View Full Version : Turksportal Büyüklüğü
GsDoruk
19.Haziran.2011, 14:09
Turksportal merhaba,
Bu yaziyi okuyan cogu kisi sen de kimsin diyodur buyuk ihtimalle. İtiraf etmeliyim ki uzun zaman oldu bu siteye girmeyeli. Su anda burada bu satirlari yazmamim nedeni Turksportal'in ne kadar buyuk bir FM sitesi oldugunu sizlere gostermek. Bu sitede yaptiklarinizin hicbir zaman unutulmadigini sizlere kanitlamak...
FM oynamaya 2006 yilinin eylul ayinda basladim. Oyunu oynamaya basladigimda cogu deneyimsiz menajer gibi basarisizdim. İnternet'te basarinin sirlarini ararken bu site ile tanistim ve direk uye oldum. 2007 yazina kadar bu sitede vakit gecirdikten sonra bazi nedenlerden dolayi baska bir FM sitesinde takilmaya basladim.
Ben forumu biraktiktan sonra forum gelismesine devam etmis ve o zamanlar Turkiye'nin en cok satan oyun dergisi Level'a cikmisti. O sayida soyle bir baslik da vardi: "En Cok Emegi Gecen Turksportal Uyeleri". Bu baslik altinda GsDoruk da vardi. Boyle bir listede adimin yer almasi beni gercekten duygulandirmisti. Tam iki bucuk sene gecmesine ragmen Turksportal beni unutmamis ve adimi oraya yazmisti. O listenin neye gore yapıldığını veya kimin yaptigini bilmiyorum. Tek bildigim ise verilen emeklerin aninda unutuldugu internet dunyasinda Turksportal'in yaptigi bu vefakarligi baska hicbir FM sitesinin yapmayacagi.
Herkese iyi oyunlar,
GsDoruk
Not: Olayin uzerinden bir bucuk sene gecmis olabilir ancak benim bu listeden yeni haberim oldu (:D) ve duygularimi sizlerle paylasmak istedim.
GeNç KaRTaL
19.Haziran.2011, 16:33
Konuya girerken nikin yabancı gelmemişti.Tanımıyorum seni pek fazla ama bir aşinalık da var yani.:) Bahsettiğin listeyi biraz hatırlar gibiyim ama çok net değil.Paylaşma imkanın var mı?
GsDoruk
19.Haziran.2011, 16:40
Hala nickimi hatırlayanlar var demek :)Dergi şu anda yanımda değil ancak elime geçer geçmez o listeyi paylaşacağım. Ayrıntılı bilgiyi şurada bulabilirsiniz:
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=81907
Oghuse
19.Haziran.2011, 17:01
Çok geniş ve uzun listeydi forumda çok az da olsa paylaşımda bulunan üyelerin hepsi listede yer alıyordu.
Corpus
19.Haziran.2011, 17:18
Çok geniş ve uzun listeydi forumda çok az da olsa paylaşımda bulunan üyelerin hepsi listede yer alıyordu.
Baltalı İlah gibisin yemin ediyorum.Büyük ihtimal adamın bütün zevkini aldın götürdün şuan:D
GsDoruk
20.Haziran.2011, 00:48
Baltalı İlah gibisin yemin ediyorum.Büyük ihtimal adamın bütün zevkini aldın götürdün şuan:D
Yok canım hevesim niye kırılsın :D Bazinga sen var mıydın bakalım :D
Oghuse
20.Haziran.2011, 00:53
Yok canım hevesim niye kırılsın :D Bazinga sen var mıydın bakalım :D
vardım o vakit nickim farklıydı tabi ki, benim sitede nickini gördüğüm neredeyse herkes vardı aktif görünen.
KaPaLı
20.Haziran.2011, 00:57
Bende görmedim o listeyi. Elinde olan varmı dicem ama 2 seneye yakın geçmiş :n: Atılmıştır o dergi.
Nedvedmania
20.Haziran.2011, 01:03
Allah Allah bizim niye haberimiz yok :D Mesaj sayısına göre listelemişlerdir büyük ihtimalle. Arşivler araştırılırsa bulunur o liste.
