PDA

View Full Version : Büyük Şike Soruşturması

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

Sekopej
30.Aralık.2011, 01:06
Kim normal karşıladı ? O telefon görüşmelerinde anormal olan ne kadar şey varsa hepsi de cezasını çeksin. sarı-lacivert, bordo-mavi ya da sarı-kırmızı fark etmez. renklere göre değil kanunlara göre cezalar gelsin ve artık gönül rahatlığıyla futbol maçı izleyelim. 3 temmuzdan bugüne ne izlediğimiz maçran keyif alır olduk ne de futbol muhabbetinden. şikeyle yatıp,teşvikle uyanıyoruz. kimin ne cezası varsa hem kişi hem de kurum olarak cezasını en ağır şekilde çeksin ve sonrasında insanlar bu tür şeylere cesaret edemesin diyoruz. Ne Fenerbahçe'ye saldırıyoruz, ne de Trabzon'u koruyoruz. Hangi camiadan olursa olsun kim türk futbolunun bu hale gelmesinde negatif etki yaptıysa içerde kalması gerektiği kadar kalsın.Ya da dışardaysa içeri alınsın. Aklanana kadar bu davada adı geçen hiçbir ismin temiz olduğuna inanmamak gibi bir düşünce özgürlüğümüz var ve biz de bunu kullanıyoruz.Üstümüze kocaman bir çığ düştü ve altında kaldık ama hala bazıları acaba kar yağıyor mu diye etrafa bakınıyor...

Düşünceler ve eylemler arasında farklılık var, o mesaj duruyor ama kimse yazmamış, tepki göstermemiş, basın Fenerbahçe ile alakalı olduğunda manşetten girerken belki bunun haberini bile yapmadılar.

Yazılanlar doğru, yanlış ben orasında değilim, sadece Fenerbahçe işin içindeyse verilen tepki ile başka takımların benzer şeyleri ortaya çıktığında verilen tepkiler rahatlıkla görülebiliyor. Fenerbahçe'yi bu tarz şeyleri okuyup idam edenler, başka takımların benzer yazıları çıktığınsa sus pus oluyorlarsa, bu şekilde hatırlatmalarla mesaj atıyorlarsa, sonra çıkıp da biz futbolda ne kadar pislik varsa temizlensin istiyoruz, kim suçluysa cezasını çeksin istiyoruz demesinler, Fenerbahçe'nin bedel ödemesi yeter bu şekilde düşünenler için, o nedenle gerek yok başka takımlara tepki koymaya.

Suicider
30.Aralık.2011, 01:14
"Genel kurul, dünya hukuk tarihinde ilk defa taraf olanların oy kullanacağı bir jüri kimliğine kimliğine soyundurulmuştur"

Burası çok önemli bence bizim açıklamalarımızdaki.

TFF'nin küme düşürme cezalarını kulüplere soracağını açıklamasından sonra Adalet Bakanlığı da ceza indirimlerini sanıklara sormaya hazırlanıyor...

Buda Zaytung'tan gelsin.Trajikomik bir olay maalesef.

Revolution
30.Aralık.2011, 01:25
Galatasaray'ın yaptığı açıklama fırsatçılık, popülistlik, şov olmuş. Utanılıyormuş Galatasaray'dan. Şu foruma ayda yılda bir gireyim dedim de Galatasaray sohbet alanı'nda Galatasaray süresiz Avrupa'dan men almalı diyeni mi göreyim, yoksa Galatasaray'ın şov peşinde koşup prim yaptığını söyleyeni mi?

Birilerine saldırmak niye? Durmadan etrafa saldırınca kendi kulübü -veya kendisi- yüceleceğini mi sanıyor bu kişiler? Doğruya doğru diyecek kadar mı renkler, çıkarlar bürüdü insanların gözünü? Bu insanlar 3 Temmuz'da kişilerle kurumlar ayrılmalı diyorlardı. Bakıyorum da bu insanlar daha kişiye mi o kuruma mı gönül vermiş o bile belli değil. Ben Galatasaray'dan utanmıyorum ama insanların sanıklara bu derece dalkavukluk yapmasından utanıyorum. Bu kişiler kendi kulüplerinin çıkarlarını gözetsinler, onları bu hale sokan gözünü hırs bürümüş gönül verdiği kulübe herkesten çok zarar vermiş insanların çıkarlarını değil. Bu kez çuvaldızı kendilerine iğneyi başkasına batırsınlar.

Bu konuyu da bir kenara koyarsam kendi çapımda, forumun bu hale gelmesi gerçekten içler acısı. Önceden burada yine çetin tartışmalar dönerdi de ben bu kadar kutuplaşmayı bu forumda görmemiştim.

Ama kimse unutmasın ki her karanlığın ardından yine güneş doğacak. Gün gelir devran döner..

DisCo
30.Aralık.2011, 01:56
Kahraman Nihat Özdemir birden düşman oldu. Kanalize olunan şeyi inkar eden düşman oluyor. Nihat Özdemir de çıkıp ben 58. maddeden anlamam varsa yoksa 1907 demeliydi. Şov değildir yanlış anlaşılmasın bağlılıktır onun adı. Ali Koç desen toz kondurmazlar, adam çıkıp bu iddialar varsa eğer dese hemen onun içinde neler neler denir.

İnsanlar burada uzun süre Tayfur Havutçu için olumlu şeyler söylediler. Tayfur Havutçu'nun bir iki konuşması yayınlandı. Daha biz eleştirmeden Beşiktaş'lılar yazıklar olsun dedi. Onlarda ne var canım tarzı yaklaşsaydı ya da iddianamedir geçiniz efendim deseydi ya da savunmasını beklemek lazım deseydi uzun uzadıya sayfalarca tartışırdık. Belki Fenerbahçe'nin konuları inkarlar nedeniyle bu kadar sayfayı kaplıyordur.

Ayrıca sürekli ortaya net birşeyler atılıyor. Son örnek olarak bu maddenin değişiminin düşmeyle ilgisi yok deniyor. Geçmişte defalarca sorduğum gibi yine soruyorum. Cevap yok. Serkan açıklayamadığın şeyleri ve paralelinde açıklayamadığınız şeyleri kesin gibi anlatmayın. Birşey biliyorsanız söyleyin öğrenmek isterim.

perpetua
30.Aralık.2011, 02:04
Peki madem Fenerbahçe yönetimi madde değişikliği istemiyor da kulübün yöneticisi olan Nihat Özdemir bu madde değişimiyle ilgili çıkıpta neden "Galatasaray neden böyle davranıyor? Onlar da bize muhtaç,Bu lig Fenerbahçe ile ,Beşiktaş'la ya da Sivas'la daha güzel" gibisinden bir açıklamayı neden yaptı?

Olayi biraz farkli acidan okusak?

Sezon sonunda Fenerbahce duserse, yonetime talipler azalir ve mevcut yonetimin devam etme sansi yukselir. Yaptiklarini temizlemeleri icin.

Fenerbahce dusmezse, ortaya bir cok yeni aday cikacaktir ve bu Aziz Yildirim'in (serbest kalsin veya kalmasin) Fenerbahce baskanliginin ve/veya yonlendirebilecegi birisinin baskan olma ihtimalinin bitmesi demektir.

Aziz Yildirim da pekala iyi biliyor ki arkasinda Fenerbahce oldugu surece daha gucludur. Koltuktan kalktigi gun etrafi bosalacaktir.

Bu pencereden bakinca kimin neden hangi aciklamayi yaptigi belli oluyor sanki. Ve tabii kimin Fenerbahce'yi, kimin kendisini dusundugu.

Tabii bence.

Ek: Futbol AS ile Kulup arasindaki tesis kiralama bedeli neden 20 yillik pesin odeniyor sorusunu da merak ettim ayrica. Futbol AS uzerinden bir kredi de alinip, bu para kulube aktariliyor anladigim kadariyla. Kulube para neden aktariliyor? Acaba Mayis ayindan itibaren olmayacak bazi yoneticiler icerideki paralarini mi cikartiyorlar?

sarianet
30.Aralık.2011, 02:08
Artık bu gezegende yaşamak istemiyorum.

meddah
30.Aralık.2011, 02:13
Yazılanlar doğru, yanlış ben orasında değilim, sadece Fenerbahçe işin içindeyse verilen tepki ile başka takımların benzer şeyleri ortaya çıktığında verilen tepkiler rahatlıkla görülebiliyor.

Açık bir yönlendirme var çünkü; kasıtlı veya kasıtsız, 6 aydır Fenerbahçe ile yatıp kalkıyoruz.

Ali'nin hakem seçi,mi için Federasyon'u yönlendirdiğine dair bir veri ortaya çıktığında, hemen herkes, bu açık yönlendirme sayesinde, Veli'nin hakem seçimi için Federasyon'u yönlendirdiğine dair zihninde daha önceden edindiği 10 veri olduğunu sanıyor. "Hani nerde?" deseniz, bulup çıkaramayabilir.

DisCo
30.Aralık.2011, 02:21
Bazı konularda doğrular kişiden kişiye değişir de mutlak doğrunun olduğu yerde konuştuğumuz şeylere inanamıyorum.

Zaten ana konu şike diyoruz ama şike haricinde her türlü yasayı gözden geçirdik. Memurların zam işini de aradan çıkarsaydık 2012'ye kalmazdı.

Aziz Yıldırım'ı ya da Sadri Şener'i olsun. İkiside sazı almış eline istediği gibi oynatıyor. Biz seninki daha çok oynattı benimki daha çok oynattı derdindeyiz. Oysa hep beraber aynı şeye şaşırmamız lazımdı.

Kim şaşırmıyorsa kendini deşifre etsin.

Bordo61Mavi
30.Aralık.2011, 05:20
Ilhan Cavcav sert cikmis :)

Galatasaray oyu kadar konusun :) herkesin tek oyu varmis :D

Chinatown
30.Aralık.2011, 05:54
Fenerbahçeye gösterilen tepki neden Trabzonspordan fazlaymış?

bir kere olayın adli yönüne hiç girmeyim. terazi kefesi herkese ayrı işler. diyeceğim şu. Kasımpaşa aleyhine bir karar verildiğinde kamuoyu baskısı ne olur? ya da aynı hata fenerbahçe aleyhine verilse? tepki aynı mı olur? peki başkanı içerde olan bir klüp var; Sivasspor. peki kamuoyunda Sivassporu konuşan var mı? veya forumda? olay bu. büyük takımız diye geçinmesi güzel. ama eleştiriye gelince niye bize böyle tepki, onlara böyle tepki...

italya şikeden 6 takım ceza aldı, belki daha fazla bilmiyorum. Juventus dışında takım hatırlayan var mı?

ikincisi ve benim anlamadığım, Fenerbahçeli bazı taraftarların bu olaylar çıktığından beri davaya tek bakış açısının Trabzonspor'un tapeleri olması. sanırım bizim tapemiz çıkarsa Fenerbahçe haklı çıkacak.ya da bu arkadaşların en büyük isteği takımlarının aklanması değil de bizim suçlanmamız. ki bu tapeler o kada uydurmasyon boyutuna geliyorki şaşıyorum. yönetim kurulunda olmayan eski yöneticilerin ağzından yazılmış tapeler.. Trabzonspor'un 10 milyon euro şike parası verdiği vs.vs..

bunlar doğru çıkar çıkmaz. ben gidep wordde diyalog yazar tape diye koyarım bu da belirlenmez. ama dediğim gibi eğer bizim suçlu olmamız Fenerbahçeyi aklayacaksa bizde Sivası suçlayalım olay bitsin.

bir yargı süreci işliyor. asıl tapeler orada konuşacak. bir tarafa üç maymunu oynayıp diğer tarafa sherlock holmes kesilmenin anlamı yok.

Sekopej
30.Aralık.2011, 10:52
bir yargı süreci işliyor. asıl tapeler orada konuşacak. bir tarafa üç maymunu oynayıp diğer tarafa sherlock holmes kesilmenin anlamı yok.

İşte ben de bunu diyorum, Trabzonspor bunu yapmıştır, şöyle suçludur, böyle suçludur demiyorum. Aynı konuşmada isimler değişik olsa, çoktan saldırmaya başlanmıştı diyorum. Fenerbahçe olduğunda tepki gösterenler, başkası olduğunda neden üç maymunu oynuyor diyorum. Yoksa Trabzon'un yapıp yapmamış olması beni ilgilendirmiyor, ben kendi kulübümle alakalı yazılanları gördüğümde bile yapmışlardır ya da yapmamışlardır yorumu yapmıyorum, Trabzonspor ile alakalı neden yapayım?

Derdimi anlatıyorum da, anlaşılmak istenmiyor. Her kulüp bu şekilde dinleme alınsaydı ve ortada sadece Fenerbahçe ile alakalı bu tarz şeyler olsaydı, ben bu kasıtlı değil derdim ama çıkıp Türk futbolunu Fenerbahçe bitirmiş gibi, Fenerbahçe'nin bu tarz şeyleri yaptığına inananlar başka kimse yapmaz, tek kötülüğü Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe verir Türk futboluna mantığında olduklarından ben bunu kabullenemiyorum. İddialarla ilgili neler olup olmadığını mahkemede göreceğiz zaten, sadece 2 yüzlü samimi olmayan yaklaşımlar bu süreç sonunda unutulmayacak şeylerin arasında tarihteki yerini alacak.

Tayfur'a tepki? Beşiktaş'ın çocuğu Tayfur Havutçu diye tüm stadın inlediği maçı izlemedin sanırım?

0 tolerans derken, aynı suçtan iddaname hazırlanan (şike ve teşvik suçu) 2 takımdan birisi avrupaya gönderilmezken, diğeri onun yerine gittiğinde, bu zaten bizim hakkımızdı, şampiyonluk da bizim hakkımız gibi konuşmaları yakışık olmuyor, hakkındaki iddiaları çürüt, ondan sonra bu konuşmayı yaparsın zaten. Ayrıca Sadri Şener'in yurt dışı çıkış yasağı, ne oldu da kaldırıldı, kaldırmak için savcı neye dayandırdı yoksa UEFA Trabzon'u aldığında başkanın yasaklı olduğu akıllarına gelip, başları ağrımasın diye yasağı kaldırttırıldı mı?

Yukarıda Muhammed paylaşmış, bu şekilde Fenerbahçe ile alakalı derlemelere kesin inanırken herkesin Fenerbahçe'ye yüklenmesi sebebiyle fazlaca olması normal, sizin takımlarınızla alakalı çıktığında inkar etmek inancınızın göstergesi. İnkar ediyorsan, iddianame saçma diyorsan Fenerbahçe ile alakalı çıktığında da bazı şeylere saçma diyebil yok inanıyorsan kendi takımın olduğunda vay be bizimkiler de yapmış diyebil.

Trabzon suçludur diye yazmıyorum, bunlara bakıp Trabzon'u da suçlamıyorum, bu ince çizgiyi de ayırt etmek gerekir.

byariff
30.Aralık.2011, 14:26
Adnan Öztürk diyor ki: "Küme düşmenin kalkmasına destek verildiği takdirde, G.Saray olarak Kulüpler Birliği'nden çekileceğiz.." ( Ibrahim Seten )

Chinatown
30.Aralık.2011, 14:41
İşte ben de bunu diyorum, Trabzonspor bunu yapmıştır, şöyle suçludur, böyle suçludur demiyorum. Aynı konuşmada isimler değişik olsa, çoktan saldırmaya başlanmıştı diyorum. Fenerbahçe olduğunda tepki gösterenler, başkası olduğunda neden üç maymunu oynuyor diyorum. Yoksa Trabzon'un yapıp yapmamış olması beni ilgilendirmiyor, ben kendi kulübümle alakalı yazılanları gördüğümde bile yapmışlardır ya da yapmamışlardır yorumu yapmıyorum, Trabzonspor ile alakalı neden yapayım?

0 tolerans derken, aynı suçtan iddaname hazırlanan (şike ve teşvik suçu) 2 takımdan birisi avrupaya gönderilmezken, diğeri onun yerine gittiğinde, bu zaten bizim hakkımızdı, şampiyonluk da bizim hakkımız gibi konuşmaları yakışık olmuyor, hakkındaki iddiaları çürüt, ondan sonra bu konuşmayı yaparsın zaten. Ayrıca Sadri Şener'in yurt dışı çıkış yasağı, ne oldu da kaldırıldı, kaldırmak için savcı neye dayandırdı yoksa UEFA Trabzon'u aldığında başkanın yasaklı olduğu akıllarına gelip, başları ağrımasın diye yasağı kaldırttırıldı mı?

Yukarıda Muhammed paylaşmış, bu şekilde Fenerbahçe ile alakalı derlemelere kesin inanırken herkesin Fenerbahçe'ye yüklenmesi sebebiyle fazlaca olması normal, sizin takımlarınızla alakalı çıktığında inkar etmek inancınızın göstergesi.

3 paragrafa 3 cevap vereceğim diğerleri ile hemfikirim zaten.

birincisi dediğim zaten Fenerbahçe adının büyüklüğünden olan şeyler bunlar. bir başka klübün 10 tane transferi Fenerbahçenin bir tane transfer iddaasından fazla yer tutmuyorsa medyada bu iddaalarda da kamuoyu böyle oluşur. yani diyorum ya belki bizden daha şüpheli Sivasspor veya başka klüpler. onların konuşulmama nedeni de bu.

Ben kendi takımım dışında yoruma karşıyım. bu başlıkta da genelde kendi takımıma laf gelirse söz alırım. Beşiktaş hakkında birşey diyemeyeceğim.

2. paragrafının başına katılmıyorum. Biz Bilboga maçının kampındayken davet geldi. maçtan 20 saat önce. bu yanlış olabilir ama bizim elimizde değildi. bu süre zarfında Fenerbahçenin yargılanıp karara bağlanma süresi nasıl yoksa bizimde yoktu. onun dışındaki 'kupamızı verin' tarzı konuşmalar bence de yakışıksız. ama öte yandan 'biz temiziz diyenden daha temiziz.' de öyle.

son olarak herkesi bilmem ben kendimi bilirim. bir tane Fenerbahçe tapesine inanıp da okumuşluğum yok. ama yukarıda paylaşılan tape 'bizim takım - onlar' şeklinde yorumlanmış. taraflı olduğu aşikar. ben bunlara karşıyım.

AykutKocaman
30.Aralık.2011, 17:38
Buradaki insanlar inanmak istemiyorsa,Aziz Yıldırım'ı diğer taraftarlardan daha çok tanıdığını düşünüyorsa,içerideki herkesin suçsuzuz demesine inanıyorsa.Bu çaba niye ? Her soruya cevap ararken buralara da baksak.

nannar
30.Aralık.2011, 18:04
Genel kurulda sizin dediğiniz gibi Fenerbahçe de "58. madde değişmesin" yönünde oy kullanacaksa zaten sorun yok. Galatasaray ve Trabzonspor da değişmesin diyor.Yani o zaman değişmez bu madde.

SaLviO
30.Aralık.2011, 19:25
Bu madde değişir ve MAA istifa eder

Bu tapelere göre kesinlikle aklanıcaz ama devleti dolandıranlar ne olucak çok merak ediyorum

RaSenGan
30.Aralık.2011, 19:55
Biz temiziz diyenden daha temiziz demek ne demektir yahu böyle bir şey var mıdır ? Basbaya biz şike yaptık ama onlar bizden daha çok yaptı demektir.Kendileri bile inanmıyor demek ki temiz olduklarına.Şike yapmanın azı çoğu mu vardır.Yaptıysan yapmışsındır.

Bekq
30.Aralık.2011, 20:01
Biz temiziz diyenden daha temiziz demek ne demektir yahu böyle bir şey var mıdır ? Basbaya biz şike yaptık ama onlar bizden daha çok yaptı demektir.Kendileri bile inanmıyor demek ki temiz olduklarına.Şike yapmanın azı çoğu mu vardır.Yaptıysan yapmışsındır.
Bu cümleyi böyle yorumladıysan hiçbirşey diyemiyorum şuan. :)

goosfraba
30.Aralık.2011, 20:02

mantığı kesttt.

''anlatmak istediklerin, karşıdakinin anladığı kadardır'' sözüne cuk oturmuş bu mesaj.

Facx
30.Aralık.2011, 21:29
Kamuoyuna Duyuru

Yönetim kurulumuz akşam saatlerinde yaptığı toplantının ardından bazı kararlar almıştır.

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 26 Ocak 2012 tarihine genel kurul çağrısı yapılarak futbol disiplin talimatının 58.Maddesinden değişiklikler yapılması hususu genel kurulun tasvibine bırakılmıştır.

30.12.2011 tarihinde toplanan yönetim kurulumuz futbol disiplin talimatı 58.maddedeki değişik yollarla gündeme getirilmek istenen tüm önerilerin OY BİRLİĞİ ile REDDİ yolunda karar almış, kararımızın ayrıca ve gerekçeleriyle birlikte kamuoyu ile paylaşılması da benimsenmiştir.

Şöyle ki;

1. Oyun oynanırken kural değiştirilmesi fikir ve düşüncelerinin kimseye ve özellikle futbol dünyamıza bir faydası düşünülemez.

2. Bursaspor Kulübümüzün yakın geçmişte ligden düşmesine neden olan olaylar halen hafızalarımızda derin ve silinmez izlerle yer almaktadır. Bu yıllardaki iddiaları bile halen ve tamamen açığa çıkarılmamış, kulüpler arası taraftarlar arası husumetler kapatılmamış iken şike ve şikeci zihniyetlere yönelik hafifletici hükümlerin gündeme getirilmesine şiddetle karşıyız.

3. Bursaspor Kulübü olarak ülkemizdeki tüm kişi, kurum ve kurulları bu konudaki mevcut kanunlar ve kuralları gecikmeksizin derhal ve adil bir şekilde uygulamaya koymaya davet ediyoruz.

4. Ayrıca bu konuda süreci başından sonuna kadar dikkatle ve özenle takip edip özellikle şike konusunda hiçbir hukuksuzluğa mahal verilmeyecek şekilde sürecin devamının takipçisi olacağımızı da özellikle belirtiyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla arz olunur.

Bursaspor Kulübü
Yönetim Kurulu

Bordo61Mavi
30.Aralık.2011, 21:32
Etti 4 takim.

DisCo
30.Aralık.2011, 21:47
Bursaspor şov (!) yapıyor. Karşı olabilirsinde sorulunca söylersin.

byariff
30.Aralık.2011, 22:00
Demekki bazi takimlar Galatasaray gibi buyuk bir takimin aciklamasini bekliyormus sonra biz aciklayalim diye dusunduler..

nannar
31.Aralık.2011, 00:25
Etti 4 takim.

Galatasaray,Trabzonspor,Bursaspor....

4. takım Fenerbahçe mi? Yönetimden resmi bir bilgi geldi mi "58. maddenin değişmesini reddedeceğiz" şeklinde?

SaLviO
31.Aralık.2011, 00:57
orduspor 4.takım

Fenerbahçede değişmesin diyecekdir buna eminim yaptıysak düşelim ama merak ettiğim 1 husus var

Bu sene şampiyon olursak ve bizi düşürürlerse avrupada oynayabilirmiyiz

nannar
31.Aralık.2011, 01:06
Peki Fenerbahçe genel kurulda "58. madde değişsin" yönünde oy kullanırsa son günlerde "Aziz Yıldırım 58. madde değişmesin diyor, Fenerbahçe de genel kurulda değişmesin diyecek" yazanlar suçu Nihat Özdemir'e mi atacaklar ?

barahir
31.Aralık.2011, 01:18
Peki Fenerbahçe genel kurulda "58. madde değişsin" yönünde oy kullanırsa son günlerde "Aziz Yıldırım 58. madde değişmesin diyor, Fenerbahçe de genel kurulda değişmesin diyecek" yazanlar suçu Nihat Özdemir'e mi atacaklar ?

