Log in

View Full Version : "Forvetimizde 50 milyon $ yatıyor"

mgungor
26.Mayıs.2006, 11:42
Yarım sezonluk Ankaraspor macerası dışında 6 yıldır sarı kırmızılı takımın başarısı için ter döken ve attığı birbirinden şık gollerle adından söz ettiren Ümit Karan, mucizevi şampiyonluğu anlatırken, yaşadığı sıkıntıları paylaştı.

http://www.superspor.com/images/1/29/694_B_UmitKaran009.jpg

Şampiyon olacağınızı düşünüyor muydunuz? Son maçta elde edilen bu zafer hakkında ne diyeceksin?

İstersen işin başına dönelim. Yani her şey oradan başlıyor. Takımdaki tüm oyuncular birbirini sevmeyi öğrendi. Biz arkadaştan da öte, bir aile olduk. Şampiyonluğun bu şekilde geleceğini beklemiyorduk.

Fener’in kadrosu daha güçlü. G.Saray, bu zor sınavdan nasıl başarıyla çıktı?

Sezon başında herkes Fener’i favori gösteriyordu. Belki de haklıydılar. Bir kere onların yabancıları bizden daha iyi. Fark aslında burada. Ancak, Türk futbolcuların kalitesine baktığımız zaman kesinlikle Fener’le eşitiz. Hatta onların önündeyiz.

Her şey F.Bahçe-Denizli maçına bağlıydı. Yani kaderimiz başka bir takımın ellerine kalmıştı. Artık her şey inanç ve ettiğimiz dualara bakıyordu. Ben de Kayseri maçında 90 dakika dua ettim. Takım olarak şampiyonluğu hak ediyorduk. Bana göre F.Bahçe, Denizli’ye takılmasa bile biz yine de şampiyonduk. Yani bir yerde hak yerini buldu.

Canaydın, ’bu 100 yılın şampiyonluğu’ dedi. Katılıyor musun?

Bu benim G.Saray’daki ikinci şampiyonluğum. Öncekinde 3. yıldız olayı vardı, çok değerliydi. Ama tabii bu kupanın manevi değeri çok ayrı.

Para sorununu takım içinde nasıl aştınız?

Açık ve net; GURURLA. Çünkü hepimiz onurlu oyuncularız. Bir dönem kendimizi yalnız hissettik. Sağa bakıyorsun 17 arkadaş, sola bakıyorsun 17 arkadaş. Yani başka kimse yok. Bundan dolayı aramızda birleştik. Mücadelemizin karşılığını alamadığımız zamanlar oldu.

Hakem hataları sizi nasıl etkiledi. Elle atılan gollere ne diyeceksin?

Biz işimize baktık. Her maçı alnımızın akıyla kazandık. Torpil ya da ayrıcalık beklemedik. Mesela Anelka Konya’da elle gol attı, bu gole sevindi. Ama Özgürcan PAF maçında elle gol attıktan sonra hakeme doğrusunu söyleyip, iptal etirdi. Yani bizim gençlerimiz bile farklı.

Fener’e 4-0 yenildiğiniz maçta şampiyonluğu kaybettiğinizi düşündün mü?

Kadıköy’de ilk 2 pozisyon gol olsa her şey çok farklı olurdu. ’Ferhat ve Uğur oynadı, o yüzden fark yedik’ diyorlar. Bunları geçelim. Gerets’in hatası yok. Kadıköy’de Uğur ile Ferhat’la maçı kazansaydık Gerets’i kahraman ilan ederlerdi.

Bir dönem gece hayatınla konuşuluyordun. Şimdi ne değişti?

İnsanın hayatında hatalar olur. Çok gözönündesin. Yani Ümit Karan ismi raitingdi. Göze batıyordu. Evlendim, sorumluluklarım var. Gençken bunlar olur. 5 ay sonra baba olacağım.

Herkes tatilde, sen buradasın...

Benim için tatil diye bir şey yok. Geçen yıl da burada günde 6 saat çalışıyordum. Öyle ki, Gerets imza atmaya geldiğinde, balkondan bakarken beni gördü. Kendisi ile ilk tanışıklığım o zaman oldu. Herhalde, ’bu sıcakta koşan salak kim?’ demiştir. Çünkü, Florya’da bir tek ben vardım.

Röportajın tam Beşiktaş maçı ile ilgili kısmına gelmiştik. Söz döndü dolaştı, belki de şampiyonluğu getiren Hasan Kabze’nin bitime 17 saneye kala attığı galibiyet golüne geldi. Tam bu sırada, yanımıza Hasan Kabze gelmez mi?

Bakın Ümit Karan, Hasan Kabze’yi nasıl çağırdı:

"Vayyyy BIG STAR nerdesin? Oğlum her yerde röportajın çıkıyor. Bir kere bile adımızdan bahsetmemişsin. Helal olsun sana. Seni kim korudu bu takımda? En çok kim senden bahsetti? Sorarım ben sana."

Aziz Yıldırım unutulmaz başkan

F.Bahçe\'de 8 yıl başkanlık yapmak kolay değil. Bana göre Aziz Yıldırım, F.Bahçe tarihinde unutulmayacak bir başkan. Tabii herkesin yeri dolar. Ancak o, Türkiye’ye seyri imkansız oyuncuları getirdi. Yıldırım kesinlikle takdir edilecek bir başkan. Ama Türkiye’de iyi işler yapanlar yıpratılıyor.

F.Bahçe’de çok yıldız var. Futbol bireysel değil, takım oyunudur. Yabancıları kaliteli olmasına rağmen onlar tam bir takım olamadı. Aramızdaki fark burada. Ayrıca F.Bahçe’de inanılmaz bir yabancı futbolcu, yıldız arzusu var. Fener yönetimi gitsin 2. Ligi tarasın. Orada ne yıldızlar, ne canavarlar var. Semih gibi bir oyuncuyu oynatamıyorlar. Türk oyuncusu ne zaman şans bulacak? Yabancı sevdasından vazgeçsinler.

Kardeşim Fenerbahçeli diye gidip onu bıçaklayayım mı?

Önümüzdeki sezon F.Bahçe’nin 100. yılı olması bizi ilgilendirmiyor. Onlar, bizim 100.yılımızı dinlemeyip, şampiyon oldular. Tabii ki, biz de şampiyonluk için oynayacağız. Bu sezon yarışı biz kazandık. Biz rakibiz, düşman değil. İnanın bu yıl resmen Fener ile bizi düşman kılığına soktular. Futboldan bile soğudum, sıkıldım. Fenerbahçe-Galatasaray tribünlerinde neler yaşandı, gördünüz. Biz aynı vatanın insanlarıyız. Savaş değil, şov yapıyoruz. Eskiden herkes maçları beraber izlermiş. Şimdi birbirlerine taş yağdırıyorlar, koltukları söküp atıyorlar. Ya o attığın taşlar, koltuklar sevdiğin bir arkadaşına gelse. Ben olsam vicdan azabından ölürüm. Benim şimdi bin tane Fenerbahçeli arkadaşım var. Kardeşim Fenerli, gidip onu bıçaklayayım mı? Aşalım bunları.

Hakan’la forma için kavga edecek değiliz

Hakan\'la konuşmadığım söyleniyor. Vallahi eskiden böyle şeyler oluyordu. Herkes biliyor, defalarca boş yere birbirimize düşmüştük. Artık büyüdük. Eğer takımda ben Necati’yi, o beni, Hakan ağabeyi kıskanmış olsaydık, buralara nasıl gelecektik? ’Aman o atmasın, ben vurayım’ diye birbirimize pas bile vermezdik. G.Saray takımı bunları aştı. Forma için Hakan’la kavga edecek değiliz. Kaldı ki, ben olgunlaştım, 5 ay sonra baba olacağım.

Keşke Hagi’yle tanışmasaydım

Hagi, futbolcu olarak benim idolümdü. Ancak, kötü bir teknik direktör. Keşke Hagi ile hiç tanışmasaydık. Keşke hocam olmasaydı, gözümde futbolcu olarak kalsaydı. Onun döneminde birçok kez haksızlığa uğradım. Hiçbir sebep yokken bana sırtını döndü, şans tanımadı. Beni kafasından silmişti. Bırakın yolda, idmanda bile bana merhaba demiyordu, tek kelime konuşmuyordu. İnsan selam bile almadığı biriyle nasıl tartışabilir? Beni Ankaraspor’a yolladı. Ne oldu? Geçen sezon bu yüzden şampiyonluğu kaybettik.

