Fenerbahçe Cumhuriyeti [5.Sezon]
FM09'un miladının yavaş yavaş dolmaya başladığı şu günlerde boş boş otururken dedim bir de Fenerbahçe ile bir kariyer yapayım bu seride bir de kendi takımımızın tadına bakalım artık.Ardından başkanımızın dünya klubu olma hedefi doğrultusunda takımımızın başına geçerek bu hedefe göre transfere giriştik.
Benim en başta kariyeri paylaşma gibi bir amacım yoktu ancak takım o kadar harika oldu ki bunun görülmesi lazım:D.Kariyerde ilk sezondayım ve oldukça ilerledim transferleri ve su ana kadar oynadığımız karşılaşmalardan dikkat çekici olanları ekleyeceğim,ardında tabi ki devam.
Harika bir transfer dönemi geçirdik tabiki bu kadar kalabalık bir gelen/giden tablosunun bize uzun vadede getirisi kadar kısa vadede götürüsüde olacaktı,uyum sorunu yaşamak gibi.Oyuncular ligin başında biraz sıkıntı yaşasalarda ikinci yarısında iyi açıldılar.Değinmek istediğim iki isim var Mosquera ve Cacares.Edu ve Lugano gideceği için bu ikisini önce kiraladım işi sağlama almak için ardından gerekli transferleri yapınca ikisinide 1 kere bile sahaya çıkarmadan geri gönderdim.Aslında bazen keşke göndermeseymişim dediğim oldu CL maçlarında ama olan olmuştu artık :).Mehmet Ekici ve Sinan Bolat'ı da önce kiraladım para kalırsa alırım bonservislerini dedim.Mehmet'inkini hemen aldım Sinan'ın ise sene sonunda biten kontratı sayesine ocak ayında sözleşme imzaladık.O da artık bizim.
Sezon boyunca kullandığımız diziliş bu şekildeydi.Oyunu başarıdan çok eğlenmek ve yeni birşeyler bulabilecekmiyiz bakalım gibisine açtığım için bu uçuk takıma böyle uçuk bir diziliş belirledim sanırım oyuncu kalitesi sebebi ile de iyi verim aldık.İleride ki 4'lünün solunda ocak ayına kadar Alex oynadı.Ardından da Gignac o bölgede devam ediyor.Guiza'yı sene sonunda yollayacağım piyasa yapması için ki bunun için gol atması gerekiyor orta ikilide kullanıyorum o yüzden Gignac bu sezonu ağırlıklı olarak solda geçirecek.İyi de oynuyor ayrı mesele :).
Bir sonraki mesajda ise takımın şu anki durumu hakkında bilgi vereceğim ve şu ana kadar oynamış olduğumuz maçlardan birkaç ss ekleyeceğim.Bu arada sizlerden de bu takımın neler başarabileceği hakkında tahminler ve yorumlar bekliyorum.
2009 / 2010 Sezonunu Açıyoruz
Geçen sezonki başarılı performansımızı bu sene dahada ileriye taşımak amacındayız.Transferde yine hareketli bir dönemi geride bıraktık.Moutinho,Veloso,Cardozo gibi oyuncularımıza avrupanın devleri el attı vermedik bu da mutsuz olmalarına yol açtı,inşallah sezon içinde bir sıkıntı oluşturmaz bize.Guiza ülkesine sağlam bir dönüş yaptı,yeni sezonda R.Madrid forması giyecek.İlk etapta 27 trilyon olarak açıklanan transfer bütçemiz başkanında kıyağı ile 58 trilyona çıktı bu da işime oldukça yaradı şimdi harcayacak yer bulamıyorum parayı :D
Transfer bilgilerini transfer dönemi kapadıktan sonra koyacağım.Şimdilik sezounun ilk r esmi maçında süper kupa finalinde Trabzon ile oynadığımız maçı ekliyeyim.
Türkiye Süper Kupa Finali
Beklediğim gibi rahat bir maç sonucunda kupayı aldık.Volkan yine gereksiz bir çıkış yaptı Umut'ta affetmedi alıştık Volkan'ın bu işlerine.Cardozo kötü oynadı ilk 11'de yer alan 2 yeni transferimiz ise etkili bir oyun ortaya koydular.
TSL'de sezonu açıyoruz.Rakip Sivasspor deplesmanda oynayacağız,golcumuz Cardozo bu maçta sakatlığı sebebi ile oynayamayacak.Bir yandan transfere odaklandık savunmaya bir Türk oyuncu daha alacağım önce bir İ.Toraman'a baktım ancak CL hedefimizde onunla olmaz bu iş ki alacağım oyuncu Gökhan Zan'ın yerinde oynayacak,Gökhan İbo'dan daha iyi bence.Gurbetçilerimize yöneldik,zamanımız ise daralıyor!
1.Hafta
RAKİPLERİMİZ KIZARMAYA DEVAM EDİYOR :D
Sivas oldukça direndi ama kilidi Gignac'ın kafa golu ile açtık.Geçen sezon bir çok maçta olduğu gibi hatta Süper Kupa finalinde de olduğu gibi Sivas'ta kırmızıyı yemeden maçı bitiremedi.Bu maçın ardından Galatasaray,Beşiktaş ve Trabzon yönetimlerinden hakemler tarafından kollandığımız şeklinde demeçler verildi.Biz bunlara sadece gülüyoruz yıldızlarımızı durduramayınca ya tekmeliyorlar ya yumrukluyorlar önce kendi çöplüğünüzü temizleyin !
Ve hafta içinde şampiyonlar ligi grubumuz belli oldu geçen sezonki gibi ilginç bir gruba düştük yine bakalım neler olacak üçüncülüğün hayal kırıklığı yaratmayacağını söyleyebilirim.Çünkü UEFA'yı alma şansımız tabii ki daha yüksek.
2.Hafta
Trabzon yine Kadıköy'de idi.Bu sefer hiç bir yorum yapmayacağım bizi sezonun mutlak şampiyonu ilan eden Ersun Yanal ağır bir hezimet aldı.
Transfer dönemide kapandı,yani artık dosyayı açma zamanı geldi