Nedense zorlama bi varsayım peşindesin gibime geliyo ama :)

nannar
31.Aralık.2011, 01:24
hayır ben ciddi anlamda Fenerbahçe yönetimindekilerden sizin dediğiniz gibi " biz de 58. maddenin değişmesini istemiyoruz" tarzı bir açıklama duymadım. ortada dolaşan hurafe mi yoksa videosu falan var mı cidden merak ediyorum. varsa izlemek isterim. taraftar olarak gerçekten şu anda forumdaki Fenerbahçe'lilerin % 100'e yakını "58. madde değişmesin,cezamız varsa çekelim" şeklinde düşünüyorlar.Bunda samimiyetinize de sonuna kadar inanıyorum ve bu düşünce açısından sizleri tebrik de ediyorum fakat genel kurulda Fenerbahçe'yi temsilen katılacak yönetim kadrosundan böyle bir açıklama ya da fikir beyanı geldi mi bilmiyorum, geldiyse de inanın ben duymadım ya da görmedim.

barahir
31.Aralık.2011, 01:28
Şöyle söyleyim ben de direk Nihat Özdemir'in ağzından duymadım değiştirin bu maddeyi diye..

Ancak böyle bi şeyi istememiz mümkün değil diyen bir asbaşkan var Ömer Temelli..

Hatta ısrarla bu sorular sorulduğunda daha nasıl cevap vereyim, bizim böyle bi talebimiz olmadı diyor.. Sanıyorum Yönetim Kurulu toplandıktan sonra bi açıklama yapılacak bu konuyla ilgili.. O zaman daha net anlarız..

SaLviO
31.Aralık.2011, 01:29
orduspor 4.takım

Fenerbahçede değişmesin diyecekdir buna eminim yaptıysak düşelim ama merak ettiğim 1 husus var

Bu sene şampiyon olursak ve bizi düşürürlerse avrupada oynayabilirmiyiz

Soruma bi cevap alsam :p

europeanconquer
31.Aralık.2011, 01:31
Soruma bi cevap alsam :p

Hayır.Oynayamazsınız.

barahir
31.Aralık.2011, 01:44
bence oynayabilir sonuçta şike önceki yıl yapmılmış olur

nannar
31.Aralık.2011, 01:48
Teoride , şike yapılan yıl şampiyonlar ligine alınmadığı için bu sezon şampiyon olursa bence de oynayabilir gelecek sezon şampiyonlar liginde.sonuçta cezasını çekmiş sayılacak.

LaigLeNoiR
31.Aralık.2011, 01:48
bence oynayabilir sonuçta şike önceki yıl yapmılmış olur

Katılamaz. Ligi şampiyon tamamlayan bir takım küme düşürülürse ligi 2.sırada tamamlayan Şampiyon olur ve alt ligden de 1 fazla bir takım üst lige çıkar.

europeanconquer
31.Aralık.2011, 01:55
Şikeyi 2010-2011 yılında yapmış oluyor teorik olarak 2011-2012 sezonu Fenerbahçe için boş gözüküyor.O yüzden şampiyonluğuda bir ifade etmiyor.Eğer Fenerbahçe düşürülürse çoktan yazık oldu boşu boşuna 1 yılı gitmiş olacak takımın.

SaLviO
31.Aralık.2011, 02:33
Şikeyi 2010-2011 yılında yapmış oluyor teorik olarak 2011-2012 sezonu Fenerbahçe için boş gözüküyor.O yüzden şampiyonluğuda bir ifade etmiyor.Eğer Fenerbahçe düşürülürse çoktan yazık oldu boşu boşuna 1 yılı gitmiş olacak takımın.

Boşu boşuna olmaz kesinlikle düşersek bile avrupaya gideriz bencede koca bi sezon boşuna oynuyo topçular

AykutKocaman
31.Aralık.2011, 02:35

Bir de "Suçsuzuz." cümlesini yorumlar mısın rica etsem.

Night_Mare17
31.Aralık.2011, 02:40
KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyunda “Şike Soruşturması” olarak bilinen ve sadece futbol değil tüm spor dünyamızı yakından ilgilendiren sürecin yönetilmesine ve sonuç olarak TFF’nun almış olduğu kararlara ilişkin Galatasaray Spor Kulübü'nün duruşu ve benimsemiş olduğu ilkeleri, bu konuda oluşabilecek herhangi bir yanlış anlaşılmayı ve spekülasyonları önlemek amacıyla bir kez daha kamuoyu ve camiamızla paylaşmak gereği doğmuştur.

3 Temmuzdan bu yana Türk Futboluna hakim olan kargaşa içerisinde Türk Sporunun en önemli ve köklü camiası olarak sürekli yapıcı, uluslararası kurallara uygunluğa, ahlaka, etik kurallar ve prensiplere davet edici anlayışımızı, gerek kamuoyu önünde gerekse kapalı toplantılarda ısrarla dile getirdik. Tabii bu arada hiç bir şahıs veya camiayı kırıcı, rencide edici, suçlayıcı bir söylemde bulunmamaya hassasiyet ve titizlik gösterdik. Kulübümüzün adı, tasvip edemeyeceğimiz şekilde suçlamalara, söylemlere karıştırılsa da Türk Spor tarihinin en karanlık günlerinin yaşandığı bu donemde, sükûnetimizi korumasını bildik.

Yaratılan suni gündemler, tartışmalar, konuyu etik kurallardan, ilkesiz ve prensipsiz bir şekilde hal ve üstünü örtme çabalarının karsısında, Türk futbolunun değerini, potansiyelini ve geleceğini gözeten adıl ve yapıcı bir duruşla cevap vermeye çalıştık.

Sporun etik kurallar çerçevesinde, mert ve dürüst bir rekabet ortamında yapılmasını söylerken, kamuoyunun dikkatine sunulmaya başlayan ve artık gizliliği olmayan ve herkesçe aşikar olan, hiç bir şekilde Türk insanımızın kabul edemeyeceği söylem ve yaklaşımların hakkında da yorum yapmadık.

Gerek Kulüpler Birliği toplantılarında gerekse TFF toplantılarında konunun insani boyut taşıyan ceza kanunu kısmında, cezaların uluslararası normlara inmesi için, hiç kimsenin acısı, üzüntüsü bizi mutlu etmez diyerek, kulübümüzün hiç bir üyesinin problemi yokken sonuna kadar destek verdik. Ama her seferinde ısrarla, sportif cezaların uluslararası normda olanlarının dokunulmasına müsaade etmeyeceğimizi de açıkça ifade ettik. Türk futbolunun ekonomik konularını adeta tehdit olarak ortaya koyanlara da çok net bir şekilde ahlak, prensip, ilke ve kuralların tartışılamayacağını defalarca teyit ettik.

Galatasaray, bütün bu süreçte, hiç bir tahrike kapılmadan, kimseyi hedef almadan kendisine, kültürüne yakışır bir duruş göstermeye özen göstermiştir. Galatasaray’ın bir hatasında, resmi internet sayfalarını ‘’sonuna kadar takipçisiyiz’’ diye açanlara, her türlü tahrike rağmen cevap vermemeyi yeğlemiştir.

Türkiye Futbol Federasyonunu, sürekli olarak, Türk futbolunun önünü açacak, evrensel kuralları uygulayacak, Avrupa ve dünya futbolunda hakettiği şekilde yer alacak kararları uygulaması için sürekli ikaz ettik. Ancak bugün görüyoruz ki, TFF, nedeni çok iyi anlaşılan ama dillendirilmeyen bir şekilde, yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, daha önceden senaryosu hazırlanmış bir şekilde, Genel Kurula devretmektedir. Adeta Genel Kurulu, adaleti yerine getirmesi için, dünya hukuk tarihinde konuya taraf olanların oy kullandığı ilk jüri olacak şekilde bir role soyundurmuştur. TFF yönetim kurulu ve başkanı, bu kararla, genel kurulu, uluslararası normlarda ve TFF nun talimatnamesinde açıkça tarif edilen cezaları, içinde etik, ilke ve prensiplerin ve tabii en önemlisi, adalet duygusunu, bir kez de olsa yok sayarak, ileride hiç bir şekilde tamiri olmayacak bir şekilde, saygınlığının tartışılacağı bir karar ortamına sokmaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu özerktir. Genel Kurulunun seçtiği başkan ve yönetim kurulunun yetkileri ve sorumlulukları bellidir. Bu yetki ve sorumluluklar, başkasına devredilemez, sorgulanamaz. Kuralları esnetmek ve çarpıtmak, ciddi hiç bir kurumda olmayacağı gibi, futbol kurumunda da tartışılamaz. Yetkisini kullanmayıp Genel Kurulu göreve çağırmanın tarifi tek kelime ile yetersizliktir ve sebebi de kamuoyunca malumdur.

Hiç bir ceza, bir defaya mahsus olarak geri bırakılamaz, iptal edilemez. Böyle bir durumun tarifi, kurum veya kurumlara özel uygulamadan başka bir tarif olamaz. Yapılan hataların ceza ve müeyyideleri bellidir. Hem Türkiye’de hem Avrupa da hem de dünyada bellidir. İkame müeyyide ve ceza yaratmaya çalışmak, kamuoyunun futbola bakış acısını ciddi anlamda bir kez daha sarsması bir yana, toplumun adalet duygusunu da rencide edecektir.
Bu noktadan hareketle “geçici”, “bir defalık” uygulamalar yerine sürdürülebilir ve adil kararlar alınması zaruridir.

Avrupa futbolunun yöneteni bellidir. Kısa bir zaman önce ortada gizlilik kararı olmasına rağmen, sert bir müeyyide uygulamaktan imtina etmeyen UEFA’nın, korkarız ki, bu yeni yaklaşım ile Türk futboluna müeyyide uygulama riskiyle karşı karşıya kalınabilecektir. Bunun aksini iddia edenlerin de, bu kararlar alınırken, bağlı olduğumuz uluslararası organizasyonlarla tam bir uyum içinde hareket edildiği konusunda, ilerde değişebilecek sözlü açıklamalarla değil, mutlaka yazılı teminatlarla hareket etmesi zarureti vardır.

Galatasaray Spor Kulübü ve camiası olarak, bugüne kadar, kimsenin eleştiremeyeceği, akılcı, barışçı, Türk futbolunun bugününü değil yarınlarını düşünen ikazlarımızın yeteri kadar net ve açık olduğunu düşünüyoruz. Ortaya konulan stratejinin Türk futboluna vereceği zararın sorumluluğu bugünde, yarında ve tarih önünde bugünkü stratejileri yapanların, su andan itibaren hukuksal olarak yapılması zorunlu, ancak yanlış olan Genel Kurulda, umarız acık oylama ile Türk spor kamuoyunun gözleri önünde, bu doğrultuda oy verenlerin olacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü Türk sporunun ancak rekabetçi bir ortamda gelişebileceğini bilir ve bu ortamın varlığını destekler.

Ancak bu desteği verirken yukarıda dile getirdiğimiz tehlikeler ve ilkeler konusunda tavizsiz duruşunu sergilemeyi gerek camiasına gerek Türk sporuna karşı en temel sorumluluklarından biri olarak görür.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü

Helal olsun !

meddah
31.Aralık.2011, 04:31
Fenerbahçeli arkadaşlar, bu işin böyle lastik gibi uzayıp gitmesi yüzünden 2 sene kaybedebileceklerini şimdi mi hesaplıyorlar? 224 sayfadır nafile mi kızıyorlarmış "Federasyon bir an önce karar versin" diyenlere.

Federasyon'un şu meşhur 58. maddeyi değiştirmeyi, kimi kurtarmak için gündeme getirdiği de anlaşılır artık umarım.

sananes
31.Aralık.2011, 05:19
Fenerbahçeli arkadaşlar, bu işin böyle lastik gibi uzayıp gitmesi yüzünden 2 sene kaybedebileceklerini şimdi mi hesaplıyorlar? 224 sayfadır nafile mi kızıyorlarmış "Federasyon bir an önce karar versin" diyenlere.

Federasyon'un şu meşhur 58. maddeyi değiştirmeyi, kimi kurtarmak için gündeme getirdiği de anlaşılır artık umarım.

suçluysak 2 senemiz yanar,tabi suçluysak. O yüzden şahsen benim içim rahat.

Ayrıca ne değişecek olsa günlerce adı fenerbahçeyi kurtarmak,aziz yıldırım'ı kurtarmak olarak lanse edilip sonrasında bir tek fenerbahçeye yaramıyor bu dava başladığından beri, bakalım 58. maddenin değişme detayları da gelsin ondan sonra tekrar dönelim bu konuya.

sui generis
31.Aralık.2011, 05:26
Sadri Şener, küme düşmeyle ilgili 26 Ocak’ta yapılacak Genel Kurul öncesi ilginç bir talepte bulundu.

“Kurulda sadece 58. maddeyle ilgili karar alınmasın. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu seçimi de yapılsın. Ayrıca şampiyonuk kupasının hangi kulübe verileceği de gündeme gelsin.. TFF F.Bahçe’yi kurtarmaya çalışıyor ama biz konu mankeni olmayız.”

böyle birinden ne beklersin ki ?

meddah
31.Aralık.2011, 05:41
Yukarıda yazdığım mesajın ikinci kısmı nesnesizlik yüzünden gümbürtüye gitmesin: "Fenerbahçe'yi kurtarmaya çalışıyor" demiyorum ben, kendini kurtarmaya çalışıyor Federasyon, topu da kulüplerin kucağına bırakarak.

sananes
31.Aralık.2011, 05:46
Sadri Şener iddianamede trabzonspor'un da adının olduğu ama iddianamenin daha açıklanmadığı,gizlilik kararının olduğu ve adli tatilin yaşandığı günlerde "biz konuşacağımız kadar konuştuk,artık olay yargıda saygılıyız" anlamında açıklamalar yapmıştı defalarca hatta trabzonspor'lu arkadaşlarda bakın adam artık konuşmuyor falan yazmışlardı,o günlerde ne olgun adam gibi duruyordu.Meğerse iddianameyi beklemiş:)

Savcı bey trabzonspor dinlemelere takılmasına rağmen üstüne gitmedi trabzonspor cephesinin,yeterli kanıt bulunamadı diye geçiştirdi Sayın Şener'de rahatladı ve mantıksızlıklarına kaldığı yerden devam ediyor.

Bordo61Mavi
31.Aralık.2011, 07:34
Şov derken...

Yapılması gereken bir açıklamaydı. Gerekeni yaptılar, çok şükür ki ruhumuzu satmadılar.

Galatasaray aciklama yapinca bazi arkadaslar sov niye yapiyor dendi dun. Bi bakiver bi onceki sayfalara ondan arkadasta aynisini yazmis.

Kisacasi, bu aciklamalar sov degil. Herkes oyunu veya dusuncesini belli etmekte ozgur.

Pek basketbolu takip etmem ama ligtv'deki videolari karistirirken bu video geldi, "dogru soze ne denir"

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=104699

Sekopej
31.Aralık.2011, 10:29
Federasyon bizi suçlu görüp ŞL'ye göndermiyorsa, o anda ligden de düşürecekti, bu sezon alt ligde oynar, seneye yine çıkardık ama yapmadılar, suçlu çıkmazsa ödeyecekleri bedel akıllarına geldi sanırım ki o dönemde yönetimin isteği olmasına rağmen düşürmediler.

Sonunda aklanacaksam, aklanacağıma inanıyorsam, 2 sene kaybetmek önemli değil. Asıl burada takıma olan bağlılığım artıyor, o teknik ekip, o oyuncular yarın ne olacağını bilmeden oynuyorlar, bu senenin haybeye geçme ihtimali var ve bu şekilde maçlara konsantre oluyorlar ve hala da zirveyi zorluyorlarsa, ben böyle bir takımın taraftarı olduğum için gurur duyarım. Olur da küme düşürülürse bu takım, zaten bu oyuncuların %90'ı ayrılmayacaktır, sahada Fenerbahçe'yi görmek yeter.

barahir
31.Aralık.2011, 11:15
Valla aynen, biz de dedik zamanında bizi düşünürn diye ama Federasyon illa yazılı belge istedi.. Yazılı belgeyi de yönetim kurulumuz veremezdi zaten ki verselerdi eğer herşeyi baştan kabul etmiş sayılırdık kağıt üzerinde.. Federasyon çok kötü oyunlar oynuyor Türk futbolu üzerinden ama hadi hayırlısı..

DisCo
31.Aralık.2011, 14:18
Şov derken...

Yapılması gereken bir açıklamaydı. Gerekeni yaptılar, çok şükür ki ruhumuzu satmadılar.

Devir öyle bir hale geldi ki olması gerekeni yapanlar ayıplanır hale geldi. Takımların haksızlığa karşı çıkması şovla, futbol seyircisinin gerçekleri yorumlaması taraflılıkla adlandırılmaya başlandı.

Biz temiziz diyenden daha temiziz denmesinin 2 anlamı var da söylendiği ortama bakıldığında cümlenin bir anlamı ağır basıyor.

2 kişi şike ile suçlanır. Birisi der ki ben suçsuzum ama Aziz Yıldırım suçludur. Aziz Yıldırım'da ben temizim diyenden daha temizim diye birşey söylerse o zaman suçsuz olduğunu anlatmış olur.

Dışardakiler zaten temiz olduğu için dışardalar. :) Biz temiziz diyenden kısmını ekleyerek aslında gönderme yapıyor. Mahkemede kendilerini aklamak yerine herkesin ipini pazara dökecekler. Sonra bizde duyduklarımız karşısında Aziz Yıldırım gerçekten masum kalıyormuş diyeceğiz.

Her şeyi ortaya döksünler. Madem futbol temizleniyor işin içinde kim varsa yansın.

AykutKocaman
31.Aralık.2011, 15:32
Devir öyle bir hale geldi ki olması gerekeni yapanlar ayıplanır hale geldi. Takımların haksızlığa karşı çıkması şovla, futbol seyircisinin gerçekleri yorumlaması taraflılıkla adlandırılmaya başlandı.

Biz temiziz diyenden daha temiziz denmesinin 2 anlamı var da söylendiği ortama bakıldığında cümlenin bir anlamı ağır basıyor.

2 kişi şike ile suçlanır. Birisi der ki ben suçsuzum ama Aziz Yıldırım suçludur. Aziz Yıldırım'da ben temizim diyenden daha temizim diye birşey söylerse o zaman suçsuz olduğunu anlatmış olur.

Dışardakiler zaten temiz olduğu için dışardalar. :) Biz temiziz diyenden kısmını ekleyerek aslında gönderme yapıyor. Mahkemede kendilerini aklamak yerine herkesin ipini pazara dökecekler. Sonra bizde duyduklarımız karşısında Aziz Yıldırım gerçekten masum kalıyormuş diyeceğiz.

Her şeyi ortaya döksünler. Madem futbol temizleniyor işin içinde kim varsa yansın.

Kim diyor onu yahu ? Burada Fenerbahçe mağdurları her gün ayrı bir şike soruşturması hikayesi yazıyor bilmem farkında mısınız ?

DisCo
31.Aralık.2011, 15:39
Mağdurluk konusunu daha önce cevapladığımı hatırlıyorum. Gerçekten futboldan zevk alamaz hale gedik ve mağduruz. En azından bunu kabullenmen bir gelişme.

Mamadou
31.Aralık.2011, 16:42
Erzik ve Aydınlar olmasaydı küme düşerdik

Fenerbahçe’nin 'Efsane Başkanı' Ali Şen futbol ve şikeyle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bugün'e konuşan Ali Şen'in açıklamarı şöyle:

Kulüplere paralı başkanların gelmesine nasıl bakıyorsunuz?

Spordan emekli olmuş birisiyim. Spor kulüplerinde bugünkü gelirler olmadığı zamanlarda giderleri karşılamak için parası olan, spor heyecanı duyabilen kişilere ihtiyaç vardı. İyi ki öyle spor sevdalıları vardı. Yoksa o şartlarda sporun ihtiyaçları nasıl karşılanırdı? Dünya sporu da hep aynı yollardan geçti. Ülkelerin ekonomisi büyürken gayet tabii ki bu büyüme spor kulüplerine de yansır. Eski şartlarda bu paralar bu imkânlar yoktu. Yoksa akıllı olan, hem de çok akıllı pek çok spor sevdalısı başkan ve yönetici tanıdım. Ancak bugün büyüyen ekonomimizle statlar, yatırımlar yapılıyor fakat spor neticelerinde fukaralığımız devam ediyor.

Erzik ile Aydınlar FB'li olmasaydı küme düşerdik

Yeni yılda taraftarlarınıza hangi mesajlarınız olacak?

Bugün taraftarlar şunu bilsinler ki, UEFA İkinci Başkanı Şenez Erzik ile TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçeli olmasaydı, kulüp ikinci lige düşmüş olacaktı. O bakımdan taraftarlar, bu büyük Fenerbahçe'ye sahip çıkıp saygı göstermeliler. 50 yıllık Fenerbahçeli olarak ben böyle yapıyorum. Zaten, taraftarlar, kulübe ve FB'lilik ruhuna sahip çıkmamış olsalar idi, biz bugün çok kötü yerlerde olabilirdik.

Erbakan, Erdoğan'a izin vermedi

İyi bir Fenerbahçeli olarak Erdoğan'dan yararlanmayı hiç düşünmüş müydünüz?

Pek bilinmeyen bir konu vardır, onu size anlatayım. Tayyip Bey'i kulübe ikinci başkan yapacaktım. Şadan Kalkavan'la birlikte kendisiyle Aksaray'daki İSKİ binasında buluştuk. O gün Başbakan olar rahmetli Necmettin Erbakan, Erdoğan'ın FB'ye asbaşkan olmasına izin vermedi. Sonradan Erdoğan'la yardımlaştık. Hatta, Belediye Başkanı iken Samandra'daki tesislerimizin kurulmasına büyük destek oldu.

Yıldırım adaletin kararlarına saygılı olmalı

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım başkanlığı Ali Koç’a bırakmalı mı? Kulüp, şike iddialarından nasıl kurtulur?

Aziz Yıldırım’ın başkanlığı devam ediyor. Kendisinin, kesin haklı çıkacağını hep beyan ediyor. Durumunu kolaylaştırıcı hiçbir düzenlemeye de sıcak bakmıyor. Kendisinden bu denli emin. Futbol Federasyonu’nun ve adaletin vereceği kararlara herkes saygılı olacaktır.

sui generis
31.Aralık.2011, 17:22
Ali Şen artık bırak kulübün yakasını... bu camia seni istemiyor..

mpaker66
31.Aralık.2011, 17:29
ne komik gelişmeler oluyor yahu...

sui generis
31.Aralık.2011, 17:31
Beşiktaş neden 58.maddenin değişmesine destek veriyor ?

mpaker66
31.Aralık.2011, 17:43
Beşiktaş neden 58.maddenin değişmesine destek veriyor ?

