Printable View
Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 12 Nisan Pazar günü yapılacak 2009'un ilk derbisine ezeli rakipler geçmiş yıllara oranla buruk çıkacak.
Ligde 26. hafta sonunda üçüncü ve dördüncü sırayı paylaşan ezeli rakipler, 14 sezon sonra ikisi birden zirvenin uzağında bir derbide mücadele edecek.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında, şampiyonluk yarışının kızıştığı, sezonlarda ikinci yarılarda oynanan derbi maçlar baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre, ezeli rakiplerden her ikisi birden 1994-95 sezonun ardından ilk kez puan cetvelinin ilk 2 sırası dışında derbiye başlayacak.
Turkcell Süper Lig'de 26. hafta maçlarının ardından Sivasspor 53 puanla lider, Beşiktaş 52 puanla ikinci sırada yer alırken, Fenerbahçe ile Galatasaray ise 47'şer puan ve gol averajıyla üçüncü ve dördüncü sırayı paylaşıyorlar.
SON 14 SEZON
Turkcell Süper Lig'in son 14 sezonunda ikinci yarılardaki Fenerbahçe-Galatasaray derbileri öncesi ezeli rakiplerin puan cetvelindeki durumları şöyle:
1994-1995 Sezonu
25. hafta: 1- Beşiktaş 56 puan, 3- Galatasaray 51 puan, 4- Fenerbahçe 48 puan
1995-1996 Sezonu
25. hafta: 1- Fenerbahçe 64 puan, 4- Galatasaray 49 puan
1996-1997 Sezonu
20. hafta: 1- Galatasaray 47 puan, 2- Fenerbahçe 44 puan
1997-1998 Sezonu
21. hafta: 1- Fenerbahçe 44 puan, 2- Galatasaray 42 puan
1998-1999 Sezonu
22. hafta: 1- Galatasaray 50 puan, 2- Fenerbahçe 49 puan
1999-2000 Sezonu
25. hafta: 1- Galatasaray 66 puan, 3- Fenerbahçe 43 puan
2000-2001 Sezonu
30. hafta: 1- Galatasaray 67 puan, 2- Fenerbahçe 64 puan
2001-2002 Sezonu
22. hafta: 1- Galatasaray 50 puan, 3- Fenerbahçe 43 puan
2002-2003 Sezonu
22. hafta: 1- Beşiktaş 53 puan, 2- Galatasaray 48 puan, 4- Fenerbahçe 42 puan
2003-2004 Sezonu
22. hafta: 1- Beşiktaş 51 puan, 2- Fenerbahçe 48 puan, 4- Galatasaray 38 puan
2004-2005 Sezonu
32. hafta: 1- Fenerbahçe 77 puan, 2- Galatasaray 73 puan
2005-2006 Sezonu
30. hafta: 1- Galatasaray 74 puan, 2- Fenerbahçe 71 puan
2006-2007 Sezonu
32. hafta: 1- Fenerbahçe 64 puan, 3- Galatasaray 56 puan
2007-2008 Sezonu
31. hafta: 1- Fenerbahçe 70 puan, 2- Galatasaray 70 puan
2008-2009 Sezonu
26. hafta: 1- Sivasspor 53 puan, 3- Fenerbahçe 47 puan, 4- Galatasaray 47 puan
Çok zor maç olucak :\ Haftasonu ya biri ya da ikisi birden şampiyonluk yarışından kopacak.
Allah'ın izniyle maçı alacağımızı düşünüyorum..Umarım Yanılmam..
Bizde Alex büyük ihtimalle oynayamayacak.Eğer oynamazsa bu sezon Galatasaray'a karşı hiç oynamaması ilginç bir anektod olacak.
Maça gelirsek ligin ikinci devresinde oynadığımız Sivas ve Kayseri maçlarındaki gibi oynarsak kazanabiliriz ama onun dışında bir futbol sergilersek Ali Sami Yen'de işimiz zor olur.Maça;
------------------Volkan----------------
Gökhan-----Önder----Lugano-----Carlos
-----------Deniz-------------------------
-----------------------Emre---------------
Deivid-------------------------------Uğur
----------Güiza------Semih-----------
Bu taktik ve 11 ile maça çıkmak en doğrusu olur.Alex oynarsa Semih'i keser onu oynatır Aragones.Birde ben Deniz'i daha yararlı olarak görsemde Ön libero Selçuk oynar heralde.
