@FAydnus Bu adresten yayınlandı twit.
Printable View
@FAydnus Bu adresten yayınlandı twit.
Yerim Marcus'unu. Fener'in golü temiz. Ofsayt ile alakası yok. Fifa'nın sitesine girip izleyebilirsiniz kuralın nasıl işledigini. Sow'un alakası yok top ile ve savunmaya da markaj falan yapmıyor, engellemiyor. Tertemiz bir gol.
http://www.fifa.com/worldfootball/la...d=1290867.html
Selçuk'un da Burak'a yaptığı hareket faul değil fakat kasti oldugu için kart gerektirir. Çift vuruş verilebilirdi düşük bir ihtimal. Penaltı degil ama net bir kart. O bilek kendi kendine topa vurduktan sonra gitmez Burak'ın ayagına. Az fizik bilgisi yeterlidir bunun için.
1) Penaltı ile alakası yok
2) Kasti değil Burak'ın ayağı Selçuk kaydıktan sonra oraya geliyor.
3) Koşar durumda olan biri o kısa mesafede nasıl bir anda dursun? Görür görmez durdu zaten.
Markus Merk'in çok maçını izlemedim hakemken ama bence bu dediklerinin yarısını kendi maçta yapmaz. Oturduğu yerden kararlarını söylemek kolay.
Bünyamin Gezer
- Olcan'ın Gökhan'a müdahalesi net penaltı. Eğer orda müdahale yapıyorsan topa dokunmak zorundasın. Olcan topa dokunamadı, penaltı.
- Selçuk'un Burak'a yaptığı hareket penaltı. Selçuk'un topa vurduktan sonra ayağının gidişi doğal değil.
- Fenerbahçe'nin attığı gol nizami gol. Sow topun üstünden atlamak gibi bazı hareketler yapsaydı aktif olurdu.
Firat Aydinus yenimi hata yaptida ozur diliyor, bu hesap gercek olsaydi ligin ilk yarisinda Besiktas maci sonrasi ozur dilerdi. ( Egemenin arkadan dokundugumuzda tiki oldugunu ogrendigimiz mac)
Baroni'nin golünü tartışıyorlar. Ofsayt mı, değil mi diye. Buna benzer bir pozisyon vardı Arena'da. Fenerbahçe atağa çıkarken Alex ofsayt pozisyonundaydı ve topa hareketlenmişti. Yardımcının bayrağını gördükten sonra koşmamıştı, ofsaytta olmayan Gökhan hareketlenmişti, yardımcı hakem aynı bu maçtaki gibi bayrağı kaldırıp, indirdi ve devam dedi ancak Fırat Aydınus ofsaytı verdi.
Birde şöyle birşey var. Mesela ben Trabzonspor'un stoperiyim, Baroni topu aldığında yardımcı hakeme bakarım. O da bayrağını kaldırmışsa müdahale için koşmam. Zaten ofsaytmış derim. İşte burda bir terslik var bence.
top atıldığına Sow geriye doğru hareketlense ya da hiç kıpırdamasa tamam ofsayt yok diyeceğim ama top atılınca önce hareketleniyor. Hareketlendiği anda ofsayt olur zaten. Topla arasında 30 metre falan da yok. Hareketlendiysen ofsayt,kural açık ve net. neymiş topun üstünden atlasa ofsayt olurmuş :D yorumcularda iyice saçmalamaya başlıyor. kurallar bu kadar çok yorum götürmez. götürürse sıkıntı çıkar,eyyama yol açılır. her hakem "ben böyle yorumladım" diyim kenara çekilir. yani FB ofsayttan gol atarak puan aldı demek haksızlık olur çünkü golü hak eden oyunu oynadılar ama atılan golün ofsayt olduğu gerçeğini değiştirmez bu durum :)
Hakem yorumcularının yarısı nizami, yarısı ise ofsayt diyorsa buna ofsayt gerçeği denilemez. Gerçek denilebilmesi için çok net bir şey olması lazım.
