasız kalmamalı UYAN ARTIK YÖNETİM !
nekop
01.Haziran.2011, 22:50
Geçen sene de gelmedi mi iftiralar ? Yine Ankaragüçlü oyuncuları satın almadık mı ? Niye Bursa şampiyon olunca lig tertemiz oldu ?
Ortada bi haksızlık varsa bunu sizin adınıza biz mi savunacaktık. Dediğim gibi bu soruşturmanın altından birşey çıkmayacağına inanıyorum ve keşke yapılmasaydı diyorum ama buraya girip geçen senede oldu böyle şeyler biz birşey yapmadık demeside kendi yaptıkları hatanın bizim tarafımızdanda yapılmasını beklemekten başka birşey degil.
ForsakeN
01.Haziran.2011, 22:51
Ortalığı gereksiz yere karıştırmaktan kaçınmak mı hata?
DisCo
02.Haziran.2011, 16:17
Sezon 2000-2001
Ligin son haftasına girildiğinde Galatasaray Ali Sami Yen'de Trabzonspor'u konuk ediyor. Fenerbahçe deplasmanda Samsunspor ile oynuyor. Fenerbahçe 73 Galatasaray 70 puandadır. Fenerbahçe yenilse bile Galatasaray'a galibiyet yetmemektedir. Averajı yakalaması için ya Fenerbahçe fark yemelidir ya da 4 farkı yakalamalıdır.
Fenerbahçe deplasmanda ilk yarıyı 0-0 bitirir. Galatasaray ise 3-0'ı Trabzonspor'a karşı çoktan yakalamıştır. 2. yarı başlar başlamaz 4'ü de atar. Fenerbahçe 2. yarı 3-1 kazanarak şampiyon olur.
Kimse Trabzon nasıl hemen 4 yedi diye konuşmaz Fenerbahçe Samsun'u devre arası bağladı ve şampiyon oldu diye konuşulmaya başlandı. Yani Fenerbahçe'nin böyle kötü bir talihi vardır. Ne olursa olsun kesin altında birşey aranır. Buraya kadar katılıyorum.
Tabi bu görüşün oluşmasında mevcut Fenerbahçe yönetiminin payıda çok fazladır.
vego
02.Haziran.2011, 19:27
2 Haziran 2011 17:56 | NTV Spor ve Ajanslar
Bordo mavililer, Fenerbahçe-Ankaragücü maçıyla ilgili FIFA'ya başvuru yaptı. Trabzonspor'un şikayet dilekçesinde Fenerbahçe'nin Emenike transferi de yer aldı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/152/trabzonspor_logo_600_P171Q.jpg
Trabzonspor Kulübü, Fenebahçe-Ankaragücü maçı öncesi Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e mesaj gönderilmesini FIFA'ya şikayet etti.
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor Kulübü'nün, Fenerbahçe ile Ankaragücü kulüplerini karşı karşıya getiren mesaj olayıyla ilgili olarak FIFA'ya şikayet dilekçesi gönderdiği belirtilerek, ''Başkanımız Sadri Şener imzasıyla Başkan Sepp Blatter'e hitaben gönderilen dilekçede, söz konusu olayın Türk futbolu açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi'' denildi.
Dilekçede FIFA lisanslı menajer Ahmet Bulut'un sahibi olduğu Foot&Ball isimli şirkete mensup iki farklı takımın formasını giyen oyuncularla şirket ortağını buluşturan söz konusu olayın içeriğine dikkat çekildiği de kaydedilerek, aynı firmada Fenerbahçeli oyuncu Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı'nın görev yaptığının da altının çizildiği belirtildi.
Söz konusu mesajın televizyon kanallarında açıkça gösterildiğinin de ifade edildiği yazıda, maçın Fenerbahçe lehine 6-0 bittiğinin de kaydedildiği vurgulandı.
EMENİKE TRANSFERİ DE ŞİKAYET EDİLDİ
Bu arada, sezon sonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Kardemir Karabüksporlu Emenike'nin de transferinin şikayet dilekçesinde yer aldığı bildirildi.
Bu oyuncuyla aynı takım formasını giyen Bülent Ataman'ın açıklamalarına vurgu yapılan dilekçede, FIFA statülerinin ilgili maddelerine atıfta bulunularak, müsabakaların üzerinde açıkça manipülasyon anlamı taşıyabilecek bu gelişmelerin değerlendirilmesi talep edildiği kaydedildi.
World Hollow o1
02.Haziran.2011, 19:31
Olurda bu kadarı yahu.
u15'e bir adam transfer etmişler onu edin bak etik değildir belki hani küme düşürürler bizi...
Bordo61Mavi
02.Haziran.2011, 19:49
Bursada Bursa ne yapmis Bursa boyleki aklinizda bi onlar kalmis.
Sahsi gorusum biz genel olarak ( Turk takimlar ) hic bi davada basarili olamayiz fifada. Bak Konyanin dustugu hale :) bundan bise cikmaz, Turk medyasinida kiniyorum lig bitmis siz boyle bir mesajlasmadan daha once haberiniz olmadimi ?
MeMo
02.Haziran.2011, 19:53
Ortada bi haksızlık varsa bunu sizin adınıza biz mi savunacaktık. Dediğim gibi bu soruşturmanın altından birşey çıkmayacağına inanıyorum ve keşke yapılmasaydı diyorum ama buraya girip geçen senede oldu böyle şeyler biz birşey yapmadık demeside kendi yaptıkları hatanın bizim tarafımızdanda yapılmasını beklemekten başka birşey degil.
Tamam onu geçelim.
İftira atanlar soruştursun ? Şampiyon olunca tertemiz mi oldu lig. Yine Ankaragüçlü oyuncuları satın almıştık,Ivesa'yı satın almıştık. Hatta transfer de yaptık Serkan Kırıntılı ? Federasyon bu sene niye atladı onu anlamıyorum.
The.Crow
02.Haziran.2011, 20:05
Yahu Serhat Ulueren'in programından çıkan olay bu kadar ciddiye alınır mı? Bu kadar konuşmanız bile bence gereksiz. Neden mi ?
Çok iyi hatırlıyorum çünkü o sıralar bu programı sürekli izliyordum. Milli takımın başında Ersun Yanal vardı. Serhat Ulueren 3-5 hafta her program ERsun'a yüklendi videolar,futbolcu röportajları falan gitsin diye yapmadığını bırakmadı. Hatta Terim'i canlı yayına bağladı takımın başına siz geliyormuşsunuz diye konuştu. Sonuçta Ersun gitti Terim geldi. Ancak Serhat 1-2 hafta sonra başladı Terim'i eleştirmeye . Milli takıma çağırılan oyuncular vs.. çeşitli konularda verdi veriştirdi. Kısacası bu programın tek amacı reyting 1 hafta 1 ay ne kadar konuşulsa konuşulsun ve reytini artsın ki programın ortasında reklam yapsınlar. Olay budur.
SAİT71
02.Haziran.2011, 20:28
Aynen sadece popülizm içerikli bir program. Rtük'ün yayından kaldırması gerekir telegolü
Varonil
03.Haziran.2011, 09:29
Tabi bu görüşün oluşmasında mevcut Fenerbahçe yönetiminin payıda çok fazladır.
Ben bu konuda bilgisizim Fenerbahçe yönetimi ne yapmış da böyle bir görüş olmuş,bilgilendirebilirmisiniz?
ForsakeN
04.Haziran.2011, 01:24
Emre kendinden çok emin konuşuyor. Bunları yapmış adam böyle konuşamaz. Emre aklandıktan sonra Trabzonspor yönetiminin,Trabzonlu milletvekilinin,Ahmet Gökçek ve saz arkadaşlarının nasıl duruş sergileyeceklerini çok merak ediyorum. Kağan bile söyledi Emre abi değildi,şakaydı onlar diye.
Lim10
04.Haziran.2011, 03:04
Millet olarak öküz altında buzağı aramaya çok meyilliyiz.Ama en çok da Fenerbahçe'nin başarısı söz konusu olduğunda itinayla aranıyor o buzağı her seferinde.Adım gibi eminim ki geçen sezon son maçta şampiyonluğu kaybetmeseydik, bu tip karalama çalışmaları olacaktı yine.Hele böyle basit bir mesaj mevzusundan işi FIFA'ya kadar götürmek rezillik bir durum.Emenike transferini de örnek vermek kaptırılan şampiyonluğun kuyruk acısından kaynaklandığını ispatlayan bir tutum.Biz niye böyle yapmıyoruz arkadaş?Biz neden 1-0'larla zar zor geçilen ve çok zorlandığımız Gaziantep-Karabük maçlarını, Trabzon 3-0, 4-0 kazırken altında birşey aramıyoruz?Diğer takım camialarının Fenerbahçe yönetimine (ki yönetimide genellemeyelim bundan kasıt Aziz Yıldırım'ın olduğunu biliyoruz hepimiz) duydukları antipati Fenerbahçe'yi neden etkiliyor?Ben de bir Fenerbahçe'li olarak Aziz Yıldırımın birçok sivri çıkışından rahatsız oluyorum.Ama hiç birbirimizi kandırmayalım, çünkü bu kronikleşen bir kuyruklu yalan.Aziz Yıldırım veya diğerlerini bahane gösterip Fenerbahçe'ye sallamak daha kolayına geliyor insanların.Mevzu Fenerbahçe sadece.Aziz Yıldırım değil, Fenerbahçe antipatisi-çekememezliği.Samimiyetimle söylüyorum, sezon başında Sadri Şener'i Aziz Yıldırım'dan daha fazla severdim.Ama aradaki 9 puan fark kapandıkça o şeffaf, matrak, babacan başkan gitti yerine bambaşka biri geldi.Daha uzun uzun yazılır, tartışılır bu konuda ama uzatmanın anlamı yok.Hiçbirşey çıkmayacak çünkü.
