View Full Version : Büyük Şike Soruşturması
barahir
22.Kasım.2011, 02:10
Telegolse işe yaramaz..
Lucas Neill
22.Kasım.2011, 02:11
Serhat Ulueren uydurmadiysa büyük bi is yapmis olur bu röportajla.
TR.CaPTaiN
22.Kasım.2011, 02:35
Mecnun Otyakmaz "Başkaları da Aziz Yıldırım da beni Sivasspor maçı öncesi hep aradı, maçı vermemizi istedi"
2. kez söylediklerinde de Mecnun başkan sözde Fenerbahçe'nin önünde daha Karabük,Ankaragücü, Buca maçları var demiş. Önce Sivasspor maçı öncesi deniliyor sonra haftalar öncesi. Ben Mecnun başkanın kesinlikle böyle birşey söylediğine inanmıyorum.
Bülent Uygun'un savcıya Alex kapağı bomba olmuş. Savcı Bülent Uygun'a Alex'i niye tutmadınız diye sormuş Bülent Uygun da Türkiye'de Alex'i kim tutabilmiş ki diye cevaplamış.
Neyse ki yakında iddianame açıklanıyor. İnşallah en kısa zamanda hakim önüne de çıkacaklar ve Aziz başkan o manşetlerle ilgili söylediklerini yapar.
ozaniel
22.Kasım.2011, 02:43
Tutmamakla tutamamak farklı şeyler ama "Alex'i niye tutmadınız?" sorusunun mantığında hata var.
TR.CaPTaiN
22.Kasım.2011, 02:50
Alex'i niye tutmadınız sorusundaki kasıt herhalde Alex'in etkili olmasına vurgudur. Zaten diğer türlü teknik manada soruyorsa teknik direktörün alanına giriyor. Ben adam adama markaj yaptırmıyorum, alan daraltarak rakibi durduracağıma inandım der savcının sorusunu yine boşluğa düşürürdü.
--------------
Kemal Kapulluoğlu (Mecnun başkanın avukatı)
"Müsabakadan önce Aziz Yıldırım'ın kendisini(Mecnun başkan) maç sonucuna yönelik aradığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Fenerbahçe'nin daha fazla seyirci getirmesiyle ilgili görüşmeler olmuştur."
S.Ulueren her zamanki gibi çarpıtarak, patırtıya getirerek karalamalarına devam etme amacındaydı.
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=kanalturk&seekTime=22-11-2011
00:51'e ayarlayıp izleyebilirsiniz.
sananes
22.Kasım.2011, 04:44
Ben nedense gündeme getirilmemesi tercih edilen Mehmet Yıldız'a teklif edildiği iddia edilen 1 milyon doları merak ediyorum. Bu konu diğerinden ciddi gibi geldi bana keza diğerini avukat yayınladı ama bu konuyu savcıya da ilettikleri ve iddianamede olacağı gibi bir şey okudum ekşisözlükte.
ayrıca aziz yıldırım ya da herhangi bir sorumlu "maçı bize ver" gibi bir istekle mecnun başkanı aramışsa bu şike yapıldığını kanıtlamaz,kişiler teşebbüsten ceza alırlar ve kulübün kapısından dahi geçemezler bir daha.Zaten gerçekten varsa bu konuşmalar gsm operatörlerinden edinilebilir bunlar.zor bir şey değil temmuz'un ilk günlerinde neler neler gördük biz değil mi:)
Serhat Ulueren gibi insanlar nasıl olurda ceza almaz ben hayret ediyorum. Yolda rahat rahat yürüyebiliyormudur acaba. Ben yolda görsem kovalarım o derece kıl oluyorum bu adama. Spor programı adı altında Fenerbahçe Düşmanlıklarını yansıtıyorlar. Aziz Yıldırım içerden çıksada bir ayar verse şu insanlara.
sui generis
22.Kasım.2011, 12:18
Mecnun Otyakmaz "Başkaları da Aziz Yıldırım da beni Sivasspor maçı öncesi hep aradı, maçı vermemizi istedi"
Kaynak ne ? Kendi agzindan mı duydunuz. Avukatlar yalanladı..
europeanconquer
22.Kasım.2011, 13:09
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19297679.asp
Haber burada.Serhat Ulueren varsa haber asparagastır bence.
DisCo
22.Kasım.2011, 13:42
Haber doğruda yansıtılışında bir problem var diye düşünüyorum. Çünkü aktarılan herşey yoruma döküldüğü anda Serhat Ulueren yok öyle değil de böyleydi dedi vs. diyerek düzeltmeler yapıyordu. Madem öyle değil böyleydi o zaman olduğu gibi yazsaydın.
SaLviO
22.Kasım.2011, 16:46
şte Telegol Programı Sunucusu Serhat Ulueren'in Metris'de Mecnun Otyakmaz ile konuşmaları:
Aziz Yıldırım ve birkaç kişi bize haber gönderip, maçı vermemizi istedi. Ancak telefonlarına çıkmadım. Ortada ne para var ne de çanta. Mehmet Yıldız, "Başkan Trabzon 1 milyon teşvik primi veriyor" dedi, "Söyle onlara ne maç satarız, ne de teşvik alırız" karşılığını verdim. Kalecimiz Korcan'ı da yaktılar.Neymiş, elinden topu kaçırmış. Volkan hatalı gol yemedi mi? O zaman Volkan'ı da biz satın aldık S.U: Mecnun Başkan nasılsın? 3 Temmuz'dan bugüne neler yaşadın?
M.O: Gençliğimin önemli bir zamanı cezaevinde geçti. Gençlik yıllarımda maalesef pis işlere bulaştım. Evet, hepsi hataydı. Gençken içimdeki şiddet fazlaydı ve bunların bedelini 95 yılına kadar ödedim. Sonra tövbe ettim.
Maçtan önce oyuncuları uyardım
S.U: Peki ne yaptın ki bugün buradasın. Şikeye nasıl karıştın?
M.O: Ben ve arkadaşlarım asla şike yapmadık. Aziz Yıldırım'la çok görüşen, hatta iyi anlaşan bir kişi değilim. Aramız hep gergin olmuştur. Yıldırım, şampiyonun belli olacağı son maç öncesi birçok kişi gibi bana haber gönderdi. Ama onlarla bu tür diyaloglara girmedim. Onlar benden Sivasspor olarak maçı vermemizi istediler ama ne telefonda ne de yüz yüze onlara söz vermedim. Maçtan önce teknik kadroya ve oyunculara, "Maçı satan şerefsizdir. Onurunuzla oynayın" dedim. Bu konuşmam gazetelerde, "Arkadaşlar sert oynamayın" şeklinde çıktı. Bu, bana ait değildir.
Aziz Yıldırım o parayı vermedi ki...
Mehmet Yıldız maçtan 2 gün önce geldi, "F.Bahçe maçı için Trabzonspor takıma 1 milyon teşvik primi vermek istiyor. Ne dersiniz?" dedi. Ona şu karşılığı verdim: "Söyle onlara biz ne Fener'e maç satarız, ne de Trabzon'dan teşvik primi alırız. Sakın bir daha kimseyle görüşme." Biz Fener'e maç satmadık. Ben Aziz Yıldırım'la telefonda konuşuyorum. Üstelik maçla alakası yok. Telefonu kapatıyoruz, Aziz Başkan birkaç dakika sonra muhasebecisi Tamer'i arıyor ve "Bana acil para gönder" diyor. Ben bu konuşmalardan sonra cezaevine gönderiliyorum. Ortada para da yok çanta da.
2006 yılından bu yana temizim
S.U:Futbolda bugüne kadar hiç pis işlerin içinde oldun mu?
M.O: İlk geldiğim yıllarda baktım herkes maç alıyor, satıyor. Yani tam bir rezalet durum var. Birkaç yıl ben de doğru olmayan işler yaptım ama inanın 2006 yılından beri ne futbolda, ne özel yaşantımda hiçbir kanunsuz, hileli işin içinde olmadım.
S.U: Kaleciniz Korcan'ın yediği gol için ne diyorsunuz?
M.O: Çocuğu da yaktılar. Neymiş, elinden topu kaçırmış. Sanki Volkan hatalı gol yemedi mi? O zaman Volkan'ı da biz satın aldık.
Taşçıoğlu'nu araştırsınlar
S.U: Maçtan önce elinizle 4 işareti yaptınız. Maç da 4-3 bitti.
M.O: Yanımda Sivas Valisi vardı. Aziz Yıldırım biraz uzaktı bana. Maçın başlamasına dakikalar kalmıştı. İstanbul medyasından yakından tanıdığım 2 kişi 'size k...cağız' tarzında el işareti yapınca, ben de onlara 4 yaptım. Yani '4 atacağız size' demek istedim. Biz 4 atacaktık ama yardımcı hakem izin vermedi. Aleks Taşçıoğlu olması lazım. Mutlak golümüzü yedi. Ama o hakeme kimse bir şey söylemedi. Soruşturulmadı bile olay.
sui generis
22.Kasım.2011, 18:21
http://www.sporxtv.com/televizyon/aziz-yildirim-gazetecilere-gozdagi-verdiSXTVQ29302SXQ
sui generis
22.Kasım.2011, 19:04
Fenerbahçe Spor Kulübü dün akşam Kanaltürk'te yayınlanan Telegol Programı ile bugün baz gazetelerde yayımlanan haberlerle ilgili açıklama yaptı.
İşte Fenerbahçe Kulübü'nün o açıklaması;
3 Temmuz’un ilk dakikalarından bu yana süregelen sistematik karalama kampanyasının bir diğer örneğine, bugün; "Hürriyet, Sabah, Pas Fotomaç gazetelerinin ve haberlerin doğruluğunu araştırmaksızın, -yalnızca hit almak uğruna- sayfalarına taşıyan internet sitelerinin" bir kez daha ortak olduğunu görmekteyiz.
Telegol programının sunucusu Serhat Ulueren, Sivasspor Başkanı Sayın Mecnun Odyakmaz ile tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi’nde görüşmüş; bu görüşmeye istinaden bazı iddialarda bulunmuştur.
S.Ulueren, Sivasspor Başkanı ile yaptığı bu görüşme sırasında, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasına dair Odyakmaz’ı defalarca arayarak, kendisinden maçın sonucunu etkileyecek yardımlarda bulunmasın istediğini iddia etmektedir.
Bu hayal ürünü ifadeler karşısında, Sayın Odyakmaz’ın avukatı Kemal Kapulluoğlu, müvekkilinin isteği üzerine yayına bağlanarak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını en yalın haliyle anlatmıştır.
Sayın Av. Kemal Kapulluoğlu, 21 Kasım 2011, Telegol Programı:
"Müsabakadan önce Aziz Yıldırım’ın, Mecnun Bey’i defalarca aradığı konuyla ilgili, müvekkilim Mecnun Bey, bu telefon konuşmalarında Aziz Yıldırım’ın müsabakaların sonuçları ile ilgili herhangi bir talebi olmadığını ancak kendisini defalarca aradığını söylediniz. Ancak yayının ilk bölümlerinde bu böyle anlaşılmadı. Sanki böyle bir talep için aranmış gibi anlaşıldı.
Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanlığı yaptığı dönemde Sayın Odyakmaz da başkanvekilliği yaptığı için, birbirleriyle konuşmalarından doğal bir şey yoktur. Ayrıca o dönemde deplasman takımlarında % 5 oranında seyirci getirme hakkıyla ilgili olarak Fenerbahçe’nin bu maça daha fazla taraftar getirebilmek için konuşmalar yaşandığını ifade etti. Sayın Aziz Yıldırım ile müsabakanın neticesine ilişkin hiçbir yüzyüze ya da şifahen bir görüşme olmamıştır"
Kemal Kapulluoğlu, Ziya Şengül’ün yaptığı açıklamaya istinaden"Mecnun Otyakmaz’a kimse böyle bir teklifte bulunamaz. Ben Aziz Yıldırım’ın da böyle bir teklifte bulunacağına inanmıyorum" ifadelerini kullanmıştır.
Gerçekleri paylaşmak, asılsız iddialar üzerinden spekülatif yorumların önüne geçmek adına yapılan ilgili açıklamayı, bugün bazı gazetelerin görmezden gelerek kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştığı görülmektedir.
Zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçmekte olan kişilere moral vermek için ziyarette bulunanların, bu görüşmeyi bir yayın malzemesi olarak kullanmasını insani her tür duygudan habersiz olmak olarak yorumluyoruz.
Bu tür bir yayıncılığı, savunma hakkını henüz kullanamamış kişilere dair sistematik karalama kampanyasının bir parçası olarak görüyor; buna alet olanları kınıyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü
sananes
22.Kasım.2011, 21:29
Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın İbrahim Akın transferiyle ilgili teklifin Beşiktaş-İBB kupa maçından önce değil, sonra geldiğini söylediği öğrenildi.
TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, geçtiğimiz Cumartesi günü ‘Futbolda şike soruşturması’ kapsamında gözaltına alındı. Önce emniyette ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi. Soruşturma savcısı Mehmet Berk’e 6 sayfalık ifade verdiği öğrenilen Gümüşdağ’ın soruşturma kapsamında tutuklanan Beşiktaşlılarla çeliştiği öğrenildi.
TRANSFER TEKLİFİ FİNAL MAÇINDAN ÖNCE Mİ SONRA MI ?
Soruşturma kapsamında tutuklanan Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyespor(İBB) ile yapılacak kupa finali öncesi İbrahim Akın ve İskender Alın’a transfer teklifi ettikleri iddia ediliyor ; kupa finalinde iyi oynamamaları karşılığında iki futbolcuya transfer teklifinde bulunmakla suçlanıyordu. Edinilen bilgiye göre iki isim de söz konusu iddianın doğru olmadığını, bunun delililinin de transfer görüşmelerinin kupa maçının çok öncesinde, o zaman İBB Başkanı olan Göksel Gümüşdağ ile yapılmasını gösterdi.
GÜMÜŞDAĞ'IN İFADESİ DOĞRULAMIYOR
Doğan Haber Ajansının adli çevrelerden ulaştığı bilgilere göre işte bu iddia savcılıkta ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veren Gümüşdağ’a yöneltilen sorulardan biriydi. Edinilen bilgiye göre Gümüşdağ'a, İbrahim Akın ile ilgili transfer teklifinin Beşiktaşlı yöneticilerin iddiasının tersine Türkiye Kupası final maçından sonra geldiğini ileri sürdü. Gümüşdağ’ın bu ifadesinde ayrıca İskender Alın ile ilgili ise ne maçtan önce ne de sonra bir transfer teklifinin yapılmadığını söylediği belirtildi.
ne kadar doğrudur bilinmez ama kaynak da aşağıda ;
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19303280.asp
sui generis
22.Kasım.2011, 21:54
bana yalan gibi geldi. hadi diyelim transfer şikesi var orada; aradan kaç zaman geçti adam(gümüşdağ) kimin nasıl ifade verdiğini, kendisinin nasıl ifade vermesi gerektiğini zaten gayet iyi biliyordur. ben inanmıyorum; her zamanki gibi yalan..
SAİT71
23.Kasım.2011, 00:28
M.O: İlk geldiğim yıllarda baktım herkes maç alıyor, satıyor. Yani tam bir rezalet durum var. Birkaç yıl ben de doğru olmayan işler yaptım ama inanın 2006 yılından beri ne futbolda, ne özel yaşantımda hiçbir kanunsuz, hileli işin içinde olmadım.
Geçmiş araştırılsa zaten Türk futbolunun tüm tarihinin silinip sıfırdan başlanması gerekir. :D
Del Piero_10
23.Kasım.2011, 13:48
Levent Bıçakçı açıkladı: ''Şahıslar 2 yılın altında bile ceza alsa hapis yatacaklar. Özel hüküm kondu.''
Yasa düzenlemesinin 1. maddesi kabul edildi.
1. Madde: Hapis cezalarının 17 yıldan 1 ile 3 yıl arasına indirilmesi.
ForsakeN
24.Kasım.2011, 00:17
Eski hali çok ağır, yeni hali çok hafif kalmış.
RaSenGan
24.Kasım.2011, 00:28
Ortası bulunmalıydı.17 yıl ceza çok fazla sanki cinayet işlemiş gibi.Ama 1-3 yıl ceza da çok az.5 yıl olabilirdi bence.
Eski hali çok ağır, yeni hali çok hafif kalmış.
Ortası bulunmalıydı.17 yıl ceza çok fazla sanki cinayet işlemiş gibi.Ama 1-3 yıl ceza da çok az.5 yıl olabilirdi bence.
Yanlış olmasın 17'yi nette gördüm fakat 5 yıldan 12 yıla kadarmış ceza. 1 yıldan 3 yıla kadar'a indirilmiş.
http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-0138.pdf
Madde 1-2-3-4'ün tamamına burdan bakabilir isteyen.
Cengo
24.Kasım.2011, 02:20
Madde 1 TBMM'den geçti.
Madde 1, B bendi 11. fıkra iptal edildi, mahkeme sonuçlanana kadar kimse görevinden azledilemeyecek.
Kalan maddeler için cumartesi oylamaya devam edilecek.
TR.CaPTaiN
25.Kasım.2011, 19:02
Avukatlar tutuksuz yargılama için dilekçelerini vermişler.
Nedvedmania
25.Kasım.2011, 20:18
SON DAKİKA
Serdar Adalı, Ahmet Ateş, İskender Alın, Korcan Çelikay ve Tayfur Havutçu'nun tahliye talepleri reddedildi.
ReaList
25.Kasım.2011, 20:48
Savcı bey kendi ağzıyla 1 ay önce "20 gün sonra iddianame hazır" diyodu.
Bu adamlar tutuklanmadan 6-7 ay önce teknik takipteydik diyodunuz
Elimizde kesin şike yapılmıştır bunu belgeledik diyodunuz
5 ay geçti gün yüzüne çıkalı
1 senede iddianame hazırlamak bu kadar mı zor ?
Hani öyle 200-300 kişi falanda değili 40 küsür kişi (yarısı çete kurmaktan zaten o ayrı dava)
Anlamıyorum TS şampiyonlar ligine alındıktan sonra aynı gün içinde jet hızıyla Sadri Şener'in yurt dışı yasağını kaldıran jet adaletimiz neden hala karınca hızında ilerliyor ?
uAburak89
25.Kasım.2011, 20:58
Yasanın son düzenlemesi aslında ilk olması gereken. Düzenlemeden önceki hali çok ağırdı. Ben altında bir artniyet aramıyorum ama bu zamanlama bence doğru değil. Artniyetli ya da değil madem cezalar düşürülecekti neden başta değilde şimdi sorusu sorulabilir insanlar tarafından. Haklılık payı da vardır. Ben biliyorum bu düzenleme ile suçlu olsa bile insanlar serbest falan kalmayacak, cezaları azalacak ama sonuçta spordan uzaklaştırılacak suçu sabit görülen mühim olan da bu. Ama konu hakkında bilgi sahibi olmadan "şikeciler kurtarıldı" vb söylemlerde bulunanlar elbette çıkacak. Yaratılan algı çok fena yerlere gidiyor.
Artık kabak tadı verdi bu soruşturma ayrıca, iddianame tamamlansın adı geçen herkes yargılansın, suçluysa çeksin cezasını değilse de aklansın. Bu süreç çok yavaş ilerliyor böyle saçma şey olmaz. Şu anda içerde bulunan X şahsı aklandığında ne olacak adam aylardır içerde hem de yok yere. Aklım almıyor.
sui generis
25.Kasım.2011, 21:10
pazartesi, salı başkan çıkar. ortalık çok karışacağa benziyor.
eng1n
25.Kasım.2011, 21:15
gündemden uzak kaldım da Başkan yeni düzenlemede ki hangi maddeden yararlanarak çıkıyor ?
SAİT71
26.Kasım.2011, 00:16
Yasanın son düzenlemesi aslında ilk olması gereken. Düzenlemeden önceki hali çok ağırdı. Ben altında bir artniyet aramıyorum ama bu zamanlama bence doğru değil. Artniyetli ya da değil madem cezalar düşürülecekti neden başta değilde şimdi sorusu sorulabilir insanlar tarafından. Haklılık payı da vardır. Ben biliyorum bu düzenleme ile suçlu olsa bile insanlar serbest falan kalmayacak, cezaları azalacak ama sonuçta spordan uzaklaştırılacak suçu sabit görülen mühim olan da bu. Ama konu hakkında bilgi sahibi olmadan "şikeciler kurtarıldı" vb söylemlerde bulunanlar elbette çıkacak. Yaratılan algı çok fena yerlere gidiyor.
Artık kabak tadı verdi bu soruşturma ayrıca, iddianame tamamlansın adı geçen herkes yargılansın, suçluysa çeksin cezasını değilse de aklansın. Bu süreç çok yavaş ilerliyor böyle saçma şey olmaz. Şu anda içerde bulunan X şahsı aklandığında ne olacak adam aylardır içerde hem de yok yere. Aklım almıyor.