Peki o mantıkla bakarsak Galatasaray neden istemiyor? Tek namuslu takım Galatasaray o halde!!!

nannar
31.Aralık.2011, 17:49
Nihat Özdemir konuşur, Fenerbahçe taraftarı "Artık bırakıp gitsin" şeklinde tepki verir, Ali Şen düşündükleri doğruları söyler taraftar "Artık Ali Şen gitsin" şeklinde tepki verir. Aziz Yıldırım "Biz temiziz diyenden daha temiziz" diyince tarftarlar "Helal sana büyük başkan" diye omuzlara alır :) Antu.com da Fenerbahçe aleyhine yazan herhangi bir Fenerbahçe taraftarına "Hadi ordan kedicik" , "Senin de rengin belli oldu" , "Gidip kendi forumunda yazsana" gibilerinden tepkiler yağıyor ama ben bunu oradaki fanatizmden gözü kör olanlara özgü olduğunu zannederdim... Camiada "Bence şike yapılmış olabilir, ben bu kanıya vardım" diyen herkesi dışlamaya kararlı bir Fenerbahçe taraftarı oluşmuş durumda. Yarın çıkıp Ömer Çavuşoğlu "Bence Aziz Yıldırım ve yandaşları hapishaneden çıkamayacaklar çünkü bu suçları işlemişlerdir" dese, ona bile bu tarz tepkiler yağar...

nannar
31.Aralık.2011, 17:50
Peki o mantıkla bakarsak Galatasaray neden istemiyor? Tek namuslu takım Galatasaray o halde!!!

Açıklama yapanlar ;

Galatasaray,Orduspor,Bursaspor ve Trabzonspor... Yani şu anda 4 kulüp değişmemesi yönünde görüş bildirdiler.

mpaker66
31.Aralık.2011, 17:51
Nihat Özdemir konuşur, Fenerbahçe taraftarı "Artık bırakıp gitsin" şeklinde tepki verir, Ali Şen düşündükleri doğruları söyler "Artık Ali Şen gitsin" şeklinde tepki verir. Aziz Yıldırım "Biz temiziz diyenden daha temiziz" diyince tarftarlar "Helal sana büyük başkan" diye omuzlara alır :) Antu.com da Fenerbahçe aleyhine yazan herhangi bir Fenerbahçe taraftarına "Hadi ordan kedicik" , "Senin de rengin belli oldu" , "Gidip kendi forumunda yazsana" gibilerinden tepkiler yağıyor ama ben bunu oradaki fanatizmden gözü kör olanlara özgü olduğunu zannederdim... Camiada "Bence şike yapılmış olabilir, ben bu kanıya vardım" diyen herkesi dışlamaya kararlı bir Fenerbahçe taraftarı oluşmuş durumda. Yarın çıkıp Ömer Çavuşoğlu "Bence Aziz Yıldırım ve yandaşları hapishaneden çıkamayacaklar çünkü bu suçları işlemişlerdir" dese, ona bile bu tarz tepkiler yağar...

Altına imzamı atarım.

Mamadou
31.Aralık.2011, 17:52
Nihat Özdemir konuşur, Fenerbahçe taraftarı "Artık bırakıp gitsin" şeklinde tepki verir, Ali Şen düşündükleri doğruları söyler taraftar "Artık Ali Şen gitsin" şeklinde tepki verir. Aziz Yıldırım "Biz temiziz diyenden daha temiziz" diyince tarftarlar "Helal sana büyük başkan" diye omuzlara alır :) Antu.com da Fenerbahçe aleyhine yazan herhangi bir Fenerbahçe taraftarına "Hadi ordan kedicik" , "Senin de rengin belli oldu" , "Gidip kendi forumunda yazsana" gibilerinden tepkiler yağıyor ama ben bunu oradaki fanatizmden gözü kör olanlara özgü olduğunu zannederdim... Camiada "Bence şike yapılmış olabilir, ben bu kanıya vardım" diyen herkesi dışlamaya kararlı bir Fenerbahçe taraftarı oluşmuş durumda. Yarın çıkıp Ömer Çavuşoğlu "Bence Aziz Yıldırım ve yandaşları hapishaneden çıkamayacaklar çünkü bu suçları işlemişlerdir" dese, ona bile bu tarz tepkiler yağar...

Olayın özeti.. Aynen katılıyorum yazdıklarınıza

mpaker66
31.Aralık.2011, 17:52
Açıklama yapanlar ;

Galatasaray,Orduspor,Bursaspor ve Trabzonspor... Yani şu anda 4 kulüp değişmemesi yönünde görüş bildirdiler.

Onlardan haberim yoktu hocam...

Bordo61Mavi
31.Aralık.2011, 17:53
Trabzonspor ve Galatasaray kulupler birliginden ayriliyor galiba

Twitterda gecio

mpaker66
31.Aralık.2011, 17:54
eğer 58. madde değişirse kulübüm(Galatasaray) umarım ligden çekilir. Bu böyle olmaz... Bana bunu tartışmak bile komik geliyo.Ne hale getirdiler...

AykutKocaman
31.Aralık.2011, 17:55

Bırakın Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçelilerden iyi tanımayı tüm camiayı daha iyi tanır hale geldiniz.

sui generis
31.Aralık.2011, 17:56
yazarken bir bakın bakalım o isimlerin amacı ne ? Fenerbahçe mi ? güldürmeyin beni... Ali Şen hala o koltuğun peşinde ama bilmiyor ki; bir daha geçemeyecek. Nihat Özdemir'i süreç başında Fenerbahçe'nin yanında sanmıştık, meğer o yakın olduğu diğer tarafı seçmiş.

neden Fenerbahçe ile ilgili birşey geldiğinde direkt atlıyorsunuz da diğer takımlarla ilgili birşey konduğunda sessiz kalmak işinize geliyor ? ben söyliyim; Fenerbahçe düşmanlığı yapıyorsunuz ve bu takımı kıskanıyorsunuz.

mpaker66
31.Aralık.2011, 18:07
ben söyliyim; Fenerbahçe düşmanlığı yapıyorsunuz ve bu takımı kıskanıyorsunuz.

Bu bölüm beni güldürdü.

DisCo
31.Aralık.2011, 18:53
neden Fenerbahçe ile ilgili birşey geldiğinde direkt atlıyorsunuz da diğer takımlarla ilgili birşey konduğunda sessiz kalmak işinize geliyor ? ben söyliyim; Fenerbahçe düşmanlığı yapıyorsunuz ve bu takımı kıskanıyorsunuz.

Bir sorum olacak.

Diğer takımlar eleştirildiğinde neden gelip savunma hakları vardır, suçları ispatlanana kadar masumdurlar demiyorsun. Bunun cevabını verirsen ki yukarda vermişsin. Demek ki sende bu takımlara düşmanlık edip kıskanıyorsun.

Kendin yaparken milleti niye ayıplıyorsun senin üzerinden bunu iddia edenlere de sesleneyim. Neden ayıplıyorsunuz. Cevabı var mı? Kesinlikle gelmez. :)

sui generis
31.Aralık.2011, 18:57
Burak abi ben hiç diğer takımlar suçlu demedim. bizim için olan iddialar gibi TS içinde var dedim onları paylaştım. benim söylediğim onlar suçludur değil, Fenerbahçe için verdiğiniz tepkileri TS için neden vermiyorsunuz ?

AykutKocaman
31.Aralık.2011, 18:58
Bir sorum olacak.

Diğer takımlar eleştirildiğinde neden gelip savunma hakları vardır, suçları ispatlanana kadar masumdurlar demiyorsun. Bunun cevabını verirsen ki yukarda vermişsin. Demek ki sende bu takımlara düşmanlık edip kıskanıyorsun.

Kendin yaparken milleti niye ayıplıyorsun senin üzerinden bunu iddia edenlere de sesleneyim. Neden ayıplıyorsunuz. Cevabı var mı? Kesinlikle gelmez. :)

Arkadaş şimdi 2 olay arasındaki farkı anlatacak falan.Heyecanlı gözüküyor.

Edit.Zaten anlatmış.Bu kadar bariz olması hayal kırıklığına uğrattı.

DisCo
31.Aralık.2011, 19:03
Burak abi ben hiç diğer takımlar suçlu demedim. bizim için olan iddialar gibi TS içinde var dedim onları paylaştım. benim söylediğim onlar suçludur değil, Fenerbahçe için verdiğiniz tepkileri TS için neden vermiyorsunuz ?

Trabzonspor'la ilgili birşeyler bırakıldığında neden bu yapılanlara tepki verilmiyor diyorsun. (Hakem ayarlama konusu örnek verilebilir.)

Fenerbahçe ile ilgili birşeyler bırakıldığında neden tepki veriliyor diyorsun. Bunun nedenini de kıskanmaya bağlıyorsun. (Aynı hakem ayarlama konusu örnek verilebilir.)

Ben yazdıklarından bunu anlıyorum.

Bende diyorum ki;

Fenerbahçe'ye eleştiri geldiği anda burada savunma hakkı diyorsun, masumluk diyorsun.

Trabzonspor'a, Beşiktaş'a, İstanbul BB.'ye, Sivasspor'a bir eleştiri geldiğinde neden savunma hakları vardır, masum olabilirler demiyorsun. Düşünce olarak bunları düşünebilirsin de neden yazmıyorsun diyorum. Belki insanlarda Trabzonspor'u düşünce olarak eleştiriyor ama yazmıyorlardır.

Corpus
31.Aralık.2011, 19:04
225. sayfaya geldik. Ama hala tartışıyoruz. Karar açıklansa Aziz Yıldırım' ın suçluluğu veya suçsuzluğu açıklansa bile burada kimse birbirine birşey ispat edemeyecek. Çünkü YARGI' ya kimsenin güveni yok. Ne Fenerliler Aziz Yıldırım' ın suçluluğunu kabul edecek ne de diğer grup tam tersini. Maalesef bu iş böyle yapacak birşey yok.

sui generis
31.Aralık.2011, 19:08
ben anlatamıyor olabilirim. sizin doğrularınızdan gidiyorum. orada kendi içerinizdeki tezatlığı eleştiriyorum.eğer gelip Fenerbahçe'yi eleştirdiysen o olanlar için , TS yi niye eleştirmiyorsun diyorum. ve bunu Fenerbahçe düşmanlığına bağlıyorum. gelip 2 sine tepki verseniz ya da 2 si içinde savunmayı bekleyelim deseniz tutarlı davranmış olursunuz. ve bana göre 2 taraf içinde savunmayı beklemek doğru olandır.

DisCo
31.Aralık.2011, 19:16
Senin neden böyle bir yaklaşım getirdiğini sorgulamıyorum. Söylediğin haklı olabilir. Dediğim gibi bunu tartışmıyorum. Sen sürekli bunun üzerinden cevap veriyorsun.

Ben eleştirdiğin şeyi kendin niye yapıyorsun diyorum. Eleştirdiğin şeyi yapanları kıskanmakla suçluyorsun. Dediğim gibi eleştirdiğini sende yapıyorsun. Senden bunun cevabını bekliyorum. Acaba sende mi kıskanıyorsun?

sui generis
31.Aralık.2011, 19:20
ben neyi yapıyorum onu anlamadım :) sizin Fenerbahçe yi mi eleştirdiğiniz gibi Trabzonspor'u mu eleştirdim? eleştirdiğim nokta tutarsızlığınız. bu yani başka bir şey söylediğim yok..

cevabını beklediğiniz şeyi yapmıyorum. yapıyor olsam; Trabzonspor bunları bunları yapmış, futbol zevkimizi alıp götürdü derdim.

DisCo
31.Aralık.2011, 19:25
Senin buradaki anlayışına göre her suçlunun savunma hakkı vardır, ispatlanana kadar da masumdur. Yaklaşımlarını buna göre yapıyorsun. Bunun örneklerini de Fenerbahçe'ye yönelik yapılan suçlamalara karşı gösterdiğin savunma çabasıyla gördük.

Galatasaray'ın 1 milyon doları için haberler konduğunda ve şike için kullanıldığı iddia edildiğinde "arkadaşlar kesin konuşmayalım, Galatasaray'ın da savunma hakkı vardır" demedin.

İbrahim Akın için tonlarca şey yazdım, yazıldı. "arkadaşlar, iddianamede yer alsa da savunma hakkı vardır, iddiaları tek tek çürütür" demedin.

Trabzonspor için telefon konuşmaları koyulurken "arkadaşlar, bu konuşmalar olsa da savunmayı dinlemedik daha" demedin.

Fenerbahçe'ye birşey yazıldığı an da "savunma hakları var, kesin konuşmayalım, suçları ispat edilmedi ve masumdurlar" dedin.

Senin bir doğrun varsa herkese olması lazım. Hadi biz yamuğuz sen eleştiriyorsun da kendin niye yapıyorsun. Her şey bir tık uzağımda. Takımların suçlandığı konuşmalar sonrasında attığın tüm mesajları buraya koyayım. Birde Fenerbahçe suçlanırken attıklarını koyayım. İstersen yapayım. Gerçi iddianamede yazanı inkar eden bunu mu etmeyecek.

sui generis
31.Aralık.2011, 19:32
Hadi biz yamuğuz sen eleştiriyorsun da kendin niye yapıyorsun.

işte işin ilginç yanı burada. ben sizin gibi gidip eleştirmedim karşı tarafı. o yüzden yamuk olan tarafta olmuyorum. susmama takılmışsınız herşeyin savunmasını benim yapmamı beklemeyin. eğer susmayıp sizin gibi eleştirmiş olsaydım kendimle çelişir olurdum.

ve ben de şunun cevabını alamadım bir türlü. neden eleştiriler sadece Fenerbahçe üzerine. cevaplarsanız sevinirim.

DisCo
31.Aralık.2011, 19:36
işte işin ilginç yanı burada. ben sizin gibi gidip eleştirmedim karşı tarafı. o yüzden yamuk olan tarafta olmuyorum. susmama takılmışsınız herşeyin savunmasını benim yapmamı beklemeyin. eğer susmayıp sizin gibi eleştirmiş olsaydım kendimle çelişir olurdum.

Her şeyin savunmasını sen yapmayacaksan her şeyin eleştirisini bizim yapmamızı niye bekliyorsun. Daha burada tekerin patladı.

Ben Fenerbahçe'yi eleştiriyorum, diğer takımlarda susuyorum. Sen Fenerbahçe'yi savunuyorsun diğer takımlarda susuyorsun.

Eleştiriyorsam herkesi eleştirmemi bekliyorsun. Bende sana herkesi savun o zaman diyorum. Araca değil amaca bak. Sen işine geleni savunuyorsun yani sadece Fenerbahçe'yi bende işime geleni eleştiriyorum demek ki.

Sen bunu yaparken sorun olmayacak başkası yapınca kıskanma diyeceksin. O zaman sende kıskanıyorsun.

Ben diğer takımları da eleştiriyorum. Fenerbahçe'nin vukuatı fazla olunca ve sizde savunmaya geçince haliyle karşılıklı konuşuyoruz. Çoğunluk Fenerbahçe üzerinden dönünce algıda hep Fenerbahçe konuşuluyor gibi kalıyor. Tabi daha önce defalarca belirttiğim gibi Giresunspor şike yapar ayrı tepki çeker, Galatasaray yapar ayrı çeker.

sui generis
31.Aralık.2011, 19:38
ben kendi takımım olduğu için onu savunuyorum , peki siz hangi kimlikle sadece Fenerbahçe'yi eleştiriyorsunuz, aynı iddialar diğer takım için de varken ?

DisCo
31.Aralık.2011, 19:48
Dediğim gibi İbrahim Akın'ı defalarca yazdım. Savunma hakkına ve masumiyet karinesine ömrünü adamış olan sen tepki koymayınca yazdığım o tek mesaj arada kaynadı gitti. Trabzonspor'a yazdığımda savunma hakkına ve masumiyet karinesine ömrünü adamış olan sen yine tepki koymayınca yazdığım o tek mesaj arada kaynadı gitti. Belki onları da savunan birisi çıksaydı saatlarce, sayfalarca tartışacaktık.

Fenerbahçe'ye yazınca savunma hakkına ve masumiyet karinesine ömrünü adamış olan sen müthiş bir tepki koyunca uzun uzadıya yazışıyoruz. Bak kaçıncı mesajımız bu. Böyle olunca haliyle sürekli Fenerbahçe'yi konuşuyor gibi oluyoruz.

Tabi Fenerbahçe ile bağlantılı olan kişilerde Fenerbahçe'yi konuşalım diye ellerinden geleni arkalarına bırakmamışlar. Sürekli bir telefon konuşması, bir aşk, entrika çıkıyor. 10 tane konuya 1 mesaj yazınca 10 mesaj eder. Gelen savunmalara karşı 3-5 mesaj atsan bu sayı katlanarak gidiyor. Bak yine sürekli Fenerbahçe'yi konuşuyor olduk. Çünkü bu yönde ispatlı bizden yazılmış mesajlar var.

Diğer boyutuna bakınca bu ligde Galatasaray ve Fenerbahçe vardır. Diğer takımları tutan arkadaşlarımız kusura bakmasınlar. Bugün Galatasaray ve Fenerbahçe dışında hangi takım tek başına bu işlerde olsaydı ligden çoktan düşmüştü. Durum böyle olunca benim yarıştığım takımın yaptıkları daha çok ilgimi çekiyor. Çünkü bu iddianame olmadan öncede ben bir işler çevirdiklerine inanıyordum. Telefon konuşmalarıda beni %100 haklı çıkardı. Gün benim günüm.

vFor
31.Aralık.2011, 19:49
aziz yıldırım suçsuz olsa içerden çıksa birçok takım taraftarı hadi be ordan işte ellerinden geleni yaptılar diyecek Fenerbahçe gene şikeci olarak kalıcak çıkmasa bu sefer Fenerbahçe taraftarı başkalarının oyunu diyecek Aziz yıldırımı savunucak bu iş bitmeyecek anlayacağınız

sui generis
31.Aralık.2011, 19:51
Savunma hakkına ve masumiyet karinesine ömrünü adamış olan sen

2 defa aynı yerde bunu okuduktan sonra gerisini okuma gereği duymadım, kusura bakma.
ömrü adamışlık nedir ya. bir de bunun için tartışmayalım.

Sekopej
31.Aralık.2011, 19:53
ben kendi takımım olduğu için onu savunuyorum , peki siz hangi kimlikle sadece Fenerbahçe'yi eleştiriyorsunuz, aynı iddialar diğer takım için de varken ?

Boşver, görmek istedikleri gibi görüyorlar, Fenerbahçe'ye kin kusma fırsatı yakalamışlar, nefretlerini göstermeseler olmaz. Fenerbahçe'nin birlik olması, başkanına inanması, dağılmaması, taraftarın takımına sahip çıkıyor olması ve tarihinin en kötü zamanlarını yaşarken bile çok iyiyiz denilen bir takımla şampiyonluk yarışı veriyor olması onları geriyor olsa gerek, o sebeple birşeyler anlatmaya çalışma, Fenerbahçe sevgisi bizlere yeter.:)

DisCo
31.Aralık.2011, 19:54
Sonuç olarak herkes yaptıklarını önce bir düzeltsin sonra eleştirsin. Bunu yapmadığımız zaman ortaya atacağımız her şeyde tek cevap vardır; insan kendinden bilirmiş. (kıskanma)

Trabzonspor
31.Aralık.2011, 19:57
aziz yıldırım suçsuz olsa içerden çıksa birçok takım taraftarı hadi be ordan işte ellerinden geleni yaptılar diyecek Fenerbahçe gene şikeci olarak kalıcak çıkmasa bu sefer Fenerbahçe taraftarı başkalarının oyunu diyecek Aziz yıldırımı savunucak bu iş bitmeyecek anlayacağınız

Bu kadar sistemsiz ve hukukun gücün elinde olduğu bir ülkede.Hiçbir zaman güven ortamanın olmadığı bir ülkede aynen bu dediğin yaşanacak.

İşte tepeden tırnağa yanlış bir memleketteyiz.Bu olayda onlardan biri.

sui generis
31.Aralık.2011, 19:58
çıkardığınız sonuca hayran kaldım. suçu kendimde buluyorum , sizde değil. sonuçta; anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır..

Boşver, görmek istedikleri gibi görüyorlar, Fenerbahçe'ye kin kusma fırsatı yakalamışlar, nefretlerini göstermeseler olmaz. Fenerbahçe'nin birlik olması, başkanına inanması, dağılmaması, taraftarın takımına sahip çıkıyor olması ve tarihinin en kötü zamanlarını yaşarken bile çok iyiyiz denilen bir takımla şampiyonluk yarışı veriyor olması onları geriyor olsa gerek, o sebeple birşeyler anlatmaya çalışma, Fenerbahçe sevgisi bizlere yeter.:)

haklısın abi :)

DisCo
31.Aralık.2011, 20:01
En azından anlatılanlara karşı anlayabildiğim kadarlık bir kapasitem var. Ya o da olmasaydı. Birde bizim karşımızdakilerle olan mağduriyetimizi düşün. Haline şükret.

sui generis
31.Aralık.2011, 20:04
demek ki siz de tam anlatamıyormuşsunuz her ne anlatmaya çalıstıysanız.

DisCo
31.Aralık.2011, 20:15
İletişimde kendini suçlu buluyorsan diyeceğin söz budur; "Ben kendimi ifade edemiyorum."

Suçu kendinde bulmuyorsan anlattıklarım karşıdakinin anladığı kadardır dersin. Yani karşındakinin zekasını aşağı gördüğün anlamına gelir. Çünkü sen ne kadar anlatırsan anlat kapasite yetmediği için yettiği kadarını alır manası vardır. Hakaretin nazikçesidir.

Birde benim anlattıklarımı istediğin gibi anlıyorsun vardır. Burada kişinin anlama bölümüne hakaret yoktur. Herkes her şeyin farkında olacak kapasitededir ancak bir taraf gerçeği bildiği halde işine geldiği gibi algılar.

O yüzden ne sen ne ben suçu kendimizde görmedik. Sen bu lafı böyle biliyorsan en azından düzeltmiş oldum.

sui generis
01.Ocak.2012, 22:36
http://img822.imageshack.us/img822/7507/aif5uskceaabses.png (http://imageshack.us/photo/my-images/822/aif5uskceaabses.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

SaLviO
02.Ocak.2012, 00:10
"Herkesin diline dolanan bir helikopter ihalesi var ya, işte o kesinlikle doğru. Ama Aziz Yıldırım'ı bu ihale yüzünden suçlayamazlardı ve bir bahane bulmaları gerekiyordu. Farkındaysanız şike ile girdiler silahlı örgütten çıktılar. Bir sürü iddia attılar ortaya ama hepsi asılsız. O kadar uğraştılar Aziz Yıldırım'ı içeride tutabilmelerini sağlayacak hiçbir şey bulamadılar. Biz daha önce tahliye olan kişilerin isimlerini vermiştik ve görüldüğü gibi onlar tahliye edildi... Tapelerde hiçbir şey yok. Aziz Yıldırım, dediği gibi 'suçsuz'. Ki zaten devlet de Aziz Yıldırım'ı içeri alarak başına büyük bela aldı, şuan oyalama çabaları var. İlk davadan sonra yani 14 Şubat'ta Aziz Yıldırım serbest bırakılacak...

nannar
02.Ocak.2012, 00:34
3 maddelik rest!

