View Full Version : Preldzic'in kaderi 20 gün içinde netleşecek
vego
19.Haziran.2011, 02:51
18 Haziran 2011 19:02 | NTV Spor
Emir Preldzic, milli takımda oynama isteğini bir kez daha yineledi. Galatasaray Cafe Crown'ı final serisinde 4-2 ile geçerek şampiyonluğu ulaşan Fenerbahçe Ülker'in yıldızı, Türkiye adına oynayıp oynayamayacağının 20 gün içinde netleşeceğini söyledi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/157/preldzic3_EZXYV.jpg
Fenerbahçe Ülker'in yıldız forveti Emir Preldziç'in Türk Milli Takımı'nda oynayıp oynamayacağı henüz netlik kazanmadı. Bosna Hersek doğumlu olan 23 yaşındaki basketbolcu, sezon başında Türk vatandaşlığına geçmişti.
Fenerbahçe Ülker formasıyla son dört senede üç şampiyonluk kazanan Preldziç, milli takımlar kariyeri boyunca Slovenya Milli Takımı forması giydi. Bu yüzden yıldız oyuncunun ay-yıldızlı formayı giyebilmesi için hem Slovenya Basketbol Federasyonu'nun hem de FIBA'nın onayı gerekiyor.
Preldziç, Fenerbahçe'nin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda şampiyonluğu kazandığı final serisinin altıncı maçından sonra, kesinlikle Türkiye Milli Takımı forması giymek istediğini söyledi.
Yıldız oyuncu, "Oynamak istiyorum, çünkü Türk Milli Takımı inanılmaz. Geçen sene dünya ikincisi oldular ve ben o takımın bir parçası olmak istiyorum. Ancak bu bana ya da TBF'ye kalmış bir durum değil. FIBA'nın karar vermesini bekliyoruz. Şimdi önümüzde 20 gün daha var. Bakalım Türkiye için oynamama izin verecekler mi? Türkiye Milli Takımı'nın bir parçası olmak ve takıma Litvanya'da yardımcı olmak istiyorum" diye konuştu.
Preldziç final serisinde 11.8 sayı, 5.8 ribaund, 4.8 asist, 1.2 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti.
DenizlispoR
19.Haziran.2011, 10:12
Umarım bizim için oynar . 3 numara pozisyonunda fazla oyuncumuz yok . Geçen seride Kerem Gönlüm oynamıştı yamulmuyorsam , onun da yaşı malum . Emir çok iyi olur .
Aşk-ı Şehir
19.Haziran.2011, 12:06
Preldzic takıma büyük güç katar. Umarım bizim lehimizde sonuç çıkar ama sanmıyorum yandaş FIBA'nın lehimize karar vereceğini..
vego
19.Haziran.2011, 14:39
Emir'i Hido'nun gençliğine çok bezetiyorum yahu.Hido'nun SAS'ta oynamadan önceki hali aynı:n:
SAS terbiyesi başka şey.
A.FaruK
19.Haziran.2011, 14:42
Bir çok rolde oynayabilecek ve çok ihtiyacımız olan bir isim Emir. Günün olduğu zaman değme guardlara bile taş çıkartır yeri geldiğinde her numarayı oynatabileceğiniz bir isim. Umarım lehimize sonuçlanır.
Revolution
19.Haziran.2011, 14:45
Preldzic inşallah milli takımda oynar. 2 sene sonra inanılmaz bir oyuncu olacak kendisi..
Rehavi
20.Haziran.2011, 02:37
2-3 oynayabiliyor yanlış bilmiyorsam... O bölgede de Hido ve Ömer den sonra öenmli bir açığımız oluşacak, Milli Takım a kazandırılabilirse çok iyi olur.
GodfatheR
20.Haziran.2011, 10:45
Pivot hariç her pozisyonda oynar , hele guard oynadı mı harika oluyor 2.06 boyla büyük avantaj sağlıyor. Böyle bi oyuncuyu kaçırmamız çok büyük talihsizlik olur , umarım karar lehimize açıklanır.
Cengo
20.Haziran.2011, 12:29
Slovenya 1,5 Milyon Dolar karşılığında anlaşma ile izin verdi. FIBA oyalıyor sürekli.
DaveJones
20.Haziran.2011, 12:40
Yalnız asıl ilginç olan geçen yıl bu adamı kimse istemezken bu sene tartışmasız kabul ediyor milli takıma. Bence gelmesin, devşirme oyuncu istemiyorum ben şahsen. Her ne kadar burada öğrenmiş olsada basketbolu.
yaman76hakanFB
20.Haziran.2011, 12:50
Adamı o kadar eleştirdik. Hakkını verelim. Emir'i Türk basketboluna kazandıran Tanjevic'e teşekkürler.
SAİT71
20.Haziran.2011, 23:25
FIBA başkanı mı ne Yunan değilmiydi ?
Cengo
20.Haziran.2011, 23:54
Yalnız asıl ilginç olan geçen yıl bu adamı kimse istemezken bu sene tartışmasız kabul ediyor milli takıma. Bence gelmesin, devşirme oyuncu istemiyorum ben şahsen. Her ne kadar burada öğrenmiş olsada basketbolu.
