Aziz Yıldırım'ın açıklamaları
Şampiyonluğu Bursaspor'a kaptıran ve taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle de yaşadığı şok kat kat artan sarı-lacivertlilerde önümüzdeki dönem bir çok gelişmeye gebe.Özellikle maçın bitimiyle beraber bir grup taraftarın şeref tribününe sızarak yöneticilere saldırmak istemesi ve en çok Başkan Aziz Yıldırım'a tepki göstermelerinden sonra yakın çevresine "Ben artık bırakıyorum" demesinin yankıları sürüyor. Aziz Yıldırım'ın dışında aralarında İlhan Ekşioğlu'nun da olduğu 3 yöneticinin de istifa etmek istedikleri öğrenildi. Geceden bu yana önce topluca toplantıda olan, sonra gruplara ayrılarak durum değerlendirmelerini yapan yöneticilerin aldıkları kararları kamuoyu ile paylaşmaları bekleniyor.
Gözler özellikle Aziz Yıldırım ve Daum üzerinde yoğunlaşırken, Guiza da eleştiri oklarına hedef olmuş durumda. Başkan Aziz Yıldırım'ın Alman hoca ile fiziksel bir temas kurması beklenmezken, alınacak olumlu-olumsuz kararların tebliğ edileceği öğrenildi.
Guiza ile Lugano bugün ülkelerine giden ilk futbolcular olurken, şampiyonluk hesapları yapan Sarı-Lacivertlilerin daha çok yarına göre plan yaptıkları ama yaşanan yıkım nedeniyle uçuşlarını öne aldıkları da belirtildi.
3 FUTBOLCU AMELİYAT OLACAK
Uzun süredir sakat oynayan Gökhan Gönül, Gökhan Ünal ve Özer Hurmacı ise tatilden önce doktora gidecekler. 3 futbolcu da bıçak altına yatıp önümüzdeki sezona sağlıklı girmek için tedavisini tamamlattıracak. Milli futbolcular ise yarından itibaren mullu takımın ABD kampı için toplanacak.
Öte yandan Fenerbahçe ile olan opsiyonu kendisinden habersiz uzatılmak istendi diye hakkını aramaya çalışan Semih, takımının Trabzonspor maçında gole ihtiyacı olmasına rağmen oyuna alınmamasıyla gemileri iyice yaktı.
Oyun 2. yarıda Trabzonspor ceza sahası içinde geçerken Daum'un Semih'in yüzüne bile bakmaması sonucu kararını kesinleştiren golcü oyuncu kendisine kulüp arıyor. Özellikle Türkiye'de bitmeyen taşkınlıkların dün doruğa çıkması da Şentürk ailesinin yurt dışına gitme kararı almasını sağladı. Semih'in eşi yurt dışında huzurlu bir ortamda iyi bir kulüpte forma giymesini isterken, menajeri de bu konuda çalışmalar yapıyor.
HASAR VE EKONOMİK KAYIP ÇOK BÜYÜK
Taraftarların önce gol sevincinde ardından şampiyonluğun kaybedilmesi birlikte çıkardıkları yangın, sökülen koltuklar, tuvaletlerde kırdıkları lavabo ve pisuarlar önemli bir zarara yol açtı. Stad dışında da bazı kapı ve camlar hasar görürken faturanın 200 bin TL civarında olduğu tespit edildi.
Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırarak ekonomik anlamdaki beklentilerin tersine bir tablo ile karşılaştı. Şampiyonluk primi olan yaklaşık 16 milyon TL yerine 8-9 milyon TL kazanabilen Fenerbahçe şampiyonlar ligine direkt katılamayarak yaklaşık 23 milyon TL'den oldu ve bu rakamın yerine en fazla 10 milyon TL alabilecek. Sarı-Lacivertliler ön elemeleri geçmesi halinde Bursaspor ile pastayı paylaşabilecek.
