Galatasaray, Gerets'le yolları ayırdı
Galatasaray, Gerets'le yolları ayırdı
Galatasaray, teknik direktör Erik Gerets ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak fesh etti.
http://www.ntvspor.net/Images/14715.jpg
Galatasaray, teknik direktör Erik Gerets'le yollarını ayırdı.
Sezon ortasında Gerets'le 1 yıllık sözleşme yenileyen sarı-kırmızılı kulüp, Belçikalı teknik adamla olan sözleşmesini karşılıklı olarak fesh etti.
Tazminat olarak 700 bin Euro alacağı belirtilen Gerets, geçen sezon başına geçtiği Galatasaray'ı şampiyon yapmış, bu sezon ise ligi üçüncü sırada tamamlamıştı.
NTVSpor
Gerets'den hüzünlü veda...
Belçikalı teknik adam Erik Gerets Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının karşısına çıktı. Gerets'in düzenlediği basın toplantısında açıklamaları Sporx olarak yine canlı olarak aktardık. Eric Gerets hüzünlü bir şekilde sarı-kırmızılı bir ekipten ayrıldığını açıkladı..
Erik Gerets'in açıklamaları;
Gerets sözlerine üzgün olduğunu vurgulayarak başlarken, "G.Saray gibi bir takıma yakışmayan şekilde futbol oynadığımız için üzgünüm. G.Saray'da sorumluluk sahibi olan herkesin bunun farkına varması gerekiyor. İyisi ve kötüsüyle. Burada olmasam dahil önümüzdeki sene G.Saray adına herşeyin böyle olmasını diliyorum. G.Saray gibi bir takımın sadec 3-4 maçta yüksek performans göstermesi tabii ki kabul edilemez. Bu ekibin sezonun tamamında yüksek performanslı futbol oynaması şart." dedi.
Basının özellikle ikinci yılında kendisine karşı yaptığı eleştirilerden dolayı rahatsız olduğunu söyleyen Belçikalı çalıştırıcı, "İlk seneyi ele alırsak G.Saray'da iyi bir takım yaratmaya çalışırken, henüz işin başındayken benim bu kadar eleştirilmeme anlam veremedim. Burada bütün basını suçlayamam. Bizler de sene boyunca bizleri sürekli takip eden insanlara tabii ki saygı duyuyorum. Onlar bizlerle her gün beraberlerdi" dedi. Gerets gerçek kahramanların Florya'da çalışan insanların olduğunu belirtirken, "Temizlik görevlileri, tesislerde çalışan insanlar. G.Saray'ın büyüklüğüne örnek olan insanlar bu insanlardır." dedi.
Basın toplantısının sonuna doğru daha da üzgünlüğü ortaya çıkan Gerets, "Galatasaray'ı çok özleyeceğim. İstanbul'u çok özleyeceğim. Herkese çok teşekkür ediyorum. Arif Bey'e dostluğu için. Yine arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Üzücü bir an yaşıyoruz fakat sağlığımız yerinde, bence en önemlisi bu." diyerek gözyaşlarını güçlükle tutarak veda etti.
Gerets sarı-kırmızılı taraftarlara gönderdiği veda mesajında ise "Son olarak taraftarımıza bir mesaj iletmek istiyorum. Umarım ki G.Saray'ın taraftarları ilk senemizde olduğu gibi o günlere tekrar dönerler. Bir kulübün ruhunun taraftarlarca temsil edildiğini anlamalılar. Yöneticiler değil. Oyuncular değil. Antrenörler hiç değil. Ruhu katan tamamen taraftarlardır. Herşeye rağmen G.Saray'dan pozitif bir şekilde ayrıldığım memnunum. Hiçkimse ilerleyen günlerde beni boğazda arkadaşlarımla yemek yerken görürse şaşırmasın. Hepinize iyi günler diliyorum." dedi.
Tecrübeli çalıştırıcı basın mensuplarının soru isteğini ise "Çok üzücü bir gün yaşıyoruz. Başka bir toplantıda belki. Lütfen" diyerek reddetti.