Çok haklısın. Madem düzenleme yapacaktınız başlarda yapsaydınız. Şuan çok kritik bir karar alındı ve suçlu olmasalar bile suçlu damgası yiyecekler.
Bence karar iyi oldu. Aziz Yıldırım hakkında bilip bilmeden atıp tutamayacaklar artık. Adam en ufak suçlamada çıkıp kendini savunabilecek. Aklanacağına inancımız sonsuz.
TR.CaPTaiN
26.Kasım.2011, 01:15
"Beni 40 bin kişi önünde yargılasınlar"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden futbol yorumcusu Oğuz Tongsir aracılığıyla ilginç mesajlar gönderdi.
TrtSpor Yorumcusu Oğuz Tongsir, dün geceki FUTBOL ATEŞİ programında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Metris cezaevinde yaptığı görüşmeden söz etti.
Bir saat süren görüşmeyle ilgili olarak fazla bilgi vermekten kaçınan Tongsir, Aziz Yıldırım'ın son durumunu şöyle anlattı:
"Aziz Yıldırım'ı son derece sağlıklı ve moralli gördüm. Üzerinde Fenerbahçe eşofmanı vardı. Hayli bakımlıydı. Biraz kilo vermiş gibiydi. Sordum. 'Cezaevinde yemekler pek iyi değil. O yüzden kilo vermiş olabilirim' dedi. Tansiyonu 7-13'müş. Ya şeker hastalığı ne durumda diyecek oldum, 'Moralim bozulmasın diye şekerimi ölçmüyorum' karşılığını verdi.
Herkesin merak ettiği konulardan biri de yeni yasadan sonra serbest kalıp kalmayacağı idi. Bunu da sordum Başkana. Aziz Yıldırım umursamaz bir tavır takındı. Şu cevabı verdi:
'Yeni kanun umurumda değil. Ne olur bilemem. Bildiğim tek şey, bir lider olarak ben yere sağlam basmak zorundayım.'
Daha çok şey konuştuk. 'Bunlar aramızda. Tamam mı?' diye sordu. Tabi ki tamam dedim. Aramızda dedi ama Aziz Yıldırım bir mesaj iletmekten de geri kalmadı. Hayli ilginç bir mesajdı bu:
'Beni bir stadda yargılasınlar. 40 bin kişilik bir stadda olsun bu mahkeme. Hatta isterlerse Fenerbahçeli seyircileri de içeri almasınlar. Belgelere dayanarak bana istediklerini sorsunlar. Ben hepsine teker teker cevap vereceğim. Hatta bütün televizyonlar bu davayı canlı olarak yayınlayabilirler'
Bunları hem anlatıyor, hem de gülümsüyordu. Böyle birşey olmayacağını aslında O da biliyordu...
Sporx
TR.CaPTaiN
27.Kasım.2011, 13:38
UEFA'yı yanlış yönlendiren kim?
Fenerbahçe Asbaşkanı, “UEFA’nın kararı ile ilgili endişelerimizin doğru olduğunu gördük. Bazı gelişmeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız” diyerek, biri veya birilerinin sürece müdahalede bulunduğunu ima etti. Şimdi gözler sarı lacivertlilerin bu konuda yapacağı açıklamada.
Şike soruşturması sürecinde Fenerbahçelileri en çok üzen olaylardan biri, sarı lacivertli kulübün Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi idi. Fenerbahçe yönetimi, futbolda deprem etkisi yaratan bu karardan Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) sorumlu tutarken, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “UEFA’nın talebi doğrultusunda karar aldık. Aksi halde Türkiye’ye 8 yıla kadar ceza gelebilirdi” savunmasını yaptı. Arkasından, UEFA’nın söz konusu talep ile ilgili olarak TFF’ye gönderdiği mektup basında yer aldı.Aradan geçen zamanda köprülerin altından çok sular aktı. Neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç’un önceki günkü Gençlerbirliği maçından sonra yaptığı açıklamalar ise olaya yeni bir boyut kazandırdı.
Avrupa’ya neden gidemediğimiz net biçimde ortaya çıkacak
Ali Koç, en başından beri UEFA’nın aldığı kararla ilgili endişeler taşıdıklarını belirtirken, biri veya birilerinin sürece müdahale ederek, UEFA’yı yanlış yönlendirdiğini ifade etti. Sarı lacivertli yöneticinin kurduğu cümleler son derece çarpıcıydı: “Önümüzdeki günlerde Şampiyonlar Ligi’nden niye men edildiğimiz daha açık ve net ortaya çıkacak. Ağustos ayında bazı endişelerimiz olduğundan bahsetmiştik. UEFA’nın refleksinin doğru bir refleks olmadığını, Türkiye’de savcının, federasyonun ciddi bir şekilde olayın üzerine gitmesine rağmen, UEFA’nın bu kararına anlam veremedik. Kısacası ciddi endişelerimiz vardı. İsviçre’de yaptığımız görüşmelerde de UEFA’nın bu kararının uygun olmadığını söylediler. Şüphelerimizin doğru olduğunu gördük. Ciddi endişelerimizle ilgili bugüne kadar yaşanan bazı gelişmeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız.”
Şimdi gözler F.Bahçe’nin yapacağı açıklamada... Zamanı belli olmayan bu açıklama, kafalardaki bazı soru işaretlerini silebilecek mi? Bekleyip göreceğiz...
Hürriyet
nannar
27.Kasım.2011, 14:24
:) Bu iş iyice trajikomik bir hal aldı. Yakında "herşey bir komploymuş,aslında Aziz Yıldırım türk futbolunun gelmiş geçmiş en faydalı,en saf ve temiz başkanıymış, şikeyle ve futbol dışı işlerle hiç alakası olmamış.Esas suçlu onu içeriye atanlarmış.Alınan satılan maç falan yokmuş. Türk futbolu durduk yere dipsiz bir kuyuya sürüklenmiş. Avrupanın gözü önünde yerin dibine boş yere girmiş çıkmış.Aylardır biz boş yere bu ülkenin gündemini boşa meşgul etmişiz. Türk futbolunda herşey gayet normalmiş. " denilerek Aziz Yıldırım'ın heykelini dikecekler.
Madem herkes bu kadar masum, o zaman;
Tebrikler Aziz Yıldırım!
Tebrikler Fenerbahçe taraftarı!
Tebrikler şike soruşturması kapsamında cezaevinde boş yere yatan tüm kulüp yöneticileri ve oyuncuları!
Tebrikler Lig TV'den gelecek olan parayı aklına bile getirmeden (!) yasa değişikliğini destekleyen kulüp yöneticileri!
Tebrikler işin sonunda uğrayacağı maddi kaybı düşünmeden (!) tarafsız yazan (!) medya !
Yazıklar olsun Türk futboluna bu kadar zarar veren Türk Adaletine!
Yazıklar olsun bu işlerin peşinde boş boş koşuan türk emniyetine!
Yazıklar olsun hiçbir belge ve bilgi olmadan o kadar günahsız (!) insanı tutuklayan savcı beye!
Yazıklar olsun maddi kayıpları düşünmeden,Türk futbolu'nun aydınlanması için açıklamalar yapan Galatasaray başkanına!
Trabzonspor
27.Kasım.2011, 14:30
:) Bu iş iyice trajikomik bir hal aldı. Yakında "herşey bir komploymuş,aslında Aziz Yıldırım türk futbolunun gelmiş geçmiş en faydalı,en saf ve temiz başkanıymış, şikeyle ve futbol dışı işlerle hiç alakası olmamış.Esas suçlu onu içeriye atanlarmış.Alınan satılan maç falan yokmuş. Türk futbolu durduk yere dipsiz bir kuyuya sürüklenmiş. Avrupanın gözü önünde yerin dibine boş yere girmiş çıkmış.Aylardır biz boş yere bu ülkenin gündemini boşa meşgul etmişiz. Türk futbolunda herşey gayet normalmiş. " denilerek Aziz Yıldırım'ın heykelini dikecekler.
Tebrikler Aziz Yıldırım!
Tebrikler şike soruşturması kapsamında cezaevinde boş yere yatan tüm kulüp yöneticileri ve oyuncuları!
Tebrikler Lig TV'den gelecek olan parayı aklına bile getirmeden (!) yasa değişikliğini destekleyen kulüp yöneticileri!
Tebrikler işin sonunda uğrayacağı maddi kaybı düşünmeden (!) tarafsız yazan (!) medya !
Yazıklar olsun hiçbir belge ve bilgi olmadan o kadar günahsız (!) insanı tutuklayan savcı beye!
Yazıklar olsun maddi kayıpları düşünmeden,Türk futbolu'nun aydınlanması için açıklamalar yapan Galatasaray başkanına!
Şenol Hoca'da çok açıklama yaptı onada yazıklar olsun!
nannar
27.Kasım.2011, 14:39
Evet bak onu unutmuşum :)
sui generis
27.Kasım.2011, 14:41
En azından bizim ile ilgili kısım öyle olacağına eminim ...
Night_Mare17
27.Kasım.2011, 16:08
Tebrikler Aziz Yıldırım!
Noktasına katılıyorum. Her şey öyle , her şey temiz. (!)
goosfraba
27.Kasım.2011, 16:22
yakında her şey açığa çıkar. o zaman konuşuruz; ak da, kara da belli olur.
sui generis
27.Kasım.2011, 16:24
rüzgar tersten esmeye başlayınca, böyle şeyler görmek şaşırtmıyor beni..
attirson
27.Kasım.2011, 16:35
Noktasına katılıyorum. :)
Nokta.....
Estranged
27.Kasım.2011, 16:49
Okuduğum yorumlara göre sanırım yazanların bildiği ve benim bilmediğim bir şey var. Herkes kendinden o kadar emin ki, o kadar rahat ironi yapıyorlar ki şaşıyorum :)
nannar
27.Kasım.2011, 16:51
Bir de tebrik edilmesi gereken TFF vardı,onu unutmuşum,pardon :)
uAburak89
27.Kasım.2011, 16:56
Bu konudaki son mesajımda yapılan düzenleme iyi yazmışım da şimdi düşününce bir mantık hatası var. Şike suçu sabit görülen başkan ya da yönetici 1-3 yıl hapis cezası alırken kulüp küme düşecek 2 yılı gidecek. 1 şahıs ile milyonlarca yada yüzbinlerce insanın desteklediği kulübün cezası nerdeyse eşit. Böyle bir durumda en büyük zararı kulüp görmüş olacak, maddi kayıp, prestij kaybı vs derken. Oysa kimsenin şike yap demediği şahıs belki 1 sene yatıp çıkacak.
nannar
27.Kasım.2011, 17:07
Okuduğum yorumlara göre sanırım yazanların bildiği ve benim bilmediğim bir şey var. Herkes kendinden o kadar emin ki, o kadar rahat ironi yapıyorlar ki şaşıyorum :)
Yağız mesele birşeylerin bilinmesi ya da bilinmemesi değil.Aslında şu anda bu forumda yüzlerce sayfada yazı yazanların hiçbiri işin aslını bilmiyor. Fakat ortada bir gerçek var ki o da türk futbolunun zarar gördüğüdür. Önce tüm kulüpler birleşip "şike yapan ligden düşsün,şike yapana en ağır cezalar verilsin,neden bir yasa yok" diye veryansın ediyorlardı. Bu durum Alibeyköyspor ya da Eyüpspor'un başına gelse kimseye zararı olmadığı için herkes Türk adaletini,yasayı savunacak ve şüphelilerin karşısında durarak bir an önce belgelerle kanıtlanıp cezaları kesilsin ya da aklansınlar diye tavır takınırdı. Fakat bu durum Türkiye'nin GÜZİDE ve LOKOMOTİFİ olan ekiplerin başına gelince afedersiniz ama acımayan kuyruk kalmadı.Medyasından yayıncı kuruluşa,havuzdan pay alan ,stad geliri düşecek olan kulüplerden olayın altında ezilme korkusu yaşayan TFF'ye kadar herkes yasanın karşısında durdu. Toplanıp meclise gitmeler, kulüpler birliğinde birleşip küme düşürme kuralının kaldırılmasını savunmalar falan iyice mide bulandırdı. Ülke olarak "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" demiyoruz. "Bana dokunmayan yılanı kim öldürürse öldürsün,yeterki o yılan gebersin ama eğer yılanın bana faydası varsa ben onu yatağımda,koynumda beslerim" diyen bir kesim var şu anda. Tüm bunlar yasaya hiç dokunulmadan,kurallar esnetilmeye,bazı takımlar ve kişiler olayın içinden kurtarılmaya çalışılmadan normal seyrinde ilerleyebilseydi kimseye kızmazdık. "Bugün sen şike yaptıysan cezanı çekeceksin" demek yerine, " Dün herkes şikeciydi,bugüne mi kaldı temizlik işleri?" diyen bir futbol insanı zaten Türk futbolunun dibine baltayı vurmuş oluyor. Acırım,üzülürüm giden onca emeğe,paraya,vakite ve insanların mesaisine. Madem insanlar ya da kulüpler söz konusu suçlu adaylarının alacağı cezalardan kendileri de zarar göreceğinde bu kuralı ya da yasaları değiştirmeye çalışacaktı bu yasa neden çıktı ? Neden kurallarla oynanıyor bu oyun? Alabilen masada , alamayan sahada alsın maçları. Parası yeten dışarda,yetmeyen sahada alsın. Kendi ligimizde,kendi çöplüğümüzde çamurlara bata çıka oynayalım bu mereti.Fakat lütfen artık Edirne'den öteye gitmeyelim... Gidip de kendimize güldürmeyelim insanları. Aile içinde töre cinayeti değilki bu şikeden dolayı yargılananların cezalarını hafifletmeye çalışmak. Bir kişi ya da zümre bir suç işlemişse türk adaleti önünde herkes eşit olabildiği sürece insanların güveni sağlam kalır. Artık Türk futbolunda ne güven kaldı, ne saygı, ne eşitlik, ne de mücadele :) İnsanlar suçsuzsa bile onların suçsuzluğu anlaşılana kadar sessiz kalmayı başaramayan herkes onlardan daha suçludur bana göre. Ben kimseye "suçludur" demiyorum ama "suçsuzdur" diyenlere de katılmıyorum. Türk futbolunun düştüğü bu durumda hala kendi çıkarlarını düşünerek olaya" Acaba Fenerbahçe ligden düşürülürse biz neler kaybederiz?" diye bakan kulüp başkanlarından, "İyisiyle kötüsüyle yaptığı herşeyin arkasındayız" diyen taraftarına kadar herkes vurmaya devam etsin baltayı.Elbet bu ağaç birgün birinin başına düşer...
Nedvedmania
27.Kasım.2011, 17:08
yakında her şey açığa çıkar. o zaman konuşuruz; ak da, kara da belli olur.
Valla kaç aydır "Yakında belli olur" diyoruz ama bi gelmedi şu yakın :D
sui generis
27.Kasım.2011, 17:20
Benim yazdıklarım suna hitaben : genel olarak karsı takım taraftarları öyle bir konuşuyor ki; sanki hersey ispatlanmış; Aziz Yıldırım'ın yapmadığı, etmediği kalmamış. Ve değişen yasa maddeleri Aziz Yıldırım'ı kurtarmak için yapılıyor. Tepkim buna.. Geçiniz efendim bunları.. Suc ve ceza da orantilik ilkesi var. 12 yıl ne kadar gaddarca.. Hangi ülkede şikeye bu kadar ceza var? Gösterin.. Şimdi bunları yazdıktan sonra demekki Aziz Yıldırım'ın şike yaptigini kabul ediyorsun derseniz sizi yadirgamam. Çünkü; bu süreçte çok karşılaştık böyle insanlarla. (sözlerim diğer takımların bütün taraftarlarına değil; genel olarak durum bu) unutmadan yasadaki degisiklige 18 kulüp ve 4 partide onay verdi.
nannar
27.Kasım.2011, 17:25
Ben de diyorumki bu yasanın bu yönleri neden şimdi devam eden bir dava varken ortaya koyuldu?Yasa çıktığında kimse akıl edemedi mi bu kadar yılın fazla olduğunu ? :) Ya da ligden düşürülmeyi neden kaldırmaya çalışıyor bu insanlar ? Neden şike yapan ekibe ligden düşmesin diye kalkan olunmaya çalışıyorlar ? Neyse ya.. Birbirimizi eleştirmenin,kızmanın ya da tartışmanın lüzumu yok.Herşey olacağına varır. Eskiden maçlara koşarak giderdim, ne işim olursa olsun hep maçlara göre planlardım, fakat artık unuttuğum bile oluyor. Hepsi bu..Tüm konunun girişi de bu,gelişmesi de bu,sonucu da bu, özeti de bu...
sui generis
27.Kasım.2011, 17:31
Dogru olan yapılan yanlışı yanlisligiyla mı bırakmak mı ? En basta bir yanlışlık yapılmış. Bundan dönmek kadar doğru ve normal bir şey olamaz.
Ben de diyorumki bu yasanın bu yönleri neden şimdi devam eden bir dava varken ortaya koyuldu?Yasa çıktığında kimse akıl edemedi mi bu kadar yılın fazla olduğunu ? :) Ya da ligden düşürülmeyi neden kaldırmaya çalışıyor bu insanlar ? Neden şike yapan ekibe ligden düşmesin diye kalkan olunmaya çalışıyorlar ? Neyse ya.. Birbirimizi eleştirmenin,kızmanın ya da tartışmanın lüzumu yok.Herşey olacağına varır. Eskiden maçlara koşarak giderdim, ne işim olursa olsun hep maçlara göre planlardım, fakat artık unuttuğum bile oluyor. Hepsi bu..Tüm konunun girişi de bu,gelişmesi de bu,sonucu da bu, özeti de bu...
Şike yapmak kasten adam öldürmekten bile ağır. Bu saçmaydı ve değişmeliydi. Ama daha önceden değişmeliydi. Bu olaylar olduktan sonra değil.
Fakat insanlar öyle birşey yaratmışki sanki bu yasa Fenerbahçe için çıkarılmış gibi. Orda diğer takımların olduğunu unutmayalım. Biz Aziz Yıldırım'a güveniyoruz. Aklanacağına inancımız sonsuz FAKAT Aziz Yıldırım dışarıdayken ağzını açamayan köşe yazarları, spor yorumcuları Aziz Yıldırım içeri girince arkasından atıp tutmaya başladılar. Aziz Yıldırım dışarı çıktığında hem kendini anında savunabilecek hem de bu köşe yazarlığı Fenerbahçe hakkında atıp tutamayacak. O sebeple yasayı destekliyorum.
AykutKocaman
27.Kasım.2011, 23:22
Tebrikler Aziz Yıldırım!
Bu ne şimdi ? Niye Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe taraftarından daha fazla tanıdığınızı zannediyorsunuz,niye bunu sindiremiyorsunuz ?
ForsakeN
27.Kasım.2011, 23:26
Tebrikler Aziz Yıldırım!
Sürecin sonunda kimin haklı kimin haksız olacağı ortaya çıkacak zaten. Hiç şova gerek yok. Madem masun olduklarını düşünmüyorsunuz, sebeplerini anlatan birkaç cümle duysak daha iyiydi. (!) koymuşunuz her cümleye. İroni yaptığınızı anlamak için onlara gerek yoktu :)
Del Piero_10
28.Kasım.2011, 17:35
TBMM'de şike depremi!
Meclis'ten jet hızıyla geçen şike yasasına milletvekillerinin çoğunlunun muhalefet ettiği öğrenildi. Tam 304 milletvekili bu yasa için oy kullanmadı..
Meclis'te grubu bulunan dört siyasi partinin grup başkanvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na gelen ve jet hızıyla komisyondan geçip Genel Kurul'da yasalaşan tasarıya milletvekillerinin yarıdan fazlasının Genel Kurul'a gelip oy kullanmayarak tepkilerini dile getirdikleri öne sürülüyor.
Geçtiğimiz hafta jet hızıyla Meclis'e gelen, komisyondan geçip Genel Kurul'da yasalaşan sporda şiddet yasa tasarısıyla ilgili milletvekillerinin de parti yönetimlerine karşı sessiz bir muhalefet içinde oldukları belirlendi.
MİLLETVEKİLLERİNDEN YARIDAN FAZLASI OYLAMYA KATILMADI
Şikede cezaların düşürülmesini ve halen tutuklu yargılanan sanıkların salıverilmesini öngören tasarının yasalaştığı Perşembe günü milletvekillerinin yarıdan fazlası Genel Kurul görüşmelerine katılmadı.
KARAR YETER SAYISINI ZOR BULDULAR
Perşembe gece yarısı Genel Kurul'da yasalaşan tasarının görüşmeleri sırasında sık sık karar yeter sayısı arandığı, yani toplantının olabilmesi için en az 184 milletvekilinin Genel Kurul salonunda hazır bulunmasına dair iç tüzük hükmünün sağlanması için birçok kez sayım yapıldığı ve ancak genel kurul oturumuna ara verilmesi suretiyle bu sayının üzerine çıkıldığı belirlendi.
