Log in

View Full Version : 12 Dev Adam'ın Aday Kadrosu Açıklandı

di canio
05.Temmuz.2011, 12:44
31 Ağustos-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Litvanya’da düzenlenecek olan 2011 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek A Milli Erkek Takımımızın aday kadrosu, bugün Renaissance Polat İstanbul Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA DOĞRU 18 KİŞİLİK A MİLLİ TAKIM ADAY KADROSU

Barış Ermiş - Banvit
İzzet Türkyılmaz - Banvit
Cenk Akyol - Anadolu Efes
Kerem Gönlüm - Anadolu Efes
Kerem Tunceri - Anadolu Efes
Doğuş Balbay - Anadolu Efes
Sinan Güler - Anadolu Efes
Emir Preldzic - Fenerbahçe Ülker
Oğuz Savaş - Fenerbahçe Ülker
Ömer Onan - Fenerbahçe Ülker
Sertaç Şanlı - Galatasaray Cafe Crown
Ender Arslan - Galatasaray Cafe Crown
Furkan Aldermir - Galatasaray Cafe Crown
Ömer Aşık - Chicago Bulls
Semih Erden - Cleveland Cavaliers
Ersan İlyasova - Milwaukee Bucks
Hidayet Türkoğlu - Orlando Magic
Enes Kanter - Utah Jazz

http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/43627/12-dev-adamin-kadrosu-belli-oldu

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 12:53
Kadro çok güzel..

Sirius Black
05.Temmuz.2011, 12:59
Beğendim ben de kadroyu. Güzel olmuş.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 13:03
8 tane uzun var. Bakalım kaçı gidicek. Cenk, Barış,İzzet ve Doğuş/Sinan 'da şampiyona kadrosundan çıkarılabilir.

Sirius Black
05.Temmuz.2011, 13:22
Barış Ermiş - Banvit
Ender Arslan - Galatasaray
Semih Erden - Cleveland
Enes Kanter - Utah Jazz

Bence nihai kadro böyle şekillenecek. Ama Semih'in sakatlığı ne durumda bilemiyorum. Eğer oynayamayacak durumda olursa Semih yerine Oğuz dahil olur.

İlk beşimiz de, Kerem-Ömer-Hidayet-Ersan-Enes olur.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 13:24
Semih yerine Oğuz değilde Furkan dahil olur sanki Atıl. Diğer isimler aynen böyle olur gibi.

Sirius Black
05.Temmuz.2011, 13:28
Olabilir.

Ama çok iyi bir şey yapılmış. O da genç milli takımlarda ümit veren oyuncuları aday kadroya dahil etmeleri. Birçoğu turnuvaya kalamayabilir fakat iyi bir kamp, ilerisi için onlara tecrübe kazandırır.

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 13:32
İzzet hakkında bilgisi olan var mı ? Ben pek izlemedim açıkçası.

Sirius Black
05.Temmuz.2011, 13:39
Valla onun hakkında tek aklımda kalan uzun boyu ve kolları. :D 1-2 maç izledim fakat pek bir bilgim yok. Fakat Cenk Akyol yerine bence her türlü Birkan Batuk olmalıydı. Cenk uzun süredir aktif dinlenmede resmen.

DaveJones
05.Temmuz.2011, 13:41
Ömer Aşık ve Semih Erden sağlıklı gelirler inşallah.

sarianet
05.Temmuz.2011, 13:46
sonunda enesi izleyebileceğiz görelim neymiş bu kadar yaygara çıkan ismin basketbolu:D

Revolution
05.Temmuz.2011, 13:49
Sertaç Şanlı ne allah aşkına ya.

DenizlispoR
05.Temmuz.2011, 14:06
Bence güzel bir kadro açıklanmış . Grubumuz zorlu , umarım iyi bir yerde bitiririz :D .

fbdevil190737
05.Temmuz.2011, 14:21
Genel olarak gayet iyi bir kadro , kadronun azalacağını düşünürsek Sertaç , İzzet , Cenk , Barış/Doğuş , Furkan/Oğuz gibi isimler şampiyona öncesi kadrodan çıkarlacaktır .

Cengo
05.Temmuz.2011, 14:46
Böyle gideceğimizi düşünüyorum:

Enes Kanter - 4
Hidayet Türkoğlu - 3
Ersan İlyasova - 4
Emir Preldzic - 3
Kerem Tunçeri - 5
Kerem Gönlüm - 1
Ömer Onan - 2
Sinan Güler - 2
Oğuz Savaş - 5
Barış Ermiş - 1
Semih Erden - 4/5
Ömer Aşık - 5

Şampiyon olacağımıza inancım tam.

Eşit sayıda dağılan ve all-around 2 oyuncunun olduğu (Hido ve Emir) harika bir kadro.
Hedef Şampiyonluk.

Revolution
05.Temmuz.2011, 14:50
Semih sakatlıktan yeni çıkmadı mı bu arada?

GodfatheR
05.Temmuz.2011, 15:27
Semih sakatlıktan yeni çıkmadı mı bu arada?

Daha çıkamadı bile. Ameliyat olacaktı geçen ay.

musakaan
05.Temmuz.2011, 15:40
Kerem , Ömer Onan , Hido , Ersan ve Ömer Aşık'lı bir beşle çıkmamız gerekiyor . Turnuvadan çok Enes'i izleyeceğim için heyecanlıyım .

footballer33
05.Temmuz.2011, 16:05
Sertaç Şanlı'yı ve İzzet Türkyılmaz'ı tanımıyorum hiç. :) Kadro bu 2 isim dışında iyi. Acaba biri Tuncay'ın (Şanlı), diğeri de Kubilay'ın (Türkyılmaz) akrabası falan olabilir mi? :D

Sirius Black
05.Temmuz.2011, 16:31
Sertaç gelecek vaad eden bir uzun fakat ismini duyunca şaşırmadım değil.

TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Temmuz.2011, 17:08
Genclerden onumuzdeki hazirlik turnuvalarinda cok goze batani olursa birisini 12 de bekliyorum. Onun disinda Semihin kadroda olmasi cok cok zor, kariyerini riske atabilir tam iyilesmeden oynarsa. Omer Asik icin oynar deniyor. En cok merak ettigim isim Enes Kanter, nihayet canli olarak macta izleyebilecegiz. Bekledigim 12;

Barış Ermiş - Banvit
Oğuz Savaş - Fenerbahçe Ülker
Ender Arslan - Galatasaray Cafe Crown
Enes Kanter - Utah Jazz

Sadixx
05.Temmuz.2011, 18:23
Diğer takımlarında tam kadro gelmesi bekleniyor hatta İspanya çok güçlü geliyor . Nba deki lokavt olayı turunuvayı daha heyecanlı hale getirecek gibi.Amam ben finale çıkacağımızdan umutluyum hayırlsıs olimpiyatlarada gideriz inşallah.

BleedingMoon
05.Temmuz.2011, 18:43
ersan 6. adam olsa daha faydalı olur bence. ilk 5 şu şekilde olursa tadından yenmez.

kerem
ömer
hido
enes
ömer

Cengo
05.Temmuz.2011, 18:49
ersan 6. adam olsa daha faydalı olur bence. ilk 5 şu şekilde olursa tadından yenmez.

kerem
ömer
hido
enes
ömer

Ersan öncelikli 4 numaradır, çok fazla seviye farkı var Enes ile.

BleedingMoon
05.Temmuz.2011, 18:57
tecrübe olarak doğru ama yetenek olarak enes'in çok daha iyi olma ihtimali çok fazla. 3. sıradan seçildi bu çocuk.

Hugo
05.Temmuz.2011, 20:09
Birkan Batuk'u da görseydik kadroda keşke.

C h A o S
05.Temmuz.2011, 20:12
En azından yarı final oynayacağımızı düşünüyorum.Mehmet Okur'da sakatlığını atlatıp kadroda olabilseymiş şahane olurmuş.Bir an önce Ağustos ayı gelsede izlesek maçları.Basketbol turnuvaları çok zevk veriyor.

vego
05.Temmuz.2011, 20:17
Semih'in kadroda olabileceğini düşünmüyorum.

byariff
05.Temmuz.2011, 20:46
Tutku Açık gibi bir oyuncu neden almazlar anlamis degilim

DaveJones
05.Temmuz.2011, 20:54
Cenk Akyol'da hala krediden yiyor. Üstte de yazılmış Cenk yerine potansiyelini belli etmeye başlayan Birkan gelse daha iyi olurdu.

vego
05.Temmuz.2011, 21:10
Ender yerine harika sezon geçiren Barış Ermiş kadroda tutulmalı.Cenk,İzzet,Sertaç'ta çıkarılmalı.Semih yetişemeyecek büyük ihtimal.

Revolution
05.Temmuz.2011, 21:30
Ermal neden alınmadı anlamadım, Sertaç bile var.

deniz.91
06.Temmuz.2011, 01:37
çok kaliteli bir kadromuz var seçimler iyi

Cengo
06.Temmuz.2011, 02:01
Ermal neden alınmadı anlamadım, Sertaç bile var.

