PDA

View Full Version : F.Bahçe'ye 50 bin YTL ceza!

mgungor
25.Mayıs.2006, 20:34
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü'ne, internet sitesinde yer alan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kurullarına yönelik ''sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı'', "kişi ve kurumları küçük düşürücü" açıklamalar nedeniyle 50 bin YTL para cezası uyguladı.

http://www.superspor.com/images/1/29/7671_B_TFFLogo001.jpg

PFDK'nın bugünkü toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Kartalspor'a, Eskişehirspor maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle 3 bin, stada yanıcı-patlayıcı madde sokulmak suretiyle talimatlara aykırı davranışta bulunulması nedeniyle de bin YTL olmak üzere 4 bin YTL para cezası verdi. Kurul, Sakaryaspor'a da İstanbulspor maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle 3 bin, çıkan saha olayları nedeniyle de 7 bin olmak üzere toplam 10 bin YTL para cezası uyguladı.

PFDK ayrıca, Altaylı futbolcu Yasin Avcı'ya, Orduspor maçında rakip takım futbolcusuna sert ve ciddi faul yapmaktan 1 resmi müsabakadan men cezası verdi.
25.05.2006

Kaynak : İHA

barahir
25.Mayıs.2006, 20:40
Abi bu ne ya Bizim bu federasyondan çektiğimiz nedir ya. fener ne sölese ceza alıyo. Yakında Selam verseler ceza yiyecek duruma gelcekler. böyle bi yönetim olamaz. Türkiye ye yakışmıyolar. Bırakıp gitsinler.. Daha bişi sölemiyorum.

enesao
25.Mayıs.2006, 20:42
Abi bu ne ya Bizim bu federasyondan çektiğimiz nedir ya. fener ne sölese ceza alıyo. Yakında Selam verseler ceza yiyecek duruma gelcekler. böyle bi yönetim olamaz. Türkiye ye yakışmıyolar. Bırakıp gitsinler.. Daha bişi sölemiyorum.
lütfen seviyeli konus TFF ye laf atma burdan cezayi hak etmiyolarsa sadece onu söle
böyle bi yönetim olamaz. Türkiye ye yakışmıyolar. Bırakıp gitsinler.. Daha bişi sölemiyorum. böle sözler kullanmaa

mgungor
25.Mayıs.2006, 20:46
ama sanki banada çok fazla oldu gibi geldi

Sekopej
25.Mayıs.2006, 20:51
federasyon da artık yeni yeni ceza uygulamalarına başladı. ama hiç heveslenmeyein fenerbahçede para bitmez ne kadar ceza verirseniz verin. hem niye para cezası vermişler ki saha kapatma cezası versinler nasılsa istedikleri zaman kapatıyorlar.....

TüMeR_yAğıZ
25.Mayıs.2006, 21:50
Sitede yazılanları bilmediğim için cezanın içeriği ile ilgili yorum yapamam.Yalnız internet sitesinde yazılanlar için sanırım ilk kez ceza veriliyor.Yanlış hatırlıyorsam düzeltin.

perpetua
25.Mayıs.2006, 22:07
Sitede yazılanları bilmediğim için cezanın içeriği ile ilgili yorum yapamam.Yalnız internet sitesinde yazılanlar için sanırım ilk kez ceza veriliyor.Yanlış hatırlıyorsam düzeltin.
Yanilmiyorsam yazilanlar TFF'nin kararlarinda tarafli davrandigi ve Fenerbahce'nin basarisini kasitla onledigini iceriyordu.

Bir acidan bakilirsa Fenerbahce gorus bildirme hakkini kullanmis ve bunun cercevesinde bir elestiri yapmis.

Diger acidan bakilirsa Fenerbahce kulubu milyonlarca taraftarina futbol takiminin kacirdigi kupalar icin hedef gostermis ve TFF baskan ve yoneticilerinin belki de hayatlarini tehlikeye atmistir. (Bunun arasinda holigani da var, edepli taraftari da var)

Yapilan elestirinin dozu biraz kacmis ve belki de kacirilan kupa ve sampiyonluklarin uzuntusuyle yapilmis oldugu icin bazilari tarafindan hos gorulebilir ama her talihsiz sonucun beraberinde TFF baskan ve yoneticilerini halk onunde hedef gostermeyi dogru bulmuyorum.

senderson
25.Mayıs.2006, 23:35
Federasyonun hangi takımın "Yoldaşı" olduğunu biliyoruz.Taraflı kararlar verildiği açık......

dnz498
25.Mayıs.2006, 23:48
Federasyonun hangi takımın "Yoldaşı" olduğunu biliyoruz.Taraflı kararlar verildiği açık......

kimin yoldaşıymış federasyon merak ettim ?
Ama benim bildiğim tek bir şey var fenerli değiller niye bu zorunuza gidiyo
sitede yer alan açıklamaya ceza gayet makul ama miktarı tartışılır 5 mi olmalı 50 mi ben bilmem
Ama eminim fener doğru dursa sataşmasa ceza falan vermek için federasyonun bahanesi kalmaz utanırlar o zaman

mgungor
25.Mayıs.2006, 23:51
arkadaşlar tamam yaw sakin olun.herşeyde de tartışma çıkarmayın..senderson tahrik edici mesajlar atmamalısın bana göre

dnz498
25.Mayıs.2006, 23:55
tahrik falan yok ortada sadece belirsizlik var belirsizliğe yönelik soru var konu hakkında fikir beyanı var

emirduman
25.Mayıs.2006, 23:56
İnsanlar dediklerine dikkat etmedikçe böyle cezalarda daha çok gelecektir, en azından gelmelidir.., her topicte böyle manasız tartışmalar da çıkmaya devam edecektir...

senderson
26.Mayıs.2006, 00:04
arkadaşlar tamam yaw sakin olun.herşeyde de tartışma çıkarmayın..senderson tahrik edici mesajlar atmamalısın bana göre
bugünü ban yemeden bitirmeye çalışıyorum insan kendini biyere kadar tutuyo....

ibo
26.Mayıs.2006, 00:05
yazıyı tam okuyamadığım için pek bişey de söyleyemem ama sanırım TFF ye ağır sözler yazılmış sitede ve bence ceza uygulanmasıda doğru olmuş...

mgungor
26.Mayıs.2006, 00:14
TFF ye ağır sözler yazılmış

hmm bak bunu bilmiyodum.hiç kimse yanlış anlamasın ama FB kendisini artık TFF den üstün görmeye başladı...

EreN
26.Mayıs.2006, 00:21
Nedense hep İLK cezalar bizde deneniyor ve şöyle birşey var.İlk veTek :)
Ondan sonra ceza sistemi kalkıyor.
Size en basit örneği vereyim.
Federasyona ve Tahkime yapılan 22 itirazdan 19 civarındaydı sanırım RED kararı çıkmış.

perpetua
26.Mayıs.2006, 00:38
Bu illuzyondan kurtulman gerekli guzel kardesim.

Ben olay cikartmak istesem, bugun yabanci oyuncular hakkinda cikan yabanci oyuncularin Turk vatandasi olduktan sonra 5 sene bekleme suresini sadece Milli Takim'da oynayabilen oyuncular icin kaldirdigini da Fenerbahce'ye kiyak olarak yorumlarim. Eger fesat olsam, eger Federasyon'u ille de elestirmek icin neden ariyor olsam boyle dusunurum. Cunku bu statuye girebilen uc buyuklerde bir tek Aurelio var.

Biraz mantikli dusununce, bu kararin yabanci sayisi limitini kaldirmamanin Milli Takim'i guclu tutma nedeni ile yapilmasi ile benzer bir karar oldugunu anlarsin. Yani yabanci transferinin serbest birakilmamasinin sadece Fenerbahce aleyhine olsun diye yapilmadigini anlamis olursun.

At gozlukleri ile bakarak tuttugun takimin aleyhine veya rakip takimin lehine verilen her kararin bir takima nefret, diger takima kiyak cekme nedeniyle yapildigi sonucuna varirsin. Ne olur bazi yerlestirilmeye calisan fikirlerin dogru olup olmadigina dusunerek kendi iradenle karar ver.

Nedense hep İLK cezalar bizde deneniyor ve şöyle birşey var.İlk veTek :)
Ondan sonra ceza sistemi kalkıyor.
Size en basit örneği vereyim.
Federasyona ve Tahkime yapılan 22 itirazdan 19 civarındaydı sanırım RED kararı çıkmış.
Ilk olarak web sitesinde Fenerbahce bu agir sozleri kullanirsa, ilk cezayi alma serefi de Fenerbahce'ye duser. Eger ceza bu tip hareketleri onleyici sekilde ise bu hareket bir daha yapilmaz ve kimse de ceza almaz. :)

Bu verdigin istatistiki bilgi ilginc geldi. Acaba bu itirazlarin dokumu var mi? Ayrica itiraz edilmeyen cezalarin da dokumu varsa ancak o zaman saglikli bir sekilde TFF'nin tarafli/tarafsizligi konusunda bir fikir alisverisi yapilabilir. Yoksa bu tip istatistiklerin hic bir anlami yoktur.

EreN
26.Mayıs.2006, 00:47
Bu verdigin istatistiki bilgi ilginc geldi. Acaba bu itirazlarin dokumu var mi? Ayrica itiraz edilmeyen cezalarin da dokumu varsa ancak o zaman saglikli bir sekilde TFF'nin tarafli/tarafsizligi konusunda bir fikir alisverisi yapilabilir. Yoksa bu tip istatistiklerin hic bir anlami yoktur.
Bunu araştırıyorum.Eğer İnternette bir döküman bulabilirsem atacağım size

dnz498
26.Mayıs.2006, 11:04
bence yanlış bi durumu tartışıyoruz konu niye ceza aldığı deil cezanın büyüklüğü olmalıydı tabiki her kulüp yaptığı hareketlerinden, açıklamalarından sorumludur eğer ki ceza alınması gerekiyorsa almalıdır