304 MİLLETVEKİLİ ŞİKE YASASINA OY VERMEDİ
Saat 23.00'te tasarının tümü üzerinde oylamaya geçildiğinde ise salonda 247 milletvekilinin olduğu ve bunların biri çekimser oy kullanırken, geri kalan 246 milletvekilinin kabul yönünde oy verdiği, ret oyunun ise olmadığı tespit edildi. 304 milletvekili şike yasasına oy vermedi. Milletvekillerinin yarıdan çoğunun görüşmelere katılmaması, “vekillerin henüz Nisan ayında yürürlüğe giren bir yasanın öngördüğü cezaların düşürülerek, devam eden şike soruşturmasına alenen müdahale edilmesine tepki duydukları” şeklinde yorumlandı.
ŞİKE TOPUNU İKTİDARLA MUHALEFET BİRBİRİNE ATTI
Genel Kurul tutanakları incelendiğinde, sürpriz tasarıyla ilgili ilginç ve çarpıcı gerçekler de ortaya çıkıyor. İktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında zaman zaman alevlenen tartışmalarda 7 ay önce yasalaşmış bir konunun 7 ay sonra neden ceza indirimiyle Meclis'in gündemine geldiğinin sorgulandığı görüldü. İktidar milletvekillerinin “O halde grup başkanvekilinize sorun, tasarının Meclis'e sevkinde imzası var” dediğinde, muhalefetin “Sizin 7 ay önce yaptığınız hataları düzeltiyoruz” şeklinde bir savunmaya geçtikleri görüldü.
BUGÜN GAZETESİ
SaLviO
28.Kasım.2011, 17:51
Kaynak pekde güvenilir değil.Benim bilidiğim milletvekillerinin katılması zorunlu katılmama gibi durum söz konusu olamaz
sui generis
28.Kasım.2011, 18:12
Kaynak pekde güvenilir değil.Benim bilidiğim milletvekillerinin katılması zorunlu katılmama gibi durum söz konusu olamaz
öyle katılmak zorunlu diye bir durum söz konusu değil de; yakında çıkar kokusu... o milletvekilleri oylamaya girip red yönünde oy kullansalarmış o zaman.. hem o kadar çok kişiyseler, red kararı çıkarırdı toplantıya katıldıkları takdirde. demek ki; o kadar da istememezlik yokmuş yasadaki değişikliği...
Bordo61Mavi
28.Kasım.2011, 19:07
http://www.hurriyet.com.tr/_np/9040/15119040.jpg
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘futbolda şike soruşturması’ kapsamında tutuklanan menajer Abdullah Başak’ın kardeşi Ruken Başak’a ait olduğu belirtilen Mini Copper mahkeme kararıyla iade edildi.
http://www.hurriyet.com.tr/p/spacer.gif
El konulan Mini Copper’un şike parası ile alındığı ileri sürülmüştü.. Söz konusu aracın şike soruşturması kapsamında tutuklanan Korcan Çelikay’a ait olduğu iddiası gündeme gelmişti..
Aracın sahibi menajer Abdullah Başak’ın kardeşi Ruken Başak geçtiğimiz ay, aracı geri almak için mahkemeye başvurdu. Başak’ın avukatı aracılığıyla başvurusunu İstanbul (http://www.hurriyet.com.tr/index/istanbul/) 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptı.
Talep üzerine görüşü sorulan şike soruşturması savcısı Mehmet Berk, "el konulan araç sahibine iade edilsin" dedi. İstanbul (http://www.hurriyet.com.tr/index/istanbul/) 15. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi de, ‘dosya kapsamı ve delil durumu’ itibari ile söz konusu aracın soruşturma kapsamında muhafazasına gerek kalmadığı’ yönünde karar verdi
kaynak - hurriyet
SaLviO
28.Kasım.2011, 21:16
Al bide burdan yak
GodfatheR
28.Kasım.2011, 22:10
Olan bize olduu
Son dakika!
Metris haber araçları kaynıyor, fakat yayın yasağı var. Gece 02.00'den sonra tahliyeler olacağı söyleniyor.
Arkadaşlar böyle bir haber dolaşıyor doğrumudur?
http://twitter.com/#!/12NUMARAorg/status/141278547867222016
Şöylede bir tweet atılmış. Sanırım kaleci Korcan serbest kalacak bu gece.
TR.CaPTaiN
29.Kasım.2011, 03:34
Ahmet Çakar'ın ipiyle kuyuya inilmez ancak Lütfi Arıboğan'la konuştuğunu söylediğinden burada paylaşabiliriz. Zaten yalansa Lütfi Arıboğan'dan yalanlama gelir. Özetle Ahmet Çakar'ın aktardıkları;
UEFA CAS'a yaptığı savunmada Başmüfettiş Cornu'ya Türkiye'de Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'nın Fenerbahçe'nin durumunun kötü olduğunu, Beşiktaş ve Trabzon'da fazla sıkıntı olmadığına dair bilgi verdiğini söylüyor. Yani UEFA CAS'a diyor ki bize bu adamlar kendileri söyledi Fenerbahçe'yi almayın diye, biz de onlardan yola çıkarak Fenerbahçe'yi almadık. Ahmet Çakar L.Arıboğan'ı aramış ve böyle böyle durum var doğru mudur demiş. Lütfi Arıboğan da evet UEFA'nın savunmasından haberimiz var ancak Cornu yalan söylüyor demiş. TFF geçen hafta CAS'a düzeltme metni yollamış ve Cornu geldi ama biz ona hiçbir şey söylemedik demiş.
Kısaca TFF ve UEFA birbirine girecek gibi duruyor. Ek olarak Ali Koç ve Abdullah Kiğılı yakında ŞL'den ihraç edilmemizle ilgili gerçekleri belgeleriyle açıklayacağız dedi. Merakla bekliyoruz.
SAİT71
29.Kasım.2011, 14:34
Perde arkasında dönen dolapları merak ediyorum. Hayırlısı ile açıklansaydı şu ıvır zıvırlar. Hırvatistan maçı geçti hala açıklamadılar. Madem bu kadar emindinizde niye bekliyorsunuz.
sarianet
29.Kasım.2011, 17:18
yasa resmi gazetede yayınlandımı
Trabzonspor
29.Kasım.2011, 17:23
http://www.takaonline.com/aziz%E2%80%99i-affet-taka%E2%80%99ya-ceza-kes.html
Bunca gazeteler neler yazdı Taka gazetesine cezaları yağdırmışlar ama.
sui generis
29.Kasım.2011, 17:40
Taka yi bilmiyorum ama Trabzon daki yerel gazetelerin cogu ağır cezalar hakediyordu. İnsallah onlarda almaları gereken cezayı en kısa zamanda alirlar.
Suicider
29.Kasım.2011, 17:55
Tahliye talebinin reddi beklenen bir karardı.Aziz yıldırım'ın ve diğer içerdekilerinin avukatlarının söyledikleri taraftarı kandırmaktan başka birşey değil.Boş yere umut veriyolar olan yine taraftara oluyor.Gerçi bu isimleri savunan avukatlarında gidip 'Tahliye talebi reddedilir' diyecek halleri yok onlarda haklı.Bu kadar olaylardan sonra kolay kolay tahliye olabileceklerini sanmıyorum.Ki sizin demenize göre işin içinde siyaset varsa zaten çıkamazlar.
Trabzonspor
29.Kasım.2011, 17:55
Taka yi bilmiyorum ama Trabzon daki yerel gazetelerin cogu ağır cezalar hakediyordu. İnsallah onlarda almaları gereken cezayı en kısa zamanda alirlar.
Nden ceza almaları gerekiyor?
kalemci
29.Kasım.2011, 18:00
Tahliye talebinin reddi beklenen bir karardı.Aziz yıldırım'ın ve diğer içerdekilerinin avukatlarının söyledikleri taraftarı kandırmaktan başka birşey değil.Boş yere umut veriyolar olan yine taraftara oluyor.Gerçi bu isimleri savunan avukatlarında gidip 'Tahliye talebi reddedilir' diyecek halleri yok onlarda haklı.Bu kadar olaylardan sonra kolay kolay tahliye olabileceklerini sanmıyorum.Ki sizin demenize göre işin içinde siyaset varsa zaten çıkamazlar.
Yasa da onay alıp resmi gazete de yayınlanmadı. Tahliye talebinde bulunanların yarısı aceleciliklerinin kurbanı oldu, yasa resmi gazetede yayınlandıktan sonra bir kaç kişi tahliye edilecektir.
sui generis
29.Kasım.2011, 18:15
Nden ceza almaları gerekiyor?
Attıkları manşetlerden dolayı. Twitter da gördüğüm kadarıyla şikeci Fener gibi birçok söylemleri oldu. Şampiyon olduğumuzun ertesi gün, hırsızlar diye manşet atmislardi. Hepsi demiyorum ama çok vardı böyle gazete.
sui generis
29.Kasım.2011, 18:17
Yasa da onay alıp resmi gazete de yayınlanmadı. Tahliye talebinde bulunanların yarısı aceleciliklerinin kurbanı oldu, yasa resmi gazetede yayınlandıktan sonra bir kaç kişi tahliye edilecektir.
Yasa RG de yayınlandıktan sonra tahliye talebi reddedilenler tekrar başvuracaklar
kalemci
29.Kasım.2011, 18:22
Yasa RG de yayınlandıktan sonra tahliye talebi reddedilenler tekrar başvuracaklar
Onu demek istedim de tekrar başvuracaklar yazmayı atlamışım :)
Trabzonspor
29.Kasım.2011, 18:31
Attıkları manşetlerden dolayı. Twitter da gördüğüm kadarıyla şikeci Fener gibi birçok söylemleri oldu. Şampiyon olduğumuzun ertesi gün, hırsızlar diye manşet atmislardi. Hepsi demiyorum ama çok vardı böyle gazete.
İnsanlar düşüncelerini yamış.O zaman sanada banada ceza versinler bizde düşüncelerimizi burda beyan ediyoruz.Kaldıki bu belge var denildi insanların böyle yazmalarıda normal.Nasıl siz hiçbirşey görmeden biz suçsuzuz diyebiliyorsanız onlarda duyduklarıyla birilerinin suçlu olduğunu düşünmüş ve yazmış.
sui generis
29.Kasım.2011, 18:46
İnsanlar düşüncelerini yamış.O zaman sanada banada ceza versinler bizde düşüncelerimizi burda beyan ediyoruz.Kaldıki bu belge var denildi insanların böyle yazmalarıda normal.Nasıl siz hiçbirşey görmeden biz suçsuzuz diyebiliyorsanız onlarda duyduklarıyla birilerinin suçlu olduğunu düşünmüş ve yazmış.
Birincisi aslolan masumiyettir. Su anda biz masumuz her ne kadar siz öyle gormesinizde. İkincisi; insanlar dusunculerini açıklar ama karsı tarafa saygı çerçevesinde. Gidip şikeci, hırsızlar diyen yaptırıma maruz kalmayacak ta kim kalacak. Kişilik hakkı ihlali soz konusu. Yanlış hatırlamıyorsam medeni kanun madde 25 düzenliyor bunu.
Trabzonspor
29.Kasım.2011, 18:55
Birincisi aslolan masumiyettir. Su anda biz masumuz her ne kadar siz öyle gormesinizde. İkincisi; insanlar dusunculerini açıklar ama karsı tarafa saygı çerçevesinde. Gidip şikeci, hırsızlar diyen yaptırıma maruz kalmayacak ta kim kalacak. Kişilik hakkı ihlali soz konusu. Yanlış hatırlamıyorsam medeni kanun madde 25 düzenliyor bunu.
Masumiyet aslolandır ona benim bir lafım yok.Ama insanlar canları yandığında bunu düşünmezler ve karşıdakine saygı denen birşey kalmz ne yazık ki.Tersi olduğunu farzet siz bundan aşağı şeyler mi yazacaktınız?Eminim ki 2 katı yazılırdı kimse ceza da almazdı.
sui generis
29.Kasım.2011, 19:03
Masumiyet aslolandır ona benim bir lafım yok.Ama insanlar canları yandığında bunu düşünmezler ve karşıdakine saygı denen birşey kalmz ne yazık ki.Tersi olduğunu farzet siz bundan aşağı şeyler mi yazacaktınız?Eminim ki 2 katı yazılırdı kimse ceza da almazdı.
Öyle canı yanan istediğini yazacaksa nerede kaldı kanun, hak, hukuk.. Eleştire saldırıya kaçmadığı sürece güzeldir. Ozgurluk karsı tarafın sahasında sona erer. Ama onların yazdıkları tacizi de asıyor. O yüzden savunulacak hiçbir tarafları yok. Herkes yazsın karsı tarafı yerden yere vursun sonra benim canım yandı desin oldu o zaman. Bir daha yapma deyip yollamiyacagiz heralde
http://www.takaonline.com/aziz%E2%80%99i-affet-taka%E2%80%99ya-ceza-kes.html (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.takaonline.com %2Faziz%25E2%2580%2599i-affet-taka%25E2%2580%2599ya-ceza-kes.html)
Bunca gazeteler neler yazdı Taka gazetesine cezaları yağdırmışlar ama.
Bu haberden sonra ceza arttırılabilir.
Aykut Kocaman gibi birine bile ne laflar edildi Trabzon'un yerel gazetelerinde. Ama aslında olay biraz daha farklı. Onlar onu kendi takımları içinde yazıyorlar. Hatırladığım kadarıyla geçen sene ilk dönem kaybedilen puanlar sonrası çok sert bir dille kendi takımlarınıda eleştirdiler. Gazetecilik bu değil bence.
uAburak89
29.Kasım.2011, 21:07
Ali Koç verdi gazı, "şike yapmadık" diyemeyen adamın sözüyle ortalık karışacak yine.
Lucas Neill
29.Kasım.2011, 21:15
ibrahimseten
Benim elim şu soruyu da sorar: "F.Bahçe yüzde 100 temiz" diyebilen tek bir F.Bahçe yöneticisi yokken TFF'den bunu söylemesi beklenebilir mi?
TFF ilk günden beri aldığı çelişkili kararlar ve ertelemeler sonucunda artık kimseye derdini anlatamayacak duruma geldi.. Kaos büyüyecek..
Mantikli yazdi Ibrahim Seten.
ReaList
29.Kasım.2011, 21:22
Biz %100 Temiziz dedikleri zaman herşey çözülecek mi?
Bordo61Mavi
29.Kasım.2011, 21:25
Ibrahim Seten, Talip karlibel ve onlar gibi adamlar borsadan buyuk para kaldirmadiysalar benimde adim Ibrahim degil
sui generis
29.Kasım.2011, 21:32
basın toplantısını izleyemedim. ama bizim yöneticiler defalarca şike yapmadık dedi. Aziz başkan dedi. tek tek aratmayın bence şimdi o açıklamaları..
sananes
29.Kasım.2011, 21:34
Gençler,beyler,bayanlar ayıptır. TFF yetkililerinin bir kulübü UEFA'ya suçlu göstermiş olabileceği gibi bir iddia var ortada.Ki bunun doğru olduğu TFF ve UEFA'nın çelişmesinden de anlaşılabilir.Ama sizin derdiniz bu değilki Fenerbahçe şike yapmış olsun ya da bi şekilde suçlu bulunsun da gerisi ne olursa olsun.Etik denen bir şeyden haberiniz olsun artık.Günah bu yargısız infazlar,suçlamalar.
ReaList
29.Kasım.2011, 21:36
Bugün Uefa başmüfettişi Cas'a yaptığı savunmada Savcı'nın kendisine tek belge göstermemesine rağmen
Basın Haberlerinden ve Lütfü Arıboğan'ın "Fenerbahçe suçludur" açıklamasından sonra Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Liginden men etme yönünde bir yargıyı Uefa disiplin kuruluna taşıyorsa yazıklar olsun bu ülkeye !
Bu ülkede Basın Mahkeme, Lütfü Arıboğan da Hakim midir ?
İSTİFA ETMELİLER
Bugün bir basın toplantısı düzenleyerek de ifade ettiğimiz üzere TFF yöneticileri Sayın Lütfi Arıboğan ve Sayın İlhan Helvacı UEFA müfettişi Sayın Pierre Cornu ile yaptıkları görüşmede kulübümüzün yüzde yüz şike yaptığını kendisine söylemişlerdir.
Henüz iddianamesi dahi açıklanmamış üzerinde gizlilik kararı olan bir soruşturma hakkında iki TFF yetkilisinin UEFA müfettişini bu şekilde yönlendirmeleri tarafımızca kabul edilemez.
Sayın Cornu CAS'ta devam eden davamız ile ilgili olarak verdiği savunmasında Sayın Arıboğan ve Helvacı'ya Fenerbahçe'nin %1 dahi şike yapmamış olma ihtimali yok mu?diye sorduğunu bu soruya Sayın Arıboğan ve Sayın Helvacı'nın "hayır Fenerbahçe yüzde yüz şike yapmıştır" diye yanıt verdiğini söylemiştir.
CAS'a sunulan dilekçeye göre; Ancak bu iddialı ve yönlendirme içeren yorumlarına rağmen kendilerinin Fenerbahçe'yi şampiyonlar ligine göndermeme kararını alamayacaklarını aksi takdirde güvenliklerinin tehlikeye gireceğini söyleyen ikili UEFA müfettişine kendilerine bir mektup gönderilmesini ve bu mektubu kullanarak Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gönderilemeyeceğini söyledi.
Mektubun gönderilmesinin ardından da TFF kulübümüzü Şampiyonlar Ligi'ne göndermeme kararı almıştır. Gerek ülkemizi gerekse kulübümüzü ulusararası alanda küçük duruma düşüren ve haklarını savunmak yerine adeta bir oyun derleyen Sayın Arıboğan ve Helvacı'nın TFF'deki görevlerinden istifa etmesi tüm camiamız ve spor kamuoyunun beklentisidir.
Saygılarımızla,
Fenerbahçe Spor Kulübü
sui generis
29.Kasım.2011, 21:39
soruşturma gizliymiş !!!
sananes
29.Kasım.2011, 21:40
İstifa bu yozlaşmış ülkenin kültüründe var mı ki istifa etsinler, çıkıp yüzsüz yüzsüz konuşurlar 3-5 güne kalmaz! Taurisi dopinglidir diye daha numuneler açılmadan bas bas bağıran adam doping olayının yalan olduğu ortaya çıktığında istifa etti mi de bunlar etsin. Mini Cooper sahibine iade edilir,siyah çantada para var derler bilet çıkar,emenike para'yı alırken görüntülendi derler safsata çıkar ama biz her türlü suçlu oluruz ne de olsa Aziz Yıldırım mafya.Nerden biliyoruz mafya olduğunu?, "ooooo bilmeyen mi var değil mi!" dostlarım
sui generis
29.Kasım.2011, 21:45
Haluk Burcuoğlu nun sözü alıma geldi : bu ülkede hukukçu olduğum için utanıyorum.
ne kadar doğru konuşmuştu. İlhan Helvacı yı Türkiye nin en iyi (!) hukukçularından diye tanıyoruz.
ReaList
29.Kasım.2011, 21:46
Taurisi dopinglidir diye daha numuneler açılmadan bas bas bağıran adam doping olayının yalan olduğu ortaya çıktığında istifa etti mi de bunlar etsin.[/B]
O gün Fenerbahçe'yi adi bir kulüp olarak gösteren, oyuncuyu yerin dibine sokan sahtekarlıkla üç kağıtçılıkla suçlayan rakip takımın köşe yazarları bugün aynı oyuncuyu kendi takımında ağzının salyaları aka aka izliyor bu kadar yüzsüzlük arasında onuruyla hareket edecek yönetici mi arıyoruz ? çok şey arıyoruz
sui generis
29.Kasım.2011, 21:50
ibrahimseten İBRAHİM SETEN
UEFA ile TFF "men" topunu birbirine attığına göre, F.Bahçe Kulübü CAS davasından tazminat çıkarabilecek noktada demek ki..
İstifa bu yozlaşmış ülkenin kültüründe var mı ki istifa etsinler, çıkıp yüzsüz yüzsüz konuşurlar 3-5 güne kalmaz! Taurisi dopinglidir diye daha numuneler açılmadan bas bas bağıran adam doping olayının yalan olduğu ortaya çıktığında istifa etti mi de bunlar etsin. Mini Cooper sahibine iade edilir,siyah çantada para var derler bilet çıkar,emenike para'yı alırken görüntülendi derler safsata çıkar ama biz her türlü suçlu oluruz ne de olsa Aziz Yıldırım mafya.Nerden biliyoruz mafya olduğunu?, "ooooo bilmeyen mi var değil mi!" dostlarım
Güzel bir konuya değindin. Taurasi dopingli çıktığında tahlillerin Köln'de ki bir hastanede tekrarlanmasını istediğimizde bizi vatan haini ilan ettiler. Turgay Atasü B numunesi sonucunu beklemeden kararını verdi. Fenerbahçe belkide o sene avrupa şampiyonu olacaktı. Turgay Atasü sonradan istifa etmedi. Taurasi ise Galatasaray'a geldi. 1 sene önce onun hakkında atıp tutanlar sonradan en büyük destekcisi oldu. :)
Sekopej
29.Kasım.2011, 22:48
Oyunlaru yavaş yavaş ortaya çıkıyor, hem UEFA'dan hem de TFF'den tazminat istemeli Fenerbahçe. Çocuk oyuncağı mı bu iş, ya UEFA yalan söylüyor ya da TFF. Neyin düzeltmesini yapmışlar acaba?
Yazık değil mi bunca insana, emeğe. Kendi keyfine göre ortada herhangi bir şey yokken UEFA'yı kandırıp Fenerbahçe'yi ŞL'ye gönderme, sonra UEFA almadı de, UEFA TFF öyle istedi desin, % 0 tolerans gibi garip bir şeyle ortaya çık ama gönderdiğin Trabzon'un başkanının yurt dışı yasağı olsun ha pardon 1 gün sonra kalkmıştı yurt dışı yasağı, ortada değişen bir durum yeni delil, ifade olmamasına rağmen.
Sonra neymiş, Fenerbahçe şikeci, Aziz Yıldırım mafya, düşsünler, ezikler, hırsızlar, şikeciler. 7 ay oldu yüksek yetkili savcımız hala suçlamalar nedir söylemiyor bize. İnsan biraz elini vicdanına koysa, Fenerbahçe'ye ya da Aziz Yıldırım'a gıcıklıklarından dolayı sorgulamak yerine suçlamayı seçmese, ortada dönen komediyi çok rahat görebilirler.
Şu efsaneleşen iddianameyi de görelim, sonrasında rüzgar tersine dönmeye başladığında ne yapacaklar acaba? Ne yapacaklar, yüzsüzlüklerine devam edecekler, yüzleri kalmamış çünkü, Aziz Yıldırım çıkıp, yasa değişmesin, ben zaten suçsuzum demesine rağmen yasa değişir ve Aziz Yıldırım için değişti derler. Çamur at izi kalsın, Fenerbahçe'nin %100 suçsuz olduğuna inanıyorum ve bu ispatlanırsa da yine de şikeci Fenerbahçe diye anılmaya devam edecek, Fenerbahçe aklansa da bazıları bu sebeple amacına ulaşmış olacak.
Fenerbahçe camiası dağılacak, Aziz Yıldırım kovulmuş gibi istifa edecek, yeni sayfa açıyoruz deyip, puan silme cezasına razı olup olay kapanacak sananlar çok yanıldı. Camia hiç bir zaman bu derece bütünleşmemişti, 3 Temmuz'dan bu yana Fenerbahçe bitti diyenler, dibe vuran Fenerbahçe daha yükseğe çıkacak, bundan emin olun.
Del Piero_10
29.Kasım.2011, 22:58
Federasyonun başı yanacaksa, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermediği için değil, Beşiktaş'ı Avrupa Ligi'ne gönderdiği için yanacak gibi görünüyor.
SAİT71
29.Kasım.2011, 23:01
TFF her işi ile kendi ipini kendi çekti zaten. Hangi bir skandalını sayalım ki? Elini yüzüne bulaştırdı. Ha suç UEFA'da olsa bile TFF yaptığı yanlışlar ile zaten suçlu olmasa bile ister istemez suç üzerine yıkılacaktır.
sui generis
29.Kasım.2011, 23:11
Bu iki şahsa ayrı dava açılmalı; sorusturma gizliliğini ihlal ettigi için... Savcıyı goreve çağırıyoruz..
AykutKocaman
29.Kasım.2011, 23:16
Bu iş şikeden ayrı zaten.Ortada usulsüzlük var şikeyle alakası yok,eleştiriler yersiz o yüzden.
TR.CaPTaiN
30.Kasım.2011, 00:07
Öncelikle Aykut hocamız TFF'de basketbol kökenli kişiler var diyerek bizim ŞL'den men edilmemizdeki baş aktörü bize ima etmişti. Zaten sonraki süreçte taraftar forumlarında sürekli olarak bu işin altında Lütfi Arıboğan olduğu konuşuluyor, tartışılıyordu. Nihayet geldiğimiz noktada Lütfi Arıboğan ve yancısı İlhan Helvacı'nın yedikleri naneler ortaya çıktı. Fenerbahçe'yi öyle siz bize mektup yollayın, biz bu işi UEFA yaptı diyerek içinden çıkarız sonra Ali Şen gibi aklı havada Fenerbahçelilere de Fenerbahçe davasından vazgeçsin yoksa başı çok ağrır dedirterek hazmedebileceklerini sandılar. Fenerbahçe adamın midesine oturur. Eğer bu CAS süreci olmasaydı L. Arıboğan ve yancısının yaptıkları kendileriyle birlikte mezara kadar gidecekti biz bu gerçekleri resmi ağızlardan hiç öğrenemeyecektik. İnşallah o 45 m €'yu son kuruşuna kadar alacağız.
Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamalarının ardından kamuoyuna bir bildiri yayınladı.
TFF açıklamada, Pierre Cornu'nun beyanının ardından 21 Kasım tarihinde itiraz yazısı gönderildiğini açıkladı.
İşte TFF'den yapılan o açıklama:
"Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un kulüp avukatı Emin Özkurt ile birlikte yaptığı basın toplantısı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkatle takip edilmiştir.
Söz konusu toplantıda adı geçen "Pierre Cornu'nun beyanından" 18 Kasım tarihinde haberdar olunmuş ve bunu takip eden ilk iş günü olan 21 Kasım Pazartesi günü de, UEFA'ya hemen cevap ve itiraz yazısı gönderilmiştir.
UEFA'ya yollanan resmi yazıda; Pierre Cornu'nun beyanlarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, detayları ve kronolojik sırayla anlatılmıştır.
Bu konu ile ilgili süreç tarafımızdan yakından takip edilmekte olup, detaylı açıklama takip eden zamanda yapılacaktır."
Elin Cornu'su gelecek burda savcıyla görüşecek, hiçbir bilgi alamayacak, TFF'den de bilgi alamayacak (TFF'nin iddiası böyle) ve gidecek İsviçre'ye kafasına göre biz almayalım bunları diyecek. Yersen. Cornu'nun ne menfaati olabilir Fenerbahçe'nin men edilmesinden ? Birisi Avrupa futbolunun patronu, diğeri Türk futbolunun patronu ve resmen mumları 29 Kasım'a kadar yandı. Ayrıca Ali Koç'un belirttiği birşey vardı, gerçi onu biz de burda belirtmiştik ama tekrardan yazmak lazım. TFF UEFA'yla yazışmaların 16 Ağustos'a kadar olan kısmını sitesine koydu ama asıl muhabbet 16 Ağustos sonrasındaydı. 16 Ağustos'a kadar olan kısım içi boş kısımdı. Ali Koç defalarca istememize rağmen 16 Ağustos sonrası yazışmaları TFF bize vermedi dedi.
SAİT71
30.Kasım.2011, 12:52
Tüm bu skandalların faturası 45 milyon euro olmamalı daha fazla almak lazım.
sui generis
30.Kasım.2011, 14:36
Herkes senaryodaki rolüne hakim durumda. Tebrikler
Cengo
30.Kasım.2011, 14:39
Abdullah Gül: Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi.
Sonunda birileri farkina vardi. Cumhurbaskanimiz yasayi inceletmeye almis. umarim veto gelir. cocuk oyuncagi zannetmislerdi.
ayrica bursaspor olarak bizde magdur olduk. itirazim tffde hala beklemedeymis.
Doğru olan bu yasanın geçmesi.
87 yıl ceza hiçbir ülkede yok, adaletsizliktir bu. Ayrıca 5 yıldan fazla ceza veren ülke de yok.
Yeni yasa ile en fazla 3 yıl ceza verilebilecek ve 1/4 ila 3/4 oran arasında arttırılabilecek. En fazla 5,25 yıl ceza alınabilir.
Bu insanlar katil ya da vatan haini değiller. Kimse zarar verebilecek değiller, ülkeden kaçamazlar, delil karartamazlar, yok olamazlar çok ünlüler.
Tutuksuz yargılanmak zorundalar, doğrusu bu.
Cumhurbaşkanı onayladı, Resmi Gazete'de çıkması bekleniyor diye biliyorum.
ReaList
30.Kasım.2011, 14:41
Bir de şu var
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligine alınmadığı zaman bazı aklı selimler efendim Başmüfettiş geldi 2 saatte olayı çözdü bütün belgeleri bilgileri topladı Fenerbahçe'nin şike yaptığına diğer takımların olayla alakası olmadığına kanaat getirdi bu yüzden Fenerbahçe'yi men etti hatta Uefa lige el atar TFF'nin yapamadığını da yapar Fener'i küme düşürür falan dediler.
Peki ne oldu ?
Mehmet Yıldız iddiası
Korcanın arabası
Emenikenin paraları
Sezer'in banka hesapları
At'lar Minicoper'lar ve diğer bütün çamur politikası gibi bu iddialarda oradaki yerini aldı.
Zaman herşeyin ilacıdır derler, bazen yönetime kızarım neden arkaplanda olayları takip ediyolar diye, Adamların bişey yapmasına gerek yok ki, bu kumpas içinde yapılan bütün pislikler zaten kendi kendine gün yüzüne çıkıyor.
Bordo61Mavi
30.Kasım.2011, 14:43
Herkes magduruz diyor
ReaList
30.Kasım.2011, 14:54
Herkes magduruz diyor
Kimin mağdur olup olmadığını mahkeme belirler adli kurumlar belirler.
Ama iş daha oralara gelmeden sen cımbızla birilerini seçip milletin önüne yem olarak atarsan ve "Vurun Kahpeye" dersen işte o adama koyar.
Örneğin Emenike Karabük forması altındayken hakkında tek iddia karalama vs var mıydı ? Ne zaman Emenike'nin Fenerbahçe'ye gelme durumu söz konusu oldu.
"Emenike aslında 24 değil 31 yaşında yaşını büyütmüş" dediler sahte pasaport yapıp o kirli sayfalarını süslediler.
"Emenike kaçak yollardan Türkiye'ye girmiş" dediler adamı sırf bunun için 12 saat şubede tuttular
"Emenike Fener'den para almış şike yapmış" dediler günlerce gözaltında kaldı nezaret'te kaldı.
Ve en kötüsü de ne biliyo musunuz ? Fenerbahçeliler dışında kimse bunları görmüyor veya görmek istemiyor, Bu ülke de ne İnsan hakkı var ne de bunu düşünen, Uefa "basında çıkan haberler doğrultusunda" diye devam ederek verdiği kararın sebeplerinden birini saymış, Adamlar bizdeki basının hangi amaçlar altında kullanıldığını içeriğini bilse değil onları hesaba katıp karar vermek, selpak niyetine bile kullanmaz !
Bordo61Mavi
30.Kasım.2011, 15:00
Zaten x veya y takim belirliyemez. Bukadar anlatmana gerek yok :) ve boyle bi durumda medya tabi faydalanir. Dunde yazdigim gibi bu tweet atan gazeteciler borsadan buyuk para kaldirmadiysalar benim adim Ibrahim degil.
Biraz daha beklerse iddianeme iyice cekilmez bi surece giriyoruz gibime geliyor. Ki ozaman TFF ve medya herkesi magdur etmeye devam edecek.
uAburak89
30.Kasım.2011, 15:44
Ali Koç'un açıklamalarındaki birileri yalan söylüyor kısmı işin anahtarı. Yalan söyleyen Fenerbahçe cephesi değilse, iddianame sonucunda Fenerbahçe cephesinin suçu sabit görülse ceza alsa bile ortada dönen usulsüzlükten ötürü Fenerbahçe Cas'a açtığı dava sonucu parasını çatır çatır alır.
Bu iş Uefa ile Tff arasında kalırsa iddia edilen gibi, Uefa bizim karar alamayan, tavır koyamayan federasyonumuzu her türlü yer ve bu işin içinden sıyrılır hata Uefa'da olsa bile.
sananes
30.Kasım.2011, 16:10
Ali Koç'un açıklamalarındaki birileri yalan söylüyor kısmı işin anahtarı. Yalan söyleyen Fenerbahçe cephesi değilse, iddianame sonucunda Fenerbahçe cephesinin suçu sabit görülse ceza alsa bile ortada dönen usulsüzlükten ötürü Fenerbahçe Cas'a açtığı dava sonucu parasını çatır çatır alır.
Bu iş Uefa ile Tff arasında kalırsa iddia edilen gibi, Uefa bizim karar alamayan, tavır koyamayan federasyonumuzu her türlü yer ve bu işin içinden sıyrılır hata Uefa'da olsa bile.
UEFA TFF muhabbetinde UEFA yara almadan atlatır olayı.Biz her şartta tazminat alırız ödeyen de TFF olur gibi duruyor.
kalemci
30.Kasım.2011, 16:12
Cumhurbaşkanı veto edecek yasayı diyorlar.
TR.CaPTaiN
30.Kasım.2011, 16:41
Konuşmasında bana veto edecek hissi vermedi. 4 partinin desteğinden falan bahsetti ama olur da veto edip yasayı meclise yollasa bile TBMM kararını değiştirmeyip yasayı olduğu gibi tekrar köşke yollarsa Abdullah Gül onaylamak zorunda. Ancak yasa meclise gittiğinde üzerinde oynama yapılırsa Abdullah Gül 2. kez imzalamama hakkına sahip olur.
Konuşmasında bana veto edecek hissi vermedi. 4 partinin desteğinden falan bahsetti ama olur da veto edip yasayı meclise yollasa bile TBMM kararını değiştirmeyip yasayı olduğu gibi tekrar köşke yollarsa Abdullah Gül onaylamak zorunda. Ancak yasa meclise gittiğinde üzerinde oynama yapılırsa Abdullah Gül 2. kez imzalamama hakkına sahip olur.
Cumhurbaşkanı referanduma gider. Sonucunda da yasa onaylanmaz(Türkiye'nin 4 bölü 3'ü). Fakat şu basit şey o kadar büyür mü bilemem.
kalemci
30.Kasım.2011, 17:35
TFF saat 18.00 da basın toplantısı düzenleyecekmiş. Çarşı karışabilir.
sananes
30.Kasım.2011, 17:40
Cumhurbaşkanı referanduma gider. Sonucunda da yasa onaylanmaz(Türkiye'nin 4 bölü 3'ü). Fakat şu basit şey o kadar büyür mü bilemem.
Cumhurbaşkanı en fazla 1 kez vote eder 2ncisinde kabul eder.Referandum falan olacak iş değil. Aslında 2. seferde de veto etme hakkı var diye biliyorum ama genelde bu uygulanmayan birşeydir.
Kısacası eğerki veto edilirse 2. sefer cumhurbaşkanının önüne geldiğinde geçer.Kabul edecekler de iç dinamikler açısından çok gönüllü değil gibi yapıyorlar, hükümete yakın yetkililer.Suat Kılıç da mesela bizim dışımızda gerçekleşen bir olay gibi şeyler söyledi bu konu hakkında.Tek başına hükümetsin nasıl senin dışında hacı.
Cengo
30.Kasım.2011, 17:43
Aksine eski yasanın hatalı olduğunu, bu hatanın neden daha önce yapıldığını incelettiğini ima etti.
TR.CaPTaiN
30.Kasım.2011, 17:59
Sporda şiddetten çok daha önemli mevzular için bile Cumhurbaşkanı Anayasa mahkemesi veya referanduma gitmemişken sporda şiddet için Anayasa mahkemesi veya referanduma gitmesi abartı olur. Hele hele TBMM'de 4 partiden destek alarak gelen bir yasa için Abdullah Gül o kadar uçmaz diye düşünüyorum. Veto edeceğini sanmıyorum da veto etmesi sadece süreci uzatır.
Edit: Abdullah Gül ilk yasaya sallıyor, iyi güzel de ilk yasayı da imzalayan kendisiydi.
Bordo61Mavi
30.Kasım.2011, 18:30
Tff bugun nasil gunu kurtaracak cok merak ediyorum :)
sui generis
30.Kasım.2011, 18:38
Normal yasa için referandum yolu kapalı. Sadece anayasa için var. Yasa degisikligini elbette oynayacak cumhurbaskani. Benim aklıma tek gelen suanda 6 aylık sureyi doldurmaya çalışıyor olabilirler mi ?
SAİT71
30.Kasım.2011, 18:46
Yemin ederim artık maç izlemiyorum. Dizi izlemeye başladım. Çok güzel oluyor.
Bordo61Mavi
30.Kasım.2011, 21:11
MAA:" Biz burda profesyonel olarak degil amatör olarak calisiyoruz"
TR.CaPTaiN
30.Kasım.2011, 21:11
Yarım saatlik basın toplantısında tek yaptıkları ihaleyi Cornu'ya yıkmaya çalışmaktı.
sananes
30.Kasım.2011, 21:12
TFF açıklama yapıyor şu an.Tavsiyem MAA yönetimindeki haini ya da hainleri bulmalı.Neden mi böyle söylüyorum? anlatıyım.
Dedi ki federasyon başkanı. "Biz fenerbahçe için bilgi verirken beşiktaş ve trabzonspor'da şüpheli diye UEFA'yı bilgilendirdik."
Bu söylenmişken UEFA asla ve asla fenerbahçe'nin yerine trabzonspor'u almaz.Hem de başka bir turnuvada oynadığı halde apar topar bir şekilde.Bunu düşünmeli TFF içindeki gerçekten sağduyulu kişiler.
Antu yönetimine ve Antu'da ki yaklaşık 50 üyeye dava açmış MAA. Öyle bir yazı gördüm.
Nedvedmania
30.Kasım.2011, 21:16
MAA:" Biz burda profesyonel olarak degil amatör olarak calisiyoruz"
Hadi yaa :D
sui generis
30.Kasım.2011, 21:17
toplantıyı izleyemedim. o iki kişi hakkında bir şey söylemedi mi ?
sananes
30.Kasım.2011, 21:20
toplantıyı izleyemedim. o iki kişi hakkında bir şey söylemedi mi ?
Öyle bir şey yok diyor ne diyebilir ki? 10 gün önce uefa'ya mail atmışlar düzeltmek için ama hala cevap gelmemiş. 10 gün önce böyle bir olay patlak vermişse sen neden olay medyaya düşmeden kamuoyunu aydınlatmıyosun merak ediyorum tff.
sui generis
30.Kasım.2011, 21:26
bu 40 M luk davayı kazanacağımız kesin.. birinin dediği diğerini tutmuyor. önemli olan asıl davadan alnımızın akıyla çıkmak
Bordo61Mavi
30.Kasım.2011, 21:30
Benim aklim karisti, kim yalan soyluyor ?
TR.CaPTaiN
30.Kasım.2011, 21:37
TFF Cornu yalan söylüyor diyor da dün Fenerbahçe'nin açıkladığı belge UEFA'nın CAS'a sunduğu savunmaydı. Yani TFF işin içinden sadece Cornu yalan söylüyor diyerek çıkamaz. Cornu yalan söylüyor demek UEFA yalan söylüyor demek. UEFA'ya yazıyı yollamışlar da cevap gelmemişte falan filan.
Bordo61Mavi
30.Kasım.2011, 21:55
Yarin savci kimi cagirir?
TR.CaPTaiN
30.Kasım.2011, 22:00
chemedya Ahmet Ercanlar
Fenerbahce yonetimi biraz sonra bir aciklama yapacak.
http://twitter.com/#!/chemedya/status/141938829014728706
El Barto
30.Kasım.2011, 22:03
Yarin savci kimi cagirir?
Cornu'yu çağırır. :)
Ne Cornu imiş arkadaş. Uğur Mumcu suikastinde de Cornu'nun parmağı var kesin. (::)
Hazır bir abalı bulmuşken vurmak lazım. :)
Sekopej
30.Kasım.2011, 22:40
Mantık zaten kabul etmiyor, bir kulübün teknik direktörü şüpheli sıfatıyla tutuluyor, başka kulübün başkanı şüpheli diye yurt dışına çıkma yasağı var ve ceza sadece Fenerbahçe'ye kesiliyor. Demek ki o adam buraya geldiğinde, 2 saatte ona eminmiş gibi birşeyler empoze ettiniz ki adam hal buyken sadece Fenerbahçe aleyhine yazıyor.
Ayrıca, TFF, Fenerbahçe'yi UEFA almadı dediğinde de yalan olduğu ortaya çıkmıştı, şimdi de UEFA'ya yalan söylüyor diyorlar. Bu müfettiş bilgileri savcıdan alsa savcıdan aldım derdi, neden bu 2 ismi veriyor.
Birbirlerine düşmeleri iyi, nereden tutarsan elinde kalıyor çünkü, Fenerbahçe'nin göz göre göre hakkı yendiği ortada, tazminat almadan bitmez bu olay diye düşünüyorum, şike davasının sonucuna bakmaksızın. Sadece tazminatı kimin ödeyeceği belli değil, hem TFF hem UEFA birbirlerini yalanlıyorlarsa, bu Fenerbahçe lehine.
sui generis
30.Kasım.2011, 22:43
bundan sonra UEFA çıkıp, TFF yalan söylüyor derse şaşırır mıyım ? hayır. bir de onun üstüne güzel bir ceza verse üzülür müyüm ? hayır.
Sekopej
30.Kasım.2011, 22:53
Fenerbahçe açıklama yaptı, Corno'nun savunmasının olduğu açıklama. Aydınlar'ın Fenerbahçe önce bize gelseydi sözünün de yalan olduğu ortaya çıkmış oldu çünkü ayın 18'inde Fenerbahçe federasyona bu belgeyi sormuş, 21'inde de federasyon UEFA'ya sormuş, UEFA cevap bile vermemiş, 10 gün oldu.
Şu durumda bakıldığında Fenerbahçe'yi suçlu gösteren TFF ve UEFA CAS'a bu şekilde savunma vermiş, federasyon bakalım ne savunma hazırlayacak, yalan söylüyor demekten başka Corno hakkında.
Trabzonspor
30.Kasım.2011, 22:53
Ee masumiyet ilkesi deniliyordu heryerde ama bugün Fenerbahçe açıklama yapmış istifa edilsin diıe,nasıl hemen bir hükme vardılar masumeyeti önde tutan bu insanlar...
Sekopej
30.Kasım.2011, 22:54
Türkiye Futbol Federasyonu, bu akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında CAS tarafından kulübümüze ve TFF’ye gönderilen resmi bir evraka dayanarak kamuoyunun gündemine, dün düzenlediğimiz basın toplantısı ile getirdiğimiz konulara ilişkin bazı açıklamalarda bulunmuştur. TFF açıklamalarında, UEFA başmüfettişi Pierre Cornu’nun ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, kendisinin doğruları dile getirmediğini ve bu durumun düzeltilmesi için UEFA’ya bir mektup yazdıklarını ve Cornu’nun ifadelerinin geri alınmasını/düzeltilmesini istediklerini belirtmiştir.
TFF Başkanı Sayın Aydınlar’ın da bizzat söylediği gibi, Pierre Cornu ve UEFA aradan geçen 10 gün zarfında TFF’nin söz konusu mektubuna herhangi bir yanıt vermemiştir.
Bununla birlikte, Sayın Aydınlar’ın bizzat okuduğu 23 Kasım tarihli UEFA dilekçesi de TFF’nin başvurusuna kesinlikle bir cevap olmadığını kamuoyunun dikkatine önemle sunarız. Sayın Aydınlar’ın savunmasına dayanak olarak göstermeye çalıştığı dilekçe; kulübümüzce CAS’a sunulan ve Cornu’nun ifadesinde TFF ile UEFA arasında bir mutabakat olduğuna dikkat çektiğimiz dilekçemize UEFA tarafından yanıt olarak verilmiş bir savunma metnidir.
UEFA’nın söz konusu dilekçesinde açıkça görülmektedir ki; UEFA kesinlikle Sayın Cornu’nun yalan söylediği ya da ifadelerinin geçersiz olduğu şeklinde bir ibare kullanmamaktadır. Sonuç olarak Sayın Cornu’nun ifadesi UEFA tarafından yalanlanmamış ve CAS nezdinde de hukuken halen geçerli durumdadır ve bizim tahminimiz bu durumun değişmeyeceği yönündedir.
Öte yandan, bizim de açıklamalarımıza da dayanak oluşturan Sayın Cornu’nun CAS’a verdiği savunma dilekçesi, TFF Başkanı Sayın Aydınlar’ın söylediği gibi 18 Kasım 2011 tarihli değil 3 Kasım 2011 tarihlidir (aşağıda görülmektedir). TFF Başkanı "Fenerbahçe keşke bizimle iletişime geçse ve sorsa" demektedir. Oysa 18 Kasım 2011 tarihi Fenerbahçe’nin Sayın Aydınlar ile temasa geçerek kendisine bu belgeyi sorduğu tarihtir. Anlaşılan o ki kulübümüzün bu belgede yazanları kendisine sormasından sonra TFF Başkanı belgenin detaylarından haberdar olmuş ve harekete geçilmesi talimatı vermiştir. Bunun hemen ardından da bugün açıklamalarına dayanak oluşturan ancak henüz bir yanıt alamadıkları 21 Kasım 2011 tarihli mektup yazılarak UEFA’ya gönderilmiştir
Tüm bu gerçekler belgeleri ile ortadayken bir Türk takımını uluslararası alanda zor durumda bırakmaya çalışanların TFF Başkanı ve kalkanı tarafından korunmaya alınması kabul edilebilir bir durum değildir.
Öte yandan Fenerbahçe Spor Kulübü adına yapılan açıklamalar Asbaşkanımız Sayın Ali Koç’a ait açıklamalar değil Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi görüşleri ve ifadeleridir. TFF’nin basın toplantısında bu şekilde bir ayrım yapılarak yanıt verilmeye çalışılması da anlaşılabilir ve yakışık alan bir tavır değildir. Önümüzdeki günlerde bu konuda daha detaylı açıklamalarımızda olacaktır.
Saygılarımızla
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Konuyla ilgili belirtilen fotoğraflara Fenerbahçe resmi sitesinden bakabilirsiniz, hayli fazla fotoğraf var.
Sekopej
30.Kasım.2011, 22:56
Ee masumiyet ilkesi deniliyordu heryerde ama bugün Fenerbahçe açıklama yapmış istifa edilsin diıe,nasıl hemen bir hükme vardılar masumeyeti önde tutan bu insanlar...
Açıklamaları okursan orada yazıyor, Aydınlar'ın verecek cevabı olmadığından konuyu başka yerlere çekme çabasıyla yaptığı açıklama bu. Durum yukarıda belirtildiği gibi, aksi çıkar, UEFA yalan söyledim derse, Fenerbahçe de çıkar bu isimlerden özür diler merak etmeyin. Şu anda CAS'da ki davaya sunulan belgeler, TFF'nin Fenerbahçe yargısız infazla cezalandırdığını göstermekte.
sananes
30.Kasım.2011, 23:00
bi siz masumiyet ilkesi demiyordunuz simdi mi geldi aklınıza:) Yorumları veya fenerbahçelilerin söylediklerini iyi dinlerseniz sorunuzun cevabını alabilirsiniz.Cornu neden böyle bir ifade vermiş diye soruluyor federasyona, federasyon bilmiyoruz diyo o zaman orada işi ne?
ayrıca fenerbahçe kişileri itham ederken uefa'nın cas'a sunduğu resmi bir savunmayı baz alıyor yeterli midir sizin için bilemiyorum tabi ama.
sui generis
30.Kasım.2011, 23:07
hani o UEFA var ya göklerden inmeyen onun bize yolladığı belgeyi gösteriyoruz. ve diyoruz ki; bu belgede yazanlar yalansa biz özür dileriz. fark burada heralde iki durum arasındaki..
ayrıca; 2 taraftan biri yalan söylüyor.. Cornu denilen adam niye durduk yere böyle bir şöylesin demeden de edemiyor insan..
sarianet
30.Kasım.2011, 23:23
şenes erzik diye biadam var bide fenerbahçeli olacak o adam ne işyapar merak ediyorum senelerdir.
BleedingMoon
30.Kasım.2011, 23:45
şenes erzik diye biadam var bide fenerbahçeli olacak o adam ne işyapar merak ediyorum senelerdir.
ne çektiysek fenerbahçelilerden (!) çektik zaten.
barahir
30.Kasım.2011, 23:50
Cornu'nun savunmasının tamamını okudum da, TFF nasıl sıyrılacak çok merak ediyorum..
Bordo61Mavi
30.Kasım.2011, 23:56
Cornu yillarca bas savcilik yapmis yanlis okumadiysam Uefa sitesinden. Ne yaptigini bilen bi adam, MAA dan son cirpinislar.
meddah
01.Aralık.2011, 00:12
İdare-i maslahatçılığın dibi göründü; Fenerbahçe er ya da geç usulden topa girecekti zaten. İster misiniz Federasyon, 5 aydır becerip alamadığı kararı almaya kalksın, hazır iddianame de geldi gelecekken.
Bekq
01.Aralık.2011, 00:23
ne çektiysek fenerbahçelilerden (!) çektik zaten.
"Fenerbahçeli'nin Fenerbahçesi'ni sevmesi, dünyanın en büyük kıyametidir." diye boşuna söylememiş zamanında İslam Çupi. :)
TR.CaPTaiN
01.Aralık.2011, 00:36
Resmi sitedeki son açıklama TFF'yi iyice köşeye sıkıştıracak. Cornu'nun savunmasının orjinal belgeleri ve tercüme edilmiş hali resmi siteye konulmuş.
Fenerbahçe'nin avukatı Mehmet Emin Özkurt şuan CNN Türk'te konuyla ilgili konuşuyor.
Trabzonspor
01.Aralık.2011, 00:40
Açıklamaları okursan orada yazıyor, Aydınlar'ın verecek cevabı olmadığından konuyu başka yerlere çekme çabasıyla yaptığı açıklama bu. Durum yukarıda belirtildiği gibi, aksi çıkar, UEFA yalan söyledim derse, Fenerbahçe de çıkar bu isimlerden özür diler merak etmeyin. Şu anda CAS'da ki davaya sunulan belgeler, TFF'nin Fenerbahçe yargısız infazla cezalandırdığını göstermekte.
Aydınların işi yüzüne gözüne bulaştırdığını bende biliyorum zaten hiçbirşeyinden hoşnutta değilim ama geçenlerde haksız yere ithamda bulundu diye Trabzondaki yerel gazetelere ceza isteniyordu burda masumiyet karinesini hiçe saydıkları için ben ona itafen yazmıştım.Bir adamın savunması var dıye istifaya davet edilebili,yorsa onca delil var dendiğinde de herkes Fener şike yaptı der o zaman.
Bu kadar delil var dendi gazetelerde şike var demiş ceza yiyor madem 1 tane adamın ifadesiyle ithamda bulunuluyorsa ve istifa isteniyorsa onlarada ceza versinler.Ben bu yüzden yazdım yoksa şuan umurumda değil kimin ne yaptığı.
sui generis
01.Aralık.2011, 00:43
ya anlatamıyoruz heralde. o gazetelerin burada savunulması komik zaten de..
'şikeciler , hırsızlar' vs söylemlerle 'istifaya davet ediyoruz. yanlış çıkarsa özür dileriz' demek sizin yanınızda aynı şeyse, tartışılacak konu yok demektir.
sananes
01.Aralık.2011, 00:45
Aydınların işi yüzüne gözüne bulaştırdığını bende biliyorum zaten hiçbirşeyinden hoşnutta değilim ama geçenlerde haksız yere ithamda bulundu diye Trabzondaki yerel gazetelere ceza isteniyordu burda masumiyet karinesini hiçe saydıkları için ben ona itafen yazmıştım.Bir adamın savunması var dıye istifaya davet edilebili,yorsa onca delil var dendiğinde de herkes Fener şike yaptı der o zaman.
Bu kadar delil var dendi gazetelerde şike var demiş ceza yiyor madem 1 tane adamın ifadesiyle ithamda bulunuluyorsa ve istifa isteniyorsa onlarada ceza versinler.Ben bu yüzden yazdım yoksa şuan umurumda değil kimin ne yaptığı.
istifaye davet etmekle, hırsızlar diye itham etmek aynı şey değildir hatta birbirine benzemezler bile.
Del Piero_10
01.Aralık.2011, 00:50
İdare-i maslahatçılığın dibi göründü; Fenerbahçe er ya da geç usulden topa girecekti zaten. İster misiniz Federasyon, 5 aydır becerip alamadığı kararı almaya kalksın, hazır iddianame de geldi gelecekken.
1 ay önce aynı şeyi yazmıştım, almakta çekindikleri kararları şimdi almak zorunda kalabilirler diye. Başlarına ne geldiyse kararsızlıktan geldi.
sui generis
01.Aralık.2011, 00:51
http://img259.imageshack.us/img259/9967/capture1f.jpg
sananes
01.Aralık.2011, 00:59
CNN TURK'teki avukatımız çok başarılı bir adama benziyor.Tavırları, sakinliği çok yerinde.
barahir
01.Aralık.2011, 01:22
CNNTürkü açmanızı öneririm.. İlhan Helvacı kıvırmalarda..
SAİT71
01.Aralık.2011, 01:32
Kimbilir Platiniye felanda neler söylendiki adam çıkar çıkmaz sizde göreceksiniz F.Bahçenin ne olduğunu felan gibi birşey söylemişti.
Ortada UEFA yada TFF den birisinin yalan söylediği apaçık. Şimdi yesinler birbirlerini.
GeNç KaRTaL
01.Aralık.2011, 01:32
Ah Hasan Doğan ah diyorum sadece.:)
SAİT71
01.Aralık.2011, 01:35
Burada tek üzüleceğim nokta MAA gibi bir beceriksizin TFF gibi saygın olan bir kurumun prestijini UEFA ve denk kurumlar nezdinde düşürecek olmasıdır. Bundan sonra gelecek yönetimlerde ve katıldığımız turnuvalarda bu ezikliği hep hissedeceğiz.
footballer33
01.Aralık.2011, 01:37
Ah Hasan Doğan ah diyorum sadece.:)
...............................
Sekopej
01.Aralık.2011, 01:39
Aziz Yıldırım Aydınlar olmasın demişti ama diğerleri Aydınlar isminde birleşince ısrarcı olmadı ve Aydınlar'ı istememesine rağmen, Aydınlar Fenerbahçeli, bu sebeple Fenerbahçe lehine işler yapacak diyenler utanıyor mu acaba şimdi? Bayan voleybol şubesinin başındayken, maç kazanıldığında sevinmesini, Fenerbahçe'yi kayıracak diyenler utanıyor mu acaba?
İlhan Helvacı tamamiyle kıvırdı, laf kalabalığı yaptı, Fenerbahçe'nin avukatını çok beğendim, çok doğru konuşuyor, net şeyler söylüyor ama karşılığını alamıyor, hala başka konularla olayı geçiştirip, başka yere çekmeye çalışıyor, yazık sadece.
barahir
01.Aralık.2011, 01:44
Açıkça görüldü UEFA TFF'yi kamyonun altına itmiş durumda.. Ve bu kamyonda biziz.. Çarparsak Federasyon falan kalmaz ortada..
sarianet
01.Aralık.2011, 01:45
ilhan denen arkadaş diyo ki facede twitterde bize küfrettiler oysaki biz fenerbahçenin haklarını sonuna kadar hassasiyetle savunduk
:D:D:D
gel de forumdan atılma:D
barahir
01.Aralık.2011, 01:46
ilhan denen arkadaş diyo ki facede twitterde bize küfrettiler oysaki biz fenerbahçenin haklarını sonuna kadar hassasiyetle savunduk
:D:D:D
gel de forumdan atılma:D
O lafı duyunca sandalyeden düşüyodum zaten..
Sekopej
01.Aralık.2011, 01:47
Ve bombayı patlattı avukatımız, UEFA, TFF'ye isterseniz Fenerbahçe'yi men etmeme hakkına sahipsiniz, isterseniz Fenerbahçe'yi gönderin, eğer disiplin soruşturmasında suçlu çıkarsa Fenerbahçe, federasyonun ve milli takımların ceza alma olasılığı çok düşük, demiş.
TFF ilk başta ne açıkladı, Fenerbahçe'yi UEFA men etti, sonra UEFA tehdit ettiye çevirdi, şimdi de bu. O dönemde Fenerbahçe ben kendime güveniyorum, şike yok, beni gönderin demişti, cezası da sadece Fenerbahçe'yi bağlayacak olmasına rağmen, Fenerbahçe buna razıyım derken neden göndermiyorsun?
Ve saçma gerekçeleri, %0 tolerans. Olayın bununla toleransla alakalı olmadığını o dönemde teknik direktörü içeride, başkanı yurt dışına çıkma cezalı takımların neden engellenmediğini gördüğümüzde anlamıştık.
Avukatımız bunu son anda yeri geldiği için söyledi, bence Fenerbahçe'nin elinde de çok sağlam bilgiler var ve zamanını bekliyorlar sadece. Eğer ki yasa onaylanır, Aziz Yıldırım çıkarsa, her iddiaya bir bir cevap verdiğinde ne yapacaklar acaba?
barahir
01.Aralık.2011, 01:49
Ve bombayı patlattı avukatımız, UEFA, TFF'ye isterseniz Fenerbahçe'yi men etmeme hakkına sahipsiniz, isterseniz Fenerbahçe'yi gönderin, eğer disiplin soruşturmasında suçlu çıkarsa Fenerbahçe, federasyonun ve milli takımların ceza alma olasılığı çok düşük, demiş.
TFF ilk başta ne açıkladı, Fenerbahçe'yi UEFA men etti, sonra UEFA tehdit ettiye çevirdi, şimdi de bu. O dönemde Fenerbahçe ben kendime güveniyorum, şike yok, beni gönderin demişti, cezası da sadece Fenerbahçe'yi bağlayacak olmasına rağmen, Fenerbahçe buna razıyım derken neden göndermiyorsun?
Ve saçma gerekçeleri, %0 tolerans. Olayın bununla toleransla alakalı olmadığını o dönemde teknik direktörü içeride, başkanı yurt dışına çıkma cezalı takımların neden engellenmediğini gördüğümüzde anlamıştık.
Avukatımız bunu son anda yeri geldiği için söyledi, bence Fenerbahçe'nin elinde de çok sağlam bilgiler var ve zamanını bekliyorlar sadece. Eğer ki yasa onaylanır, Aziz Yıldırım çıkarsa, her iddiaya bir bir cevap verdiğinde ne yapacaklar acaba?
Ah ah bi başkan çıksa zaten sen gör abi fırtınayı o zaman.. İple çekiyorum çıkmasını..
Sekopej
01.Aralık.2011, 01:49
Açıkça görüldü UEFA TFF'yi kamyonun altına itmiş durumda.. Ve bu kamyonda biziz.. Çarparsak Federasyon falan kalmaz ortada..
UEFA paçayı sıyırırsa CAS TFF'ye acımaz diye düşünüyorum. UEFA paçayı sıyıramazsa zaten yaptıkları yalan yanlış bilgilendirme ve ifadeler sebebiyle yine zor durumda kalacak. Merakla bekliyoruz bakalım gelişmeleri.
Fietra 10
01.Aralık.2011, 01:51
Bilgiler çok sağlam hatta ülkenin yasası falan değişiyor bilgiler sağlam oldugu halde.. hesap edin o kadar sağlam :):)
antucomcular basmış burayı hadi iyi geceler..
SAİT71
01.Aralık.2011, 01:52
UEFA ne yapar eder sıyrılır ancak TFFnin başındakiler hiç bir iş bilmiyorlar o nedenle çok büyük olay olacak. Bana göre Aziz Yıldırım bekleniyor. Çünkü belgelerle çatır çatır konuşacak. Ne diyordu büyük başkan: Ben konuşursam yer yerinden oynar...
Lucas Neill
01.Aralık.2011, 01:53
Hersey unutuldu suclu Ilhan Helvaci oldu :D
Fietra 10
Teğmen tek bir soru soracağım sana bırak yasayı delil, kanıtı falan vicdani olarak Aziz Yıldırım'ın şike yaptığına inanıyor musun ?
sarianet
avukatımız konuşmaya başlayınca programı bitirdiler orası sanki biraz yarım kaldı ama anlayan anladı
barahir
01.Aralık.2011, 01:54
Emin ol hiçbir şeyi unutmadık biz.. Herşeyin hesabı sırasıyla çıkıyo şekil A..
Bugünkü tapeler de cabası bak daha neler çıkar..
Sekopej
01.Aralık.2011, 01:55
Unutulan bir şey yok, her şey hafızalarda, dönen oyunlar. Sadece izlediyseniz programda neler olduğunu görüp, bir izlenim sahibi olabilirdiniz.
SAİT71
01.Aralık.2011, 01:56
Suçlu kim bilmem ama bizim olmadığımız kesin :)
Sekopej
01.Aralık.2011, 01:56
Teğmen tek bir soru soracağım sana bırak yasayı delil, kanıtı falan vicdani olarak Aziz Yıldırım'ın şike yaptığına inanıyor musun ?
Hayır inanmıyorum, bu konuda da çok rahatım. Geçen sene sahada futbolcuların ortaya koyduğu mücadeleye baktığımda da zaten bu iftirayı atanların, gerçeklerin umduğum gibi çıktığında nasıl kıvıracaklarını düşünüyorum.