RasAnt
06.Haziran.2011, 12:50
TFF reddetmiş tsnin başvurusunu sadri şenerden bir atak daha bekliyorum
bursa_mc
06.Haziran.2011, 13:59
Türkiye'de şike olsa bile üstüne gidilmez.
RasAnt
06.Haziran.2011, 17:08
Türkiye'de şike olsa bile üstüne gidilmez.
Yok o öyle değil,Türkiye'de hakkıyla şampiyon olan takımı kutlamak yerine köstek olunur,iftira atılır.
bursa_mc
06.Haziran.2011, 18:28
Yok o öyle değil,Türkiye'de hakkıyla şampiyon olan takımı kutlamak yerine köstek olunur,iftira atılır.
Sana göre hakkıyla ama Trabzonspor'a göre haksızlıkla gelen bir şampiyonluk oldu.Benim merak ettiğim yada demek istediğim federasyon neden bu konuyu araştırmıyor ve neden Trabzonspor'un başvurusunu reddediyor?
Zekirdek
06.Haziran.2011, 18:34
@bursa_mc
Trabzonspor'un elle tutulur ve hayal ürünü olmayan kanıtları olsaydı elbette üstüne gidilirdi.
ozaniel
06.Haziran.2011, 18:34
Yenilen takımlar hiçbir zaman karşı tarafın hakkıyla kazandığını kabul etmez, oyun oynarken kaybeden çocuklar gibi mazeret arıyoruz. Bir soruşturma olması için ciddi bir kanıtının olması gerekir, her spekülasyonda arama olmaz.
bursa_mc
06.Haziran.2011, 18:37
Mesajlar kanıt değil mi?
Revolution
06.Haziran.2011, 18:44
O mesajların hiçbirşeyi kanıt oluşturmaz bana kalırsa. Kağan'ın menajeri Ekrem'in söylediği gibi de o mesajların tamamı okunduğunda neyin ne olduğu ortadaymış. Şike teklifi yapan bir adam mesajının sonuna " :D " ekler mi sizce?
bursa_mc
06.Haziran.2011, 19:16
O mesajların hiçbirşeyi kanıt oluşturmaz bana kalırsa. Kağan'ın menajeri Ekrem'in söylediği gibi de o mesajların tamamı okunduğunda neyin ne olduğu ortadaymış. Şike teklifi yapan bir adam mesajının sonuna " :D " ekler mi sizce?
bu olay olmuş gibi konuşsak,ben arkadaşıma şike yapması için rica da bulunsam yani arada samimiyet varsa mesela ''hacı şu maçı bize bağlayalım ya hadi ayarlarsın sen :)''gibi diyebilirim yani niye sonuna gülücük koymasın ki :D
Revolution
06.Haziran.2011, 19:35
Şike için ricada mı bulunulur sizce? Adam Emre'nin kara kaşı, kara gözü için mi şike yapacak? Hadi mesajdaki gibi olsa, Fenerbahçe'ye aldıracak olsa Kağan'ı -ki bu tamamen saçmalık ötesi- bunu birden bire "Kağan oğlum ben Emre abin başkanla konuştum seni aldıracak buraya" mı der? Şifreli konuşur en basitinden. Bu kadar pisliğe giren bir adam onu da akıl eder merak etmeyin. Fol yok yumurta yok hayali şeylerden başvurular dönüyor. Yazık vallahi, bu olayların buraya gelmesinde sebebi olan herkes şapkasını önüne alıp düşünsün.
