CHEMrah TV - Tribün Özel
Stadyum'da kereviz, bir stadyumu sevmeyiz! Bu yüzden, Tribün programıyla karşınızdayız sevgili futbol ve Seray Severler... Ben yorumcunuz Ömer Üründül ve değerli konuk sunucu hocamızzz Serdoğan.. Yok yav şaşırdım..
Ömer Üründül : Muahahaaa.. :n:
Özür dilerim sevgili seyirciler. Baştan alayım, ben Hakan Arıkan.. Üff.. Yine şaşırdım ya neyse hocam biz hemen İtalya'ya bağlanalım, çünkü Lazio - İnter maçı az önce bitti biz hemen sıcağı sıcağına değerlendirmeleri alalım. Bu arada biz de kendimize gelmiş oluruz. Hemen Hamdi'ye bağlanıyoruz. Evet Hamdi bize neler aktaracaksın.
Ee.. Serdoğan! Yayında mıyız? (Kameramana sorar) Eee, şey! Evet sevgili seyirciler az önce hakem elindeki son düdüğü de çaldırdı.. :n: :k: Ya özür dilerim.. Serdoğan bana da bulaştırdın bu şaşırma hastalığını ya. :) Evet sevgili seyirciler maç az önce bitti ve İnter takımı çok önemli bir 3 puan aldı. Bu maça kadar, iki takım ligin ilk iki sırasını paylaşıyorlardı ancak İnter'in deplasmanda aldığı bu galibiyet sonrasında Lazio puan tablosunda 3. sıraya geriledi. Maça Lazio Pandev ile çok hızlı başladı ama Sir Gürbüz'ün yaptığı bir taktik değişiklik vardı ki, bu dakikada Lazio adına herşeyi altüst etti. Zanetti'yi sağ kanatta bekletip, hiç ileri çıkarmayınca Lazio takımı, Manfredini ile etkili olduğu kanatta zayıflamaya başladı. İşte bu dakikadan sonra İnter akınları başladı. Stankovic ve Kallströmle etkili olan İnter ilk yarıda gol bulamadı. İkinci yarıya da kontrollü başlayan İnter, bir kontra atakta İbrahimovic'i topla buluşturdu. Son günlerin formda ismi İbrahimovic, rakip yarısahadan aldğı topu üstün adam geçme kabiliyetiyle iki kişinin arasından sürerek rakip kaleye ilerledi. Kalecinin açıldığını gören İbrahimovic kaleciyi de geçerek topu boş kaleye yuvarladı. İşte bu şapka ve hatta kimi genç kızlarca atkı çıkarılabilecek golle İnter Lazio'yu deplasmanda devirmiş oldu. Şimdi isterseniz maçtan hemen sonra oyuncularla yaptığımız röportajları izleyelim.
Ladesma - Lazio : "Aslında bu gün kötü oynamadık, İnter de iyi oynamadı ama niye böyle bir sonuç oldu hâlâ anlayabilmiş değilim. Bu maçı kazansaydık lider olacaktık ama kısmet değilmiş. Daha çok maç var, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İnter'e başarılar."
Pandev - Lazio : "Ya şimdi İnter'i tebrik etmekten başka yapacak birşey yok yani. Yalnız şunu söylemek istiyorum, Materazzi'nin bana attığı yumruğu Güney Kore'den görmüşler ama hakem görmedi. Maç bitmeseydi beni, attığı tekmelerle öldürecekti herhalde."
Materazzi - İnter : "Bu gün gerçekten harika oynadık, arkadaşlarımı kutluyorum. Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim. Pandev'in bana attığı kafayı, bizim memleketten görmüşler, az önce akrabalar aradı ama hakem malesef görmedi. Olsun, ne yapalım. Bunlar futbolda olan şeyler."
Cambiasso - İnter : "Teşekkür ederim. Yok, fazla birşeyim yok. Bir gerilme oldu galiba kaslarda ama önemli değil. Şimdi, bu gün gerçekten iyi oynadık, belki çok fazla pozisyon bulamadık ama kazanmayı bildik. Sezon başındaki Roma maçına bakamayacağımıza göre ilerideki maçlara bakıyoruz artık."
Evet sevgili seyirciler, futbolcuların görüşleri böyleydi. İşte bir maç daha böyle sonuçlanmış oldu. Eğer sorunuz yoksa ben sözlerimi noktalamak istiyorum. Serdoğan!
Evet Hamdi'ye teşekkür ediyoruz ve şimdi başka önemli bir başlığa geçiyoruz. Sevgili seyirciler bu gün, İnter teknik direktörü Sir Emrah Gürbüz, haftalar önce oynanan Empoli maçındaki tartışmalı, verilmeyen penaltı iddialı pozisyon hakkında yaptığı yorumdan dolayı federasyon tarafından kınandı. Sir, bu pozisyonda kural ihlali başta olmak üzere, kural hatası, yanlış karar, doğru yapanı da engelleme gibi birçok hata bulunduğunu ve maçın tekrar edilmesi gerektiğini belirtti. Zaten toplantı halinde olan fedesaryon da hemen, yeniden toplanmış gibi yaparak bir taşla iki kuş vurdu ve Sir Gürbüz'ü kınayan bir açıklama yayınladı, açıklama şöyle :
"3 Ekim tarihinde oynanan Empoli - İnter maçında, tartışmalara yol açtığı iddia edilen pozisyon hakkında, İnter klübü teknik direktöü Emrah Gürbüz'ün açıklamalarında tesbit edilen, "zaman aşımına uğramış maç hakkında yorum yapmak, taraftarı isyana teşvik, devlet büyüklerine hakarete teşebbüse tahrik" konularında; federasyonumuzun iç tüzüğünün müsvettesinde geçen, 37 sayılı yasanın 8/C bendinde yer alan kısmına aykırı davranışta bulunmak ve alenen, yok yere fedesayon toplantısının uzamasına yol açmak sebepleriyle birlikte, federasyon binamıza gazetecilerin girmesine ortam hazırlamak gibi aykırı davranışlardan ötürü kınanmasına karar verilmiş; tekrarı halinde 1 ay hak mahrumiyeti verileceği gibi, diğer haklarından mahrum edilebilmesi için vatandaşlıktan çıkarılması konusunda federasyonumuzun avukatları aracılığıyla dava açılmasına, sözlü sataşmaların ve federasyonumuzun 857 sayılı yasasının 1/3 = 0.333 (devirli) bendinde geçen hükümleri birbirinden ayrılmaksızın cezalandırılmasına karar verilmiştir."