View Full Version : Yabancı Sınırlaması Kalkıyor
Revolution
26.Haziran.2011, 01:09
Yabancı sınırlaması kalkıyor!
Türkiye Futbol Federasyonu seçimine 1 haftadan az bir süre kala Beşiktaş’a müjdeli haber geldi.
29 Haziran’da Ankara’da yapılacak seçime tek iddialı aday olarak girecek olan ve başkanlık koltuğuna oturmak için artık günleri sayan Mehmet Ali Aydınlar’ın yabancı sınırını kaldıracağı öğrenildi. Beşiktaş’ın Mehmet Ali Aydınlar’a verdiği kayıtsız desteğin arkasındaki en önemli etkenin bu olduğu bildirildi. Ligde birçok kulübün bu konuda yaşadığı sıkıntıya artık son vermek isteyen Aydınlar’ın başkan seçilir seçilmez ilk icraatının ‘belli şartlarla sınırsız yabancı’ olacağı kaydedildi. Tabi bu gelişmeye en çok sevinen taraf kadrosunda 14 yabancısı bulunan Kara Kartal oldu. Böylece transfer döneminde kadrosuna yeni yabancı katmak için eli kolu bağlanan Siyah-Beyazlılar, derin bir nefes alacak.
Belli şartlar aranacak
Fink, Tabata, Ferrari gibi teknik ekibin istemediği isimler yine elden çıkarılacak ama bu operasyonda Beşiktaş Yönetimi’nin eli daha güçlü olacak. Ancak yabancı sınırı ortadan kalkarken, federasyonun ligin kalitesini düşürmeme konusunda belli başlı önlemler alacağı belirtildi. Buna göre bir kulübün kadrosunda yer alan yabancı futbolcu sayısının en az yarısının belli oranda kendi ülke milli takımlarının formasını giyme şartı getirilecek. Sahaya çıkacak yabancı sayısının sınırlandırılacağı ve bu rakamın büyük ihtimalle 6 olacağı ifade edildi.
Orhan Yıldırım
Maraton.com.tr
europeanconquer
26.Haziran.2011, 01:15
Bence çok güzel oldu :)
DaveJones
26.Haziran.2011, 01:17
Harika olur gerçekten. Epl sistemi gelicek büyük ihtimalle.
Revolution
26.Haziran.2011, 01:17
Yabancıyı alıp yedek oturtmak saçma bence ya direkt 8 yapsalardı ya da U21 veya U23 sınırlamaya takılmasaydı belki kulüplerimiz bu kez genç yeteneklere yönelirdi.
Chivalry
26.Haziran.2011, 01:23
Daha iyi oldu böyle genç yabancılara yönelebilecek kulüplerimiz.
sentugo
26.Haziran.2011, 01:28
iyi de yine 6 yabancı olucak sahada.. tamamen beşiktaşa yarayan bir olay..
goosfraba
26.Haziran.2011, 01:32
sahada 6 yabancı sınırı devam ederse göstermelik alınan bir karar olarak algılayacağım bu olayı. 8 olması gerektiğine ben de katılıyorum.
Rehavi
26.Haziran.2011, 01:42
Eğer kabul edilirse yine bizim için yapılandırılmış bir kural olur. Belki biraz da Fenerbahçe nin işine yarayabilir.
Bu arada haberin kaynağı güvenilir mi? Benim pek takip etmediğim bir yer...
Eğer doğruysa hiç uğraşmamıza gerek kalmaz. Fink-Tabata-Ferrari-Holosko nun hepsi de yeri gelince kullanılabilecek oyuncular. Tabata nın bölgesinde çok iyi alternatiflerimiz yok, faydalı olabilir, yine Holosko da yeni gelen gençlerimizin formsuz olduğu dönemlerde ve özellikle de santrafor da etkili olabilir. Eğer kural böyle olursa elimiz çok güçlenir. Sonuçta bu oyuncuların hepsi belli bir değerdeki oyuncular, alternatif olarak kalmaları işimize gelir.
LaigLeNoiR
26.Haziran.2011, 02:03
Bence sınırsız yapsınlar ancak ilk 11'de en az 2 tane alt yapıdan yetişme oynatma mecburiyeti getirsinler.
1 de az bizim ülkenin gençlerini kazanmamız için.
vego
26.Haziran.2011, 02:20
Birde böyle deneyelim.