Alex sakatlanma korkusuyla oynadığı zaman hayalet gibi dolaşıyor sahada bu yüzden Alex hafta sonu oynamasa daha iyi olur gibime geliyor.Tabii sağlıklı bir Alex'i kimseye değişmem :)
Alırız insallh ve yarıstan kopmayız derbilerde alıcagımız sonuclar bu yarıstaki kaderimizi belirlicek allah yardımcımız olsun...
İki takımda çok iyi durumda değil..
Eksiklerimiz yavaş yavaş kapanıyor, bu bizim için iyi haber..
Kaybeden çok büyük yara alacak. Hem prestij hem şampiyonluk açısından..
Evimizde oynuyoruz, süper hazırlıklar var ve harika bir atmosfer olacak yine CEHENNEM'DE !
Maçı kazanacağız, sahadaki 11 Metin ile !
Fenerbahçe Büyük Maçları Çok İyi Oynayan Bir Takım Ama Bu Derbi Hiç Birşey Belli Olmaz Hakeden Kazansın Bu Arada Fenerbahçede Emrenin Gol Atacağını Düşünüyorum
Bir Beşiktaşlı olarak berabere bitsin istiyorum tabiki =)
Bu hafta gerçekten ligde çok şey değişebilir ve bunun en büyük sebebi de bu derbi. İki takımın da şu anda brbirinden üstün bir tarafı yok gibi ama Galatasaray evinde oynamanın avantajıyla maçta daha şanslı.
Alex'in olmayışını kimi Fenerliler iyi olarak değerlendiriyor kimi ise çok kötü.. Bence Alex'in olmayışı özellikle Es-Es maçını izledikten sonra Fenerbahçe için tam bir felaket. Ama öte yandan Galatasaray'ın Antep maçındaki ikinci yarısını görünce Alex'in olmayışı daha iyi diyorum çünkü Galatasaray 65. dk dan sonra çok pozisyon verdi yani kondisyon konusunda biraz sıkıntı olduguna ısarettır bu..
Gönlüm dediğim gibi beraberlikten yana ama ankette de oyumu kullandıgım gıbı Galatasaray alır ..
Herşeyi bir kenara bıraktığımızda Galatasaray tempolu oynadığı zaman Fenerbahçe bu tempoya ayak uyduramamaktadır. Durağan oyun Fenerbahçe için avantaj diye düşünüyorum.
Galatasaray maça tempolu başladığı takdirde ilk 20 dakikada gollerle buluşur. Tabi önemli süreç bundan sonra başlıyor. Golleri bulduktan sonra geriye yaslanırsa maç berabere biter. Ancak gücünü dengeleyerek tempoyu istediğinde artırırsa farklı bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.
İki taraftan birisi toparlanamayacağı bir darbe alacak bu derbiden.
İki takım içinde zor geçecek bir karşıılaşma olacak.Galibiyete yakın olan araf ev sahibi olduğu için GS.Bu maçtan berabelik çıkması halinde BJK ve Sivas liderlikte yanlız kalacaklar.Bizim halimiz zaten arap saçı :D
Fenerbahçe'nin deplasman fobisi bu maçta da devam edecek mi acaba ?
İki takımın da formda olduğu söylenemez. Kavganın, gürültünün olmadığı bir maç temenni ediyorum . . .
Alex'in oynayıp, oynayamayacağı belli değil ve bence de Alex'in olmaması büyük dezavantaj olur fakat Eses maçında Alex ile birlikte Emre'nin de olmaması o futbolu meydana getirdi. Yaratıcı oyuncu sözünü pek sevmesem de Eses maçında bu tipte oyuncumuz yoktu. Deivid biraz o tipte fakat o da son zamanlarda iyi durumda değil.
Kaybeden tarafın şampiyonluk şansının büyük sürprizler olmaması halinde biteceği çok açık. Beraberlik durumunda iki tarafın da hemen hemen şansı kalmıyor. Derbilerde genellikle daha farklı bir Fenerbahçe oluyor. Derbilerde form durumu, en son maçta takımların ne yaptığı, takım içindeki karışıklıklar vs. maç için tahminde bulunmada yardımcı olmuyor. Bunun örneğini defalarca gördük. Apayrı bir hava.
Fanatik'te çift defansif ortasaha önlerinde Emre - Alex'in mevkisinde - forvette ise Güiza olacağını fakat Dede'nin tam kararını vermediğini ve Semih'e yer açmaya çalıştığını yazıyordu.