Song kadro dışı kalsa formaları çıkarırdık

Çok sıkıntılar çektik. Sevinci de hüznü de birlikte yaşadık. Eğer Song idmana çıkmadı diye kadro dışı kalsaydı, inanın hepimiz formaları çıkarır giderdik. Öyle ki, bizim kendimizden başka dostumuz yoktu. Buna yöneticiler de dahil.

Tuncay’ın üzerine fazla gitmeyelim

Hindi olayı çok abartıldı. Tuncay, sevincini taraftarıyla paylaşmak için bunu yaptı. Biraz abartılı oldu ama onun üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum. Çünkü yaptığı hareket art niyetli değildi. Büyütmenin anlamı yok.

Fakir-fukara edebiyatı yanlış cümleler

Murat Özaydınlı’nın bizim için kullandığı ’fakir-fukara edebiyatını’ yanlış buluyorum. Bazı Fenerli yöneticiler, ’Denizli maçı iptal edilsin’ demiş. Ne oldu ki, maç iptal olacak. Önce geçmişe baksınlar.

Beşiktaş Cordoba gibi kaleci bulamaz

Bizim maçta yediği goller yüzünden gönderilen Cordoba’ya yanlış yaptılar. Beşiktaş, onun gibi düzgün bir insan ve iyi bir kaleci bulamaz. Bence, Beşiktaş camiası ona şaka(!) yaptı.

Bizi Tromsö şampiyon yaptı

Tromsö, hayatımda unutmak istediğim nadir maçlardan biri. Belki de bu turu geçsek UEFA Kupası’nda çeyrek finalde elenecektik. Bu yolda ligde puan kaybedecektik. Belki de elenmemiz iyi oldu. Tromsö faciası bize şampiyonluğu getirdi. Çünkü turu geçsek ligde puan kaybedecektik.
26.05.2006

Kaynak : Hürriyet

SeZeRinHo
26.Mayıs.2006, 13:35
bu röportaj formalite kokuyo

SaMaNYoLu
26.Mayıs.2006, 13:38
ya ne formatılesı? düşünsenıze Henry, eto, Shev, ve bir kaçtane daha sayılabılır onlar dışında hiç bir forvet turkıyeyı bırakın dunyada dıyorum. Galatasarayı 4 forvetınden kalıtelı degıller. 50 mılyon $ doğru bence fazlada ederler H.kabze Necati 26 yaşın altındalar Ümir karan 28 bize 6-7 sene forvet gerekmez bence. ALt yapıda sağlam zaten olmayanlar düşünsün.

ibo
26.Mayıs.2006, 13:54
başlık "Forvetimizde 50 milyon $ yatıyor" bu ama ben yazı içinde böyle bişey okuyamadım..?

SaMaNYoLu
26.Mayıs.2006, 15:10
Ümit Karan 4 Forvetımız bugun Satışa Çıksa 50 milyon $ eder ve borçlarımızın yarısı kapanır demiş başlıgın açıklaması bu kardeş.

mertcan1304
26.Mayıs.2006, 18:48
Ümit şaka yapıyo herhalde.Galatasarayın forvetleri iyi ama o kadarda abartmaya gerek yok.

enesao
26.Mayıs.2006, 18:55
Ümit şaka yapıyo herhalde.Galatasarayın forvetleri iyi ama o kadarda abartmaya gerek yok.
bence dogru söluyo hepside birbirinden kaliteli..

mertcan1304
26.Mayıs.2006, 18:59
bence dogru söluyo hepside birbirinden kaliteli..
gs'nin forvetleri kaliteli olabilir.Ama öyle 50 milyon dolar edecek kadarda kaliteli oyuncuları yok.