Türkiye Federasyonu’nun (TFF), şike ve teşvik suçlamalarına hedef olan takımların durumunu görüşmek amacıyla TFFGenel Kurulu’nu 26 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırmasının yankıları sürüyor. Bu suçları işledikleri öne sürülen takımların bir defaya mahsus küme düşürülmeyeceği söylentisi, Galatasaray, Trabzonspor,Bursaspor ve Orduspor kulüplerinin tepkisini çekti. En sert çıkış da sarı kırmızılılardan geldi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; başkan yardımcısı Adnan Öztürk, önceki gün kısa bir açıklama yaparak, küme düşmenin kaldırılması görüşünün desteklenmesi halinde Birlik’ten çekileceklerini duyurdu. Dün, Öztürk’le konuştuk ve bundan sonra izleyecekleri yol haritasını anlatmasını rica ettik. Bakın neler anlattı...

“İmzalıyor musunuz” diye soracağız

Galatasaray Kulübü adına bir deklerasyon hazırlıyorum. Bu deklerasyonda, “Kulüpler Birliği şikeye karşıdır, fair-play ister ve 58. maddenin değiştirilmesine destek vermez” diye yazacağız ve bütün kulüplere, “İmzalıyor musunuz?” sorusunu yönelteceğiz. “Hayır, imzalamıyoruz” derlerse, “Galatasaray olarak bu Kulüpler Birliği’nde olamayız” diyerek çekileceğiz. Türk futbolunu, içinde bulunduğu kaos ortamından çıkaracak kurum Kulüpler Birliği’nin ta kendisidir. Onun için de bu olaya bakış açısını, duruşunu net bir şekilde ortaya koymalı ve kamuoyu ile paylaşmalıdır. Bu konuda kimin ne düşündüğünü herkesin bilmesi gerekir. Bizim en baştan beri duruşumuz belli. Galatasaray olarak biz “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlemeye Dair Kanun’da yer alan hapis cezaları çok ağır” dedik ve değiştirilmesi için herkesten çok çaba gösterdik. Ancak, işin bu noktası kurallara göre olmalı. Şike yapanlara küme düşürülmesinin kaldırılması doğru bir yöntem değil.

sui generis
02.Ocak.2012, 01:58
- Galatasarayın 58.madde için verdiği tepki hakkında ne düşünüyorsunz amaç fenerbahçe düşmanlıgı mı yoksa gündemde kalmak mı

Ömer Temelli: denizli macinin gundemini degistirmek

Homer J.S
02.Ocak.2012, 02:09
- Galatasarayın 58.madde için verdiği tepki hakkında ne düşünüyorsunz amaç fenerbahçe düşmanlıgı mı yoksa gündemde kalmak mı

Ömer Temelli: denizli macinin gundemini degistirmek

Muhammed kusura bakma da ben bu adamı dikkate almam yani, ona sorsak "Galatasaray düşsün, Fenerbahçe ligde kalsın" da der yani.

barahir
02.Ocak.2012, 02:29
Muhammed kusura bakma da ben bu adamı dikkate almam yani, ona sorsak "Galatasaray düşsün, Fenerbahçe ligde kalsın" da der yani.

Yarın soralım bakalım..

Ralph
02.Ocak.2012, 13:58
http://img213.imageshack.us/img213/4679/ekranalntsr.png (http://img213.imageshack.us/i/ekranalntsr.png/)

http://www.ntvspor.net/video-galeri/-100-futbol-ozel-1-ocak-2012

KanaKe
02.Ocak.2012, 14:21
fenerbahceliler zaten kaldirilmasin diyor kaldirmak isteyen kulüpler birligi ve digitürk ailesi

Ralph
02.Ocak.2012, 14:33
Yahu ben bu Digiturk olayını son derece saçma sapan buluyorum. Herkes mi böyle düşünüyor yoksa bir tek ben mi böyle düşünüyorum bilmiyorum. Şöyle ki; Digiturk, bu ülkede futbol müsabakalarını gösteren bir TV kurumu. Anladık tamam, yığınla paralar harcıyorlar, yatırım yapıyorlar falan fistan... Ama böyle ciddi bir konuda nasıl söz sahibi ve etkin olabiliyorlar ben anlayabilmiş değilim. Digitürk ona karşı, Digitürk buna karşı, Digitürk öyle olursa zarar eder vs vs bir çok şey söyleniyor hem Digitürk tarafından hem sağdan soldan insanlar tarafından. Yahu bu adamlar istersen trilyon dolar yatırsınlar bu iş için. Burada ciddi bir olay dönüyor. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi bütün takımlar hakkında böyle bir şike olayı gibi ciddi bir şüphe çıksa, "Digitürk aman kaybetmesin, o kadar yatırım yaptılar ne olacak o paralar" diye mi düşünmemiz gerekiyor bizim? Onların ki bir yatırım değil mi? Her sonucuna katlanmak zorunda değiller mi? Digitürk para kaybetmesin, yatırımları boşa çıkmasın diye takımlar küme mi düşmeyecek, ceza mı almayacak? Tabi ki 58. madde kaldırılmamalı. Böyle bir saçmalık olamaz. Sebebi ister Digitürk olsun, ister Türk futbolunun geleceği olsun, ister baka bir şey olsun. Zaten yeterince zarar verildi bu sene futbolumuza, bari daha da batırmasınlar.

Trabzonspor
02.Ocak.2012, 20:09
2011'in 'en'leri.. / Olcay Çakır yazdı 02.01.2012 Zaten bunlar komplo! Derin devlet işi bu derin devlet! Cemaatin oyunu, bariz! Derin hesaplaşma var bak gör! Hiçbir şey çıkmaz onlardan! Hemen birkaç güne bırakmak zorundalar. Biz cumhuriyetiz! Bizi...

http://www.bordomavi.net/images/haber/en%20copy.jpg
2011'in 'en'leri..

Zaten bunlar komplo! Derin devlet işi bu derin devlet!
Cemaatin oyunu, bariz! Derin hesaplaşma var bak gör!
Hiçbir şey çıkmaz onlardan!
Hemen birkaç güne bırakmak zorundalar.
Biz cumhuriyetiz!
Bizi kimse düşüremez!
Kişiler kurumları bağlamaz!

* * *

Alın terimiz var.
Tapeler yalan!
Gerçekse de tapeler delil olmaz!
Bunlar komple komplo!
Yurt dışı yasağınız var!
Zaten sizi yendik, o halde şampiyon biziz!

* * *

Ligin marka değeri düşer bak!
Yayıncı kuruluş batar!
Bizi düşürün.
Yok öyle olmaz!
Siz bu düşme isteğinizi imzalı talep edin!
Lig oynanacak!
Play-off gelecek!
Kozmik oda kurulacak!
Etik Kurulu karar verecek.

* * *

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne davet edildi!
UEFA verdi kararı!
Bize kalsa göndermezdik inanın buna!
Bizim hakkımızdı, yakışmadı!
Dünya önümüzü kesti.
UEFA'da Trabzonlular var, lobileri çok güçlü!
Yaşasın İnter, CSKA, Lille!
Haksızlık bu. Emek hırsızları.
Çok emek verildi!

* * *

İddianame bir şey ifade etmez, mahkeme kabul etmeli.
Mahkeme bir şey ifade etmez, savunma hakkı var!
Suç var gibi! Bir şeyler var gibi ama bunlar yetmez!
Dön şimdi en başa, yeniden; kişiler kurumları bağlamaz!
Küme düşme kalkacak!
Bir defaya mahsus düşme kalkacak!

* * *

O kadar bomba söz var ki, bu kadarını alabildim köşeme.
Sözlerin kimlere ait olduğunun önemi var mı!
Birileri söylemiş bunları bu ülkede. Hem de 2011 yılında.
Kurum bağlamış kurumları kendine bağlamış kişiler söylemiş bunları.
En'iyle, Boy'uyla buna yaramış olup bitenler!
Mutlu Yıllar Türkiye.

Harbiden ne çok yanar döner futbolun başındakiler.Şartlar değişince hemen işlerine geleni yapıyorlar.

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:01
Carşamba günü mahkeme aziz yıldırımın tutkusuz yargılanma isteğine cevap vericekmiş ne kadar ilginç aynı gün fenerin maçı var

Bekq
02.Ocak.2012, 21:05
2011'in 'en'leri.. / Olcay Çakır yazdı 02.01.2012 Zaten bunlar komplo! Derin devlet işi bu derin devlet! Cemaatin oyunu, bariz! Derin hesaplaşma var bak gör! Hiçbir şey çıkmaz onlardan! Hemen birkaç güne bırakmak zorundalar. Biz cumhuriyetiz! Bizi...

http://www.bordomavi.net/images/haber/en%20copy.jpg
2011'in 'en'leri..

Zaten bunlar komplo! Derin devlet işi bu derin devlet!
Cemaatin oyunu, bariz! Derin hesaplaşma var bak gör!
Hiçbir şey çıkmaz onlardan!
Hemen birkaç güne bırakmak zorundalar.
Biz cumhuriyetiz!
Bizi kimse düşüremez!
Kişiler kurumları bağlamaz!

* * *

Alın terimiz var.
Tapeler yalan!
Gerçekse de tapeler delil olmaz!
Bunlar komple komplo!
Yurt dışı yasağınız var!
Zaten sizi yendik, o halde şampiyon biziz!

* * *

Ligin marka değeri düşer bak!
Yayıncı kuruluş batar!
Bizi düşürün.
Yok öyle olmaz!
Siz bu düşme isteğinizi imzalı talep edin!
Lig oynanacak!
Play-off gelecek!
Kozmik oda kurulacak!
Etik Kurulu karar verecek.

* * *

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'ne davet edildi!
UEFA verdi kararı!
Bize kalsa göndermezdik inanın buna!
Bizim hakkımızdı, yakışmadı!
Dünya önümüzü kesti.
UEFA'da Trabzonlular var, lobileri çok güçlü!
Yaşasın İnter, CSKA, Lille!
Haksızlık bu. Emek hırsızları.
Çok emek verildi!

* * *

İddianame bir şey ifade etmez, mahkeme kabul etmeli.
Mahkeme bir şey ifade etmez, savunma hakkı var!
Suç var gibi! Bir şeyler var gibi ama bunlar yetmez!
Dön şimdi en başa, yeniden; kişiler kurumları bağlamaz!
Küme düşme kalkacak!
Bir defaya mahsus düşme kalkacak!

* * *

O kadar bomba söz var ki, bu kadarını alabildim köşeme.
Sözlerin kimlere ait olduğunun önemi var mı!
Birileri söylemiş bunları bu ülkede. Hem de 2011 yılında.
Kurum bağlamış kurumları kendine bağlamış kişiler söylemiş bunları.
En'iyle, Boy'uyla buna yaramış olup bitenler!
Mutlu Yıllar Türkiye.

Harbiden ne çok yanar döner futbolun başındakiler.Şartlar değişince hemen işlerine geleni yapıyorlar.
Trabzonspor'lu bir Fotomaç yazarından başka bir yazıda beklenmezdi açıkcası. :)

Trabzonspor
02.Ocak.2012, 21:10
Sadece bir köşe yazarı bu ne gazeteler var manşete Fenerbahçe lehine yazılar koyuyor.Bundan mı gocundunuz yani.Doğruları yazmış adam işte.En azından yalan yazmamış o gazeteler gibi Berk.

byariff
02.Ocak.2012, 21:13
Aynen Fenerli yazarlar yazinca birsey yok trabzonlu kose yazarlari yazinca auuvv...

sui generis
02.Ocak.2012, 21:14
Carşamba günü mahkeme aziz yıldırımın tutkusuz yargılanma isteğine cevap vericekmiş ne kadar ilginç aynı gün fenerin maçı var

acaba 6 ay doluyor diye mi? tutuksuz yargılanma kararı çıkabilir. eğer çıkarsa taşlar yerine tam olarak oturmuş olacak..

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:16
acaba 6 ay doluyor diye mi? tutuksuz yargılanma kararı çıkabilir. eğer çıkarsa taşlar yerine tam olarak oturmuş olacak..
Tam isabet (::)

nannar
02.Ocak.2012, 21:17
58. maddenin değişmesini Digitürk ve Kulüpler Birliği istiyor demişsiniz. Bu kulüpler birliğinde kim var allah aşkına? Galatasaray,Trabzonspor,Orduspor ve Bursaspor dışındakilerden hiçbir açıklama gelmedi resmi olarak şu anda. Fenerbahçe cephesi ısrarla "58. madde değişmesin,biz de istemiyoruz" diyor. İnşallah toplantıda da bu görüşün arkasında durarlar. Bu maddenin değişmesi için toplanılıyor ama nedense "bunun değişmesini biz istiyoruz" diyen yok piyasada! :n:

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:19
İlhan cavcav varya klüpler birliği kuran adam

Bekq
02.Ocak.2012, 21:21
58. maddenin değişmesini Digitürk ve Kulüpler Birliği istiyor demişsiniz. Bu kulüpler birliğinde kim var allah aşkına? Galatasaray,Trabzonspor,Orduspor ve Bursaspor dışındakilerden hiçbir açıklama gelmedi resmi olarak şu anda. Fenerbahçe cephesi ısrarla "58. madde değişmesin,biz de istemiyoruz" diyor. İnşallah toplantıda da bu görüşün arkasında durarlar. Bu maddenin değişmesi için toplanılıyor ama nedense "bunun değişmesini biz istiyoruz" diyen yok piyasada! :n:
İlhan Cavcav Trabzonspor ve Galatasaray'a gitsinler kumda oynasınlar manasına gelen bir açıklama yaptı. Okumanı tavsiye ederim. :)

nannar
02.Ocak.2012, 21:22
Dogru gerçi, bir o var piyasada.Bir de BJK başkanı Demirören var sanırım :)

İlhan Cavcav'ın neyi sevdiğiniz hepimiz fazlasıyla biliyoruz. Adamın dini imanı para :D 5 kuruş fazla girecek kasaya diye şike,teşvik,hırsızlık,şiddet ne varsa serbest kalsın der o :D

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:23
Aynen öyle :D kalkmaz küme düşme kalkmamalıda zaten yapan cezasını ceksin

Trabzonspor
02.Ocak.2012, 21:25
Abi o zihniyette adamalr olduğu için futbolun içinde o yüzden bu haldeyiz ya.Herşeye tüccar beyni ile yaklaşıyorlar.Kulüpleri ticarethane olarak kullanıyorlar.

Night_Mare17
02.Ocak.2012, 21:25
Bu İlhan Cavcav harbi ne ayak ya :D Adam futbol düşmanı.

nannar
02.Ocak.2012, 21:26
İlhan Cavcav Trabzonspor ve Galatasaray'a gitsinler kumda oynasınlar manasına gelen bir açıklama yaptı. Okumanı tavsiye ederim. :)

Valla şike muhabbetleri ilk çıktıgında ve FB şampiyonlar ligine alınmadıgında taraftarlar çıkıp " biz bundesliga'ya başvuralım, nasıl olsa bizsiz bu lig olmaz" gibisinden konuşuyorlardı. Fenerbahçe Almanya liginde oynayamaz ama Trabzonspor ,Galatasaray, Konyaspor ya da X spor kulüpler birliğinden ayrılabilir. Birlikten ayrılan ligden de ayrılır diye bir kural yok. Gerekirse Galatasaray'ın maçları GSTV'den yayınlanır dedi zaten yönetim. LigTV'ye verdiğimiz 50-60 liranın 5-10 lirası GS'ye gidiyordur. Galatasaray'ın maçlarını ben 20 lira verip GSTV'de izlemeye de hazırım. Hem Kulüpler birliğinden ayrılsın,hem de Digitürk'le masaya dahi oturmasın.Ben şahsım adına sonuna akdar desteklerim. Türk futbolundaki bu pisliğin üstüne kum atarak kapatmaya çalışanların yanında olacağımıza,birlikten de yayıncı kuruluştan da ayrı duralım,sorun yok :)

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:29
Peki fener düşerse o kadar parayı verirmi lig tv bence vermez ki vermemek hakkı bu demek değilki şike yapan düşmesin kesilikle düşsün ama bu adamlarada yazık bi ton para veriyolar

nannar
02.Ocak.2012, 21:29
Hatta bence 58. madde değiştirilmesin diyenler ayrı bir birlik kursunlar,ayrı bir ihale ile yayın haklarını satsınlar :) Oldu olacak bölünelim yani. En azından kimin fikri neymiş,niyeti neymiş,tarafı neymiş öğrenilsin.Bakarsınız Fenerbahçe,Galatasaray,Trabzonspor ve diğer 2-3 anadolu kulübü değişmesin der ve ayrı bir cephe oluşur :)

nannar
02.Ocak.2012, 21:30
Peki fener düşerse o kadar parayı verirmi lig tv bence vermez ki vermemek hakkı bu demek değilki şike yapan düşmesin kesilikle düşsün ama bu adamlarada yazık bi ton para veriyolar

Şimdiye kadar milleti yolduklarına saysınlar. Onlar zarar etmesin diye play of saçmalıgını getirdikleri yetmez mi? Kara Mehmet zarar edecek diye utanmasalar bizden aldıkları vergileri ona aktaracaklar.

Fenerbahçe,Beşiktaş ya da diğer herhangi bir kulüp, küme düşse dahi maçlarını Digitürk yayınlar ve şifreli olur. Aboneler azalsa da sıfıra inmez. çözülmeyecek şeyler yok ortada. bahane onlar...

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:32
Şimdiye kadar milleti yolduklarına saysınlar. Onlar zarar etmesin diye play of saçmalıgını getirdikleri yetmez mi? Kara Mehmet zarar edecek diye utanmasalar bizden aldıkları vergileri ona aktaracaklar.

Seni yolduklarını düşünüyorsan almazsın lig tv olur biter bu kadar basit show tv de izleme turkcellde kullanma hepsi kara mehmetin :D

Trabzonspor
02.Ocak.2012, 21:33

Ben şu konuyu hala anlamadım gitti Lig tv ile federasyon araındaki anlaşmada 3 istanbul takımından birisi 2.lige düşerse sözleşme bedelini ödemeyiz diye bir anlaşmamı mevcut?

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:34
Ben şu konuyu hala anlamadım gitti Lig tv ile federasyon araındaki anlaşmada 3 istanbul takımından birisi 2.lige düşerse sözleşme bedelini ödemeyiz diye bir anlaşmamı mevcut?

Ya mevcutsa ? Bilemezsin kimse bilemez o anlaşmayı yapanlar hariç

sui generis
02.Ocak.2012, 21:34
Fenerbahçe veya herhangi bir takım ligden düşmesi takdirde Lig tv sözleşmeyi tek taraflı olarak fesh edebilir.

nedeni olarak en basitinden ; 'sözleşmenin önemli bir niteliğinde yanılma' ya başvurabilir.

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:35
Bırak lig tv yi fener küme düşerse iktidar değişir :D :D :D şaka şaka :D

nannar
02.Ocak.2012, 21:36
Seni yolduklarını düşünüyorsan almazsın lig tv olur biter bu kadar basit show tv de izleme turkcellde kullanma hepsi kara mehmetin :D

Avea kullanıyorum zaten ben :D Yani anlatmaya çalıştıgım şey,ülke futbolunun zararı ön planda olması gerekirken X şahsın zararı ön plana çıkarıldı. Bu hazmedilecek birşey değil :)

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:37
O konuda katılıyorum bende

meddah
02.Ocak.2012, 21:38
Fenerbahçe veya herhangi bir takım ligden düşmesi takdirde Lig tv sözleşmeyi tek taraflı olarak fesh edebilir.
Hiç sanmıyorum. Nerede geçiyor öyle bir şey?

sui generis
02.Ocak.2012, 21:42
Hiç sanmıyorum. Nerede geçiyor öyle bir şey?

abi Borçlar Hukukunda genel prensiptir bu. esaslı saik hatası durumunda sözleşme fesh etme hakkı vardır. bu da sözleşmenin önemli bir niteliğinde yanılma ya giriyor. tabi bu takımların düşmesinden sonra ligtv kullanıcısı azalması gerekir. yani; sadece bu takımlar düştü diye fesh edemez. müsteri sayısında esaslı bir azalma olmak zorunda.

SaLviO
02.Ocak.2012, 21:44
Azalmanın bi limiti varmı mesela % 20 % 25 vs

Bekq
02.Ocak.2012, 21:45
Valla şike muhabbetleri ilk çıktıgında ve FB şampiyonlar ligine alınmadıgında taraftarlar çıkıp " biz bundesliga'ya başvuralım, nasıl olsa bizsiz bu lig olmaz" gibisinden konuşuyorlardı. Fenerbahçe Almanya liginde oynayamaz ama Trabzonspor ,Galatasaray, Konyaspor ya da X spor kulüpler birliğinden ayrılabilir. Birlikten ayrılan ligden de ayrılır diye bir kural yok. Gerekirse Galatasaray'ın maçları GSTV'den yayınlanır dedi zaten yönetim. LigTV'ye verdiğimiz 50-60 liranın 5-10 lirası GS'ye gidiyordur. Galatasaray'ın maçlarını ben 20 lira verip GSTV'de izlemeye de hazırım. Hem Kulüpler birliğinden ayrılsın,hem de Digitürk'le masaya dahi oturmasın.Ben şahsım adına sonuna akdar desteklerim. Türk futbolundaki bu pisliğin üstüne kum atarak kapatmaya çalışanların yanında olacağımıza,birlikten de yayıncı kuruluştan da ayrı duralım,sorun yok :)
Ligtv'den çekilmek havuzdan çekilmek demektir. Bunu ilk biz düşündük fakat çok fazla tazminat ödeniyormuş sanırım. Ayrıca o iş kolay değil. Zamanında Aziz Yıldırım Ligtv kameralarını stada sokmadı diye maçın başlatılmayacağı söylenince almak zorunda kaldı. Sonrasında kabloları falan kopmuştu zaten. :)

Ha bunun o olayla bir alakası yok ama düşünün artık Ligtv'nin yetkisini.

europeanconquer
02.Ocak.2012, 21:51
Tamam Lig Tv çekilirse büyük bir finans kaynağı yok olur ama Fenerbahçe şike yaptıysa eğer Lig TV'nin menfaatlerine mi bakacağız ? Elbet yayın yapacak bir kanal bulur federasyon.Kulüplerde 10 kazanacağına 5 kazanır.Yeter ki temiz bir lig olsun.

sui generis
02.Ocak.2012, 21:53
Azalmanın bi limiti varmı mesela % 20 % 25 vs

orada ligtv nin savunması devreye gidiyor. hakimin takdir yetkisinde. yani hakimi önemli bir azalma olduğuna inandırmaya bakıyor.

Bekq
02.Ocak.2012, 21:55
Zaten anadolu kulüpleri Ligtv ve iddaa gelirleriyle ayakta zar zor duruyorlar. Onlarıda elinden alırsanız batarlar.

Ha şike yapan düşmesin demiyorum. Sadece örnek olarak söyledim.

Sekopej
02.Ocak.2012, 21:57
Bu yazılanlara inanıyorsanız ve buna bağlı olarak, ligden düşürülme olduğunda temiz lig olacağını sanıyorsanız, tüm takımların düşürülmesi gerekir ki lig temizlensin.