Gökhan Önder Lugano Carlos
Deivid Deniz Emre Uğur
--------Semih Güiza
Alex'in olmaması durumunda bu kadro iyi olur düşüncesindeyim. Alex yetişirse Güiza yerine Alex ve ilerleyen dakikalarda duruma göre Güiza girebilir. Semih büyük oyuncuların yanında adeta bu yaşına kadar pişti. Çok ince paslar atabiliyor, çok iyi yer tutuyor, kafa topu alıyor. Kendisini müthiş geliştirdi. Alex'in olmaması durumunda çift forvetli sistemde Güiza'nın biraz arkasında oynayarak Güiza'ya güzel pozisyonlar hazırlayabilir.
Bu maç Alt biter. 1-0 Alırız diye düşünüyorum. İnşallah golü Emre atar.
Ali Sami Yende bu sezon ve gecen sezon derbi kaybetmiyoruz. Gecen sene Fenerbahceyi 2 kere, Besiktası gecen sezon ve bu sezon, Trabzonu da aynı sekilde gecen sezon ve bu sezon maglup etmiştik. Bu macın da öyle olacagını umuyorum, temenni ediyorum.
Ortasaha, hucum anlamında neredeyse kusursuz bir takıma sahibiz. Ortada Ayhan, Barıs; önlerinde Arda, Kewell ve bu macta cok büyük bir ihtimalle ilk 11 olacak Lincoln ve forvette Baros. Barosun son haftalarda müthiş yükselen bir grafigi var, umarım bu macta da devam eder. Defans bölgemizde ben bu sefer göbekte Hakan-Emre ikilisinden değil; sol ve sag beklerimizden cekiniyorum. Özellikle sol bekte Volkan yaman son antep macında berbat oynadı. Yozgatlı o tarafı koridor gibi kullanmıştı. Buna bakarak Sabri antep macında eski maclara nazaran iyi bir oyun oynamıştı ama onunda sagı solu belli olmuyor. Volkanın korudugu kanatta Deivid oynayacak muhtemelen; cekindigim isim deivid degil, geriden bindirme yapabilecek Gökhan. Deividin tam anlamı ile kanat gibi oynadıgını düşünmüyorum. Sabri kanadında ise Ugur olacak. 2 dengesiz karsı karsıya. Kimkime dumduma artık.
Hucum anlamında kesin gol atacagımızı düşünüyorum; fakat önemli mesele gol yememek olacak bizim için. Savunmada dikkatli olursak mutlaka galibiyet ile ayrılacagımızı düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun.
Bizim icin bu mac, ligin en önemli macidir. Eger bu maci kazanirsak, Fenerbahce'yi safdisi birakacagiz ve zirveye biraz daha yaklasacagiz. Yok kaybedersek, uefa bile zora girer.
Bu macta sakatligi gecen Mehmet Topal'in stopere cekilmesil, Hakan Balta'nin da sol bekte yani asil mevkisinde oynamasi gerekiyor. Mehmet Topal stoper olarakta gayet basarili oynabiliyor. Hakan Balta'da stoper olarak gayet iyi, ama Volkan Yaman tehlikesini göz önüne alirsak, böyle bir degisikliligin bu macta uygulanmasi gerekiyor. Hakan Balta - Arda Turan uyumu da bize bu macta avantaj kazandirir.
Lincoln bu macta oynatilmalidir. Artik kendisinin son sansi bu Fenerbahce maci. Eger bu macta etkileyici bir performans sergilemezse, bu sezonun kalan maclarinda kadroda dahi giremez. Sezon sonunda postalanir. Bu da onun bilincinde ve ben bu macta Lincoln'den cok seyler bekliyorum.
Sonuc olarak, güzel bir mac bizleri bekliyor. Iki takim icin hayati önem tasiyan bir mac. Kazanan yoluna devam eder, kaybeden hüsrana ugrar.
Bence, ev sahibi olmanin avantajini iyi degerlendirir, taraftarlarimizla bütünlesir ve bu maci kazaniriz.
Macı öyle veya böyle alıcagız İnşAllah , sahada herkes yüregini koyarak mücadele ederse farkta atabiliriz , Allah utandırmasın ve yardımcımız olsun , Başarılar aslanlarımıza.
Eğer Alexli oynarsak 4-1-3-1-1 oynamalıyız.
Volkan
Carlos Önder Lugano Gökhan
Deniz
Uğur Emre Deivid
Alex
Semih.
Alex oynamayacaksa takım daha çok basmalı.Yani 4-1-3-2 Alexsiz sisteme uyabilirm.Buradaki püf nokta Güizanın pivot değil 2. santrafor olarak oynaması.Yani;
Volkan
Carlos Önder Lugano Gökhan
Deniz
Uğur Emre Deivid
Güiza
| Semih
Arda'nın maçı olacağına inanıyor, takımımıza sonuna kadar güveniyorum. Seyir zevki yüksek bir maç olur umarım.. :)
Güzel bir maç olacak. Üst olur diye düşünüyorum. Gollü, zevkli, centilmence bir maç olması dileğiyle..