Bu arada nickini hatırlayanlar arasında bende varım :)
RaSenGan
20.Haziran.2011, 01:11
Dergiyi de seni de hatırlıyorum.7 TL bayılmıştım hiç unutmuyorum.
Oghuse
20.Haziran.2011, 01:15
bende hala duruyor olabilir. sen vardın iso.. 2 sene değil bu arada geçen sene yav.
Nedvedmania
20.Haziran.2011, 01:18
Biraz araştırdım ama Level arşivlerini yayınlamıyor sanırım. Chip Dergisi arşivlerini düzenli olarak paylaşıyor ama Level'in sanırım böyle bir özelliği yok.
Ayrıca Levelin kendi sitesinde o sayıya ait tanıtımda şöyle bir resim var. Sanırım sayfanın sağ tarafındaki listede Nickler yazıyor.
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/20/211.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
maNga 33
20.Haziran.2011, 02:09
Merak ettim kimler vardı acaba :D
GsDoruk
20.Haziran.2011, 03:00
Ben hepinizi hatırlıyorum arkadaşlar :) Cihan, Aygün..
@Bazinga: Senin eski nick neydi? BaltHalı tarzı bir şey miydi?
@Genç Kartal: Hocam sanırım sen de nick değiştirmişsin :)
Ayrıca o zamanlar 12 - 13 yaşındaydım. Yazdıklarıma bakıyorum da gerçekten çok gereksizlermiş :D
GeNç KaRTaL
20.Haziran.2011, 03:27
semsi1991--->GeNç KaRTaL--->Saike--->GeNç KaRTaL
Kullanıcı adı değişiklikleri böyle.Fakat senin takıldığın zamanlar Fm bölümünde aktif olmayabilirim.Ondan dolayı hatırlamıyor olabilirsin.Zira uzun süre şu anki kullanıcı adımı kullandım.
GsDoruk
20.Haziran.2011, 15:08
Hocam hatırlayamadım seni :)
RaSenGan
20.Haziran.2011, 15:14
Ben hala tanımıyorum kendisini boşver :D Beni tanımana hatırlamana şaşırdım doğrusu (:
nekop
20.Haziran.2011, 15:18
Ben hala tanımıyorum kendisini boşver :D Beni tanımana hatırlamana şaşırdım doğrusu (:
İnsan beyni bazen en gereksiz şeyleri çıkaramıyor aklından. :D
RaSenGan
20.Haziran.2011, 15:42
İnsan beyni bazen en gereksiz şeyleri çıkaramıyor aklından. :D
Neyse bi şey demiyorum :D
GsDoruk
20.Haziran.2011, 16:40
Ayg.22 değil misin işte :D Bu arada beni tanımayanlar için adım Doruk :0:
Redrum
20.Haziran.2011, 16:44
Ben seni hatırlıyorum ya ama sen beni hatırlamazsın eski nickim hakan sükürü. :D
RaSenGan
20.Haziran.2011, 16:47
Ayg.22 değil misin işte :D Bu arada beni tanımayanlar için adım Doruk :0:
Evet :icon_biggrin:
GsDoruk
20.Haziran.2011, 17:00
Ben seni hatırlıyorum ya ama sen beni hatırlamazsın eski nickim hakan sükürü. :D
Nickini hatırlıyorum, adın neydi? :icon_biggrin:
Oghuse
21.Haziran.2011, 00:31
Ben hepinizi hatırlıyorum arkadaşlar :) Cihan, Aygün..
@Bazinga: Senin eski nick neydi? BaltHalı tarzı bir şey miydi?
@Genç Kartal: Hocam sanırım sen de nick değiştirmişsin :)
Ayrıca o zamanlar 12 - 13 yaşındaydım. Yazdıklarıma bakıyorum da gerçekten çok gereksizlermiş :D
eski nickim imzamda..
nannar
21.Haziran.2011, 00:36
bizim arkadaş askerdeyken görmüş dergiyi de benim de adım geçmiş sanırım :n:
GsDoruk
21.Haziran.2011, 03:25
Nannar'ın adı geçmeyecek de kimin adı geçecek, di mi hocam :p
Oghuse seni de hatırlıyorum ismen. :)
maNga 33
22.Haziran.2011, 00:30
BlacKSpiriT varmıydı acaba :D
World Hollow o1
22.Haziran.2011, 00:48
Bende varmıydım.
Ad soyad açık adres lazım mı :n:
Redrum
22.Haziran.2011, 01:22
Nickini hatırlıyorum, adın neydi? :icon_biggrin:
İsim Raşit'ti abi.
Bazinga'nın Oghuse olduğunu da yeni fark ettim. Yahu abi sen elli kere nick mi değiştirdin ben seni tanıyor muydum Oğuz'du adın da? :D
Nedvedmania
22.Haziran.2011, 01:25
Konu yavaştan "Arkadaş bulma konusu"na doğru kayıyor :D Bende eski nickimi söyliyim bari bilmeyen vardır "Cifaaa"
GeNç KaRTaL
22.Haziran.2011, 01:40
Bir de listeyi görebilseydik.:icon_biggrin:
GsDoruk
22.Haziran.2011, 20:50
BlacKSpiriT varmıydı acaba :D
Tanıdık gelmedi :D
Bende varmıydım.
Ad soyad açık adres lazım mı :n:
Seni de hatırlamıyorum ki :D
Nedvedmania
22.Haziran.2011, 21:30
Peki beni? Beni beni ?
BaFraLı
22.Haziran.2011, 22:18
Bende listeyi merak ettim şimdi. Benim nickimin olması biraz zor gibi ama bende eskiden Togiii'ydim.
Oghuse
22.Haziran.2011, 22:53
neredeyse herkes vardı diyorum ya buradaki. dergimi 20 lira başlangıç fiyatı ile açık arttırmaya mı sunsam :D
Oghuse
22.Haziran.2011, 22:54
Konu yavaştan "Arkadaş bulma konusu"na doğru kayıyor :D Bende eski nickimi söyliyim bari bilmeyen vardır "Cifaaa"
senin eski nicki pek bilmezler çok eskiden değiştirdin sen. biz son dalgayız.. :D
Nedvedmania
22.Haziran.2011, 22:54
Dergiyi bulduysan o sayfaların fotoğrafını çekte paylaş. Aç gözlülük yapma :D
Oghuse
22.Haziran.2011, 22:56
şu an öğrenci evimde duruyor dergi yaz okulunda yaparız. ama tek sayfa değil ki. dergi turksportalı anlatırken sağ tarafta liste halinde ve bikaç sayfa.
Oghuse
22.Haziran.2011, 22:57
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=81907&page=2 ilgili duyuru linki..
Nedvedmania
22.Haziran.2011, 23:11
şu an öğrenci evimde duruyor dergi yaz okulunda yaparız. ama tek sayfa değil ki. dergi turksportalı anlatırken sağ tarafta liste halinde ve bikaç sayfa.
Şu resimdeki gibi demi ?
Biraz araştırdım ama Level arşivlerini yayınlamıyor sanırım. Chip Dergisi arşivlerini düzenli olarak paylaşıyor ama Level'in sanırım böyle bir özelliği yok.
Ayrıca Levelin kendi sitesinde o sayıya ait tanıtımda şöyle bir resim var. Sanırım sayfanın sağ tarafındaki listede Nickler yazıyor.
http://i1106.hizliresim.com/2011/6/20/211.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
GsDoruk
23.Haziran.2011, 00:09
Peki beni? Beni beni ?
