Yüzde 99u müslüman olan bir ülkede başörtüsü yasak ama hristiyan ülkelerde başörtüsü serbest.peki sizce baş örtüsü yasaklanmalı yoksa sersbestmi bırakılmalı??
Yüzde 99u müslüman olan bir ülkede başörtüsü yasak ama hristiyan ülkelerde başörtüsü serbest.peki sizce baş örtüsü yasaklanmalı yoksa sersbestmi bırakılmalı??
bence tamamen insanin kendi istegine kalmis bi durum
ben bunu bukadar büyütmelerine sinir oluyorum herkes inancını yaşamakta sebesttir nası inanıyorsa öyle giyinebilir şimdi sen budist adam turuncu elbisesiyle gelse almıyacakmısın üniversiteye??
aynen katılıyorum ama sadee türbanla kalmalı bunun sonunda erkeklerde sarık giyerse işler çok karışır....Quote:
Originally Posted by hezzo
arkadaşlar kıyafet inkilabını hepiniz biliyorsunuzdur.Kıyafet devrimi ile birlikte, kadınlar çarşaf giymekten vazgeçerek, modern kadın elbiseleri giymeye başladılar. Erkekler ise fes yerine şapka giymeye başladılar. Burda görüldüğü üzere baş örtüsüyle ilgili bir şey denmiyor ve bunu Atatürk inkilaplarına ters düştüğünü savunanların tezi çürüyor. FAKAT bizim ülkemizde kışkırtılmaya yöelik okadar insan var ki bugün baş örtüsüne izin verirsin yarın çarşaf fes derler. Onun için bunlara en baştan izin verilmemeli. Diğer Avrupa ülkelerinde izin var çünkü onlardakarışıklık yaratacak ortam yok. Ama bizi içten karıştırmak ve çökertmek isteyen ülke çok onun içinde baş örtüsü kürt sorunu ermeni sorunu gibi şeyler ortaya atıyor. Yani baş örtüsünü ülkemizde dini imge olmaktan çıkarıp tamamiyle siyasi bir araç haline getiriyorlar. Bunun için bence yasak olması normal
siyasi mesaj değil dinin gereklerinden biri.
ya bencede baş örtüsünde bişey yok ama dediğim gibi abartılırsa işin içinden çıkılmaz.
ama şunuda unutmayalımki RTE başörtüsü namusumuzdur dedi başa geldi sorun hala devam ediyor.türk halkını en zayıf noktalarından biri olan başörtüsü ile vurdular...
Ya bence çok saçma oldu bu konu artık. Hatta bandana giyip geliyor kızlar ben de başörtüsüle girmek yasak diye dalga geçiyorum. Benim universitede dikkatimi başörtülüler değil ama mini etekle gelen kızlar daha çok dağıtıyo bu da yasaklansın bence :)
bencede mini etek yasaklanmalı derse konsantre olamıyorum!!!
doğru söylediniz mini YASAKLANSIN!
mini yasaklanmaz ama başörtüsü yasaklanır.
birde şöyle bir durum var hürmet demişki serbest bırakılırsa bunu sömürüp çarşaf,fes isteriz diye çıkanlarda olur.dediğin doğru olabilir ama başkalarının bu tip istekleri var diye ben inançlarımdan ve giyim tarzımdan vazgeçemem öyle değilmi.mantık bunun neresinde?
ya bence serbest kalmalı ama sadece türban......
Türban kesinlikle siyasi bir simgedir Üniversitelere türbanla girilmesi durumunda meclisede cüppeli sarıklı insanlar girer Yasaklanması en dogrusdur
Türban siyasi bir simge midir? Nasıl?
Ülkemizde başörtüsü ile türban (çarşaflı) karıştırıldığı için bu olay bu kadar büyüyor.Bence insan istediğini giymeli ama abartılmadan yapılmalı tabi yani ne transparan (inşallah doğru yazmışımdır) bir elbise giyen biri çok fazla aşırıya kaçmalı nede türban takan biri. Yani bunun ortasını bulursak bence her şey serbest olmalı. Çünkü biz demokratik bi ülkede yaşıyoruz ve herkes özgürdür.