Bunlar yapılmıştır, Fenerbahçe yapmıştır diyenler, sadece bunu Fenerbahçe'nin yaptığını da düşünüp, çocukça kendilerini kandırıyorlar sanırım. Fenerbahçe'nin yaptığına inanıp diğer takımların (ligde yer alan 18 takımın da) temiz olduğunu düşünüp, ligin temiz olmasını Fenerbahçe'nin düşmesine bağlıyorsanız, bunda art niyetli düşünmeden başka şey aramam ben.:)

meddah
02.Ocak.2012, 21:58
abi Borçlar Hukukunda genel prensiptir bu. esaslı saik hatası durumunda sözleşme fesh etme hakkı vardır. bu da sözleşmenin önemli bir niteliğinde yanılma ya giriyor. tabi bu takımların düşmesinden sonra ligtv kullanıcısı azalması gerekir. yani; sadece bu takımlar düştü diye fesh edemez. müsteri sayısında esaslı bir azalma olmak zorunda.

Ben orijinal mesajdaki edite yetişemediğim için doğrudan sözleşmede böyle bir madde varmış gibi anladım. Sözleşmeye değil de mevcut bir kanuna dayanarak yeniden masaya oturulabilir, bir bedel karşılığı fesih söz konusu olabilir; mümkün tabii, hatta mantıklı da.

europeanconquer
02.Ocak.2012, 22:13
Bu yazılanlara inanıyorsanız ve buna bağlı olarak, ligden düşürülme olduğunda temiz lig olacağını sanıyorsanız, tüm takımların düşürülmesi gerekir ki lig temizlensin.

Bunlar yapılmıştır, Fenerbahçe yapmıştır diyenler, sadece bunu Fenerbahçe'nin yaptığını da düşünüp, çocukça kendilerini kandırıyorlar sanırım. Fenerbahçe'nin yaptığına inanıp diğer takımların (ligde yer alan 18 takımın da) temiz olduğunu düşünüp, ligin temiz olmasını Fenerbahçe'nin düşmesine bağlıyorsanız, bunda art niyetli düşünmeden başka şey aramam ben.:)

Eğer art niyetli olsaydım şahsen ''Eğer Fenerbahçe şike yaptıysa'' demezdim.Şu an hakkında şike davası bulunan bir takım Fenerbahçe değil mi?Eğer doğruysa buna dayanarak lig temizlensin dedim.Galatasaray hakkında bir dava olsaydı eğer doğruysa yine lig temizlensin derdim.

nannar
02.Ocak.2012, 22:17

Şimdi Serkan ben kesinlikle şu an ligde mücadele eden kulüplerin hiçbirine temizdir diyemem(Galatasaray dahil). TFF talimatnamesinde bu şike maddesi yeni bir madde değildir sanırım fakat şiddet yasası çıktıktan sonra "hepimiz kirliyiz,ama elleri bugün yıkayalım ve tekrar kirlenmeyelim" mesajı verilmiş oldu. şu yorum bana mantıksız geliyor."fenerbahçe ya da şu anda bu davada yer alan X takım düşerse lig temizlenecek mi? ligdeki takımların hepsi kirli"

yani biraz abes bir örnek olacak ama bir kanun çıkıyor, hırsıza idam cezası verilsin deniyor kanunda. bir adamın hırsızlık suçunu işledikten sonra idam sehpasına götürülürken "nerede hani diğer hırsızlar?bir ben mi bu suçu işledim ?" demesi gibi birşey :)

Yani Eskiden bu işler önemsenmiyordu,dogru. ama artık bu işin peşine düşülecek diye kanun bile çıkıyor. artık düşülmesi de gerekli. Eskiye sünger çekildi,artık yapmayın denildi ama işte ortalıkta birşeyler dolaşıyor.amma dogru amma yalan...

Sekopej
02.Ocak.2012, 22:24
Ben böyle düşünüyorum diye değil, sizin mantığınızla konuşuyorum. Yasa çıktı, bunu görenler korkacak ve bundan sonra yapılmayacak, lig temizlenecek diyorsunuz, o zaman 1 seferlik affedilsin işte, bu aşamaya geldiğinde neler kaybedildiği görüldü ve kimse cesaret edemez o zaman. Eskiye sünger çekilsin, yaptıkları yanlarına kar kalsın, günah keçici Fenerbahçe olsun ve bu seferlik de geçiştirilsin, bundan sonra kimse yapmasın.

Günah keçisini Fenerbahçe yapmak isterseniz, aman geçmişte olmuş ama boşverelim, şimdiye bakalım, Türk futbolunu bitiren Fenerbahçe'dir derseniz, bu artniyettir. Geçmişte olduğuna da inanıyorsanız, Fenerbahçe futbolun içine etmiştir şeklinde başlayıp, hakaretlere varan Fenerbahçe ile alakalı mesajlar atmamanız gerekir ya da herkesin yapmış olabileceğini kabul etmeniz.

Bunları da yapmayacağınıza göre, en başlarda dediğim gibi, sonuç ne olursa olsun şikeci Fenerbahçe damgası vurulacak, aklansa bile ve eğer ki küme düşersek Türk futbolu kurtarıldı diye bayram edecek büyük çoğunluk.:)

nannar
02.Ocak.2012, 22:28
Eğer bu yapılanlar dogruysa "şikeci fenerbahçe" değil "şikeci aziz yıldırım ve diğerleri" olarak kalacak aklımda....

AykutKocaman
02.Ocak.2012, 22:35

Hani diyoruz ya işine gelince başka konuşuyor Fenerbahçeliler diye.Bu ilk cümledeki eylemin 2-3 kişiden oluştuğunu tamamen saçma sapan bir çocuk kandırma seviyesinde bir manipülasyon olduğunu biliyorsunuz değil mi ?

SaLviO
02.Ocak.2012, 22:40
Ben böyle düşünüyorum diye değil, sizin mantığınızla konuşuyorum. Yasa çıktı, bunu görenler korkacak ve bundan sonra yapılmayacak, lig temizlenecek diyorsunuz, o zaman 1 seferlik affedilsin işte, bu aşamaya geldiğinde neler kaybedildiği görüldü ve kimse cesaret edemez o zaman. Eskiye sünger çekilsin, yaptıkları yanlarına kar kalsın, günah keçici Fenerbahçe olsun ve bu seferlik de geçiştirilsin, bundan sonra kimse yapmasın.

Günah keçisini Fenerbahçe yapmak isterseniz, aman geçmişte olmuş ama boşverelim, şimdiye bakalım, Türk futbolunu bitiren Fenerbahçe'dir derseniz, bu artniyettir. Geçmişte olduğuna da inanıyorsanız, Fenerbahçe futbolun içine etmiştir şeklinde başlayıp, hakaretlere varan Fenerbahçe ile alakalı mesajlar atmamanız gerekir ya da herkesin yapmış olabileceğini kabul etmeniz.

Bunları da yapmayacağınıza göre, en başlarda dediğim gibi, sonuç ne olursa olsun şikeci Fenerbahçe damgası vurulacak, aklansa bile ve eğer ki küme düşersek Türk futbolu kurtarıldı diye bayram edecek büyük çoğunluk.:)

Katılıyorum.Nedense kimse bunları konuşmuyor hep aziz yıldırım ve fenerbahçe

http://d1201.hizliresim.com/t/2/1jubc.png (http://bit.ly/c25MCx)

SaLviO
02.Ocak.2012, 22:43
Buda emenikenin para sayma görüntüleri

http://www.youtube.com/watch?v=su2kHuk-h9A

Suicider
02.Ocak.2012, 22:59
Emenike rakip futbolcuları ayartsın diye bayanlara para verirken görüntülendi.ŞOK!! :D

Chinatown
03.Ocak.2012, 00:24
Katılıyorum.Nedense kimse bunları konuşmuyor hep aziz yıldırım ve fenerbahçe

http://d1201.hizliresim.com/t/2/1jubc.png (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fbit.ly%2Fc25MCx)

burada Sadri Ankaragüçlü oluyor sanırım. Gabric zaten bizim oyuncumuz, kendi kendimize veremeyiz de mi?

sui generis
03.Ocak.2012, 00:30
devamını okursanız 'verirsiniz ya ne olacak' diye bir şey var.

Chinatown
03.Ocak.2012, 00:39
devamını değil Sadri Şener'in bunu demiş olması yeterli. buradaki Sani kim peki?

sui generis
03.Ocak.2012, 00:44
Bilmiyorum ama bir eksiklik olduğu kesin... Çok saçma duruyor su haliyle.

SaLviO
03.Ocak.2012, 00:53
ordan da gır gır yapacak heralde ilginç buınlar medyada hiç yer almadı

barahir
03.Ocak.2012, 01:05
devamını değil Sadri Şener'in bunu demiş olması yeterli. buradaki Sani kim peki?

Sadri Şener'in kardeşi diye geçiyodu orda.. İddianameye göre İ. Melih Gökçek ile konuşan Sani Şener'miş. daha sonra İ. Melih Gökçek ile konuştukları konuları abisi Sadri Şener'e anlatıyomuş.. Kurgu bu yönde iddianamede..

Chinatown
03.Ocak.2012, 01:54
doğrudur. ama öyle ise garip sorular var aklımda. o zaman başkanın cümlesi Ankaragücü cephesinden deklare edilmiş. yani teklifi yapan Ankaragücü.

1. peki o zaman teşvik teşebbüsünü biz mi yapmış oluyoruz?
2. gökçek üzerindeki tedbir neden kaldırıldı o zaman? biz kendi kendimize mi konuşmuşuz burada?

barahir
03.Ocak.2012, 01:59
İşte dediğim gibi bunların hepsini savcıya sormak lazım aslında.. Zaten bu iddianameye zerre itimadım yok benim, kişi veya takım isimleri değişiyo sadece yine saçma sapan tutarsızlıklar var..

Savcı soruyo gazeteciye Mahir Çayanla ne konuştunuz? Cevap: O ben doğmadan öldü?

daha ne beklersiniz ki böyle bi savcıdan?

Trabzonspor
03.Ocak.2012, 19:44
http://spor.milliyet.com.tr/uefa-gozlemci-yolluyor/spor/spordetay/03.01.2012/1483919/default.htm

sui generis
04.Ocak.2012, 23:55
Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya yerine İsveç’te yaşayan futbol menajeri Hasan Çetinkaya dinlenmiş! Yanlış Hasan Çetinkaya’nın telefon konuşmaları ile Fenerbahçeli Hasan Çetinkaya suçlanıyor.

doğru mu bilmiyorum. ama doğruysa rezalet...

RaSenGan
05.Ocak.2012, 03:16

Öyle bir şey olması mümkün mü ? Millet de saçmalayıp duruyor.O adamın konuşmalarıyla Fenerbahçe'nin ne ilgisi var da o adam suçlanıyor.

LaigLeNoiR
05.Ocak.2012, 03:17
Eğer o Hasan Çetinkaya bu işlere karıştıysa doğru kişi dinlenmiş.

AykutKocaman
05.Ocak.2012, 13:17

Doğru.2 kişinin konuşmaları karışmış.Hatta telefon numaraları bölümünde Hasan Çetikaya'ya ait 2 numara varmış gibi yazılmış.

Bordo61Mavi
05.Ocak.2012, 14:47
Kulupler birligi toplantisi var bugun galiba. Demiroren baskanliginda bakalim ne tavir gosterir kulupler 58e karsi

nannar
05.Ocak.2012, 15:41
Saat kaçtaymış bu toplantı? Kulüplerin gerçek niyetleri bugün ortaya çıkacak.Kim blöf yapıyor, kim gerçekten medyaya konuştuğu gibi düşünüyor,kim 58 değişsin istiyor, kim değişmesin istiyor göreceğiz...

sui generis
05.Ocak.2012, 16:22
Başlamış toplantı

Bordo61Mavi
05.Ocak.2012, 18:09
Eskisehir, Gencler ve Fenerin maddede degisiklik istedikleri yaziliyor facebook sayfalarinda

SaLviO
05.Ocak.2012, 18:11
Medyamız başladı yine asparagas haberlere

Bordo61Mavi
05.Ocak.2012, 18:15
Ankaraguculu yonetici demis, hatta toplantidan erken kalkmis.

sui generis
05.Ocak.2012, 18:17
ne alakası var. onun dedikleri bu kulüpler bizden oyuncu aldılar. o dediğinin 58.maddeyle alakası yok

SaLviO
05.Ocak.2012, 18:19
:D para istemiş fenerden özgür için bence makul bi ücret verilebilir 1 m$ mesela oda ankaragücü için

Bordo61Mavi
05.Ocak.2012, 18:23
ne alakası var. onun dedikleri bu kulüpler bizden oyuncu aldılar. o dediğinin 58.maddeyle alakası yok

Toplantiya cagirmadilar orda degildim :)

Okuduklarimi yaziyorum.

nannar
05.Ocak.2012, 18:42
Ankaragücü de değiştirilmesin demiş. GS-TS-Bursa ve Ordu'dan sonra 5. takım da belli oldu.Buradaki Fenerbahçe'li arkadaşların deyişine göre "Fenerbahçe zaten 58. madde değişmesin" diyecekmiş. 6 takım ediyor.

Bakalım kalan takımlar da renklerini belli edecekler toplantıda. Bazıları siyah seçecek,bazıları da beyaz :) Bazıları temiz bir sayfa diyecek,bazıları da karanlık günlere devam diyecek...

Gerçi Gençlerbirliği çoktan seçmiş rengini :D

LaigLeNoiR
05.Ocak.2012, 18:48
Toplantı sona ermiş az sonra açıklama yapılacakmış.

Bordo61Mavi
05.Ocak.2012, 19:12
Ilhan Cavcav kime satacak futbolcu onun derdinde.

Ankaragucunun aciklamasini izledim ve 58ci maddenin degismemesini istediklerini duydum.

Antalya dun yazili aciklama yaptilar sanirim
Ordu
Trabzon
Galatasaray
Ankaragucu
Bursa

Ve Fenerbahce

Boylece 7 kulup oldu.

Eskisehir, Sivas ve tabiki Genclerbirliginin maddede degisiklik isteyecegini dusunuyorum.

GeNç KaRTaL
05.Ocak.2012, 19:28
Yıldırım Demirören yıllardır yaptığı saçmalıklarla bizi rezil etmesi yetmiyormuş gibi bir de bu şike muhabbetini destekliyor ya,vallahi de yeter,billahi de yeter artık yahu.

sui generis
05.Ocak.2012, 19:32
58.maddenin kimin için drgistirilecegini gormuş olduk

AykutKocaman
05.Ocak.2012, 19:39
Saat kaçtaymış bu toplantı? Kulüplerin gerçek niyetleri bugün ortaya çıkacak.Kim blöf yapıyor, kim gerçekten medyaya konuştuğu gibi düşünüyor,kim 58 değişsin istiyor, kim değişmesin istiyor göreceğiz...

Birlik beraberlik açıklamasından sonra görmüşsünüzdür kim tribünlere oynuyor kim medyaya farklı.

Bordo61Mavi
05.Ocak.2012, 19:40
Sanki biraz Demiroren kendini kurtarmak icin biseyler yapti gibi geldi bana, benmi yanlis anladim ?

nannar
05.Ocak.2012, 19:44
Birlik beraberlik açıklamasından sonra görmüşsünüzdür kim tribünlere oynuyor kim medyaya farklı.

İçerde konuşulanları kimse bilmiyor. Dışarıda yapılan açıklama ve adım ise Türk futbolu adına yapılmış olumlu bir harekettir. İnsanlar ya da kurumlar görüşlerini dile getirdi diye suçlanamazlar. Baştan beri aynı duruşu sergileyerek bir kamuoyu oluşturan Galatasaray kulübü adına yapılan her açıklama için yönetime ayrı ayrı teşekkürü borç biliriz. Bu açıklamaları "Tribüne oynamak" olarak değerlendiren sizleri ise bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.Galatasaray'ın, Trabzonspor'un,Bursaspor'un,Antalyaspor'un ya da Orduspor'un tribünlere oynamak gibi bir amacı olduğunu düşünüyorsanız o sizin fikrinizdir...

sananes
05.Ocak.2012, 19:46
58. madde değişsin derse yönetim bizlere ihanet olur bu. Biz yönetimin arkasında duruyorsak 3 temmuz'dan beri ortalamanın üstünde bir seviyede duruş sergiledikleri için...Zamanında bizi bugün düşürün diye canlı canlı kamuoyuna açıklama yapan insanlar lütfen sözlerini yutmasınlar.Taraftar ortada bir suç varsa ceza çekmeye razı.

Ralph
05.Ocak.2012, 19:48
Türk futbolunda son dönemdeki gelişmelerin değerlendirildiği, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Başkan Yıldırım Demirören, Genel Kurul'a birlik olarak katılacaklarını ve kulüpler arasında bir sorun olmadığını söyledi.

http://img714.imageshack.us/img714/9295/ekranalntskj.png (http://img714.imageshack.us/i/ekranalntskj.png/)

Türk futbolunda son dönemdeki gelişmelerin değerlendirildiği, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sona erdi. Başkan Yıldırım Demirören, Genel Kurul'a birlik olarak katılacaklarını ve kulüpler arasında bir sorun olmadığını söyledi.

58. maddedenin içeriğinde bir eşitsizlik olduğunu da ifade eden Yıldırım Demirören, bunun değiştirilmesi gerektiğini ancak son kararı Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceğini ifade etti.
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, 58. maddenin kademelendirilerek değiştirileceğini ve şikeye teşvikte bulunan kulüplerin küme düşmemesi gerektiğini söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ise, sarı kırmızlı kulüp olarak bu konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.

YILDIRIM DEMİRÖREN BAŞKANLIĞI'NDA TOPLANILDI

Vakfın, Astoria Alışveriş Merkezi'nde bulunan ofisinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören başkanlığındaki toplantıya, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmesine karşı olduklarını açıklayan Galatasaray Kulübü'nden başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Trabzonspor Kulübü'nden başkan Sadri Şener ve asbaşkan Nevzat Şakar, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen de katıldı.

Fenerbahçe Kulübü'nün asbaşkan Ali Koç ile yönetim kurulu üyesi Cihan Kamer ile temsil edildiği toplantıya kardeşinin vefatı nedeniyle Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı katılmadı.

ALTINYUVA: 58. MADDENİN DEĞİŞTİRİLMEMESİ TARAFINDAYIZ

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına geç gelip, toplantıdan erken ayrılan Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva, ''Bizi zor durumumuzdan yararlanan kulüplerle aynı masada oturmayacağımı söyleyerek toplantıyı terk ettim'' dedi.

Sami Altınyuva, Futbol Disiplin Talimatı'nda şike yapan ve teşebbüs eden kulüplere verilecek cezaların öngörüldüğü 58. maddenin değiştirilmesine ilişkin yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesinde düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından, ilk ayrılan kulüp başkanı oldu.
Sami Altınyuva, vakfın önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda alınacak karara saygılı olduklarını, Ankaragücü olarak, şike yapan ya da teşebbüs eden kulübün cezasının çekmesini ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmemesi tarafında olduklarını bildirdi.

Toplantıya bilerek geç geldiğini dile getiren Altınyuva, ''Ankaragücü olarak bize verilmiş sözler vardı. Kulüpler Birliği Vakfı'nda, bundan 15-20 gün önce, Ankaragücü'nün durumunu bana sorulmuştu. Ben de, kulüp başkanlarına bu konuyla ilgili bilgiler vermiştim. 'Ankaragücü tarihinin en büyük sorunlarıyla karşı karşıyadır' demiş, 40-50 gün zarfında yapmış olduklarımızı anlatmıştım. 'Kulübün 100 trilyona yakın borcu var ve bu sorunlarla uğraşıyor' dedim. 'Transfer yasağımız var' dedim. 'Maç kazanıyoruz Federasyon'dan para gelmiyor, elimdeki futbolcular aynı gün ihtar çekmiş, alacaklarıyla ilgili nakit para istiyorlar' dedim. 'Bu konuyla ilgili olarak neler yapabilirsiniz?' dediğimde hepsi bana destek olmuştu. Önceden söz vardı, senet yoktu. Centilmenlik olarak bana verdikleri bazı sözleri vardı. Başta Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Fenerbahçe, sözlerini tutmadılar. Futbolcuma nakit para, 10 gün sonrasına şahsi çekimi verdiğim halde, bizden habersiz futbolcularla görüşmüşler, konuşmuşlar ve anlaşmışlar. Beni elimde futbolcu kalmama durumuyla karşı karşıya bıraktılar. Tepki olarak toplantıya geç geldim, erken gidiyorum. Bu şekilde sözünü tutan kulüpler için sözüm meclisten dışarı. Bir kardeşleri olarak da onlara Allah yollarını açık etsin diyorum ama fırsatçılık yaparak bizim zor durumumuzdan yararlanan kulüplerle aynı masada oturmayacağımı, onlarla aynı yolda dahi yürümeyeceğimi, söyleyerek toplantıyı terk ettim.''
Toplantıda herkesin fikirlerini söylediğini kaydeden Altınyuva, birlik ve beraberlik içinde Türk futbolu adına güzel şeyler olacağına inandığını ifade etti.

''Ankaragücü, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan ayrılacak mı?'' şeklindeki soru üzerine ise Altınyuva, ''Bu akşam yönetim kurulunda bu konuda, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımla görüşeceğim. Fikir alışverişinde bulunacağım. Şahsi görüşüm, bizi yalnız bıraktıkları için, ikinci bir karara kadar, yönetim kurulundan da onay alarak, kulüpler birliği toplantılarına katılmamaktır'' dedi.

NTVSPOR

nannar
05.Ocak.2012, 19:51
Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevi olduğu üzere,

1- Türk futbolunun hakkaniyetli ve fair play çerçevesinde yönetimi yanında, uluslararası hiç bir risk almayacak şekilde, yürürlükte olan kural ve talimatnameler çerçevesinde,sözü geçen kulüplerimizin adil,savunma ve müdafaa haklarını sonuna kadar kullanacağı bir süreç sonrasında kararların ve gerekiyorsa cezaların verilmesini,evrensel hukukun temel ilkeleri çerçevesinden hiçbir surette çıkmadan Türk kamuoyunu meşgul eden ve futbolumuzu sarsan dosyalarla ilgili önlem ve kararları tereddütsüz bir şekilde almaya davet ediyoruz.

2- İlgi kararları almak için tüm yetkilerle donatılmış olan Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunu, 58.madde içeriği olan, suç, kabahat ve eylemler arasında orantısız cezaların varlığı ve değişiklik yapmanın gerekli olduğunu kabul etsek de,bu değişikliklerin yapılma yetki ve sorumluluğu açık ve net bir şekilde Türkiye Futbol Federasyonunda olduğunu bir kez daha hatırlatırız.. Dolayısıyla tamamı ile, bizim hiç bir talebimiz olmadan davet edilen genel kurul toplantısına, katılınmaması yönünde görüş birliğine varılmasına rağmen,Türk futbolunda hakim olan kaosu dahada derinleşmemsi adına,birlik olarak katılmaya karar verdiğimizin bilinmesini isteriz.

3- Bugüne kadar herhangi bir savunma ve müdafaa hakkı kullandırılmadan,kişi ve kurumlara ceza verilmesinin beklenmesi, evrensel hukuk ile bağdaşmamaktadır.Türk futbolunun selameti,adil ve hakkaniyetli bir yargı sürecini takiben bu sürecin sonuçlandırılmasi elzemdir.Bu bağlamda TFF talimatları doğrultusunda konunun etraflıca incelenmesi ve kişi ve kurumların süratle ifadelerinin alınması sonucunda alınacak kararın en doğru karar olacağına inanıyoruz."

Kulüpler birliğinin açıklaması ve tavsiyeleri bu yönde. Galatasaray'ın yaptıgı açıklamalarla büyük oranda örtüşen ifadeler var. O zaman ne diye millet çıkıp Galatasaray'a tepki koydu ? Madem doğru 1'di , niçin doğruları yazanlar disiplin kuruluna sevk edil? Anlamak güç bu TFF'yi... Galatasaray özetle," Evrensel hukuk kurallarına uygun olarak cezalar kalmalı ve ivedi bir şekilde TFF yetkisini kullanarak kararlarını almalıdır." demişti.. Şimdi topluca kulüpler birliğindeki temsilcileri disiplin kuruluna sevk etsinler o zaman :)

sananes
05.Ocak.2012, 19:55
Kulüpler Birliği'nin açıklaması TFF'nin kendi açıklaması olmadığı için aslında sevk edebilir hala bu konuda birşey değişmedi. Ha sormamız gereken doğru soru şu bence; "TFF disiplin kuruluna sevk ederken haklı mıydı?" Haklı falan değildi.İpin ucunu kaçıran TFF herhangi bir muhalif söze katlanamayan,her olayı ceza vererek çözmeye çalışan bir kurum halini aldı. Bu toplantıdan çıkması gereken tek değişim isteği TFF'nin kendisi için olmalıydı.

Trabzonspor
05.Ocak.2012, 20:01
Ya arkadaş bi olay bu kadar mı kötü yönetilir.Birde MAA çok iyi yönetici diyorları krizleri iyi yönetir diyorlar.Hani nerde?

nannar
05.Ocak.2012, 20:19
TFF'nni son umudu olan Kulüpler Birliğinden de "değişmesin" kararı çıktı. Şimdi ne yapacaklar ? UEFA'dan mı yoksa spor ile ilgili Türkiye'de yer alan başka kurumlardan mı tavsiye istiyecekler ? :)

Trabzonspor
05.Ocak.2012, 20:22
http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=9353#Icerik

Bekq
05.Ocak.2012, 21:53
http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/news/newsid=1739226.html

UEFA'dan açıklama geldi.

Meali:
Ulusal federasyonların özerkliğine ve bağımsızlığına tamamen saygılıyız. UEFA bu konuda herhangi bir müdahelede bulunamaz. İstek olması halinde içişlerine karışmadan tavsiyede bulunulabilir.

Türkiye'de yaşanan şike sürecini TFF'nin en iyi şekilde yürüteceğini temenni ediyor ve tüm sorumluluğun kendilerinde olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. TFF'nin bu ciddi konularla ilgili gerekli yaptırımları uygulayacağına inanıyoruz."

Gncl1905
05.Ocak.2012, 21:56
Bakalım TFF ne yapacak, karar vermiş olmamak için referanduma gidecek diye korkuyorum :)

SaLviO
05.Ocak.2012, 22:23
Düşüründe bu ızdırap bitsin artık

SaLviO
05.Ocak.2012, 23:58
Son kulüpler birliği toplantısı hakkında güzel bir yazı

http://www.cumhuriyetspor.com.tr/hepimiz-topumuz-icin.html

Futbola içeriden ve dışarıdan ayar çekiliyor. %45’i kulübün elinden gitmiş 600 milyon TL borçlu Aslan, uçan kuşa borçlu Kartal ve Avrupa’nın en büyüklerinden biri olmuşken belirsiz bir geleceğe sürüklenmeye çalışan, direnen Kanarya…

RaSenGan
06.Ocak.2012, 00:00
Son kulüpler birliği toplantısı hakkında güzel bir yazı

http://www.cumhuriyetspor.com.tr/hepimiz-topumuz-icin.html

Futbola içeriden ve dışarıdan ayar çekiliyor. %45’i kulübün elinden gitmiş 600 milyon TL borçlu Aslan, uçan kuşa borçlu Kartal ve Avrupa’nın en büyüklerinden biri olmuşken belirsiz bir geleceğe sürüklenmeye çalışan, direnen Kanarya…

Müthiş bir yazıymış özellikle son satır kopardı beni :icon_biggrin:

ReaList
06.Ocak.2012, 00:30
Fenerbahçe başkanı değişmesin diyor
Fenerbahçe yöneticilerinin çoğu değişmesin diyor
Fenerbahçe taraftarı değişmesin diyor

Ama hala kamuoyu şu olayı "Fenerbahçe kendini kurtarmaya çalışıyor" yönüne çekmiyor mu inanamıyorum. Fenerbahçe ceza mı aldı ? Dava mı sonuçlandı ? Suç ispat edildi herşey bitti mi ? Sanki her şey sonlanmış da kalan tek şey Fenerbahçe düşürülsün mü düşürülmesin mi ?
Fenerbahçe düşmekten korksaydı sezon başında bunu talep etmezdi, o gün federasyon kabul etse bu takım bugün 2.ligde değilmiydi ?

Uefa'yı aklı selimler birkaç haftadır mail bombardımanına tutmuş adamlar bugün açıklama yaptı, Federasyonlar özerktir biz karışmayız diye. Jurnalciler Soğuk bir su için iyi gelir.

RaSenGan
06.Ocak.2012, 19:05
Sadri Şener'in stadlara giriş yasağı kaldırılmış.

AykutKocaman
06.Ocak.2012, 19:14
Müthiş bir yazıymış özellikle son satır kopardı beni :icon_biggrin:

"Stadı sadece Fenerbahçe maçında dolanlarla"

Bu satır mı ? aa pardon.

Ralph
06.Ocak.2012, 19:53
Futbolda Şike davası sanıkları arasında bulunan Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı, Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Futbolda Şike'' davası sanıkları arasında bulunan Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı, Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu ve Protokol Müdürü Ahmet Ateş hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.
Fenerbahçe Kulübü idari menajeri Hasan Çetinkaya, Kulüp müdürü Serkan Acar ve tercüman Samet Güzel'in maçlara giriş yasakları kaldırıldı.
Ayrıca Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, asbaşkan Nevzat Şakar ve TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın da yasakları kaldırıldı.

PFDK'NIN TEDBİR KARARI

Profesyonel Disiplin Kurulu, idari tadbir kararı bulunan Korcan Çelikay, İskender Alın, Ümit Karan Ve İbrahim Akın hakkında verilen kararın uygulanmaya devam edeceğini açıkladı.
Yapılan yazılı açıklamada, "Şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunduğu şüphesiyle 16.08.2011 tarihinde Kurulumuza sevk edilen kişiler hakkındaki adli soruşturma evrakı ve ekleri, gizlilik kararının kalkmasının ardından Hukuk Müşavirliği tarafından 04.01.2012 tarihinde Kurulumuza gönderilmiştir. Hukuk Müşavirliği aynı tarihli dilekçesi ile KORCAN ÇELİKAY, İSKENDER ALIN, ÜMİT KARAN, TAYFUR HAVUTÇU, SERDAL ADALI, AHMET ATEŞ, İBRAHİM AKIN hakkında FDT'nin 84/1 ve 85/1-b hükümleri uyarınca idari tedbir uygulanmasını talep etmiştir. Yapılan ön inceleme neticesinde, dosya içeriği dikkate alınarak FDT'nin 84. maddesi uyarınca KORCAN ÇELİKAY, İSKENDER ALIN, ÜMİT KARAN, İBRAHİM AKIN hakkında 06.01.2012 tarihinden itibaren İDARİ TEDBİR UYGULANMASINA karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

NTVSPOR

Bordo61Mavi
06.Ocak.2012, 19:57
Kararlarin hepsi birden verilsede , tek gunde olsa bitse :)

RaSenGan
06.Ocak.2012, 20:59
"Stadı sadece Fenerbahçe maçında dolanlarla"

Bu satır mı ? aa pardon.

"Avrupa’nın en büyüklerinden biri olmuşken ...."

Bu kısım :) SalviO'nun paylaştığı son satır (:

SaLviO
06.Ocak.2012, 21:03
En büyük derken maddi anlamda başarı değil

BaGa TaRKaN
06.Ocak.2012, 21:07
Bugün Genel Kurmay Başkanı Bile Sivil Mahkemelerde Yargılanıyorsa Bu Soruşturmada Kimse Kendini Sudan Çıkmış Ak Kaşık Olarak Görmesin. Bizim Ülkemizde Herşey Olur ve Kimse Masum Değildir

SaLviO
06.Ocak.2012, 21:07
Yanlız şuna değinmek istiyorum aziz yldırım yasası dediler herkez faydalandı bi aziz yıldırım faydalanamadı bugün tahliyeleri reddetmişler ve ts yöneticilerin ve diğerlerinin de tedbirlerini kaldırmışlar

DisCo
06.Ocak.2012, 21:36
Mutlaka aranızda da benim gibi olanlar vardır. Benim 8-9 yaşında olduğum dönemlerde oynanan çoğu maçı hatırlarım. O yüzden uzun süredir futbolun takipçisiyim.

Tüm Türk futbol camiası şiddet karşıtı, sporun sadece spor olduğunu belirten, şikeye veya haksız kazanca neden olacak her şeye karşı çıkan ve yıllarca Avrupa'yı örnek göstererek gönlümüzde taht kurmuştur. Bunlardan birisi de Şansal Büyüka'dır. Bugün para için girdikleri şeklin şemalin haddi hesabı yoktur orası ayrı konu.

Haklı ya da haksız olsun, bir yasa çıktı ve süreci hepimiz aktif yaşıyoruz. Ben anladım ki bunca sene konuşulan her şey yalanmış. Kimsenin şiddet umurunda değil, sporun spor olarak kalması, haksız kazancın yanlışlığı hiç kimsenin umurunda değil. O gün şiddeti, haksız kazancı aşağılayanlarda kendi derdindeymiş (ahlaklı görünme çabası), bugün üstünü kapatmaya çalışanlarda (aman para kaybetmeyeyim) kendi derdindeymiş.

Cezaların düşürülmeye çalışılması, 58. maddenin değiştirilmeye çalışılması bu ülkenin, bu spor ailesinin üstünde rezillik ibaresi olarak kalacaktır. Konuşulması gereken bunca şey varken bunların gündeme gelmesi ayıptır. Sonrasında kim karşı çıktı, kim çıkmadı diye liste tutarız, bunun derdine düşeriz. Ortadaki ayıbı kimse görmez, görmek istemez.

2 temmuz günü Digitürk'e, federasyona, bu takımlara şike nedir diye sorulsaydı, 58. madde ağır değilmidir, şu yasa ağır olmamış mı denseydi kimsenin ses çıkaracağını düşünmüyorum. Paranın gücü nasıl birşeyse herkes şimdi yasaları ağır bulmaya, 58. maddeden gocunmaya başladı. Ligin statüsü değişti.

Eğer hiç konuşulmaması gerekenler birden konuşulmaya başlanıyorsa bu işten birilerinin çıkarı vardır. Ha Fenerbahçe'li olmuş ha Trabzonspor'lu ha Beşiktaş'lı ha Galatasaray'lı ne farkeder.

Ortada yanlış var mı? Ona bakmak gerekir.

Trabzonspor
06.Ocak.2012, 21:54
Profesyonellik işte o...

Sekopej
06.Ocak.2012, 22:12
Değişen Fenerbahçe yasası yine birilerinin derdini çözmüş galiba Fenerbahçe yasası denirken, Fenerbahçe harici herkesin iyiliğine olan yasa denmek istendi, biz anlayamadık.:D

DisCo
06.Ocak.2012, 22:30
Yasada "İçeri alınanlar asla tutuksuz yargılanamaz" yazıyordu.

"İçeri alınanlar tutuksuzda yargılanabilir" maddesini ekleterek yasada düzenleme yaptılar. Bizde ceza sürelerini değiştirdiler sandık.

Konuşmak için önce bilmek lazım.

AykutKocaman
06.Ocak.2012, 22:42
Yasada "İçeri alınanlar asla tutuksuz yargılanamaz" yazıyordu.

"İçeri alınanlar tutuksuzda yargılanabilir" maddesini ekleterek yasada düzenleme yaptılar. Bizde ceza sürelerini değiştirdiler sandık.

Konuşmak için önce bilmek lazım.

Katılıyorum.

RaSenGan
06.Ocak.2012, 22:47
Katılıyorum.

Öyleyse günlerdir neden bu şekilde konuşuyorsun :)

AykutKocaman
07.Ocak.2012, 01:56
Öyleyse günlerdir neden bu şekilde konuşuyorsun :)

Bilmediğim bir şey hakkında konuşmadım ben.

SaLviO
07.Ocak.2012, 13:32
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19624439.asp?yazarid=162

nannar
07.Ocak.2012, 14:49
Aziz Yıldırım'ı Türk futbolunun ilahı gibi gösterenleri de, türk futbolunun şeytanı gibi gösterenleri de okumuyorum. Bu linkte ilah gibi gösterilmiş.O yüzden yazılanları pek önemsemedim. Aziz Yıldırım'ım Türk futbolunda doğruları ile yanlışlarını yan yana koysak bence birbirini çok ağdırmaz. Şike meselesinde ise eğer iddaa edilen suçları işlemişse, Türk futboluna yaptığı katkılar onun cezasız kalmasını sağlamaz. X takım ya da Y takım fark etmez... Ortada işlenen bir suç varsa elbetteki yönettiği kulüpler de,şahıslar da cezalarını çekecek,çekmeli...

futureless
07.Ocak.2012, 19:33
http://www.sporx.com/futbol/genel/skandal-sike-sorusuSXHBQ263232SXQ

Bu nedir arkadaş ya :)

goosfraba
07.Ocak.2012, 19:34
o mevzuyu buraya taşımanın hiç gereği yoktu şimdi. kimse fenerbahçe ile uğraşmıyor (!)

DisCo
08.Ocak.2012, 01:47
Tamamen reklam amaçlı yapıldığını düşünüyorum. Neticede yapan kurumu ben ilk defa duyuyorum ama bugün adını yeterince duyurdu.

Eğitim ve öğretimde yapılandırmacı sistem esas alınıyor. Bunun en önemli özelliklerinden biride okulu yaşama hazırlanma ortamı yapmak yerine bizzat yaşamın kendisi haline getirmektir.

Soruya baktığımızda yaşama yakınlık ilkesi nedeniyle güncel bir olayın soru haline getirilmesi eğitimin isteklerini karşılıyor. Ancak böyle hassas ve kesinleşmemiş bir olayın soru haline getirilmesini doğru bulmuyorum.

Zamanında öğrenilmiş çaresizlik olayında Galatasaray - Fenerbahçe maçlarıyla ilgili bir soru hazırlanmıştı. Güncellik sayesinde hemen hemen herkes öğrenilmiş çaresizliğin ne olduğunu öğrendi. Yaşama yakınlık olayını bu şekilde kullanırlarsa daha yerinde olur.

sui generis
08.Ocak.2012, 13:35
enerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden, TV8'de yayınlanan ‘Her Şey Futbol' programının yorumcusu Faik Çetiner'e bir mektup gönderdi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Yıldırım mektubunda, davanın 14 Şubat'ta görülecek ilk duruşmasını sabırsızlıkla beklediğini vurgulayarak, "14 Şubat'ta yapacağım savunmayla yer yerinden oynayacak, Türkiye sarsılacak” ifadesini kullandı. Mektup bugün saat 23.30'da yayına girecek ‘Her Şey Futbol'da okunacak.

Tazminat davası açacağız

Bu arada Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, mahkemenin lehlerine sonuçlanması halinde, Adalet Bakanlığı'na karşı Türkiye'de görülmemiş bir tazminat davası açacaklarını duyurdu.

1 maç için 101 sayfa savunma

Twitter hesabından açıklama yapan Kaya, "Bu iddia yığınının saçmalığını ispatlayacağız. Sadece 1 maç için şu anda savunmamız 101 sayfa. Başkanımız ‘ben zaten 60 yaşındayım, Fenerbahçe aklansın, ben yatarım önemli değil' diyor. TOKİ'nin Galatasaray'a stadı yaparken müfettiş raporlarının sümenaltı edilmesi de girecek savunmamıza. Bunun yanında Trabzonspor'un maçlarını nasıl kazandığı dile getirilecek” dedi.

nannar
08.Ocak.2012, 13:41
Sevgiliyi beler gibi 14 şubatı bekleyelim o zaman :)

Sekopej
08.Ocak.2012, 14:51
14 Şubat'ta dava başlayamaz daha, savunma almaları ilk davadan olmaz sanırım ama Aziz Yıldırım gemileri yakmış muhtemelen ve herşeyi anlatacağım diyor.

Tek taraflıyken, savunmalar dinlenmemişken hal böyleyse, mahkeme başladığında, savunmalar da ortaya çıktığında buralar ne hale gelir düşünemiyorum.:D

Aziz Yıldırım'ın isteği vardı dava canlı yayınlansın diye hatta stadda yargılasınlar beni, her şeyin açıklaması var diyordu, ihale yapsalar ya mahkemenin yayın hakkı konusunda.:p

Night_Mare17
08.Ocak.2012, 15:17
14 Şubat'ta dava başlayamaz daha, savunma almaları ilk davadan olmaz sanırım ama Aziz Yıldırım gemileri yakmış muhtemelen ve herşeyi anlatacağım diyor.

Tek taraflıyken, savunmalar dinlenmemişken hal böyleyse, mahkeme başladığında, savunmalar da ortaya çıktığında buralar ne hale gelir düşünemiyorum.:D

Aziz Yıldırım'ın isteği vardı dava canlı yayınlansın diye hatta stadda yargılasınlar beni, her şeyin açıklaması var diyordu, ihale yapsalar ya mahkemenin yayın hakkı konusunda.:p

Digitürk bırakmaz. :D

attirson
08.Ocak.2012, 15:22
Stadda olsun duruşma Ligtv'den naklen. :D

eng1n
08.Ocak.2012, 15:41
Lig Tv kameraları mahkemede tempo düşünce hemen tribünde kız aramaya başlar.

europeanconquer
08.Ocak.2012, 15:53
Lig Tv kameraları mahkemede tempo düşünce hemen tribünde kız aramaya başlar.

Aynen :n:

Şaka maka bu iş sıkmaya başladı.Zaten verecekleri karar ne olursa olsun Türk Futbolu'na zarar verecek.Bu işi uzatıp da daha büyük zarar vermenin gereği yoktur.

meddah
08.Ocak.2012, 16:47
http://www.sporx.com/futbol/genel/skandal-sike-sorusuSXHBQ263232SXQ

Bu nedir arkadaş ya :)

Paint terk gibi duruyor. :D

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?p=2161912#post2161912

sui generis
08.Ocak.2012, 18:17
58. madde ile yola devam
TFF, sürpriz bir şekilde Profesyonel Futbol Disiplin Talimatını’nın 58. maddesini değiştirmeme kararı aldı.

Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında toplanan yönetim, Türk futbolunun en önemli gündem maddesi ile ilgili olarak bir durum değerlendirmesinde bulundu ve talimatın kesinlikle değiştirilmemesini kararlaştırdı

barahir
08.Ocak.2012, 18:18
Ha şöyle ya..

nannar
08.Ocak.2012, 18:23
58. madde ile yola devam
TFF, sürpriz bir şekilde Profesyonel Futbol Disiplin Talimatını’nın 58. maddesini değiştirmeme kararı aldı.

Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında toplanan yönetim, Türk futbolunun en önemli gündem maddesi ile ilgili olarak bir durum değerlendirmesinde bulundu ve talimatın kesinlikle değiştirilmemesini kararlaştırdı

Ne sürprizi yahu? :n: Adamların insiyatif kullanma gibi bir niyeti yokki. Kulüpler rüzgarı neryee üfürseler TFF o yöne gidecekti. Rüzgar 58. maddenin değişmemesinden yana esince ,TFF altın bulmuş gibi hemen toplanıp karar aldı :) Sürpriz yok, beklenen oldu...

sui generis
08.Ocak.2012, 18:24
kulüpler birliği değişmesin demedi ki.. sadece şike ile ilgili olan kısmı değişmesin dediler.

Deus Dominus
08.Ocak.2012, 20:37
6 Temmuz'da TFF internet sitesinde yayınlanan duyuru.
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=687&ftxtID=14255

TFF Yönetim Kurulu'nun yetkisinde bulunan ceza niteliğindeki hükmen mağlubiyet kararı, ihraç, puan tenzili ve küme düşürme cezalarını gerektiren fiillere ilişkin karar yetkisi, evrensel hukuk normları ile FIFA ve UEFA düzenlemelerinin yanısıra TFF Kanun ve Statüsü hükümleri de göz önünde bulundurularak Disiplin Kurullarına devredildi.

Yapılan değişikliklerle, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesi çerçevesinde yarıda kalan müsabakalarla ilgili puan tenzili cezası verme yetkisi, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 22. maddesinin ( i ) bendi çerçevesinde hükmen mağlubiyet cezası verme yetkisi, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesinin ( e ) bendi uyarınca ihraç cezası verme yetkisi ve Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesinin ( d ) bendi uyarınca müsabaka sonucunu etkileme eylemleriyle ilgili küme düşürme kararı verme yetkisi Disiplin Kuruluna verildi.

Böylece, kulüpler açısından müsabaka sonucunu etkileme eylemiyle ilgili uygulanacak yaptırımlar hakkında karar verme yetkisi de Disiplin Kuruluna devredildi. Yapılan değişikliğe göre; TFF Etik Kurulu kulüplerle ilgili inceleme yaparak, hazırlayacağı raporunu TFF Yönetim Kuruluna sunacak. Yönetim Kurulu da müsabaka sonucunu etkilediği şüphesi bulunan kulüpleri, gerekli disiplin yargılamasının yapılması için Disiplin Kuruluna sevk edecek. Disiplin Kurulu da yapacağı disiplin yargılaması neticesinde nihai kararını verecektir.

http://www.sabah.com.tr/Spor/Futbol/2011/08/13/tahkim-61-bizden

Dinlemelere göre Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, kendisinin gözaltına alınmasından sadece bir gün önce 2 Temmuz'da saat 10:38'de gazeteci Tahir Kum ile görüşüyor. Mosturoğlu bu telefonda "Tahkim Kurulu 6-1 bizde. Disiplin Kurulu da 4-3 bizde" ifadesini kullanıyor. Bu konuşma, TFF seçimleri sonrası yapıldığı için mevcut kurul için söylendiği ortaya çıkıyor. MHK'ye atanacak üyelerin belirlenmesinde de TFF eski Başkanı Mahmut Özgener'in aralarında 'haberci' olarak kullandıkları Mümtaz Karakaya ile Aziz Yıldırım'dan MHK için bir üye ismi belirlemesini istediği, diğer isimler için de olurunu aldığı tespit edildi.

Bir de buna bakın. 2 Temmuz'da TFF seçimleri sonrası yapılan bir görüşme.

sui generis
08.Ocak.2012, 21:00
MAA, Başbakan ile görüşmeden önce Sadri Şener ile görüşmüş. bakalım bizi bu hafta nasıl bir sürpriz bekliyor.

SaLviO
09.Ocak.2012, 02:19
Aziz Yıldırım : 14 şubat günü TÜRKİYE'yi sallayacağım!!! Kimsenin söylemeyeceklerini söyleceğim!

goosfraba
09.Ocak.2012, 02:20
başkan faik çetiner'e mektup yollamış.

olaylar olaylar.

