evet arkadaşlar size bir matematik sorusu soracağım sizce
25-25=5-5 doğru mudur yoksa yanlış mıdır doğruysa neden doğru yanlışsa neden yanlış
Printable View
evet arkadaşlar size bir matematik sorusu soracağım sizce
25-25=5-5 doğru mudur yoksa yanlış mıdır doğruysa neden doğru yanlışsa neden yanlış
sen kaça gidiyorsun :D
Doğrudur.
25-25 = 5-5
25-25+5 = 5
0+5 = 5
5=5
O kadar kasmaya ne gerek var Murat abi :D
25-25= 0 5-5 = 0
0=0
yani 2 kişi doğru dedi bakalım başkaları ne diyecek :)
Doğrudur.Çünkü işlemleri en sade hale getirdiğimiz zaman sonuç 0=0 olacktır.
inorax benim gibi düşünmüş :) yada şöyle diyeyim. :) bende inorax gibi düşündüm :)
keşke hocalar sınavlarda böyle şeleri ispat yaptırsalar. :) Bir matematik ögrencisi olarak çok cekiyorumda ispatlardan.
Doğrudur.
25-25=0 5-5=0
0=0
Eğer bu doğruysa 25=5 olmalıdır..Bu yüzden doğru değil çünkü eşitliğin iki tarafından da aynı sayıyı çıkartınca eşit olmaz..
Ben bunu serviste bi arkadaşla tartışmıştım ortaya böyle bişey çıktı işte :D..
başka yorum yapan yok soru zor geldi herhalde :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
şuana kadar doğru bir açıklama yok
inorax ve murat özdemir'in dediği doğru deil mi?
oturur bunu ispatlarım hepinizin kafasını da karıştırırımda :D kim uğraşcak :p
doğru cevap verilmediyse neymiş bekliyoruz ailecek :)
bir tahmin yürüteyim
5(5-5)=5-5
5(5-5)=5-5 sadeleştirelim
5=0
sonuç olarak 25-25=5-5 yanlıştır.
tabii burada (5-5)lerin sadeleşmeyeceğini çünkü 0a eşit olduklarını, sadeleşseler bile sonucun 5=0 değil 5=1 olacağını, oradaki denklemin 5 * (5-5) = (5-5) * x şeklinde yazılabileceğini ve xin her türlü değeri alabileceğini söylemeye gerek yok herhalde.:icon_biggrin::icon_biggrin:
25-25= 0 5-5 = 0
0=0Dogrudur..
Sonuçlar 0 işte.Okadar zor bir soru değil.:)
evet senin dediğin doğru sadece 5=0 olomaz 1 olur isterseniz her basamağı tek tek yapim doğruluğu görün
25-25 sayısını mista7fb nin dediği gibi 5 parantezine alırız
yani 5(5-5)=5-5 olur
e biz tüm matematik işlemlerimizde toplama çıkarma yoksa aynı terimleri sadeleştiririz
yani 5-5 leri sadeleştiririz o zaman 5*1=1 den 5=1 olur sonuç farklı olur
ikinci bir yol 5-5 lere x deriz o zaman 5x=x olur.aynı terimler sadeleşirse 5=1 sonucu çıkar
NOT= Bunu ben uydurmadım bizim mat öğretmeni demişti :D
Sizin mat öğretmeni amma sıyırmış haa..
Rakamlarla işlem yapabildikden sonra onları yok paranteze alma,yok sadeleştirme yapamazsın.
25-25 = 5-5 Bu işlemin sonucu 0=0 'dır.O mat öğretmeni nerden almış diplomasını...
Bu ne biçim iş
O=0 işte:mad::zuhaha
5* (5-5) = (5-5)*1
işleminden sonra
5=1 çıkıyor gibi gözüküyor ama payda sıfır oldugu için bu işlem tanımsız olur.
25-25=5-5
25-5=25+5
Doğrumaz...
25-25=5-5
0=0
Doğurur.
Arkadaşlar siz olayı bilmiyorsunuz. Herhangi bir eşitlikte iki tarafı değeri 0 olan bir argümanla çarpmanız imkansızdır. Çarpsanız eşittir diyemezsiniz. Doğal olarak 25-25=5-5.
Sizin matematik hocalarınız sanırım çok fazla heyecan peşinde koşuyorlar.
Şu yazacağım geometri sorusunu götürün herhangi bir hocanıza, bana çözsün. Ona ne isterse kargoyla yollarım.
Soru:
http://img516.imageshack.us/img516/585/soruin2.jpg
Şekikdeki üçgende BD=AD=AC'dir. Ayrıca ED=BE'dir. Ayrıca EDB açısı ile EBD açısı eşittir ve 15'er derecedir. BAC açısı 90 derece olduğuna göre BEC açısının değeri nedir?
cevap 75 mi
135 mi geo. sorusu ?
diğerine açıkLık getiriLmiş zaten :)
ayyy :) 1 yazacadım 0 yazmışım. :) pardon ;)
Arkadaşım bu matematik manyakça bişi. :) Bu olayın içinde olan biri olarak konuşuyorum :) olmadık yerlerden olmadık şeyler çıkıyor. :)
Eğer benim gibi matematikden nefret ediyorsanız :) sakın matematik bölümü okumayın :) Ben niye okuyorum bilmiyorum :D
Yok işte Mustafa, iki tarafı da 0 ile çarpamıyorsun.
Sorunun cevabını bilen olmadı. Ayrıca bilen bana burdan çözümünü yollasın:)
Bilirsem Orjinal Fm 2008 isterim.:D