--------------
SELÇUK DERELİ - MİLLİYET
Sow'un pozisyonu için yardımcı hakem Serkan Ok'un kaldırmış olduğu ofsayt bayrağına Fırat Aydınus'un re'sen karar vererek devam ettirmiş olmasıydı. Bu pozisyonda Fırat Aydınus'un devam kararı çok doğruydu, çünkü oyun kurallarının yorumlanması ve hakemler için rehber kitapçığına göre açık olarak böyle bir pozisyonda oyuncunun ofsayt sayılabilmesi için;
1. Oyuna müdahale etmesi, yani topa dokunması
2. Rakibe müdahale etmesi, yani rakibin topla oynamasını veya oynayabilmesini engellemesi gerekir.
Bu pozisyonda Sow bunlardan herhangi birini yapmadı. Dolayısıyla hakemin cesaretli devam kararı doğru yorumdu. Serkan Ok'un acele kaldırmış olduğu bayrağa uymayarak gole prim tanıyan Aydınus'u kutlamak gerekir.
AHMET ÇAKAR - SABAH
Aslında bu kritik an maçın dönüm noktası. Fenerbahçe'nin attığı golde yardımcı Serkan Ok ofsayt bayrağını kaldırdı. Ama Aydınus buna rağmen golü verdi. Pozisyon gol mü yoksa ofsayt mı? Bir oyuncu sadece ofsayt pozisyonunda diye ofsaytla cezalandırılmaz. Ya topa dokunacak, ya rakibe müdahalesi olacak, ya oyuna müdahalesi olacak ya kendi takımına avantaj sağlayacak. Top Caner tarafından oynandığında Cristian topa doğru koşuyor. Aynı anda Sow da sabit durmayıp ya da aksi yöne koşmayıp topun olduğu yere doğru kısa bir koşu yapıyor. Ve pas olarak atılmış bu top Sow'un ayağının birkaç santim önünden geçerek Cristian tarafından gol yapılıyor. Üstelik Sow bu koşuyu yaparken hemen geri dönen Trabzonsporlu Giray'ın koşu yolunu da belli oranda tıkıyor. Her ne kadar topa dokunmasa da Sow'un yaptığı hareket rakibe ve oyuna bir müdahale olarak algılanmalı. Dolayısıyla bu kadarından dolayı Fırat Aydınus hatalıdır.
ALİ AYDIN - ZAMAN
Maçın FIFA kokartlı hakemi Fırat Aydınus, dün akşam yoruma açık zor pozisyonlarda birçok tartışmalı karar verdi. 41. dakikadaki Baroni'nin attığı gol, hakemin aldığı sorumluluk sonrası re'sen devam kararı demesinden geldi. Bu pozisyonda verilen gol kararı doğruydu.
E. TOROĞLU - HÜRRİYET
Topun oynandığı son an; önce topa yakın, net pozisyonundaki Fenerbahçeli Sow hareket ediyor. Nereye doğru? Top doğru. Pozisyonun içinde mi? Evet. Rakip defansı aldatıyor mu? Evet. Trabzonsporlu futbolcular, pozisyon ofsayt diye bırakınca, arkadan Baroni ofsayt olmayan pozisyonda geliyor ve güzel bir vuruşla golü yapıyor. Yoruma açık bir pozisyon. Benim yorumum ofsayt.
Fenerbahçe'nin golü net ofsayt ancak Fenerbahçe lehine verilmeyen yüzde yüz bir penaltıda var. Fırat Aydınus'u bu maç hiç beğenmedim.
Arkadaşlar seyirci cezalarında eğer küfürden dolayı olursa Play-off'a yansımıyormuş.Fakat yabancı madde'den dolayı olursa yansıyormuş.Yani Trabzon'un alacağı ceza yansıyacak.
3 maçıda seyircisiz oynar o zaman
Bizim Galatasaray maçında 2 maç ceza almamızın nedeni küfürün 4. kez tekrarlanması + sahaya yabancı madde atılması. O sebeple büyük ihtimal 1 ya da maksimum 2 maç sahası kapanır Trabzon'un.
http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...D=10224#Icerik
Yazı dediğin böyle olur.