Ersan İlyasova devşirme, Özbek asıllı.
Daha önce oynayan Mirsad Türkcan devşirme, Boşnak asıllı. Ermal Kurtoğlu devşirme, Arnavut asıllı.
Lütfen bunu bahane etmeyelim. Çok ucuz kaçıyor.
Ayrıca aksine geçen sene de çok iyiydi. Avrupa'dan bütün gelecek vadeden gençler listesinde hep ön planda.
Neredeyse 1 senedir uğraşıyorlar A Milli Takım'da oynatmak için.
Boşnak asıllı ama Slovenya Milli Takımı'nda oynadı, sonra pişman oldu ama Slovenya diretti. O da asla bir daha oynamam diyerek rest çekti.
vego
20.Haziran.2011, 23:57
Tutku'da Boşnakmış.
DaveJones
20.Haziran.2011, 23:59
Ben Fenerbahçeliyim ve Emir'i de beğenirim yani bahane etmiyorum hiçbirşeyi. Devşirmelerden hoşlanmıyorum derken aklımdan Ersan geçiyordu zaten. Tercih meselesidir isteyene de saygı duyarım ben ama benim görüşüm bu yönde. Milli takıma zarar verme gibi birşey aklımın ucundan bile geçmedi ben sadece öz kaynaklarımızla nereye geleceksek gelelim istiyorum.
yaman76hakanFB
21.Haziran.2011, 00:08
Hidayet'in de Boşnak göçmeni olduğunu hatırlatırım. Ailesi Yugoslav kökenli.
Night_Mare17
21.Haziran.2011, 00:12
Hidayet'in de Boşnak göçmeni olduğunu hatırlatırım. Ailesi Yugoslav kökenli.
Semih Erden'de öyle diye biliyorum.
Redrum
21.Haziran.2011, 00:15
Ben Fenerbahçeliyim ve Emir'i de beğenirim yani bahane etmiyorum hiçbirşeyi. Devşirmelerden hoşlanmıyorum derken aklımdan Ersan geçiyordu zaten. Tercih meselesidir isteyene de saygı duyarım ben ama benim görüşüm bu yönde. Milli takıma zarar verme gibi birşey aklımın ucundan bile geçmedi ben sadece öz kaynaklarımızla nereye geleceksek gelelim istiyorum.
Hepsi osmanlı değil mi sonuçta? Herkesin köküne inersek safkan Türk bulamayız zaten :) Bence çok yararlı olur Emir.
DaveJones
21.Haziran.2011, 00:16
Göçmen ayrı şey, başka ülkede yetişmiş sonradan ülkemize gelmiş oyuncu ayrı şey. Bende Bulgar göçmeniyim ona bakılırsa ama büyük dedem gelmiş zamanında ben bilmem Bulgaristan falan. Budur yani.
DenizlispoR
21.Haziran.2011, 00:37
Göçmen ayrı şey, başka ülkede yetişmiş sonradan ülkemize gelmiş oyuncu ayrı şey. Bende Bulgar göçmeniyim ona bakılırsa ama büyük dedem gelmiş zamanında ben bilmem Bulgaristan falan. Budur yani.
O zaman yarı hemşeri sayılırız abi , ben de Bulgar göçmeniyim :D .
Artık dünyada bu tür şeyler oluyor , ben şahsen isterim Emir'in oynamasını .
Revolution
21.Haziran.2011, 05:47
DaveJones'un dediği görüşe katılmıyorum ama Tutku'yla Hidayet'le Ermal'le Semih'le, Emir'i bir tutmayalım çok farklı ikisi de. Ama kesinlikle katılmalı milli takıma. Bu sezon kendini aştı.
Cengo
21.Haziran.2011, 16:08
DaveJones'un dediği görüşe katılmıyorum ama Tutku'yla Hidayet'le Ermal'le Semih'le, Emir'i bir tutmayalım çok farklı ikisi de. Ama kesinlikle katılmalı milli takıma. Bu sezon kendini aştı.
Hepsi aynı.
İster çocuk yaşta gelsin ister sonradan gelsin, aynı şey.
A.FaruK
21.Haziran.2011, 16:28
Adamı o kadar eleştirdik. Hakkını verelim. Emir'i Türk basketboluna kazandıran Tanjevic'e teşekkürler.
Ama Emir'in buralara gelmesinde çok ince bir kırılma noktası var. Geldiğinde hiç standartı olmayan sürekli gidip gelen bi grafiği vardı ama Antalya deplasmanıydı yada tam hatırlamıyorum bi maçta Tanjeviç herkesin içinde aşırı bir kalaylamıştı Emir'i. Belki o gün küsebilirdi takıma çünkü dahada gençti o zamanlar ama o hergün biraz daha üstüne koydu. Her geçen gün yapabileceğinden daha fazlasını yapmaya gayret gösteririyor kimi zaman iyi kimi zaman kötü sonuçlar doğursada yinede bunları deniyor. Emir'in milli takımda oynamasını çok ama çok isterim açıkcası.