Rui Costa dan Duygusal Veda
Portekiz futbolunun efsane isimleri arasındaki yerini alan Rui Costa, Pazar günü takımı Benfica'nın Vitoria Setubal ile oynadığı lig maçında son kez forma giydikten sonra taraftarları önünde duygusal bir veda yaparak kariyerine nokta koydu.Pazar günü Benfica'nın Luz Stadı'nda rakibini 3-0 yendiği karşılaşmada, 50.000 taraftarın önünde son kez görev alan 36 yaşındaki futbolcu, "Çok büyük gururla taraftarlarımın önünde jübile yaptım. Bana destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. 9 yaşından beri yaptığım birşeyi noktalıyorum. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Çok duygusal ve hüzünlü bir geceydi ancak kariyerimin tüm zamanı için kendimle gurur duyuyorum. Her zaman hayalini kurduğum gibi; futbolu Benfica'da bıraktığım için de ayrıca mutluyum" dedi.Euro 2004'ten sonra veda ettiği Portekiz Milli takım formasını toplam 94 defa terleten ve 26 gol kaydeden ortasaha futbolcusu, 16 yıllık kariyerine Benfica'da başlamış ve teknik direktör Sven-Göran Eriksson'la beraber 1 lig ve 1 de kupa şampiyonluğu yaşadıktan sonra 1994 yılında İtalya macerasına başlamıştı.6 Milyon Euro karşılığında Fiorentina'ya transfer olan Portekiz'li futbolcu, Mor Menekşeler'de oldukça başarılı yıllar geçirmiş ve 2 kez İtalya Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.2001 yılında ise teknik direktör Fatih Terim'in isteğiyle AC Milan'a 35 Milyon Euro karşılığında transfer edilen Rui Costa, kırmızı siyahlı ekipte ise 5 sezon forma giydikten sonra geçtiğimiz sezonun başında Benfica'ya geri dönmüştü.Rui Costa, bu sezon Benfica formasıyla 29 maçta 2504 dakika sahada kalıp 5 kez fileleri havalandırırken, 6 da sarı kart görmüştü.Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE