Geçmişin Külleri /BURSASPOR
Not: Bu kariyerimi bir roman gibi bölüm bölüm yapmaya çalışacağım haydi hayırlısı :D
1. Bölüm : Bursaya Dönüş
Sonunda uçaktan inmiştim Bursama geri dönmüştüm , memleketime geri dönmüştüm sonunda. İlk olarak direk menejerlik zamanlarımda kaldığım evime geri döndüm . Eve girir girmez eski hatıralarım aklıma gelmişti zaten , futbolculuk günlerim , menejerlik günlerim akımdan bir bir geçiyordu. Bir senedir futola ara vermişitim tekrar başlamakta istiyordum aslında ama çok yorulmuştum bu yüzden menejerlik kariyerime ara vermiştim. Çok özlemiştim ama artık futbolu çok kararsızdım futbola geri dönmelimiydim dönmemelimiydim .... Böyle uzun uzun düşünüyordum ki birden zil çaldı kapıyı açtım evimi temizlettiğim hizmetli kadın bana gelmişti ve kapıda bana doğru bir koli uzatıyordu '' Ekrem Bey bu koliyi evinizin çatı katında buldum önemli olabilir diye atmadım buyrun '' dedi. Bende teşekkür ettim ve kendisini uğurladım hizmetli gider gitmez koliyi kendi odama çıkardım ve koliyi açtım . Koliyi açar açmaz eski günlerim aklıma gelmişti kolide futbolculuk ve menejerlik zamanlarımdan fotoğraflarım vardı , birden ilk menejerlik deneyimim aklıma geldi ve anılarımın içine daldım ......
5 YIL ÖNCE
Ekrem BURSASPOR'UN yakasını bırakmıyor.
Ekrem Balı bu sabah BURSASPORLA sözleşme imzalayacak futbolculuk yıllarındada BURSASPORLA özdeşleşen Balı ilk menejerlik deneyiminide BURSASPORLA yapıyor. Balı'da röpörtajında ilk menejerlik deneyimini BURSASPORDA yapmak istediğini belirtmişti.
Ekrem Balı Kimdir ?
Ekrem Balı ilk futbolculuk kariyerine Bursaspor alt yapısında başlamıştır. Alt yapıda bir yıldız olacağı düşünülen Ekrem Balı elinden gelenin en iyisini yapmıştır ve 18 yaşında as takıma yükselip forma şansı bulmuş ve ilk maçında bir asist yapılmıştır. 18 yaşından 25 yaşına kadar Bursaspordan forma giyen Balı 25 yaşında ilk kez milli olmuş ve Fiorentina takımına transfer olmuştur. Fiorentina bir türlü adapte olamasada Fiorentinada 3 yıl forma giymiştir. Fiorentinadan sonra Türkiyeye dönen Balı 2 yıl Galatasarayda forma giymiştir. Galtasarayda eski formuna ulaşmış hatta eskisindende iyi oynamaya başlamıştır. Balı Galatasarayda 2 sezonuna başladığında çok büyük bir sakatlık geçirmiş bir dahada toparlanamamıştır. 30 yaşında tekrar Bursaspora dönmüş ve 34 yaşına kadar Bursasporda forma giymiştir sakatlıktan sonra eski haline dönemeyen Balı 34 yaşında emekli olmuştur.
40 yaşında 2013/2014 sezonunda Bursasporuma menejer olarak dönmüştüm sonunda ilk menejerlik deneyimide Bursaspor gibi güçlü bir takım çalıştırıcaktım bu şansı değerlendirmeliydim ,bu şansı kesinlikle değerlendirmeliydim. İlk olarak hedefim üst sıralarda bitirmek olmuştu bu yönetimin beni takımda tutması için yeterliydi , transfer bütçemizde azdı , böylece transfer yapabilmek için birkaç yabancıdan kurtulmalıydım. Bunlar aklımdan geçerken yatağımda yatmaktaydım ve çok heyecanlıydım uyandığımda artık kulübe gidip işime başlayacaktım çok mutluydum ..
1. Bölüm Sonu