Bekq
06.Haziran.2011, 19:38
bu olay olmuş gibi konuşsak,ben arkadaşıma şike yapması için rica da bulunsam yani arada samimiyet varsa mesela ''hacı şu maçı bize bağlayalım ya hadi ayarlarsın sen :)''gibi diyebilirim yani niye sonuna gülücük koymasın ki :D
http://www.facebook.com/video/video.php?v=107203042702621&oid=146682582023536
Senin düşüncene göre bununda peşine düşelim o zaman şimdi. :)
Sizin Valiniz çıkıp demedimi geçen sene; "Bu lig temiz değil, bu ligte şike var". Son maçta şampiyonluğu verdik çıkıp birşey dedikmi?
Ben artık futbol konuşmaktan sıkıldım. Sahada herkese gereken cevabı veriyoruz.
Ha bu arada avrupa maçları başladığında alınacak her olumsuz sonuçta; "Burası avrupa, ligte maç satın almaya benzemez." tarzı açıklamalar duyarsak şaşırmamak gerekli. :)
bursa_mc
07.Haziran.2011, 13:34
http://www.facebook.com/video/video.php?v=107203042702621&oid=146682582023536
Onur'da gofret istemiş.. :D
furkan58
08.Haziran.2011, 17:16
Ha bu arada avrupa maçları başladığında alınacak her olumsuz sonuçta; "Burası avrupa, ligte maç satın almaya benzemez." tarzı açıklamalar duyarsak şaşırmamak gerekli. :)
Bu açıklamaları duymadığımız sezon var mı :)
Night_Mare17
08.Haziran.2011, 17:27
Hey Allah'ım adamlar sadece soruşturulsun dedi bir şey varsa ortaya çıksın yoksa yok derler zaten niye bu kadar kastınız analmadım
di canio
08.Haziran.2011, 18:28
Hey Allah'ım adamlar sadece soruşturulsun dedi bir şey varsa ortaya çıksın yoksa yok derler zaten niye bu kadar kastınız analmadım
Adamlar sadece soruşturulsun demedi. Sadri Şener açıklamalarında diyor ki "bizim için şampiyon Fenerbahçe değil, biziz." Bunu demesinde birşey yok aslında arkasından ekliyor "Federasyonun ligi tescil etmemesi gerekir. Ama edeceklerini biliyorum." Sen bir kanıt sundun mu tescil etmemesi için? Sadece duyumlar, söylentiler üzerine federasyon ligi tescil etmeyecekmiş.
Bekq
08.Haziran.2011, 20:51
Zamanında Taurasi'nin doping kontrolünün Köln'de yapılmasını istediğimizde bizi vatan haini ilan etmişlerdi. Buna rağmen birşey demedik yinede. Ama Sadri Şener haddini aşan açıklamalar yapıyor hala.
barahir
08.Haziran.2011, 21:31
Beyler bazı şeyleri gereksiz bulup, kaale almayınca hayat o kadar güzel ki.. Ben hala kutluyorum içimde şampiyonluğu..
World Hollow o1
09.Haziran.2011, 11:27
Geçen seneki Fenerbahçe'nin 2. olduğunda neden hiç birşey yapmadı?
Eğer TS'yi yenseydi Fenerbahçe şampiyon olcaktı ama 2. oldu sorun kalmadı fesatlıklarından rahatsızlanıyoruz varmı daha ötesi?
SAİT71
10.Haziran.2011, 14:02
Yahu şike yapacak adam gidip telefonda gülücük koyarak mı teklif yapar :S Akıl var mantık var. Ben bir şike yapacak olsam maçı bağlamak istesem aklımı çalıştırıp mesajların kaydedildiği, bir soruşturmada hemen ispat edilebilir bir sistemden gülücüklerle teklif yapmak yerine o arkadaşımı getirir başkanın odasına veririm parayı yollarım ki bu iddia bile çok saçmadır.
Komiktir :D
sarianet
10.Haziran.2011, 15:17
evet şike yaptık kaanın sayesinde ankaragücüne dört deyil beş deyil tam evet tam altı gol attık
insanlara çamur atmak bu kadar mı kolay
emre taze çocuğu üzerine yemin ediyor bundan sonra hala şike var demek terbiyesizlikten öte bir şey değil
sadri şener ilk yarıda kendi eliyle meydana getirdiği sempatizanlığı bianda yok etmiştir bi fenerbahçeli olarak gerçekten üzülüyorum bu hale düşmelerine.
NisRoc
16.Haziran.2011, 07:04
Insallah sorusturma açılır ve Emre'nin temiz oldugu ortaya çıkar. Daha sonra soruşturma açanlara, iftira atanlara da yüklü bir tazminat davasi açar Emre.
sarianet
16.Haziran.2011, 12:35
ya başlığı okudum da sakın trabzon FİFA12 için EA ya başvurmuş olmasın profillerimizi güzel yapın diye:D