Bence insanları giyimini kısıtlayacak tek şey toplumun o kişilere bakışı ve tutumu olmalıdır. Toplumun mini etekli veya türbanlı birine karşı takındığı tavır zaten bu tür sorunlara çözüm getirecektir. Her şeyi kitaplara, yazılara ve şekillere bağlama ihtiyacı içinde olmak sonrasında birçok sorunu getiriyor. Arkadaşın bahsettiği gibi buna evet dersek acaba diğerine(fese falan) de evet demek zorunda kalır mıyız korkusu ve sorunu. Toplum kendisi için doğru olanı bulacaktır. Türk toplumu da bulmuştur ve bulacaktır.
iide başörtü türkiyedede izin var türban yasak türbanla başörtü arasında ne fark var diyeceksiniz türban daha farklı bir maddeden yapılıyor ayrıca medeniyette özgürlükte türbanın olmaması gerekiyor bence üniversitelerde olmaması gayet doğal çünkü Türkiyede medeniyatin özgürlüğün vb durumların öğretildiği tek yer üniversiteler
Quote:
Originally Posted by batuhan1907
tamamiyle katılıyorum
türbanla başörtüsü arasındaki farkı ayrı maddelerden yapılıyor diye açıklamanızdan sonra ben artık size sadece gülebilirim.yok yok cevap yazamam sadece gülerim bu kafaya bu mantığa (mantıksızlığa diyeyim bari)
zaten bu ayırımı yapanlarda bu kafadalar işte sorun burada yatıyor.benim anamın eşimin kardeşimin başındaki örtüye kimse karışamaz kardeşim,bugün elinde bir fırsat vardır karışıyor olabilir ama eninde sonunda bu saçma yasağın önüne geçilecektir.ben mini etekli saçı açık bilmemne diye kimseyi sınıflandırmıyorsam,kimse benim önüme engel koyamaz ve koyamayacakta.
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Quote:
Originally Posted by thegrandfather
arkadaşım türkiye laiktir laik kalacaktır bunu aklından çıkarma
çıkartırsan elbet çıkartmanın sana bi götürüsüde maliyeti de olacaktır.......
hadi bakiim
kesinlikle katılıyorumQuote:
tabik serbest olmalı
Quote:
Originally Posted by hurmet
Hurmet bir kaç fikrine katılıyorum fakat;
Türban sorunu çarşaf kaldırıldıktan sonra gelmiştir..Yani çarşaf varken türban denilen birşey yok..NE zaman ki çarşaf kaldırıldı türban sorunu başladı..Ve bu dini bir inançtır dediğinize göre Türkiyede LAİK bir ülkedir ve bu şekilde giyinerek kamu alanlarındsa çalışmka kesinlikle yasaktır ve asak olmak zorundadır..Bknz..Danıştay 2.Şube başkanlığına yapılna iğrenç saldırının nedenine..
Quote:
Originally Posted by __Trex__
sanda sonuna kadar katılıyorum ve fikirlerinide sonuna kadar destekliyorum kardeşim..
katılan katılana bende hala gülmekten katılıyorum arkadaşa.türkiye laiktir laik kalacak demişsin ben aksini söylemedim o konuda hiçbirşeyde yazmadım(laiklikle ilgili).Cevap yazarken bir kez okusan daha iyi olurdu ama neyse.
2. konu sen türban ve başörtüsünü ayrı maddelerden yapılıyor diyerek açıklamaya çalışan bir adamsın.Ben ne kadar uğraşsamda sana bi şeyler anlatmaya sen anlamazsın,anlayamazsın.Amacım kimseyle tartışmak değil.Bir gün senin annen,senin eşin,senin kardeşin açık veya senin annenin saçı;olmaz sarı siyah olacak diye birileri dikilirse o zaman anlarsın ne demek istediğimi.