Rick Nelson
26.Haziran.2011, 02:59
Sınırsız olabilir ancak ilk 11 kuralı güncellenmeli..Bir de Premier Lig'de olduğu gibi milli takımda oynamayan lige giremesin..
GeNç KaRTaL
26.Haziran.2011, 03:11
Sahada 6 yabancının artırılması Anadolu kulüplerinin işine gelmeyeceği için böyle bir şey olabilir gibi gözüküyor.Ama ben tamemen serbest bırakılmasından yanayım.Türk futbolcu da yetişmiyorsa da yetişmesin arkadaş.Sanki bugüne kadar çok yetişti de.
Facx
26.Haziran.2011, 03:31
sahada 6 yabancı olcaksa ne işe yarar ki ? anca avrupada
Zekirdek
26.Haziran.2011, 11:15
Premier Lig sisteminin hafifleştirilmiş halinin gelmesi taraftarıyım. Son 2 veya 3 yıldaki Milli Takım maçlarının yarısında 23 kişilik kadroya girmiş olan futbolcular gelebilsin. Brezilya çöplüğüde tamamen yok olur.
Genç yabancılar için ise 18 kişilk kadroda 23 yaş altı 1 tane bulundurma ve genç Türk oyuncular için 23 yaş altı 1 veya 2 oyuncu bulundurma zorunluluğu olsun.
Yabancı sınırsız olsun ve bu sistemde gelecek yabancılarda kaliteli isimler olacaktır.
KanaKe
26.Haziran.2011, 12:40
yabanci siniri komple kalkmali ancak o sekilde türk oyuncular kendilerini gelistirebilir.. sahada 6 yabanci olacaksa ne anlami kaldi?
fbdevil190737
26.Haziran.2011, 12:43
En azından sahada 8 yabancı olmalı ve altyapıdan kadroya 3 oyuncu dahil edilme kuralı gelmeli .
RasAnt
26.Haziran.2011, 17:06
Sonunda yaw,tamda avrupaya güçlü,kadrosu oturmuş ekiplerimiz gidecek FB-TS-BJK-BURSA-ANTEP yabancı sınırlamasının genişletilmesi beklenen başarıyı getirecek ve ligimizin kalitesini arttıracaktır.
sarianet
26.Haziran.2011, 17:15
umarım yerli futbolcuların astronomik fiyatları düşer yada yerlilerimizina vrupada önünü açar diye düşünüyorum umarım böyle olur :)
SAİT71
26.Haziran.2011, 17:20
Bence sahada 8 yabancı, 3 altyapıdan çıkan oyuncun oynamalı. Kulübede ise en az 3-5 tane alt yapıdan yetişmiş oyuncu bulundurulmalı. Asıl böyle daha çok oyuncu çıkar alt yapıdan...
Sekopej
26.Haziran.2011, 21:30
Mehmet Ali Aydınlar'ın voleyboldan, yabancı sayısı yüzünden çekildiğini ortaya koyduğumuzda, futbolda yabancı sayısını arttıracak haberi gayet inandırıcı geliyor.
Revolution
26.Haziran.2011, 21:55
Eğer milli takım kuralı olacaksa saçmalık olur. Şu anda ligimizin en iyi yabancıları arasında gösterilen Alex, Colman, Pele, Guti, Alanzinho, Wagner, Sosa(aklıma gelenler bunlar) düzenli milli forma giymiyorlar bir çoğu milli formayı hiç giymemiş bile. Biz gelişmiş bir lig değiliz milli takım kuralı konursa özellikle anadolu kulüplerimiz çok sıkıntı çeker.
Sheriff
26.Haziran.2011, 22:01
Son 6 ayda milli takımda oynama kriteri getirilmeli ama ümit milli takımlar ve genç milli takımlarda buna dahil edilmeli.
SAİT71
26.Haziran.2011, 22:04
Bence milli takım kuralı olursa Brezilya'dan Arjantinden ve Büyük ulusal takımı olan ülkelerden oyuncu getiremeyiz. O kural saçma olur ve yabancı sınırının kaldırılmasınında hiç bir anlamı kalmaz. Bu hali bile daha cazip gelir o zaman...
KanaKe
26.Haziran.2011, 22:05
kritere gerek yok hollanda ligi gibi komple serbest olmali türk oyuncular 4 büyüklere transfer oldumu hedef kücültüyor buda performansini etkiliyor yabanci siniri komple kalktiginda rekabet ortami dahada artacak formayi almak icin daha cok calisacaklar ve hedef büyültmeleri gerekecek bakin hollanda milli takimina adamlar dünya kupasinda final oynadi disariya sürekli yildiz yolluyorlar..