Fietra 10
01.Aralık.2011, 01:58
Hayır inanmıyorum, bu konuda da çok rahatım. Geçen sene sahada futbolcuların ortaya koyduğu mücadeleye baktığımda da zaten bu iftirayı atanların, gerçeklerin umduğum gibi çıktığında nasıl kıvıracaklarını düşünüyorum.
teşekkür ederim..tek unutmamanı istediğim şey karşındakininde mücadele ettiği gerçeği..İyi geceler..
nannar
01.Aralık.2011, 01:58
Herkes ne biliyorsa konuşsa da bir rahatlasak artık :) Yer yerinden mi oynayacak,yerin dibine mi batılacak bir anlayalım biz de... Köşeye sıkışan " ben konuşursam Türkiye sokağa dökülür" demeye alıştı iyice... TFF ve UEFA arasında neler döndü bilinmez ama süreci yönetemediği için TFF ya da UEFA'nın suçlu duruma düşmesi ile şüphelilerin o suçları işlemesi arasında bir bağ yok. Yani eğer iddaa edilen suçlar işlanmişse sonuçta herkes suçlu olarak yılı kapatır... TFF ve UEFA peşin hüküm vermekten, diğerleri ise şike ya da çete kurma ( iddaaname ne derse) suçlarından hüküm giyerler...
nannar
01.Aralık.2011, 02:02
Ama eğer çoğu Fenerbahçe'linin düşündüğü ve ciddi ciddi inandığı gibi bu olayların tümü bir balonsa ve sadece bazı kişiler tarafından yapılan bir komplo ise ve bu durum belgelere falan dayandırılamazsa o zaman bu suçu işleyenler en ağır cezayı alsınlar.Çünkü yaşanan süreçte belki en büyük zararı Fenerbahçe kulübü çekti ama Türk futbolu da çok büyük yara aldı.Buna kimsenin hakkı yok. İnşallah bu suçlar işlendiyse de işlenmediyse de ortaya çıkar da herkesin birbirine çamur atma süreci son bulur
Sekopej
01.Aralık.2011, 02:02
teşekkür ederim..tek unutmamanı istediğim şey karşındakininde mücadele ettiği gerçeği..İyi geceler..
Karşımdakinin mücadele etmediğini söylemedim ki? Bunu nereden çıkardın? Bunu söyleyen sizlersiniz, ortada daha net bir delil, belge yokken, sahada terini dökenlerin hakkını hiçe sayıp onlara şikeci yaftasını yapıştıranlar sizlersiniz. Hepimiz inanan insanlarız ve eminim ki geçtim başkanları yöneticileri içeridekileri, o futbulcular, o gün geldiğinde, bunu şekilde düşünüp haklarını yiyenlerden hesabını soracaktır.
Ha ya tersi çıkarsa ne yapacaksın diye düşünenler olabilir, tersinin çıkmayacağına eminim, güveniyorum takımıma, bu sebeple rahatım. Ayrıca yasanın saçmalığı sebebiyle içeride olsalar da, dünya üzerinde evrensel bir kanun vardır, suçluluğu ispatlanmamış herkes masumdur ve şu ana kadar ispatlanmış bir suç da yok ortada.
barahir
01.Aralık.2011, 02:03
http://img259.imageshack.us/img259/9967/capture1f.jpg
İfadesi alınan bu kişinin ifadesini okuduktan sonra serbest kaldığını öğrenince bu soruşturmanın şike soruşturması olmadığını daha net anladım ben..
Yazık ki futbola siyaset de girdi artık..
Fietra 10
01.Aralık.2011, 02:05
Balbay'ın bugün 1000.günüymüş içerde neden yargılandıgını,ne zaman çıkacagını,kaç yıl yiyeceğini falan da bilmiyor..Bi yasa da onun için çıkaraydık geçtiğimiz hafta keşke..:)
Bu arada senin özelinde değil camia özelinde bir temenni belirttim sadece..
barahir
01.Aralık.2011, 02:07
Balbay'ın bugün 1000.günüymüş içerde neden yargılandıgını,ne zaman çıkacagını,kaç yıl yiyeceğini falan da bilmiyor..Bi yasa da onun için çıkaraydık geçtiğimiz hafta keşke..:)
Eee işte, zamanında o yasayı şurdan bu yasayı burdan, şu kanunu şurdan, sağdan soldan toplarsan daha sonra üstüne yama yaparız dersen zamanı gelir böyle patlarsın işte..
ReaList
01.Aralık.2011, 02:07
Tff demiş ki "''Böyle hassas bir konuda, sadece UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu'nun gönderdiği savunma dikkate alınarak, TFF'ye sorulmadan, konuyla ilgili bilgisi ve görüşü alınmadan yapılan açıklamalar, masumiyet karinesinin en bariz şekilde ihlalidir."
Masumiyet Karinesi mi, Ne Masumiyet karinesi, Masuniyet Karinesi ne arar la Türkiye'de. Yok hayır varsa sadece işinize gelince mi akla geliyor :!:
Bir tarafta belgeler gösteren ve durumu aktaran Fenerbahçe diğer tarafta "hayır efendim bunlar doğru değil" demesine rağmen aksini ispatlamayan TFF.
Sekopej
01.Aralık.2011, 02:10
İşte bunları, ülkemizde böyle saçmalıklar olduğunu, tutuklu yargılananların %56'sının ülkemizde suçsuz olduğunun ispatlanıp serbest bırakıldığını anlatması gerekiyordu UEFA'ya TFF. Fenerbahçe'yi satması gerekmiyordu.
Yasanın değişme süreci de garip, olayın Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile alakası yokken, yasa değişsin diye kulüpler ortaya çıktığında, Aziz Yıldırım değişmesin ben zaten suçsuzum çıkacağım demesine rağmen ve Aziz Yıldırım suç örgütü suçundan da yargılanma ihtimali olduğundan muhtemelen tahliye talebi reddedilme olasılığı olmasına rağmen, yasayı Aziz Yıldırım çıkarttı, O'nun için çıkıyor deniyor.
Siyasete akıl ermez ülkemizde, kim bilsin ne planları var siyasilerin bu sebeple çıkardılar, hiçbirisine inanmam, gündemimizde asla bedelli olmadı diyen ve 9 senedir bedelli gündemimizde diyen aynı kişi bu ülkede, o sebeple siyasiler kim olursa olsun bir şey yapıyorsa, arkasında mutlaka art niyet ararım.
Chinatown
01.Aralık.2011, 02:13
Trabzonspor'un tapelerinin bir kısmını okudum inceledim. lakin yönetimle ilgili bir isim var mı bilmiyorum. gözümden de kaçmış olabilir. ama orada akp Trabzon il başkanlığı yazısını gördüm. bu da demek ki yönetimle pek alakası yok.
Trabzonspor
01.Aralık.2011, 02:22
Hukuk'un üstünlüğünün değil güçlünün hukuku'nun üstün olduğu bir meleketteyiz işte,her alanda bu mevcut.
Bordo61Mavi
01.Aralık.2011, 03:40
Birileri Cska forumuna konu acmis, bari inglizce bilen biri olsaymis :)
Trabzonspor
01.Aralık.2011, 03:51
Ne gerek var onlar renklerini zaten belli etti dil değişse ne olacak.
nannar
01.Aralık.2011, 04:01
forum linki ? :) ne yazmışlar merak ettim.
Bordo61Mavi
01.Aralık.2011, 04:14
Polis simdi arastirmaya baslicakmis :)
Bordo61Mavi
01.Aralık.2011, 06:16
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19365499.asp
Cornu'nun raporu ve galiba yalanci olan TFF'mis
ForsakeN
01.Aralık.2011, 13:03
Cornu'nun raporu zaten Fenerbahçe sitesinde yayınlandı. Hürriyet'in ele geçirdik demesi komik :)
Rapora göre Arıboğan ve Kahveci'nin başı çok ağrıyacak gibi duruyor.
http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=26864
sui generis
01.Aralık.2011, 13:36
Tarafsız bölge nin full linkini bulabilen var mı ?
sananes
01.Aralık.2011, 14:06
Cornu'nun ifadesi paylaşıldı muhtemelen bir çoğunuz okumamışsınızdır o yüzden dikkatimi çeken bir kısmı yazmak istiyorum.tff yoneticileri sıfır tolerans dediler cart curt edebiyatı yaptı aylarca, Cornu "%1 ihtimalle bile şike varsa men edin" dedi dediler.
Oysaki adam %1 bile şikeye karışmama ihtimalleri var mı diye sormuş.Soru soruldugunda Arıboğan Helvacı ve Aydınlar ile yanyanaymış, yöneticilerimiz hayır eminiz şike olduğundan demişler. Bu doğruysa TFF ayvayı yedi demektir.Yakında çıkacak zaten bunun söylenip söylenmediği.
barahir
01.Aralık.2011, 15:23
Evet zaten TFF yetkililerinin "Fenerbahçe kesin şike yapmıştır" imasından sonra bizi men etti.. TS ve BJK de şüphe olduğu için men edilmedi..
Ne demişler, Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.. daha çıkacak çok şey var..
Bekq
01.Aralık.2011, 17:06
Bilgiler çok sağlam hatta ülkenin yasası falan değişiyor bilgiler sağlam oldugu halde.. hesap edin o kadar sağlam :):)
antucomcular basmış burayı hadi iyi geceler..
Bir arkadaşımız yazmıştı daha önceden. Bu mesajın cevabını sanki önceden vermiş gibi.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2138498&postcount=5503
TR.CaPTaiN
02.Aralık.2011, 19:35
İddianame hazırlanmış. Savcı yarın açıklıyormuş. 1 numaralı sanık Olgun Peker.
uAburak89
02.Aralık.2011, 19:35
İddianame hazırmış, 1 numaralı sanık Olgun Peker.
Yarından itibaren ortalık iyice karışacak, bence derbi ve Trabzonspor'un maçı gölgede kalacak.
sui generis
02.Aralık.2011, 19:43
bekliyoruz bakalım. şunu da belirtmek gerekir bu bir iddianame. en ağır biçimiyle karşımıza çıkacak.. tabii burada yine o iddianame açıklandıktan sonra Aziz yıldırım bunu yapmış, şöyle şikeyle almış vs. diyenler olacaktır :)
ek olarak; inşallah futbolcularımız yarınki maçta konsantrasyon bozukluğu yaşamazlar.
eng1n
02.Aralık.2011, 20:10
olgun peker ve aziz yildirim iki ayri grubun örgüt lideri olarak suçlaniyor... ( cnn türk )
Nedvedmania
02.Aralık.2011, 20:13
2 numaralı sanık Aziz Yıldırım.
Bordo61Mavi
02.Aralık.2011, 20:22
Buradasın: Ajansspor.com » Futbol» Spor Toto Süper Lig
İddianame hazır..
Şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Berk, iddianameyi tamamladı..
Tarih02 Aralık 2011 , 17:35
Paylaş
Yorum36
İddianame hazır..
SKOR TAHMİN OYUNU
Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, iddianameyi hazırladı. İddianamenin yarın açıklanması bekleniyor.
Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre; iddianame yaklaşık 400 sayfadan oluşuyor. 93 sanıklı şike iddianamesinde Aziz Yıldırım ve Olgun Peker örgüt liderliği ile suçlanıyor. TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ da şüpheliler arasında bulunuyor.
Ayrıca; 1 numaralı sanığın Olgun Peker, 2 numaralı sanığın ise Aziz Yıldırım olduğu ifade ediliyor.
ajansspor..
byariff
02.Aralık.2011, 20:30
Valla ta en bastada dedim simdide diyorum her zamanki gibi bu olaylardan hic birsey cikmicak
eng1n
02.Aralık.2011, 20:34
Bu arada bu iddianame mevcut yasaya göre hazırlanmış durumda. Eğer bu arada Abdullah Gül yasa değişikliğini onaylarsa sil baştan
Ne kadar doğru bilemem ama böyle bir şey gördüm.
TR.CaPTaiN
02.Aralık.2011, 20:41
http://twitter.com/baristunay
Barış Tünay ( CNN Türk Genel Müdür)
İlk gelen haberlerden sonra duum biraz daha netleşti. Önemli ayrıntılar var. Birincisi iddianame ikiye ayrılmış.+
Birincisi silahlı çete oluşturmak . Burada Olgun Peker bir numaralı sanık. Aziz Yıldırım bunun içinde yok. +
Aziz Yıldırım ikinci grupta şike yapılması ile ilgili grubun içinde bir numaralı sanık.+
Yani Olgun peker 1 Azizi Yıldırım 2 numaralı çeteden demek doğru değil.
Lucas Neill
02.Aralık.2011, 20:54
Iddianame'de Galatasaray'la ilgili bisey var mi?
Nedvedmania
02.Aralık.2011, 20:58
Yok sanırım. Yarın netleşir.
Bordo61Mavi
02.Aralık.2011, 22:12
Veto geldi
Lucas Neill
02.Aralık.2011, 22:15
2.sinde kabul eder muhtemelen yasayi.
sarianet
02.Aralık.2011, 22:21
2.sinde kabul eder muhtemelen yasayi.
kabul etmek zorunda yada referanduma verebilir muhtemel bir şey yok :)
sarianet
02.Aralık.2011, 22:22
iddianame metni ne zaman yayınlanır
nannar
02.Aralık.2011, 22:28
bekliyoruz bakalım. şunu da belirtmek gerekir bu bir iddianame. en ağır biçimiyle karşımıza çıkacak.. tabii burada yine o iddianame açıklandıktan sonra Aziz yıldırım bunu yapmış, şöyle şikeyle almış vs. diyenler olacaktır :)
ek olarak; inşallah futbolcularımız yarınki maçta konsantrasyon bozukluğu yaşamazlar.
Belgelere dayandırılmadan suçlamalar yapılmasın denildi, yarın iddaaname belgelere dayandırılarak sunulursa tabiki de insanlar yapılan şeyleri konuşacak. "Ortada bilgi de belge de yok,tüm bu yaşananlar iftira ve komplo" diyen Fenerbahçe camiası ile "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Aziz Yıldırım bu işleri kesin yapmıştır" diyen diğer kesimin arasında kimin haklı olduğu yarın ortaya çıkar. Ama belgelerle kanıtlanırsa lütfen çıkıpta " O belgeler kesin sahtedir, montajdır,asılsızdır" diye muhtemel suçluları savunmayın. Çünkü eğer ben iddaalar belgelere dayandırılamazsa şikenin yapıldığınan inanmayacağım. "Burası Türkiye, burada suçlu olmasan da suçlamak için sahte belge düzenlerler" diyen olursa, o zaman biz de "Burası Türkiye, varolan belgeleri yok ederek suçluyu aklamayı da bilirler" deriz...
Bekq
02.Aralık.2011, 22:29
Yasa veto edildi.
Bekq
02.Aralık.2011, 22:30
Sayın Cumhurbaşkanımızın yasayı veto etti. ''Çok Şükür' : )
Yasanın hangi maddesinden rahatsızlık duyarak "çok şükür" dediniz merak ettim. Hangi maddesi sizi rahatsız etti yani sorduğum bu.
nannar
02.Aralık.2011, 22:30
Yasanın geri gönderilmesiyle ilgili ise bence halen o yasanın mevcut hali ile ilgili devam eden çok büyük bir dava varken o yasada oynamalar,değişiklikler doğru olmayacaktı ve bunu da Cumhurbaşkan'ı gördü bence. Yani belki bu yasa değişebilir fakat bu davayı yasanın şu anki haliyle devam ettirmek daha dogru olur diye düşündü sanırım sayın Gül.Meclis'in 2. kez göndereceğine inanmıyorum ben....
Bekq
02.Aralık.2011, 22:33
Yasanın geri gönderilmesiyle ilgili ise bence halen o yasanın mevcut hali ile ilgili devam eden çok büyük bir dava varken o yasada oynamalar,değişiklikler doğru olmayacaktı ve bunu da Cumhurbaşkan'ı gördü bence. Yani belki bu yasa değişebilir fakat bu davayı yasanın şu anki haliyle devam ettirmek daha dogru olur diye düşündü sanırım sayın Gül.Meclis'in 2. kez göndereceğine inanmıyorum ben....
TBMM'de yasa oylanırken ve yorum yapılırken herkes temkinliydi dikkat ettiyseniz. Türkiye'nin 4/3'ü nün "oyun"dan bahsediyoruz burda. :)
nannar
02.Aralık.2011, 22:33
İnşallah Türk futbolu için şu iş hemen çözülür de futbol normale döner. Kim düşecekse,kim kalacaksa belli olsun da herkes lige dönsün. Şike yapıldıysa da yapılmadıysa da mahkemelerde sürünmesin dosya. Yoksa bu iş bitene kadar bu ligden de milli takımdan da hayır gelmez.
Lucas Neill
02.Aralık.2011, 22:35
Yasa tüm Türkiye icin cikti Fb'liler niye bu kadar üzgün ve gergin ki.
nannar
02.Aralık.2011, 22:36
Sebebi aşağıda yazılır..
Kanun koyucu, cezalandırma yetkisini kullanırken hangi fiillerin suç sayılacağı, bunların hangi tür ve ölçüdeki ceza müeyyideleri ile karşılanacağı, nelerin ağırlaştırıcı veya hafifletici sebep olarak kabul edilebileceği konularında takdir yetkisine sahiptir. Bu yetki kullanılırken suç ve ceza arasındaki adil dengenin korunmasının sağlanması ve öngörülen cezanın, cezalandırmada güdülen amacı gerçekleştirmeye elverişli olması gibi esaslar dikkate alınır. Suç ve ceza arasında adalete uygun bir oranın bulunup bulunmadığının tespitinde ise o suçun toplumda doğurduğu infial ve etki, kişiler üzerinde oluşturduğu tehlike ve zarar ile bunların azlığı veya çokluğu, suçun işlenme oranındaki azalma veya artış gibi faktörlerin de dikkate alınması gerekir. Aksi takdirde, yapılan düzenleme gerçek amacının dışında sonuçlar doğurabileceği gibi toplumun adalete olan güven duygusunun sarsılmasına da sebep olur.
Bu itibarla, incelenen Kanunla öngörülen değişikliklerin, ölçülülük ve caydırıcılık gibi ceza hukukunun temel prensiplerini etkisiz kılacağı ve yukarıda belirtilen sakıncaları doğurabileceği düşünülmektedir.
Diğer taraftan, 6222 sayılı Kanunda değişiklik öngören bu Kanunun gerekçesinde, yapılan değişikliklerin, diğer kanunlarda öngörülen suçlara verilen cezalar dikkate alınmak suretiyle adil ve hakkaniyete uygun cezalar belirlenmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtilmekte ise de, kamuoyunda, genel ve gereklilikten doğan bir düzenleme olmaktan ziyade, halen yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında bulunan kişilere yönelik özel bir düzenleme olduğu intibaını uyandırdığı, bu durumun da değişikliğin esas amacı dışında özel bir saikle hazırlandığı eleştirilerine sebebiyet verdiği görülmektedir.
Yayımlanması yukarıda açıklanan gerekçelerle uygun görülmeyen 6250 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” Türkiye Büyük Millet Meclisince bir kez daha görüşülmesi için, Anayasanın değişik 89 ve 104 üncü maddeleri uyarınca ilişikte geri gönderilmiştir.”
bahsettiğim gibi düşünmüş işte Abdullah Gül. Toplum "bu dava için yasa değişitiriliyor" diye düşünürken , yasayı onaylamaması gayet normal.
Bekq
02.Aralık.2011, 22:36
Yasa tüm Türkiye icin cikti Fb'liler niye bu kadar üzgün ve gergin ki.
Kim üzgün ve pc başında bunu nasıl anladın.
Lucas Neill
02.Aralık.2011, 22:37
Kim üzgün ve pc başında bunu nasıl anladın.