3. konu türkiye laik olabilir.Ülkenin dini ibaresinde yazan LAİK ifadesidir.Bunu Kabul ederim.Ama iş bana gelince ben dünya işlerime dinimi karıştırırım arkadaş.sen karıştırma.ben müslümanım ve bana gönderilen bir islam anayasası (yani Kuran var)Ben onun üstünde bir hukuk kitabı tanımam tanıyamam.Sen tanıyabilirsin sanada tanıyamazsın diyemem,dinsizsin de diyemem.O da senin fikrindir,inanışındır.Bunlar hesap gününde belli olur.
Ama şunu açık ve net olarak tekrar belirtiyorum benim dini inancım,ailemin dini inancı kişilerin,kurumların üzerindedir ve öyle kalacaktır.Ve bugün sizler "bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler" yarın bir gün bu tür durumlar sizin başınızada gelecek.Ama inanın ben bir insan olarak köşeden bakan değil sizinde hakkınızı savunanlardan olacağım.Bu insanlığım gereğidir,ahlakım gereğidir.Düşene tekme atmak,hor görmek kolay ama destek olmak zordur.Ben bu konuda çok yaralıyım sakın bu şekilde saçma sapan laflarla bana açıklama yapmaya çalışma.Komik olma.
Ayrıca laikliği değil altındaki donu aldılar haberin yok bi şeyden.Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti NEREDE?Sana bu konularda biraz okumayı,araştırmayı tavsiye ediyorum.gerçi sen çok bilgili her konuya hakim bir insan olduğunu iddaa edeceksin.HAKLISIN O DA BİZİM AYIBIMIZ????
ATAM izindeyiz bizde senin gibi laiğiz cumhuriyetçiyiz hukukcuyuz demokrasiciyiz vb.
Türkiye laiktir laik kalacaktır
Quote:
bende sana gülüyorum
öncelikle sizin gibi düşünenlerin laiklik kawramını iyice araştırması bu konu üzerinde bilgi edinmesi lazım
hem diyosun laiklik le ilgili bişi sölemedim hemde üniwersitelerde we kamu kuruluşlarında serbest olmasını sawunuyosun !!!
laiklikte senin ailenin şöle giyincek böle giyincek diye bi zorunluluk yok istiyen istediği gibi giyinir gezer tozar ama dewlet kurumlarına giriş dersen orda duracaksın !!!
o konuya girenler tamamiyle ATATÜRK'ü wede cumhuriyeti karşısına alanlardır
bu iki kawramı karşına alacak olan sana demiyorum haa gitsin iranda yaşasın dilediği gibi
sen müslümanız diyosun biz değilmiyiz arkadaşım müslüman olmak kapalı dolaşmakmı ??
senin düşüncelerin şeriatçı düşüncelere kaçıyoo her şeyin fazlası zarar
esas senin gibi düşünen hala bu kuralı sorun haline getiren zihniyetler yüzünden biz ilerleyemiyoruz!!
Quote:
Originally Posted by benyaben
ya burda tartışılcak bi konu deil ama damarıma basıyolar herkese özür diliyorum benim gibi düşünenleride ben destekliyorum sonuna kadar
Quote:
sen benden daha çok biliyosun kardeşim baksana..
Ben Tam bağımsız Türkiye Cumhuryetinin ortaya çıkmasını destekliyorum itirazın mı var?
Bi dakika şimdi türbanlıların hakları savunulmuyo mu?Bak bu söze katıla katıla gülerm..Baştaki hükümet türebanı destekliyo mu tabiki destekliyo o zaman sen trban desteklenmiyo haklarımız desteklenmiyo demiceksin..
Kamu kuruluşlarında emin ol ki hiç bi zaman türban kaldılımıycak,kaldırılamıycak ne zaman kaldırılır..Cumhurbaşkanlığına yüce başbakanımız çok iş biln RTE gelir AKP mecliste çokluk sağlar veya türbanı destekleyen diğer partiler o zaman o iş çıkar ama yine çıkmas..Muhalefet olayı mahkemeye taşır yani kamu kuruluşlarında türban takılamaz..Türban dini bir sembl içiermektedir..Ve Türiye LAİK bir ülkedir...
bak arkadaşım ben ayrıntılı olarak bir kez yazdım,ardından bir kez daha yazdım.bir daha yazmama lüzum yok.Anlarsın veya anlamazsın,o senin problemin.Lafı döndürüp dolaştırıp aynı klişeleşmiş laflarla karşıma çıkıyorsun.Yaşadığım hayat benim hayatım anlıyormusunYok Atatürkü karşıma alırmışım,yok cumhuriyeti karşıma alırmışım.Alırım veya almam o seni ilgilendirmez.O benim fikrimdir.Ben kimseyi sevmek zorunda değilim.Anlıyormusun.Ben cumhuriyeti sevmek zorundada değilim.Bana sen veya bir başkasıda sevdiremez istemediğim bişeyi.Bu tip konulara bende bayılmıyorum ve senin gibi insanlarla tartışmaktan da hiç hoşlanmıyorum ama sen yazdığın sürece bende yazarım burda.Ben İrana giderim gocunmam,sende Amerikaya git o zaman.Ayrıca özetle sana yazdım inadına demişsinki kapanmayan müslüman değilmi.Bunu nerenden uydurdun anlamadım???
HAŞA BEN KİMSEYE MÜSLÜMAN DEĞİLSİN DİYEMEM VE SINIFLAYAMAM.ÇÜNKÜ BEN SEN VE SENİN GİBİ DÜŞÜNEN İNSANLARDAN DEĞİLİM.İNSANLARI GİYİM KUŞAMLARINA GÖRE DEĞERLENDİRMEM.
Bir diğer konu şeriat dediğin ve küçümsediğin İslam Anayasasıdır.Hem Müslümanım diyosun ardından senin fikirlerin şeriata kaçıyor diyosun.Müslüman insanın fikirlerinin hareketlerinin şeriata uyması bir abeslik değil bilakis doğru birşeydir ama sen bu konulara öyle uzaksınki!!
dün akşam objektif programı vardı belki izlemişsindir.kıyamet tarikatları türkiyede kol geziyor,sonuncusu "SAİ BABA" diye bir tarikat.türkiyede 48 bin inananı var.ve daha niceleri.güneydoğu hristiyanlaştırılıyor.12-13 yaşındaki kızlar fuhuşa sürükleniyor.16-17 yaşında çocuklar cinayet işliyor,cinayete kurban gidiyor.
Sen ve senin gibiler bizim başımızdaki türbana saldıra durun;Artık devir değişti bu tip söylemlerle bir yere varılmıyor varılmayacakta.Atatürk her zaman bu ülke insanını birleştirici oldu,bölücü olmadı sizler gibi.bi zaman yine bu sitede bazı fotoğraflar yayınlamıştım.Örtülü,örtüsüz,sakallı,sakalsız yurdun her kesimi T.B.M.M. yi dualarla açtı kurtuluş savaşında lazı,kürdü çerkezi,alevisi,sünnisi vs. beraber omuz omuza savaştı.Papağan gibi aynı sözleri tekrarlamaktansa bişeyler okuyup öğren.Şu kısa ömrünü aynı söylemlerle bitirme.Ve son olarak madem türbanın senin gibi insanların ağzında kirlenmesinden son derece hoşnutsuzum.Lütfen bu konuyu fazla uzatma.eğer düzeyli bir şekilde bişeyler yazacaksan yazalım.yoksa müsait olunca haber et ülkeyi bi ayrıştıralım.SEN İRANA,SEN ANTARTİKAYA SEN UGANDAYA GİBİ. NE DERSİN?HOŞ OLMAZMI???