Revolution
26.Haziran.2011, 22:13
U23 veya U21 serbest olsun, geri kalan yabancılar +'sız -'siz direkt 8 olsun. Mis gibi.
vego
26.Haziran.2011, 22:16
Herşey serbest olsun Almanya'daki gibi.Saçmalamasınlar.
GeNç KaRTaL
26.Haziran.2011, 22:18
kritere gerek yok hollanda ligi gibi komple serbest olmali türk oyuncular 4 büyüklere transfer oldumu hedef kücültüyor buda performansini etkiliyor yabanci siniri komple kalktiginda rekabet ortami dahada artacak formayi almak icin daha cok calisacaklar ve hedef büyültmeleri gerekecek bakin hollanda milli takimina adamlar dünya kupasinda final oynadi disariya sürekli yildiz yolluyorlar..
Aynen.Yabancı kontenjanı serbest kalırsa yerli oyuncular daha çok çalışmak zorunda kalacaklar ve bu da milli takıma olumlu yansıyacaktır.Yabancı serbest kalınca tüm takımlar yerli oyuncuları bir kenara itecek değiller.Yerli oyuncu formayı hak ederse giyer.Bu kadar basit.Öyle alengirli formüllere hiç gerek yok.
SAİT71
26.Haziran.2011, 22:19
Bence alt yapı zorunluluğu bu kuraldan 2 yıl sonra getirilmeli. 2 yıla kadar herkes alt yapısından oyuncu çıkarmaya bakmalı. Yoksa büyük takımlarda Türk görmek biraz zor olur. Bu sürede de alt yapısından olmasada her takım ilk onbirinde 3 Türk bulundurmalı. Kale için Türk olma zorunluluğuda düşünülebilir aslında...
sananes
26.Haziran.2011, 22:41
Abicim digiturk para akıtıyo,sponsorlar para akıtıyo kısacası anadolu takımlarının gelirleri hayli arttı.Söylemek istediğim şu Yabancı sınırsız olsun,kaliteli türk futbolcularda gerekirse kayseri'de, gaziantep'te,samsun'da vs vs. anadolu takımlarında oynasınlar.Bence bu kuralın serbest bırakılması anadolu takımlarını şampiyonluğa daha çok yaklaştırır ve türk oyuncuların gereksiz fiyat artışını da düşürür.
Chinatown
27.Haziran.2011, 00:08
Türkiye futbol tarihinin en irdelememiş saçmasapan kararı hayata geçmek üzere. yabancı sınırı kalkabilir, hatta tamamen.. ama bu bizim yabancı transferindeki UTANÇ seviyesinde beceriksizliğimizi kapamaz..
20 yıldır bu ülkeye akın akın yabancılar alınıyor. Her yıl 100 den fazla yabancı ligde top oynuyor. ve biz 20 yılda sadece biz Alex ile Hagi'yi ikon yapabildik. Onların da ikonluğu Edirneye kadar. Şöyle 1 milyona alınıp 10 milyona ihraç edilen tek bir adam yok, tek bir tane yav. Bunca klüp var, binlerce oyuncu almışız, bir tane mi çıkmaz içinden dünya yıldızı?
Bu sene 2 takım 82 puan aldı, 3. 21 puan fark attılar. Bu iki takımın en iyi 5 adamını sayın desem;
Fenerbahçede; Volkan-Lugano-Emre-Gökhan-Alex
Trabzonsporda; Onur-Serkan-Selçuk-Burak-Egemen
deriz yüzde 80 imiz. Hatta kişiye göre M.topuz, Umut Bulut vs de bu listede olabilir. ve bu 10 oyuncudan sadece 2 si yabancı.. Bizim neden ülke olarak en büyük başarılarımız hep milli takımda? Neden klüp takımlarımız ekimi göremezken milli takımımız madalya alıyor? U15 U17 U19 da dünyada adı geçip kaybolan oyuncularımızdan bahsetmiyorum bile..
benim üzüldüğüm nokta yönetimler kişisel beceriksizliklerinden dolayı bu değişikliği hoş görebilir. ama kamuoyu düşüncesinin de bunu desteklemesi. sporda şiddet yasası çıkınca herşeyin düzeleceğini düşünmek gibi yabancı sınırı kalkınca başarının geleceğini düşünmek..
her yıl 10 yabancısının max 5-6 tanesinden faydalanan, ve sene sonunda en az 3-4 ünü bedavaya dahi elinden çıkarmakta zorlanan birçok klübümüzün olduğu ligde yabancı sınırlamasının kalkmasının istenmesi işgüzarlıktan başka birşey değil.
