Beşiktaş Transfer Haberleri
Galatasaray derbisinden sonra ipi çekilen Kolombiyalı file bekçisi Oscar Cordoba'nın yerine arayışlara giren Siyah-beyazlı ekip aradığı ismi sonunda buldu. İşte ayrıntılar...
Beşiktaş’ın, Belçikalı kaleci Vedran Runje ile anlaşmak üzere olduğu iddia edildi.
Belçika basınında çıkan haberlerde, birinci lig takımlarından Standaard Liege’in file bekçisi Runje ile görüşmelerde bulunan siyah-beyazlıların, bu futbolcuyla anlaşma sağlamak üzere oldukları, tarafların kısa bir süre sonra da masaya oturacakları ifade edildi.
F.Bahçeli savunma oyuncusu Önder Turacı’nın eski takımı olan Standaard Liege, Belçika Birinci Ligi’nde sürdürdüğü şampiyonluk mücadelesinde, geçtiğimiz hafta sonu AA Gent takımına 2-0 yenilerek sezonu ikinci olarak kapatmıştı.
Beşiktaş Transfer Haberleri
Beşiktaş ile ilgili transfer haberlerini bu başlık altında toplayınız.
Beşiktaş Barthez'e mi yöneliyor?
Beşiktaş'ta yaşadığı sıkıntılı günlerden dolayı siyah - beyazlı takımdan ayrılan Cordoba'ya Kolombiya Federasyonu moral vermek amacıyla milli takım kadrosuna çağıracak.
http://www.superspor.com/images/1/29...cordoba005.jpg
Kolombiya Milli Takım Teknik Direktörü Maturana, Oscar Cordoba'yı Beşiktaş'ta yaşadığı son olaylardan dolayı milli takım kampına çağırdı. Cordoba'nın bir yıl aradan sonra tekrar milli takıma çağırılmasının perde arkasında Mondragon'un olduğu iddia edildi. Kolombiya Universal Televizyonu yayınladığı haberde Mondragon'un Kolombiya Federasyonu'nu arayarak Cordoba'yı milli takım kadrosuna çağırılmasını istedi. Kolombiya Federasyonu Mondragon'un telefonu üzerine Cordoba'yı bir anlamda ödüllendirerek milli takıma çağırdığını belirtti. Kolombiya Federasyonu'nun Pazartesi günü hazırlık maçları için açıklayacağı kadroda Cordoba da yer alacak.
Mavuba'dan Beşiktaş'a mesaj var
Transfer çalışmalarına hızlı başlayan Beşiktaş, Avrupa'yı büyük titizlikle tarıyor. Bir yandan yönetim, bir yanda da teknik ekip, Siyah-Beyazlı takımı zirveye taşıyacak isimlerle tek tek görüşüyor. Teknik Direktör Jean Tigana'nın transfer teklifinde bulunduğu isimlerden Rio Antonio Mavuba, olumlu cevap verdi. Tigana, Mavuba ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayacak ve yönetimin transferi bir an önce bitirmesini isteyecek. Çünkü, İngiliz ekibi Arsenal da Angola asıllı Fransız futbolcuyu transfer edebilmek harekete geçti.
http://www.superspor.com/images/1/29..._Mavuba001.jpg
İstikrar abidesi
Mavuba tekniği, hızı ve yeteneğiyle Fransa'da Beşiktaş'ın hocası Tigana ile özdeşleştiriliyor. Genç oyuncusu, hem savunma hem hücumda orta sahayı zenginleştiren bir isim. Angola doğumlu 22 yaşındaki futbolcu, 3 kez Fransa Milli Takımı'nda oynadı. Bordeaux'da (A) takıma yükseldiği 2003'de 20, ardından 38 maçın tümünde görev yaptı. Geçen sezon 34 maçta oynayan genç oyuncunun 2009'a kadar sözleşmesi var. Yedi yaşından beri Bordeaux forması giyen Mavuba'nın bonservisi ise 6.5 milyon euro.
