Printable View
Bursa karşısında oynana oyun benim gözümde gayet iyiydi. :) Bu maçtan'da bu şekilde bir oyun bekliyorum.
Kazanamazsak herşey biter bu kadar basit.
Gaziantep evindeki Beşiktaş,Trabzon maçını Kazandı.Üstüne üstlük İstanbul'da az kalsın Galatasarayı avlıyordu.Antep 4 büyük takıma oynadıkları zaman farklı oynuyorlar ne kadar kötü oynuyor gözükürlerse bu maçların motivasyonu cok farklı oluyor.
Ben 2 adım gaziantepsporu önde görüyorum ne kadar kötü vasıfısız Futbol oynasalarda.
bursa macindaki gibi cift forvet gibi oynarsa fenerbahce kazanir bence antepte mali kriz var oyuncular parasini alamiyor.
Fener kupaya odaklı gibi. Ligde çok kötüler ben beraberlik bekliyorum.
2-1 gibi bi skor bekliyorum . Son dakikalarda yine kanser olabiliriz defansa çekilirsek.
Salih'in ilkonbirde olacağı, Elazığ'ın ikinci 45 dakikasında ki hücum anlayışı, Bursa maçında ki kontrollü futbol. Tek isteğim bu. Umarım artık şu deplasman fobisi temelli biter.
Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin 19 kişilik kadrosunda şu oyuncularımız yer alıyor:
Volkan Demirel, Serkan Kırıntılı, Mert Günok, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Salih Uçan, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Mehmet Topal, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Milos Krasic, Moussa Sow, Semih Şentürk, Beykan Şimşek.
0&1 Çifte şans diyorum :)
Antep puan alabilir.
Bursa maçındaki oyun beni çok tatmin etti,böyle devam edeceğini düşünüyorum. 2-1 veya 3-1 kazanırız. :)
Katılıyorum. Nereden çıkarttığını ben de anlamadım şu an :)
Henüz 19. hafta. ''Yitirmeyin umutları,unutmayın taraftarı,hatırlayın Yeni Malatya maçı sonrasını...'' Bu sözü unuttun sanırım.
Düzen klasik olur ama oyuncu tercihi oyunun nerede oynanacağını belirler.
Topal-------Meireles
Baroni
Kuyt---------------Caner
Sow
ile
Meireles-------Cristian
Salih
Sow--------------Kuyt
Semih
Çıkmak arasında dağlar kadar fark var. Dizilim ve düzlem aynı olmasına rağmen iki farklı kadrodaki oyuncuların hücum aksiyonlarını düşünürsek 1.deki adamlar kontrol oyunu oynamaya ve rakibi savunmaya yönelikken, 2.deki adamlar hücumda daha tehlikeli olabilecek adamlar.
Bir de şöyle bakalım, 1461 Trabzon maçında, Kupada Bursa deplasmanı ve içerideki maçlarda ve Elazığ maçında, Fenerbahçe'nin skor ürettiği ve hücumda daha etkin olduğu dakikalar tamamen sahada daha fazla hücumcunun yer aldığı dakikalar, bu bağlamda oyuncu tercihleri, maçın kaderini belirler.
@balde_mir_07 şayet 2.si olması daha güzel olur çünkü sow ilerde oynayınca çok fazla kanatlara yönelen bir oyuncu semih bugünlerde neşeli ve istekliyken en iyi şekilde faydalanmak gerek ve 2.taktik de baroni yerine mehmet topal yazsak arkada topal olsa hemen önünde meireles ve salih olsa baroni yedek tercih olsa daha üretici ve daha pozisyon bulan bir takım olmaz mı
@Önder HOCA ben de ondan dolayı kuyt yazdım oraya caner olursa ve diğer kanatta kuyt olursa fener yine ilk yarıdaki kötü futbolunu sahaya yansıtır ondan semihden kesinlikle yararlanılmalı
aynen katılıyorum ama semihin oynaması içinde orta sahanın önde basan ve oyun kuran bir orta saha olması lazım o yüzden salih baroni meirels le çıkması lazımki salih le başlamıyacağıı düşünüyorum topalla başlayıp daha kotrollü oynuyacak o yüzden de sow oynar forvette gibi geliyor az cesaret olsa çok güzel olucakta işte
@zeck17
Ben Topal'ı beğenmiyorum, Selçuk'tan tek farkı top kaparken daha az faul yapması. Meireles ve Salih basan oyuncular, aslında Cristian da Emre ile beraber ön libero olduğu zamanlarda basardı ama Alex'in gidişi ve onun oraya çekilmesi, oyun içindeki tembelliğini iki katına çıkardı. Cristian'ı tekrar geriye çekip oyun içinde daha fazla mücadele etmesini sağlamalıyız. Fenerbahçe'nin iyi futbol oynaması için sahada topla iyi olan isimlerin daha çok olması gerekiyor, Zaten sistem gereği geriye yaslanıyoruz bir de oyuncu tercihleri daha defansif oyunculara yönelince takım top oynayamıyor.