HİSSELER DE DİBE VURDU
Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile berabere kalarak şampiyonluğu kaybetmesinin ardından bir darbe de borsadan geldi. İlk seans başlar başlamaz dibe oturan hisseler ikinci seans açılışta da tepetaklak oldu. Fenerbahçe hisseleri yüzde 18.57 kayıpla 57 liraya indi ve açık ara günün en çok kaybettiren hissesi oldu.
Fenerbahçe 2010-2011 sezonu için şampiyonlar ligine 3. ön eleme turundan itibaren başlayacak. Bu turda seri başı olan Fenerbahçe'nin ilk rakibi 16 Haziran'da çekilecek kuralar sonrası belli olacak. Bu turda ilk maçlar 27-28 Temmuz'da rövanşlar 3-4 Ağustos'da oynanacak. 4. ön elemede ise Fenerbahçe'yi Sevilla, Tottenham, Ajax gibi takımlar bekliyor.
17.05.2010
Kaynak : DHA
''Ne Daum ne de Aziz Yıldırım kalacak''
Bursaspor'un tarihinde ilk kez yaşadığı Turkcell Süper Lig şampiyonluğu Macaristan spor basınında geniş yer buldu.Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, ''Türkiye: Bursaspor, Trabzonspor'un yardımıyla ilk kez şampiyon oldu'' başlığı attığı haberin devamında ise Bursaspor sahasında Beşiktaş'ı 2-1 yenerken, Fenerbahçe kendi sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk Bursaspor'a gitti, diye yazdı.
Macaristan'daki diğer spor basını ise ''İstanbul'da dramatik gece, Bursaspor tarihinde ilk şampiyonluğunu kazandı'' ortak başlığını kullandı.
Macar spor basını, Fenerbahçe, İstanbul'da 55 bin ateşli seyircisi önünde şampiyonluk kutlamalarına hazırlanırken, beklenmedik bir şekilde şampiyonluk Bursaspor'a gitti yorumunda bulundu.
''Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın büyük hatası kovulan Alman hoca Daum'u geri getirmek oldu'' diye yazan Macar spor basını, kaçan sürpriz şampiyonluğun ardından, ''Ne Daum ne de Aziz Yıldırım kalacak'' görüşünü Macar okuyucularıyla paylaştı.
17.05.2010
Kaynak : AA
Başkan Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu önemli açıklamalar da bulundu.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu kritik bir basın toplantısı yaptı. İlk olarak Şekip Mosturoğlu konuştu. Mosturoğlu, Bursaspor'u kutluyoruz diyerek sözlerine başladı. Ardından Başkan Aziz Yıldırım konuştu. Göreve 2 yıl daha devam edeceğini açıklayan Aziz Yıldırım, "Türkiye'de tek büyük var oda Fenerbahçe" diyerek sözlerini tamamladı.
AZİZ YILDIRIM: "TÜRKİYE'DE TEK BÜYÜK VAR"
ÜZÜNTÜLÜYÜZ!
Değerli Fenerbahçeliler,
Üzüntülüyüz, haketmediğimiz bazı davranışlarla karşı karşıyayız. Biz birtane topu 3 direğin arasında geçirmiş olsaydık bu mutluluğu kazanacaktık ve basın Aziz Yıldırım'ı kullanacaktır ki buda başarıdır. Buda Aziz Yıldırım'ın başarısı değil Samandıra'ya giden yöneticelerin başarısıdır. Onalarada teşekkür ediyorum.
F.BAHÇE VE DİĞERLERİ OLGUSU!
Deportivo tarihinde hiç şampiyon olmamıştır penaltı kaçınca ilk şampiyonluğunu kaçırdı. Sporda tüm sporlarda bunlar olur yaşanacaktır da. Burada bizi üzen F.Bahçe ve diğerleri diye bir olgu oluşmuştur.
Her yerde Fenerbahçe'nin aleyhine söylemler duyduk. Bunu söyleyenlerin Fenerbahçeli olması da gerçek acıdır. Önce can sonra canan diyen Gökçek "Bursa şampiyon olsun" diyor. Can ve cananı anlamıyorum.
SUÇ DUYUSURUSUNDA BULUNACAĞIZ!
Gökçek siyasetçidir. Kanunlarımıza göre Belediye Başkanları sporda olamazlar. Hangi sıfatlarla yorumlar yapabilmektedir. Şike teklif ettiler diyebilmektedir. Soruyorum acaba bunları onlar mı yaptırdı? Biz bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.
HAKEMLER BİLEREK HATA YAPIYOR DEMEDİK!
Şampiyon oluruz korkusuyla tüm ligi şabia halene getirdiler. Hakemlere tepki koyduk. Hakemlerle bu lig bitmez dediğimizde hakemlerin yeteneksiz olduğu için söyledik. Tüm kulüpler aynısını söylüyor. Buna çözüm bulunmalı. Hakem bilerek yapıyor demedik. Hep yetenekten bahsettik.
A.GÜCÜ YÖNETİCİSİ MAÇ OYNANMADAN ORTAMI GERDİ!
Ankaragücü yöneticisi beyanlar verdi. Maç oynanmadan ortamı gerdi. Biz hakemi biliyoruz Bülent Yavuz'a söyledik... Bülent Yavuz ile konuştum. Onun söylediği isim Abitoğlu idi. O hakem verilmedi bizim maça. Ankaragücü'nün bizden önceki maçına verildi ve Ankaragücü kazandı.
GÖKÇEK YA SİYASET YAPSIN...!
Melih Gökçek ya siyaset yapsın ya da spor adamı olsun. İkisini birlikte yaparsa önümüzdeki dönemde spor kötü yerlere gidecektir. Kendi oğlunu başkan yapmıştır.
Hiçbir sıfatı olmadan işine geldiğinde A.Gücü'nü koruyan işine gelmezse ilgim yok safsatasını ortadan kaldırmalıdır. Kanunen Belediye başkanları spora karışamaz. A.Gücü ve ankaraspor Ankara Belediyesi'nin gelirleriyle yaşamaktadır.
TOPBAŞ'A SESLENİYORUM!
Kadir Topbaş'a sesleniyorum harfiyat işlerini almak istiyoruz kulüp olarak. Sayın Gökçek hem Fenerliyim diyecek ismini de Melih Kotanca'dan alacak sonra da Bursa şampiyon olsun diyecek. Böyle Fenerbahçelilik olmaz. Siyasetle spor ayrılmalıdır.
Trabzon maçında 15-16 pozisyonda 1 gol attık. Biz kimseyi suçlamadık.
BAŞBAKANI ÖRNEK ALSINLAR!
Söz verdim şamipyon olacağız diye. Son maça kadar getirdik. İki final oynadık ama olmadı. Süzümüzü yerine getirmek için mücadele ettim. Sayın Bakanın söylemlerini çirkin buluyoruz. Siyasetin spora karışmaması gerek. En önemli örneği başbakandır. Onu örnek almalılardır.
AZİZ YILDIRIM DÜŞMANLIĞI!
Bu kulübün ekmeğini yiyenler ve gidenler Aziz Yıldırım düşmanlığı yapıyorlar. Yıldırım yarın gidecektir. Ömrümün sonuna kadar kalacak halim yok. Buradan ayrılan sporcular Fenerbahçe şampiyon olmasın diye rakipleri arayıp söylüyorlar.
RÜŞTÜ NE YAPTI!
Beşiktaş kalecisi Rüştü Kasımpaşalı oyuncuları arıyor Fenerbahçe'yi yenin diye.
Kendisine haber gönderdim "Bursa da iyi oynarsın da sana leke gelmez" diye.
Yorumcular konuşuyorlardı haydi şimdi konuşsunlar. Serkan Kırıntılı, Murat Şahin, İvesa, Franco hata yaptılar.
Rüştü ne yaptı? Çıksın söylesin "Bu şahısları aradadım" desin. Sen neden arıyorsun ne işin var onlarla?
Rüştü'nün bunlarla kulüplerle onlarla Feneri yenin diye mesaj vermenin ne işi var. O zaman Bura'dan yediği gol de şaibelidir. Ayıp denen birşey var. İnsanlar ekmek yedikleri yere ihanet edemezler.