22.05.2006
Kaynak : Akşam
Marcio Nobre Resmen Kartal
http://www.e-kolay.net/fanatik/image.../nobre1905.jpg
Marcio Nobre, artık bonservisiyle birlikte Beşiktaş’ın yıldızı... Kara Kartallar bu transfer için kasasından 4.1 milyon dolar harcadı.
3 yıllık sözleşme
Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye asrın çalımı... Sarı-Lacivertli forma altında sergilediği performansla tribünlerin sevgilisi olan Marcio Nobre, artık resmen Kartal... Nisan ayından bu yana süren görüşmeler sonrasında Sambacı ile kesin anlaşma sağlandı. Daha önce Central Espanyol ile kiralamak üzere görüşmelerde bulunan Başkan Yıldırım Demirören ve kurmayları, son anda bonservisi de aldı. Bu transfer nedeniyle Brezilya Kulübü’ne tam 3 milyon dolarlık ödeme yapıldı. Nobre de pazarlıklar sonrasında üç yıllık sözleşmeye ‘evet’ dedi.
Kontrolden geçti
Daha önce yarısı peşin, kalanı ise maç başı olmak üzere 1.5 milyon dolar önerilen Brezilyalı golcü, üç yıllık yeni teklif sonrasında bu rakamların yeniden düzenlenmesini istedi. Karşılıklı pazarlıkların ardından, Nobre’nin yıllık net 1.1 milyon dolar alması kesinleşti. Maddi anlamda sağlanan uzlaşma sonrası, Sambacı golcü dün Acıbadem Hastanesi’ne giderek sağlık kontrollerinden geçirildi. Nobre bu kontrollerin ardından da Ümraniye’ye gitti. İlk röportajını kulübün internet sitesine veren Nobre şunları söyledi:
‘Şampiyonluk için’
“Büyük bir takıma, şampiyonluk yaşamak için geldim. Umarım oynayacağım güzel futbol ve atacağım gollerle beklentilere en iyi cevabı veririm. Türkiye’de bulunduğum süre içerisinde Beşiktaş’a karşı çok forma giydim ve her açıdan bu büyük kulübü çok iyi tanıyorum. Bu dakikadan sonra Kleberson ve Bobo ile birlikte Beşiktaş’ın başarısı için mücadele edeceğiz. Hedefim, Türk futbolseverlerinin bildiği Nobre’nin bugüne kadar gösterdiği performansının daha üzerine çıkmak ve Beşiktaş’a faydalı olmak...”
Daum ve Tuncay’a bombardıman!
Marcio Nobre’nin, 2.5 yıllık Fenerbahçe macerasında büyük sıkıntılar yaşadığı ortaya çıktı. Galatasaray’a kaptırılan şampiyonluk sonrasında yakın bir arkadaşıyla görüşen Sambacı’nın sözleri hayli çarpıcı... Sezon içinde belli aralıklarla yöneticilerle biraraya geldiğini söyleyen Brezilyalı golcü, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yönetim, beni ve menacerimi bir kaç kez görüşmek için çağırdı. Beni takımda görmek istediklerini, Daum’un da aynı fikirde olduğunu söylediler. Ama iş, hiç bir zaman imza aşamasına gelmedi. Beni oyaladılar, çünkü başka bir alternatif bulsalar göndereceklerdi. Daum ile anlaşamadım. Kalması halinde kesinlikle ayrılacaktım ve bu kararı lig bitmeden almıştım. Tuncay yetenekli bir oyuncu, ama saha içinde anlaşılmaz bir şekilde şahsi oynar. Bu nedenle takımdaki bir çok kişi ona antipati duyar...”
Çifte açıklama
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İMKB’ye gönderdiği yazıda, Marcio Ferreira Nobre ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını bildirdi. Fenerbahçe Kulübü ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncu sayısı konusundaki ısrarlı tutumuyla ilgili olarak, Marcio Nobre ile yollarını ayırmış, 100. yılımızda çok daha başarılı bir kadro yaratmak için çalışmalarını sürdürmektedir.”