Aykut Kocaman son maçlarda bunun farkında izlenimi veriyor ancak gönül ister ki skor aleyhe geldiği zaman değil maçın başında bu anlayışı benimsemesi. Fenerbahçe kontrollü oynayacak, savunmaya çekilecek, rakibi oynatıp rakip peşinde koşacak takım değildir, olamaz. Fenerbahçe'nin 1 seneyi aşkındır ligde deplasmanlarda güttüğü temel mantık şu; Topu rakibe ver, kaleyi savun, mücadele et kontra yakalarsan onu da atarsan ne ala.
Avrupa maçlarında top bizi sevdi, Limassol ve Marsilya deplasmanlarında Kornerden bulduğumuz 1 golle skora yatıp maç kazandık, rakipler o maçlarda neler neler kaçırdı. Kazanınca bazı gerçekleri görmez oluyoruz, işler iyi zannediyoruz ama öyle olmuyor. Fenerbahçe'nin ligde deplasman karnesini düzeltmesi adına korkan takım vizyonundan korkulan takım kimliğine bürünmesi gerekiyor, Eğer hala bir hedefi varsa...
Takımda inatla ya defansif orta saha ya da ofansif orta saha oynaması gerektiği gibi bir mantık güdülüyor. Bence üç tane salt orta saha harika olur. Bu üçlü de Salih, Meireles ve Cristian-Topuz olabilir. Bu üç oyuncu birlikte hareket ederse yani blok halinde ileri blok halinde geri gelirse bence ciddi bir güç oluştururlar. Ve kesinlikle Semih ve Sow beraber oynamalı artık Caner'i görmek istemiyoruz.
Ben şahsen aykut kocamanın bu maç dediğime benzer bir kadroyla çıkacağına inanıyorum çoğu teknik direktör güçlü rakibe karşı etkili oynayan bir taktiği bozmak istemez.
@balde_mir_07 baroni formsuz olduğu için mehmet topalı tercih etmesini bekliyorum çünkü iyi top kesen bir oyuncu ve biliyorsunuz ki alışkanlıklardan kolay kurtulunmuyor ondan savunma ve oyun güvenliğini sağlamak için mehmet topal oynayacaktır ve deplasman taktiğine gelirsek bence de yanlış oynuyorlar oyunun belli kısımlarında tempoyu yükseltmesi gerek fenerbahçenin mesela oyun başında ve 2.yarının başında etkili başlayıp gol bulmak güzel bir taktiktir sonra 30-45 arası vites yükseltip devre arasına önde girmek de iyi bir stratejidir tabi 2 farklı veya 3 farklı skorlardan sonra takım hobi olarak savunma yapabilir hem dinlenmiş de olurlar
Bu dediklerim uygulanırsa kadro maliyetini oyun kalitesiyle verecektir önemli olan hücum stratejisi bulup 2 farkı bulunca hızlı adamları sürmektir
@Önder HOCA aykut hoca kupadaki maçlarda farkına varmaya başladı bence kesinlikle biraz cesur olsa başarı gelecektir
Genç fenerbahçeliler denen grup iyice kafayı yedi. Aziz Yıldırım'a saldırıyorlarmış Gaziantep Hava alanında, polisler Yıldırım'ı hava alanından çıkartmışlar. Ardından da bu grup başkana ve takıma destek veren unifeb'lileri tartaklamışlar.
Oyun çok kötü,evet ama liderin sadece 5 puan gerisindeyiz. 5 puan fark var,16 haftada kapanamayacak bir fark değil sonuçta. Lige şimdiden havlu atıp,kupaya odaklanmamız çok saçma olurdu. ''Kupaya odaklı'' ifadesi yerine ''Yedekler daha çok mücadeke ediyor'' ifadesi daha doğru olur bence.
Antep çok kötü durumda, her zaman iddialı konuşan Hikmet Karaman bile temkinli konuşuyor. Fenerbahçe'yi sıkıntı çıkarabileceklerini düşünmüyorum, net bir galibiyet gelir bu akşam.
Dışarda arkadaşlarla izleyelim diyoruz da eski tadı kalmadı ki bu işin, derbiler de bile dışarı çıkasım olurdu takım tad vermiyor..
@uaburak89
benim de dusuncem ayni sekilde. antepte olumsuz bir hava hakim, fenerbahcede ise tam tersi. kupadaki basarili surec lige de etki edecek bence. ilk bakista fenerbahce galibiyete yakin taraf, takim gibi oynarsak rahat kazaniriz. derbi haftasinda mutlaka 3 puan alinmali, gecen haftaki firsati teptik. bu defa kayip olmasin.
Salih 11'de mi olacak bakalım.