Bu tip maçları ya evsahibi olan yada daha çok ihtiyacı olan alır genelde ...
ama bir veri varki derbilerde genellikle hiç değişmez..
oda favori olan kaybeder...
şimdi galatasaray bence favori...bu yüzden kazanan fenerbahçe olacak...beraberlik de yüksek ihtimal...
bol gollü bir maço hepimiz bekliyoruz.kaliteli dosttça adına yakışan bir maç olsun...ve en iyi oynayan en çok hak eden kazansın
Bencede kazanacagiz Gs saha avantaji var ama bu takimin derbilerdeki performansi cok iyi ins. maci erken koparip Sami Yen de ki taraftarlarimizinda destegi ile maci kazaniriz..
oldurcek beni bu maclar
Fenerbahçe'nin derbilerdeki performansını fazla abartıyorsunuz bence. Bu yıl sene başından beri oynadığı futbol da ortada. Sami Yen'de fb taraftarı desteğinin olacağını düşünenleri de anlamak hayli güç.
Kaybeden Takım Aşağıya İner Bu Yüzden Kazanıp Yolumuza Devam Ederiz, Lincoln oynarsa Şov Yapar. =)
Kimsenin kimseden iyi oldugu falan yok suan. 2 takımda iyi futbol oynamıyor gercek olan bu. Tabi derbi havası farklı olur. O yüzden 2 takımda farklı motive olacaktır. 2 takımında birbirlerine üstünlük kurdugu bölgeler var. Eger Galatasarayın bekleri Volkan-Sabri olursa bu bölgede Fenerbahce daha üstün olur. Volkan degilde sol bek Hakan olur Stoperde Topal oynarsa daha iyi olur ama yine de defansif acıdan fenerbahce daha üstün Galaatasaraydan. Buna nazaran hucum ve forvet anlamında da Galatasarayın üstün oldugu gözleniyor. Ortasahada Ayhan, Barış; önlerindeki Kewell, Arda, Lincoln ve Baros Fenerbacenin bu bölgedeki adamlarına nazaran daha cok tehlikeli olabilecek, etkili isimler. Taraftar bakımından da Galatasarayın üstünlüğü olacak.Quote:
Galatasaray'ın futbolunu da hatırlatmak isterim, Fenerbahçe daha iyi durumda şu an.
İlk golü Galatasaray atar ve Fenerbahce buna erken cevap veremezse, taraftarın da coşması ve takımı coşturması ile Galatasaray macı koparır diyorum bende.
Bir gün sonra sınavım var ama kim takar sınavı :) 20 yasındayım 15 16 yıldır derbilerde kendimden geçiyorum coğu zaman güldük,kimi zamansa ağladık haydi be Kanaryam bu sene pek mutlu edemedin bizi...Haydi...
Maçta KralAlex olmayacağına göre Semih-Güiza ikilisi ya da Emre-Güiza ikilisi görev alacak...Aragones Selçuk-Josico-Emre yi denemis orta sahada son idmanda böyle cıkarsak bastan mağlubiyeti ya da mahkum oynamayı kabul ederiz...
Volkan-Gökhan G.,Lugano,Önder,R.Carlos,Deivid,Selcuk(Deniz),Emre ,Uğur Boral,Semih,Güiza 11i dısında bi 11 düşünemiyorum...Güiza Semihin arkasında görev alırsa cok daha yararlı olabilir.Hızlı kosularla araya atılan toplarla sonuc arayabiliriz.Maça Gsnin tempolu baslayacağını küçük cocuklar bile biliyordur onun için Dedemiz tandemi güçlü tutmalı gecen sezon mücadele eksikliğinden Ali Sami Yende kaybetmistik,Zico'nun ipi cekilmisti.Bu sene ise var olma macına cıkıyoruz.Gecen senenin aksine R.Carlos gibi bir oyuncu var sol da(sakat olduğu için Uğur oynamıstı sol bekte)
Aureilo,Kezman,Edu gibi oyuncular olmayacak.Aureilo en büyük eksiklik gibi görünüyor...
Futbolcular çubuklu formaya bi baksınlar bi de onları canlarından cok seven bizlere...Nasıl yapmak istiyorlarsa ona göre oynasınlar...Bu topiğe ilk ve son kez yazıyorum.Allah utandırmasın!!!