-------------------------------------------------------------------------------------
Trabzonspor ile Fenerbahçe takımları arasında 1 Nisan 2012 Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan müsabakanın ardından konuya taraf iki kulübün resmi sitelerinden yaptıkları açıklamalar futbola bakış açılarının gözler önüne serilmesi açısından çarpıcı birer örnektir.
Bir tarafta kendi özeleştirisini yapan, rakibin uğradığı haksızlığı göz ardı etmeyen ve yaklaşan Süper Final öncesi futbolun tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet eden Trabzonspor, diğer yanda ettikleri teşekkürün ardından gelen taraftar baskısıyla üslubunu değiştirip kulübümüze ve yönetim kurulumuza yönelik ağır ifadeler kullanan Fenerbahçe.
Sırf bu iki üslup karşı karşıya koyulup, objektif bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde dahi Türk futbolunda en büyük provokasyonun kimler tarafından yapıldığı sorusunun cevabı rahatlıkla sahibini bulacaktır.
Fenerbahçe Kulübü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamanın ilk bölümü müsabaka haftasında özelikle taraftarlarımız üzerinde oluşturulmaya çalışılan baskı ve sindirme çabalarının hangi adreslerden kaynaklandığını apaçık gözler önüne sermektedir.
Kendi güvenliklerinin en iyi şekilde sağlandığının altını çizip, bu anlamda yapılan teşekkürün ardından şiddeti bahane ederek yönetim kurulumuza ve kulübümüze yönelik ağır ifadeler kullanmak, ciddi bir çelişki olmakla beraber, gerçek niyetin deşifre edilmesinden başka bir şey değildir.
Ne yazık ki bu provokatif bakış açısı; Aygün’ün kafasını sarıp sarmalayıp, şampiyonluğu bu yolla kazandığını itiraf eden anlayışın, sahaya kapalı gelen çakıyı ağzıyla açan bugünkü nesillere taşınmış halidir.
Sırf ortamı germe adına, sözde mahkeme ifadelerini maç arifesine taşıyıp, kendini savunmak yerine kulübümüze saldırmayı uygun gören bir Başkan’ın bu yöndeki çabaları, toplumun tansiyonunu yükselten önemli sebeptir.
Çağlayan’da devletin polisine taşlarla saldıran, kendi sahalarında oynanan müsabakada rakip takım teknik direktörünün ve yardımcısının başını yaralayan, ilk maçımızda kalecimiz Tolga Zengin’e atılan cisimleri, daha da önemlisi Başkanımız Sayın Sadri Şener’e koro halinde edilen küfürleri hiçe sayan bir bakış açısının Trabzonspor Kulübü’yle yönetimini sorgulaması haddine değildir.
Bu arada; Fenerbahçe yöneticilerinin bahsettiği başarı anlayışı onların yöntemleriyse, Trabzonspor Kulübü’nün misyonunu tarihten alan hiçbir yönetim kurulu maalesef o başarıyı bugüne kadar gösterememiş ve bundan böyle de gösteremeyecektir (!)
Trabzonsporluluğuyla simgeleşmiş, vefat eden bir sanatçının şarkısını kazanılan maçtan sonra farklı bir üslupla stad hoparlöründen yayınlayıp, rakibiyle sözde alay edenlerin Hüseyin Avni Aker’deki ortamı sorgulamalarının neresi inandırıcıdır?
Türk futbolunu yeşil sahalardan alıp adliye koridorlarına taşıyan, Metris’i spor sayfalarına manşet yaptıran, Avrupa’da itibarımızı düşüren, yine mahkemede kulübümüzün avukatına hakaretler edip, daha sonra da hiçbir olay yaşanmamış gibi Trabzon’a gelen yöneticilerin artık sporumuza kazandıracakları hiçbir artı kalmamıştır.