Universal
26.Mayıs.2006, 19:06
galatasarayda belki en iyi forvetler var ama o kadar para edeceğini sanmıyorum zaten hakan sukurede kimse para vermez geriye kabzeyle karan kaldı onları toplasan anca 10.000.000$ eder

enesao
26.Mayıs.2006, 19:16
galatasarayda belki en iyi forvetler var ama o kadar para edeceğini sanmıyorum zaten hakan sukurede kimse para vermez geriye kabzeyle karan kaldı onları toplasan anca 10.000.000$ eder
sadece umit karan bile 10.000.000 $ dolar etmez... bide necatide var unutmaa

SYLaR
26.Mayıs.2006, 19:16
bencede ümit baya bi abartmış

SaMaNYoLu
26.Mayıs.2006, 22:04
Necati geçen yıl Real madritin transfer listesındeydı bu resmı olarak açıklandı. Bu Senede psv başta olmak üzere birsürü Avrupa takımının transfer listesinde Necati ve Ümit Karan H. Kabze desen daha çok genç 23 yaşında Nefes aldıkça değerlenıyor 50 milyon etmesede 4 ü birden 35 milyon € felan rahat kazanç getirir ama geçmişmize baktıgımızda Gs nın transferlerden hiç para kazanamadıgını görüyoruz E.belezoglu Okan Buruk Hakan Sukur ( gençken ) ve bunlar gibi Avrupaya giden çogu Futbolcudan kuruş kazanamadık yınede kazanacagımızı sanmıyorum. Ümit Karan Seneye sözleşmesi bitiyor uçar gider karıyerımın sonunu Avrupada geçırım der. Necatide 2 sene Sonra aynı şekılde h. kabze mechul :)

TüMeR_yAğıZ
26.Mayıs.2006, 23:08
Öncelikle gazetede okurken benimde dikkatimi çekti.maalesef medyanın en nefret ettiğim huyu burada da var.bir başlık atıyorlar okunsun satılsın diye konunun içeriğine bakıldığında başlıkla ilgili tek laf yok.ben röportajda okuyamadım okuyan varsa gelsin söylesin.

ya ne formatılesı? düşünsenıze Henry, eto, Shev, ve bir kaçtane daha sayılabılır onlar dışında hiç bir forvet turkıyeyı bırakın dunyada dıyorum. Galatasarayı 4 forvetınden kalıtelı degıller. 50 mılyon $ doğru bence fazlada ederler H.kabze Necati 26 yaşın altındalar Ümir karan 28 bize 6-7 sene forvet gerekmez bence. ALt yapıda sağlam zaten olmayanlar düşünsün.

umarım espri yapıyorsundur.türkiye desen en kalitelileri arasında sayarsın ama dünya demen de çok bir abartı olmuş.gönül ister öyle olsun ama gerçekler ortada.biraz daha tarafsız bakmaya çalış.

Frank_Castle
27.Mayıs.2006, 01:17
Bu yazının tamamını okudum ve Ümit Karan, avrupada birçok takımın kadrosunda 4 tane kaliteli forvet birden bulunmuyor diyordu ..
Avrupanın en kaliteli 4 forveti bizde demiyordu yani ..

nic-39
27.Mayıs.2006, 01:33
necati real!!!!cok ılgınc bı de resmı olarka acıklanmıs demek..robınho-baptısta-raıl-ronaldo ve necati :P...baya abartı bı rakam olmus..tamam hepsı kalıtelı ama bu fıyat etmez yanı..bı kere oncelıkle hepsı turk takımında oynuo we tc vatandası...brezılyalı falan olsalar ederdııı...

Burak Duran
27.Mayıs.2006, 01:35
necati real!!!!cok ılgınc bı de resmı olarka acıklanmıs demek..robınho-baptısta-raıl-ronaldo ve necati :P...baya abartı bı rakam olmus..tamam hepsı kalıtelı ama bu fıyat etmez yanı..bı kere oncelıkle hepsı turk takımında oynuo we tc vatandası...brezılyalı falan olsalar ederdııı...

necati olayı doğru real sitesinde okumuştum

nic-39
27.Mayıs.2006, 01:41
sen dıosan dogrudur o zaman:) necatı bana cok antıpatık gelıo artık..cok havcalandı gıbı bence..dunku mactakı hareketlerı falan...

SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 04:26
Necatide ciddi forum düşüklüğü var doğru. Ama Turkıyenın En kalıtılelı Forvetlerınden bunuda 2 sezondur kanıtladı. yukarda arkadaş robınho-baptısta-raıl-ronaldo ve necati :P böle yapmıs baqtısta Robınho Geçen Seneye kadar Sen tanıyormuydun onları ? başkalarıda onları Raul ve ROnaldo yanına yakıştıramıyordu fakat Futbol bu Kımın nerde nasıl oynayacagı belli olmaz.

paco
27.Mayıs.2006, 05:08
burda anlatılmak istenen çok açık .... ümit karan ın demek istediği çok kaliteli forvet oyuncularımız var ... 4 ü de kaliteli demek istiyor ki bu bir takımda kolay rastlanacak birşey değil .... bence bir takım böyle bir forvet hattına 50 milyon$ verir hepsi birbirini tamamlayan futbolcular ve çok iyi anlaşıyorlar ....
yoksa tek tek fiyatlarına bakarsanız bencede 50 milyon dolar etmez ... benim gözümde paha biçilemezler ama biraz da gerçekci olalım...... ama bu oyuncular türk vatandaşı yerine avrupalı veya g.amerikalı olsalar fiyatlarıda çok değişik olurdu ....

Burak Duran
27.Mayıs.2006, 09:20
sen dıosan dogrudur o zaman:) necatı bana cok antıpatık gelıo artık..cok havcalandı gıbı bence..dunku mactakı hareketlerı falan...

necati büyük ihtimalle artık hırslı çalışmıyor ve hata yapıyor. maçlarda istediği performansı gösteremiyor buda onu agresif yapıyor ve dünkü maçtaki gibi hareketler yapmasına sebep oluyor. Ki bence dünkü maçta ben olsam bende yürürdüm adamın üstüne nasıl dirsek çıkardı öyle

kavara
27.Mayıs.2006, 12:41
necati büyük ihtimalle artık hırslı çalışmıyor ve hata yapıyor. maçlarda istediği performansı gösteremiyor buda onu agresif yapıyor ve dünkü maçtaki gibi hareketler yapmasına sebep oluyor. Ki bence dünkü maçta ben olsam bende yürürdüm adamın üstüne nasıl dirsek çıkardı öyle
dünki milli macda adam ın üstüne gittigi kadar rakibin kalesinin üstüne gitmedi..bence 1 dostluk macında olacak sey degildi bu.

Burda ümit in dedigi cok acık :D:D 40 milyon dolar ben ederim digerleride 2 milyon 3 milyon eder demek istemis :D:D

Universal
27.Mayıs.2006, 12:46
necatide sezon başına göre büyük değişmeler var şımarmış gibi aynısını tuncaydada görüyorum eskiden daha iyi oynuyorlardı

korray87
27.Mayıs.2006, 17:42
bnce necati artı ümit 20 milyon dolar eder kabze de seneye kendni gosterirse 7 8 miyon dolarlk bir potansiele saip we bu da bnce tsl n,n en pahalı forwet 3 lusu demek galatasaryımızın bnce cok buyuk bir futbolcıu potansiyeli war

LaKe
27.Mayıs.2006, 19:52
röportaj güzel olmuş :)

Del Piero_10
27.Mayıs.2006, 21:05
20m'da anlaşalım:)

Gravity
27.Mayıs.2006, 21:17
En son sana 40M olur (pazarlığa başladık iyi mi:confused: ).

ibo
27.Mayıs.2006, 22:49
evet necatinin tavırlarını bende hiç beğenmedim.. :mad:

SaMaNYoLu
27.Mayıs.2006, 23:18
4 Silahşörler onlar bu Senede Takımlarını Şampıyon yaptılar burda onlar üzerinde pazarlık yapacagınıza Alkışlayın. Elle kolla değil bilekkle parayla pulla değil yürekle...

ibo
28.Mayıs.2006, 00:14
4 Silahşörler onlar bu Senede Takımlarını Şampıyon yaptılar burda onlar üzerinde pazarlık yapacagınıza Alkışlayın. Elle kolla değil bilekkle parayla pulla değil yürekle...

zaten kimsenin bu 4 lünün futboluna bişey dediği yok sadece 50 milyon $ etmeyeceği söyleniyor..