Originally Posted by
vancart
Türkiye Ligi içi 6 7 tanesinin yeterli oldğunu düşünüyorum.Türklere çoğunlukla 19 yaş altı araştırması ztk araştırması fln görevlendirmeni tavsiye ederim. Ne kadar türkiyede oynanan mac varsa gözlemlemeye çalış. Göreve gönderirken hiç bir kısıtlama koymamak önemli.Yeni alacagin gözlemcilerle yavaş yavaş almanya belçika güney amerika ülkelerine yönlendirmeni tavsiye ederim.Eğer Gözlemcilik yapılacak ülkenin vatandaşı gözlemciler bulabiliyorsan onları seç.Gözlemcilik yapmaya başladıktan sonra Bilinen bütün oyuncular sekmesinden yaş sınırını 18 19 yapıp belirli özelliklere göre aratabilirsin. Veyahut Tüm özellikleri seçip 11 12 gibi değer atiyip en az 10 12 özellik eşlessin dersen iyi futbolcularla karsılasırsın.Ben daha çok taktiğe göre transfer yaptığım için kafamda belirli şablonlar var onlara göre bilinen oyuncular sekmesinden arama yapıyorum. Örneğin bir defansif ortasaha bulmayı düşünüyorsam;
Top Kapma 11
Agresiflik 11
Cesaret 10
Çalışkanlık 11
Karar verme 10
Kararlık 13
Konsantrasyon 9
Önsezi 9
Pozisyon alma 12
Sogukkanlılık 10
Takım Oyunu 10
Dayanıklılık 11
Denge 9
Güç 9
Hız 10
hızlanma 10
Şeklinde Seçerim. Sonrada Çıkan oyuncuları izlerim benim oynayacagim oyun stiline, takımda üstlenecegi role, ilerde göstermesi muhtemel gelişme, vs göre en uygun oyuncuyu veya oyuncuları alırım.