Twitter'da sözlükte takip ettigim kadariyla öyle ve sen gerginsin su an bence.
nannar
02.Aralık.2011, 22:39
Benim anlamadığım tek nokta var :) Madem hemen hemen tüm Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım ve diğerlerinin kesinlikle masum olduğuna inanıyor, neden yasadaki cezaların indirilmesini istiyorlar ? Eğer dersenizki bu cezalar çok yüksek,biz genel olarak indirilmesinin gerektiğini düşünüyoruz. O zaman bunun acelesi yok. Madem Metristekiler suçsuzsa zaten değişikliğin bir an önce yapılmasına gerek yok. Onlar zaten berat ederler. Yasada düzgünce incelenip daha UYGUN bir zamanda Abdullah Gül'e sunulur ve değişir...
sarianet
02.Aralık.2011, 22:43
Benim anlamadığım tek nokta var :) Madem hemen hemen tüm Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım ve diğerlerinin kesinlikle masum olduğuna inanıyor, neden yasadaki cezaların indirilmesini istiyorlar ? Eğer dersenizki bu cezalar çok yüksek,biz genel olarak indirilmesinin gerektiğini düşünüyoruz. O zaman bunun acelesi yok. Madem Metristekiler suçsuzsa zaten değişikliğin bir an önce yapılmasına gerek yok. Onlar zaten berat ederler. Yasada düzgünce incelenip daha UYGUN bir zamanda Abdullah Gül'e sunulur ve değişir...
güvensizlikle alakası yok yasa çıkarsa tutuksuz yargılanma ihtimalleri var o yüzden istiyoruz yasanın çıkmasını
sui generis
02.Aralık.2011, 22:48
yasa değişikliği iddianamesi yazılan bir dava varken yapılması yanlıştı. ama suç ve cezası orantılı olmadığı kesin. neden sadece Aziz Yıldırım için düşünüyormuşuz gibi geliyor anlamadım. yasa değişmeli çünkü; 12 yıl ceza suç ile orantılı değil. bu yasadaki Aziz Yıldırım için istediğim tek değişiklik; tutuksuz yargılanmasıydı. yoksa ceza indirimini genel olarak istiyorum. şunu da ekleyim; bu yasa değişirse 03.01.2012 den önce değişmeyecek. buna artık eminim. bazı şeylerin gerçekleşmesi için başkanımızın 6 ay içeride kalması şart(!) gözüküyor şu anda..
sananes
02.Aralık.2011, 22:51
yasa değişikliği iddianamesi yazılan bir dava varken yapılması yanlıştı. ama suç ve cezası orantılı olmadığı kesin. neden sadece Aziz Yıldırım için düşünüyormuşuz gibi geliyor anlamadım. yasa değişmeli çünkü; 12 yıl ceza suç ile orantılı değil. bu yasadaki Aziz Yıldırım için istediğim tek değişiklik; tutuksuz yargılanmasıydı. yoksa ceza indirimini genel olarak istiyorum. şunu da ekleyim; bu yasa değişirse 03.01.2012 den önce değişmeyecek. buna artık eminim. bazı şeylerin gerçekleşmesi için başkanımızın 6 ay içeride kalması şart(!) gözüküyor şu anda..
6 ay içerde kalırsa ne oluyor peki?
sui generis
02.Aralık.2011, 22:53
6 ay içerde kalırsa ne oluyor peki?
ihaleler ilgili bir durummuş. ben tam içeriğini bilmiyorum ama 6 ay tutuklu kalan kişi bazı ihalelere katılamıyormuş.
Sekopej
02.Aralık.2011, 22:53
Abi inşallah yoktur ve olmaz da ama suçsuz olduğunu bildiğin bir durumda, bir yakının aylardır içeride olsa, buna tepkin ne olurdu?
Cezaların hafifletilmesi değil olay, yargılanmamak da değil, Aziz Yıldırım zaten yasa değişmesin ben aklanacağım diyor. Olay tutuksuz yargılanmanın istenmesi. Maalesef ki ülkemizde bu şekilde suçu belli olmamış daha davaya çıkmamış bir çok insan da bulunmakta.
Nihayet açıklanacak iddianame. Bazı örnekleri basına sızmıştı, eğer öyleyse kalanlar da ve bunlar ciddiye alınacaksa yandım. Savcının baya zorlamış olacağını düşünüyorum, bu kadar zaman geçti, kafa karıştıracak şeyler vardır ama çıkıpta bilyoneri kapatalım lafını bahise bağlayıp, orasının bir mekan olduğundan haberi olmayan savcı, bakalım neler sunacak önümüze?
Ve hatırlatmakta yine fayda var, suçu ispatlanmamış herkes suçsuzdur. Yarın belgelerle iddianame açıklansa da, buna bakıp suçludur diyemez kimse çünkü adı üstünde iddia. Orada suçlayıcı şeyler olacak ki, dava oluşsun. Suçun olup olmadığına ise mahkeme karar verecek tabi önce kabul edecek mi, ederse dava ne kadar zamanda başlayacak, yarından sonra bunlar merak konusu olacak.
sui generis
02.Aralık.2011, 22:54
kabul etmek zorunda yada referanduma verebilir muhtemel bir şey yok :)
yasa değişiklerinde referandum yok. sadece anayasa değişikliğinde var.
Bekq
02.Aralık.2011, 22:55
Şuan her gergin değilim ve 22:30'da ki halı saha maçıma hazırlanıyordum. :) Aziz Yıldırım'a güvenimiz tam. Bu yasa olmasın sorun değil. Yinede aklanacaktır Aziz Başkan. Ama oynanan şu oyunları görüyorsunuzdur artık.
Sekopej
02.Aralık.2011, 22:56
İddianame yazılması ya da davanın devam etmesi bence bahane değil. Koskoca Türk Ceza Kanunu değişti ve bu kanun değişirken hiç bir savcı çalışmadı, mahkemeler dava bakmadı mı? İlla ki değişen kanunla alakalı görülen davalar devam etmekteydi.
ForsakeN
02.Aralık.2011, 22:57
Yasa ikinci kez Cumhurbaşkanının önüne getirildiğinde kabul etmek zorunda. İllaki kabul edilecek bu yasa fakat bu şekilde biraz gecikmeli oldu. Ki zaten yasa bu haliyle kalsa bile sonuç değişmeyecek,dava sonunda yöneticilerimiz aklanacak
Bence de sen gerginsin, hadi bakalım :)
goosfraba
02.Aralık.2011, 22:58
iddianame beni ırgalamaz, sudan saçma şeylerin olduğuna eminim.
asıl merak ettiğim savunmamız olacak. :icon_wink:
sananes
02.Aralık.2011, 22:58
ihaleler ilgili bir durummuş. ben tam içeriğini bilmiyorum ama 6 ay tutuklu kalan kişi bazı ihalelere katılamıyormuş.
beklediğim cevaptı :) Adnan Polat'ın bi açıklaması vardı çok yayınlanmadı haber sitelerinde.
"Yasayı hazırlarken biz Aziz Beyle 1-3 yıl gibi bir süre koydurduk ve yöneticiler için para cezasına dönebiliyordu,federasyona böyle yolladık.Sonra başbakan demişki bunlara bu yasa çok ağır olmuş bir gözden geçirin, biz tff'de değiştiğini bilmediğimizden yok uygundur cezalar dedik konu kapandı.Meğer federasyonda cezalar bu şekle getirilmiş." benzeri cümleler işte,tam kelimeleri hatırlamıyorum.Kısacası hükümette ağır olduğunu düşünüyor ama cumhurbaşkanı onaylamıyor,zannediyorum hükümetin yolladıgı bir şeyi ilk kez veto etmiştir. Haftaya tekrar yollarsa tbmm hemen kabul edecektir.Bi geçsin 6 ay.
sui generis
02.Aralık.2011, 22:59
İddianame yazılması ya da davanın devam etmesi bence bahane değil. Koskoca Türk Ceza Kanunu değişti ve bu kanun değişirken hiç bir savcı çalışmadı, mahkemeler dava bakmadı mı? İlla ki değişen kanunla alakalı görülen davalar devam etmekteydi.
evet abi haklısın; benim bunu söylemem kişiye özel değişiklik diyorlar. ki öyle değil; (başkanımız defalarca tekrarladı. ben suçsuzum, değişiklik istemiyorum diye) öyle olsa bile 12 yıl nedir Allah aşkına demek için yazmıştım.
sui generis
02.Aralık.2011, 23:02
beklediğim cevaptı :) Adnan Polat'ın bi açıklaması vardı çok yayınlanmadı haber sitelerinde.
"Yasayı hazırlarken biz Aziz Beyle 1-3 yıl gibi bir süre koydurduk ve yöneticiler için para cezasına dönebiliyordu,federasyona böyle yolladık.Sonra başbakan demişki bunlara bu yasa çok ağır olmuş bir gözden geçirin, biz tff'de değiştiğini bilmediğimizden yok uygundur cezalar dedik konu kapandı.Meğer federasyonda cezalar bu şekle getirilmiş." benzeri cümleler işte,tam kelimeleri hatırlamıyorum.Kısacası hükümette ağır olduğunu düşünüyor ama cumhurbaşkanı onaylamıyor,zannediyorum hükümetin yolladıgı bir şeyi ilk kez veto etmiştir. Haftaya tekrar yollarsa tbmm hemen kabul edecektir.Bi geçsin 6 ay.
zaten bu yasanın tekrar görüşülmesi ve değiştirilmesi uzun zaman alır. çünkü; ben aynen yollayacaklarını sanmıyorum. değişiklik olacağı için bir daha gönderme hakkı oluyor. ne yapar eder o süreyi doldururlar. bu arada Gül'ün ikinci vetosu. tebrikler; daha nicelerine inşallah..
AykutKocaman
03.Aralık.2011, 00:20
Adaletin uygun vakti mi olur ?
sui generis
03.Aralık.2011, 01:10
Rıdvan Dilmen: "Diyeceksiniz ki cezaevinden çıkmalarını istemiyoruz, oradan buradan kıvırmayın!"
Rıdvan Dilmen: "Gülüyordum çünkü diyorlardı ki 'Cezalar ağır ama yasa değişmesin!'"
Bordo61Mavi
03.Aralık.2011, 03:19
Epey yiprandi adam
Mamadou
03.Aralık.2011, 12:58
Yıldırım'a 169 yıl hapis istendi..
Tam 5 ay önce başlayan şike soruşturmasında en kritik güne gelindi. Olgun Peker ve Aziz Yıldırım çete liderliğiyle suçlandı. Yıldırım için 169 yıla varan ceza istenecek!..
F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Giresunspor eski başkanı Olgun Peker'in aralarında bulunduğu 31'i tutuklu ile İstanbul BŞB eski başkanı, TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın da aralarında bulunduğu 93 tutuksuz şüpheli hakkında 400 sayfa iddianame hazırlandı.
Detayları, İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından bugün açıklanacak şike iddianamesinde Olgun Peker ile Aziz Yıldırım liderliğinde iki ayrı suç örgütünün yer aldığı, Peker'in bir, Yıldırım'ın ise iki numaralı şüpheli olduğu ifadeleri yer aldı.
Sabah
SAİT71
03.Aralık.2011, 13:58
169 az olur yuvarlak hesap 250'ye tamamlayalım :D
TR.CaPTaiN
03.Aralık.2011, 16:07
83 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmiş.
14 futbolcu şikeyle suçlanıyormuş.
Olgun Peker silahlı çete lideri olmakla suçlanıyor.
Aziz başkan haksız ekonomik çıkar sağlamakla suçlanıyor.
Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, İBB, Sivas, Giresun ve Mersin İY iddianamede yer alan takımlar.
Ntvspor
sui generis
03.Aralık.2011, 16:12
tribundergi Tribun Dergi
Trabzonspor As Baskani Nevzat Sakar da sikeye karistigi iddiasi ile suclanan isimler arasinda yer aliyor.
anil luque
03.Aralık.2011, 16:16
Aziz Yildirim'a iddianamede 6 kez nitelikli dolandiricilik, 4 kez sike ve 3 kez de tesvik suclamasi isnat ediliyor.
@tribündergi
sui generis
03.Aralık.2011, 16:18
Aziz Yildirim'a iddianamede 6 kez nitelikli dolandiricilik, 4 kez sike ve 3 kez de tesvik suclamasi isnat ediliyor.
@tribündergi
4 kez şike 3 kez teşvik deniyor ama idddianame de adı geçen takımlarda o kadar takım yok..
ReaList
03.Aralık.2011, 16:19
Eskişehirspor'un adı iddianame'de geçmiyor ama bülent uygun ve ümit karan kırmızı ışıkta geçti diye içeride değiller herhalde durun bakalım ne nasıl olacak
ReaList
03.Aralık.2011, 16:20
Bir tutarsızlık daha Göksel Gümüşdağ'da şike yaptığı iddia ediliyor ama niye aynı suçla suçlananlar içeride de o dışarıda ?
anil luque
03.Aralık.2011, 16:20
4 kez şike 3 kez teşvik deniyor ama idddianame de adı geçen takımlarda o kadar takım yok..
Aynı takımla 1 sezon da iki maç oynanıyor ya ondan dolayı olabilir hani hem ilk devre hem ikinci devre girişimde bulunmuş olabilir Aziz başkan.
Ben zaten twitterda gördüğümü bilgi niteliğinde yazdım buraya kardeşim:)
kalemci
03.Aralık.2011, 16:22
Belki teşebbüsleri de eklemişlerdir.
sui generis
03.Aralık.2011, 16:22
Aynı takımla 1 sezon da iki maç oynanıyor ya ondan dolayı olabilir hani hem ilk devre hem ikinci devre girişimde bulunmuş olabilir Aziz başkan.
Ben zaten twitterda gördüğümü bilgi niteliğinde yazdım buraya kardeşim:)
anladım seni. ama yine olmuyor :D
anil luque
03.Aralık.2011, 16:23
anladım seni. ama yine olmuyor :D
Sağlık olsun o zaman Mami :D
sui generis
03.Aralık.2011, 16:23
Su ana kadar okuduklarimdan sunu anladim...@geronimoapo nun dedigi gibi dag fare dogurmus. Daha ciddi seyler bekliyordum...Sasirdim
Madem sike yoktu, sike girisimi vardi neden Korcan gibi genc cocuk aylardir iceride. Bunu anlayamiyorum. chemedya Ahmet Ercanlar
geronimoapo alpaslan akkuş
futbolculara şike değil şike girişimi suçlaması var... tek bi gerçekleşmiş eylem bulamamış... dağ fare doğurdu...
ek olarak;
chemedya Ahmet Ercanlar
14 futbolcu nasil sike girisimi ile suclaniyor bu da komedi:) Adamlar sike girisimi yapamazlar. Direkt sike yaparlar. Girisim ne yahu?
Bekq
03.Aralık.2011, 16:25
İddianame 16. Ağır Ceza Mahkemesine Gönderildi
Futbolda `şike soruşturması`nda Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk, yaklaşık 5 aydır üzerinde çalıştığı iddianameyi hazırladı ve iddianame 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
*İddianamede 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, Olgun Peker ise silahlı suç örgütünün lideri olmakla suçlanıyor. Başkanımız Aziz Yıldırım da haksız ekonomik çıkar sağlamakla suçlanıyor.
*Tamamlanan iddianamede 14 futbolcu şike girişiminde bulunmakla suçlanıyor.
*Emre Belözoğlu, Melih Gökçek ve Mahmut Özgener`e takipsizlik kararı verildi.
*Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, İBB, Sivasspor, Giresunspor ve Mersin İdman Yurdu kulüpleri iddianamede yer alıyor.
İDDİANAMENİN BİR NUMARALI SANIĞI OLGUN PEKER
5 ayda tamamlanan iddianamenin bir numaralı sanığı olarak eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker gösterildi.
3 Temmuz`da başlayan şike soruşturmasında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve yöneticisi Serdal Adalı`nın da yer aldığı 31 isim tutuklu olarak Metris Cezaevi’nde bulunuyor.
ReaList
03.Aralık.2011, 16:25
Emniyet hani 19 maçta şike vardı hani delillendirmiştiniz dedirten iddianame (!)
Bu arada Uefa'ya burdan selam çakarım
Eğer iddianame kabul edilirse davada adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş'a nasıl bir yaptırım uygulacaklar merak ediyorum.
sui generis
03.Aralık.2011, 16:29
chemedya Ahmet Ercanlar
Hafizamizi tazeleyelim. Aziz Yildirim ve ekibi bir basin toplantisi yapmis ve olgun peker tipi lisanssiz calisan menajerleri suclamisti
Aziz Yildirim, Turkiye'deki lisanssiz calisan menajerlerin incelenmesini tum sike ve tesvik islerinin bunlarin yaptigini soylemisti.
Simdi Aziz Yildirim bu sucladigi kisilerin bir kesimi ile ayni davada yargilanacak. Bu bana gercekten komik geliyor. Aciklayamiyorum...
Bekq
03.Aralık.2011, 16:32
Gerçekten çok komik şeyler dönüyor bu olayda. Bakalım sonu nereye varacak. :)
eGowiCh
03.Aralık.2011, 16:38
İddianamedeki iddialara göre,
Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve İBB şike yaptığı için,
Trabzonspor teşvik primi vermeye teşebbüs ettiği için,
TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 55. maddesine göre "küme düşürme" cezasıyla cezalandırılacaklar.
5 aydır ortalık inliyor Fenerbahçe düşsün diye, sadece Fenerbahçe'ye yönelik bir katliam, hainlik yapılıyor; ancak görüldüğü gibi ortada bir küme düşürme cezası olacaksa, bu tüm takımlar için olacak.
anil luque
03.Aralık.2011, 16:42
Bir tutarsızlık daha Göksel Gümüşdağ'da şike yaptığı iddia ediliyor ama niye aynı suçla suçlananlar içeride de o dışarıda ?
Can alıcı nokta burası zaten. Olayın sadece sportif olmadığını destekler nitelikte bu vaziyet ama neyse..
Sekopej
03.Aralık.2011, 16:46
0 tolerans olayının tamamen bir uydurma olduğunu görmüş olduk böylece, eğer UEFA'nın böyle bir uygulaması olsa, iddianame kabul edildiği an Beşiktaş ve Trabzonspor'u avrupa kupalarından men etmeli, etmeyecekse Fenerbahçe'ye tazminatını ödemeli.
Şike ispatlanır ya da ispatlanmaz bu konuda delil görmediğim için bir şey demiyorum ama bu şike ile alakası olmayan CAS'da devam eden davanın, hukuk bilgim kısıtlı olmasına rağmen şu görülenlere bakıldığında bile Fenerbahçe lehine sonuçlanacağını hatta Beşiktaş ve Trabzon cezalandırılmazsa UEFA tarafından Fenerbahçe şike yapmış dahi olsa, tazminatı yine de alacağını düşünüyorum.
Sorulacak her soruya, delil diye gösterilen herşeye cevabım var demişti Aziz Yıldırım. Bir an önce mahkeme şu iddianameyi kabul etse de dava başlasa daha net görsek herşeyi.
Bordo61Mavi
03.Aralık.2011, 16:47
Kume dusecek takimlar arasindaymisiz :D bedava izliyecegiz maclari
Bordo61Mavi
03.Aralık.2011, 16:50
İddianamede 70 Ek Delil Klasörü Yer Alıyor..İddianamede Her Olayın Fotoğrafları Yer Alıyor
Bekq
03.Aralık.2011, 16:51
İddianamede Sadri Şener ve Nevzat Şakar teşvik girişimiyle suçlanıyor..
İddianamede Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş şike anlaşması yapmakla suçlanıyor..
Şike soruşturmasında Galatasaray'ın dosyası ayrıldı. Galatasaray ile ilgili soruşturma devam ediyor..
sui generis
03.Aralık.2011, 16:51
15 gün içinde iddianame kabul süresi varmış. o süreyi sonuna kadar kullanırlar bence..
0 tolerans olayı zaten sadece bizimkilerde vardı(basın,tff vs). UEFA nın sürekli üzerinde durduğu nokta açıklamalarına bakarsanız Masumiyet karinesi ydi.
ama kimse anlatamadı işte.. bir an önce karar versin TFF diyenlerde az değildi.. yargısız infaz yapılsın demektir bu.. ah ah, neler yapıldı neler.. elbet bunlarında hesabını sorarız..
Bekq
03.Aralık.2011, 17:00
Bir yerden alıntı: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamaları ne olacak şimdi? Hani 19 maçta şikeyi belgelerle tespit etmiştiniz?
Başka bir yerden alıntı: Aziz Yıldırım 4 macta şikeyle suçlanıyor. 6222 çıktıktan sonra Fenerbahçe toplam 5 maç yaptı. Buca, İBB, AG,Karabuk,Sivas.Bu Takımlar İddianamede yok ?
Şuana kadar basının yazdığı herşey yalandı o zaman?
Universal
03.Aralık.2011, 17:03
UEFA sıfır tölerans diyordu, iddianamede Trabzon ve Beşiktaş'da var...
Gördük sıfır töleransı...
eng1n
03.Aralık.2011, 17:03
Başka bir yerden alıntı: Aziz Yıldırım 4 macta şikeyle suçlanıyor. 6222 çıktıktan sonra Fenerbahçe toplam 5 maç yaptı. Buca, İBB, AG,Karabuk,Sivas.Bu Takımlar İddianamede yok ?
Bu benim de aklıma takıldı yasa çıkmadan önce şike yapıldıysa onlarla da suçlanabiliyorlar mı ?
Şike iddianamesinde Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor
barahir
03.Aralık.2011, 17:14
Bu benim de aklıma takıldı yasa çıkmadan önce şike yapıldıysa onlarla da suçlanabiliyorlar mı ?
Şike iddianamesinde Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor
Yasa çıkmadan önceki maçlarla ilgili suçlama yapılamaz..
SAİT71
03.Aralık.2011, 17:25
Bizim dediğimize geliyor bu iddianame olayı. Tamamiyle siyasi olduğuna ikna edemedik milleti. Yapılan skandallar iddianame ile ispatlanmış oldu. UEFA Ve TFF'nin ne amaçla bizi men edipte iddianamede yer alan diğer rakiplerimize göz yumdukları ve buna birde sıfır tolerans, %1 şüphe vs. gibi aptalca bahaneler uydurduklarını izledik. O zaman hakkımız yeniyor desekte tabi vatan haini olmuştuk...