Bu kişilerin verdikleri tahribatı bir an önce kabullenip, özür dileyerek futbol sahnesinden inmeleri gerektiği halde, haklıymış gibi sözler sarf ederek, eylemlerde bulunmalarını da kamuoyunun objektif kesimlerinin takdirlerine bırakıyoruz.
Fenerbahçe kafilesine karşı, Trabzon’a gelişlerinde, otel, stadyum ve havaalanı transferlerinde en ufak bir saldırı olmamıştır.
Saha içerisinde ise demokratik tepkilerin yanı sıra, tasvip etmediğimiz gelişmeler de yaşanmıştır. Beklentimiz, suç unsuru eylemleri gerçekleştirenlerin bir an önce tespit edilerek Yüce adaletimiz tarafından hak ettikleri cezaya çaptırılmalarıdır.
Milletçe, haklı olanı güçlü kılamayıp, sözde güçlü olanı haklı göstermeye çalıştığımız sürece maalesef bu tip toplumsal reaksiyonlarla karşılaşmak durumundayız.
Bu vesileyle yeni olumsuzluklar yaşanmaması adına hukuğun işletilerek adaletin gecikmeden tecelli etmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyor, görüşlerimizi bu şekliyle kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.
Saygılarımızla
Trabzonspor Yönetim Kurulu
Hasan Yener: Trabzon Genel Sekreteri Hasan Yener, 3 Temmuz'dan beri camia olarak yaşadıkları psikolojik travmadan sonra seyirci olgunluğunun takdire şayan olduğunu söyledi. Yener, hakem hatalarının canlarını çok yaktığını belirtirken, mahkemede yöneticilerinin avukatlarına saldırmasından dolayı F.Bahçe'den özür beklediklerini söyledi.
http://www.fotomac.com.tr/Trabzonspo...-ozur-dilemeli
Bu açıklamadan sonra kulüp o açıklamayı yaptı :)
tamamiyle saçma bir açıklama. bıçağın açık olarak yerde durdurduğunu gösteren ligtv kamerası var, ts yönetimi önce ona bir baksın. volkan oraya gitmeden o bıçak açık bir biçimde yerde. ellerinden gelse lig tv ye video yu geri sararak volkan taraftara bıçak atmış gibi göster diyecekler. bu duruma gelmişler.
polislere saldırı demişler. ts yönetimine meşru müdafaa ve tahrik kavramlarının birinin anlatması gerekiyor; o taraftarın orada nasıl muamele gördüğünü ben biliyorum. bundan önceki duruşmada polis bize de saldırmıştı. gelip bana Türk polisini anlatmasınlar. ve herkese tavsiyem; biber gazından korunma ve etkisini azaltma yollarını öğrenmeleri. artık böyle bir ülkede yaşıyoruz.
küfüre zaten birşey diyen yok. o saraçoğlunda da edildi doğrudur ama kimse Tolganın kafasına ne bıçak attı ne de bira şişesi. Fenerbahçe taraftarı o kadar düşmedi.
bizim yerimize gittikleri şampiyonlar ligine nasıl haksız yere alınmadığımızı gören TS Yönetimidir özür dilemesi gereken.
TS yönetimi bir baksın. http://www.sporbucks.com/haber/17915/iste-caki-gercegi
Bıçağı Volkan açıyor. Gazetelerde bırağı alırken kapandı volkan açtı diyorlar. komik.
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResi...--2137759.Jpeg
Sahaya çakı atılıyor ve sırf Fener düşmanlığı yapmak için milletin uğraştığı şeylere bak.Ne işi var o çakının orda diyemiyorsanız , ben de bu konunun taraftarlıktan çok insanlıklarınızla ilgili olduğunu düşünmekte sakınca görmüyorum.
Fenerbahçe-Galatasaray maçında ki 2 maç cezaya standart bu olursa güzel dedik her birimiz. Bu hafta Trabzon'da oynanan maçta ki olaylar çok daha büyüktü, bir kaç kez oyun durdu sahaya çakı "açık" olarak atıldı ki kapalıdan olsa bir şey fark etmez ya çok uzun süre küfür edildi zannediyorum çünkü digiturk sürekli sesi kıstı. Şimdi gidip Trabzonspor'a da 2 maç verirse federasyon vay halimize.