Burada anadolu klüplerinin oyuncu bpnservis fiyatlarını artırdığından bahsediliyor, bunun nedeni de yine büyük klüplerin gereksiz transferlere örnek olacak şekilde yüksek meblalar ödemesi. ayrıca o kadar boş transferler var ki onlara gideceğine anadolu klüplerine gitsin diyor insan.
Hollanda ve İngiltere liglerinden bahsedilmiş. Ama biz bunlarla bir değiliz. İngiltere zaten ticaretin içine girmiş, 20 klübünden 15 i zenginlerce satın alınmış, asıl amacı kar elde etmek olan bir lig haline geldi. Hollanda da ise böyle bir sınırlama yok ama adamlar zaten dünyanın en iyi oyuncularını yetiştiriyorlar. çoğu hollanda takımında en az 6-7 tane Hollandalı var.
Mehmet Ali Aydınlar iyi niyetli olabilir. ama unutuyorki biz futbolda voleyboldaki kadar gelişmiş değiliz. bir dünya şampiyonu takımımız yok, milli takımımızda dünya arenasında o kadar söz sahibi değil, voleybolda dünya standartında oyuncularımız var ve sürekli aşağıdan kaliteli oyuncular geliyor.
son söz olarak Ziconun 4-5 yıl önce 6 yabancıyla avrupanın en iyi 4 takımı arasına girmeye çok yaklaştığı bir örnek varken, Fatih Terim'in yüzde 80 i Türk oyuncularının kaykısıyla kazandığı ülkemizin tek avrupa kupası varken çok uzaklarda somut sonuçlar aramamak gerek. Bu sınırı kalkması tamamen takım yönetimlerinin transfer beceriksizliğinin kapatmak için çıkacak. ve bir işi beceremiyor diye işi yapana yardım etmek o işi yapan adamın becerisini arttırmaz, aksine tembelleştirir.
Sirius Black
27.Haziran.2011, 00:12
25 kişilik kadroda altyapıdan yetişmiş en az 3 ve en az 10 tane yerli olsun. Gerisi serbest olsun, hayat bayram olsun. :)
GeorgeWeah
27.Haziran.2011, 00:22
Genç oyuncular arkadan geliyor ama bir vakitten sonra yok oluyor ya da fazla şans verilmiyor. Bu yüzden de yabancı oyuncu ihtiyacı ortaya çıkıyor. Yabancı oyuncu serbest olsa da alt yapıdan oyuncu ya da kadroda Türk oyuncu bulundurma olması lazım. Yoksa Türk oyuncuları iyice kaybederiz. Ama şöyle de birşey var. Örneğin Semih, Arda, Selçuk İnan gibi isimler Avrupa'ya gidip kendilerini geliştirecekse yabancı kuralı da faydalı olabilir. Bu oyuncular başarılı olurlarsa Avrupa'daki Türk oyunculara bakış açısı da değişir. Tabiki bu biraz hayal. O yüzden Avrupa'daki gibi olmak yerine Türkiye gerçeklerine göre bir sistem kurulmalı...
yunusgs
27.Haziran.2011, 00:24
Bırakılsın artık.Oyuncu yetişir bir şekilde Milli takıma.İngiltere senelerdir milli takımlar bazında kupa alamıyor ama kulüp takımları coşuyor.Bizim de böyle olacaksa varsın böyle olsun.Sanki şu anda milli takım çok başarılı da.
GeorgeWeah
27.Haziran.2011, 00:26
Yalnız sahada 6 yabancı olacakmış yeni gördüm. O zaman çok saçma olur. Eğer sahada 6 olacaksa +2 ler kalksın kulüpler de gerekli bedelleri çeksin...
footballer33
27.Haziran.2011, 00:32
Yerli piyasasının düşmesi ve elindeki fazla yabancıları göndermek isteyenlerin zor durumlara düşmemesi açısından çok iyi bir karar. En azından Avrupa'da sınırsız sayıda yabancı olacak sahada ve Türkiye'deki ederinin 5 katına satılan yerli futbolcuların da fiyatı iyice düşecek. Beşiktaş da yok pahasına satmak zorunda kalmaz artık yabancıları, şimdi elimiz daha da güçlendi. :)
mehmetd
27.Haziran.2011, 01:15
Beşiktaş sayesinde kural +2 lere döndü,gene beşiktaş nedeniyle sınırsız olacak ve fm de bol bol yabancı alabileceğiz!