Daha film bitmedi yeni başlıyor...
barahir
03.Aralık.2011, 17:30
kesinlikle.. Halen bu soruşturmanın Aziz Yıldırımı bitirme planı olduğuna ve tamamıyla siyasi olduğuna inanmayan var mı?
sui generis
03.Aralık.2011, 17:38
Bir yerden alıntı: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamaları ne olacak şimdi? Hani 19 maçta şikeyi belgelerle tespit etmiştiniz?
orada bir yanlışın var kardeşim. şike suçtu yine ama cezası bu kadar ağır değildi diye biliyorum. teşvik suç değildi heralde.
barahir
03.Aralık.2011, 17:50
orada bir yanlışın var kardeşim. şike suçtu yine ama cezası bu kadar ağır değildi diye biliyorum. teşvik suç değildi heralde.
Şike suçtu ancak Türk Ceza kanununda şike ve teşvik suç sayılmıyordu.. Yani şikeyi sadece federasyon bulursa ceza verebiliyodu.. bu yüzden yasadan önceki maçlar hakkında savcılık herhangi bi ceza isteyemez diye biliyorum..
sui generis
03.Aralık.2011, 17:53
Şike suçtu ancak Türk Ceza kanununda şike ve teşvik suç sayılmıyordu.. Yani şikeyi sadece federasyon bulursa ceza verebiliyodu.. bu yüzden yasadan önceki maçlar hakkında savcılık herhangi bi ceza isteyemez diye biliyorum..
bu kadar ayrıntılı bilmiyordum, doğrudur. hatta şöyle düşünürsek; şike Türk Hukuk sisteminde ceza olmuş olsaydı; zaten bu yasa çıkmazdı, eklemeler olurdu.. ya da diğer yasadaki şike suçu kalkardı sporda şiddet yasasının gelmesiyle..
bakalım bizi neler bekliyor daha...
barahir
03.Aralık.2011, 17:58
bu kadar ayrıntılı bilmiyordum, doğrudur. hatta şöyle düşünürsek; şike Türk Hukuk sisteminde ceza olmuş olsaydı; zaten bu yasa çıkmazdı, eklemeler olurdu.. ya da diğer yasadaki şike suçu kalkardı sporda şiddet yasasının gelmesiyle..
bakalım bizi neler bekliyor daha...
Sana ilginç bi olay daha söyleyeyim bak :)
TFF EK'nın rapor hazırlaması için Savcılıktan belgeleri istemiş ve savcılık bu belgeleri TFF'ye yollamıştı.. aradan 4 ay geçtikten sonra TFF 2. başkanını makam araçlarıyla gözaltına aldılar, ve iddianamede de adı geçiyor.. Peki Federasyon ceza vermeye kalksa kim verecek bu cezayı? Şüpheli konumundakiler..
İşte davanın özeti de budur zaten..
sui generis
03.Aralık.2011, 18:03
Sana ilginç bi olay daha söyleyeyim bak :)
TFF EK'nın rapor hazırlaması için Savcılıktan belgeleri istemiş ve savcılık bu belgeleri TFF'ye yollamıştı.. aradan 4 ay geçtikten sonra TFF 2. başkanını makam araçlarıyla gözaltına aldılar, ve iddianamede de adı geçiyor.. Peki Federasyon ceza vermeye kalksa kim verecek bu cezayı? Şüpheli konumundakiler..
İşte davanın özeti de budur zaten..
orası ayrı bir trajikomik zaten... şüpheli ve cezayı verecek olan tarafın aynı olması ne hoş :) bu adam zaten ne var ne yok öğrenmiştir orada. etik kurulu raporunu da okumuştur.. mis gibi daha ne olsun..
SAİT71
03.Aralık.2011, 18:10
Bu adamlar şüpheli oldukları halde hadi içeri girmiyorda nasıl TFF gibi bir kurumda yetkili olabiliyorlar ?
barahir
03.Aralık.2011, 18:14
Bu adamlar şüpheli oldukları halde hadi içeri girmiyorda nasıl TFF gibi bir kurumda yetkili olabiliyorlar ?
Olay dönüyor dolaşıyor aynı yere geliyor.. Bu adamların işleri Aziz Yıldırım ile zaten.. O Korcan, Ümit, Mecnun bunların hepsi kukla..
Suicider
03.Aralık.2011, 18:27
(FLAŞ) Şike Soruşturması kapsamında şüpheli konumundaki futbolcu ve yöneticilere stadyum yasağı geliyor...
03 Aralık 2011 Cumartesi - 16:00
DHA
Futbolu derinden sarsan Şike Soruşturması'nda merakla beklenen iddianame'nin detayları açıklandı. İddianame'deki bir madde, futbol maçlarını kısa vadede derinden etkileyebilecek cinsten...
DHA'nın "Son Dakika" haberine göre; Savcılık, iddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ile kulüp yöneticilerinin stadlara girememesi yönünde karar aldı. Karara ilişkin yazı kolluk kuvvetlerine gönderilecek. Şüpheli futbolcu ve yöneticilerin yaklaşık 93 kişi olduğu belirtiliyor.
İddianamede şike ve teşvikle suçlanıp tutuksuz yargılanan şüpheli sıfatındaki futbolcular şöyle; Mehmet Yıldız, Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, Murat Şahin ve Mustafa Ulaş Ortakaya.
Yöneticiler; Göksel Gümüşdağ, Sadri Şener ve Nevzat Şakar.
Bizim Sercan'ı şu an maçtan alıp çıkarmasınlar :D adam 40 yılda bir ilk 11 çıktı :) :
Bordo61Mavi
03.Aralık.2011, 18:29
Cornu, Berk'le gorusmemisti , 0 tolerans ise Trabzon ve Bjk'nin avrupada isi ne.
barahir
03.Aralık.2011, 18:35
Cornu, Berk'le gorusmemisti , 0 tolerans ise Trabzon ve Bjk'nin avrupada isi ne.
Cornu Berk ile görüştü..
GeorgeWeah
03.Aralık.2011, 18:42
Şimdi işler iyice karıştı. İddianame kabul edildiği anda Trabzon ve Beşiktaş Avrupa'dan men edilecek. Alacağı cezadan ziyade ülke puanımız da elden gidecek. TFF en başında bu kulüpleri göndermeseydi böyle olmazdı ama gerçi tek suçlu Fenerbahçe'ydi onlara göre. İşin komik tarafı TFF şike için o kadar yüklenirken takımlara kendi içindeki isimler de bu işin içinde gözüküyor. Allah Türk Futbolu'nun sonunu hayır etsin...
Bordo61Mavi
03.Aralık.2011, 18:43
Uefa'nin sikeye ve tesvike verdigi ceza aynimi acaba ?
GeorgeWeah
03.Aralık.2011, 18:44
Uefa'nin sikeye ve tescike verdigi ceza aynimi acaba ?
Aynı değildir büyük ihtimal. Ama 0 tolerans olayı var ya UEFA'ya göre büyük bir ceza kapıda gibi gözüküyor.
barahir
03.Aralık.2011, 18:46
Ben Beşiktaş ve Trabzonun men edileceğine ihtimal vermiyorum..
Sekopej
03.Aralık.2011, 18:49
Men edilmedikleri takdirde tazminat alma ihtimalimiz hayli artar. Aynı suç, birisini alırken diğerini göz göre göre oyunlarla almamak hatadır ve bunun bedelini ödemeliler. Ben de men edileceklerini sanmıyorum ve UEFA'nın da topu federasyona atıp, sıyrılcağını olursa tazminatı TFF'nin ödeyeceğini düşünüyorum.
GeorgeWeah
03.Aralık.2011, 18:49
O zaman Fenerbahçe'nin suçu neydi ? Sadece Aziz Yıldırım mı ?
Sekopej
03.Aralık.2011, 18:51
Şöyle de bir şey var, federasyon hemen pazartesi günü UEFA'ya başvurup, aman bizi kupalardan men edersiniz, nolur etmeyin ben Beşiktaş ve Trabzon'u da geri çekiyorum demesi gerekir. Yoksa federasyonun tamamen art nyetle Fenerbahçe'yi göndermediği resmen ispatlanmış olur, ortaya çıkmış olur demiyorum çünkü ortaya zaten çıkmıştı.
barahir
03.Aralık.2011, 18:52
Men edilmedikleri takdirde tazminat alma ihtimalimiz hayli artar. Aynı suç, birisini alırken diğerini göz göre göre oyunlarla almamak hatadır ve bunun bedelini ödemeliler. Ben de men edileceklerini sanmıyorum ve UEFA'nın da topu federasyona atıp, sıyrılcağını olursa tazminatı TFF'nin ödeyeceğini düşünüyorum.
Abi cidden para falan umrumda değil artık.. Bazı şeyler değişsin yeter bu ülkede..
Cevap sorunun içinde ya..
Bordo61Mavi
03.Aralık.2011, 18:56
Benim kafam epey karisik ?
Cornu yillarca bas savcilik yapmis adam, geliyor bizim Savciyla gorusuyor. Buna ragmen TS ve Bjk yi Avrupaya kabul ediyorlar. 0 toleransa ragmen
Bizim Baskanin serbest kalmasi icin savci kefalet istiyor , mahkeme gerek gormuyor. Yurt disi yasagi var onuda birden bire kaldiriyorlar.
Iddianamede ismimizin gecmesi normal ama gercekten tesvik sucu varsa savci niye bu adamlari icerde tutmaz.
GeorgeWeah
03.Aralık.2011, 18:57
Aslında iddianamenin kabulünden sonra UEFA'nın yapacağı açıklama herşeyi belli edecek. Kesinlikle biz iç işlere karışmayız denip top TFF'ye atılacak. Fenerbahçe sorusu gündeme geldiğinde de o kararı TFF aldı denecek. Sonra ben göreceğim bizim TFF'yi...
GeorgeWeah
03.Aralık.2011, 18:58
Cornu yillarca bas savcilik yapmis adam, geliyor bizim Savciyla gorusuyor. Buna ragmen TS ve Bjk yi Avrupaya kabul ediyorlar. 0 toleransa ragmen
Bizim Baskanin serbest kalmasi icin savci kefalet istiyor , mahkeme gerek gormuyor. Yurt disi yasagi var onuda birden bire kaldiriyorlar.
Iddianamede ismimizin gecmesi normal ama gercekten tesvik sucu varsa savci niye bu adamlari icerde tutmaz.
Cevap yine aynı. Aziz Yıldırım'ı bitirmek.
Sekopej
03.Aralık.2011, 18:59
Abi cidden para falan umrumda değil artık.. Bazı şeyler değişsin yeter bu ülkede..
Para benim de umrumda değil, sadece bu mahkemede hangi karar çıkarsa çıksın, daha neyin ne olduğunu bilmeden Fenerbahçe'yi suçlayan, küme düşsün diye çok isteyen ve olayları derinlemesine incelemeden sadece iftira atanlar, durmayacaklardır, aklandığında da Fenerbahçe, Aziz Yıldırım olayı bağladı diyeceklerdir. Nasıl ki değişmesi istenen yasanın değişme talebinin Aziz Yıldırımla hiç alakası olmamasına rağmen onunla bağlandı.
Bu kadar gücü olan birisiyse neden aylardır içeride? Ama inandıramazsın, çamur at izi kalsın politikaları tutacak, eğer ki CAS davayı Fenerbahçe lehine sonuçlandırırsa, en azından hakkı yenenlerin vicdanı rahatlar ve o dönemde elbette Fenerbahçe gitmeyecek diye ortalarda gezenler bir nebze olsun olayın farkına varırlar ki hiç sanmıyorum varacakları ama susup ortadan kaybolacaklardır ve zaman zaman çıkıp şikeci Fenerbahç deyip çamuru bulandırmaya çalışacaklardır.
Bu sebeple CAS'ta kazanmak önemli, ben şike olduğuna da inanmıyorum zaten ama şu aşamada benim için o önemli değil, TFF'nin bizi nasıl mağdur ettiği görülsün istiyorum sadece bu ŞL mevzusunda.
SAİT71
03.Aralık.2011, 19:00
Bana göre takımları çekmesinler. Zaten olan oldu. Baştan beri saçmalıktı ispatı olmadan birilerini yasaklamak. Bari sadece F.Bahçe yansın. İki takımıda çekerlerse olan ülke futboluna olacak. üç beş puan geliyor. Ts ve BJK men edilse ne işimize yarayacak sanki.
Bordo61Mavi
03.Aralık.2011, 19:02
Cevap yine aynı. Aziz Yıldırım'ı bitirmek.
Mahkeme kabul etsinde icerigi gorelim cevap icin.
Ayrica 2 gizli tanik var deniliyor bu is oldu " Kurtlar Vadisi super lig "
Sekopej
03.Aralık.2011, 19:04
İşte UEFA'nın aslında 0 tolerans gibi bir uygulaması yok bu TFF uydurması sanırım. Çünkü TFF başkanı savcı ile görüştü ve tüm bu iddianameden haberdar, hal böyleyken Fenerbahçe'yi almayıp aynı suçtan içeride teknik direktörü ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan başkanı almak ve daha 1 hafta önce çıkıp da, UEFA bizi tehdit etti demek ki UEFA'nın tehdit etmediği, eğer Fenerbahçe sorumluluğu alıyorsa bu durum ispatlanırsa onların sadece ceza alabileceği, çok düşük ihtimal milli takıma ceza gelebileceğini söylemiş, belgelerde gördük.
İşte tutarsızlıklar, tutarsızlıklar. Başından beri bunu söylüyoruz ve başından beri de tepki görüyoruz. Bazı şeylerin artık anlaşılıyor olması da sevindirici tabi.
barahir
03.Aralık.2011, 19:04
Bu arada bir dipnot.. 6 ay süreyle tutuklu olarak ceza evinde bulunan kişiler çıktıklarında ihalelere katılamıyorlar.. az kaldı 6 ayn dolmasına sonra serbest kalır zaten Aziz Yıldırım..
sui generis
03.Aralık.2011, 19:05
Cornu savcıyla görüşmüş ama tek bir bilgi dahi vermemiş savcı. Beşiktaş ve Trabzon'un men edilmesi imkansız gibi.. UEFA yediremez bunu kendine, o zaman TFF'nin işini bitirir. ama şunu belirtmek gerekir; UEFA ceza verecekse Beşiktaş ve Trabzonspor a verebilir. gidip te; Fenerbahçe ve diğer kulüpler bu cezadan etkilenmezler. ama Türk milli takımını bilemem. çünkü; bu hataları yiyenler o federasyonun başında. UEFA ona da ceza vercek olursa kimse hayır diyemez.. birçok kişinin uykusu kaçmıştır artık. bu arada sıfır tolerans diye bir şey olmadığına da eminim UEFA nezdinde, bizimkilerin uydurması.. hatta tek çıkış yollarıydı. o da çürüdü.
GeorgeWeah
03.Aralık.2011, 19:06
Mahkeme kabul etsinde icerigi gorelim cevap icin.
Ayrica 2 gizli tanik var deniliyor bu is oldu " Kurtlar Vadisi super lig "
Basın öyle yönlendirdi ki kamuoyunu. Bu işte tek suçlu Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe gibi gösterildi. Türk Futbolunu bitirdiğimiz söylendi. En başında da söylemiştim. Bu suçlamalar sonunda Aziz Yıldırım ceza alırsa sadece suç örgütü lideri olmaktan ceza alır. Yani olay dönecek dolaşacak şikeden değil de suç örgütüne bağlanacak.
sui generis
03.Aralık.2011, 19:07
bir de eklenebilecek bir nokta daha; bunları neden sadece Fenerbahçeliler önceden görebildi ? yoksa diğer takım ve taraftarlarının işine mi gelmiyordu ?
sui generis
03.Aralık.2011, 19:08
Para benim de umrumda değil, sadece bu mahkemede hangi karar çıkarsa çıksın, daha neyin ne olduğunu bilmeden Fenerbahçe'yi suçlayan, küme düşsün diye çok isteyen ve olayları derinlemesine incelemeden sadece iftira atanlar, durmayacaklardır, aklandığında da Fenerbahçe, Aziz Yıldırım olayı bağladı diyeceklerdir. Nasıl ki değişmesi istenen yasanın değişme talebinin Aziz Yıldırımla hiç alakası olmamasına rağmen onunla bağlandı.
Bu kadar gücü olan birisiyse neden aylardır içeride? Ama inandıramazsın, çamur at izi kalsın politikaları tutacak, eğer ki CAS davayı Fenerbahçe lehine sonuçlandırırsa, en azından hakkı yenenlerin vicdanı rahatlar ve o dönemde elbette Fenerbahçe gitmeyecek diye ortalarda gezenler bir nebze olsun olayın farkına varırlar ki hiç sanmıyorum varacakları ama susup ortadan kaybolacaklardır ve zaman zaman çıkıp şikeci Fenerbahç deyip çamuru bulandırmaya çalışacaklardır.
Bu sebeple CAS'ta kazanmak önemli, ben şike olduğuna da inanmıyorum zaten ama şu aşamada benim için o önemli değil, TFF'nin bizi nasıl mağdur ettiği görülsün istiyorum sadece bu ŞL mevzusunda.
noktasından virgülüne kadar katılmamak elde değil..
barahir
03.Aralık.2011, 19:09
Zaten sıfır Tolerans olayının saçmalığı en başından beri belliydi.. Zira,
Soruşturma başladığı ilk günlerde UEFA'nın bi açıklaması vardı hatırlarsınız, demişlerdi bizim için masumiyet karinesi önemlidir diye..
Hadi bunu da geçtim, Cornu'nun TFF ile yaptığı görüşmelerde " %1 bile mi ihtimal yok Fenerbahçe'nin suçsuz olması" sorusunu sorması bile sıfır toleransın uydurma olduğunu gösteriyor..
barahir
03.Aralık.2011, 19:11
Basın öyle yönlendirdi ki kamuoyunu. Bu işte tek suçlu Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe gibi gösterildi. Türk Futbolunu bitirdiğimiz söylendi. En başında da söylemiştim. Bu suçlamalar sonunda Aziz Yıldırım ceza alırsa sadece suç örgütü lideri olmaktan ceza alır. Yani olay dönecek dolaşacak şikeden değil de suç örgütüne bağlanacak.
Aynen öyle, gazetelerde eşgal fotoğrafları mı ararsın, televizyonlarda ağızlarının suyu akarak olayları şekilden şekile sokanları mı ararsın..
Hadi buyrun Türk futbolu temizlendi, İşte size temiz lig..
sui generis
03.Aralık.2011, 19:13
bir de ben çıkıp da MAA'nın falan istifa etmesini istemiyorum.. hepsinin hesabını bir bir versinler. sonra defolsunlar.
GeorgeWeah
03.Aralık.2011, 19:17
Aynen öyle, gazetelerde eşgal fotoğrafları mı ararsın, televizyonlarda ağızlarının suyu akarak olayları şekilden şekile sokanları mı ararsın..
Hadi buyrun Türk futbolu temizlendi, İşte size temiz lig..
TFF yönetiminde ismi geçen kişi dışarıda, başka kulüplerin yönetimindeki isimler dışarda ve iddianamede isimleri geçiyor bu kişilerin. Ama iki isim en başından beri yıpratılıyor ve hala da buna devam ediliyor. Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı. Ayrıca Melih Gökçek ve Emre Belözoğlu'na takipsizlik verilmiş. Mesaj olayı da çok büyütülmüştü. Ne oldu peki şimdi ? Uyumaya ve uyutulmaya devam...
DisCo
03.Aralık.2011, 19:28
Olay Aziz Yıldırım'ı bitirmek olsaydı her türlü bunu yaparlardı. Örgüt kurma veya türevlerinden göz altına alırlardı ve olay biterdi. Toplumun dikkatini bu kadar çekmeye ne gerek vardı.
Konu Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'den uzaklaştırmaksa yine aynı sebepten içeri alıp şike yasasına hızlı bir madde ekletirlerdi ve içeri giren kişi başkanlıktan alınırdı vs.
Hiçbir takım temiz değil ve bu davalar sonucunda davadan aklananda, bu davada adı hiç geçmeyende temiz değildir.
Bu kadar büyük paranın döndüğü bir ortamda her şey doğru yürür mü?
Del Piero_10
03.Aralık.2011, 20:37
kesinlikle.. Halen bu soruşturmanın Aziz Yıldırımı bitirme planı olduğuna ve tamamıyla siyasi olduğuna inanmayan var mı?
Ben varım. Burada Aziz Yıldırım kendi kendini bitirme planı yapmış.
barahir
03.Aralık.2011, 20:38
Ben varım. Burada Aziz Yıldırım kendi kendini bitirme planı yapmış.
sanırım ironi var içinde ama anlamadım ben :) Umarım dava ilerledikçe aklımızdaki sorular da cevap bulur..