SaLviO
09.Ocak.2012, 02:22
Aziz Yıldırım: "58. madde değişmemeli. Herkes temiz Fenerbahçe mi kirli. 1998'den beri tüm maçlarımız incelensin. Hodri meydan."

goosfraba
09.Ocak.2012, 02:35
Aziz Yıldırım: "Şike yaptığımız söylenen Bucaspor-Fenerbahçe maçı iddianame'de yok, Etik Kurulu Raporu'nda var."

???

SaLviO
09.Ocak.2012, 03:14
Aziz yıldırımın açıklamaları

http://www.youtube.com/watch?v=AXBcyeSwT1E&feature=youtu.be

Cengo
09.Ocak.2012, 04:08
Yusuf Turanlı ile ilgili çok ağır tapelere çıktı. Buraya atmıyorum, okurken kusacaktım. İpucu vereyim, fuhuş var içinde tapelerin.

barahir
09.Ocak.2012, 04:35
Pardon da yani o muhabbetin ne işi var medyanın elinde? neden eklersin onu tapelere? Resmen şahsa saldırı demek bu. ayıp denen bişi var cidden, sen kimsin de insanları bu duruma düşürüyosun toplumun önünde..

Cengo
09.Ocak.2012, 04:37
Pardon da yani o muhabbetin ne işi var medyanın elinde? neden eklersin onu tapelere? Resmen şahsa saldırı demek bu. ayıp denen bişi var cidden, sen kimsin de insanları bu duruma düşürüyosun toplumun önünde..

Çünkü futbolculardan istiyor. O ne ki, Can Arat'ın sevgilisi ile konuşmalarını yayınladılar.

barahir
09.Ocak.2012, 04:40
Can arat'ın konuşmalarını okumadım, okumayacağım da..

goosfraba
09.Ocak.2012, 14:35
hükümetin bakanına bak sen...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19638760.asp

çok çalışırsınız almak için.

sui generis
09.Ocak.2012, 14:47
Forumda artık siyaset serbest olmalı. Hakarete kaçmadan siyaset konusabilmeliyiz. Yoksa dava ile ilgili söylenecekler tam soylenemiyor havada kalıyor.

meddah
09.Ocak.2012, 14:47
hükümetin bakanına bak sen...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19638760.asp

Bu adamın ağzı ile kulakları arasında epey bir mesafe var.

Forumda artık siyaset serbest olmalı. Hakarete kaçmadan siyaset konusabilmeliyiz. Yoksa dava ile ilgili söylenecekler tam soylenemiyor havada kalıyor.

Bir şey olmaz, bir şey olmaz. Hakarete kaçmadan siyaset konuşmak yerine, siyasete kaçmadan siyaset konuşmak daha makbul.

sui generis
09.Ocak.2012, 14:57
Umut bu operasyon hala siyasi değil canim :) Aykut hocanın ince ince si belli oldu demek bundanmis. Adam bildigin kupayı Trabzonspor a vermek ince ayAr yapıyoruz demiş.

Ve bu iste Hukumetten çok cemaatin parmagi olduğunu düşünüyorum

goosfraba
09.Ocak.2012, 15:05
değil tabi (!)

anayasa 38. madde ''suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.''

bu adam neyin hükmünde? yoksa oynanan oyunun sonunu bildiği için mi böyle rahat konuşuyor. kimse kimseyi kandırmasın artık !

http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=255655

sui generis
09.Ocak.2012, 15:10
Elimize bu kozu vermeleri iyi oldu. UEFA bilgilendirilmeli bu konuda...

sarianet
09.Ocak.2012, 15:12
Aziz Yıldırım Şu Sözüyle Noktayı Koymuştur

Fenerbahçe kirlide herkes temiz mi

herkes bunu düşünsün artık forumda sağda solda futboldan anlamayan adam bile fenerbahçeye şikeci yaftası vuruyor belki yapmıştır ama hangi delikanlı gelip de benim takımım hiç şike yapmamıştır diyebilir ki derse de şöyle bi trajikomedya yaşanır
ben hayatımda hiç yalan söylemedim (aha söyledin)

Suicider
09.Ocak.2012, 15:27
Bakan agzindan kacirmis :)

goosfraba
09.Ocak.2012, 15:32
ve ayrıca milli savunma bakanı ismet yılmaz neler demiş,

Anadolu'dan böyle bir başarılı kulübün çıkması ile gurur duyduğunu anlatan Yılmaz, "Ben Sivaslıyım ama Sivasspor'dan sonra en çok tuttuğum takım da bir Anadolu takımı olarak Trabzonspor'dur. Bugün de Eskişehirspor'dan 2 puan alarak Eskişehir'i Trabzonspor'a yaklaştırmış olduk." dedi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1226259&title=bakan-yilmazdan-trabzonspora-ziyaret

byariff
09.Ocak.2012, 15:37
Fenerbahce ince ince dograniyormu ? hakan unsal bence guzel cevap vermis.

http://www.youtube.com/watch?v=Bz5P1D-RAe4&feature=youtu.be

nannar
09.Ocak.2012, 15:52
Fenerbahce ince ince dograniyormu ? hakan unsal bence guzel cevap vermis.

http://www.youtube.com/watch?v=Bz5P1D-RAe4&feature=youtu.be (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DBz5P1D-RAe4%26feature%3Dyoutu.be)

Videoda da görüldüğü gibi gerçekten Fenerbahçe ince ince doğranıyor :D

barahir
09.Ocak.2012, 15:59
ince ince doğranmayı bilmem de, üstümüzde ince ince hesaplar yapılıyomuş baksanıza.. Mümkünse bu aralar ben TC Kimliğimi kimseye göstermeyim, böyle insanlar başımızda olduğu sürece utanıyorum çünkü..

Bekq
09.Ocak.2012, 16:02
Aziz Yıldırım'ın tv8’de yayınlanan ''Her Şey Futbol''programı yapımcısı Faik Çetiner’e yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü..

HANİ BENİ KURTARACAKLARDI?

6222’de değişikliğe gidildi. Kürsüden çıkıp bu “Aziz Yıldırım’ı kurtarma operasyonu” dediler. Hani nerde, hala tutukluyum. Bunu konuşanlar, yazanlar şimdi niye yorum yapmıyor?

DERSİMİ ÇOK İYİ ÇALIŞIYORUM

Yaklaşık 6 aydır tutukluyum. Gece gündüz dersimi çalışıyorum. Bu iddianame bizi beraat ettirecektir. 1 yıl ceza alsak bu kadar yatardık. Neden hala tutukluyum bilmiyorum. Bildiğim tek şey birilerinin bizim için düğmeye bastığı.

FUTBOLCULAR NEREDE?

Maçlarda şike var diyorlar. Şike sahada olur ama gel gör ki tek futbolcu tutuklu değil. Bir tek Bülent Uygun var o da teknik direktör. Eskişehirspor – Trabzonspor maçında 7-8 futbolcu teşvik almış diyorlardı, kimseyi sorgulamadılar. İbrahim akın’a 100 bin euro vermişiz. Kim kime vermiş, para nerede?

TARLALAR SÜRÜLDÜ MÜ?

3 maç için “tarlalar sürüldü” deniyordu. iddianamede sürülen tarla sayısı da 1’e inmiş. Sürülen 2 tarlaya ne oldu?

6 MAÇ BUHAR OLDU?

Hani 19 maçta şike yapılmıştı? İddianamede 13 maç var. Medya bu işi sorgulamıyor. 6 maç buhar olup uçtu mu? Bucaspor – Fenerbahçe maçı şikeydi. İddianamede o maç yok, etik kurulu raporunda var. Bunu anlayan varsa bana anlatsın.

58. MADDE DEĞİŞMEMELİ

Üstüne basa basa söylüyorum 58. Madde değişmemeli. Bunu bizi kurtarma operasyonu olarak gösteriyorlar. Ben bunu istemiyorum. Herkes temiz, Fenerbahçe mi kirli? 50 yılın faturasını bize çıkaramazlar. 1998 yılında göreve geldim o günden bu güne tüm maçlar incelensin. Hodri meydan.

ŞENOL GÜNEŞ YANMIŞTI!

Urfa’da Trabzonspor ile yaptığımız ve 3-1 kaybettiğimiz kupa finali töreninde Şenol Güneş bana “başkanım üzülme siz de şampiyon olursunuz” dedi. Daha sonra lig maçı oynadık. Berabere kaldık ve şampiyonluğu kaybettik. Trabzonspor’u yenseydik Şenol Güneş’te o sözleri bana telefonda söyleseydi hem o hem Trabzonspor yanmıştı. Böyle şey olur mu?

GALATASARAY’A DESTEK VERDİM

Türk Telekom Arena’nın yapılması aşamasında Galatasaray’a destek verdim. Türk futbolunun lokomotiflerinden Galatasaray’ın büyük bir stada ihtiyacı vardı. Bunu bizzat başbakanımıza söyledim, kendisi de bunu bir toplantıda dile getirdi. Stadın yapımına köstek değil, destek olduk.

3 YIL DEĞİL, HER YIL ŞAMPİYON OLURDUK

13 yılda yaptıklarımı 5-6 ayda bitirmeye çalışıyorlar. Türk futboluna büyük hizmetler verdim. 30 milyon dolar cebimden para harcadım. Stat yaptım, kapalı salon yaptım, tesis yaptım 2000 amatör sporcuyu barındırdım. Tek gün tek çalışanımın ya da sporcumun maaşını ödememezlik yapmadım. Bütün bunları yapmayıp, parayı transfere yatırsaydım 3 yıl değil, her yıl şampiyon olurduk. Geçen seneki takıma bir de Emenike’yi koyun, bizi kim yenebilirdi?

BAŞBAKAN İLE ARAMIZA GİREMEZLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin şansı. Benim O’nunla problemim olduğu söyleniyor. Telefonda hakaret ettiğim ve ihaleler konuşuluyor. Bunların gerçekle alakası yok. Başbakan ile aramıza kimse giremez.

TÜRKİYE’Yİ SALLAYACAĞIM

İlk duruşmayı iple çekiyorum. Bütün bilgi ve belgelerimle mahkemeyi bekliyorum. Beni herkes iyi dinlesin. 14 şubat günü Türkiye’yi sallayacağım. Bugüne kadar kimsenin söyleyemediği, söylemeye cesaret edemediklerini Aziz Yıldırım açıklayacak. Sonra herkes şapkasını önüne koyup bir daha bir daha düşünecek..

Chinatown
09.Ocak.2012, 16:44
siyasetçilerin söyledikleri üzerinden davaya yorum yapmak demek, seçim zamanı her şehirde o şehrin atkısını boynuna takan adama kanmak demektir. o bakanın kendisi Galatasaray kongre üyesidir.

sui generis
09.Ocak.2012, 17:14
Orduspor baskanı da Galatasaray kongre üyesi ona bakacak olursak..

Neyse bunu öğrenmek iyi oldu, kulüp gerekenleri yapar

LaigLeNoiR
09.Ocak.2012, 17:16
Fenerbahçe klübü açıklama yapmış bunu kabul etmemiz mümkün değildir diye.

Chinatown
09.Ocak.2012, 17:26
dediğim zaten bu. elma ile armutu karıştırmamak. bir olaya tek taraftan 3. tekil kişileri karıştırmamak. o bunun, şu şunun kongresi üyesi diye başlarsak yine en zararlı Fenerbahçe çıkar. şu anda Fenerbahçeden teşvik aldığı iddaa edilen bir anadolu klübü başkanı, eski Fenerbahçe kongre üyesi.

tekrar söylüyorum o bakanın dedikleri ne Trabzonu ne Trabzonsporu bağlar. yılların ülkemize getirdiği siyasetçi modelini ilk kez görmüş gibi davranmanın anlamı yok. biz gittiğimiz deplasmanda stada helikopter ile gelen bakan görmüş bir takımız. alışılageldi bunlar artık. adamın her dediği olsa ben geçtim kupadan en azından iyi bir stadımız yapılmış olurdu.

Trabzonspor
09.Ocak.2012, 17:42
İnce ince kıyılıyoruz dediği bir video var Kocaman'ın çok gzeldide koyamıyorum buraya.

Trabzonspor
09.Ocak.2012, 17:50
Yalnız bu tarz bir incelemeyi neden geçen yıl yapmadılar.Geçen yılda böyleydi sorunlar vardı.Şimdi yarışın içinde Gs varya Hakan Ünsal nasılda savunuyor orda.İşte ulusal medyada adamının olması çok etkilidir.

SaLviO
09.Ocak.2012, 19:30
Hala şu soruşturmaya şike soruşturması diyen varmı acaba

Trabzonspor
09.Ocak.2012, 19:36
Sadece şike değil suç örgütü kurma vs vs

Bekq
09.Ocak.2012, 19:38
Stadyum programında Fenerbahçe lehine yapılan hakem hatalarının gösterildiğini henüz yeni öğrendim. Bu tarz programların yapılma amacı zaten belli. O sebeple izlemiyorum.

Yazacak çok şey var ama mesajım silinecek. Boşu boşuna sinirleri hoplatmaya gerek yok.

SaLviO
09.Ocak.2012, 19:41
http://www.fenerbahce.org/

Girin bi bakın derim

sui generis
09.Ocak.2012, 19:43
Erdoğan Bayraktar'ın sözleri artık son noktadır bu soruşturmada. adam gelecek Trabzonsporumuza kupasını ince ayarla getireceğiz diyecek ve biz bunu normal karşılayacağız. sonra da soruşturmaya şike soruşturması diyeceğiz. gidip bunları başkasına anlatsınlar. Fenerbahçe taraftarı yemez bunları. Fenerbahçe hep kendi varoldu, başkasının eline bakmadı. stadını kendi yaptı.. o yüzden bu haldeyiz ya boyun eğmedik.. kupa müzemizde duruyor almak isteyen buyursun alsın.

DisCo
09.Ocak.2012, 19:47
Bir konuyu bu kadar uzatırlarsa adı ne şike davası olur ne siyası ne örgüt kurma... Birisi en sonunda ben adını feriha koydum der.

Hakan Ünsal gibi bir yorumcu aramanın yanı sıra Şenol Güneş, Fatih Terim gibi davranabilirdi. Aykut Kocaman bu işi tarz haline getirdi. Düşersen içine o bir söyledi ben on söyleyeyim dersen sonuçlar böyle olur.

Hükümetin bakanı, Galatasaray kongre üyesi, Trabzonspor yanlısı olan kişiye gelince o an şirin görüneceksin diye anlamsız işlere girmenin mantığı nedir. Her zaman söylerim; bakan olmanın bir önkoşulu yok ki. Olsaydı ülkenin bakanları böyle olmazdı.

GeNç KaRTaL
09.Ocak.2012, 21:22
BAŞBAKAN İLE ARAMIZA GİREMEZLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin şansı. Benim O’nunla problemim olduğu söyleniyor. Telefonda hakaret ettiğim ve ihaleler konuşuluyor. Bunların gerçekle alakası yok. Başbakan ile aramıza kimse giremez.

Aziz Yıldırım bunu gerçekten söylemiş mi acaba yoksa çarpıtılmış mı? Böyle bir şey varsa o zaman siyasi iktidar Fenerbahçe'yi bitirmeye çalışıyor düşüncesinin zayıflaması,hatta ortadan kalkması gerekmez mi?

attirson
09.Ocak.2012, 21:40
http://www.fenerbahce.org/

Girin bi bakın derim

Daha fazla söze gerek yok en güzel cevabı vermişler.

byariff
09.Ocak.2012, 22:40
Ünal Aysal: "Şike cezalarını verme konusunda bir tereddüt varsa bu tereddütü biz kırarız !

SaLviO
09.Ocak.2012, 22:52
Ünal Aysal: "Şike cezalarını verme konusunda bir tereddüt varsa bu tereddütü biz kırarız !

Tutmayın küçük enişteyi :D

Chinatown
09.Ocak.2012, 23:06
görünen o ki erdoğan bayraktarın densiz açıklamaları Fenerbahçe yönetimi ve bazı taraftarlarına iyi bir kılıf oldu. işte bu yüzden siyasetçileri sevmiyorum.

sui generis
09.Ocak.2012, 23:09
Kılıf ha :) evet evet kılıf

Chinatown
09.Ocak.2012, 23:19
Kılıf ha :) evet evet kılıf

bak kardeşim, sonunda gülücükle alaylı bir cevap vereceğine, eğer düşüncelerinde eminsen bunu söyle, bana katılmıyorsan da nedenini söyle. ona göre bende bir fikir söyleyip cevabımı vereyim. bu ne şimdi böyle?

sui generis
09.Ocak.2012, 23:45
Alayli cevap vermedim sadece kılıf buldular demeniz bana garip geldi. Sadece söyle duşunun; suan Trabzonspor a bu olsaydı yapacakları açıklamayı az çok tahmin ediyorum. Sadri Şener yine kanal kanal gezerdi ve siz de hala kupamız niye verilmiyor derdiniz. Ve burası anti Fenerbahceliler tarafından işgal edilmiş olurdu

Sekopej
10.Ocak.2012, 00:24
Devlet kanalı TRT'nin densizliğinden sonra devletin bakanının bu açıklaması çok yakışıksız, yargılama bitmeden hüküm giydiren bir açıklama olmuş. Başbakanın dünürü olduğu için başbakan görevden alamaz ama istifa etmezse hükümete olan güven de oldukça azalır.

Fenerbahçe ile alakalı en ufak aleyhine durum olduğunda buraya üşüşenler, TRT'nin densizliğinden sonra bakanın, kupayı Trabzon' vermek için İNCE AYAR çekeceğiz demesine de nedense hiç tepki göstermemiş.

İnanamıyorum, bu kadar mı gözler kararmış, bu iğrenç açıklamaya tüm spor kamuoyu tepki göstermesi gerekirken, hala Fenerbahçe'ye nasıl saldırırım diye düşünmek?

Bu açıklama kesinlikle UEFA'ya gönderilmeli, bu işin peşi bırakılmamalı. Siyasi idarenin direk futbola müdahalesidir ve bu da UEFA tarafından yasaklanmıştır.

Başbakan bu konu hakkında bu güne kadar açıklama yapmadı, bence artık onun da konuşma vakti geldi. En azından her şey ayyuka çıkmışken Fenerbahçe camiasına bir açıklama yapması gerekiyor.

Chinatown
10.Ocak.2012, 00:28
Alayli cevap vermedim sadece kılıf buldular demeniz bana garip geldi. Sadece söyle duşunun; suan Trabzonspor a bu olsaydı yapacakları açıklamayı az çok tahmin ediyorum. Sadri Şener yine kanal kanal gezerdi ve siz de hala kupamız niye verilmiyor derdiniz. Ve burası anti Fenerbahceliler tarafından işgal edilmiş olurdu

olayı tek taraflı düşünmek en büyük yanlış.bir bakan diyor ki 'bu Fenerbahçe operasyonu değidir, yargının bağımsız kararıdır.' buna inanmıyorsunuz. başka bir bir bakan diyorki 'kupayı Trabzonspora getirmeye çalışıyoruz' hemen bir yaygara. yani ya ikisinede inanın, ya da güvenmeyin.

yani Sadri Şenerin konuşmalarıyla Fenerbahçenin cevapları arasında fark var mı? Sadri Şener 'banane kupamı verin' diyorsa, Fenerbahçe de 'banane vermem benim' der gibi 'kupa müzemizde' fotoğrafı koyuyor. biri doğru değilse diğeri de değil. (ki bana kalırsa ikiside değil)

şimdi son olarak 'kılıf'tan kastıma gelelim. eğer Fenerbahçe, ya da başka bir klüp bu davadan ceza alırsa, açık seçik bütün deliller dökülür ortaya. kimse 25 milyon taraftarı olan bir klübe gizliden ceza veremez. deliller açıklanır. açıklanacak delil yoksa da ceza veremez. tepkiye kimse kaldıramaz. yani bakan böyle densiz bir açıklama yaptı diye Fenerbahçe zan altında kalmaz. bu açıklamayı koz olarak kullanmak bu yüzden yanlış.

bu açıklama densizdir. tıpkı bana göre saçmalama üstadı, ama bazı Fenerbahçelilere göre kral olan çavuşoğlunun Trabzonspora 'pontusspor, rum d*lleri demesi gibi tutarsız ve dikkate alınmaması gereken açıklamalardır.

http://img850.imageshack.us/img850/7332/screenshot001iv.png (http://imageshack.us/photo/my-images/850/screenshot001iv.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

barahir
10.Ocak.2012, 00:40
@Chinatown

Kardeşim bak, herkes dilediğini söyler hakkaten bu dediğin gibi kimseyi bağlamaz.. Ben şimdiye kadar hiçbi zaman siyasetçilere itibar etmedim, bundan sonra da etmem zaten..

Ancak ne olursa olsun, maalesef ki şu dönemde ağızlarından çıkan her bir söz emir hükmündedir ve biliyosun ki ne deseler 1 hafta sonra bi şekilde yapıyolar yasalarla, düzenlemelerle vs. e hal böyleyken şimdi Koskoca! bir bakanın kupayı Trabzona getireceğiz ince bi çalışma yapıyoruz demesi ne olursa olsun kıllandırıyo insanı.. Ne oluyoruz yani, seçim vaadi mi bu? Önceden fındıktan çaydan vururlardı, şimdi de futbola mı pis ellerini sürecekler?

Chinatown
10.Ocak.2012, 00:57
@Chinatown

Kardeşim bak, herkes dilediğini söyler hakkaten bu dediğin gibi kimseyi bağlamaz.. Ben şimdiye kadar hiçbi zaman siyasetçilere itibar etmedim, bundan sonra da etmem zaten..

Ancak ne olursa olsun, maalesef ki şu dönemde ağızlarından çıkan her bir söz emir hükmündedir ve biliyosun ki ne deseler 1 hafta sonra bi şekilde yapıyolar yasalarla, düzenlemelerle vs. e hal böyleyken şimdi Koskoca! bir bakanın kupayı Trabzona getireceğiz ince bi çalışma yapıyoruz demesi ne olursa olsun kıllandırıyo insanı.. Ne oluyoruz yani, seçim vaadi mi bu? Önceden fındıktan çaydan vururlardı, şimdi de futbola mı pis ellerini sürecekler?

bak ben sana diyorum ki, daha önce de dedim, ben bu yargıya sizden daha güvensizim. bu futbolla alakalı değil. güvenmemeniz doğal, yüksek yargının yüzde 80'inin hükümetçe atandığı bir ülkede kimse güvenmez yargıya.. garipsemem.

ama dediğim şu, bu bakan seçim zamanı Trabzonda gezerken kullandığı aracın plakası bile GS idi. (lütfen Galatasaraylı arkadaşlar alınmasın, başka bir amacım yok) yani adam işgüzar ve popilist. arenada Galatasaraylılara söyledikleri de aklımızda. şu açıklamasıyla da Trabzonsporu zan altında bırakmıştır.

bir de bizim açımızdan bakın, bir ŞEHİRCİLİK BAKANI memleketinin stadına bakmıyor, spor ile ilgili alana karışıyor. e o adamın açıklamasını ciddiye mi alalım şimdi. sakın yanlış anlamayın. bakanın dedikleri yanlış, hatalı, tutarsız bir hareket. ama ben boş da olduklarını, içinin dolu olmadığını düşünüyorum.

barahir
10.Ocak.2012, 01:00
Dedim ya ne olursa olsun kıllandırıyo insanı ama umarım dediğin gibi kendisi gibi lafları da boştur..

sui generis
10.Ocak.2012, 15:29
Erdoğan Bayraktar: ”İnce ayarı Fenerbahçe kulübü yapar”

bu adam hala konuşuyor.

nannar
10.Ocak.2012, 15:34
Bu eleman bizim stad açılışında ortalığı karıştıran kişi dimi ? :D Ciddiye almaya gerek yok bence de.

sui generis
10.Ocak.2012, 15:37
nasıl ciddiye almaya gerek yok dersiniz anlamıyorum. bu adam yetkisiz biri değil, bakan.. istediğini yapabilme gücü var.