Ermal, Arnavutluk Milli Takımı'nda oynuyor.
Arnavut'tur kendisi, aslen Türk değil.
Gerçek adı Ermal Kuqo.

kalemci
06.Temmuz.2011, 02:49
Doğuş NCAA'de değilmiydi Efes'e mi transfer oldu ?

vego
06.Temmuz.2011, 05:15
Evet oldu.

Dooki
06.Temmuz.2011, 13:49
Herkes Enes Enes diyor ama son 12'ye kalabileceği konusunda bile şüpheliyim ben Enes için. Tamam müthiş yetenekli bir oyuncu, NBA'de 3.sıradan seçildi ama fizik kondisyonu ve 2 senedir maç yapmıyor olmaması çok büyük dezavantaj Kİ 5 numarada ömer ve semih varken zaten, Enes'i bu yüzden almayabilirler. İki kaliteli uzun var, Enes'i riske etmeyelim düşüncesinden dolayı.

Bence Doğuş Balbay son 12'ye kalmalı. Şöyle büyük hedefimizin olduğu bir turnuvada defansif olarak Doğuş gibi bir guard'a maç içinde değişik zamanlarda ihtiyacımız olabilir. Taktiksel açıdan düşünüyorum tabi, kalite olarak değil ehe.

GodfatheR
06.Temmuz.2011, 14:45
Enes 4 düşünülüyor sanırım. Ersan ve Enes değişmeli oynayabilir. Kerem Gönlüm dışarda kalabilir.

Cengo
06.Temmuz.2011, 16:17
Herkes Enes Enes diyor ama son 12'ye kalabileceği konusunda bile şüpheliyim ben Enes için. Tamam müthiş yetenekli bir oyuncu, NBA'de 3.sıradan seçildi ama fizik kondisyonu ve 2 senedir maç yapmıyor olmaması çok büyük dezavantaj Kİ 5 numarada ömer ve semih varken zaten, Enes'i bu yüzden almayabilirler. İki kaliteli uzun var, Enes'i riske etmeyelim düşüncesinden dolayı.

Bence Doğuş Balbay son 12'ye kalmalı. Şöyle büyük hedefimizin olduğu bir turnuvada defansif olarak Doğuş gibi bir guard'a maç içinde değişik zamanlarda ihtiyacımız olabilir. Taktiksel açıdan düşünüyorum tabi, kalite olarak değil ehe.

Aksine bence Doğuş kalmamalı, tek geliştirdiği yer savunma. Doğuş Efes'de Ender'in aldığı süre kadar bile süre alamayacak. Şu hali ile gayet vasat bir guard.Efes yetiştirme bedeli ödeyerek Fenerbahçe'ye yarar sağladı hatta.

Semih yetişmezse muhtemelen yerine guard alır, Ender'i alır herhalde.

Enes 4 oynuyor, başka 4 no olmadığı için alınır.
Kerem Gönlüm 5'ten bozma 4 olduğu için Oğuz veya Semih 4 oynasa da pek farketmiyor.
Elimizde en iyi 4 numaralardan biri var Avrupalı, Ersan.

Her şampiyonaya en az 1 adet yetenekli genç oyuncu götürürler takımlar, alışkanlık gibi dünyada. Bu sene Enes olacağını düşünüyorum.

zemlinskis
06.Temmuz.2011, 16:31
Cenk Akyol ve Oğuz Savaş dışında gayet yerinde seçimler olmuş ...

Revolution
06.Temmuz.2011, 16:57
Oğuz bence iyi bir sezon geçirdi.

Sirius Black
06.Temmuz.2011, 19:08
Furkan Aldemir umarım 12'ye kalır.

arda9601
06.Temmuz.2011, 19:10
Sertaç asıl kadroya alınmasa bile bu kamp dönemi ona yarayacaktır.

Revolution
06.Temmuz.2011, 20:20
Ermal, Arnavutluk Milli Takımı'nda oynuyor.
Arnavut'tur kendisi, aslen Türk değil.
Gerçek adı Ermal Kuqo.

Aslen Turk olmadigini biliyorum abi de sanki daha once milli takimda oynamisti diye hatirladim, ondan soyledim :)

Estranged
06.Temmuz.2011, 21:05
Oynadı, sonra FIBA dan izin alıp Arnavutluk için oynamaya karar verdi. Geçen Dünya Kupasında da Arnavutluk takımındaydı.

vego
06.Temmuz.2011, 21:08
FİBA rezil bir kurum olduğu için böyle şeyler oluyor.