-
Traji Komedi Dükkanı
TRAJİ KOMEDİ DÜKKANI
http://www.haber1903.com/cmsfiles/im...ni_7928365.jpg
11.Şubat.2011 9:38
- Arkadaşım basın mensupları bekliyor acele et
- Tamam geliyorum
- Boynındaki sarı-lacivert atkıyı üzerindeki lisanslı Bursaspor t-shirt’ünü çıkart, takım elbise giy hemen
- Anladım abi, tarafsız model yani
- Bana abi deyip durma
- Peki başkan
- Aramızda pek aziz ve muhterem başkan ama milletin yanında başkan. Seni kim oturttu o makamlara mahmudum.
- Siz tabi
- Haydi kuliste oyalanmayalım, al şu baskette benim desteklediğim Turgay kazanamayınca siyasetin bize genel sekreter olarak dayadığı sırığı yallah toplantıya
- Tamamdır Başkan
- Kulaklığı taktın mı ?
- Aynen KPSS sınavı kopya işi gibi her şey tamam
- Sesli sufle yapamam ama idare edeceğiz.
- Sen ne dersen o olacak elbette
- Bak bana da çakacaksın ama basının gazına gelip suflemin dışına çıkayım deme, bastığım hakem odasını rahmetle ararsın..
- Ne haddimize
- Haydi bakalım.
Basın toplantı salonu
- Bir iki üç deneme
- Bir iki üç deneme
- Oğlum sen niye aynısını tekrar ediyorsun, ben ses geliyor mu diye kontrol ediyorum, saf mısın nesin ?
- Hımmm tamam
- Sayın basın mensupları…..
“Takımların şampiyonluk yarışında yer alması için gerekenleri yapamayanlar, hiç yüzleri kızarmadan bütün suçu hakemlerimize atıyorlar. Kural dışı, yasa dışı işlerin biz alasını yaparız diye övüyorlar. Her gün rakiplerinin kişiliklerine laf ediyorlar. Koridorlarda gerilim ortamı yaratıp bunu da kendilerine hak olarak görüyorlar. İnsaf ve sağduyu, maalesef yöneticilerimiz için bazen yabancı dilde bir kelime haline geliyor. Bu sene de bir takımımız şampiyon olacak. Diğerleri de "Bizim de hatalarımız oldu ama TFF şunu yaptı, hakemler bunu yaptı" diyerek kendi hatalarını örtmeye çalışacaklar. Neyse ki futbol camiamız, medyamız, taraftarlarımız artık bu hatalara düşmüyor. Durmadan suçladıkları medya yorumcuları artık kendilerinden çok daha sağduyulu….”
- Nasıldı, Aziz pek muhterem Başkanım
- Süperdi Mahmut’um. Hele “Takımların şampiyonluk yarışında yer alması için gerekenleri yapamayanlar, hiç yüzleri kızarmadan bütün suçu hakemlerimize atıyorlar.” Lafımı nereden bulup sana sufle ettim ben de kendi yalanımla bir yandan gurur duydum, bir yandan çarpılacağım diye ürktüm. Düşünsene adamlar şampiyonluk için dünyanın parasıyla gökyüzündeki yıldızları getirdiler, hocaların hasını buldular getirdiler, daha ne yapsınlar. Ama bilmezler ki Türkiye’de şamapiyonluk masa başından ve hakem düdüğünden geçer.
- Evet ya, göreve getirilenler, göreve getirenlere minnet borçlarını ödemek biz de gelenektir. Bir de demokrasi istiyorlar. Bu oligarşinin Azizliğine alışamadılar.
- Mahmut'um resmen şunu dedik farkında mısın ?
- Olmam mı ? Bu toplantının özü BEŞİKTAŞ, Messi ve Ronaldo’yu da alsa şampiyonluğu unutsun
- Çak be Mahmut
- Televizyondaki komedi dükkanı gibi oldu vallahi
- Tolga Çevik halt yemiş senin yanında
- O kadar iyi miydim ?
- İstersen Tolga’nın da ayağını kaydırayım geç onun yerine… Hem sempatik olursunda ..
- Yaşa Başkan
Sözün özü;
Bu zavallı basın toplantısını traji-komik bir şekilde iplerin sahibiyle anlatmaya çalıştım. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Beşiktaş’ı şampiyon yapmama kararını resmen kamuoyuna açıklayarak tarafsız olmadığını açıkça beyan etmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu gitgide batırdığı Türk futbolunu bataktan çıkarmak yerine, “desteğimi çekerim” tehditi ile kendilerini göreve getirenlerin sportif çıkarlarını Türk futbolundan daha önde tutmaktadır.
Suflelerle Erkeklik hallerine bürünecek değil, Futbol’da Adil Oyun için Adil bir Federasyon ve federasyon başkanı Türk Futbolu için kaçınılmaz gerekliliktir. Elbette Adil oyun için siyasilerden sportif mecralara kadar herkesin gözünün önünde cürretkarca ülke futbolu ile oynayan Aziz oyununun bozulması gerekli…
Yoksa yukarıda ironiyle anlatılmaya çalışılan traji-komedi dükkanı tiyatrosu bitmez…
Bizim de inadına tıka basa dolduracağımız Şeref stadındaki aşkımızı bağrımıza basışımız…
- FUAT ÇİMEN - HABER1903 -
-
BJK camiası başarısızlığı bu yollarla örtmeye çalışıyor.Bu yazı tamamen taraflı.