TEŞEKKÜRLER BEŞİKTAŞ! :)
bence olumlu olur ama artık g.antep g.birliği bu durumda küme düşer:D
her sene az buçuk bişey olanları 3 büyüklere gönderirlerdi,şimdi bu kural olur ise eğer;
bunu yapamayacaklar
(ama onlar gene bu sefer yabancı alır,büyüklere satarlar o başka :D )
Türk takımları da yerli oyuncusuz çıkar.Türk takımı Galatasaray çıktı deyip;
Kalede Casillas sağ bek S.Ramos:D
Fena mı olur?
Yalnız adam gibi adam gelecekse gelsin.Uyduruktan adam gelmesin.
Federasyon denetlesin.Ya milli takımda oynayan yada oynayabilecek adam gelsin,Türk oyuncusu da "nasıl olsa yabancı kuralı var,e türkiye de de adam yok zaten bana milyon dolarlar vermek zorundasınız" demez,gelen mesela 500 bine iyi oynarsa türk adamı 1 m alamaz.:D
SAİT71
27.Haziran.2011, 01:38
Yabancı sınırsız olacak olmasına da;
İngilterede orda burda da kulüp takımları çok başarılı diye kıyas yapmak çok yanlış. İngiliz takımlarının transferleri ile bizim kulüplerin transferleri çok farklı. Bakalım sınırsız olursa hangi adamlar gelecek. Yedek olarak bekleyecek türde ismi duyulmamış isimler olacaktır. Bu nedenle bence en mantıklısı profesyonel bir Scout ekibi kurulup G.Amerika felan izletilmeli ve genç potansiyeli olan adamlar alınmalıdır.
Revolution
27.Haziran.2011, 01:53
Yabancı sınırsız olacak olmasına da;
İngilterede orda burda da kulüp takımları çok başarılı diye kıyas yapmak çok yanlış. İngiliz takımlarının transferleri ile bizim kulüplerin transferleri çok farklı. Bakalım sınırsız olursa hangi adamlar gelecek. Yedek olarak bekleyecek türde ismi duyulmamış isimler olacaktır. Bu nedenle bence en mantıklısı profesyonel bir Scout ekibi kurulup G.Amerika felan izletilmeli ve genç potansiyeli olan adamlar alınmalıdır.
Aynen katılıyorum.. Bunun için son 2 mesajımda da U23 veya U21 altı serbest olsun geri kalan 8 olsun dedim.
Geçtiğimiz günlerde Süper Lig ekiplerinden birinin teknik direktörü -kim olduğunu hatırlamıyorum- "Denediğimiz oyuncular çok potansiyelli ama en az 6 aylık bir çalışmadan sonra iyi bir yere gelecekler. Sınırlama nedeniyle bir çoğunu alamayacağız maalesef." demişti.
GeNç KaRTaL
27.Haziran.2011, 02:05
Şu gözden kaçırılıyor.Eskiden sırf yabancı diye gereksiz bir ton adam bu ülkeye yıldızmış muamelesiyle getirilirdi.Son zamanlarda bu kalite gittikçe artmaya başladı bence yabancı konusunda.Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.Yabancı sınırı kalkınca yerli fiyatları da düşeceği için takımlar iyi yerli oyuncuları da alıp oynatacaklardır elbette.Milli takımımız bundan kötü etkilenir endişesi gereksiz bence.Şöyle bir örnek vereyim.Mesela bizim İsmail.Geldiğinden beri üstüne çok bir şey koyamadı.Bunun en büyük sebebi yerli oyuncu oynatma zorunluluğudur diye düşünüyorum.Adamın yeri garanti,parasını kazanıyor.Hatta bizim yerli oyuncuların bir çoğu Avrupa'ya gitmeyi düşünmüyor buradaki kadar kazanamayacaklarını bidikleri için.Neyse ben sanmıyorum ki İsmail normal idmandan sonra tesiste kalıp ekstradan kendisini geliştirmek için çalıştığını.Yabancı sınırı kalkarsa oynayabilmek için işte bunu yapması gerekecek.Son olarak ülkemizde körü körüne bir yabancı sevdasının yerleşmiş bir genel zihniyet olmadığını düşünüyorum.Ligde en fazla bir kaç tane takımda olur yabancının çok olduğu.O yüzden bu yabancı sınırlamasının kaldırılması gerekiyor bence.Ülke futbolunun faydasına olacağına inanıyorum.
Revolution
27.Haziran.2011, 02:07
Katılıyorum. Bu ülkede yabancılar çok rahat vs. deniyor ama o tamamen yalan. Bu ülkede Servet Çetin kadar rahat bir stoper tanımıyorum ben. Belki Lugano'dur. Sabri Sarıoğlu örneği, Hakan Balta örneği gözümüzün önünde.
Rehavi
27.Haziran.2011, 04:29
İlginç gelebilir ama ben yabancı sınırı yüzünden Avrupa ya oyuncu gönderemediğimizi düşünüyorum. Türkiye de yetişen bir oyuncunun Avrupa ya gidebilmesi için ya çok idealist olması gerekiyor ya da çok yetenekli... Büyük kulüplerimiz zaten bunu ister istemez engelliyor çünkü elin Porto sundan Marsilya sından Serdal Kesimal-Pektemek gibi oyunculara daha çok ihtiyacı var. Doğal olarak bonservis bedeli yükseliyor ve Avrupa kulübü geri çekiliyor.
Bence de eğer Milli Takım düşünülerek yabancı kontenjanı konuluyorsa, kesinlikle altyapıdan oyuncu oynatma zorunluluğu ile bu aşılabilir. Her kulüp ilk 11 de 1-2 ilk 18 de de 1-2 oyuncu bulundurma zorunluluğu getirilirse, özellikle büyük kulüplerimiz ister istemez, altyapıdan oyuncu yetiştirebilmek için, şimdi oyuncunun ederinin iki katını verdiği oyuncudan edeceği karla altyapıya yatırım yapabilir.
Ayrıca yabancı fiyaskolarının sebebi de yine sınırın olmasıdır. 6 ya da 8 kontenjanın olduğu ortamda, sınırlı kontenjanını saçma transferlerle doldurmak istemeyen yönetimler, pahalı iyi olur mantığıyla, örneğin Guiza gibi gol kralı olmuş oyuncuya o paraları verebiliyorlar. Bunu Real Madrid-Barcelona gibi kulüplerde yapıyor ama biz yapınca ettiğimiz zarar bir dönemki transfer bütçemizin yarısı kadar oluyor.
Sonuç olarak bende sistemin değişmesi gerektiğini düşünüyorum, açıkcası belki bu dediklerimizden çok daha güzel bir sistem gelebilir ki zaten bu işin ehli kişiler değiliz. Yalnız bu sistemle gereksiz yerlere para saçmaktan, sanki yeterli kaliteye ulaşamıyormuşuz gibi geliyor bana.
SAİT71
27.Haziran.2011, 10:48
Tr milli takımına çok oyuncu çıkmaması tamamiyle potansiyeli olan oyuncuların hedefini sadece ülkede bir takıma gidip para kazanma ve hayatını kurtarma üzerine kurmasındandır. Mesela U19'da harikalar yaratan Chelsea istiyormuş o istiyormuş ileride süper oyuncu olur denilen bir oyuncumuz, sadece Süper Ligde yada Bank Asyada bir takıma kapağı atayım paramı alayım diye kendine hedef belirliyor. Bu nedenlede kendi üzerine koyamadığı gibi kaybolup gidiyor. 10 yıl sonra U19 kadrosuna bakınca bile diyorsunki bu adamı nasıl almışlar o zamanki takıma. Çünkü o kadar gözden düşebiliyor. Yabancı sınırı kalkarsa herkesde kendini gösterme endişesi oluşur. Forması garanti olmaz. Mutlaka kendini geliştirme üzerine birşeyler yapar. Hatta Avrupaya gidip daha rahat olmak bile ister..
RasAnt
27.Haziran.2011, 19:30
6+2+2 değilde direk 10 yabancı olsun.Tamamen serbest kalırsa bence kötü olur bir sürü gereksiz adam dolar ülkemize.Bakıyoruz manchestera chelseaye takımlarında 3-4 ingiliz var bence bu durumda üzücü.
İlk 11 kadar yabancı olmalı 10-11 civarı bence yeterli tabii bunlarda yedek kalma gibi şeylerle engellenmemeli sahaya çıksın 11ide oynasın paşa paşa.