Bekq
10.Ocak.2012, 16:16
Bu eleman bizim stad açılışında ortalığı karıştıran kişi dimi ? :D Ciddiye almaya gerek yok bence de.
Islıkladığınız kişi. :D Galatasaray'lıymış birde. Anlaşıldı Fenerbahçe ile olan derdi. :)

Chinatown
10.Ocak.2012, 16:18
bu adamdan daha yetkili spor bakanı 'olay yargının işi karışmıyoruz' diyor, ondan daha yetkili başbakan 'benimle ilgisi yok' diyor. sonra Aziz Yıldırım 'başbakanla aram kötü değil, aramıza kimse giremez' diyor. bunlara inanmayıp şehircilik bakanının söylediğini tek dayanak almak yanlış.

Mehmet Demirkol bugün söyledi, bence de doğru söyledi.

sui generis
10.Ocak.2012, 16:45
her karışmıyoruz diyen zaten karışmamış oluyor değil mi ? bu ülke yöneten sadece hükümet değil en az onun kadar güçlü bir cemaat var. bu yadsınamaz.

DisCo
10.Ocak.2012, 17:36
Bir bakanın bu şekilde konuşması doğru değildir. Bu insanlar konuşurken seçecekleri cümlelere dikkat etmek zorundadırlar. Fenerbahçe düşmanı olabilir, Galatasaray sevdalısı da olabilir. Tüm bunlara rağmen bulunduğu makam nedeniyle toplumun ikiye bölüneceği tavırlara girmemesi gerekiyor. Bir yanlış yaptı ve yaptığı yanlışı düzeltecek bir şeyler söylese de iş işten geçti.

Bu kişi daha önce stad açılışında da benzer işlere imza atmıştı. Adam doğruyu söylüyor diye destekleyenlerde olmuştu. Çünkü güzel bir stada kavuşan Galatasaray'ın o an da aşağılanması gönülleri hoş etmişti. Doğruyu söylüyor olsa bile yeri ve zamanını yanlış seçmişti. Yine hatalıydı. Hata yapanı ödüllendirir gibi Toki başkanlığından alıp bakan yaparsan bu cümleyi de kurar. O yüzden savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.

Bu açıklamanın diğer yönüne baktığımda ise Trabzon'dan ya da Karadeniz'den oy aldığı için oraya yaranma amaçlı konuşması ve bunu yaparken de eline yüzüne bulaştırması durumu vardır. Bir şekilde yaranmaya çalıştın mı anlamsız cümlelerin kullanılması doğaldır. Yarın tamamen temiz bir şekilde kupa Trabzonspor'a gelirse seçimde bu cümlesi ona avantaj sağlayacaktır.

titates1
10.Ocak.2012, 17:44
bir "futbol yorumcusu" rıdvan dilmen , fenerbahçe lehine bir açıklama yapsa bile ortalığı yıkanlar , bir "bakan"ın bu tür açıklamalarından susuyorsa , ciddiye almayın aman canım diyorsa ... hepimiz çok objektifiz demektir

Trabzonspor
10.Ocak.2012, 19:50
Trabzonspor'dan Çavuşoğlu Hakkında Suç Duyurusu
Trabzonspor Yönetimi, spor yorumcusu Ömer Çavuşoğlu hakkında, Trabzonspor'u kastederek kullandığı 'Pontusspor' ve benzer ifadeler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

http://www.bordomavi.net/images/haber/cavusoglu.jpg
Trabzonspor Yönetim Kurulu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında Trabzonspor için 'Pontusspor' ifadesini kullanan Ömer Çavuşoğlu hakkında kulüp avukatı Celal Çobanoğlu vasıtasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verdi. Çavuşoğlu hakkında TCK'nın hakaret suçlarını düzenleyen 125'inci maddesi ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nın 22'nci maddesinde belirtilen 'Basın yayın yoluyla sporda şiddeti teşvik edecek' açıklamalarda bulunması sebebiyle suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Trabzonspor Kulübü, konuyla ilgili süreci yakından takip edeceğini de duyurdu.

nannar
10.Ocak.2012, 21:46
Şu adam da artık İlhan Cavcav kıvamına geldi.Bunların piyasadan silinmesi lazım artık.

Sekopej
10.Ocak.2012, 22:23
Nasıl ciddiye alınmaz ya, bu adamın derhal istifa etmesi gerekiyor. Dediği doğrudur, yanlıştır, oy için söylenmişti vs vs, bunlar önemli değil. Sen bu ülkenin bakanıysan, bu şekilde konuşamazsın, istifa etmezsen ya da seni görevden almazlarsa ya da çıkıp özür dilemezsen ki çıkıp ben yanlış bir şey demedim diyor komedi gibi, bu yanlıştır, yapılan yanlışa yanlışla devam etmektir.

barahir
10.Ocak.2012, 22:54

Stadda söyledikleri yüzünden gazetelere 1 hafta çarşaf çarşaf olaylar döndü, siz neden ciddiye almıştınız ? Başbakanı ıslıkladınız, sebep olarak bu şahsı gösterdiniz, keşke siz de ciddiye almasaydınız..

Herşey böyle konuşmak kadar kolay olsa keşke..

Bordo61Mavi
11.Ocak.2012, 16:29
Ana muhalefet'te bize destek vermis :D bende onu istifaya cagriyorum Volkan Canioglumuydu neydi ismi

sui generis
11.Ocak.2012, 16:52
dikkat etmediğiniz bir nokta hepsi Trabzon milletvekili.

Bordo61Mavi
11.Ocak.2012, 16:57
Volkan denilen adam eskiden Trabzondaydi, simdi baska bi yerde gorev yapiyor yanilmiyorsam. Bayraktari hic tanimiyorum.

Bana kalirsa kulaklarina biseyler fisildandi hepsi biraz prim yapmaya calisiyor.

Chinatown
11.Ocak.2012, 20:29
dikkat etmediğiniz bir nokta hepsi Trabzon milletvekili.

bu bizim değil sizin dikkat etmediğiniz nokta. biz diyoruz ki popilist içi boş açıklamalar. arkasında birşey aramanın anlamının olmadığını bundan diyoruz. söylemleri yanlış ama aslı da yok. tutarsız açıklamalar.

Volkan olan da muhalefet partisinden eski Trabzon belediye başkanı sanırım. şimdi de vekil.

SaLviO
11.Ocak.2012, 20:33
İçi boş olduğunu nerden anladın ? Bunları söyleyen adam muhalefetten olsa hak veririrm ama adam bu ülkenin bakanı

Bordo61Mavi
11.Ocak.2012, 20:38
Muhalefeteki Volkanda destek verdi ? Hak verdinmi ?

Chinatown
11.Ocak.2012, 20:59
İçi boş olduğunu nerden anladın ? Bunları söyleyen adam muhalefetten olsa hak veririrm ama adam bu ülkenin bakanı

eğer Fenerbahçe, ya da başka bir klüp bu davadan ceza alırsa, açık seçik bütün deliller dökülür ortaya. kimse 25 milyon taraftarı olan bir klübe gizliden ceza veremez. deliller açıklanır. açıklanacak delil yoksa da ceza veremez. tepkiye kimse kaldıramaz. yani bakan böyle densiz bir açıklama yaptı diye Fenerbahçe zan altında kalmaz. bu açıklamayı koz olarak kullanmak bu yüzden yanlış.

bu adamdan daha yetkili spor bakanı 'olay yargının işi karışmıyoruz' diyor, ondan daha yetkili başbakan 'benimle ilgisi yok' diyor. sonra Aziz Yıldırım 'başbakanla aram kötü değil, aramıza kimse giremez' diyor. bunlara inanmayıp şehircilik bakanının söylediğini tek dayanak almak yanlış.

Mehmet Demirkol bugün söyledi, bence de doğru söyledi.

demek istedilerim daha önce dile getirmiştim. neden içinin boş olduklarını.

SaLviO
12.Ocak.2012, 17:14
birileri yine kuıpalarını istemiş galiba :D

sui generis
12.Ocak.2012, 21:09
UEFA, CAS'taki savunmasından Cornu'nun ifadesini çıkartıp Şike İddianamesi'ni koymuş.

şaka gibi. onlar bizi men ettiklerinde iddianame var mıydı ?

byariff
12.Ocak.2012, 21:11
Son dakika.. Fb avukatı Emin Öztürk:Uefa ''ben kendi yetkilim Cornu'yla bir beyan vermiştim.Bu geçerli değil..Geri almak istiyorum' diyor..

Son dakika.. Fb avukatı Emin Öztürk:'Uefa'nın bu yaklaşımı,Şamp.Ligi'den Fb'nin ihracının yanlış olduğunu çok net gösteren bir yaklaşımdır'

sarianet
12.Ocak.2012, 21:15
TFF`nin resmi sitesinden aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), 12.01.2012`de TFF`ye gönderdiği yazıda, Fenerbahçe tarafından UEFA ve TFF aleyhine CAS nezdinde açılan tazminat davasında; UEFA`nın, kendi avukatı ve görevlisi Pierre Cornu`nün 03.11.2011 tarihli raporunun dosyadan çıkartılmasını talep ettiğini bildirdi.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=14279

Bordo61Mavi
12.Ocak.2012, 21:19
Yalanci UEFA cikti :)

sarianet
12.Ocak.2012, 21:23
eee ne olacak şimdi ?

Sekopej
12.Ocak.2012, 21:53
UEFA bakın, iddianamede bunlar bunlar var diyerek kendini haklı göstermeye çalışacak, Fenerbahçe de, o dönemde iddianame yoktu, ayrıca iddianamede adı geçen diğer takımlar avrupaya alınırken biz alınmadık diye olaya yaklaşacak.

SaLviO
12.Ocak.2012, 22:13
gelsin paracıklar ve herkezde görsün hakkımızı yediklerini

meddah
12.Ocak.2012, 22:22
Hemen heveslenmemek lazım; Cornu Türkiye'ye geldiğinde iddianame yoktu belki ama, soruşturmanın resmen başlamasının üzerinden 1,5 ay geçtiğine göre, muhakkak bir taslak vardı.

Bordo61Mavi
12.Ocak.2012, 22:24
Korcan ve Iskenderin tedbir kararina yaptiklari itiraz reddedildi

sui generis
12.Ocak.2012, 22:43
Hemen heveslenmemek lazım; Cornu Türkiye'ye geldiğinde iddianame yoktu belki ama, soruşturmanın resmen başlamasının üzerinden 1,5 ay geçtiğine göre, muhakkak bir taslak vardı.

gizlilik varken o taslağı savcıdan baskasinda olması da ayrı bir hukuksuzluk

TR.CaPTaiN
13.Ocak.2012, 00:40
UEFA'nın son hamlesi bize CAS'taki savunmada büyük avantaj sağlar diye düşünüyorum. Çünkü resmen bizim yetkilimiz yalan söyledi, biz de onun yalanından yola çıkıp Fenerbahçe'yi almadık demiş oldular. E yalan beyan üzerinden verilen bir cezanın da herhalde bir meşruluğu olmaz.

meddah
13.Ocak.2012, 00:52
gizlilik varken o taslağı savcıdan baskasinda olması da ayrı bir hukuksuzluk

Etik Kurulu ayağından, özel izinle savcılıktan dışarıya çıkmıştı zaten bir kısım belge; daha Cornu gelmeden 10 gün kadar evvel.

sui generis
13.Ocak.2012, 00:53
Etik Kurulu ayağından, özel izinle savcılıktan dışarıya çıkmıştı zaten bir kısım belge; daha Cornu gelmeden 10 gün kadar evvel.

onlar özel izinle çıkıyor. etik kurulundan başkası görmeyecekti. o çıkanlarda iddianame değil sonuçta.

meddah
13.Ocak.2012, 01:02
İddianame demedim zaten, ama muhtemelen iddianameye de giren belgeler çıktı; "taslak" deyişim bu yüzden aslında.

Kucaktan kucağa bir hesap edelim bunları; savcı lütfedip karar verecekler diye Federasyon'a özel izinle belgeleri veriyor, Federasyon gözü korktuğu için kanaatini sümenaltı ediyor, UEFA bizim Federasyon'un karar vermeyi beceremeyeceğini anladığı için Türkiye'ye bir temsilci gönderiyor, savcı kendisiyle de görüşmek isteyen bu temsilciye "ben Federasyon'a yeteri kadar belge verdim, onlara sor" diyor, Federasyon da belgeleri kanun gereği gösteremiyor ama kendince bir özet geçiyor.

Bana kalırsa UEFA da, bizim Federasyon da bu işten çok zorlanmadan sıyrılır.

ReaList
13.Ocak.2012, 01:09
Uefa savunma olarak iddianame'yi gösterdi diyelim öyle veya böyle.
İddianame'de adı geçen ve şuan Avrupa kupalarında mücadele eden takımlar var. Fenerbahçe'nin suça iştirak ettiğine kanaat getirip az ya da çok ihtimal vererek aldığın kararı savunursan ve kupa dışında bırakırsan, yarın Trabzon ve Beşiktaş'ın rakipleri çıkar kendi haklarını arar. Neden mi ?

Cornu ne diyordu ifadesinde -özetle- "Sadece Fenerbahçe üzerine kuvvetli deliller var dediler, kesin suç işlemiştir kurtulma şansı yok dediler" ama iddianame'de Trabzon ve Beşiktaş hakkında öyle cici bici şeyler yazmıyor. Siz iddianame'yi savunma olarak koyduğunuz an bu takımların rakipleri hak arar.

sui generis
13.Ocak.2012, 01:14
Cornu'nun raporuyla men edilmiştik o rapor artık yok.. iddianameyi sunuyorsan onda da yalnız Fenerbahçe yok...

bu davayı kaybetme olasılığı görmüyorum. Dupont şuan uluslararası arenadaki avukatımız. işini en iyi şekilde yapacaktır. Platininin suyu ısınıyor. ama olan TFF ' ye olacak bence.

meddah
13.Ocak.2012, 01:22
Umarım dediğiniz gibi olur.

Cornu'nun raporuyla iddianame arasındaki bağı göstermeye çalışmıştım bir önceki mesajda; Cornu'ya verilen ve raporuna kaynaklık eden şey tavşanın suyunun suyu (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=tav%C5%9Fan%C4%B1n+suyunun+suyu) ise yapacak pek bir şey yok gibi geliyor bana. Elde yine "dava siyasi" argümanı kalır. Ya da belki CAS bizim savcılığın gizlilik kararını uluslararası geçerlilikte kabul eder. Bilemiyorum, jargona pek hakim sayılmam.

Sekopej
13.Ocak.2012, 22:04
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamadır:

"Uzun bir süredir Türk Futbolu’nun üzerinde oynanan oyunları ibretle izlemekteyim. Tasarlanan bu oyun adım adım hayata geçirilmekte ve Türk Futbolu adeta dört bir yandan abluka altına alınmaktadır. Üstelik, kendilerini Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde görenler bu projelerini hayata geçirmek için Yüce Meclisin, yasama, yürütme ve hatta yargı erklerini dahi kullanmaktan çekinmemektedirler. Ancak bunu yaparken unuttukları en önemli şey Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’dır.

Çok kısa bir süre önce 6222 sayılı yasada yapılan değişikliğin kamuoyuna nasıl servis edildiği herkesin malumudur. Aziz Yıldırım’ı kurtarma yasası olarak kamuoyuna sunulan ve hatta Sayın Cumhurbaşkanı tarafından dahi "Kişiye özel yasa" şeklinde nitelendirilmek durumunda kalınan yasanın sonuçları ortada olup bu yasadan kimlerin faydalandıkları açıkça ortadadır.

Aziz Yıldırım’ın ismini kullanarak emellerini hayata geçirenler şimdilerde yeni bir oyunu hayata geçirmenin peşindedirler ki; bu yeni oyunun adı da 58.maddedir.

KAMUOYU AÇIKÇA BİLMELİDİR Kİ 58.MADDE DEĞİŞEMEZ VE DEĞİŞMEMELİDİR.

Bizim bu madde hakkındaki yorumumuz gerek bu değişikliğin peşine düşenler ve gerekse Türkiye Futbol Federasyonu’ndan farklıdır. TÜRK FUTBOLUNDA ŞİKE, TEŞVİK VE TEŞEBBÜS SUÇ VE CEZALARI BİRBİRİNDEN AYRILAMAZ. Bu eylemleri birbirinden ayırmak isteyenlerin gerçek amacı yine FENERBAHÇE VE AZİZ YILDIRIM’IN adını kullanarak birilerini ve bazı kulüpleri kurtarmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple; puan silme ve madde üzerinde yapılacak değişiklikler, tarafımızca en sert şekilde cevabını bulacaktır.

Bu değişikliği yapmak isteyenler, bunu KİMLER VE HANGİ TAKIMLAR İÇİN YAPTIKLARINI AÇIKLAMALI; BUNU AÇIKÇA ORTAYA KOYMALIDIRLAR.

TV kanalları arasında mekik dokuyarak ve hatta devlet makamlarını dahi kullanarak temiz olduklarını ’Ama bu temizliğin biraz ince ayara muhtaç olduğunu’ söyleyenlere yegane tavsiyem yargılanmaktan korkmamalarıdır.

SUÇSUZ OLDUKLARINA İNANANLAR, YASALARI DEĞİŞTİRMEK İÇİN BU KADAR ÇIRPINMAZLAR.

Görsel ve yazılı medya önünde Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe hakkında ’ÖNCE ASALIM SONRA YARGILAYALIM’ edebiyatı yapanların, kulislerde tasa değişikliği için kılıktan kılığa girmeleri sebepsiz değildir.

Şimdi kamuoyunun bilgisine bunun bazı sebeplerini sunacağım. İddianamede yer alan ve sadece Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a atfedilenlere dair iki resim arasındaki 7 farkı kamuoyunun takdirine sunuyorum;

İddianamenin, "İDDİANAMENİN EK KOĞUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARARLAR", başlığının 17. Sahifesinin 2.paragrafında:

"30.04.2011’de, Diyarbakır’da oynanan Diyarbakırspor-Orduspor futbol müsabakası öncesi Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen’in, Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü’ye, Diyarbakırspor Kulübü eski başkanı Abdurrahman Yakut üzerinden, oynanacak maçın Orduspor lehine sonuçlanmasını sağlamak için şike faaliyetinde bulunması için talepte bulunduğu, şahsın bu amaçla Abdurrahman Yakut’la görüştüğü ve akabinde tarafları buluşturduğu, yapılan iletişim tespit tespitleri neticesinde belirlenmiş ise de; tarafların şike amaçlı anlaştıklarına, Abdurrahman Yakut’un maçta şike yaparak menfaat temin ettiğine dair somut delil elde edilememiş, kazanç veya sair menfaatin verildiğinin, vaat veya teklif edildiğinin belirlenememiş olması nedeniyle suçun unsurları oluşmadığı" sonuç ve kanaatine ulaşılmışsa da;

Aynı iddianamenin 177. Sayfasında Bursaspor- İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakasında Fenerbahçe’nin teşvik primi vermesiyle ilgili "Eylemin Değerlendirildiği" sonuç bölümünde:

"Aziz Yıldırım’ın talimatlarıyla hareket eden İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun, Ali Kıratlı üzerinden; İbrahim Akın ve İskender Alın gibi bazı İ.B.B. Sporlu futbolcuların gayrı resmi menajerliğini yapan Yusuf Turanlı ile 06.03.2011 günü oynanan Bursaspor- İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakası öncesinde; teşvik primi verilmesi amaçlı anlaşma yaptığı, teşvike konu 60.000 TL paranın İlhan Ekşioğlu’nun talimatıyla Halil Köntek aracılığıyla Ali Kıratlı’ya, bu şahıs tarafından da Yusuf Turanlı’ya maç sonrası teslim edildiği, (Her ne kadar yapılan iletişim tespitlerinde ve telefon detay döküm analizi – baz istasyonu çalışmalarında; İbrahim Akın, İskender Alın, Zeki Korkmaz, Metin Depe ve Can Arat isimli İBB Sporlu futbolcular ve İBB’nin eski futbolcusu Necati Ateş’le; teşvik primi verilmesi amaçlı irtibat kurulup görüşüldüğüne dair bazı deliller elde edilmiş ise de; bu futbolcularla anlaşıldığına, futbolcuların anılan maçtan dolayı teşvik primi alarak menfaat temin ettiklerine dair somut delil elde edilemediğinden haklarında sevk maddesi tanzim edilmemiştir.)

Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün teşvik primi vererek 06.03.2011 günü oynanan Bursaspor- İ.Belediyespor müsabakasında; Bursaspor ile ilgili hedefledikleri sonuca ulaştıkları belirlenmiştir" sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır.

Bu iki resim arasında 7 fark bulunmamaktadır; fark TEKTİR. O DA TARAFLARDAN BİRİNİN FENERBAHÇE VE AZİZ YILDIRIM OLMASIDIR.

Kamuoyuna arz edilir.

Son sözlerim de TFF yetkililerinedir. Yine hayret ve ibretle izlediğim üzere TFF Yönetim Kurulu, nedeni kendinden menkul ani kararlarla yetkilerini devretmeye kalkmakta ve "Biz yapmadık ki onlar yaptı" gibi ufak hesaplarla ellerimizle kurduğumuz bu kurumun saygınlığına gölge düşürmektedir.

Unutulmamalıdır ki; İddialara adı karışan her kulüp ve yetkilisi yargılanacak ve bu konudaki her belge, her delil ve her tape tıpkı bize yapıldığı gibi kamuoyu ve bağımsız yargıçlarla paylaşılacaktır.

Bu nedenle; kendilerinin, hiç kimsenin ve hiçbir kulübün avukatlığına soyunmalarına gerek yoktur.

Kaldı ki Fenerbahçe suçlu bulunursa küme düşecektir ve bu kimse tarafından yapılmazsa bizler eliyle hayata geçirilecektir. Bu nedenle kişi ve kurumların, ucuz popülist yaklaşımlar ve çelişkili beyanlar ile kamuoyunu yanıltması boşunadır.

Yapılması gereken; Emniyet Müdürlüğü, görüşünü "19 maçta şike kesin" olarak açıklayanların ve "son 5 maçın sonucunu bildiğini" savunma hakkı kullanılmadan kesin bir dille iddia edenlerin, Fenerbahçe’yi 26 Ocak tarihine kadar küme düşürmelerinin gerekliliğidir.

Bunu yapmayanların artık konuşmaları yersizdir ve kendilerine yegane tavsiyem artık SUSMA HAKLARINI KULLANMALARIDIR.

Saygılarımla kamuoyuna arz ederim.

Aziz Yıldırım

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI

Bordo61Mavi
13.Ocak.2012, 22:09
Acik konus Aziz Yildirim :) kimmis o kulupler :)