BASIN TARAFSIZ OLMALIDIR!
Basın da tarf oldu. Belli kesimler maçlarımıznh zor olduğunu Bursa'nın da hepsini kazanacağını söylemiştir. Basın da tarafsız olmalıdır. Kendini sorgulamalıdır.
Kanunları yeniden ele alıp suçlamalarda bulunanların ispat yapamadıkları durumda hakim tarafından serbest bırakılmaması gerekir. Onlar ceza almalıdır. Ama A.Gücü yöneticisi öyle duydum deyip serbest bırakılır ama acıyı biz çekeriz.
TARAFTARA TEŞEKKÜR!
Taraftara da teşekkür ederiz. Sezon boyunca desteklemişlerdir. Ama onlara uyarım taraftar takımı desteklerken zarar verecek olaylardan kaçmalıdır. Kasımpaşa ve A.Gücü maçlarını seyircili oynasak belki kazanırdık. Belki şampiyon olacaktık. Daha önce de olaylardan dolayı ceza aldık. Gelecek sene de cezalı başlayabiliriz. Taraftara düşen görev sahamızın kapanmaması için ellerinden geleni yapmalıdır. Ama onların desteğinden dolayı teşekkür ederim.
İHALEYİ TEK BİR KİŞİYE YIKAMAYIZ!
Biz herkesle konuşup, ondan sonra yön vereceğiz takımın kaderine. İhaleyi tek bir kişiye yıkmayız. Birlikte doğru yolu bulacağız. Basında okuduklarımızdan rahatsısız. Bunlar hakarettir. Aykut'u ve Daum'u bizi kötü adam gösteriyorlar.
ANONS YAPILMADA BELKİ GOL ATACAKTIK!
Anonsla ilgili arkadaş çıktı televizyonlara ve anlattı. Kendisi yanlış yaptı. 12 yıldır kulüptedir. Organizatördür kendisi. İyi insandır. O andaki psikolojiyle yaptı. Yönetim bunu yaptırdı denmesi üzücü. Bu olayları o anda nasıl düşünelim. Bunlar ne kadar acımasız. Bizler bu kadar akılsız ve aptal mıyız. Ne faydası var o anonsun. Belki bir gol atacaktık o anons yapılmasa. Ben anonsçuyu neden döveyim. Yusuf Dursun seni dövdüm mü?
Çağrıdım sordum ne oldu dedim. Arkadan söylediler ben de anons yaptım dedi. O söyleyeni bul gel dedim. Sonra polis götürmü. Kim gördü dövdüğümü! Bunu nasıl yazarsınız?
BEN KÖTÜ ADAM DEĞİLİM!
Çok üzülüyorum. Kötü adam yaratmak için beni kullandınız. Ben o kadar kötü bir adam değilim.
2 YIL DAHA BURADAYIM!
Fenerbahçe büyük camiadır. Fenerbahçe zor günlerde gereğini yapar. Gereğini yapacağız. 2 yıl daha buradayım. Yeni arkadaşlarla yeni ve daha güçlü Fenerbahçe için tedbirleri alacağız. Ama lütfen bu uygulamları yaparken resmi açıklamalar dışında yorum yapmayın.
FUTBOLDA DA BİRŞEYLER YAPACAĞIZ!
Zor günler geçirdik. Bundan sonra dileğimiz iyi günlerin olmasıdır. Burası bir spor kulübüdür. Gelecek yıl erkek basket, erkek voleybol bayan basket ve voleybolda da hedef Avrupa'da finaldir. Futbolda da birşeyler yapacağız. Yapmamız gerek. Transfer de yapacağız. İyi oyunular alacağız. F.Bahçe'nin 300 trilyon parası var. 10 sene öncesi gibi değiliz. Kararlarda dikkatli olmalıyız. Başkan bulunur.
Türkiye'de tek büyük var o da Fenerbahçe'dir. Bundan sonra başkalarıyla büyüklük yarışı yapanlar bunu bilsin. Değerlerinin de bizi örnek alması gerekir.