Seni hatırlamam mı Cihan'ım
Nedvedmania
23.Haziran.2011, 00:20
Seni hatırlamam mı Cihan'ım
Hayır sen değil. Yani sende hatırla tabi de :D Sayfada adımın olduğunu hatırlıyormusun :D
GeNç KaRTaL
23.Haziran.2011, 00:22
Hayır sen değil. Yani sende hatırla tabi de :D Sayfada adımın olduğunu hatırlıyormusun :D
Herkes varmış işte olum.Sen de varsındır.:icon_biggrin:
Nedvedmania
23.Haziran.2011, 00:25
Herkes varmış işte olum.Sen de varsındır.:icon_biggrin:
Olsun. Bakanın beni hatırlaması ayrı bi olay :D
GsDoruk
23.Haziran.2011, 00:27
Vardın vardın :D
Sitede hiç canlılık yok ama.
Kariyer hikayeme yorum yapan yok hiç. Kendim yazıp kendim oynuyorum.
Barış'ın kariyeri vardı, herkesin wonderkid olduğu çok güzel fikir ama yorum yapan yok ona da.
Eskiden böyle değildi TSI :)
Nedvedmania
23.Haziran.2011, 00:44
Barış'ın kariyeri vardı, herkesin wonderkid olduğu çok güzel fikir ama yorum yapan yok ona da.
Eski canlılığın olmadığı hepimizin ortak fikri. Kariyer konusunda da eskiden az sayıda ve güzel kariyerler vardı o yüzden çok mesaj atılıyordu. Ama şimdi çok fazla sayıda kariyer var ve kimisi klasik kariyerler olduğu için mesaj atımı çok düştü.
GsDoruk
23.Haziran.2011, 00:54
Eski canlılığın olmadığı hepimizin ortak fikri. Kariyer konusunda da eskiden az sayıda ve güzel kariyerler vardı o yüzden çok mesaj atılıyordu. Ama şimdi çok fazla sayıda kariyer var ve kimisi klasik kariyerler olduğu için mesaj atımı çok düştü.
Siteyi canlandırmak için hiç fikir yok mu? Yaz tatilinde canlılık olmayacak da ne zaman olacak? Üye çekmek istiyorsak en iyi zaman da yaz zamanı. Yöneticiler daha iyi bilirler tabii ki. Kendi görüşlerim bunlar. O kadar uğraşıyorsun üstteki mesajı editleyip editleyip ekliyorum, moral bozucu çok.
Nedvedmania
23.Haziran.2011, 01:01
Siteyi canlandırmak için hiç fikir yok mu? Yaz tatilinde canlılık olmayacak da ne zaman olacak? Üye çekmek istiyorsak en iyi zaman da yaz zamanı. Yöneticiler daha iyi bilirler tabii ki. Kendi görüşlerim bunlar. O kadar uğraşıyorsun üstteki mesajı editleyip editleyip ekliyorum, moral bozucu çok.
Benim yorumum eskiden Admin-Üye arası çok samimiydi. Şimdi mesafeli bir duruş var. Bunun dışında geçmişte bi ara hem siyasi hem spor konusunda çok fazla sayıda banlanan oldu. Ki bu kişiler forumun sevilen kişileriydi. Sonradan af çıktı ama geri dönenlerin sayısı çok az oldu.
Yıllardır "Turksportal.com'a geçiş yapılacak, o zaman birçok süpriz sizleri bekliyor" deniliyor ama adminlerin özel hayatlarındaki yoğunlukları sebebiyle bu siteye bir türlü geçiş yapılamadı.
BaGa TaRKaN
23.Haziran.2011, 01:02
Ben Yokmuyum Yahu ? :D
Nedvedmania
23.Haziran.2011, 01:04
Ben Yokmuyum Yahu ? :D
Aboov. Üyelik tarihini yeni gördüm. Sen 2003 den beri burdamıydın yahu :D
BaGa TaRKaN
23.Haziran.2011, 01:05
Beni Sen Mahvettin Cihan :zuhaha
mehmetd
23.Haziran.2011, 03:12
bende de herkes wonder kid,wonderwoman, wonderman
ama bana da yorum yazan yok.:icon_neutral:
GsDoruk
23.Haziran.2011, 23:43
bende de herkes wonder kid,wonderwoman, wonderman
ama bana da yorum yazan yok.:icon_neutral:
Bu öyle değil. Forumdan 18 kişinin adına profil oluşturmuş -9 ve -10 PA'lı. Bilgisayar kontrol ediyor onları. (::)
Estranged
24.Haziran.2011, 19:11
O zamanlar forumu daha çok takip amaçlı kullanıyordum, hatta foruma ilk geldiğimde FM oynamayalı yaklaşık 1 yıl olmuştu, ama nisan 2007'de okuduğum 2-3 kariyer hikayesi beni cidden gaza getirmişti oyun konusunda, oyunu alıp yükledim, oynamaya başladım, ne kadar çok özlediğimi anladım. O yaz turnuvalara katılmaya başladım, gerisi malum zaten, sosyal bir paylaşım alanı oldu burası için.