Yalnız Fenerbahçe'nin 2 maç cezasının 1 tanesi küfürden dolayı.Yani 4.kez uyarıldığı için otomatikman 1 maç cezaya dönüştü.1 maçta saha içi olaylardan verildi.Bence Trabzon küfür konusunda sınırda değilse verilmesi gereken 2 maçtır birde küfür konusunda uyarı olur.Kadıköydeki olaylar yüzünden 1 maçsa buda 2 maç olur diye düşünüyorum daha fazla vermezler.
Trabzonspor sahada kazanmayı başaramayan bir takım.Fenerbahçe'yi sahada yenmek imkansız değil,Galatasaray başardı.O yüzden biraz sahada kazanıp,kaybettikten sonra yorumcuların hakem hatası var mı yok mu tespitlerini dinleyip iftira atmayı,taraftarlarından,Fenerbahçe düşmanlarından duyduklarıyla saldırmayı kesmeleri gerekiyor.Bunları yaparlarsa ciddiye alınacak bir camia olacaklar.
Amacın ne bilmiyorum ama oraya çakı atılmış ve kapalı mı/açık mı diye tartışma yaratıyorsun :) Atılan meşale de yakılmamıştı volkan yaktı yere fırlattı :)
Çakıyı Volkan eline almadan önce yerde açık bir biçimde duruyordu. Eline aldı ve kapadı. Sonra ağzıyla tekrar açtı. Maçın özetini izleyerek nasıl böyle net konuşuyorsun sen anlamıyorum?
Önemli olan çakının açık kapalı olması değil.O çakının o stada nasıl girdiği ve kim tarafından atıldığı.Bunların araştırılıp bulunup cezalandırılması lazım.Bu konuda Fenerli arkadaşların yanındayım.Açık mı kapalı mı olayına girip ortamı daha fazla germenin gereği yok diye düşünüyorum.
Ne olursa olsun yapılmaması lazım. Herşey bir kenara o sahada olanlar insan bir insanın canına kastetmek zarar vermeyi düşünmek büyük suç. Ancak böyle durumlar kulübe mağal edilmemelidir. Bu, kişi ve kişilerin suçudur.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...65356267_n.jpg
UEFA Hakem Komitesi Üyesi Uilenberg, Merkez Hakem Kurulu yetkililerini arayarak, Trabzon-Fenerbahçe maçında Cristian’ın golünü geçerli sayan Fırat Aydınus’a teşekkür etti, pozisyonun hakem seminerinde ders olacağını bildirdi.
Trabzonspor-Fenerbahçe maçının FIFA kokartlı hakemi Fırat Aydınus’a, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Eğitimcisi ve UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg’den özel teşekkür geldi.
Fırat Aydınus, Avni Aker Stadı’nda pazar akşamı oynanan karşılaşmanın 41. dakikasında Cristian Baroni’nin attığı golü, yardımcısı Serkan Ok’un, Moussa Sow için kaldırdığı ofsayt bayrağına rağmen geçerli saymıştı. Aydınus’un spor kamuoyunda tartışma yaratan bu kararı, UEFA Hakem Komitesi Üyesi Uilenberg’den övgü aldı.
Spor Toto Süper Lig maçlarını her hafta dikkatle takip eden Jaap Uilenberg’in, Merkez Hakem Kurulu yetkililerini arayarak pozisyonu doğru yorumladığı için Fırat Aydınus’a teşekkür ettiği ortaya çıktı. Hollandalı hakem hocası, Cristian’ın golle sonuçlanan pozisyonunun hakem seminerlerinde ders olarak gösterileceğini de bildirdi.
Jaap Uilenberg’in bu golün pasif ofsaytla ilgili birçok soruya yanıt olabileceğini düşündüğü ifade edildi.
Bizim Markus Merk ofsayt demişti ama doğru. O ne derse kanun zaten :)