Mert'in Eskişehirspor kariyeri (fm26mert'ti yanlış hatırlamıyorsam nicki), Emre Abinin Fenerbahçe kariyeri (1502005, nam-ı diğer El Barto :) ) benim için dönüm noktasıydı aslında :) yavaş yavaş diğer kariyerleri de okudum, hepsinin kaliteli olduğunu anladım ve belki de bunlar sayesinde şu anda burada yazıyorum.
Şu anda okuduğum kariyerler neden bilmiyorum ama çok basit geliyor bana. Yaratıcı bir fikir yok, yenilik yok, herkesin yaptığı transferler aynı, büyük takım alanların transferleri fix, orta derece takım alanların transferleri wonderkidleri 48 ay taksitle, küçük takımlar da ucuz fiyata sezon ortalaması 7.60 ın altına düşmeyen oyuncular alıyorlar. Aldığım o eski heyecanı alamıyorum. Belki isimlerden, belki kariyerlerden, belki de o alandaki post-to-post sisteminden.
Neyse,umarım zamanla bunların da üstesinden geliriz :)
Eski nickim magirus'tu bu arada, dönemlerimiz pek kesişmiyor sanırım ama hatırlama ihtimalin var :)
GsDoruk sne unutulacka adammısın :)
maNga 33
24.Haziran.2011, 22:39
senide uzun zamandır görmüyoruz :p
GsDoruk
24.Haziran.2011, 22:59
O zamanlar forumu daha çok takip amaçlı kullanıyordum, hatta foruma ilk geldiğimde FM oynamayalı yaklaşık 1 yıl olmuştu, ama nisan 2007'de okuduğum 2-3 kariyer hikayesi beni cidden gaza getirmişti oyun konusunda, oyunu alıp yükledim, oynamaya başladım, ne kadar çok özlediğimi anladım. O yaz turnuvalara katılmaya başladım, gerisi malum zaten, sosyal bir paylaşım alanı oldu burası için.
Mert'in Eskişehirspor kariyeri (fm26mert'ti yanlış hatırlamıyorsam nicki), Emre Abinin Fenerbahçe kariyeri (1502005, nam-ı diğer El Barto :) ) benim için dönüm noktasıydı aslında :) yavaş yavaş diğer kariyerleri de okudum, hepsinin kaliteli olduğunu anladım ve belki de bunlar sayesinde şu anda burada yazıyorum.
Şu anda okuduğum kariyerler neden bilmiyorum ama çok basit geliyor bana. Yaratıcı bir fikir yok, yenilik yok, herkesin yaptığı transferler aynı, büyük takım alanların transferleri fix, orta derece takım alanların transferleri wonderkidleri 48 ay taksitle, küçük takımlar da ucuz fiyata sezon ortalaması 7.60 ın altına düşmeyen oyuncular alıyorlar. Aldığım o eski heyecanı alamıyorum. Belki isimlerden, belki kariyerlerden, belki de o alandaki post-to-post sisteminden.
Neyse,umarım zamanla bunların da üstesinden geliriz :)
Eski nickim magirus'tu bu arada, dönemlerimiz pek kesişmiyor sanırım ama hatırlama ihtimalin var :)
Maalesef tanımıyorum :uzgun:
Vay ben neymişim :icon_biggrin: Senin eski nick neydi acaba? :)